|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
może my inaczej wszystko przeżywamy dziewczyny? może oni wcale nie chcą budować domów i ich urządzać tylko chcą przyjść na gotowe![]() Cytat:
![]() czary mary - bedzie dziewczynka? jeśli ten lekarz jeszcze raz zmieni zdanie, to ja bym chyba osobiście zaczęła go dusić Cytat:
wszystko mi rośnie w gigantycznych rozmiarach ale na szczęście nie noga...tfu tfuCytat:
a u mnie dziś ani wiosennie ani zimowo.... tak byle jak |
||||
|
|
|
#1052 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Dzięki wielkie I za dedykacje tez A zatem idę piec
|
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też jestem przyzwyczajona, że facet coś tam w domu potrafi zrobic. Ale coś za coś, bo sprząta i gotuje Czasami...
|
|||
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Mały ma chyba czkawkę, pół brzucha mi się trzęsie
|
|
|
|
#1055 |
|
Konto usunięte
|
Taaak, to co czuję, to chyba jednak dzidziuś
Teraz poczułam też bąbelki w żołądku i jednak różnią się te odczucia, to od dzidziusia jest tak jakby z głębin A żołądkowe to takie bardziej powierzchowne Ale szaleje, chyba się wybierzemy na spacerek... To cudowne czuć maleństwo
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he i jak wrażenia
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Jako, że wyczytałam gdzieś, że dla maleństwa to jest odczuwane nie jako coś męczącego i negatywnego to się cieszę i trochę z niego śmieję czkając na niby z nim
Ojjj jak ja bym go chciała mieć na rękach... ![]() Ale jeszcze conajmniej 2,5 bite miechy. Aaaaa! teraz ja mam prawdziwą czkawkę!! Edytowane przez Torrini Czas edycji: 2012-01-13 o 13:32 |
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
witam was
widziałam wózek już na żywo jest w kolorze ceglastym znaczy się rucG( a chciałam niebieski fioletowy) ale niech bedzie za tą cenę na razie nie wiem jak się nim jeździ bo nie wyciągałam sama z kartonu, ogolnie wygląda jak nowy w tym kartonie ![]() a mam pytanko bo fotelik nie ma wkładki dla niemowlaka można gdzieś ja kupic albo jakieś pomysły na ew. zastępstwo tej wkładki acha mąz nie wierzy ze czasem w szpitalu wymagają fotelika aby zabrac dziecko, bo jak takie maleństwo wkładac do takiego czegoś, pewnie z wózkiem bedzie jechał 12 km ) żeby przywieśc je do domku
|
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam krokiety i upiekłam bułki z budyniem, nie wiem jeszcze czy dobre, bo pierwszy raz, ale po zjedzeniu 2 krokietów chwilowo nie mam na taką bułkę miejsca.
Persephone_ ja własnie wcześniej myślałam, ze jak się zaczną ruchy to poczuję raz na jakiś czas, raz dziennie i tyle a mój mały jak się zaczął ruszać to bywa tak, że przez 2 godziny co chwilę go czuję. Zauważyłam, ze buszuje od rana tak do 11ej, potem nie czuję go, bywa, że całe popołudnia a potem znów koło 20ej zaczyna i do 23ej na pewno, nie wiem jak w nocy, chociaż jak kiedyś się przebudziłam koło 4ej to też buszował. |
|
|
|
#1061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
8ewus8 - <3 KROKIETY!!! a z czym zrobiłaś? Edytowane przez Torrini Czas edycji: 2012-01-13 o 13:33 |
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od siebie polecam wkładki do fotelików dzięki którym dzieci faktycznie nie są upocone nawet po kilkugodzinnej podróży KLIK Cytat:
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:42 |
||
|
|
|
#1063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Torrini z pieczarkami, nigdy nie robiłam innych, chociaż widziałam w necie, że różne nadzienia są możliwe.
Bułkę zjadłam jednak, musiałam zobaczyć czy wyszły i są super, nie za słodkie, bo ja od wszystkich ciast i bułeczek odejmuje zawsze cukru, bo wydaje mi się, że wszystko jest za słodkie. |
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny we wrocławiu jest burza śnieżna na 100 m nie widac bloku obok
masakra |
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
mam ten sam problem, nie posiadam samochodu i bardziej satysfakcjonowałby mnie wózek bez fotelika, ale tutaj ze szpitala mnie nie wypuszczą bez tego, a z dzieckiem nie chce siedzieć i czekać aż znajdzie się ktoś kto pożyczy, z resztą na wszelki wypadek mieć fotelik muszę bo gdyby coś się wydarzyło że pojedziemy jakimś samochodem? dlatego kupuje 3x1, chociaż dużo taniej wyszedłby mnie dwa w jednym.... buuu
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
pytanie do wrocławianek słyszałyście jakieś opinie o szpitalu w Oławie? bo mam mniej więcej taką samą odległośc jak na brochów
|
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Z tego co czytam, to pogoda dzis wszędzie zaskakuje, u nas nareszcie wyszło słonce, więc mimo wiatru ruszylismy z synkiem na spacerek, od razu poczułam sie lepiej Przed chwilą skusiłam sie u teściowej na racuchy drożdżowe z jabłkami i juz czuje jak mi brzuch rozsadza No ale z rzeczy bardziej przyjemnych to jadę za chwilę do krawcowej na przymiarke spódnicy, ma nadzieję, że bedzie ładna (i wygodna)
|
|
|
|
#1070 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przecież jeszcze walentynki. ![]() Cytat:
Cytat:
Zeszło mi dziś dłużej niż myślałam. Muszę się za sałatkę wziąć, bo mąż już dopytuje, czy będzie... Grecka oczywiście. ![]() I lody sobie kupiłam... Śmietankowo czekoladową bo nie było algidy śmietankowo śmietankowej... Małżowi nic nie mówiłam, ciekawe czy też kupi... ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dobra... Sałatka wzywa... Oczywiście zdążę spróbować zanim małż z pracy wróci...
|
|||||||
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas rano też dawało słońce mocno. tylko że ja otworzyłąm okno, położyłam się na kanapie i poodsłaniałam trochę ciała, żeby się wit D poprodukowała trochę
Brakuje mi słońca...spacerów...Dostałam też dzisiaj od mamy zamrożony mus truskawkowy (chodziły za mną truskawki od dwóch tygodni) i zaraz będę pożerać ![]()
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas w moim suwaczku pisze że dziecko ma już 32cm wzrostu
![]() i mam ćwiczyć mięśnie kegla tylko jak, na necie czytałam ale w ogóle tego nie czaję
|
#1074 |
|
Konto usunięte
|
To nic trudnego, przepraszam za obrazowość, ale najłatwiej to sobie wyobrazić, jak robisz siusiu: robisz - i nie robisz - robisz - i nie robisz
U mnie śnieg, wybywam z łóżka i idę na spacer skorzystać z tej pogody
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dotarłam do domu...ufff Jestem z woj. śląskiego, ale z Zagłębia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę mnie to martwi.Oglądałam dzisiaj ten wózek http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E Jestem pozytywnie zaskoczona. Tak leciutko się prowadzi, pomimo że nie ma skrętnych kół. Poza tym świetnie buja i jest ładny
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-13 o 14:29 |
||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
Gaabbi nie martw się, to takie delikatne muśnięcia, że naprawdę ciężko to poznać (przynajmniej u mnie)...
|
|
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo brakuje mi czegoś nowego w kuchni ![]() mąż jest właśnie w sklepie... i kupuje mi algidę śmietankową z bakaliami, jeszcze nigdy w zimę tak mi lody nie smakowały... nie wiem co z tymi bakaliami zrobię ale może będzie dobre koleżanki mamę pytają czy jem kwaśne czy słodkie, a ta się śmieje że na początku nawet sok z cytryny piłam (co jest dziwne, bo ja się zawsze krzywiłam jak mój brat pił i można mnie było straszyć samym sokiem z cytryny) i zajadałam się ogórkami kiszonymi, a teraz to rano ostro z ketchupem, a wieczorem serek biały na słodko Kurczę, ja się zastanawiam jak męża odciągnąć od gier... chyba kompa zepsuję :P Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-01-13 o 14:41 |
|
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Idę do Biedronki i.. po lody, wy kusicielki :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

zaraz łykam tabsy i relanium,znwu bede walczyc ze soba zeby nie zasnac

Ale wypiłam kefir na dietetyczne wyrzuty sumienia
I za dedykacje tez
Też jestem przyzwyczajona, że facet coś tam w domu potrafi zrobic. Ale coś za coś, bo sprząta i gotuje