Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 19:44   #4501
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
za laktator
Agatku a koniecznie chcesz brac na porod ta prywatna połozna? Kiedy tz przyjezdza?

Chcę, bo męża nie będzie nie zdąży. Nie wiadomo kiedy przyjedzie jakby dziś/jutro urodziła to jutro wieczorem wyjeżdża, w sobotę o 6 rano jest na miejscu.
Jak urodzę później to wtedy widzę przyjazd do pl w środę (co by tylko brał 2 dni urlopu na czw i pt) i w niedzielę o 10.30 odjazd, tam jest koło 20-21 i tata by go odebrał. Albo dopiero za tydzień w pt kiedy ja zdążę wrócić ze szpitala, a on z kasą przyjedzie- od niego zależy, bo z pustymi rękoma też tak byle jak jestem w ciemnej

Aaa no i chodzi o śnieg! Jak będzie naparzało non stop to w ogóle go szef nie puści- jak już to 2 dni i nara... a licząc sam dojazd to jest już 1 dzień... popieprzone to jest

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:02   #4502
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

jak ja mam Ci spamować, skoro TY DZISIAJ RODZISZ!!!!! Masz 2 próbę przecież no!
juz to widze póki co jem za5 i prawie nic mnie nie boli...malinki dzisiaj odpuszczam
Cytat:

A na uda- niech mężulek rozmasuje może się zagłębi głębiej i wywoła poród
gdzie tam- on sie boi
Cytat:
super, ze wszystko jest ok a ja tez dzis robilam nalesnieki uwielbiam

oj ale bym zjadła
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
w następny czwartek mam mieć usg a chciałam już w środę sie poseksić żebym w czwartek juz została a an weekendzie urodziła

Czy was też tak zżera strach przed współżyciem po porodzie? JA ostatnio o tym z mężem gadalam i na samą mysl o seksie potem mi niedobrze... Boję się kolejnej ciąży...
kurcze to nie wiem jak ci glutek wyleciał- a upławy masz glutkowate czy wodniste?- jak wodniste i jeden glutek taki tobym myslala ze czop i wtedy seksiku niet
Cytat:

Chcę, bo męża nie będzie nie zdąży. Nie wiadomo kiedy przyjedzie jakby dziś/jutro urodziła to jutro wieczorem wyjeżdża, w sobotę o 6 rano jest na miejscu.
Jak urodzę później to wtedy widzę przyjazd do pl w środę (co by tylko brał 2 dni urlopu na czw i pt) i w niedzielę o 10.30 odjazd, tam jest koło 20-21 i tata by go odebrał. Albo dopiero za tydzień w pt kiedy ja zdążę wrócić ze szpitala, a on z kasą przyjedzie- od niego zależy, bo z pustymi rękoma też tak byle jak jestem w ciemnej

Aaa no i chodzi o śnieg! Jak będzie naparzało non stop to w ogóle go szef nie puści- jak już to 2 dni i nara... a licząc sam dojazd to jest już 1 dzień... popieprzone to jest
kurcze niefajnie z małżem...ten jego szef jakis ciemny i nie empatycznytrzeba go do porzadku doprowadzić!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

patrzcie jakie piekne http://www.dadum.pl/category/pokoj-d...przechowywanie a jakie ceny

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:07   #4503
uska000
Zadomowienie

Cytat:
za laktator
Agatku a koniecznie chcesz brac na porod ta prywatna połozna? Kiedy tz przyjezdza?

Raqla nie martw sie dzidzia urosnie jeszcze waga nie jest zla, po prostu dziecko nie bedzie duze. A gdyby waga byla teraz 3kg, to balabys sie, ze maluszek urosnie i bedzie ciezko rodzic. Nie ma co panikowac na zapas

1,5h na spacerku? Wow
Uskaa ta gwiazdka w laktatorze Avent znajduje sie pod uszczelka. Montuje sie tak jak widac na zdjeciu
kurcze u mnie nie ma tej gwiazdki;/ ale ja mam laktaror sprzed 5 lat.. od szwagierki.. moze starsza wersja.. i nie ciagnie..

a pampersy sprzedaje bo moj ekonomiczny Igor ma uczulenie;p i tylko DADE toleruje;p;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:08   #4504
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
juz to widze póki co jem za5 i prawie nic mnie nie boli...malinki dzisiaj odpuszczam

gdzie tam- on sie boi

oj ale bym zjadła

kurcze to nie wiem jak ci glutek wyleciał- a upławy masz glutkowate czy wodniste?- jak wodniste i jeden glutek taki tobym myslala ze czop i wtedy seksiku niet

kurcze niefajnie z małżem...ten jego szef jakis ciemny i nie empatycznytrzeba go do porzadku doprowadzić!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

patrzcie jakie piekne http://www.dadum.pl/category/pokoj-d...przechowywanie a jakie ceny
Sliczne ale ceny zabójcze

właśnie mam cały czas glutkowate

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:13   #4505
Zadomowienie

kurcze to nie wiem niby piszą że nie wolno jak czop odejdzie bo bakterie się mogą do maleństwa dostać- może lepiej żebyś chuchała na zimne? jak uważasz nie chcę źle doradzić...

mam różowy śluz...co to oznacza?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-12, 20:14   #4506
dph
Rozeznanie

Cytat:

mamy identyczną tez od kuzynki slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszkui pilot jest do niej
fajna ta karuzelka i też się nad nią zastanawiam

Cytat:
dph a sol do noska to w sprayu nie jest?a do oczek- kropelki
no właśnie ja pamiętam że mi położna ale zaznaczam że 7 lat temu powiedziała że można ją też kropić do noska no ale nie wiem jak jest teraz Bo zaś z drugiej strony takiemu noworodkowi spray to chyba też nie bardzo :/ nie wiem

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja mam rh- ale nie wiem jaka grupe ma mąż a na coombsa co chwile wysyłają, już chyba 5 razy robiłam
za to KTG
no właśnie uświadomcie mnie co to jest ten coombs? bo wczoraj byłam u koleżanki i ona go już 2 razy miała robiony a ja nie miałam ani razu jeszcze i nie wiem o co kamam i czy lekarz se nie zapomniał o tym badaniu po prostu

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
mam chwilunie to opiszę mój poród

w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta...
i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce
na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły
o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną.
Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę i poczułam wielka ulge, ze jest cała i zdrowa, ze się nie poddusiła, bo z tą pępowiną to nieźle się wystraszyłam....
cały czas widziałam małą jak mnie szyli, jak lezała sobie i się grzała
potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną
po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła

generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki

i porównując poród sn a cc to powiem Wam, ze o niebo lepiej czułam się po cc

i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas...

no to się rozpisałam....
no to dobrze że byłaś w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja to nawet jak siedzę to się roztapiam.... nawet teraz przy kompie mi gorąco... a zawsze taki zmarzluch byłam!
mi też w tej ciąży jest strasznie gorąco

Cytat:
Lecę, nie będę Wam smęcić [/COLOR]
Agatek nie smutaj się pomyśl sobie że idziesz tam po raz ostatni i że za chwilę będziesz miała swoje dziecię przy sobie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
mała_stópko jak zobaczyłam Twoje dziewczynki to się poryczałam są cudne już się nie mogę doczekać kiedy będę miała swoje dziewczyny przy sobie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
no normalnie pani farmaceutka mnie rozsmieszzyla do lez! maz poszedl do apteki i poprosil o herbate z lisci malin, widzialam na stronie apteki ze jest, znaczy moze nie mieli na stanie ale mozna zamowic. no i ona do niego ze pierwsze slyszy o czyms takim i ze to owoce malin maja dzialanie przeciw przeziebieniu i w ogole. nie mowilam mezowi po co mi herbata wiec zamiast herbaty z lisci malin za 2,50 wcisnela mu herbate malinowa za ponad 7 zl! a on slowem sie nie odezwal na co to i do czego wiec jakim prawem ona mogla mu tlumaczyc to w ten sposob?!
no niektóre farmaceutki faktycznie są do bani mój wczoraj na taką trafił dziś mi się przypomniało że nie kupił maści majerankowej a on mówi że kupił no i nie kupił a twierdzi że jej mówił

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był
Będzie dobrze zobaczysz
Stary 2012-01-12, 20:20   #4507
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
kurcze u mnie nie ma tej gwiazdki;/ ale ja mam laktaror sprzed 5 lat.. od szwagierki.. moze starsza wersja.. i nie ciagnie..

a pampersy sprzedaje bo moj ekonomiczny Igor ma uczulenie;p i tylko DADE toleruje;p;p
Oj to faktycznie moze starsza wersja. Ja mam dokładnie taki jak na zdjeciu
Co do pampersow- nie wiedzialam, ze niektore dzieci maja na nie uczulenie a niby taaakie dobre

Na dobranoc przesylam zdjecie mojej laleczki po wczorajszym kapaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Avent ISIS Manual Pump.jpg (11,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1573.jpg (59,3 KB, 79 załadowań)

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:21   #4508
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze to nie wiem niby piszą że nie wolno jak czop odejdzie bo bakterie się mogą do maleństwa dostać- może lepiej żebyś chuchała na zimne? jak uważasz nie chcę źle doradzić...

chyba nie będę ryzykowac
różowy śluz? Nie wiem... A może to czop schodzi?

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
fajna ta karuzelka i też się nad nią zastanawiam

no właśnie ja pamiętam że mi położna ale zaznaczam że 7 lat temu powiedziała że można ją też kropić do noska no ale nie wiem jak jest teraz Bo zaś z drugiej strony takiemu noworodkowi spray to chyba też nie bardzo :/ nie wiem

no właśnie uświadomcie mnie co to jest ten coombs? bo wczoraj byłam u koleżanki i ona go już 2 razy miała robiony a ja nie miałam ani razu jeszcze i nie wiem o co kamam i czy lekarz se nie zapomniał o tym badaniu po prostu

no to dobrze że byłaś w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie

mi też w tej ciąży jest strasznie gorąco

Agatek nie smutaj się pomyśl sobie że idziesz tam po raz ostatni i że za chwilę będziesz miała swoje dziecię przy sobie

mała_stópko jak zobaczyłam Twoje dziewczynki to się poryczałam są cudne już się nie mogę doczekać kiedy będę miała swoje dziewczyny przy sobie

no niektóre farmaceutki faktycznie są do bani mój wczoraj na taką trafił dziś mi się przypomniało że nie kupił maści majerankowej a on mówi że kupił no i nie kupił a twierdzi że jej mówił

Będzie dobrze zobaczysz

Odczyn Coombsa, odczyn służący do wykrywania przeciwciał (immunoglobulin) niekompletnych pojawiających się przede wszystkim w schorzeniach immunologicznych krwi, np.: erytroblastozie płodowej, w powikłaniach potransfuzyjnych, w nabytej niedokrwistości hemolitycznej.

Stosowany jest również powszechnie w innych schorzeniach, np. autoagresywnych (autoalergia).

Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków).

źródło Wikipedia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:26   #4509
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj przeglądałam sobie jeden wątek i czuje się wyrodną matką bo w ciągu tyg miałam 3 razy usg i w czwartek czeka mnie kolejne (Agatek wiesz o co chodzi)
To ja też będę wyrodna, bo miałam już 2 + kolejne w niedzielę

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A ja sie wsciekam, bo mam nowy telefon, ale ja nie jestem gadzeciara i nic tam w ustawieniach nie robilam, ani nie uzywam tych wszystkich pierdół, i chcialam mms wyslac i nie idzie wysyła i wysyła i nie wysle
A jak sie mala urodzi to bede chciala czesto wysylac napewno i co
Może jakaś zawiecha w konfiguracji moja mama tak miała i w biurze obsługi jej rach ciach naprawili
_________________________ _
Mąż na piłce, ja ciągle leżę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:28   #4510
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Sms od MissZuzi
O to jednak dziewczyny nie posypały się .Mój nastrój już lepszy bo oddali mi Alusia i naświetla się przy mnie.Może w weekend uda nam się wyjść jeśli wyniki będą dobre.Pozdrawiam wszystkie dwupakowe i nowe mamusie.

Reszta jest do mnie ,że szpital oblężony i mam zaciskać nogi
za wyniki
Dobrze, że się odzywa

Cytat:
Na dobranoc przesylam zdjecie mojej laleczki po wczorajszym kapaniu
Nie ma co! Masz się kim chwalić, oj masz

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:30   #4511
Zadomowienie

dph karuzelka naprawde fajna polecam!
magda sliczna ta twoja córeczka i mam taki sam laktator od kuzynki
czubasku ale to żadna galaretka tylko śluz różowy dziwne

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-12, 20:33   #4512
bambusiek
Zakorzenienie

Magda - ale ślicznotka
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:38   #4513
dph
Rozeznanie

Cytat:
chyba nie będę ryzykowac
różowy śluz? Nie wiem... A może to czop schodzi?

Odczyn Coombsa, odczyn służący do wykrywania przeciwciał (immunoglobulin) niekompletnych pojawiających się przede wszystkim w schorzeniach immunologicznych krwi, np.: erytroblastozie płodowej, w powikłaniach potransfuzyjnych, w nabytej niedokrwistości hemolitycznej.

Stosowany jest również powszechnie w innych schorzeniach, np. autoagresywnych (autoalergia).

Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków).

źródło Wikipedia
kurcze to czemu ja nie miałam tych badań na tego coombsa? zaczynam się martwić
Stary 2012-01-12, 20:49   #4514
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jestem cieawa teraz waszej brykinie bede mogla sie doczekac zdjęcia!!
hm...nie wiem, czy Wam sie spodoba, ale ja jak ja zobaczylam, to tylko szepnelam do tzta "kochanie, to ten!"

dopiero pozniej przyszla refleksja, ze beda niezle jaja, jak bedziemy wychodzic na spacer w blocie i deszczu bo...
stelaz jasny krem
felgi jasny krem
gondola/spacerowka jasny krem plus brazowy skorzany pas
+ brazowe plastikowe "dodatki" (czyli np te zlaczenia na stelazu)
troche taki old school ale w nowoczesnym wydaniu
nie wiem,jak to ujac

Cytat:
znowu rymujesz

kochana - bo ja moge sypac rymami od wieczora do rana

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Super ,że z żabą ok i myślę ,ze nie masz co powtarzać badań.Ja mam z jednej dziurki inne też i na razie żyjemy
dziekuje
no to nie powtarzam
gdyby te badania z jeden dziurki nie mialy sensu, to chyba by ich nikt nie robil, prawda?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To chyba nie było sensu wydawać więcej kasy (dużo zapłaciliście ? = pytam z ciekawości, bo Jedo nie są takie znowu tanie).
Ale skoro taka wypasiona wersja, to czekam na zdjęcia
mysle ze nie bylo... a zaplacilismy 1900 zl
chociaz ten facet sie upieral, ze w innym sklepie nie dostaniemy tej wersji... mowil, ze mozemy napisac do producenta i sie zapytac - nie wiem, czy blefowal czy nie, ale moj tz dal sie na to zlapac
on to taki w goracej wodzie kapany
od razu zaplacil "zadatek" bez targowania...no myslalam,ze go tam trzepne czyms...
ja cos probowalam podzialac, to facet krecil, ze producent im podniosl ceny,a on i tak sprzedaje po starych i ze fakt, na allegro dostaniemy tansze, ale starsze wersje
jedyne co mi sie na razie udalo, to to ze dorzucil glupia moskitiere, ale juz zakomunikowalam tztowi, ze przy odbiorze ma wydrzec () od nich chociaz folie przeciwdeszczowa, inaczej nie dostanie kasy, ktora jest na moim koncie

Cytat:
loffciam Tylko Ciem
aaaaa
miod na me serce
Cytat:
Napisane przez Agatek
A mi w przychodni mówiła babka, że lepiej z dwóch... i bądź tu człowieku mądry ja bym zrobiła z dwóch dla pewności Ale to Twój wybór kotek
chyba napisze do mojego gina (tego, ktorego kocham) i zapytam...
Cytat:
Napisane przez Agatek
ahh jaka zazdrosna moja ukochana
wiadomix
nie dziele sie
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ej to jak będziesz już miała wózek i będą tylko takie dwa, to to... autograf chcę od Ciebie o Pani
pomyslimy, pomyslimy
to co, napiszesz Malgoni smska ze szpitala?

Cytat:
Napisane przez Agatek
a może założymy mini słownik 'a moja teściowa powiedziała...' i zapiski tam będą, co?
SIWY DYM !!!
Cytat:
o
Pearl no widzisz, a tak sie martwilas
za wyniki to za to tez wypijemy zdrówko nietoperka!
oooooo
za mojego malego lotnika to ja zawsze, wszedzie i z checia sie napije

a powiedz mi, Malenka ,jakby Nietopek byl chlopaczkiem, to czy wolna jest jeszcze Twoja Lenka?

Cytat:
Czy was też tak zżera strach przed współżyciem po porodzie? JA ostatnio o tym z mężem gadalam i na samą mysl o seksie potem mi niedobrze... Boję się kolejnej ciąży...
ja sie boje bolu po porodzie
ale seksowac to bym sie poseksowala
tyle miejsc mamy w tym nowym mieszkaniu jeszcze nieoznaczonych...

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:54
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:51   #4515
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A ja znowu siedze i odciagam

Powiem wam ze niania el. to zbawienie w takiej sytuacjii dla mnie, mała spi na górze i nie przeszkadza jej to brzeczenie

Moja tak spi od 3-4h ale zasnie dopiero jak jest pełna
poprzednio udalo mi sie odciagnac 130ml. wszystko jadla i zasneła
Cześć Dziewczyny

Kasikzaki jaki masz laktator? Czemu odciągasz? Może o tym pisałaś ale coś mi umknęło Czy Twoja córa też się wypięła jak mój syn na ssanie piersi? Mój zjada po kąpieli max. 50-60 ml i pada ze zmęczenia, a tak poza tym co 3-4h po 70-100 ml odciągniętego mleczka.

Ja mam pokarm od 4 dni i dziś rano ściągnęłam z dwóch cyców 160ml. Także laktacja się rozkręca. W lodówce już uzbierałam 3 pojemniczki pokarmu po 100 ml. Niedługo będę mrozić.

Dziś była u nas w domku położna. Brzuch goi się w porządku, chociaż dziś pierwszy dzień w miarę mało bolał. Małemu żółtaczka nie schodzi, ale powiedziała, że jak się karmi piersią to żółtaczka utrzymuje się dłużej. Pomogła mi go przystawić do piersi, possał minutę i usnął i wypluł cyca, po chwili oczywiście był krzyk. Przekonywała mnie żebym próbowała nauczyć go ciągnąć z cyca bezpośrednio, bo według niej odciąganie pokarmu to ciężka praca. Ja mam go dużo i nie odczuwam na razie że jest to uciążliwe. Ręcznym laktatorem Aventu w 10 góra 15 minut ściągam 100-160 ml. Fakt, że schodzi czasu przy myciu i sterylizacji sprzętu. Położna powiedziała, że ona co prawda przez pierwsze 3 miesiące jak karmiła swoje dziecko prawie dostała depresji przez to uwiązanie - jej dzidziuś chciał cyca non-stop. Jej to nie do końca pasowało ze względów psychicznych i fizycznych. Wspomina to jako ciężko harówkę. A ściąganie pokarmu daje pewną swobodę i do tego Tż może karmić synka. Coraz bardziej się skłaniam do "karmienia piersią inaczej" taką nazwę znalazłam na innym forum i bardzo mi się spodobała. Jeżeli mój syn cierpi na cycowstręt to chyba lepsza opcja niż karmienie mm.

Dziś rano byliśmy na pobraniu krwi ja mam sporą niedoczynność tarczycy i musieliśmy sprawdzić czy mały nie ma jej po mnie. Próbowali pobrać krew z rączki i nóżki i szło ciężko, ale się udało. Alan bardzo płakał. Okropnie jest patrzeć jak takie maleństwo płacze
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 20:54   #4516
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moi rodzice przewidują, ze w weekend urodze jak wrózki normalnie

Agatek nie chce ze mną smsowac buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u bo ja nie mam orange (i nie chce miec w ogole jak najmniej z ta firma wspolnego. jeszcze tylko dziadoski net w tym mamy ale tylko czekamy konca umowy i never again) Bo ja mam fona w Tmobile. a to czy pojde w pn do szpitala to jeszcze nie pewne na 1000000%, zobaczymy co wyjdzie rano w ktg)

Pearl
fajnie,z e wszytsko ok!!!!

[B]Renia rózowy śluz to chyba jak czop odchodzi nie??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:00   #4517
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
kurcze to czemu ja nie miałam tych badań na tego coombsa? zaczynam się martwić
ja na nfz tez bym nie miala, ale mam taki wydruk badan,ktorych wymaga moj gin z mazur i tam wlasnie bylo PTA i zrobilam prywatnie
w diagnostyce zaplacilam 30 zl, ale np pielegniarka sie dziwila, ze kazal mi to robic
to chyba ma sens, jak ktores z Was (Ty lub tz) mialoby grupe 0 Rh-, bo wtedy ten konflikt moze wystapic... ale niech wypowie sie ktoras, ktora sie zna...

a propos... gdzie Neska ???

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

uuuuffffff
jest i Neska

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:03   #4518
Haniula
Zakorzenienie

Mi sie wydaje ze mozliwy konflikt jest kiedy matka ma RH- ale nie jestem pewna ;p;
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:04   #4519
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja na nfz tez bym nie miala, ale mam taki wydruk badan,ktorych wymaga moj gin z mazur i tam wlasnie bylo PTA i zrobilam prywatnie
w diagnostyce zaplacilam 30 zl, ale np pielegniarka sie dziwila, ze kazal mi to robic
to chyba ma sens, jak ktores z Was (Ty lub tz) mialoby grupe 0 Rh-, bo wtedy ten konflikt moze wystapic... ale niech wypowie sie ktoras, ktora sie zna...

a propos... gdzie Neska ???

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

uuuuffffff
jest i Neska

nie ufff... powinno byc-hura nie ma jej-rodzi... a tu d... blada

ja coombsa mialam 5 albo 6 razy bo my mamy konflikt....

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Mi sie wydaje ze mozliwy konflikt jest kiedy matka ma RH- ale nie jestem pewna ;p;
si
ale są tez inne rodzaje konfliktów serologicznych. ale ten gdzie matka ma rh- a ojciec rh+ sa najpowszechniejsze
Stary 2012-01-12, 21:05   #4520
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hm...nie wiem, czy Wam sie spodoba, ale ja jak ja zobaczylam, to tylko szepnelam do tzta "kochanie, to ten!"

dopiero pozniej przyszla refleksja, ze beda niezle jaja, jak bedziemy wychodzic na spacer w blocie i deszczu bo...
stelaz jasny krem
felgi jasny krem
gondola/spacerowka jasny krem plus brazowy skorzany pas
+ brazowe plastikowe "dodatki" (czyli np te zlaczenia na stelazu)
troche taki old school ale w nowoczesnym wydaniu
nie wiem,jak to ujac

kochana - bo ja moge sypac rymami od wieczora do rana

dziekuje
no to nie powtarzam
gdyby te badania z jeden dziurki nie mialy sensu, to chyba by ich nikt nie robil, prawda?

mysle ze nie bylo... a zaplacilismy 1900 zl
chociaz ten facet sie upieral, ze w innym sklepie nie dostaniemy tej wersji... mowil, ze mozemy napisac do producenta i sie zapytac - nie wiem, czy blefowal czy nie, ale moj tz dal sie na to zlapac
on to taki w goracej wodzie kapany
od razu zaplacil "zadatek" bez targowania...no myslalam,ze go tam trzepne czyms...
ja cos probowalam podzialac, to facet krecil, ze producent im podniosl ceny,a on i tak sprzedaje po starych i ze fakt, na allegro dostaniemy tansze, ale starsze wersje
jedyne co mi sie na razie udalo, to to ze dorzucil glupia moskitiere, ale juz zakomunikowalam tztowi, ze przy odbiorze ma wydrzec () od nich chociaz folie przeciwdeszczowa, inaczej nie dostanie kasy, ktora jest na moim koncie
To jeszcze nie tak źle, myślałam, że jakaś kosmiczna ta cena będzie
Ta jest jeszcze do przejścia, ale jak to bez folii, to łaskę robią za taką kasę?
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dziś rano byliśmy na pobraniu krwi ja mam sporą niedoczynność tarczycy i musieliśmy sprawdzić czy mały nie ma jej po mnie. Próbowali pobrać krew z rączki i nóżki i szło ciężko, ale się udało. Alan bardzo płakał. Okropnie jest patrzeć jak takie maleństwo płacze
Ojej, biedny maluszek
Ja mam powiedzieć przy przyjęciu do szpitala, że mam Hashimoto i wtedy jak pobiorą maleństwo krew, to automatycznie przebadają też na tarczycę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:06   #4521
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja wróciłam po drugim ktg dzisiaj... mały chyba nie lubi być podsłuchiwany, bo teraz mści się na moich żebrach i pęcherzu....

No, ale teraz wyszło ładne, wszystko w porządeczku. ani jednego skurczybyka, który by coś znaczył

Cytat:
A ja sie wsciekam, bo mam nowy telefon, ale ja nie jestem gadzeciara i nic tam w ustawieniach nie robilam, ani nie uzywam tych wszystkich pierdół, i chcialam mms wyslac i nie idzie wysyła i wysyła i nie wysle
A jak sie mala urodzi to bede chciala czesto wysylac napewno i co
ja też mam w miarę nowy i też nie potrafię mms wysłać... muszę się nauczyć przed porodem
Cytat:
ja wypiłam przedwczoraj i wczoraj i działa maxymalnie- aż strach się bać, nie wiem czy dzisiaj wypiję....
ja chyba jutro kupię i będę pić, może do poniedziałku coś zadziała. A jak nie to może pomoże przy wywołaniu... bo coś czuję że samo to się nie rozkręci...

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
udało mi się załatwić wizytę u endokrynologa juz dzisiaj <jakims cudem, własnie wróciłam, no i mam niedocz.tarczycy tablety dostałam - i oczywiście lekarz zdziwiony czemu dopiero teraz u niego jestem. a ja na to: bo mi lekarz rodzinny mówił, ze wyniki mam w normie ale trochę mnie uspokoił, ze skoro dzidzia rozwija się prawidłowo to tarczyca mi na początku ciąży jeszcze tak nie szalała i dziecko miało odp. ilość hormonów <mam nadzieję, ze nic mu nie jest>. masakra z tymi wszystkimi lekarzami, trzeba by było na wszystkim samemu się znać no i kolejna stówka poszła się .... a nast. wizyta za 4 tyg. - jeśli zdążę przed porodem. i będzie kolejna stówka
kurde, dobrze, że poszłaś teraz
Stary 2012-01-12, 21:06   #4522
Konczita
Zakorzenienie

witajcie
pewnie mnie nie pamiętacie, udzielałam się króciutko w pierwszej części, chciałam wszystkim mamusią rozpakowanym pogratulować i życzyć zdrówka dla maluszków i uśmiechu dla rodziców, a czekającym w kolejeczce życzę szybkich i cudownych rozwiązań
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:10   #4523
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Boroo ja nie mogę otworzyć tego filmiku

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witajcie
pewnie mnie nie pamiętacie, udzielałam się króciutko w pierwszej części, chciałam wszystkim mamusią rozpakowanym pogratulować i życzyć zdrówka dla maluszków i uśmiechu dla rodziców, a czekającym w kolejeczce życzę szybkich i cudownych rozwiązań
Witaj ja pamiętam co u Ciebie?

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:12
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:10   #4524
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witajcie

hej Konczitko co tam u ciebie słońce
Stary 2012-01-12, 21:10   #4525
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Konczita pewnie, że Cie pamietamy, bynajmniej ja Ciebie pamiętam.

Dziękuje bardzo w swoim imieniu, a Tobie życzę powodzenia
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:11   #4526
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

ja coombsa mialam 5 albo 6 razy bo my mamy konflikt....

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

si
ale są tez inne rodzaje konfliktów serologicznych. ale ten gdzie matka ma rh- a ojciec rh+ sa najpowszechniejsze
Ja Coombsa miałam 2 razy
Ja mam Rh-, TZ Rh+

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:13   #4527
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

Renatka a duzo tego sluzu? moze faktycznie to czop gdyby bylo krwawienie to niepokojaca oznaka, ale sluz to chyba czop, jesli bardzo sie martwisz jedz na IP- lepiej chuchac na zimne- sama tak napisalas

Cytat:
za mojego malego lotnika to ja zawsze, wszedzie i z checia sie napije

a powiedz mi, Malenka ,jakby Nietopek byl chlopaczkiem, to czy wolna jest jeszcze Twoja Lenka?

ja sie boje bolu po porodzie
ale seksowac to bym sie poseksowala
tyle miejsc mamy w tym nowym mieszkaniu jeszcze nieoznaczonych...

ja tez bym sie poseksowala dobrze, ze tza nie ma bo by mnie kusilo
to pijemy za nietoperka:p ijemy:
Lenke wydam za maz w dobre rece ok to zarezerwowana

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja mam pokarm od 4 dni i dziś rano ściągnęłam z dwóch cyców 160ml. Także laktacja się rozkręca. W lodówce już uzbierałam 3 pojemniczki pokarmu po 100 ml. Niedługo będę mrozić.

Dziś była u nas w domku położna. Brzuch goi się w porządku, chociaż dziś pierwszy dzień w miarę mało bolał. Małemu żółtaczka nie schodzi, ale powiedziała, że jak się karmi piersią to żółtaczka utrzymuje się dłużej. Pomogła mi go przystawić do piersi, possał minutę i usnął i wypluł cyca, po chwili oczywiście był krzyk. Przekonywała mnie żebym próbowała nauczyć go ciągnąć z cyca bezpośrednio, bo według niej odciąganie pokarmu to ciężka praca. Ja mam go dużo i nie odczuwam na razie że jest to uciążliwe. Ręcznym laktatorem Aventu w 10 góra 15 minut ściągam 100-160 ml. Fakt, że schodzi czasu przy myciu i sterylizacji sprzętu. Położna powiedziała, że ona co prawda przez pierwsze 3 miesiące jak karmiła swoje dziecko prawie dostała depresji przez to uwiązanie - jej dzidziuś chciał cyca non-stop. Jej to nie do końca pasowało ze względów psychicznych i fizycznych. Wspomina to jako ciężko harówkę. A ściąganie pokarmu daje pewną swobodę i do tego Tż może karmić synka. Coraz bardziej się skłaniam do "karmienia piersią inaczej" taką nazwę znalazłam na innym forum i bardzo mi się spodobała. Jeżeli mój syn cierpi na cycowstręt to chyba lepsza opcja niż karmienie mm.
Blanszor to duzo mozesz sciagnac
z tym karmieniem piersia to faktycznie prawda ciagle na 'uwiezi", poza tym traci sie na to wiele czasu (bynajmniej w moim przypadku) a z butla raz dwa i po sprawie

Malenka wykapana wlasnie wisi na cycu. Mialam probke oliwki
hipp i przyznam, ze jest swietna. mam tez ta z johnsona i tamta jest strasznie "tlusta" i nie wchlania sie w skore

04.01.2012r.

Stary 2012-01-12, 21:13   #4528
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Boroo ja nie mogę otworzyć tego filmiku

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Witaj ja pamiętam co u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej Konczitko co tam u ciebie słońce
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Konczita pewnie, że Cie pamietamy, bynajmniej ja Ciebie pamiętam.

Dziękuje bardzo w swoim imieniu, a Tobie życzę powodzenia

o jejku ale niespodzianka! podczytuję was i z racji zbliżającego się końca chciałam Wam pogratulować i trzymam dalej kciuki za pozostałe zapakowane mamusie
co u mnie ... no cóż życie pokazuje że ja sobie krzyczę a ono do przodu ale mówią że pokora jest wynagrodzona więc nalezę do optymistów mimo wszystko
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:14   #4529
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja wróciłam po drugim ktg dzisiaj... mały chyba nie lubi być podsłuchiwany, bo teraz mści się na moich żebrach i pęcherzu....

No, ale teraz wyszło ładne, wszystko w porządeczku. ani jednego skurczybyka, który by coś znaczył

ja też mam w miarę nowy i też nie potrafię mms wysłać... muszę się nauczyć przed porodem

ja chyba jutro kupię i będę pić, może do poniedziałku coś zadziała. A jak nie to może pomoże przy wywołaniu... bo coś czuję że samo to się nie rozkręci...

kurde, dobrze, że poszłaś teraz
fajnie, ze ktg wyszło ok ale szkoda ze skurczy brak...
Stary 2012-01-12, 21:15   #4530
magda1804
Rozeznanie

Haniula dokładnie tak konflikt jest mozliwy tylko i wylacznie w przypadku gdy matka ma krew 0 rh-

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości