|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Witam.
Podczytuje Was odkad powstala kolejna czesc watku i zastanawiam sie, czy nie moglabym sie do Was przylaczyc. To moja trzecia proba "odchudzenia sie" i mam nadzieje, ze ostatnia, bo w koncu dojrzalam do tego, ze chce schudnac dla siebie a nie, jak bywalo do tej pory, z okazji jakiejs nadchodzacej imprezy, czy dla meza, itp. Dzis mam 4 (z 5 wg testu) dzien fazy uderzeniowej. We wtorek rano, gdy zaczynalam diete warzylam 91,5 kg A zatem jak bedzie? Czy przyjmiecie mnie do swego grona? ![]() I jeszcze jedno- ser "Piorko" jest rowniez dostepny w Carrefourze. I nie dajcie sie nabrac na triki, ze cos jest light, bo oprocz "Piorka" kupilam Goude light, ktora okazala sie miec 17 % tluszczu (sprawdzilam w internecie).
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane;*
Dziś piątek 13;D fajna data w sumie, bo jakos nie wierze w te wszystkie przesady;p waga była dziś dla mnie łaskawa: -0,6 kg waze obecnie 60,4 i dzis zaczynam P+W także, jutro podziewam sie wzrostu;p dzis w planach bigosik, a teraz wlasnie wcinam lososia wedzonego(nie wiem czemu ale od rozpoczecia diety mam ciagla faze na ryby moglabym je jesc non stop;p ) zaciekawiła mnie sprawa tych pasków, ile one kosztuja? |
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisz ile masz wzrostu? no te wszystkie sery light oprócz Piórka sa tak naprawde niedozwolone dla nas 17% procent to duzo, ale dla osób niedukających to zawsze lepiej niż 40% ![]() mi chyba dziś z brzuszkiem już lepiej...tzn mam taka nadzieje, bo jeszcze nic nie jadłam. Zaraz chyba sobie ide zrobić jajecznice, potem mam łososia z bieluchem, na obiad zrobie sobie rybke w otrębach dziś spadek wagi o 0,5kg ale trudno się dziwić jak wczoraj nie dość, ze prawie nic nie zjadłam to jeszcze tyle razy byłam w kibelku
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-13 o 09:07 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haj dziewczynki, czarownico 2010 witaj wśród czarownic ;-), na pocieszenie powiem Ci że moje też chyba juz 3 podejście i tym razem zamierzam wytrwać, w mojej kuchni leży chałwa, batoniki wisniowe, wisnie w czekoladzie, a ja sie jeszcze nie skusiłam, to chyba dobry znak co??? Tak próbuje okiełznać chęci i wytrenować silna wole, one leżą i patrzą na mnie a ja mówie im nie
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
ile mozna wypić soku z marchewkowego?
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, że dużo bo jutro mam zamiar se zrobić
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
waga tylko ociupinke sie przesyneła
nie wiem, może to wina @ albo tego ze jestem chora i musze wciagac tabletki do ssania ![]() powiedzcie mi czy jak juz nie bede miala @ to waga szybciej bedzie spadac ? ile kg zatrzymuje sie w @ ??
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
akuku, przed i w teakcie @ przewaznie waga szaleje a twoja waga może nawet wzrosnac 2-4kg, wiec nie przejmuj sie tym za bardzo, czy nie czujesz sie wypchana jak balon, jest to wynikiem nasilonego zatrzymywania sie wody w organizmie co powoduje że waga staje albo wzrasta, ale nie martw sie na zapas bo po pierwszych dniach wszystko wróci do normy
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
No i melduję, że wczoraj zakończyłam fazę I i od dzisiaj na II wreszcie warzywka
Tylko jakoś tak dziwnie mi ta jedynka szła, bo waga pierwszego dnia -0.8, drugiego +0.2, a trzeciego, ostatniego -0.4. Jestem po okresie, słoną makrelę zjadłam dopiero wczoraj wieczorem (poza tym nic słonego), nie podjadam, dużo pije... chyba powinno zejść więcej ![]() Dzisiaj w menu protoplacki z pastą rybną (makrela+ser biały+szczypiorek), sałatka (pomidor+ogór+sałata lodowa+ kurak+ jogurtowy sos curry), a na obiad łosoś z brokułem Jak mi zielonego brakowało
|
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vea dobrze Ci, ja w poniedziałek dopiero P+W, a przedemną imprezka u brata, a nie mam zamiaru nikogo informować że jestem na diecie bo potem sie to kończy głupimi tekstami w stylu"oj przestan, nie przesadzaj przecież dobrze wygladasz, oj tam od jednego kotlecika nic sie nie stanie" ale ponieważ bede robiła menu wiec sobie wymyśliłam że na obiad bedzie rosół, a dla mnie mieso z rosołu, jak sobie napakuje na talerz kuraka i wolowe to nikt nie bedzie pytał dlaczego nie jem.... kurcze mi test wyliczył 7dni uderzeniówki, jakos strasznie duzo, no ale trzyma sie tego
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
doswiadczone DUKANKI powiedzcie mi jak najlepiej przejsc przez II faze bo ja mysle 1P/1PW ale nie jestem przekonana. Jak nie bedzie mi odpowiadało czy mogę przejść na inny? nie wiem jak to wyglada przy dłuższym stosowaniu
co ma być to będzie ![]() 04.01.2012 - 93,6 kg 93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 Edytowane przez akuku Czas edycji: 2012-01-13 o 10:59 |
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z mięchem dobry ), kiedy mnie wszyscy pytali czemu nic nie piję (a ja bez kieliszka winka w ręku, to nie ja), TŻ odpowidał: "w ciąży jest" reakcja"taaaa... jasneee..." i nikt się więcej nie dopytywał ![]() W ogóle TŻ jest zachwycony moją dietą, bo: - schudnę, więc będę ładniejsza/przestanę marudzić, że się w nic nie mieszczę/zmieszczę się w starsze ciuchy, wiec nie będę kupowała nowych; - w domu jest dużo mięska i nabiału, a on to uwielbia; - robię sobie sama śniadania do pracy; - nie piję alkoholu, więc przez kilka miesięcy będę za kierowcę ze wszystkich imprez; - można się ponabijać z żony tęsknie wpatrzonej w czekoladki i... ziemniaki
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Akuku - tryb 1/1 jest dobry jak nie wytrzymasz 5 dni bez warzyw Ja jestem 5/5.Zważyłam się dzisiaj i nie ma spadku. Trochę dziwnie, ale zwalam to na to, że za mało jem i za mało piję (poprawię się ). Dodatkowo jestem napompowana - hmm... to pewnie ta woda.Miłego dnia! |
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że przyjmiemy ![]() Powodzenia ![]() Możecie go pić, o ile jest bez cukru. Tylko jest ograniczenie na marchewki i buraki, należy nie jeść ich zbyt często i zbyt dużo, więc trzeba uważać. Nie ma chyba określonego, co znaczy "nie zbyt dużo" no ale trzeba uważać.Cytat:
)
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie chcę podcinac Ci skrzydeł - prosze tylko bys to przemyślała dokładnie i uzgodniła swoją decyzję z pediatrą. Jeśli lekarz dziecka powie Ci, ze możesz byc na tej diecie - to ok. Natomiast pamietaj, że sama bez uzgodnienia tego z lekarzem możesz zrobić wiecej krzywdy. Alergia nie musi pojawic sie od razu a gdy juz ja zaobserwujesz - to niestety może to wiązać sie ze sporymi konsekwencjami dla dziecka. Dlatego cały czas podkreślam, byś uzgodniła to z lekarzem prowadzącym dziecko ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Jasne, że alergia nie musi sie pojawić i że nie każde dziecko ma ją - ale czy warto swoją pociechę na nią narażać? |
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za mile przyjecie
Mam 167 cm wzrostu i 31 lat. Ser Piorko chyba zostanie odkryciem roku!!! Ja wlasnie robie watrobke (wiem, ze nie kazdy lubi, ale ja uwielbiam) i mam zamiar na koniec wlozyc ja do mikrofali z Piorkiem, zeby sie fajnie serek rozpuscil... Czy Wy tez tak macie, ze bedac na uderzeniowce juz planujecie, co bedziecie jadly na P+W? Bo ja nie przestaje myslec o warzywkach!!! I chyba bede szla trybem 1/1, bo przy 5 kolejnych dniach samych protein moge polec!
|
#167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiście bede szła 1/1, kiedys sząlm 5/5 i nie za bardzo mi to odpowiadało bo nudziło sie, czasami ciężko wytzrymac na samych proteinach....a tak troszke tego troszke tego i można sobie wymysłac ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
ja juz przeszłam w faze starzenia się ), mam 35 lat i cięzej sie zrzuca ten balast którego nabierało sie przez 10 lat, może dlatego ta uderzeniówka taka długa, ale rtak wyliczył i tak robie a co do picia to zawsze staram sie jeździć samochodem bo nie mam zamairu płacić niebotycznych sum za taksówkę, wole sobie kupic poledwiczkę wołową za to ;-)) wiec mam wymówkę )
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dozwolone jest od II fazy "30g sera zoltego o zawartosci tluszczu ponizej 6%" - cytat z pierwszej strony. I póki nie ma z nami Di to przypomnę, że można dziennie użyć 2 produktów z listy tolerowanych, a w razie zastoju trzeba je odstawić
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:14 |
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Nieodwolalnie dzisiaj startuje tzn powracam. Przed wrażeniem powinnam wypić jakaś melise na uspokojeni- myślałam ze padne z wrażenia. Śniadanko zaliczone. Trzymajcie mnie tylko zdala od szafki ze slodyczami
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
skoro tak zachwalacje ten Piorko to moze sie wybiore i zakupie;D
a wlasnie wrocilam z ostatniego seansu na Vacu oczywiscie mega zmeczona;p i wcinam sobie na obiadek bigosik;D ohhh tak mi brakowało warzyw no i zdecydowalam sie na tryb 3/3 mysle ze bedzie dla mnie odpowiedni
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to prawda, ze nie powinno jesc sie Piorka, bo ma "duzo" tluszczu, ale ja od poczatku fazy uderzeniowej jadam miedzy innymi serki wiejskie o zawartosci 3% tluszczu, a to z prostej przyczyny- nie znalazlam wiesniaka bez tluszczu! Najwazniejsze, ze waga leci w dol.
"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo tuczy..." Edytowane przez czarownica2010 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:25 |
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- co do marchwi to chyba mamy zwracac uwage na ilosc gotowanej, bo ma wysoki ig. Surowa jest chyba ok. Ja zawsze staram sie pic buteleczke tego jednodniowego by dostarczyc wegli, ktorych nasz organizm tez potrzebuje.
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że się za siebie wzięłam wreszcie, to chłop się spokojnie będzie mógł piwa napić ![]() Ja zrzucam kilogramy, które się wzięły z przejścia z bardzo aktywnego trybu życia (studia na AWF) na baaaardzo niekatywne (nużąca i męcząca praca biurowa - 8 godzina za biurkiem i brak siły na robienie czegokolwiek potem :/). Po czterech latach dość niemrawego "ogarniania" od roku ćwiczę, a teraz dołożyłam dietę i do przodu Cytat:
|
||
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Twarog kupuje beztluszczowy, bo jest dostepny niemal wszedzie (nawet na wsi, gdzie mieszkam), ale po wiele innych produktow typu losos, surimi, krewetki, ryby wedzone, czy chocby jogurty bez tluszczu musialam wczoraj wybrac sie do miasta. Ale czego sie nie robi, zeby schudnac?
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nigdy nie dotre do sklep po te Piórko
nie ma to jak pracowac w CH i nie miec na to czasu ![]() jesli chodzi o tryb ja jednak wole 5/5. Tzn jasne, że się mecze na proteinkach (tymbardziej, że ja kocham węglowodany <3) ale jak próbowałam kiedyś 1/1 albo 3/3 to czesciej mi sie jedzenie marnowało. A tak jak robie zakupy to akurat starcza mi na te 5 dni ![]() nie lubie marnowac jedzonka, za bardzo je kocham :P ide se zrobić rybke w otrębach ![]() Jezu, jak jabym chciała już zobaczyć na wadze przynajmniej te 7 to były piękne czasy dziś ide na urodziny tej kolezanki, a jutro moja siostra robi urodziny i zas będzie gadanie, ze po co, ze bla bla bla mam ich w du :P a jak ważyłam te 71-72 kg to od kilku osob slyszalam, ze bardzo źle z twarzy wyglądam tzn, nie, ze oczy podkrązone czy pryszcze tylko, że mam wychudzoną twarz co mam zrobić, że z natury mam drobną buzie, a jak chudne to pierwsze co to chudnie mi twarz, ramiona i cycki :P dupa i tak zawsze zostaje wielka (najmniej w biodrach mialam chyba 107 cm ). A z reszta niech mówią co chcą, ja lubie jak kości policzkowe sa widoczne, a obojczyki lekko zarysowane (jakos tak szlachetniej się wygląda) Na szczeście mój TŻ wspiera mnie w diecie no i generalnie chyba bardziej Mu sie podoba jak jestem szczuplejsza, ale mówi, ze i tak mnie kocha, czy waze 70 czy 90 przy Nim i tak zawsze się czuje jak kruszynka bo ma prawie 2 metry i 115 kg żywej wagi :Pjemu tez by sie przydało schudnąć, ale nie wiem jak go namówić na jakąkolwiek diete
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-13 o 14:34 |
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Podczytuję Wasz wątek , bo od poniedziałku zaczęłam dietę. Mialam 4 dni Fazy I i dziś mój pierwszy dzień z warzywkami ![]() Wg Dukana Fazę II ukończę 01 kwietnia Pocieszam się, że to niedługo
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Klementynko
i od jakiej wago starujesz, jaki wzrost? Do jakiej wagi dażysz
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-13 o 14:49 |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
wielorybek ![]() a także jak ważyłam 71 kg chcecie zobaczyć ![]() teraz ja tez zdjęc sobie nie robie bo wole nie patrzeć
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po fazie uderzeniowej mam 75,6 (wg Dukana 76,5), ale czuję się jakaś napuchnięta :/ Widziałam, że padło pytanie o sok marchewkowy, miałam właśnie o to pytać, bo bardzo lubię i przed dietą piłam 0,5 l soczku dziennie. Zatem nie będę sobie odmawiać w dni z warzywami ![]() pysia1987 - ale różnica
Edytowane przez Klementyna12 Czas edycji: 2012-01-13 o 14:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

waze obecnie 60,4 i dzis zaczynam P+W także, jutro podziewam sie wzrostu;p 

a napisz ile masz wzrostu?
dla nas 17% procent to duzo, ale dla osób niedukających to zawsze lepiej niż 40%

nie wiem, może to wina @ albo tego ze jestem chora i musze wciagac tabletki do ssania 

A gdzie mozna dostac te paski do sprawdzania tej ketozy?
co mam zrobić, że z natury mam drobną buzie, a jak chudne to pierwsze co to chudnie mi twarz, ramiona i cycki :P dupa i tak zawsze zostaje wielka (najmniej w biodrach mialam chyba 107 cm