|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53041 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
Aha no i odzywka bez splukiwania np joanna naturia miod i cytryna. Ugniatanie wlosow glowa w dol w koszulke bawelniana albo w pieluszke, suszenie dyfyzorem? Poczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579794 jest to pierwsza strona watku, duzo przydatnych informacji i odpowiedzi na nurtujace pytania
|
|
#53042 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
KLIK!
|
|
|
|
|
#53043 | ||
|
Zadomowienie
|
witam witam
![]() Cytat:
Raz na jakis czas i tak pewnie nie obejdzie sie bez fryzjera.Moi wciaz sie oswajaja... Chcialabym miec bardziej powalajace rezultaty na glowie zeby przestali sie nabijac ![]() Wcale bym sie nie zdziwila ![]() Cytat:
...I tak czuje ze niedlugo sie zlamie ![]() A to nie jest przypadkiem Alterra Mandel&Jojoba? Ja go stosuje na skalp naprzemiennie z BD i jest ok Ale pewnie jakbys chciala sie bawic w Sante i tym podobne firmy to daloby sie znalezc cos lagodniejszego. Tu masz analize https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2306
|
|
|
#53044 |
|
Konto usunięte
|
Alkohol w naturalnych kosmetykach służy jako rozcieńczalnik do substancji pochodzenia roślinnego - ekstraktów. SCS to pochodna SLES
- ja stosować raczej nie powinnam.ostatnio nie gadam za bardzo, bo się dernerwuję, prawie co mnie nerwy nie zjedzą przed jutrem
|
|
|
|
#53045 |
|
Zakorzenienie
|
WarOfWorlds - jeśli masz delikatne włosy to czesanie może im szkodzić. Jeśli włosy są silne i zdrowe to można je czesać ale coś za coś - albo fala, albo czesanie.
Jeśli spróbujesz nie czesać i może podejdzie Ci któraś z naszych metod stylizacji - fala się "rozwinie" i będzie bardziej trwała Są sposoby na przetrwanie nocy - pierwszy post tego wątku -> FAQ -> syndrom dnia następnego Szampon BD jest dziwny, lepiej Hipp, szampon Fitomed (ale nie Farmona, ten już za ostry) |
|
|
|
#53046 |
|
Zadomowienie
|
agatka89 wiem, że są mało falowane... Ale muszę coś z nimi zrobić, nie bedę ich przecierz prostować... Nawet na szczotce.. Moje włosy tego badzo nie lubią.... Więc chcę poprawić skręt.. Dziękuję za odpowiedź
I proszę, żeby jescze ktoś doświadczony pomógł ![]() AjriszMarta dziękuję, to w takim razie nie będę czesała na sucho. Poczytam, popróbuję.. Mam nadzieję, że coś się uda...
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-01-12 o 21:28 |
|
|
|
#53047 |
|
Raczkowanie
|
Alterra aprikose & weisen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en.html&next=1
nie mam wrazliwej skory ani na glowie ani nigdzie chodzi mi o wlosy czy im nic nie zaszkodzi
|
#53048 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czesanie może rozprostować, zwłaszcza, że fale i włoski u Ciebie delikatne. Aaaa, na mokro po spłukaniu odżywki to chyba wiesz, aby nie czesać (tylko z odżywką b/s). Ja po rozczesaniu na mokro i pozostawieniu do wyschnięcia bez żelu i ugniatania mam takie coś. Natomiast po ugniataniu z żelem lnianym takie coś. Rożnica jak widzisz znaczna.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-12 o 21:49 |
|||||
|
|
|
#53049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całkiem, mam tak mało włosów, że to chyba mi nie pomaga Słyszałam o żelu
|
|
#53050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapomniałam wcześniej dodać, ze dyfuzor sporo się przysłużył przy moim skrecie. Ma tę dodatkową zaletę, że oszczędza czas schnięcia (oczywiscie nie dosuszam do końca, tylko dalej schną same do sucharów). Jestem wielbicielką lnianego. Jak dla mnie nie bardzo uciążliwe. Podczas kolacji wstawiam w garnuszku szklankę wody z łyżką żelu na małym gazie.ja jem , on sie gotuje. Raz po raz zamieszam. Po 20 min. odcedzam. I gotowe. o może byc uciążiwe-ze trzeba trzymać w lodówce. Czasem zostawiam w lazience i zapominam wstawić-kiśnie. Oczywiscie, nie ma gwarancji, że się sprawdzi na 100% u ciebie. Ale próbować trzeba. Powodzenia.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-16 o 16:29 |
|
|
|
|
#53051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym troche pouzywala i obserwowala jak wloski reagujaCytat:
|
|
|
#53052 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W sobotę przetestuję ponownie żel ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#53053 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dzisiaj zamiast kremu z Biedronki albo odżywki b/s, dałam na włosy (pod żel) brylantynę w wosku Joanny. Ciekawe czy włosy będą bardzo tłuste
|
#53054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
działa jako antystatyk, ale potrafi się nadbudować na włosach. Można spróbować (podobnie jak z annodimethicone) - reakcja może być dobra, lub nie - ja go wykluczam, ale CG stosuję nie z powodu kręconych włosów, a bardzo wrażliwego sklapu ![]() Widziałam w Jasmin wszystkie odżywki Joanna b/s - wszystkie są zgodne z CG A i zastanawiam się nad OMO - co wybrać z tego towarzystwa: Joanna z miodem b/s Joanna z makiem b/s Joanna z rumiankiem b/s Isana kuracja jedwabna Isana intensywna kuracja Beauty formulas wax z awokado Beauty formulas wax z miodem Isana z babassu Hegron d/s co z tego wybrać do OMO - wszystko to moje kosmetyki + żel z Artiste, żel super mocny czarny z Isany, żel aloesowy + szampon BD
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2012-01-12 o 23:20 |
|
|
|
|
#53055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to po sesji Masz piękne włosy
|
|
#53056 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53057 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wyglądają dobrze, chociaż miejscami są dziwnie pogniecione
I znów mni dopadło uczucie, że mam proste włosy, które na siłę skręcam. Sama z siebie (tj. bez środków do układania) na pewno by się tak nie ułożyły, byłyby proste... A tutaj naprawdę ładne mocne fale są (coś koło 2c). Brylantyna i żel poszły w ruch... Z drugiej strony, ponoć prostych włosów nie da się ot tak skręcić żelem czy brylantyną Co by świadczyło o tym, że mam kryptofale, które same z siebie nie chcą się ujawnić
|
#53058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak mam chwilami jak nie zrobię plunkingu albo płukanka nie ta to są ledwo krzywe :/
|
|
|
|
|
#53059 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zdjęciami terroryzujesz, przepiękne masz włoski Cytat:
idę poczytać o tym syndromie dnia następnego, bo dzis znow mam kluski, a wczoraj wyszło bosko
|
||
|
|
|
#53060 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
albo coś ominęłam (nie sądzę...) ![]() Cytat:
bo są za krótkie!!! Zapuszczaj!---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
chrupki chyba...albo za mało żelu dajesz, nie bać się! Solidnie nałożyć! PS: Chyba dziś jakiś terroryzator mi się włączył
|
|||
|
|
|
#53061 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam zapuszczam :P To fryzjerka miała inne zdanie na ten temat :P
Aczkolwiek już jakby odrosły, znowu jest nie wiadomo co ![]() Trza mi wykminić zestaw na dziś. Będzie SLS albo Fitomed bo kluchy, będzie bez gliceryny bo matowi a do pantenolu muszę wymyślić zakraplacz bo przesadzony też matowi a bez pantenolu to ja nie chcem :/ Tęskni mi się też glinka z drożdżem ;] I na to wszystko kwadrans "w międzyczasie" bo czekolada ma pierwszeństwo ;P |
|
|
|
#53062 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
moze mało zelu jeszcze daję, chociaż wydawało mi sie dużo, wszak nigdy nie używałam żadnego żelu dziś gotuje go od nowa, bo zostawiłam na wierzchu i się zepsuł ![]() pomoczyłam kudełki wodą, masakra jakie piękne poskręcane szkoda ze nie ma kto mi fotkę szczelić![]() dobra nie jest az tak cudnie przy oknie aureolkę widać, hmmm ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
nie moge przesadzić z nim, bo bym korzenie zapuściła, u Ciebie leci szybciej?
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-13 o 08:09 |
||
|
|
|
#53063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno isana z babassu, z tym ze jak masz wlosy latwe do obciazenia to zdecydowanie jako pierwsze O stosujesz odzywki ds? jak tak to znow moze byc bobas (o ile wloski nie sa poddatne na obciazenie) albo isana intensywna kuracja (ta mialam i prawie jestem pewna ze zgodna z CG, nie wiem jak ta z jedwabiem, co do beauty formul to cos mi majta ze maja parafine, jak Ci nie szkodzi to mozesz je wziac)jesli wloski masz latwe do obciazenia to jako drugie O polecam joasie z miodem albo z rumiankiem, makowa moze obciazac jak wloski maja taka tendencje (ta mozesz ewentualnie dac jako pierwsze O) hegrona nie polecam bo wiele osob z wrazliwym skalpem narzeka po uzycium, no chyba ze bedziesz bardzo ostrozna i unikala skalpu ale to trudne, pamietaj tez ze hegron ma baaaaaardzo intensywny zapach (cos a la babcine perfumy z przed 100 lat), nie kazdy to trawi ![]() tyle ode mnie ![]() sama uzywam isany - jako pierwsze O lub do mycia (choc dzisiaj umylam pottersem z ginko i rozumiem teraz czemu wiele osob lubi ta odzywke), lubilam joasie makowa do mycia ale mialam okres ze wlosy byly za bardzo wysuszone i byla za slaba (jak usuwalam henne), po splukaniu wloski byly szorstkie, mam nadzieje ze bede mogla do niej wrocic bo mam jeszcze pare opakowan, przed eksperymentem z usuwaniem henny sprawdzala sie swietnie jako bs uzywam joasi miodowej (moja lubiona przez piekny zapach) lub z rumiankiem (ja mowie na nia lniana , dzisiaj akurat stosowalam)moze ktos doda jeszcze pare slow
|
|
#53065 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
coś nie kojarzę...
|
|
|
|
|
#53066 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53067 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze dobrze pamietam - taka w tubce nie butelce plastikowej jak odzywki, na opakowaniu jest babka w ciemnych wlosach
|
#53068 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wątpisz w swoje włosy? Przecież nie nakręcasz na wałki, nie stosujesz zabiegów z użyciem ciepła czy chemii wpływającej na rozkład struktury włosa. Jedyne, co robisz, to podkreślenie natury. Co w tym jest złego? To nawet nie tapeta w przypadku nadmiaru makijażu, ale cień i tusz do rzęs plus puder sypki. I co - w takim przypadku mówi się o dorabianiu sobie urody na siłę?
|
|
#53069 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
bo to może chodzi o jedwab w różowej tubce?Zgadza się ![]() Gdzieś była jak Cię nie było? Jakiś miesiąc
|
|
|
|
|
#53070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze fale sa kaprysne, ale kurcze, nie chce żeby ktos myślał, że ja tak tam sobie cos na siłe wyciskam. ale cos tam sie ciagle zmienia, bo teraz jak na mokro próbuje je zmierzyc czy podciąc, to sie skrecaja i jest to trudne. najbardziej mnie wnerwia, ze jedna strona zawsze skreca sie ąłdnie a druga do kitu. i nigdy nie wiadomo, ktora strona to bedzie, bo kiedys jedna byla dobra, a teraz sie zamieniają. isane czarną rozcienczam z woda w ilosci 1:1 i takiego mokrusa nakładam,zeby nie była za mocna. Ale nakładam ilosc dwoch groszkow, po rozcienczeniu wychodzi niepełna łyżka.. moze za mało? ukrece lniany to nałoze go sporasno. Cytat:
dokładasz zelu w czasie suszenia? a jak schna naturalnie to tez tak sie robi? ja daje b/s, rozczesuje, ugniatam bez niczego, rozrabiam zel i nakładam i harmonijkuje i juz nic. Zadnego odgniatania w pieluche czy cos. Schną jakies 2godziny. Cytat:
Cytat:
ale za to nigdy nie mam kłopotu z puchem
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

Aha no i odzywka bez splukiwania np joanna naturia miod i cytryna. Ugniatanie wlosow glowa w dol w koszulke bawelniana albo w pieluszke, suszenie dyfyzorem? Poczytaj

cel: do dooopy
chodzi mi o wlosy czy im nic nie zaszkodzi 

jak nie zrobię plunkingu albo płukanka nie ta to są ledwo krzywe :/
nie moge przesadzić z nim, bo bym korzenie zapuściła, u Ciebie leci szybciej?
Jakiś miesiąc