Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 23:23   #541
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Miałam to juz dawno zrobic... oto dawno nie widziany Fabianek mamusi skarbeczek
cudny i jakie ma zabójcze oczy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:28   #542
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
cudny i jakie ma zabójcze oczy
dziekujemy
Asiu faktycznie oczkami to sie kazdy zachwyca, a my z TŻ zastanawiamy sie po kim on ma takie ślipka hihihih
Stary 2012-01-12, 23:29   #543
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
moja koleżanka od jakiegoś 3m karmiła dziecko mm, na każdej kontroli miała kazania z tego powodu. niedawno była z córą na bilansie roczniaka - i wyszło wszystko dobrze, mała w 90centylu a pediatra do niej - no widzi pani jak to na piersi dobrze dzieci rosną i zdrowe są i w ogole że kp to jedyne najlepsze rozwiązanie - a koleżanka, że ona karmi od dawna mm- mina pediatry bezcenna

ja mojej nigdy nie pozwalam spać po popołudniowym karmieniu 17-18, jakby mi poszła spać to byśmy się bujały nie wiem do której

wyrodne matki
Cytat:
łoj
jak mnie ktoś pyta- karmisz ? nie dodając nic więcej odpowiadam, że nie - głodzę no bo to guupie pytanie
a jak ktos zapyta czy kp, mówię nie - jak ktoś usilnie chce wiedzieć dlaczego to się pytam co mu do tego? i czy statystyki prowadzi
ja się śmieję z tych wyjątków bo też trafiłam na pretensje tysiąclecia - bo dlaczego ja nie karmię piersią, bo to takie najlepsze i jedyne właściwe karmienie. I miałam takie chwile, że mi się po prostu ryczeć chciało... ale wtedy sobie przypominam rozmowę z ordynatorką szpitala gdzie rodziłam i jej słowa, że "krzywdy dziecku nie zrobię karmiąc go mm" i pomału łapię pion. Bo może i wyrzutów ja nie mam, ale czasem jest mi po prostu tego żal.
No, to się uzewnętrzniłam

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Moonik i zdrowe podejście, brawo! U nas najgorsze na oddziale były piguły, które ostro obstawiały te dziewczyny, które piersią karmić nie mogły.
Widzisz ja akurat spotkałam się z odwrotnym zarzutem, że mam nie karmić piersią, bo to jałowe mleko, dziecko po nim niespokojne, głodzę dziecko (pewnie dlatego waży 8kg) i takie tam. Mam to w wiadomym miejscu.
.
kolejna wyrodna matka która dziecko głodzi
kurcze jakbyśmy miały sie tym wszystkim przejmować to niedługo po porodówce lądowałybyśmy na oddziale psychiatrycznym
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A jutro rano robię test.......

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie to zależało kto był.
Na początku to wciskały same ( pierwsze dwie noce) a później już w zależności od tego która była. Jedne uznawały zasadę- jak chcesz to bierz, inne warowały tam i strzegły tego mleka jak skarbu narodowego.
Nigdy nie zapomnę jednej takiej... Aż chyba kiedyś pójdę i jej dam jakieś czekoladki z karaluchem. W nocy wykończona, mały nie chce spać a ma iść pod lampy. Jest opcja, że wyjdziemy następnego dnia lub zostaniemy kolejne dwa. Więc ja pod presją po lekkim załamaniu, marzyłam o własnym łóżku, tż-cie obok...Mały marudzi , wisiał już 2 godzinę... Wychodzę po mleko- bo w końcu można brać samemu- zawsze znałam taką opcję. A tu baba hopsa zza lady,m wyciąga mi cycka, naciska, ze jest mleko i ona mi może jedynie dać butelkę, żebym sobie pokarm ściągnęła- nic więcej.
Cycki poranione, ryczałam przy ściąganiu , wkurzona poszłam, rozryczałam się jej tam i pytam czy mi da czy mam iść kupić , ta wkurzona, że ona nie lubi takich beks, walnęła w kontakt, żeby zapalić świało i go rozwaliła coś tam pogadała i z łachą mi dała. Później kilka dni musiałam jej znosić i dogryzki, że małego boli brzuszek bo go przekarmiam, że mam dużo mleka i mu wystarcza a ja idę na łatwiznę... jednym słowem bla bla- chociaż wtedy mnie to dodatkowo łamało. A jak poprosiłam żeby przyszła zobaczyć w takim razie czy dobrze przystawiam to tylko popatrzyła szybko i tyle- a teraz już wiem, że źle był przystawiony ;/

A już to pisałam, ale tak mnie wspomnienie wzięło, ubiłabym głupią babę no !

A obok mnie leżała taka babka co śmierdziała potem, jezu jaki wstyd jak babki przychodziły i mówiły " Panie trzeba się myć"- "koniecznie tu wywietrzcie""obrzydlistwo " - ale na szczęście chwila i było wiadomo kto jest źródłem tego "zapachu". I ona urodziła córkę około 5 kg miała , taka krótka i mega szeroka i ciągle jadła i ta wychodziła po 3 butelki brała i zwalała, że dla mnie bierze nie mogę z tego. Wtedy się złościłam a teraz miło wspomnieć

Ta co nie lubi czytać naprodukowała
ja akurat nie miałam przyjemności wysłuchiwac bo i ja i koleżanka z sali karmiłyśmy piersią, ale raz była położna i pytała jak karmimy i jak powiedziałyśmy że piersią to myślałam że nas kwiatami obsypie i wieńce laurowe na łeb wepchnie, mówiąc że na całym oddziale to chyba tylko 4 mamy piersią karmią

niezła babka, kolejne honory dla Ciebie że wytrzymałaś!
Cytat:
a teraz opowiem nie w skrócie :
oj Asieńko
ja bym sie tam taką babką nie przejmowała, skoro pediatrzy niczego się nie czepiają. Ta cała neurolog pewnie od x lat nie sięga po żadną nową wiedzę i się wielce mądrzy.
Dzieci teraz wcale nie są az takie hop siup do przodu ze wszystkim, nawet moja pediatra była zdziwiona jak jej tydzień temu powiedziałam że Natalka sie turla, to powiedziała że szybko, a przecież niektóre dzieciaczki choć młodsze robiły to szybciej niż Natalka.
jak tak czytałam to tylko czekałam aż napiszesz że powiedziała że Marcyś ma już siadac albo raczkować przepraszam że się śmieje, ale na prawde babka mi się wydała niepoważna.

a rączki cudnie trzyma Marcelinnio i w ogóle jest cudny
z resztą - przyjadą ciocie to dokładnie go obejrzą i wystawią diagnoze
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ścięłam o połowę włosy

Ja też chcę na spotkanie dziewczynki ze Śląska

W końcu zdał z mamusią egzamin z angielskiego na 5 jak był jeszcze w brzusiu
o jaaaa, dawaj fote, koniecznie!

no jasne że chcesz na spotkanie, przecież już powiedziałam Asi że jedziemy razem

zdolna mama, zdolne dziecko
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane dziewczynki!
Sorry, że dopiero teraz. Ciężki dzień kolejnej rehabilitacji. Poza tym wyniki młodego nie wyszły najlepiej
W poniedzialek mamy wizytę, ale już dzwoniłam do pedi zapytać o te wyniki, bo bym chyba po nocach nie spała.
Wyniki są do powtórzenia (cholera znów będą kłuć to moje dziecko) i mogą oznaczać wszystko albo nic. Albo coś się dzieje albo błąd labo
Myślałam, że powoli na prostą wychodzimy...

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:31
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:37   #544
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ale przystojniak!

a ja sie miałam uczyć chyba czy coś
Stary 2012-01-12, 23:40   #545
aa2
Zakorzenienie

no to Acelinka tym bardziej czekam na was z niecierpliwościa jak ocenicie mi małego
to który dzień ustalamy? środa tylko odpada bo Małgonia nie moze a tak mamy 4 dni do wyboru
Stary 2012-01-12, 23:41   #546
mooonik
Zakorzenienie

Acelinko a Ty jeszcze nie śpisz? Czy Nati znowu harcowała wyrodne, pewnie, że wyrodne oo mi przypomniałaś zaraz Wam wkleję fajny art z bloga

Anuska zdecydowanie częściej musisz zaglądać i pokazywać nam te cudne oczka Fabiego

mam tylko ostrzegam- nie mam dobrych wieści, każda z nas jest złą matką
http://www.dzieciowo.pl/2011/12/zle-matki.html

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:43
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:43   #547
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinko a Ty jeszcze nie śpisz? Czy Nati znowu harcowała wyrodne, pewnie, że wyrodne oo mi przypomniałaś zaraz Wam wkleję fajny art z bloga

Anuska zdecydowanie częściej musisz zaglądać i pokazywać nam te cudne oczka Fabiego
wklej bede miała co czytac jak pójde sie połozyc

Edit przeczytałam se normalnie klikłam lubie to

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:47
Stary 2012-01-12, 23:45   #548
acelinka
Zakorzenienie

Asik, mi to jest obojętnie który to będzie dzień wg moich wyliczeń będe dysponowała samochodem we wtorek i środe, ale to zawsze da się przestawić

jasne i będziemy jak doktor B. ejjj... ona na pewno wystawiłaby najlepszą diagnoze!

moonik, a no nie śpie. Ucze sie, pisze jakieś tam prace zaliczeniowe i sama nie wiem co jeszcze najchętniej poszłabym spać
Stary 2012-01-12, 23:47   #549
mooonik
Zakorzenienie

nie wywołuj wilka z lasu Acelinka

Julitka

Stary 2012-01-12, 23:48   #550
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Asik, mi to jest obojętnie który to będzie dzień wg moich wyliczeń będe dysponowała samochodem we wtorek i środe, ale to zawsze da się przestawić

jasne i będziemy jak doktor B. ejjj... ona na pewno wystawiłaby najlepszą diagnoze!

moonik, a no nie śpie. Ucze sie, pisze jakieś tam prace zaliczeniowe i sama nie wiem co jeszcze najchętniej poszłabym spać
może ja zaprosimy
Stary 2012-01-12, 23:49   #551
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
może ja zaprosimy
tiaaaaa
też mam lubię to taki [prosto z życia ten artykuł, cała prawda

Julitka

Stary 2012-01-13, 00:12   #552
acelinka
Zakorzenienie

artykuł super, tez kliknęłam lubie to oj złe matki z nas, złe!

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-13 o 00:16
Stary 2012-01-13, 00:28   #553
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

artykuł super, tez kliknęłam lubie to oj złe matki z nas, złe!
prawdziwe mundrosci trzeba udostepniac światu, a niech sie edukuja
Stary 2012-01-13, 01:14   #554
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
prawdziwe mundrosci trzeba udostepniac światu, a niech sie edukuja

ide spać, padam na pyszczek. Musze wstać najpóźniej o 8, ogarnąć bo bratowa mi bratanka podrzuci na godzinke-dwie przed południem. A wieczorem znów to samo ... i nawet nie chce myśleć o której w sobote będe musiała wstac
Stary 2012-01-13, 01:37   #555
aa2
Zakorzenienie

A ja sie położyłam i spac nie moge. jak pomysle o tym to zaraz mam szklane oczy... caly czas mysle o tym co ta kobieta miwiła itd...
niby sobie tłumaczę że ona małego nie widzi coddziennie itd a jednak mnie mega zaniepokoiła,jezszcze ten zakaz szczepien
Stary 2012-01-13, 02:17   #556
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Po dwóch dniach przerwy od forum to nie takie łatwe nadrobić wszystko

Powiedzcie mi proszę dziewczyny czy Waszym pociechom też wyskakują na skutek ślinienia takie czerwone kropeczki przy buzi, jakby wysypka? Bo na początku obwiniałam coraz intensywniejsze ślinienie... ale teraz to już chyba histeryzuję
Stary 2012-01-13, 07:41   #557
19natka88
Zakorzenienie

Hejo Jakaś dziwna nocka była, mały co chwila budził się z płaczem i w końcu w efekcie spał ze mną Cała połamana jestem

Cytat:
Natka bez zdjęcia się nie wykpisz.
Jak się "zrobię" to zapodam zdjęcie

Cytat:
Sorry, że dopiero teraz. Ciężki dzień kolejnej rehabilitacji. Poza tym wyniki młodego nie wyszły najlepiej
W poniedzialek mamy wizytę, ale już dzwoniłam do pedi zapytać o te wyniki, bo bym chyba po nocach nie spała.
Wyniki są do powtórzenia (cholera znów będą kłuć to moje dziecko) i mogą oznaczać wszystko albo nic. Albo coś się dzieje albo błąd labo
Słońce trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Musze sie pochwalic, ze Fabi dzis konczy 3 miesiące

Cytat:
Słodziak i jakie ma oczyska cudne

Cytat:
o jaaaa, dawaj fote, koniecznie!

Dam jak się ogarnę

no jasne że chcesz na spotkanie, przecież już powiedziałam Asi że jedziemy razem

hmm to bede musiała gpsa załatwić

zdolna mama, zdolne dziecko

Cytat:

Dobre

Madziulka u nas sie pojawia taka wysypka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:56   #558
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu też się nasłuchałam. A mały nie chciał ciągnąć i darł się w niebogłosy a ja nie miałam pokarmu i kolo się zamykało. Co przychodziła kolejna pielęgniarka to miała dla mnie inne złote rady (które nawiasem mówiąc wykluczały się:/) Czasami musiałam prosić się o mleko dla Kamila bo płakał z głodu a w odpowiedzi słyszałam, że one mają teraz inne obowiązki i mam go przystawić do piersi. Nieraz słyszałam wręcz chamskie teksty gdy prosiłam o pomoc w karmieniu typu: "Nikt pani cycków nie będzie trzymał" Ech długo by opowiadać.... Jednym słowem ryczałam w poduszke przez te 7 dni w szpitalu.

Aparat za mamą
Jej, jakbym slyszala siebie sprzed paru mc w czasie pobytu w szpitalu pielegniarki sa mega chamskie, mi np jedna powiedziala ze jakbym byla jej dzieckiem to by mi porzadnie dala na tylek za moje podejscie do karmienia

Cytat:
Na początku to wciskały same ( pierwsze dwie noce) a później już w zależności od tego która była. Jedne uznawały zasadę- jak chcesz to bierz, inne warowały tam i strzegły tego mleka jak skarbu narodowego.
Nigdy nie zapomnę jednej takiej... Aż chyba kiedyś pójdę i jej dam jakieś czekoladki z karaluchem. W nocy wykończona, mały nie chce spać a ma iść pod lampy. Jest opcja, że wyjdziemy następnego dnia lub zostaniemy kolejne dwa. Więc ja pod presją po lekkim załamaniu, marzyłam o własnym łóżku, tż-cie obok...Mały marudzi , wisiał już 2 godzinę... Wychodzę po mleko- bo w końcu można brać samemu- zawsze znałam taką opcję. A tu baba hopsa zza lady,m wyciąga mi cycka, naciska, ze jest mleko i ona mi może jedynie dać butelkę, żebym sobie pokarm ściągnęła- nic więcej.
Cycki poranione, ryczałam przy ściąganiu , wkurzona poszłam, rozryczałam się jej tam i pytam czy mi da czy mam iść kupić , ta wkurzona, że ona nie lubi takich beks, walnęła w kontakt, żeby zapalić świało i go rozwaliła coś tam pogadała i z łachą mi dała. Później kilka dni musiałam jej znosić i dogryzki, że małego boli brzuszek bo go przekarmiam, że mam dużo mleka i mu wystarcza a ja idę na łatwiznę... jednym słowem bla bla- chociaż wtedy mnie to dodatkowo łamało. A jak poprosiłam żeby przyszła zobaczyć w takim razie czy dobrze przystawiam to tylko popatrzyła szybko i tyle- a teraz już wiem, że źle był przystawiony ;/

A obok mnie leżała taka babka co śmierdziała potem, jezu jaki wstyd jak babki przychodziły i mówiły " Panie trzeba się myć"- "koniecznie tu wywietrzcie""obrzydlistwo " - ale na szczęście chwila i było wiadomo kto jest źródłem tego "zapachu". I ona urodziła córkę około 5 kg miała , taka krótka i mega szeroka i ciągle jadła i ta wychodziła po 3 butelki brała i zwalała, że dla mnie bierze nie mogę z tego. Wtedy się złościłam a teraz miło wspomnieć

No wiesz, brak slow, ja nigdy nie zrozumiem dlaczego one traktuja mleko mm jak najgorsze zlo; a z ta babka to rzeczywiscie jajka

Cytat:
No w sumie nie wiem od czego zacząć wiec może od tego ze usłyszałam ze muszę intensywnie rehabilitować dziecko, bo po miesiącu od urodzenia powinien duzo rzeczy umieć: nia zaciskać raczek w piąstki, podnosić i trzymać ggłówke itd , ogólnie jest jakiś blady, ponoć ma zasinienie wookół ust co moze być spowodowane chorym sercem-o tak w skrócie, usłyszałam ze psychiczni eczy jakos tak mam super dziecko a reszta do bani, usłyszałam ze mam wstrzymać szczepienia dopóki dziecko nie dorówna rówieśnikom.............. ......................... ........ cokolwiek to znaczy

a teraz opowiem nie w skrócie :
pojechalimy do tej neurolog , centrum mista wchodzimy do budynku idziemy zgodnei ze wskazówkami wchodzimy i załamka: poczekalnia jak za czasów prl-u stara potargana skórzana kanapa , stolik jakis lakierowany syf i ubóstwo jednym słowe-masakra ale nic czekamy otwiera sie gabinet wychodzi kobieta na oko z 70 lat miała, wchodzimy do gabinetu i sie zaczyna: pyta co nas niepokoi to mówie ze w sumei główka ale juz mniej bo ostatnie dni trzymał no i po wizycie u pediatry przed szczepieniem jestesmy spokojniejsi bo powiedziała ze wszystko sie normuje, potem jakaś tam gadka i pyta o date porodu itd , pyta o wage to mówie 4380 i słysze : oj to za dużo (noż kur...wa a co ja mam zrobić zastrzelić go teraz czy miałam w brzuchu odchudzać-nie wiem wiem ze dostałam w twarz na dzień dobry) nastepnie kazała go rozebrac, podchodzi do niego i widzi ze mały lezy z głowka w lewo(zainteresowało go okno) i juz słysze: tendencja do układania główki w lewo, patrzy na łapki o piąstki zaciśniete: to nei może tak być on juz po miesiacu nie powinien mieć zaciśniętych( miał owszem bo sie wkurzył, najpierw go rozbierałam i dostał czkawki , jak jest zły zawsze skłąda tak te paluchy-które dziecko tego nei robi???) -tragedia, nastepnie wziela go i zaczeła stawiac na nogi żle powinein stawac na całych stopach ok może nei wiem wiem ze lekarze nie pozwalaja stawiac dzieci na nózkach jak same nie umiej ano cóż moze jestem jakas inna, kładzie go na brzuchu: mały ładnei potrzymał główke i sie połozył: o jej za krótko powinien juz opierac sie na rekach i podnosic(kur...wa noż przecież mówiłam ze zaczoł dopiero trzymac głowe bo wczesniej nie chciał) powinien juz majac miesiac czasu tą czynność robic, potem powiedziałą ze jakis jest taki blady i czy robie mu morfologie( a jaki ma być , ja jasna , mąż tez to co murzyna miałam urodzić) no i jeszcze z tym niby sinym wookół ust, słucha serca i słucha i mówi tak długo słucham bo to zasinienie to oznacza ze z sercem cos nei tak ale nic nie słysze hmmmm
no i nastepnie nie szczepić dziecka wstrzymać szczepienia dopóki nie bedzie dorównywał rówieśnikom-nie wim z czym to zwiazane bo nie wytłumaczyła

jestem załamana bo juz sama nie wiem czy dwóch pediatrów do których chodze jest slepa i nie widzi że według neurolog moje dziecko jakieś mało rozwinięte???????? każda go osłuchuje żadna nic na temat serca nie mówiła, nic na temat tego ze niby blady, a w poniedziałek usłyszłam ze z małym ok i ocena neuralogiczna powinna być pozytywna, juz sama nie wiem co o tym wszystkim myślec-jednym słowem co ze mnei za matka skoro dziecko takie do tyłu we wszystkim

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

teraz jak troche ochłonełam i mąz mnie uspokoił moge napisac co wiem: głowa w lewo -w domu tak ni ema raz ma na prawo raz na lewo a raz na wprost , nie ma tak ze lezy na jednej stronie a przkłada w zalezności jak go cos zainteresuje, zwracałam akurat na to uwage bo naczytałam sie o zniekształceniach główki itd , wiec teraz na spokojni efaktycznie mąz ma racje ze co ona moze powiedzic jak patrzyła na niego minute jak lezał-chyba zeby stwierdzic ze dziecko tylko w jedna strone głowe układa to trzeba poobserowac??????? chyba ze ja jestem rąbnieta
raczki w piastki : od godziny 17 go obserwuje i co może z 3 razy zacisnoł łapki , jak go rozbierałam to złapał paluchami rekawy i nie chciał puścić, potem jak miałam go na łapkach to raz sobie tez tak ułozył ale jak go połozyłam to normalnie ruszłą paluchami itd, cały czas składa łapki jak do modlitwy , trzyma je w buzi no toja sie pytam : jak ma zacisniete??? nie wiem chyb aze ja jestem slepa

zgadzam sie ze główka jeszcze słaba i z tym tam pojechałam a okazuje sie ze jestem beznadziejna...i co kazdy mówi spokojnie w swoim tempie, może sie spóźnic bo to chłopak itd a ja sie dzis poczułam jakbym ni eumiała niczego dopilnowac -jak wyrodna matka
Kochanie czytam i nie wierze ze w tych czasach sa jeszcze tacy ludzie..tzn wierze ale az mnie ciarki przechodza ze zlosci ze jestesmy tak zacofani. Po pierwsze my tez jeszcze jakos mocno ie podnosimy glowki bo to zalezy od tego czy dzidzi sie w ogole chce czy nie, po drugie wczoraj jak bylismy u pedi i chwycila Mikiego za raczki-nie mial odruchu trzymania glowki, po prostu sobie bezwiednie lezal a ona na lajcie powiedziala ze on ma jeszcze czas zeby takie rzeczy robic wiec sory, skoro Twoje malenstwo jest mlodsze od naszego to ma o wiele wiecej czasu na spokojne podnoszenie glowki; co do raczek-nasz robi tak samo wiec ja tez nie wiem w czym to cholerne babsko zobaczylo a waga-psst, kochana waga Marcelka jest jak najbardziej w porzadku, przeciez to normalne ze rodza sie rozne wagowo dzieci, przeciez wszystkie nie moga miec takiej samej wagi wiec co ona ☠☠☠☠☠☠☠i a przekret glowki-niech mnie nie rozsmiesza, maluszki w tym wieku wlasnie odwracaja sie na lewo i prawo i za jakis czas zobaczysz ze Marcelek bedzie trzymal glowke juz w linii prostej bo sie ROZWIJA i jest cudnym dzieciatkiem! a z tym sinieniem-pierwsze slysze tym bardziej ze byliscie u neurologa, gdyby cokolwiek bylo nie tak to mielibyscie od razu sygnal od specjalisty, nie martw sie bo napewno jest wszystko dobrze, jest zywym, ruchliwym dzieciatkiem sprobuj sie umowic jeszcze do innego lekarza albo naprawde wez poprawke na to cholerne babsko, a z tymi szczepieniami to ja bym jeszcze zapytala pediatre jak to widzi. Cycki mi opadly jak przeczytalam to wszystko. Jestes cudowna mama, cudowna

Cytat:

Wyjdziecie na prosta, mysl jest taka-cos sie spieprzylo w labo i koniec, z dzidzia jest wszystko dobrze tylko trzeba powtorzyc badania zeby byla pewnosc. Mysle o was i trzymam bardzo mocno kciuki!

Cytat:

śliczniutki ten Bartus

to fakt. ja tez uwielbiam obserwowac jak Fabi sie budzi i patrzy tymi swoimi wielkimi ślipkami...i usmieszki pusczcza od rana

kochana nie przejmuj sie to decyzjja rodzicow jakie szczepionki wybieraja, bo wy wiecie co jest najlepsze dla Mikula zreszta my tez zdecydowalismy sie na tradycyjne bo stwierdzilismy, ze skojarzone maja jeszcze duzo znaków zapytania, te rozne reakcje po szczepionce itp.

Asiu głowa do góry, nie jestes złą matką!!!! Trafiłas poprostu na wredna babę, do tego głupią i prostacką. Moja rada: idz do innego lekarza

oj trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic powaznego

A wogole mamuski to tak pedzicie z postami, ze ciezko was nadrobic

Musze sie pochwalic, ze Fabi dzis konczy 3 miesiące
My tez mamy podobne odczucia. Denerwuje mnie tylko ta cala nagonka No gratulacje dla Fabisia

Cytat:
o mniej wiecej ostatnio trzyma łapki tak, albo ma je skierowane do buziaczka
Yyyy ja widze slicznego, usmiechnietego brzdaca; a lapki trzyma tak jak kazda dzidzia.

Cytat:
O jacie
Stary 2012-01-13, 08:11   #559
SONIA004
Zadomowienie

Hej dziewczynki kochane!!
Nadrobić Was i być na bierząco... ech awykonalne

Badania będziemy powtarzać po wizycie u pedi w poniedz., która je nam zlecila. Chce jeszcze resztę badań zobaczyć.

Moje dziecko nie wygląda na chore, instynk też mi podpowiada, że wszystko jest ok. Żałuję trochę, że zaczeliśmy młodego tak wnikliwie diagnozować, bo teraz to jak w dominie... jedna wizyta pociąga za sobą następną, jedno badanie- następne...
Mam bratanka, ktory jest opóźniony w rozwoju i chyba bałam się, by czegoś nie przeoczyć.

Aśku mam nadzieję, że spałaś dobrze. Dziewczyny Ci wszystko napisały! Nie zadręczaj się słowami jakiejś starej przedpotopowej lekarki!!! Bo to, że mamusią jesteś wspaniałą- nie podlega dyskusji!!!!
Co do piąstek zaciśniętych... tu ważny jest kciuk. Jak na zewnątrz- to super! Jak w środku- to też bym się nie martwiła-bo tak jak tu już ktoś cytował- dziecko badane jest w stresie! Nam Mati np. raz zrobił tak, że miał piąstki zaciśnięte- w jednej kciuk był w środku a w drugiej na zewnątrz. Lekarka stwierdziła wzmożone napięcie (ta od rehab). Za kilka dni neurolog bada- obniżone napięcie
Dopiro fizjoterapeuta, który bawił się z młodym ponad pól godz. mówi, że wszystko ok.
Mysza masz zdrowe, dobrze rozwijające się dziecko. A o szczepieniach decyduje chyba pedi a nie jakiś "dinozaur"

lulla dziękuję kochana!!! Innych myśli nie dopuszczam jak tylko pozytywne

Edytowane przez SONIA004
Czas edycji: 2012-01-13 o 08:14
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:18   #560
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo Jakaś dziwna nocka była, mały co chwila budził się z płaczem i w końcu w efekcie spał ze mną Cała połamana jestem
patrz u mnie to samo jakis wpływ ksiezyca czy co

Fabi sliczny

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:22   #561
o_lena
Raczkowanie

GG do o_lena

Witam (trochę nieśmiało),

Czytam forum od pierwszego wątku ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę aby napisać.

Mogę dołączyć?
o_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:25   #562
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

juz widze,ze mi zeżarło cytaty znowu...no nie cierpie tego ja nie mam takiej dobrej pamięci jak Moonik

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Danika jak sie nazywa ta pediatra co do niej chodzisz, bo ja tez tam zapisalam Kubusia ale co do lekarki nie jestem przekonana.
Agaś-Sypien. Moim zdaniem jest ok, słucha co sie do niej mówi, widać, ze lubi dzieci, widze ze jest dokładna przy badaniu. ale dla nas to taki lekarz od szczepien prwatnie chodzimy do dr Roja albo do Olechowskiego

Cytat:
Moonik no jasne, że wyjątki, ale naprawdę wyjątki. Dla mnie to masakra. I pierwsze pytanie chyba wszystkich, którzy mnie widzą pierwszy raz z Frankiem - karmisz piersią? Co komu do tego.
nienawidze tego pytania...wiecie co, u rodziców na kolędzie ksiądz sie pytał czy karmie piersią no to juz przeginka, nie? (to taki ksiądz sąsiad bo u nas nie ma mieszkan na plebanii tylko mają wynajęte mieszkania w blokach)

Cytat:
A jutro rano robię test
oby wyszedł tak jak chcesz

Cytat:
Aiszka - u nas też nie chciały dawać!
u nas nie było problemu z dokarmianiem. Ale mleka nie dawały, same karmiły dziecko i potem przywoziły na salę gorzej było z pomocą przy karmieniu, to fakt, ale to chyba bardziej z braku czasu - na nocy jedna była i 3 dziewczyny po cesarce - bo połozne były super. Ale moze tez zależało od zmiany, my całe 2 doby tam spędziłysmy to nie wiem

Cytat:
Ech długo by opowiadać.... Jednym słowem ryczałam w poduszke przez te 7 dni w szpitalu.
współczuje, masakra

Cytat:

Cytat:
No w sumie nie wiem od czego zacząć wiec może od tego ze usłyszałam ze muszę intensywnie rehabilitować dziecko, bo po miesiącu od urodzenia powinien duzo rzeczy umieć: nia zaciskać raczek w piąstki, podnosić i trzymać ggłówke itd , ogólnie jest jakiś blady, ponoć ma zasinienie wookół ust co moze być spowodowane chorym sercem-o tak w skrócie, usłyszałam ze psychiczni eczy jakos tak mam super dziecko a reszta do bani, usłyszałam ze mam wstrzymać szczepienia dopóki dziecko nie dorówna rówieśnikom.............. ......................... ........ cokolwiek to znaczy

zgadzam sie ze główka jeszcze słaba i z tym tam pojechałam a okazuje sie ze jestem beznadziejna...i co kazdy mówi spokojnie w swoim tempie, może sie spóźnic bo to chłopak itd a ja sie dzis poczułam jakbym ni eumiała niczego dopilnowac -jak wyrodna matka
Asia, szkoda, ze wogóle tam poszliście...głupie babsko, po co cie tak straszyła. Ja bym na twoim miejscu poszła do jakiegos dobrego neuro ale dziecięcego albo do lek rehabilitacji czy fizjo ale od dzieci. Na pewno tam u was są tacy, na pewno cie uspokoi

i jestes super mamą, nie daj sobie wmówic ze jest inaczej

Cytat:
za wyniki, biedny Mati...ale dzielny z niego facet, dacie rade

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a my jutro idziemy na usg bioderek na 10tą a później na szczepienie, pediatra przyjmuje od 11tej do 12tej więc nie wiem czy się wyrobię na tym usg, zależy ile będzie dzieci, a jak nie to w przyszlym tyg zalatwimy szczepienia. Prosimy o kciuki

Moonik widzisz, moze faktycznie "uspokajające mm" nie działa na Gunie przez to że jeszcze troche karmie piersią...nie pomyślałam o ja durna

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez o_lena Pokaż wiadomość
Witam (trochę nieśmiało),

Czytam forum od pierwszego wątku ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę aby napisać.

Mogę dołączyć?
a ja ciebie nieraz widziałam na pasku, ze podglądasz juz miałam pisać żebyś sie ujawniła

witaj, napisz cos wiecej o sobie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:28   #563
archinta
Zakorzenienie

Dzien doberek

Wczo. mały dostał 60ml mojego mleka i 60 ml mm- i obudziła sie po 2h i wytrąbił 2 piersi Spróbuje dojść do pełnej dawki mm i jak tak dalej bedzie to nie bedzie sesnu tracic kasy na mm

Cytat:
hej
jestem po lekarzu i ogólnie jesyem beznadziejna matką i w sumie tyle w tym temacie..........szkoda gadać echhhhh, chce mi sie ryczeć i mam wszystkiego dość
Asia- no czytałam opis waszej wizyty i padłam!!!!!!!!! Co za po☠☠☠ane babsko! Olej ją! Nasz tez raz ładnei łapkami operuje raz zaciska tak,ze nie jestem w stanie mu otworzyć bo wkurzony, znudzony czy jeszcze co innego. Czasem tez lampi sie z uporem maniaka tylko w jedną stronę bo ma taka bazę. W 3 min ta baba nie mogła nic takiego stwierdzić!
Ale sie zgrzałam!!!!!!!!!!
Cytat:
Archi ja mam to samo. Mały notorycznie wypluwa smoka i muszę koczowac przy łóżeczku.
ech te nasz marudery
Cytat:
moja koleżanka od jakiegoś 3m karmiła dziecko mm, na każdej kontroli miała kazania z tego powodu. niedawno była z córą na bilansie roczniaka - i wyszło wszystko dobrze, mała w 90centylu a pediatra do niej - no widzi pani jak to na piersi dobrze dzieci rosną i zdrowe są i w ogole że kp to jedyne najlepsze rozwiązanie - a koleżanka, że ona karmi od dawna mm- mina pediatry bezcenna
dobrrrrrrre!
Cytat:
Z ciekawości zerknęłam na statystyki wątku i chyba pierwszy raz nie jestem w czołówce gaduł
nie możliwe
Cytat:
Wszędzie są takie głupie naciski, nawet w szpitalu, robione w bardzo brutalny sposób, masakra.
Ja to miałam prawdziwe szczescie w szpit. Nie doceniałam poki nie pisalyscie swoich historii. Piotrus na poczatku byl bezproblemowo dokarmiany mm- same babki mu dawaly,bawily sie ze mna w karmienie cewnikiem z jednoczesnym przystawianiem do piersi.
A niby moj szpital taki do i nawet myslalam by rodzic gdzies w okolicach (u nas jest tylko 1 szpit.)
Cytat:
Uspałam gadzika małego. Cyców było mu dwóch mało, ale mm nie chciał, pluł. I co mam poradzić? Kiedy ta cholerna laktacja powróci!!

Laktacja na pewno powróci na odpowiednie tory
Cytat:
U nas nawet jak się w nocy mocniej wybudzi, to z reguły przy cycku zaśnie ponownie. Naje się, odkładam i z reguły śpi dalej, chociaż czasem stęka co 20 minut po smoka .
skad ja to znam!
A w ogole jak karmisz? Na siedzaco? Odkladasz Frania do jego lozeczka?
Cytat:
Małgosia u nas zwykle też po 1 piersi zasypia, ale ze stękaniem wcześniej nie wpadłam by dac cyca drugiego. Dzięki za inspirację.
Moj to w nocy mam wrazenie ze i jakbym miala jeszcze ze 2 piersi to by wytrabił
Cytat:
Przeklęte choróbsko... nie dość, że kaszlę, smarkam, zatoki pełne i wszystko mnie boli to jeszcze cholernie się boję, że zarażę Młodego. A nie ma mi kto pomóc w opiece nad nim, więc zostaje noszenie maseczki.

A jutro rano robię test.......
podwojne kciuki za zdrówko i 1 kreske
Cytat:
Mówisz? Kurcze nie pomyślałam

Właśnie się obudził, położony na przewijak darł się aż zrobił się siny Przystawiłam go na cycka na golasa to mnie obsiurał 3 razy i 4 raz w wanience takie są skutki zbywania dziecka podczas kolędy nędzną herbatką. Zemsta była jak nic I to na własną mamę, wyciągać takie działko!

Cytat:

To samo pomyślałam

Okropne te szpitalne przejsca. Masakra po prostu!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:29   #564
kaileight
Zadomowienie

aa2

Twoja opowieść mnie zmroziła...A cóż to za babsko? że niby neurolog.. Przecież często badanie neurologiczne dzieci w warunkach szpitalnych czy w przychodni jest dość mało miarodajne bo występuje dodatkowy stres dla dziecka. Prędzej podczas zabawy i obserwacji da się zauważyć jak jest naprawdę. Po za tym, co to w ogóle za wnioski?
Współczuję przeżyć i nerwów

Lecę dalej nadrabiać, bo to mnie tak zbulwersowało że musiałam od razu napisać
Stary 2012-01-13, 09:30   #565
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia a gdzie rodziłaś? Dobrze kojarzę, że jesteś z okolic Trójmiasta?
Olsztyn.
Cytat:
Ania zaskoczyłaś mnie tym, że niby lepiej, żebyś nie karmiła piersią. Jak widać działa to w obie strony. Cholera jasna zawsze wszyscy wiedzą lepiej od Ciebie co dla Twojego dziecka jest lepsze. W tym szpitalu co rodziłam- owszem po porodzie musiałam przystawić małą, pokazywały mi jak, no ale nie dało się niestety, miałam puste piersi i już, więc musiałam iść po mleko. I pamiętam, że była jedna baba 2 razy na dyżurze przez te 3dni co leżałam, co miala takie wąty jak szłam po mleko, jakbym przyszła jej conajmniej wypłatę podbierać po gorszu, po groszu przez cały dzień. Całe szczęście, że tylko 3x na nią trafiłam. Ale generalnie nie było kłopotu z tym, żeby dostać porcję dla małej, musiałam tylko mieć butelkę swoją więc mąż na szybko jechał do domu- bo apteka nieczynna była.
O tym karmieniu piersią to mi nie w szpitalu mówili. Chyba źle napisałam.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wkońcu sie jakoś przydałam
mój zeżarł dwie piersi o 21 i śpi zobaczymy do kiedy
Jak to w końcu?? Zawsze się przydajesz!
Mój też zeżarł 2 o 19.30 i pobudka była dopiero po 23 .
Cytat:
jak tak czytałam to tylko czekałam aż napiszesz że powiedziała że Marcyś ma już siadac albo raczkować przepraszam że się śmieje, ale na prawde babka mi się wydała niepoważna.
Właśnie miałam podobne odczucia. Wiem, że Asi nie było do śmiechu, ale cała relacja naprawdę tylko zasługuje na to, by wyśmiać babę.

A u nas Franek spał nieźle, nawet bez smoka.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:36   #566
o_lena
Raczkowanie

GG do o_lena

Ja nieśmiała jestem

28.09.2011 wyskoczył Tymon. 3350 i 55 cm.
Aktualnie 3,5 miesiąca waży 8,5 i 69 cm Karmię UU.
Spokojny, pogodny chłopiec. Najważniejsze żeby był najedzony reszta mu nie przeszkadza.

Jak się wbiję w rozmowę dodam później zdjęcia.
o_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:36   #567
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Wczo. mały dostał 60ml mojego mleka i 60 ml mm- i obudziła sie po 2h i wytrąbił 2 piersi Spróbuje dojść do pełnej dawki mm i jak tak dalej bedzie to nie bedzie sesnu tracic kasy na mm
Archi ale to mało dostał, jak na takiego chłopa, to co się dziwisz, że się obudził po 2h ?
Cytat:
Laktacja na pewno powróci na odpowiednie tory
Oby,oby . Bo z butlą walczę od wczoraj i nie chce .
Cytat:
skad ja to znam!
A w ogole jak karmisz? Na siedzaco? Odkladasz Frania do jego lozeczka?

Moj to w nocy mam wrazenie ze i jakbym miala jeszcze ze 2 piersi to by wytrabił
Karmie na leżąco. Odkładam po karmieniu do łóżeczku.
A w nocy to raczej 1 pierś wystarcza, zje i zasypia. W dzień różnie. A wieczorem obowiązkowo piersi dwie, po kąpieli. I może jeszcze trzecią by zjadł, gdyby była.
Nie głoduje chyba jednak, skoro butli nie chce.

Nie mam pomysłu, jak go do butelki przekonać .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:46   #568
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Hihi Jak synek z nami śpi to też nie mam jak się nawet położyć. Łóżko szerokości 2 m, Bąbelek mały, a tak się rozwala, że dostaję odleżyn od spania na jednym boku

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Po dwóch dniach przerwy od forum to nie takie łatwe nadrobić wszystko

Powiedzcie mi proszę dziewczyny czy Waszym pociechom też wyskakują na skutek ślinienia takie czerwone kropeczki przy buzi, jakby wysypka? Bo na początku obwiniałam coraz intensywniejsze ślinienie... ale teraz to już chyba histeryzuję
Tak. Cały czas wycieram mu ślinę, to się dodatkowo podrażnia i obciera. Kiedy nie wycieram pojawiają się kropki, takie czerwone, jakby uczuleniowe(?).

Cytat:
A ja sie położyłam i spac nie moge. jak pomysle o tym to zaraz mam szklane oczy... caly czas mysle o tym co ta kobieta miwiła itd...
niby sobie tłumaczę że ona małego nie widzi coddziennie itd a jednak mnie mega zaniepokoiła,jezszcze ten zakaz szczepien
Taa.. Lekarze nieraz mają świetne pomysły. Ostatnio pediatra się mnie pyta: " A co Pani to dziecko tak ciągle szczepi?" Ja patrzę na nią, nie wiem o co chodzi, a okazało się, że po prostu trzymam się kalendarza szczepień, a ona jest przeciwniczką szczepień w ogóle. I kazała nam zarzucić szczepienie bo to osłabia układ odpornościowy Raczej się do niej już nie wybieram
Cytat:

Ale faktycznie, pielęgniarki w szpitalu to trochę tak jakby łaskę robiły że podają mm, jakby to było zło. W ogóle wkurza mnie ta koncepcja, że teraz wszytsko ma być takie naturalne. Ekopieluchy, a nie pampersy, karmienie piersią najlepiej do 5 roku życia, zakaz podawania smoczków, cc w ostateczności bo trzeba rodzić naturalnie a nie ze znieczuleniem...:rolleyes :
A mm to już w ogóle krzywda dla dziecka..Tak, najlepiej robić na siłę, kiedy np. się nie da i być sfrustrowaną i przemęczoną. Na pewno dziecko będzie bardzo szczęśliwe i zdrowe wtedy

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Ja nieśmiała jestem

Spokojny, pogodny chłopiec. Najważniejsze żeby był najedzony reszta mu nie przeszkadza.

Witamy
Stary 2012-01-13, 09:54   #569
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to w końcu?? Zawsze się przydajesz!
Mój też zeżarł 2 o 19.30 i pobudka była dopiero po 23 .
A u nas Franek spał nieźle, nawet bez smoka.
no mój się cos o 0:30 obudził,.. ale potem to przechodził sam siebie, co łtorej godziny chyba wkońcy go między nami położyłam na materacu bez poduszki i spał dwa razy po 2 godziny
a mój bez smoka teraz ani rusz od kilku dni... jak miałam smoczki awentu to mógł i bez smoka usnąc, teraz mam z Lovi night & day i tak średnio jestem zadowolona, wypadają mu , nie zassysa ich dobrze... chyba kupie aventu zwnou...

Cytat:
Karmie na leżąco. Odkładam po karmieniu do łóżeczku.
A w nocy to raczej 1 pierś wystarcza, zje i zasypia. W dzień różnie. A wieczorem obowiązkowo piersi dwie, po kąpieli. I może jeszcze trzecią by zjadł, gdyby była.
Nie głoduje chyba jednak, skoro butli nie chce.

Nie mam pomysłu, jak go do butelki przekonać .
u mnie identtycznie
też butelki nie chce
kilka razy zassał już widziałam światełko w tunelu a jednak nie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:56   #570
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Ja nieśmiała jestem

Witaj mamusko

Duzego masz synka... i jaka duza waga

Anuska Twoj maluszek jest przeuroczy....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości