Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 14:11   #4411
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Myślicie, że ta sukienka http://moda.allegro.pl/850-dluga-zak...036431710.html będzie się dobrze układała na brzuszku? Albo ten pasek jest jednak troche za nisko? Szukam tej przeklętej sukienki i próbuję jak najtańszą znaleźć, bo mi szkoda kasy na jeden raz.

A może lepsza ta http://moda.allegro.pl/854-urocza-tu...046895038.html

Ta pierwsza bardzo ładna, sama mam takie trzy: białą, zielonkawą i niebieską

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:12   #4412
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Ja to mam różnie, raz mi strasznie gorąco , a za chwile znowu zimno. No, ale chyba masz rację, rozejrzę sie za czyms z krótkim rękawem, a zawsze moge cos na siebie narzucic.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:15   #4413
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Myślicie, że ta sukienka http://moda.allegro.pl/850-dluga-zak...036431710.html będzie się dobrze układała na brzuszku? Albo ten pasek jest jednak troche za nisko? Szukam tej przeklętej sukienki i próbuję jak najtańszą znaleźć, bo mi szkoda kasy na jeden raz.

ja mam mały brzuszek, ale chyba bym się nie zmiesciła w takie sukieneczki, może znajdziesz jakieś odcinane pod samym biustem

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie

kamciurka
no to nieźle z tym wózkiem się wkopali sami
staraupa mówisz, że dzisiaj coś się będzie działo? jakoś nie wydaje mi się
neska22 dziwne z tymi warzywami

Ja tak mam
inutil idz do szpitala i nic się nie martw, u nas np. jak jesteś po terminie to każą Ci się zgłosić do szpitala i tam czekać na poród - niby to upierdliwe, ale jesteś pod stałą opieką, i wrazie czego wywołują/ ciachają i już masz Dzidka przy sobie. I nie stresujesz się czy się mało rusza itp.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:21   #4414
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nie dość że dał 100 zł- na parę, to był z laską, która narobiła nam siary bo się schlała, i daliśmy im piwo które zostało to zbiła, bo dobrze nie złapała... złapali welon i krawat jeszcze - pijani i zamiast w to zbierać kasę dla nas 'za tańce' oni sami zaczęli tańczyć, a laska podarła mi welon Aaa wszystkiemu winien mój mądry A. (znacie chyba tego typa, nie? ) bo zaprosił kolegę bez mojej wiedzy i zgody
Oj to faktycznie siara
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:22   #4415
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Przez neta chyba bedzie ciężko kupić w tej chwili, bo nie wiadomo jak się ułoży materiał. Coś mi sie wydaje, ze nie pozostaje mi nic innego jak wybrac sie na zakupy.
Stary 2012-01-12, 14:26   #4416
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Przez neta chyba bedzie ciężko kupić w tej chwili, bo nie wiadomo jak się ułoży materiał. Coś mi sie wydaje, ze nie pozostaje mi nic innego jak wybrac sie na zakupy.
a może masz jakiś lumpek niedaleko i znajdziesz jakąś niedrogą kreację, jest karnawał, więc powinni mieć teraz takie ciuszki w dostawach?

Stary 2012-01-12, 14:27   #4417
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Cytat:
Napisane przez arm Pokaż wiadomość
czy robil dwa wymazy czy jeden? no i obawiam sie tego co bedzie podczas porodu, skoro tu wyszlo tak a tu tak. moze sa dziewczyny ktore mialy podobna sytuacje???
ja mialam 1 wymaz robiony z pochwy

co do wagi dziecka moja corcia urodzila sie 2300 w 39 tyg miala hipotrofie i nie musiala lezec w inkubatorze.wiec nie martwic sie!!! 34 tydzien to jeszcze 6 tyg zeby nadrabiac

neska dieta ważywna moze i ciekawe nie wiem czy sama nie zastosuje jutro
no a dzis jak w aptece bedzie to kupie ta herbatke. chcialam zamowic w dbam o zdrowie na necie zeby mi przyslali do apteki ale musze wtedy zalozyc konto i zakupy musza byc pow. 20 zl... co do tego to nie martwie sie bo jeszcze bym zakupila sie w witaminke k i w tantum rosa...

od ktorego tyg poodaje sie wit k a od ktorego wit d??
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:29   #4418
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Zośka ładne te sukienki, ale ja bym bała się kupować. Jednak jakby nie było masz brzuch, i czasem się wydaje, że coś będzie wyglądać ok a potem nieładnie się opina i kicha... może znajdziesz coś w sklepie, albo w lumpku?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no musisz kontrolowac skoro juz jeste przeterminowana. ale wazne ze jest wszytsko ok!! a nie chcą Cię kłasć do szpitala? czy Ty nie chcesz??

napisałam do Likas
jest troszke podłamana i płacze bo mała ma żółtaczkę i się martwi! jest jej smutno ze nie mogą wyjsc juz do domku
Biedna Likas

jutro idę do lekarza i daje skierowanie na poniedziałek na wywołanie. Zresztą zawsze mi powtarza kilka razy, że cokolwiek by się nie działo co by było podejrzane, czy nawet jak będę miała złe przeczycie (cokolwiek) mam jechać do szpitala sprawdzić.

Podjedziemy na to ktg dzisiaj, będę spokojniejsza. Chociaż na koniec mały chyba się obudził i trochę podskoczyło... noi sprzęt był kiepski.
Stary 2012-01-12, 14:30   #4419
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
napisałam do Likas
jest troszke podłamana i płacze bo mała ma żółtaczkę i się martwi! jest jej smutno ze nie mogą wyjsc juz do domku
Ojej, kciuki, żeby szybciutko wyszły

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:31   #4420
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nawojka, supermenka z Ciebie normalnie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
wstałaś w nocy po cc i wzięłaś małego na ręce? wow!!! pamiętam moja kuzynke po 2 cesarkach to samo- leżenie plackiem 12h bez podnoszenia głowy i taka biedulka mąż jej córeczki podawał...ale ci fajnie że tak szybko doszłaś do siebie
Jakoś nie wyobrażałam sobie żeby położne miały mi go zabrać. Spał razem ze mną. Więc nie musiałam wstawać z łózka tylko usiąść na nim.
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Ja zaczynam od Pampersów 1 zielonych bo jakos bialych w UK nie widziałam a potem zobaczymy hihi ja beda mloda uczulac to pewno bede szukał czegos innego :/
Też ich właśnie szukałam i nie znalazłam.
Stary 2012-01-12, 14:37   #4421
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Pochodzę po lumpach właśnie, może akurat coś się znajdzie
Stary 2012-01-12, 14:40   #4422
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Oooo jesli moge dac rade przyszlym mamusiom odnosnie kapania- jesli jeszcze nie macie wyposazenia do wanienki (typu gabka czy foczka) nie ma potrzeby kupować. Pieluszka na dno i wystarczy. Dodatkowo polecam okryc maluszka pieluszka tetrowa. Tak włozyc do wanienki i polewac po tej pieluszce woda, zeby nie czul zbyt duzej roznicy temperatur i nie wystraszyl sie pierwszego kontaktu.
za radę Michaś bardzo nie lubi kiedy mu zimno.
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
jeju, Kochana, az mi sie smutno zrobilo, jak to przeczytalam, ale faktycznie najwazniejsze, ze teraz jest dobrze i macie wynagradzane zle chwile
najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa...a Ty bedziesz obecna i przytomna we wszystkich innych waznych chwilach z jego zycia, wiec nie mysl o tym za duzo
a panienka to gedzie podziala swoje poczucie humoru ?
jajca sie robie
wiadomix,ze po mamusi
widzialam na zdjeciach i mamusia jest laska, to nic dziwnego, ze maly jest cudny
i uwazaj na niego
Kochana, ale ja też z jajem nic się nie martw humor ciągle mi dopisuje
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Natchnęłaś mnie optymizmem
Byłam u gina:
- szyjka 80% skrócona, miękka gotowa do porodu
- ta miednica rzeczywiście za wąska
- mam skierowanie do szpitala z adnotacją o cc
- lada dzień mam rodzić

To tyle na dziś... rano lecę do szpitala, potem ponadrabiam

Paaa
To dobrze, taki miałam zamiarNic się nie martw, wszystko będzie dobrze
Stary 2012-01-12, 14:47   #4423
pozycja77
Zadomowienie

Właśnie doczytałam o Likas i Natalce kciuki za was dziewczynki, wychodzcie szybko i zdrowo ze szpitala!!!!

Stary 2012-01-12, 14:49   #4424
eliza1984
Zadomowienie

Kurczę kupiłam tą lampkę ,a ona daje takie delikatne światełko ,ze cała noc mogło by sie dziecku świecic.Jak maz przyjdzie będę miała gadkę i zabroni mi kupowac cokolwiek przez allegro.Myślałam ,ze będe mogła przebrać mała przy takim swietle ,ale nie ma szans.A może można oddac tą lampke ,chyba musiała bym zapytac sprzedawcy nie?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:56   #4425
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś kiedyś żółwia?? jak mojego karmiłam ręcznie i on takie miny strzelał jak ta baba mymlał tak tym jęzorem, wybałuszał głazy i sapał jak ta baba

A z wózkiem to się udali!!!
hahahaha nie miałam, ale moja przyjaciołka miała, no faktycznie teraz jak tak kojarzę to była identyczna i tą głowę tak wysuwała do przodu a miny robiła jak by żuła sałatę
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kamciurka, ale numer z tym wózkiem teraz pan sie już boi, żebyś znowu nie dzwoniła

A tata chyba powinien wiedzieć czy miałaś świnkę czy nie, albo mamy zapytaj. Mama na 100% będzie wiedziała.
A jak nie miałaś, to masz rację, lepiej unikać. A Nikola miała świnkę?
ta tato mam wrazenie ze na odczepnego mi wmawiał, że miałam, zeby planow sobie nie popsuc ja wiem na sto procent, że nie mialam ani nie byłam szczepiona, mama moja to potwierdziła. Nikola też nie miała tylko właśnie muszę zajrzeć do książeczki czy była szczepiona bo nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

aaa no i znowu nie pogratulowałam wózka bo mi nie pocytowało super bryka a przygody z nią jeszcze lepsze
tata- wiesz jak to faceci nic nie rozumieją....
[COLOR="Silver"]
no mi też ostatnio omija cytaty nie wiem o co kaman
a odnośnie taty, to np moj tz nawet nie chce slyszec by Nikola tam jechała jeśli to sie okaże świnka naprawdę, a tacie popsułam plany i chyba nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia, że tak gada, wkurza mnie to, bo doskonale wie, co mnie spotkało parę lat temu

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ale akcje z tym wózkiem,a z tą świnka to tata przsadził

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hahaha,ja wczoraj włożyłam cyca do buzi mojego meza bo akurat jakoś mial otwartą,zresztą często ma bo ma krzywa przegrodę nosową i ta jego mina

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie

kamciurka
no to nieźle z tym wózkiem się wkopali sami
no z wózkiem dali ciała niemiłosiernie
trzymam kciuki za to by dzidzia się pospieszyła wreszcie, zobaczysz będzie dobrze
Cytat:
Ja to mam różnie, raz mi strasznie gorąco , a za chwile znowu zimno. No, ale chyba masz rację, rozejrzę sie za czyms z krótkim rękawem, a zawsze moge cos na siebie narzucic.
mi to gorąco wiecznie, a ja też zmarzluch byłam, no non stop okno otwarte mam co u mnie wczesniej było nie do pomyślenia

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-01-12 o 15:02
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 14:57   #4426
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
ultra no to dobrze a gdzie kupował? w zwykłej aptece czy może w SCHLECKERZE??? A Twój też za granicą??
Mój tż kupował normalnie a aptece a już pisałam ze mój mąż jeździ na delegacje do Niemiec tam pracuje na fabryce BMW w Dingolfing

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
No to wątróbka, winko i szpinaczek

tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła mina bezcenna. Skrzywiony że hej i tylko tekst ,, to i do gardła trysnęło'' myślałam że mi się rozpłacze

mój tż to mnie nawet pytał czy dostanie butelkę na posmakowanie

Cytat:

A co do tańca siusiaka... mój tez ma takie akcje... stanie po kąpieli przede mną i nim potrząsa. Normalnie jak nastolatek jakiś
to tak jak bym o swoim TZ czytała

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:04   #4427
arm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
Witaj, ja również ostatnio robiłam to badanie i też się zaniepokoiłam bo pielęgniarka pobrała 1 wymaz (nie do końca wyczułam jaki, ale chyba pochwa) i oczywiście na karcie badania było napisane tylko wymaz z dróg rodnych. Zaczęłam się niepokoić czy nie powinnam zrobic jeszcze drugiego badania - wymazu z odbytu, ale znalazłam ciekawy artykuł , w którym jest napisane:

"Należy podkreślić, że badanie w kierunku nosicielstwa paciorkowców grupy B (Streptococcus agalactiae) nie możne być mylone z klasycznym badaniem bakteriologicznym dróg rodnych kobiet, w którym oznaczane są różne drobnoustroje obecne w środowisku pochwy. Badanie na nosicielstwo GBS jest prostym badaniem celowanym, polegającym na wykazaniu obecności paciorkowców w wymazie pobranym z pochwy oraz odbytu. Niewłaściwym jest podejście niektórych laboratoriów mikrobiologicznych, które proponują wykonanie dwóch różnych badań w kierunku nosicielstwa Streptococcus agalactiae, jednego z wymazu z pochwy, drugiego z wymazu z odbytu, opłacanych jako dwa różne zlecenia. "

Więc liczę na to, że zrobiono mi dobre badanie...
Bardzo Ci dziekuje! Troszkę sie uspokoilam, choc nadal sie zastanawiam jak to jest ze w moczu mi to wyszlo a w drogach rodnych nie. Ale moze za duzo o tym mysle, nie moge tak panikowac. Mam nadzieje ze lekarz w pon. mi to wyjasni, no i ze w szpitalu beda wiedzieli co robic w takiej sytuacji. Tego sie bede trzymac...
arm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:09   #4428
kamciurka
Zakorzenienie

dzizas dzwonił ojciec do mni e mówi że to jednak zwykłe przeziębienie, że ją przewiało gdzieś, bo była na Pałacu Kultury, mam nadzieję, że mnie nie ściemnia ja się go pytam czy na pewno, a on do mnie, że tak, zresztą to się drogą kropelkową zaraża, czyli przez picie z jednej szklanki ja ☠☠☠☠☠☠☠e ja nie wiem, on mnie traktuje jak jakaś histeryczke, przykre tylko jest to nie zdaje sobie sprawy z tego na co by mnie w razie czego mógł narazić ale nie ja wymyślam, ciekawa jestem ze przez szklankę wspolną można się tylko zarazić, ta jasne, to kichając czy przez ślinę nawet przy mówieniu to już nie jest drogą kropelkową ale mi się ciśnienie podniosło

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:11   #4429
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
w H&M są super sukienki na wyprzedaży po 39zł zwiewne odcinane pod biustem sama miałam taką na swoim cywilnym świetnie się układają na brzuszku
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:16   #4430
raqla
Raczkowanie

Dzięki kobietki za słowa otuchy - obiecuję już nie schizować
A przy okazji znalazłam taki kalkulator wieku płodu na podstawie parametrów USG - może komuś się przyda.
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Edytowane przez raqla
Czas edycji: 2012-01-12 o 15:26
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:17   #4431
eliza1984
Zadomowienie

Sms od MissZuzi
O to jednak dziewczyny nie posypały się .Mój nastrój już lepszy bo oddali mi Alusia i naświetla się przy mnie.Może w weekend uda nam się wyjść jeśli wyniki będą dobre.Pozdrawiam wszystkie dwupakowe i nowe mamusie.

Reszta jest do mnie ,że szpital oblężony i mam zaciskać nogi

N1kotynka miała nam pokazać mała i już się nie odzywa.N1kotynko czekamy
Kamciurka ty lepiej poczytaj sama o tej swince
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-12 o 15:18
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:18   #4432
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agacia padniesz ze śmiechu, ale u mnie w mieście nawet nie ma tego sklepu. Tak sobie myślę i mamy może Croppa , Reserved , może jakis butik..
Stary 2012-01-12, 15:24   #4433
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam się zdrzemnąć i może pospałam z 30 min... jak pomyślę, że jutro szpital, to mnie krew zalewa wymiotować mi się chce ze strachu znów...

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Mój tż kupował normalnie a aptece a już pisałam ze mój mąż jeździ na delegacje do Niemiec tam pracuje na fabryce BMW w Dingolfing
nawet nie wiem gdzie to miasto jest O jaaaaaa jak patrzę teraz na mapie to masakrycznie daleko!!!
Mogę Ci polecić wkładki ze schleckera jak chcesz- są bombowe! I tanie Mój tż mi przywozi bo one idą teraz w zawrotnym tempie
Daucelyn się nazywają- szkoda, że w Toruniu nie mam schleckera bo tu wychodzi taniej 2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hahahaha nie miałam, ale moja przyjaciołka miała, no faktycznie teraz jak tak kojarzę to była identyczna i tą głowę tak wysuwała do przodu a miny robiła jak by żuła sałatę
dokładnie!!!
ajj żałuję, że nie nagrałam tego tżtowi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:26   #4434
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
mam chwilunie to opiszę mój poród

w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta...
i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce
na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły
o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną.
Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę i poczułam wielka ulge, ze jest cała i zdrowa, ze się nie poddusiła, bo z tą pępowiną to nieźle się wystraszyłam....
cały czas widziałam małą jak mnie szyli, jak lezała sobie i się grzała
potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną
po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła

generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki

i porównując poród sn a cc to powiem Wam, ze o niebo lepiej czułam się po cc

i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas...

no to się rozpisałam....

całe szczęście, że byłaś na miejscu

Cytat:
Agacia padniesz ze śmiechu, ale u mnie w mieście nawet nie ma tego sklepu. Tak sobie myślę i mamy może Croppa , Reserved , może jakis butik..
U nas też długo nie było za dużo markowych sklepów, dopiero jak otworzyli CH
Ja bym poszukała właśnie w lumpkach albo jakiś sklepikach
No i lepiej byłoby mierzyć, a nie kupować przez neta, bo widzę po sobie, że niektóre fasony nie są zbyt fajne na brzuszek...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:32   #4435
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
No to zmuszę go w środę, bo w czwartek wizyta a na weekendzie planuje rodzić
taa.. też planowałam urodzić 8.01 ... i co? i dzieciak ma mnie gdzieś!!! niewdzięczny!

Idę ogarnąć pokój i się poruszać, umyć włosy... ehh autentycznie mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki?? A jak nic ze mną nie zrobią przez kilka dni, bo stwierdzą, że 'poczekają' to co? będę leżeć jak ta pi..a

Stary 2012-01-12, 15:37   #4436
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
taa.. też planowałam urodzić 8.01 ... i co? i dzieciak ma mnie gdzieś!!! niewdzięczny!

Idę ogarnąć pokój i się poruszać, umyć włosy... ehh autentycznie mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki?? A jak nic ze mną nie zrobią przez kilka dni, bo stwierdzą, że 'poczekają' to co? będę leżeć jak ta pi..a

tylko wiesz ... u mnie już się coś ruszyło szyjka się skaraca i jest rozwarcie. ja to wrecz musze zaciskać nogi żeby wytrzymać

Dzidzia wyjdzie jak bedzie gotowa

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:46   #4437
bambusiek
Zakorzenienie

Mój kochany mąż właśnie dzwonił, że skombinuje kolację, byle bym tylko nie wstawała i jeszcze nie rodziła

A zaraz dzwonię do sklepu dziecięcego, bo fotelik miał być do odbioru poniedziałek-wtorek, a sprawa robi się z lekka pilna

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Dzisiaj już sobie odpuszczę, ale jutro biorę się za to, co miałam w planach zrobić za dobry tydzień: szykowanie łóżeczka (tzn. wyjęcie tego, co mąż ma założyć), odgruzowanie przewijaka, poszykuję ciuchy dla mnie na wyjście...
Jeszcze jakieś małe prasowanie mnie czeka, ale tego to już raczej nie będę robić
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:53   #4438
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie wiem gdzie to miasto jest O jaaaaaa jak patrzę teraz na mapie to masakrycznie daleko!!!
Mogę Ci polecić wkładki ze schleckera jak chcesz- są bombowe! I tanie Mój tż mi przywozi bo one idą teraz w zawrotnym tempie
Daucelyn się nazywają- szkoda, że w Toruniu nie mam schleckera bo tu wychodzi taniej 2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją
od nas z domu tż ma tak gdzieś 6-7 godziny drogi więc tragedii nie ma a Twój tz gdzie pracuje w jakiej miejscowości jeśli mogę pytać

a wkładeczki na pewno spróbuję skoro polecasz

właśnie wróciłam ze spacerku a po drodze kupiłam sobie pączka ze śmietanką i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:58   #4439
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
od nas z domu tż ma tak gdzieś 6-7 godziny drogi więc tragedii nie ma a Twój tz gdzie pracuje w jakiej miejscowości jeśli mogę pytać

a wkładeczki na pewno spróbuję skoro polecasz
A przez Czechy jeździ tak?

Mój jest z Hamburga
A przyjazd to około 8-9 h, na zmianę z teściem. Wkładki mi poleciła inna wizażanka z Niemiec Więc szczerze polecam, to nie to, co gówniane wkładki z belli, co odkleiły się po chwili i są strasznie wąskie a tylko taki miałam wybór w sklepie

Lecę, nie będę Wam smęcić

Stary 2012-01-12, 15:58   #4440
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
a te liscie malin, to w aptece dostane?? mam mowic ze chce herbate z lisci malin czy co?
apteka, sklep zielarski, moze nawet w jakims duzym hipermarkecie

Cytat:
No to wątróbka, winko i szpinaczek

tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła mina bezcenna. Skrzywiony że hej i tylko tekst ,, to i do gardła trysnęło'' myślałam że mi się rozpłacze

Cytat:
Dziewczyny chciałam się zdrzemnąć i może pospałam z 30 min... jak pomyślę, że jutro szpital, to mnie krew zalewa wymiotować mi się chce ze strachu znów...
nie smutaj sie
jeszcze tylko troszke....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości