|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
dziekujemy
Asiu faktycznie oczkami to sie kazdy zachwyca, a my z TŻ zastanawiamy sie po kim on ma takie ślipka hihihih
|
#543 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrodne matki Cytat:
![]() Cytat:
kurcze jakbyśmy miały sie tym wszystkim przejmować to niedługo po porodówce lądowałybyśmy na oddziale psychiatrycznym ![]() ![]() Cytat:
niezła babka, kolejne honory dla Ciebie że wytrzymałaś! ![]() oj Asieńko ![]() ja bym sie tam taką babką nie przejmowała, skoro pediatrzy niczego się nie czepiają. Ta cała neurolog pewnie od x lat nie sięga po żadną nową wiedzę i się wielce mądrzy. Dzieci teraz wcale nie są az takie hop siup do przodu ze wszystkim, nawet moja pediatra była zdziwiona jak jej tydzień temu powiedziałam że Natalka sie turla, to powiedziała że szybko, a przecież niektóre dzieciaczki choć młodsze robiły to szybciej niż Natalka. jak tak czytałam to tylko czekałam aż napiszesz że powiedziała że Marcyś ma już siadac albo raczkować a rączki cudnie trzyma Marcelinnio i w ogóle jest cudny z resztą - przyjadą ciocie to dokładnie go obejrzą i wystawią diagnoze Cytat:
![]() no jasne że chcesz na spotkanie, przecież już powiedziałam Asi że jedziemy razem ![]() zdolna mama, zdolne dziecko ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-12 o 23:31 |
||||||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
no to Acelinka tym bardziej czekam na was z niecierpliwościa jak ocenicie mi małego
![]() to który dzień ustalamy? środa tylko odpada bo Małgonia nie moze a tak mamy 4 dni do wyboru
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko a Ty jeszcze nie śpisz? Czy Nati znowu harcowała
wyrodne, pewnie, że wyrodne oo mi przypomniałaś zaraz Wam wkleję fajny art z bloga Anuska zdecydowanie częściej musisz zaglądać i pokazywać nam te cudne oczka Fabiego ![]() mam tylko ostrzegam- nie mam dobrych wieści, każda z nas jest złą matką http://www.dzieciowo.pl/2011/12/zle-matki.html
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-12 o 23:43 |
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit przeczytałam se normalnie klikłam lubie to
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-01-12 o 23:47 |
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Asik, mi to jest obojętnie który to będzie dzień
wg moich wyliczeń będe dysponowała samochodem we wtorek i środe, ale to zawsze da się przestawić ![]() jasne i będziemy jak doktor B. ejjj... ona na pewno wystawiłaby najlepszą diagnoze! ![]() moonik, a no nie śpie. Ucze sie, pisze jakieś tam prace zaliczeniowe i sama nie wiem co jeszcze najchętniej poszłabym spać
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
nie wywołuj wilka z lasu Acelinka
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ja zaprosimy |
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaaaa
też mam lubię to taki [prosto z życia ten artykuł, cała prawda
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
![]() artykuł super, tez kliknęłam lubie to oj złe matki z nas, złe!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-13 o 00:16 |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ide spać, padam na pyszczek. Musze wstać najpóźniej o 8, ogarnąć bo bratowa mi bratanka podrzuci na godzinke-dwie przed południem. A wieczorem znów to samo ... i nawet nie chce myśleć o której w sobote będe musiała wstac
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie położyłam i spac nie moge. jak pomysle o tym to zaraz mam szklane oczy... caly czas mysle o tym co ta kobieta miwiła itd...
niby sobie tłumaczę że ona małego nie widzi coddziennie itd a jednak mnie mega zaniepokoiła,jezszcze ten zakaz szczepien |
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
Po dwóch dniach przerwy od forum to nie takie łatwe nadrobić wszystko
![]() Powiedzcie mi proszę dziewczyny czy Waszym pociechom też wyskakują na skutek ślinienia takie czerwone kropeczki przy buzi, jakby wysypka? Bo na początku obwiniałam coraz intensywniejsze ślinienie... ale teraz to już chyba histeryzuję
|
|
|
|
#557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Cała połamana jestem![]() Jak się "zrobię" to zapodam zdjęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madziulka u nas sie pojawia taka wysypka |
||||
|
|
|
#558 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pielegniarki sa mega chamskie, mi np jedna powiedziala ze jakbym byla jej dzieckiem to by mi porzadnie dala na tylek za moje podejscie do karmienia![]() Cytat:
![]() Cytat:
a waga-psst, kochana waga Marcelka jest jak najbardziej w porzadku, przeciez to normalne ze rodza sie rozne wagowo dzieci, przeciez wszystkie nie moga miec takiej samej wagi wiec co ona ☠☠☠☠☠☠☠iCytat:
Cytat:
No gratulacje dla Fabisia![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki kochane!!
Nadrobić Was i być na bierząco... ech awykonalne Badania będziemy powtarzać po wizycie u pedi w poniedz., która je nam zlecila. Chce jeszcze resztę badań zobaczyć. Moje dziecko nie wygląda na chore, instynk też mi podpowiada, że wszystko jest ok. Żałuję trochę, że zaczeliśmy młodego tak wnikliwie diagnozować, bo teraz to jak w dominie... jedna wizyta pociąga za sobą następną, jedno badanie- następne... Mam bratanka, ktory jest opóźniony w rozwoju i chyba bałam się, by czegoś nie przeoczyć. Aśku mam nadzieję, że spałaś dobrze Co do piąstek zaciśniętych... tu ważny jest kciuk. Jak na zewnątrz- to super! Jak w środku- to też bym się nie martwiła-bo tak jak tu już ktoś cytował- dziecko badane jest w stresie! Nam Mati np. raz zrobił tak, że miał piąstki zaciśnięte- w jednej kciuk był w środku a w drugiej na zewnątrz . Lekarka stwierdziła wzmożone napięcieDopiro fizjoterapeuta, który bawił się z młodym ponad pól godz. mówi, że wszystko ok. Mysza masz zdrowe, dobrze rozwijające się dziecko. A o szczepieniach decyduje chyba pedi a nie jakiś "dinozaur" lulla Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2012-01-13 o 08:14 |
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabi sliczny
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Witam (trochę nieśmiało),
Czytam forum od pierwszego wątku ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę aby napisać. Mogę dołączyć?
|
|
|
|
#562 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() juz widze,ze mi zeżarło cytaty znowu...no nie cierpie tego ja nie mam takiej dobrej pamięci jak Moonik ![]() Cytat:
prwatnie chodzimy do dr Roja albo do OlechowskiegoCytat:
no to juz przeginka, nie? (to taki ksiądz sąsiad bo u nas nie ma mieszkan na plebanii tylko mają wynajęte mieszkania w blokach)oby wyszedł tak jak chcesz u nas nie było problemu z dokarmianiem. Ale mleka nie dawały, same karmiły dziecko i potem przywoziły na salę gorzej było z pomocą przy karmieniu, to fakt, ale to chyba bardziej z braku czasu - na nocy jedna była i 3 dziewczyny po cesarce - bo połozne były super. Ale moze tez zależało od zmiany, my całe 2 doby tam spędziłysmy to nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jestes super mamą, nie daj sobie wmówic ze jest inaczej Cytat:
za wyniki, biedny Mati...ale dzielny z niego facet, dacie radeCytat:
![]() Moonik widzisz, moze faktycznie "uspokajające mm" nie działa na Gunie przez to że jeszcze troche karmie piersią...nie pomyślałam o ja durna ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
juz miałam pisać żebyś sie ujawniła![]() witaj, napisz cos wiecej o sobie |
||||||||
|
|
|
#563 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Wczo. mały dostał 60ml mojego mleka i 60 ml mm- i obudziła sie po 2h i wytrąbił 2 piersi Spróbuje dojść do pełnej dawki mm i jak tak dalej bedzie to nie bedzie sesnu tracic kasy na mm ![]() Cytat:
Ale sie zgrzałam!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A niby moj szpital taki do Cytat:
Laktacja na pewno powróci na odpowiednie tory Cytat:
A w ogole jak karmisz? Na siedzaco? Odkladasz Frania do jego lozeczka? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okropne te szpitalne przejsca. Masakra po prostu! |
|||||||||||
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
aa2
Twoja opowieść mnie zmroziła...A cóż to za babsko? że niby neurolog.. Współczuję przeżyć i nerwów Lecę dalej nadrabiać, bo to mnie tak zbulwersowało że musiałam od razu napisać
|
#565 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Chyba źle napisałam.Cytat:
Mój też zeżarł 2 o 19.30 i pobudka była dopiero po 23 .Cytat:
A u nas Franek spał nieźle, nawet bez smoka.
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Ja nieśmiała jestem
![]() 28.09.2011 wyskoczył Tymon. 3350 i 55 cm. Aktualnie 3,5 miesiąca waży 8,5 i 69 cm Karmię UU.Spokojny, pogodny chłopiec. Najważniejsze żeby był najedzony reszta mu nie przeszkadza. Jak się wbiję w rozmowę dodam później zdjęcia. |
|
|
|
#567 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Oby,oby . Bo z butlą walczę od wczoraj i nie chce Cytat:
A w nocy to raczej 1 pierś wystarcza, zje i zasypia. W dzień różnie. A wieczorem obowiązkowo piersi dwie, po kąpieli. I może jeszcze trzecią by zjadł, gdyby była. Nie głoduje chyba jednak, skoro butli nie chce. Nie mam pomysłu, jak go do butelki przekonać .
|
|
|
#568 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak synek z nami śpi to też nie mam jak się nawet położyć. Łóżko szerokości 2 m, Bąbelek mały, a tak się rozwala, że dostaję odleżyn od spania na jednym bokuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale faktycznie, pielęgniarki w szpitalu to trochę tak jakby łaskę robiły że podają mm, jakby to było zło. W ogóle wkurza mnie ta koncepcja, że teraz wszytsko ma być takie naturalne. Ekopieluchy, a nie pampersy, karmienie piersią najlepiej do 5 roku życia , zakaz podawania smoczków, cc w ostateczności bo trzeba rodzić naturalnie a nie ze znieczuleniem...:rolleyes :A mm to już w ogóle krzywda dla dziecka..Tak, najlepiej robić na siłę, kiedy np. się nie da i być sfrustrowaną i przemęczoną. Na pewno dziecko będzie bardzo szczęśliwe i zdrowe wtedy ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój bez smoka teraz ani rusz od kilku dni... jak miałam smoczki awentu to mógł i bez smoka usnąc, teraz mam z Lovi night & day i tak średnio jestem zadowolona, wypadają mu , nie zassysa ich dobrze... chyba kupie aventu zwnou... Cytat:
też butelki nie chce kilka razy zassał już widziałam światełko w tunelu a jednak nie
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duzego masz synka... i jaka duza waga Anuska Twoj maluszek jest przeuroczy....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

mamusi skarbeczek

coś tam pogadała i z łachą mi dała. Później kilka dni musiałam jej znosić i dogryzki, że małego boli brzuszek bo go przekarmiam, że mam dużo mleka i mu wystarcza a ja idę na łatwiznę... jednym słowem bla bla- chociaż wtedy mnie to dodatkowo łamało. A jak poprosiłam żeby przyszła zobaczyć w takim razie czy dobrze przystawiam to tylko popatrzyła szybko i tyle- a teraz już wiem, że źle był przystawiony ;/
i w ogóle jest cudny

ja nie mam takiej dobrej pamięci jak Moonik 
Karmię UU.