Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1769 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 21:12   #53041
agatka89
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Link jeszcze raz http://www.coolbuddy.com/gallery_pic...hite-bikni.jpg

Olejuje włosy codziennie wieczorem kilka godzin, myję je codziennie niestety, bo cienkie i szybko są oklapnięte i tłuste, szamponem Yves rocher i love my planet (kilka razy babydream ale głowa mnie swędziała po nim a włosy były napuszone...), potem odżywka alterra z granatem na kilka minut, czasem kropla oleju na mokre jeszcze końce... I to tyle... Casem przed snem spinam po wyschnięciu niecałkowitym w ślimaczka, są potem śliczne, ale rano już nic z fal...
hmm ja to w sumie jestem swieza w tym temacie, ale od siebie moge poradzic moze jakis stylizator? Zel lniany albo sklepowy, widzialam twoje wloski i szczerze mowiac sa malo falowane nie wiem czy da sie cos z tym zrobic, powinny wypowiedziec sie dziewczyny ktore dluzej w tym siedza Aha no i odzywka bez splukiwania np joanna naturia miod i cytryna. Ugniatanie wlosow glowa w dol w koszulke bawelniana albo w pieluszke, suszenie dyfyzorem? Poczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579794 jest to pierwsza strona watku, duzo przydatnych informacji i odpowiedzi na nurtujace pytania

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:14   #53042
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
nie mam. umylam wczoraj nim skalp a reszte odzywka i bylam zadowolona, nie mam przyklapu i wloski takie swieze... ten alkohol nie zaszkodzi lokom?
To ten szampon? KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:15   #53043
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetnie I witam koleżankę po diecie Ja też wege
witam witam nawet kolorek widze pasujacy do diety

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
nożyczki rossmanowskie podobno ok, ja nie probowałam, ogolnie boje sie sama ciąć, ale pewnie będę, bo tutaj do fryzjera raczej nie pojde. mialam zaufana fryzjerke, ale coz.

ja wczesniej tez olejowałam choc nieregularnie, (no i teraz nowoscia jest to ze nie traktuje włosów jak prostych, nie wyciagam na szczotce, nie prostuje) bawiłam sie półproduktami, ale do twarzy i ciała, kwasami itd. więc to dla niego nic nowego, że cos stoi w lodówce, że ja coś zamawiam i wymyślam.
moja mama mówiła tylko, jak nas odwiedzała, ze wymyślam, a później pytała co dla niej będzie dobre

fajnie z tą koleżanką
Ja wlasnie planuje zatrudnic siostre do podcinania koncowek (sama tez bym sie bala) tak raz na 1,5 m-ca. Kosmyk po kosmyku, na sucho. Zobaczymy jaki bedzie efekt Raz na jakis czas i tak pewnie nie obejdzie sie bez fryzjera.
Moi wciaz sie oswajaja... Chcialabym miec bardziej powalajace rezultaty na glowie zeby przestali sie nabijac

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Może też wizażanka?
Wcale bym sie nie zdziwila

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Keratyna mi się skończyła, co ja biedna zrobię Nie chcę zamawiać, bo znów zamówię o wiele więcej niż powinnam - kwas hialuronowy, liposomy... kolagen, elastynę... hydrolat, kofeinę... ratunku
Wlasnie przed chwila tak "z ciekawosci" poklikalam pare rzeczy na zsk... Ale ostatecznie zdrowy rozsadek wzial gore i nic nie zamowilam bo uznalam ze nie potrzebuje tylu rzeczy-poki co ...I tak czuje ze niedlugo sie zlamie

Cytat:
Jest to szampon alterry morela
A to nie jest przypadkiem Alterra Mandel&Jojoba? Ja go stosuje na skalp naprzemiennie z BD i jest ok Ale pewnie jakbys chciala sie bawic w Sante i tym podobne firmy to daloby sie znalezc cos lagodniejszego. Tu masz analize https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2306

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:15   #53044
201605090956
Konto usunięte

Alkohol w naturalnych kosmetykach służy jako rozcieńczalnik do substancji pochodzenia roślinnego - ekstraktów. SCS to pochodna SLES - ja stosować raczej nie powinnam.

ostatnio nie gadam za bardzo, bo się dernerwuję, prawie co mnie nerwy nie zjedzą przed jutrem
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:25   #53045
AjriszMarta
Zakorzenienie

WarOfWorlds - jeśli masz delikatne włosy to czesanie może im szkodzić. Jeśli włosy są silne i zdrowe to można je czesać ale coś za coś - albo fala, albo czesanie.
Jeśli spróbujesz nie czesać i może podejdzie Ci któraś z naszych metod stylizacji - fala się "rozwinie" i będzie bardziej trwała
Są sposoby na przetrwanie nocy - pierwszy post tego wątku -> FAQ -> syndrom dnia następnego
Szampon BD jest dziwny, lepiej Hipp, szampon Fitomed (ale nie Farmona, ten już za ostry)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:26   #53046
WarOfWorlds
Zadomowienie

agatka89 wiem, że są mało falowane... Ale muszę coś z nimi zrobić, nie bedę ich przecierz prostować... Nawet na szczotce.. Moje włosy tego badzo nie lubią.... Więc chcę poprawić skręt.. Dziękuję za odpowiedź, poczytam sobie jeszcze w takim razie
I proszę, żeby jescze ktoś doświadczony pomógł

AjriszMarta dziękuję, to w takim razie nie będę czesała na sucho. Poczytam, popróbuję.. Mam nadzieję, że coś się uda...

ZUZKA

Edytowane przez WarOfWorlds
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:28
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:28   #53047
agatka89
Raczkowanie

Alterra aprikose & weisen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en.html&next=1
nie mam wrazliwej skory ani na glowie ani nigdzie chodzi mi o wlosy czy im nic nie zaszkodzi

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:45   #53048
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
pati, tym razem specjalnie patrzyłam w dół nic nie widać :P
myślisz, ze ok z tymi falami? ja tak sobie porównywałam i one sa w gruncie rzeczy coraz lepsze, bo coraz lepiej zdefiniowane, ale pare razy udało mi sie uzyskac cos absolutnie pieknego i chyba się zafiksowałam.

bawie sie z isana , ale ona mi robi pojedyncze poodzielane pasemka z wierzchu, czasem takie cąłkiem proste, bo jak odgarne z wierzchu, too pod spodem mam eleganckie falki.

chyba popróbuje znów z lnianym. moze bedzie sympatyczniejszy
Będzie, będzie. Próbuj. Dziś też dałam sobie na razie spokój z isaną(robi mi dokładnie taki sam efekt) i poszedł sam lniany. Zobaczymy jutro.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Kochane, stosujecie zel przed plunkingiem czy po?

Wiecie co, dzis sie okazalo ze mam w grupie wlosowa bratnia dusze! Tez olejuje, stosuje henne, polprodukty, proste kosmetyki bez zbednego syfu, nie suszy... W dodatku jest vege, jak ja A myslalam ze w moim otoczeniu jestem odosobnionym przypadkiem z ta pielegnacja
Nie potrafię odpoiwiedzieć, bo nie stosuję już plunkingu, tylko ugniatanie-daję zel przed i po lekkim podsuszeniu dyfuzorem druga porcja.
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Masz szczęście bo już chciałam... piękny wiek, piękne włosy i piękna Ty
Dzieki, kochana, zawstydzasz mnie...
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Też bałam się odgniatania, ale wierz mi, trzeba
Mi mija powoli pół roku, a właśnie znów coś zmieniłam - stosuję OMO, piankę do włosów, a żel tylko na końcówki. Jest szał

Do zobaczenia za miesiąc. 14 egzaminów. Jak nie umrę to wrócę
Trzymamy kciuki. Powodzenia. Wracaj szybko.
Cytat:
Dziewczyny pomóżcie z moimi włosami... Pisałam na odpowiednim wątku, ale bez odzewu, więc piszę tutaj. Moje włosy zawsze były falowane, tylko przy silikonowych szmponach tego nie było widać, teraz takich nie używam i mam fale, ale nie wiem jaki dokładnie typ. Tylko, że takie włosy mam po umyciu (myję wieczorem) a rano już wyglądają jakby były proste tylko z odgnieceniami... nie przypomina to już fal... Co zobić, żeby rano też tak wyglądały jak wieczorem? I mam pytanie odnośnie czesania fal... Czy czesanie na sucho im SZKODZI czy po prostu się wtedy mniej falują? Jak uczeszę na mokro to następnego dnia jak nie czeszę wyglądam na rozczochraną, mam bardzo cienkie włosy... Zdjęcia w albumie
Marzą mi się takie włosy http://www.coolbuddy.com/gallery_pic...ry.asp?id=1434
Jest dla nich w ogóle jakaś szansa?
Próbowałaś plunkingu, harmonijkowania lub ugniatania po nałożeniu żelu (na temat lnianego peany pewnie słyszałaś)? Poczekaj aż wyschna,a żel zaschnie na włosach-powstaną takie fajne chrupki. Kładź się w sucharkach i odgniataj rano przez śliską tkaninę. Moze utrwali fale.
Czesanie może rozprostować, zwłaszcza, że fale i włoski u Ciebie delikatne.

Aaaa, na mokro po spłukaniu odżywki to chyba wiesz, aby nie czesać (tylko z odżywką b/s). Ja po rozczesaniu na mokro i pozostawieniu do wyschnięcia bez żelu i ugniatania mam takie coś. Natomiast po ugniataniu z żelem lnianym takie coś. Rożnica jak widzisz znaczna.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:49
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:57   #53049
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Próbowałaś plunkingu, harmonijkowania lub ugniatania po nałożeniu żelu (na temat lnianego peany pewnie słyszałaś)? Poczekaj aż wyschna,a żel zaschnie na włosach-powstaną takie fajne chrupki. Kładź się w sucharkach i odgniataj rano przez śliską tkaninę. Moze utrwali fale.

Aaaa, na mokro po spłukaniu odżywki to chyba wiesz, aby nie czesać (tylko z odżywką b/s). Ja po rozczesaniu na mokro i pozostawieniu do wyschnięcia bez żelu i ugniatania mam takie coś. Natomiast po ugniataniu z żelem lnianym takie coś. Rożnica jak widzisz znaczna.
Próbowałam plunkingu, ale chyba coś źle robiłam, bo włosy mi klapnęły z przodu całkiem, mam tak mało włosów, że to chyba mi nie pomaga Słyszałam o żelu oczywiście. Boje się, że mi nie wyjdzie masz już w tym wprawę może? jes to bardzo uciążliwe takie robienie? (czytałam jak robić pytam o doświadczenia z żelem), mam mało czasu, bo studiuję i potrzebuję szybkiego i skutecznego sposobu na falki

ZUZKA
Stary 2012-01-12, 22:40   #53050
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Próbowałam plunkingu, ale chyba coś źle robiłam, bo włosy mi klapnęły z przodu całkiem, mam tak mało włosów, że to chyba mi nie pomaga Słyszałam o żelu oczywiście. Boje się, że mi nie wyjdzie masz już w tym wprawę może? jes to bardzo uciążliwe takie robienie? (czytałam jak robić pytam o doświadczenia z żelem), mam mało czasu, bo studiuję i potrzebuję szybkiego i skutecznego sposobu na falki
Mnie plunking też nie służy, zdecydowanie wolę ugniatanie z głową w dół -wyciskam rękoma wodę(lub płukankę lnianą) po spłukaniu d/s i już formują się fale. Potem odżywka b/s, żel i znów ugniatanie z odsączaniem wody w koszulkę, mikrofibrę lub pieluchę-cały czas z głową w dół. Wyprost , piesek-czyli lekkie otrzepanie, by w miarę porządek się zrobił i dyfuzor. Często dokładam drugą porcję zelu-z lnianym chyba nie da się przesadzić, włosy przyjmują każdą ilosć i nic im nie dolega. (a połysk i utrwalenie-mniam)
Zapomniałam wcześniej dodać, ze dyfuzor sporo się przysłużył przy moim skrecie. Ma tę dodatkową zaletę, że oszczędza czas schnięcia (oczywiscie nie dosuszam do końca, tylko dalej schną same do sucharów).
Jestem wielbicielką lnianego. Jak dla mnie nie bardzo uciążliwe. Podczas kolacji wstawiam w garnuszku szklankę wody z łyżką żelu na małym gazie.ja jem , on sie gotuje. Raz po raz zamieszam. Po 20 min. odcedzam. I gotowe.
o może byc uciążiwe-ze trzeba trzymać w lodówce. Czasem zostawiam w lazience i zapominam wstawić-kiśnie.
Oczywiscie, nie ma gwarancji, że się sprawdzi na 100% u ciebie. Ale próbować trzeba.Powodzenia.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-16 o 16:29
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:52   #53051
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
nie mam wrazliwej skory ani na glowie ani nigdzie chodzi mi o wlosy czy im nic nie zaszkodzi
Aa bo przedtem sklad wkleilas zdaje sie Alterry migdalowej A tej nie stosowalam, wiem tylko, ze jesli chcesz restrykcyjnie stosowac metode CG to ta Alterra ktora masz jest niezgodna (a szkoda...) - przez hydroxypropyl guar cos tam cos tam Ja bym troche pouzywala i obserwowala jak wloski reaguja

Cytat:
Masz idealne wlosy... Juz pare razy mialam okazje widziec te zdjecia i nigdy nie moge sie napatrzec

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:10   #53052
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Cudo Błyszczące, gęste!
W sobotę przetestuję ponownie żel

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Masz idealne wlosy... Juz pare razy mialam okazje widziec te zdjecia i nigdy nie moge sie napatrzec
Ano, jak z reklam, nie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:11   #53053
Chatul
ma zielone pojęcie

Dzisiaj zamiast kremu z Biedronki albo odżywki b/s, dałam na włosy (pod żel) brylantynę w wosku Joanny. Ciekawe czy włosy będą bardzo tłuste
Stary 2012-01-12, 23:14   #53054
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Tak jak pisze claudiiin przy restrykcyjnej cg nie możesz - guar hydroxypropyltrimonium chloride
działa jako antystatyk, ale potrafi się nadbudować na włosach. Można spróbować (podobnie jak z annodimethicone) - reakcja może być dobra, lub nie - ja go wykluczam, ale CG stosuję nie z powodu kręconych włosów, a bardzo wrażliwego sklapu

Widziałam w Jasmin wszystkie odżywki Joanna b/s - wszystkie są zgodne z CG

A i zastanawiam się nad OMO - co wybrać z tego towarzystwa:
Joanna z miodem b/s
Joanna z makiem b/s
Joanna z rumiankiem b/s
Isana kuracja jedwabna
Isana intensywna kuracja
Beauty formulas wax z awokado
Beauty formulas wax z miodem
Isana z babassu
Hegron d/s

co z tego wybrać do OMO - wszystko to moje kosmetyki + żel z Artiste, żel super mocny czarny z Isany, żel aloesowy + szampon BD

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:20
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:24   #53055
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Mnie plunking też nie służy, zdecydowanie wolę ugniatanie z głową w dół -wyciskam wodę po spłukaniu d/s i już formują się fale. Potem odżywka b/s, żel i znów ugniatanie-cały czas z głową w dół. Wyprost , piesek-czyli lekkie otrzepanie, by w miarę porządek się zrobił i dyfuzor. Często dokładam drugą porcję zelu-z lnianym chyba nie da się przesadzić, włosy przyjmują każdą ilosć i nic im nie dolega. (a połysk i utrwalenie-mniam)
Zapomniałam wcześniej dodać, ze dyfuzor sporo się przysłużył przy moim skrecie. Ma tę dodatkową zaletę, że oszczędza czas schnięcia (oczywiscie nie dosuszam do końca, tylko dalej schną same do sucharów).
Jestem wielbicielką lnianego. Jak dla mnie nie bardzo uciążliwe. Podczas kolacji wstawiam w garnuszku szklankę wody z łyżką żelu na małym gazie.ja jem , on sie gotuje. Raz po raz zamieszam. Po 20 min. odcedzam. I gotowe.
o może byc uciążiwe-ze trzeba trzymać w lodówce. Czasem zostawiam w lazience i zapominam wstawić-kiśnie.
Oczywiscie, nie ma gwarancji, że się sprawdzi na 100% u ciebie. Ale próbować trzeba.Powodzenia.
Spróbuję, na pewno ale to po sesji Masz piękne włosy i takie i takie. Cudo normalnie, jak ja bym chciała mieć takie gęste...

ZUZKA
Stary 2012-01-12, 23:29   #53056
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj zamiast kremu z Biedronki albo odżywki b/s, dałam na włosy (pod żel) brylantynę w wosku Joanny. Ciekawe czy włosy będą bardzo tłuste
może nie będą, ja używałam czasami i było ok
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 05:26   #53057
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
może nie będą, ja używałam czasami i było ok
Wyglądają dobrze, chociaż miejscami są dziwnie pogniecione

I znów mni dopadło uczucie, że mam proste włosy, które na siłę skręcam. Sama z siebie (tj. bez środków do układania) na pewno by się tak nie ułożyły, byłyby proste... A tutaj naprawdę ładne mocne fale są (coś koło 2c). Brylantyna i żel poszły w ruch...
Z drugiej strony, ponoć prostych włosów nie da się ot tak skręcić żelem czy brylantyną Co by świadczyło o tym, że mam kryptofale, które same z siebie nie chcą się ujawnić
Stary 2012-01-13, 06:16   #53058
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

I znów mni dopadło uczucie, że mam proste włosy, które na siłę skręcam. Sama z siebie (tj. bez środków do układania) na pewno by się tak nie ułożyły, byłyby proste... A tutaj naprawdę ładne mocne fale są (coś koło 2c). Brylantyna i żel poszły w ruch...
Z drugiej strony, ponoć prostych włosów nie da się ot tak skręcić żelem czy brylantyną Co by świadczyło o tym, że mam kryptofale, które same z siebie nie chcą się ujawnić
Kobito, z pustego i Salomon nie naleje, a co dopiero 2c
Też tak mam chwilami jak nie zrobię plunkingu albo płukanka nie ta to są ledwo krzywe :/

Stary 2012-01-13, 07:03   #53059
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

a mnie te chrupki po lnianym nie wychodzą, pewnie znowu coś źle robię. Po wyschnięciu troszkę je ugniatam coby się bardziej puchate zrobiły i tyle - ale sztywne nie są...

zdjęciami terroryzujesz, przepiękne masz włoski
Cytat:

ooooo 2 dni temu miałam to samo, nawet tu pisałam..

idę poczytać o tym syndromie dnia następnego, bo dzis znow mam kluski, a wczoraj wyszło bosko

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:17   #53060
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nam ich chyba jeszcze nie pokazywałaś albo coś ominęłam (nie sądzę...)

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Też tak mam chwilami jak nie zrobię plunkingu albo płukanka nie ta to są ledwo krzywe :/
bo są za krótkie!!! Zapuszczaj!

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a mnie te chrupki po lnianym nie wychodzą, pewnie znowu coś źle robię. Po wyschnięciu troszkę je ugniatam coby się bardziej puchate zrobiły i tyle - ale sztywne nie są...
No, ale właśnie co odgniatasz? chrupki chyba...albo za mało żelu dajesz, nie bać się! Solidnie nałożyć!
PS: Chyba dziś jakiś terroryzator mi się włączył

Stary 2012-01-13, 07:42   #53061
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
bo są za krótkie!!! Zapuszczaj!
Ja tam zapuszczam :P To fryzjerka miała inne zdanie na ten temat :P
Aczkolwiek już jakby odrosły, znowu jest nie wiadomo co
Trza mi wykminić zestaw na dziś.
Będzie SLS albo Fitomed bo kluchy, będzie bez gliceryny bo matowi a do pantenolu muszę wymyślić zakraplacz bo przesadzony też matowi a bez pantenolu to ja nie chcem :/
Tęskni mi się też glinka z drożdżem ;]
I na to wszystko kwadrans "w międzyczasie" bo czekolada ma pierwszeństwo ;P

Stary 2012-01-13, 08:13   #53062
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

No, ale właśnie co odgniatasz? chrupki chyba...albo za mało żelu dajesz, nie bać się! Solidnie nałożyć!
PS: Chyba dziś jakiś terroryzator mi się włączył
odgniatam takie deko poklejone loczki, ale na pewno nie chrzęszczą mi w dłoniach
moze mało zelu jeszcze daję, chociaż wydawało mi sie dużo, wszak nigdy nie używałam żadnego żelu
dziś gotuje go od nowa, bo zostawiłam na wierzchu i się zepsuł

pomoczyłam kudełki wodą, masakra jakie piękne poskręcane szkoda ze nie ma kto mi fotkę szczelić

dobra nie jest az tak cudnie przy oknie aureolkę widać, hmmm

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Ja do pantenolu muszę wymyślić zakraplacz bo przesadzony też matowi a bez pantenolu to ja nie chcem :/
ja mam pantenol 75% bodajże i leci mi kropla na minutę chyba nie moge przesadzić z nim, bo bym korzenie zapuściła, u Ciebie leci szybciej?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-01-13 o 08:09
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:18   #53063
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam pantenol 75% bodajże i leci mi kropla na minutę chyba nie moge przesadzić z nim, bo bym korzenie zapuściła, u Ciebie leci szybciej?
Mam z e-naturalne w szklanej buteleczce. Wywaliłam korek "zakraplacz" bo się zatkał :P To się leją teraz takie kropliska

Stary 2012-01-13, 09:13   #53064
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Tak jak pisze claudiiin przy restrykcyjnej cg nie możesz - guar hydroxypropyltrimonium chloride
działa jako antystatyk, ale potrafi się nadbudować na włosach. Można spróbować (podobnie jak z annodimethicone) - reakcja może być dobra, lub nie - ja go wykluczam, ale CG stosuję nie z powodu kręconych włosów, a bardzo wrażliwego sklapu

Widziałam w Jasmin wszystkie odżywki Joanna b/s - wszystkie są zgodne z CG

A i zastanawiam się nad OMO - co wybrać z tego towarzystwa:
Joanna z miodem b/s
Joanna z makiem b/s
Joanna z rumiankiem b/s
Isana kuracja jedwabna
Isana intensywna kuracja
Beauty formulas wax z awokado
Beauty formulas wax z miodem
Isana z babassu
Hegron d/s

co z tego wybrać do OMO - wszystko to moje kosmetyki + żel z Artiste, żel super mocny czarny z Isany, żel aloesowy + szampon BD
rozumiem ze chodzi o oba O?

napewno isana z babassu, z tym ze jak masz wlosy latwe do obciazenia to zdecydowanie jako pierwsze O

stosujesz odzywki ds?
jak tak to znow moze byc bobas (o ile wloski nie sa poddatne na obciazenie) albo isana intensywna kuracja (ta mialam i prawie jestem pewna ze zgodna z CG, nie wiem jak ta z jedwabiem, co do beauty formul to cos mi majta ze maja parafine, jak Ci nie szkodzi to mozesz je wziac)

jesli wloski masz latwe do obciazenia to jako drugie O polecam joasie z miodem albo z rumiankiem, makowa moze obciazac jak wloski maja taka tendencje (ta mozesz ewentualnie dac jako pierwsze O)

hegrona nie polecam bo wiele osob z wrazliwym skalpem narzeka po uzycium, no chyba ze bedziesz bardzo ostrozna i unikala skalpu ale to trudne, pamietaj tez ze hegron ma baaaaaardzo intensywny zapach (cos a la babcine perfumy z przed 100 lat), nie kazdy to trawi

tyle ode mnie

sama uzywam isany - jako pierwsze O lub do mycia (choc dzisiaj umylam pottersem z ginko i rozumiem teraz czemu wiele osob lubi ta odzywke), lubilam joasie makowa do mycia ale mialam okres ze wlosy byly za bardzo wysuszone i byla za slaba (jak usuwalam henne), po splukaniu wloski byly szorstkie, mam nadzieje ze bede mogla do niej wrocic bo mam jeszcze pare opakowan, przed eksperymentem z usuwaniem henny sprawdzala sie swietnie

jako bs uzywam joasi miodowej (moja lubiona przez piekny zapach) lub z rumiankiem (ja mowie na nia lniana, dzisiaj akurat stosowalam)

moze ktos doda jeszcze pare slow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:19   #53065
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jak tak to znow moze byc bobas (o ile wloski nie sa poddatne na obciazenie) albo isana intensywna kuracja (ta mialam i prawie jestem pewna ze zgodna z CG, nie wiem jak ta z jedwabiem, co do beauty formul to cos mi majta ze maja parafine, jak Ci nie szkodzi to mozesz je wziac)
Hmmm...a która to? coś nie kojarzę...

Stary 2012-01-13, 09:44   #53066
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Mam co jakiś czas podobne rozkminki, ludzie mówią "o jak ci się fajnie włosy kręcą" (falują ale mniejsza o nazewnictwo) a ja się czuję jak ostatni ściemniacz bo przecież im w tym falowaniu pomagam

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:07   #53067
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...a która to? coś nie kojarzę...
mam nadzieje ze dobrze pamietam - taka w tubce nie butelce plastikowej jak odzywki, na opakowaniu jest babka w ciemnych wlosach
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:36   #53068
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Z ZSK jest w plastykowej buteleczce - sama wyciskasz i jest szybciej

Cytat:

Wątpisz w swoje włosy?
Przecież nie nakręcasz na wałki, nie stosujesz zabiegów z użyciem ciepła czy chemii wpływającej na rozkład struktury włosa. Jedyne, co robisz, to podkreślenie natury. Co w tym jest złego?
To nawet nie tapeta w przypadku nadmiaru makijażu, ale cień i tusz do rzęs plus puder sypki. I co - w takim przypadku mówi się o dorabianiu sobie urody na siłę?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:43   #53069
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze dobrze pamietam - taka w tubce nie butelce plastikowej jak odzywki, na opakowaniu jest babka w ciemnych wlosach
Hm...a jakiś obrazek? bo to może chodzi o jedwab w różowej tubce?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Z ZSK jest w plastykowej buteleczce - sama wyciskasz i jest szybciej
Zgadza się
Gdzieś była jak Cię nie było? Jakiś miesiąc

Stary 2012-01-13, 11:03   #53070
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nawet jak patrzysz w dół i jak są przymknięte to i tak widać jakie są piękne poza tym widać kształt

Też kiedyś się przejmowałam, że jednego dnia są bardziej zdefiniowane czy skręcone a innego mniej. Fale są kapryśne, raz mają dobry dzień, a raz nie. Czasem nawet sprawdzony zestaw może nie podołać zadaniu. Dlatego przestałam się tym przejmować i skupiłam się na ich zdrowiu. Akceptuje wszelkie odmiany fali, zawinięte końcówki, czy czasem po nocy lekko pogięte niektóre kosmyki. Oczywiście jak pojawi się loczek to ogromnie cieszy moje oczy Akceptuję ich kaprysy

Nie jesteś jedyną u której isana daje taki efekt. Może po prostu jest zbyt mocna dla Ciebie.

Na pewno będzie

Masz śliczne, delikatne fale Są takie urocze, aż się chce pogłaskać
jestes strasznie miła. i okropnie mnie zawstydzasz!
wiem, ze fale sa kaprysne, ale kurcze, nie chce żeby ktos myślał, że ja tak tam sobie cos na siłe wyciskam. ale cos tam sie ciagle zmienia, bo teraz jak na mokro próbuje je zmierzyc czy podciąc, to sie skrecaja i jest to trudne.
najbardziej mnie wnerwia, ze jedna strona zawsze skreca sie ąłdnie a druga do kitu. i nigdy nie wiadomo, ktora strona to bedzie, bo kiedys jedna byla dobra, a teraz sie zamieniają.
isane czarną rozcienczam z woda w ilosci 1:1 i takiego mokrusa nakładam,zeby nie była za mocna. Ale nakładam ilosc dwoch groszkow, po rozcienczeniu wychodzi niepełna łyżka.. moze za mało? ukrece lniany to nałoze go sporasno.

Cytat:
Będzie, będzie. Próbuj. Dziś też dałam sobie na razie spokój z isaną(robi mi dokładnie taki sam efekt) i poszedł sam lniany. Zobaczymy jutro.

Nie potrafię odpoiwiedzieć, bo nie stosuję już plunkingu, tylko ugniatanie-daję zel przed i po lekkim podsuszeniu dyfuzorem druga porcja.

hmm.. zdecydowanie pokombinuje z lnianym, choc nie cierpie go spojrzenia meza pytającego: " co to jest? zrob porzadek w lodówce, bo cos tu sie psuje"
dokładasz zelu w czasie suszenia? a jak schna naturalnie to tez tak sie robi?
ja daje b/s, rozczesuje, ugniatam bez niczego, rozrabiam zel i nakładam i harmonijkuje i juz nic. Zadnego odgniatania w pieluche czy cos. Schną jakies 2godziny.
Cytat:
Kobito, z pustego i Salomon nie naleje, a co dopiero 2c
hehehe :d chyba wszytskie falowane to mają, uczucie, ze troszke.. oszukuja?
Cytat:
odgniatam takie deko poklejone loczki, ale na pewno nie chrzęszczą mi w dłoniach
moze mało zelu jeszcze daję, chociaż wydawało mi sie dużo, wszak nigdy nie używałam żadnego żelu
dziś gotuje go od nowa, bo zostawiłam na wierzchu i się zepsuł

pomoczyłam kudełki wodą, masakra jakie piękne poskręcane szkoda ze nie ma kto mi fotkę szczelić
u mnie tez takie lekko poklejone ale nie zbey chrupały, tez daje za mało. a i tak zdaje mi sie, ze przedobrzam, bo nie bardzo moge to odgniesc i zostaja tłustawe.
ale za to nigdy nie mam kłopotu z puchem

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości