Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 08:27   #151
czarownica2010
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Witam.
Podczytuje Was odkad powstala kolejna czesc watku i zastanawiam sie, czy nie moglabym sie do Was przylaczyc. To moja trzecia proba "odchudzenia sie" i mam nadzieje, ze ostatnia, bo w koncu dojrzalam do tego, ze chce schudnac dla siebie a nie, jak bywalo do tej pory, z okazji jakiejs nadchodzacej imprezy, czy dla meza, itp. Dzis mam 4 (z 5 wg testu) dzien fazy uderzeniowej. We wtorek rano, gdy zaczynalam diete warzylam 91,5 kg , dzis po 3 dniach bylo juz "tylko" 89,2 kg. Wiem, ze na poczatku to tylko woda, ale ja i z takich spadkow sie ciesze.

A zatem jak bedzie? Czy przyjmiecie mnie do swego grona?

I jeszcze jedno- ser "Piorko" jest rowniez dostepny w Carrefourze. I nie dajcie sie nabrac na triki, ze cos jest light, bo oprocz "Piorka" kupilam Goude light, ktora okazala sie miec 17 % tluszczu (sprawdzilam w internecie).
Stary 2012-01-13, 08:55   #152
angelus122
Raczkowanie

Witam Kochane;*
Dziś piątek 13;D fajna data w sumie, bo jakos nie wierze w te wszystkie przesady;p

waga była dziś dla mnie łaskawa: -0,6 kg waze obecnie 60,4 i dzis zaczynam P+W także, jutro podziewam sie wzrostu;p

dzis w planach bigosik, a teraz wlasnie wcinam lososia wedzonego(nie wiem czemu ale od rozpoczecia diety mam ciagla faze na ryby moglabym je jesc non stop;p )

zaciekawiła mnie sprawa tych pasków, ile one kosztuja?
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:05   #153
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
Witam.
Podczytuje Was odkad powstala kolejna czesc watku i zastanawiam sie, czy nie moglabym sie do Was przylaczyc. To moja trzecia proba "odchudzenia sie" i mam nadzieje, ze ostatnia, bo w koncu dojrzalam do tego, ze chce schudnac dla siebie a nie, jak bywalo do tej pory, z okazji jakiejs nadchodzacej imprezy, czy dla meza, itp. Dzis mam 4 (z 5 wg testu) dzien fazy uderzeniowej. We wtorek rano, gdy zaczynalam diete warzylam 91,5 kg , dzis po 3 dniach bylo juz "tylko" 89,2 kg. Wiem, ze na poczatku to tylko woda, ale ja i z takich spadkow sie ciesze.

I jeszcze jedno- ser "Piorko" jest rowniez dostepny w Carrefourze. I nie dajcie sie nabrac na triki, ze cos jest light, bo oprocz "Piorka" kupilam Goude light, ktora okazala sie miec 17 % tluszczu (sprawdzilam w internecie).
Cześć, zapraszamy a napisz ile masz wzrostu?
no te wszystkie sery light oprócz Piórka sa tak naprawde niedozwolone dla nas 17% procent to duzo, ale dla osób niedukających to zawsze lepiej niż 40%

mi chyba dziś z brzuszkiem już lepiej...tzn mam taka nadzieje, bo jeszcze nic nie jadłam. Zaraz chyba sobie ide zrobić jajecznice, potem mam łososia z bieluchem, na obiad zrobie sobie rybke w otrębach a na kolacje moze jak pojde do tej knajpy to sie zdecyduje na kuraka jakiegoś jednak dziś spadek wagi o 0,5kg ale trudno się dziwić jak wczoraj nie dość, ze prawie nic nie zjadłam to jeszcze tyle razy byłam w kibelku

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-13 o 09:07
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:29   #154
foca
Raczkowanie

Cytat:
Witam.

Haj dziewczynki, czarownico 2010 witaj wśród czarownic ;-), na pocieszenie powiem Ci że moje też chyba juz 3 podejście i tym razem zamierzam wytrwać, w mojej kuchni leży chałwa, batoniki wisniowe, wisnie w czekoladzie, a ja sie jeszcze nie skusiłam, to chyba dobry znak co??? Tak próbuje okiełznać chęci i wytrenować silna wole, one leżą i patrzą na mnie a ja mówie im nie
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:34   #155
akuku
Raczkowanie

ile mozna wypić soku z marchewkowego?

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65
akuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:38   #156
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że dużo bo jutro mam zamiar se zrobić

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-13, 09:55   #157
akuku
Raczkowanie

waga tylko ociupinke sie przesyneła nie wiem, może to wina @ albo tego ze jestem chora i musze wciagac tabletki do ssania

powiedzcie mi czy jak juz nie bede miala @ to waga szybciej bedzie spadac ? ile kg zatrzymuje sie w @ ??

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65
Stary 2012-01-13, 10:18   #158
foca
Raczkowanie

akuku, przed i w teakcie @ przewaznie waga szaleje a twoja waga może nawet wzrosnac 2-4kg, wiec nie przejmuj sie tym za bardzo, czy nie czujesz sie wypchana jak balon, jest to wynikiem nasilonego zatrzymywania sie wody w organizmie co powoduje że waga staje albo wzrasta, ale nie martw sie na zapas bo po pierwszych dniach wszystko wróci do normy
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-13, 10:40   #159
vea7
Zakorzenienie

No i melduję, że wczoraj zakończyłam fazę I i od dzisiaj na II wreszcie warzywka

Tylko jakoś tak dziwnie mi ta jedynka szła, bo waga pierwszego dnia -0.8, drugiego +0.2, a trzeciego, ostatniego -0.4. Jestem po okresie, słoną makrelę zjadłam dopiero wczoraj wieczorem (poza tym nic słonego), nie podjadam, dużo pije... chyba powinno zejść więcej

Dzisiaj w menu protoplacki z pastą rybną (makrela+ser biały+szczypiorek), sałatka (pomidor+ogór+sałata lodowa+ kurak+ jogurtowy sos curry), a na obiad łosoś z brokułem
Jak mi zielonego brakowało

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:56   #160
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No i melduję, że wczoraj zakończyłam fazę I i od dzisiaj na II wreszcie warzywka

Tylko jakoś tak dziwnie mi ta jedynka szła, bo waga pierwszego dnia -0.8, drugiego +0.2, a trzeciego, ostatniego -0.4. Jestem po okresie, słoną makrelę zjadłam dopiero wczoraj wieczorem (poza tym nic słonego), nie podjadam, dużo pije... chyba powinno zejść więcej

Dzisiaj w menu protoplacki z pastą rybną (makrela+ser biały+szczypiorek), sałatka (pomidor+ogór+sałata lodowa+ kurak+ jogurtowy sos curry), a na obiad łosoś z brokułem
Jak mi zielonego brakowało

Vea dobrze Ci, ja w poniedziałek dopiero P+W, a przedemną imprezka u brata, a nie mam zamiaru nikogo informować że jestem na diecie bo potem sie to kończy głupimi tekstami w stylu"oj przestan, nie przesadzaj przecież dobrze wygladasz, oj tam od jednego kotlecika nic sie nie stanie" ale ponieważ bede robiła menu wiec sobie wymyśliłam że na obiad bedzie rosół, a dla mnie mieso z rosołu, jak sobie napakuje na talerz kuraka i wolowe to nikt nie bedzie pytał dlaczego nie jem.... kurcze mi test wyliczył 7dni uderzeniówki, jakos strasznie duzo, no ale trzyma sie tego
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-13, 10:58   #161
akuku
Raczkowanie

doswiadczone DUKANKI powiedzcie mi jak najlepiej przejsc przez II faze bo ja mysle 1P/1PW ale nie jestem przekonana. Jak nie bedzie mi odpowiadało czy mogę przejść na inny? nie wiem jak to wyglada przy dłuższym stosowaniu

04.01.2012 - 93,6 kg

Edytowane przez akuku
Czas edycji: 2012-01-13 o 10:59
Stary 2012-01-13, 11:17   #162
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
Vea dobrze Ci, ja w poniedziałek dopiero P+W, a przedemną imprezka u brata, a nie mam zamiaru nikogo informować że jestem na diecie bo potem sie to kończy głupimi tekstami w stylu"oj przestan, nie przesadzaj przecież dobrze wygladasz, oj tam od jednego kotlecika nic sie nie stanie" ale ponieważ bede robiła menu wiec sobie wymyśliłam że na obiad bedzie rosół, a dla mnie mieso z rosołu, jak sobie napakuje na talerz kuraka i wolowe to nikt nie bedzie pytał dlaczego nie jem.... kurcze mi test wyliczył 7dni uderzeniówki, jakos strasznie duzo, no ale trzyma sie tego
Sporo wyliczył, ale dasz radę
Pomysł z mięchem dobry Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale na wczorajszej imprezie u koleżanki (najedzona przyszłam), kiedy mnie wszyscy pytali czemu nic nie piję (a ja bez kieliszka winka w ręku, to nie ja), TŻ odpowidał: "w ciąży jest" reakcja"taaaa... jasneee..." i nikt się więcej nie dopytywał

W ogóle TŻ jest zachwycony moją dietą, bo:
- schudnę, więc będę ładniejsza/przestanę marudzić, że się w nic nie mieszczę/zmieszczę się w starsze ciuchy, wiec nie będę kupowała nowych;
- w domu jest dużo mięska i nabiału, a on to uwielbia;
- robię sobie sama śniadania do pracy;
- nie piję alkoholu, więc przez kilka miesięcy będę za kierowcę ze wszystkich imprez;
- można się ponabijać z żony tęsknie wpatrzonej w czekoladki i... ziemniaki

WYMIENIĘ

Stary 2012-01-13, 11:24   #163
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Wszyscy piszą o tym Piórku,o co chodzi bo żadna nie pisze gdzie to dostać i co to jest(może nie doczytałam),to jakis ser,serek?
Zamów kurczaka,to też proteiny i białko,ale jak zgrzeszysz to i tak nie wieleCole light tez możesz
Piórko jest też w Almie i w Tradycja&Jakość (T&J).

Akuku - tryb 1/1 jest dobry jak nie wytrzymasz 5 dni bez warzyw Ja jestem 5/5.

Zważyłam się dzisiaj i nie ma spadku. Trochę dziwnie, ale zwalam to na to, że za mało jem i za mało piję (poprawię się ). Dodatkowo jestem napompowana - hmm... to pewnie ta woda.

Miłego dnia!
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:35   #164
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
lukkija ja po dwóch miesiącach robiłam badania i w moczu mi wyszły ciałka ketonowe i cieszyłam się, że tłuszcz mo się "spala" To potwierdziło, że dobrze dukam A za to po kolejnych dwóch miesiącach już ich nie było A gdzie mozna dostac te paski do sprawdzania tej ketozy?
Mi jak wyszły ketony w moczu, to lekarka kazała mi pić 3litry płynów dziennie, bo to był znak, że nerki sobie słabiej radzą, czy coś takiego.

Cytat:
.
Pewnie, że przyjmiemy
Powodzenia

Cytat:
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że dużo bo jutro mam zamiar se zrobić
Możecie go pić, o ile jest bez cukru. Tylko jest ograniczenie na marchewki i buraki, należy nie jeść ich zbyt często i zbyt dużo, więc trzeba uważać. Nie ma chyba określonego, co znaczy "nie zbyt dużo" no ale trzeba uważać.

Cytat:
doswiadczone DUKANKI powiedzcie mi jak najlepiej przejsc przez II faze bo ja mysle 1P/1PW ale nie jestem przekonana. Jak nie bedzie mi odpowiadało czy mogę przejść na inny? nie wiem jak to wyglada przy dłuższym stosowaniu
Tryb dobierz taki, jaki jest dla Ciebie wygodny. Ich skuteczność jest porównywalna. Najpopularniejsze to 1/1 i 5/5, sporo osób robi też 2/2 (ja też )

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:40   #165
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Oj kobitki!
Nie czytacie mnie ze zrozumieniem. Jak coś się będzie dziać to przestanę i przejdę na trzecią fazę. Póki co wszystko jest ok. A moja pediatra mówiła mi, że wszelkie produkty mleczne można jeść ile się chce tylko po mleku obserwować, bo przeważnie uczula laktoza. Mojej małej nic nie jest! Nie każde dziecko musi mieć alergię! A jak wygląda skaza białkowa to wiem bo synek miał, ale już z niej wyrósł.
Nawet na szkole rodzenia mówią, że jak nie uczula to jeść wszystko i właśnie dużo nabiału aby np. zęby nie wypadły z braku wapnia. Poza tym biorę zastrzyki antykoncepcyjne, których skutkiem ubocznym jest słabe wchłanianie wapnia, a w czym jest wapń? W mięsie i nabiale.

A tu cytat ze strony o diecie matki karmiącej;

"A co z mlekiem?

Jeśli dziecko ma alergię czy innego rodzaju nietolerancję pokarmową, mleko znika zupełnie. Jeśli nie - można je pić bez ograniczeń. Zalecenia by "nie pić zbyt dużo mleka" są bez sensu, bo albo coś nam służy, albo nie. "Jeść wszystko" oznacza jedzenie wszystkiego, dopóki nie ma problemów."

Więc jak mleko można to i produkty mleczne.

Tak po prawdzie to dieta teraz nie różni się aż tak diametralnie od zwykłego jedzenia oprócz tego, że nie używa się tłuszczu i cukru no i tego że jadło się schabowego, a nie filet. Nie jadłyście wcześniej kurczaków, jogurtów i serów? Przyjmowanie tłuszczu i węglowodanów nie jest nam do życia aż tak potrzebne, bo sam nasz organizm może je wyprodukować (odsyłam do książki), a i tak całkowicie się ich nie da wyeliminować, bo gdzieś się zawsze przemycą. Teraz może brakować witamin - które przyjmuję w postaci tabletek.

Tak jak mówiłam jak coś się będzie działo to przejdę do III fazy i bardzo proszę by zakończyć temat, bo mój wygląd jest dla mnie wielkim problemem. Czuję się jak mamucica. Nie chcę by moje dzieci się mnie wtydziły albo ludzie wytykali myśląc: co to za gruba matrona z trójką dzieci. Poza tym nie mam się w co ubrać, wciąż noszę ciuchy ciążowe bo mi wstyd kupować w rozmiarach 46 - 48 zresztą nawet nie wiem, gdzie bym takie rozmiary dostała. No i chciałabym od kwietnia zacząć szukać pracy, a wiadomo, że grubasy mają gorzej.

Proszę nie podcinajcie mi skrzydeł!

Gorsze jest to, że dzisiaj wogóle nie miałam czasu w natłoku zajęć jeść i pić cokolwiek - to jest faktyczne zagrożenie dla laktacji

Ja nie chcę podcinac Ci skrzydeł - prosze tylko bys to przemyślała dokładnie i uzgodniła swoją decyzję z pediatrą. Jeśli lekarz dziecka powie Ci, ze możesz byc na tej diecie - to ok.

Natomiast pamietaj, że sama bez uzgodnienia tego z lekarzem możesz zrobić wiecej krzywdy. Alergia nie musi pojawic sie od razu a gdy juz ja zaobserwujesz - to niestety może to wiązać sie ze sporymi konsekwencjami dla dziecka. Dlatego cały czas podkreślam, byś uzgodniła to z lekarzem prowadzącym dziecko

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Jasne, że alergia nie musi sie pojawić i że nie każde dziecko ma ją - ale czy warto swoją pociechę na nią narażać?
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:54   #166
czarownica2010
Raczkowanie

Dzieki za mile przyjecie .
Mam 167 cm wzrostu i 31 lat.
Ser Piorko chyba zostanie odkryciem roku!!! Ja wlasnie robie watrobke (wiem, ze nie kazdy lubi, ale ja uwielbiam) i mam zamiar na koniec wlozyc ja do mikrofali z Piorkiem, zeby sie fajnie serek rozpuscil...
Czy Wy tez tak macie, ze bedac na uderzeniowce juz planujecie, co bedziecie jadly na P+W? Bo ja nie przestaje myslec o warzywkach!!! I chyba bede szla trybem 1/1, bo przy 5 kolejnych dniach samych protein moge polec!
Stary 2012-01-13, 13:01   #167
foca
Raczkowanie

Cytat:
doswiadczone dukanki powiedzcie mi jak najlepiej przejsc przez ii faze bo ja mysle 1p/1pw ale nie jestem przekonana. Jak nie bedzie mi odpowiadało czy mogę przejść na inny? Nie wiem jak to wyglada przy dłuższym stosowaniu

ja osobiście bede szła 1/1, kiedys sząlm 5/5 i nie za bardzo mi to odpowiadało bo nudziło sie, czasami ciężko wytzrymac na samych proteinach....a tak troszke tego troszke tego i można sobie wymysłac

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
sporo wyliczył, ale dasz radę
Pomysł z mięchem dobry Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale na wczorajszej imprezie u koleżanki (najedzona przyszłam), kiedy mnie wszyscy pytali czemu nic nie piję (a ja bez kieliszka winka w ręku, to nie ja), tż odpowidał: "w ciąży jest" reakcja"taaaa... Jasneee..." i nikt się więcej nie dopytywał

w ogóle tż jest zachwycony moją dietą, bo:
- schudnę, więc będę ładniejsza/przestanę marudzić, że się w nic nie mieszczę/zmieszczę się w starsze ciuchy, wiec nie będę kupowała nowych;
- w domu jest dużo mięska i nabiału, a on to uwielbia;
- robię sobie sama śniadania do pracy;
- nie piję alkoholu, więc przez kilka miesięcy będę za kierowcę ze wszystkich imprez;
- można się ponabijać z żony tęsknie wpatrzonej w czekoladki i... Ziemniaki

ja juz przeszłam w faze starzenia się ), mam 35 lat i cięzej sie zrzuca ten balast którego nabierało sie przez 10 lat, może dlatego ta uderzeniówka taka długa, ale rtak wyliczył i tak robie a co do picia to zawsze staram sie jeździć samochodem bo nie mam zamairu płacić niebotycznych sum za taksówkę, wole sobie kupic poledwiczkę wołową za to ;-)) wiec mam wymówkę )
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-13, 13:10   #168
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za mile przyjecie .
Mam 167 cm wzrostu i 31 lat.
Ser Piorko chyba zostanie odkryciem roku!!! Ja wlasnie robie watrobke (wiem, ze nie kazdy lubi, ale ja uwielbiam) i mam zamiar na koniec wlozyc ja do mikrofali z Piorkiem, zeby sie fajnie serek rozpuscil...
Czy Wy tez tak macie, ze bedac na uderzeniowce juz planujecie, co bedziecie jadly na P+W? Bo ja nie przestaje myslec o warzywkach!!! I chyba bede szla trybem 1/1, bo przy 5 kolejnych dniach samych protein moge polec!
Na uderzeniówce można jeść tylko produkty z listy nr. 1 na pierwszej stronie wątku, więc ser Piórko odpada. To jest produkt dopuszczalny od II fazy.

Dozwolone jest od II fazy "30g sera zoltego o zawartosci tluszczu ponizej 6%" - cytat z pierwszej strony.
I póki nie ma z nami Di to przypomnę, że można dziennie użyć 2 produktów z listy tolerowanych, a w razie zastoju trzeba je odstawić

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:14
Stary 2012-01-13, 13:17   #169
kataluna
Rozeznanie

Witajcie!
Nieodwolalnie dzisiaj startuje tzn powracam. Przed wrażeniem powinnam wypić jakaś melise na uspokojeni- myślałam ze padne z wrażenia.
Śniadanko zaliczone. Trzymajcie mnie tylko zdala od szafki ze slodyczami
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:19   #170
angelus122
Raczkowanie

skoro tak zachwalacje ten Piorko to moze sie wybiore i zakupie;D

a wlasnie wrocilam z ostatniego seansu na Vacu oczywiscie mega zmeczona;p i wcinam sobie na obiadek bigosik;D ohhh tak mi brakowało warzyw
no i zdecydowalam sie na tryb 3/3 mysle ze bedzie dla mnie odpowiedni
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:24   #171
czarownica2010
Raczkowanie

W sumie to prawda, ze nie powinno jesc sie Piorka, bo ma "duzo" tluszczu, ale ja od poczatku fazy uderzeniowej jadam miedzy innymi serki wiejskie o zawartosci 3% tluszczu, a to z prostej przyczyny- nie znalazlam wiesniaka bez tluszczu! Najwazniejsze, ze waga leci w dol.

Edytowane przez czarownica2010
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:25
czarownica2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:27   #172
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Mi jak wyszły ketony w moczu, to lekarka kazała mi pić 3litry płynów dziennie, bo to był znak, że nerki sobie słabiej radzą, czy coś takiego.

Pewnie, że przyjmiemy
Powodzenia

Możecie go pić, o ile jest bez cukru. Tylko jest ograniczenie na marchewki i buraki, należy nie jeść ich zbyt często i zbyt dużo, więc trzeba uważać. Nie ma chyba określonego, co znaczy "nie zbyt dużo" no ale trzeba uważać.

Tryb dobierz taki, jaki jest dla Ciebie wygodny. Ich skuteczność jest porównywalna. Najpopularniejsze to 1/1 i 5/5, sporo osób robi też 2/2 (ja też )
Madziu tez mi sie wydaje, ze ketony w moczu to zly znak i trzeba sie ich jak najszybciej pozbyc. Prowadza do zakwaszenia organizmu. Mozemy sie przed tym ustrzec duzo pijac. Przede wszystkim wody zielonej herbaty i oslawionej pokrzywy, ktora dziala moczopednie.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

co do marchwi to chyba mamy zwracac uwage na ilosc gotowanej, bo ma wysoki ig. Surowa jest chyba ok. Ja zawsze staram sie pic buteleczke tego jednodniowego by dostarczyc wegli, ktorych nasz organizm tez potrzebuje.

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:28   #173
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
ja juz przeszłam w faze starzenia się ), mam 35 lat i cięzej sie zrzuca ten balast którego nabierało sie przez 10 lat, może dlatego ta uderzeniówka taka długa, ale rtak wyliczył i tak robie a co do picia to zawsze staram sie jeździć samochodem bo nie mam zamairu płacić niebotycznych sum za taksówkę, wole sobie kupic poledwiczkę wołową za to ;-)) wiec mam wymówkę )
A widzisz, u mnie TŻ robi za prowadzącego (zazwyczaj), wiec koszty taksówki odpadają Ale że się za siebie wzięłam wreszcie, to chłop się spokojnie będzie mógł piwa napić
Ja zrzucam kilogramy, które się wzięły z przejścia z bardzo aktywnego trybu życia (studia na AWF) na baaaardzo niekatywne (nużąca i męcząca praca biurowa - 8 godzina za biurkiem i brak siły na robienie czegokolwiek potem :/).
Po czterech latach dość niemrawego "ogarniania" od roku ćwiczę, a teraz dołożyłam dietę i do przodu

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
skoro tak zachwalacje ten Piorko to moze sie wybiore i zakupie;D

a wlasnie wrocilam z ostatniego seansu na Vacu oczywiscie mega zmeczona;p i wcinam sobie na obiadek bigosik;D ohhh tak mi brakowało warzyw
no i zdecydowalam sie na tryb 3/3 mysle ze bedzie dla mnie odpowiedni
Ha, ja też będę szła trybem 3/3, szczególnie, że w teście miała 3 dni uderzeniówki i jak się okazuje dłużej bym bez zielonego nie wytrzymała... jak będzie trudno, to spróbuję 1/1

WYMIENIĘ

Stary 2012-01-13, 13:29   #174
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to prawda, ze nie powinno jesc sie Piorka, bo ma "duzo" tluszczu, ale ja od poczatku fazy uderzeniowej jadam miedzy innymi serki wiejskie o zawartosci 3% tluszczu, a to z prostej przyczyny- nie znalazlam wiesniaka bez tluszczu! Najwazniejsze, ze waga leci w dol.
Chudszy serek wiejski niż 3% ciężko znaleźć, raz chyba widziałam taki 2%, z Piątnicy chyba. Ale twarogi jemy 0% to się wyrównuje

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-13, 13:36   #175
czarownica2010
Raczkowanie

Twarog kupuje beztluszczowy, bo jest dostepny niemal wszedzie (nawet na wsi, gdzie mieszkam), ale po wiele innych produktow typu losos, surimi, krewetki, ryby wedzone, czy chocby jogurty bez tluszczu musialam wczoraj wybrac sie do miasta. Ale czego sie nie robi, zeby schudnac?
Stary 2012-01-13, 14:22   #176
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja chyba nigdy nie dotre do sklep po te Piórko nie ma to jak pracowac w CH i nie miec na to czasu
jesli chodzi o tryb ja jednak wole 5/5. Tzn jasne, że się mecze na proteinkach (tymbardziej, że ja kocham węglowodany <3) ale jak próbowałam kiedyś 1/1 albo 3/3 to czesciej mi sie jedzenie marnowało. A tak jak robie zakupy to akurat starcza mi na te 5 dni
nie lubie marnowac jedzonka, za bardzo je kocham :P
ide se zrobić rybke w otrębach
Jezu, jak jabym chciała już zobaczyć na wadze przynajmniej te 7 to były piękne czasy

dziś ide na urodziny tej kolezanki, a jutro moja siostra robi urodziny i zas będzie gadanie, ze po co, ze bla bla bla mam ich w du :P
a jak ważyłam te 71-72 kg to od kilku osob slyszalam, ze bardzo źle z twarzy wyglądam tzn, nie, ze oczy podkrązone czy pryszcze tylko, że mam wychudzoną twarz co mam zrobić, że z natury mam drobną buzie, a jak chudne to pierwsze co to chudnie mi twarz, ramiona i cycki :P dupa i tak zawsze zostaje wielka (najmniej w biodrach mialam chyba 107 cm ). A z reszta niech mówią co chcą, ja lubie jak kości policzkowe sa widoczne, a obojczyki lekko zarysowane (jakos tak szlachetniej się wygląda)

Na szczeście mój TŻ wspiera mnie w diecie wlasnie jak juz ktos tu napisał ze względu na te ciuchy no i generalnie chyba bardziej Mu sie podoba jak jestem szczuplejsza, ale mówi, ze i tak mnie kocha, czy waze 70 czy 90 przy Nim i tak zawsze się czuje jak kruszynka bo ma prawie 2 metry i 115 kg żywej wagi :P

jemu tez by sie przydało schudnąć, ale nie wiem jak go namówić na jakąkolwiek diete

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Czas edycji: 2012-01-13 o 14:34
Stary 2012-01-13, 14:39   #177
Klementyna12
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Podczytuję Wasz wątek , bo od poniedziałku zaczęłam dietę. Mialam 4 dni Fazy I i dziś mój pierwszy dzień z warzywkami
Wg Dukana Fazę II ukończę 01 kwietnia Pocieszam się, że to niedługo
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:42   #178
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześć Klementynko smaczny masz nick
i od jakiej wago starujesz, jaki wzrost? Do jakiej wagi dażysz

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Czas edycji: 2012-01-13 o 14:49
Stary 2012-01-13, 14:46   #179
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

znalazłam właśnie zdjęcie jak wazyłam 93 kg wielorybek
a także jak ważyłam 71 kg chcecie zobaczyć

teraz ja tez zdjęc sobie nie robie bo wole nie patrzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grubas tenis.jpg (24,6 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grubas.jpg (25,8 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00665qqq (2).jpg (23,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00867 (2).jpg (93,3 KB, 97 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-13, 14:51   #180
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć Klementynko smaczny masz opis
i od jakiej wago starujesz, jaki wzrost? Do jakiej wagi dażysz
Mam 178 cm i startuje od 78 kg i powinnam wg Dukana osiągnąć 66,8 kg
Po fazie uderzeniowej mam 75,6 (wg Dukana 76,5), ale czuję się jakaś napuchnięta :/

Widziałam, że padło pytanie o sok marchewkowy, miałam właśnie o to pytać, bo bardzo lubię i przed dietą piłam 0,5 l soczku dziennie. Zatem nie będę sobie odmawiać w dni z warzywami

pysia1987 - ale różnica

Edytowane przez Klementyna12
Czas edycji: 2012-01-13 o 14:53
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości