|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
MoniqW nie jestes osamotniona z tym nie usiedzeniem na pupie, mam to samo
ja też jeszcze pracuję, tylko na dojazdy mniej czasu tracę w przyszłym tyg. porozmawiam ze swoim lekarzem o zwolnieniu |
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Slodka fotka
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My tezm mamy zdjecie jejek ale z normalnego usg.
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
w wawie podobno 2.
|
|
|
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Tym razem to ja jestem pod wrazeniem 32 tydzien - podziwiam !
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poloznictwo, no niestety nie mozna miec wszystkiego. U mnie byly rozne pielegniarki wtedy co lezalam. Jedne pomogly wiecej inne wcale. Pamietam jak poszlam poprosic o pomoc w przystawieniu, a jedna mi odpowiedziala, ze nie bo robi papiery teraz. No coz, ja tez mam bardzo duzo dokumentacji u siebie na oddziale i tez robie 5 rzeczy na raz, jednak nigdy tak nie odpowiedzialam. U mnie troszke trzeba liczyc na siebie i pomoc kolezanek, bo nie ma odwiedzin na salach. Odwiedzajacy moga tylko na korytarzu byc, tam wyjezdza sie z maluszkiem do nich i na tym polegaja odwiedziny. No i slusznie, bo nie wyobrazam sobie byc na 6-osobowej sali i co rusz ktos wchodzi a tu wszystko masz na wierzchu praktycznie ciagle.
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak dokladnie to jest to powiem Wam za poltorej tyg jak sama sie bede meldowac )
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
teraz są po 44, 99, ale to są premium care, a new baby są pakowane po 43, więc jak się da kupic po 22, 99 zł za pakę to wychodzi , za 86 po 46 zl to wychodzi korzystniej bo 8 pieluch więcej ,czasem są takie promocje
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam 5, ale po wtorkowym spotkaniu w szkole rodzenia to się zastanawiam, czy przypadniekm sobie nie dokupić jeszcze ze 3 wiekszych (60x90), które pod prześcieradło będe sobie kładła w celu zabezpieczenia łózka przed odchodzącymi wodami |
|
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
agabi śliczny
![]() co do pieluch to ja kupiłam happy z tym wycięciem na pepek mam 2 x po 42 szt za jedną zapłaciłam 21,5. Chyba te 42 szt starczą do szpitala co nie??? A na później mam hugissy ale kupiłam 2 bo są od 3 kg i za 90 sztuk zapłaciłam 36 zł.
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, nie można miec wszystkiego, ale ja tak myślę, że po porodzie to już będzie takie szczęście przy maluchu, że nic mnie nie zrazi (mam nadzieję ) A ja nawet nie wiem czy u mnie ten rozweselający gaz jest i jak to w ogóle działa, trochę bym się bała chyba, że dziwnie zareaguję
|
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i doskonale widac meskosc hihi Cytat:
Bo w sumie 5 to malo jednak. Ja uzywalam i dla siebie na lozko i dla dzidzi w szpitalu i w domku bo moj strzela bardzo duzo kupek. I to nie raz "uratowalo" recznik, czy pokrowiec na przewijaku od zabrudzenia itd.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-12 o 13:24 |
||
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno byłam - na początku grudnia - odtąd siedzę w domku. Pisałam na wątku wtedy Ja któryms na pewno ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
bez przesady, nie ma tu nic do podziwiania ja bym w domu szału dostała siedząc, bo ile mozna sprzątać ![]() ogólnie czuje się dobrze, brzuch mam niezaduży (jak chodzę do szkoły rodzenia to dzieczyny z grupy sie juz kilka razy pyt. w którym tyg. jestem bo brzuszek nieduży) a poza tym nie udało mi sie do końca roku zaknąć kilku waznych pracowych spraw i szczerze mówiąć jakby mieli mnie co chwila ściągać do roboty lub miałabym wisiec pół dnia na telefonie tłumacząc cos komuś to by mnie dopiero coś ciężkiego trafiło a tak na lizaku kończę co mam skończyć, a za nowe sie nie biorę, niech sie wreszcie inny przyłożą do nauki i załatwiania pewnych spraw |
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze się może trafić lepsza promocja ![]() ja to mam często raczej kulawe szczęscie do promocji ![]() albo przegapię albo nie moge w danym momencie z niej skorzystać |
|
|
|
|
#4730 | |||
|
Rozeznanie
|
Ale dziwny dzień, u mnie przyświeca słoneczko a cały czas chce mi się spać, kręci mi się w głowie
ehhh... a wieczorkiem jeszcze szkoła rodzenia. Mam nadzieje że nie zacznę tam chrapać bo dzisiaj laktacja-ważna sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
Bez makijażu oka nie dość że wyglądam jak dziecko, to jeszcze jak totalny bledziuch. Myśle że to dobra inwestycja, bo przy maleństwie z braku czasu pewnie zapomnę co to mascara.Cytat:
Mi po Tardyferonie skoczyła hemoglobinka na 10,4 i jestem z niej dumna :P
|
|||
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
dziękujemy wizażowym ciociom za komplementy
u mnie też w szpitalu luksusowo nie jest.8 łóżek na jednej sali, jedna łazienka na kilka sal.ale nie to jest ważne. jakoś się przemęczymy te kilka dni.ważne żeby nasze Maluchy miały fachową opiekę.nie koniecznie miłą , sympatyczną- nnajważniejsze żeby byłą fachowa
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat u siebie trafiłam na położne po super, wiadomo jedna milsza, druga troszkę mniej, ale ogólnie nie mogę narzekać, wszystko też zależy od kondycji i sytuacji mamy, bo koleżanka z pokoju wciąz narzekała ,że ta krzywo spojrzała itd. ale ogólnie była bardzo znerwicowana, więc wszystko odbierała na nie , ja miałam Ninę na głowie, więc może więcej mialam wszystko w d...czekałam tylko na wieści o zdrowiu Jedna mi troszkę podpadła , ale troszkę, bo jak mi wody odeszły to do niej poszłam do dyżurki, no i gadam do niej i gadam , a ta lezy na kanapie ( noc 3 godzina) i cisza, myslę sobie - śpi, to mówię hallo dobry wieczór a ona :przecież nie śpię, wszystko słyszę potem tż za brak fartuszka ochrzaniła, a potem poszła do domu i przyszła super babeczka w moim wieku , co miała rzęsy jak wielbłąd Odwiedziny były teoretycznie tylko dla Ojców w pokojach, no ale oczywiście właziła też często rodzina, ja akurat moich nie wpuszczałam ( oprócz tż ) bo uznałam ,że to jednak nie za fajnie, pamiętam jedną niedzielę , do tej koleżanki przyjechała rodzina cała z jakimiś kuzynami itd. i włazili jeden za drugim Małego oglądac, dobrze że moja Nina była na noworodkach wtedy , bo już miałam ochotę zwrócić im uwagę , szczególnie mnie drażniło jak przemycali dzieciaki do pokojów ( do mojego na szczęście nie), bo przecież kurna w tym wieku to różne choróbska ze szkół można przywlec ...oczywiście położne zwracaly uwagę na takie wycieczki gromadne i dzieciate , ale co zrobić jak same matki nie mają wyobraźni |
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że czujesz się teraz dobrze? |
|
|
|
|
#4735 | |||
|
Rozeznanie
|
Lena u nas mimo remontu nie spodziewam się luksusów
miał sie zakończyć we wrześniu potem grudniu a teraz mówią że w marcu czyli raczej nie wyrobią się i do marca![]() najważniejsze żeby się tam dostać u nas poród rodzinny wygląda tak że osoba rodząca i tylko jedna osoba towarzysząca nikt poza nią, znieczulenia jako takiego nie ma (napewno nie zzo jest coś na d- nie pamiętam ale lekarka od razu mi odradziła), o porodach w wodzie nie słyszałam nawet ![]() może jak już sie uporają z remontem to będą bardziej cywilizowane warunki ![]() sam fakt jak można rodzącą kobietę odsyłać po innych szpitalach?? albo kazać jej leżeć na korytarzu.. Agabi fajne fotki i jajca pierwsza klasa Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() strach się przyznać, ale ostatnio codziennie chodzę spać o 1.00 - 2.00 w nocy a wstaję z wyrka o 11.00 ![]() Póki mogę to korzystam i śpię do oporu hehe
|
|
#4737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te parę dni się przepęka, ja się potem tak przyzwyczaiłam ,że się dziwnie w domu czułam na początku, bo wszystko takie inne inne rożki, inny przewijak, a jak kartki z podziękowaniem pisałam dla położnych to mi się łezki kulały, to pewnie mieszanka radości, wzruszenia i hormonów byłapokoje były 3 osobowe, z przewijakiem ,miejscem do kąpieli małych ( ale kąpiele to pokazowe robili i dla chętnych, a normalnie to na noworodkach) lodówką, zlewem, tv na monety , łazienka wspólna , wc też, była za to w pełni wyposażona kuchnia , z której spokojnie można było korzystać Gabryś jak profesjonalny model , super fotka Agabi
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jest promocja na te chusteczki nawilżane Nivea w 4-packu (ktoś o tym zresztą już pisał wcześniej
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

buźka i niezbity dowód na to, że Gabryś to 100% -owy męzczyzna 
My tezm mamy zdjecie jejek ale z normalnego usg.

)

czyli dobrze czułam że to pieczenie może być powodem jakiejś infekcji, wizyta w poniedziałek
potem tż za brak fartuszka ochrzaniła, a potem poszła do domu i przyszła super babeczka w moim wieku , co miała rzęsy jak wielbłąd