|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Melduje się i ja, widze że nadal jestem jako zaginiona
![]() Ucieszylam sie rano ze tak malo do nadrabiania, a tu nowy watek ja kupilam 4, w szkole rodzenia mowili ze mamy zabrac 3 sztuki. Tez mysle o T-shircie TZ do porodu Cytat:
Cytat:
Strasznie! az mnei to przeraza, caly czas jestem glodna! Co do kreski to ja tez mam i pod i nad pepkiem, az do piersi. I tez krzywa ![]() Ja kupilam u r_p77. Zrobilam u nich solidne zakupy w neidziele, wczoraj rano paczka byla u mnie (placilam z gory). Kupilam tez laktator TT z bezplatna przesylka, wiec przesylke calych zakupow mialam gratis ![]() Dzieczyny, bedziecie kupowaly monitor oddechu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
wiem ze huggies maja wyciecie na pepuszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa uzupełniam listę w przerwie sernikowej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-13 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Dzięki za wyjasnienie. Chyba uslyszalam co chcialam
![]() [/B] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Monika_krk poszukaj na Allegro....ja kupiłam tam z grubego polaru kombinezonik r.56 za 15 zł z przesyłką...wygląda jak nowy
![]() Aguska bidulko...ja bym się przeraziła gdybym cos takiego wymacała, ale skoro nie masz innych objawów i dzwoniłaś do gina to nic sie nie martw. Konia masakra z tym facetem. Jak już ktos pisał ja bym takiemu ucięła to i owo i wysłala na jakąś wyspę z takimi jak on. Monia studia z resocjalizacji na pewno były mega ciekawe. Moja kol to studiowała (nie pracuje w zawodzie) i ja zawsze chłonęłam jej opowieści. A Twoją mamę podziwiam za pracę i nie dziwię się, żeśpi z gazem i nożem. Ja bym miaławiecznie jakieś schizy...bo i bez tego muszę przed snem sprawdzic czy na balkonie nikogo nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Ależ gonicie
![]() Witam się w nowym watku Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy synku nie mialam, teraz tez nie kupuje.
![]() |
#130 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bym już wolała nierealną filmową wersję - dziecko po porodzie czyste, radosne, a kobieta drzemka 2h i wraca do stanu sprzed ciąży. Może za pół roku będę się śmiała ze swojej głupoty... Cytat:
Co do rozmiaru - kombinezon chyba obstawię na 62, kurteczkę 68 - zerknęłam na wątek mam styczniowo-lutowych, podawały tam terminy i wagę dzieci, wychodzi na to, że więcej urodziło się przedterminowo w rozmiarze 50-56, jeden rodzynek miał 62 - nic większego się nie trafiło, więc myślę, że 62 to optymalny rozmiarek. A od godziny zachwycam się zdjęciem: http://foto.get.studio.wp.pl/studio....20541_orig.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit: a dziecko 56 chyba w kurteczce 68 sie utopi, bo to jednak juz bardzo duza roznica rozmaru, tak mi sie przynajmniej wydaje Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ja trochę ogarnęłam w mieszkaniu-potem reszta jak Tż skończy pracę, bo sama nie dam rady. Nastawiłam zupkę, będzie pomidorowa z ryżem, a na drugie nie mam pojęcia jeszcze co zrobię. Włączyłam pranie, a później będę musiała prasować, bo znów się zbiera
![]() Dziewczyny polećcie jakiegoś sprzedawcę na all z pościelą? ![]() ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
Co do oczek: Ja przemywałam raz wodą przegotowana raz solą fizjologiczną. Jedno i drugie jest dobre.
Ale ja miałam problem z malym, bo od urodzenia miał zatkany kanalik łzowy w jednym oczku. Niestety to bardzo częsta przypadłość u maluchów. Z początku pediatra kazała masować kanaliki łzowe, dawała maści, kropelki, dwa razy nawet miał antybiotyk, ale nic nie przechodzilo. W kąciku oka ciągle gromadziła sie wydzielina i oczko było załzawione i w końcu musieliśmy jechać na przetykanie kanalika łzowego. Oj co my przeżyliśmy to nie chcę Wam mówić nawet. ![]() Jeszcze pani doktor okulistka pomyliła oczka! Przetkała najpierw zdrowe (zupełnie niepotrzebnie) i dobrze, że wyszło to na miejscu. Mój mąż to myślałam, że tą pania doktor złapie i wyszarpie za tą pomyłkę. Pielęgniarki nie wiedziały co powiedzieć, wszyscy się zmieszali. A mój biedny Filipek musiał dwa razy przechodzić 10-minutowy stres bo pani doktor pomyliła oczko. ![]() Zabieg ten wykonuje sie w znieczuleniu m-scowym, kładzie się dziecko, trzyma je pare osób i chyba przepłukuje się czymś tam żeby przetkać. Rodzicom w tym czasie każą wyjść. Dzieci tak się drą, ale nie boli ich to, tylko płaczą bo są unieruchomione. Mam nadzieję, że moj drugi bobas nie będzie miał z tym problemu. Ale chcę, żebyśce dziewczyny o tym wiedziały, bo to bardzo często się zdarza. Wtedy co my byliśmy na tym zabiegu, to Filip miał pół roczku, a byli rodzice z różnymi dziećmi i w wieku 1 miesiąca i roczku, różnie. A było bardzo dużo dzieci.
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do monitora, to ja o tym myślałam, ale sa dośc drogie, także byc może gdy ktoś będzie chcial nam sprezentowac to będziemy wdzięczni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy jaka będzie temperatura, no ale jak 15-20 stopni kombinezon polarkowy może być nawet ciut za ciepły, bo przecież pod tym będą jeszcze ciuszki ....ale może też być 10 stopni, chyba musisz poczekać i to ocenić na bieząco Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-13 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja po spacerku i zakupach oczywiście małych aby zbyt dużo nie dźwigać. Po 15 minutach chodzenia sapałam już jak parowóz ![]() A jak wracałam to akurat jechał mój tata i mnie podrzucił do domu na dodatek opieprzając że mogłam do niego zadzwonić to by ze mną pojechał na zakupy. No ale w końcu na spacerek też trzeba iść. Co do monitora oddechu to ja też nie zamierzam go kupować. Widzę że ktoś poruszył temat resocjalizacji. Też to studiowałam, niestety po 1 roku musiałam zrezygnować ze względu na brak kasy ![]() ![]() Tak w ogóle śniło mi się że urodziłam i miałam już wychodzić, ale nie chcieli wydać mi dziecka bo TŻ zapomniał o foteliku, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez uzywalam soli fizjologicznej.Musze sie zorientowac czy tu dostane.
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
a do mnie dotarł zestaw startowy butelek aventu
![]() monika83 możliwe, że to dotyczy wszystich szpitali poszukam w Warszawie to w każdym szpitalu było do tej pory inaczej Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Niki ale sen
![]() ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio przegladalam ubranka, zeby wymyslec cos na wyjscie dla malej i jakos zestaw body z dl.rekawem + spiochy mi nie podchodzi, wiec licytuje wlasnie dresiki dla malej ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to też miałaś sen. Tutaj oczekiwanie na córkę a jednak syn się rodzi ![]() W sumie z jednej strony trzeba brać uwagę na to jaka będzie pogoda i mieć na wyjście do szpitala gotowe dwa zestawy. Np. ja rodzę w kwietniu więc może być albo ciepło, albo zimno. Więc będę miała plan A ubranie ciepłe na ciepłą pogodę i plan B bardziej cieplej na zimno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te 10 minut było dla mnie jak wieczność a musiałam go z powodu pomyłki pani doktor oddać jeszcze raz na tą "wieczność": jak jestem twarda, tak zmiękłam wtedy bardzo. Filip tez był wymęczony, wszystkie te dzieciaczki stamtąd jak rodzice z nimi wychodzili to całe upocone aż z tego wszystkiego. No to tak jakby nas ktoś położył na siłę i trzymał tyle minut i robił cos przy oku. Fakt, że dzieci to nic nie boli, ale wogóle oko jest drażliwe, a jeszcze Cie trzymają. Nie no wspomnienia jak dla mnie okropne! ![]() Ale nie było innego wyjścia. Po przetkaniu kanalika problem znikł. Nigdy mu sie już z oczkami nic nie działo.
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo też ,że się nowe sytuacje ciężkie jakieś szykują, ale to wszystko jest do przejścia ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Ja twarda to jestem jak muszę, tzn. jak muszę Małą przytrzymać to mi się włącza chyba "wyrodna matka" ,ale jak wlazłam na noworodki i oni Jej wenflon montowali i tak płakała strasznie to też mięciutka się robiłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko - na której warstwie materaca powino najpierw spać dziecko - na gryce czy na kokosie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() ja bylam dzis odebrac wyniki i wszystko ok. ![]() W poniedzialek mam wizyte i mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku. Odnośnie naszych obaw to mnnie najbardziej przeraza to ze dziecko np. dostanie goraczki albo zachlystnie sie czyms i ja nie bede wiedziala co zrobic. Bo takie rzeczy jak ubranka i karmienie to jest do ogarniecia i pewnie z czasem bedziemy perfekcjonistkami no bo wkoncu super mamuski z nas ![]() moja tesciowa np. musiala przejac opieke nad miesieczna wnuczka tak z dnia na dzien ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
dzieki, jakos w necie nie mogłam znaleźć jednoznacznej informacji Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.