|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie chce sie wyleczyć ... Mnie sie podoba taka dolegliwość. Mezulkowi mojemu (ukłon w stronę pewnej wizazanki) Troche mniej
Teraz Juz naprawde Ide. |
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Piwnooka
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wiem po sobie, bo tak samo ostatnio robiłam . Powoli "się naprawiam".Teraz to i ja idę spać. Dobrej nocy dziewczyny!
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek jak Oli miała ok 1,5 roku to interesowała się takimi drewnianymi puzelkami, układankami,tego typu
http://allegro.pl/drewniana-ukladank...999911196.html lubiła tez z FP klocuszek garnuszek http://www.ceneo.pl/1719530?se=oO5LF...FUhrfAodU0zAnA zyrafka z FP http://www.ceneo.pl/1178561 umiała chodzic, to i miała wózeczek, wkładała tam misie laleczki i woziła, lubiła bujać na koniku na biegunach, jej nie wiem jakie ma zainteresowania mała, moja od małego lubiła puzzle, ukladanki i w tym kierunku szlismy, pierwsze puzzle piankowe, później drewniane, później takie wielkie, w tej chwili ułoży puzzle gdzie jest 160 elementów(puzzle normalnej wielkości) |
|
|
|
#4087 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i oczywiscie powodzenia w dosaniu sie do zlobkasnieg?????ja w tym roku jeszcze nie widzialam i marne mam szanse na zobaczenie ![]() Cytat:
ja w odroznienu do wielu panien mlodych nie uwazam ze wszystko ma byc perfekt - ma byc dobrze. stresow sobie nie napedzam. T. w zasadzie zostawil mi wolna reke, wiec nie ma problemow z wyborami - jest tak jak ja chce, a on ewentualnie przytaknie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
:lov e:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak tak tak musowy odwykCytat:
![]() A tak w ogole to dzien dobry sobotnio. T. wraca dopiero w srode , a ja tydzien z dzieckiem sam na sam. w sumie nie jest zle. tylko mlody nie chce lezec, nie chce siedziec i tylko skakac by chcial albo na rekach. a ja nie dam rady go tak nosicodnosnie kursow pierwszej pomocy - u nas w tych grupach dla mam i dla dzieci zorganizowano pediatryczny kurs pierwszej pomocy (6h). dostajemy certfikat wazny 3 lata i to za darmo . normalnie koszt takiego kursu wynosi 100 funtów, wiec trzeba korzystac.no i budzi sie.... to do zobaczenia. ja dzis pewnie sie bede bawiac w zboczenca |
|||||||||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mi też wczoraj rękę ucięli, ale dzisiaj już jest ![]() Dzieć mi daj czadu od wczoraj. Usnęła o 22 ( nigdy jej się to nie zdarzyło), ja nic w domu nie zrobiłam i padłam po niej. I noc tez była wyśmienita, no i od 6 nie śpimy a za oknem środek nocy
|
#4089 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
5 UU (wstaję do pracy) 8 kaszka 10 soczek 12 obiadek 15 deserek i od tej pory (przyjścia z pracy) UU do rana chyba że jeszcze jakąś kaszkę na noc będę dawać Taki jest plan, zobaczymy jak z realizacją ![]() Cytat:
kiedy to się skończy Cytat:
![]() Cytat:
Witam śpiących i nieśpiących (Patik łączę się w bólu). Noc tragedia - praktycznie całą spała z nami. Nie wiem o co jej chodziło, ale wierzgała nogami strasznie za ciepło? brzuszek? pieluszka? jadła co chwile. Mi niewygodnie było spać bo łóżko małe, połamana jestem. No i 6ta wake-up Aaaaa szkoda gadaćWczoraj słowo się rzekło podałam małej ziemniaka z dynią - matko jak się krzywiła jak łyżeczkę zjadła to max, potem chyba i tak to ulała. Zobaczymy jak będzie dzisiaj....Aaa no i coraz częściej udaje jej się dźwignąć na czworaki
|
|||||||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie
ale jakoś to przeżyłam bo TŻ wrócił szkoda że taki krótki weekend mamy bo jutro do pracy jedzie :/Masę śniegu przez noc napadało... chyba Adaś będzie z tatą lepił pierwszego w życiu bałwana a ja do pracy zmykam....
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miłej pracy aania
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
aaniu dziękuję za przepis, o takie tłumaczenie mi chodziło !
dzień dobry! ja wczoraj wieczorem zasiadłam z kawą przed wizażem a tu dupa, nie ma. Nie wiedziałam co się dzieje. Lecę małego uspić, bo wstał o 6 i śpiący już. Wpadnę jak uśnie ![]() no i 7 miesięcy za nami... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ale się cieszę, bo dziś miałam mieć zjazd z promotorem, a tu wchodzę na grupową skrzynkę i piszę, że zjazd odwołany z powodu pilnego wyjazdu profesora. Fajnie !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja też nie miałam wczoraj wieczorem wizazu wiec nie nadrobiłam, za to kłóciliśmy się cały wieczór z tż więc tym bardziej było "miło" ![]() ide na sniadanie
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka o widzisz a co miałaś zrobić z Rogim w razie zjazdu?
You co tż zawinił?Mam prośbę: która wybiera się do ikei i mogłaby mi kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/ i wysłac pocztą? ![]() :pro si:Boli mnie głowa, tak aż mocno
|
#4095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też bede kupować w sklepie a warzywa na targu ![]() Cytat:
co tu robić ![]() Cytat:
i napewno załuje Witam sie i od razu spadam mamy wieczorem gości a ja musze dom ogarnąć ciasto upiec i salatke zrobić
|
||||
|
|
|
#4096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś zrobiłam sobie lekkie wagary i dopiero na 12 jadę do szkoły
|
|||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ja tez was podczytuje, ale czasu brak na odp wszystkich wczorajszych i dziesiejszych miesiecznic za date slubu ![]() Ja wczoraj pojechalam do ciezarnej kumpeli posiedzialam z mala, pozniej wrocilam robilam obiadek "na winie" sos z tego co mi wpadlo pod reke i wyszedl super do tego makaron. Przyjechaly o 16 dwie kumpele zjadly ze mna i siedzialy do 23 w miedzyczasie wrocil mezus i dostal opier... bo po co mu telefon jak 1,5 h nie odbieral![]() shira wiem ze wiele osob ma czasem problem z kasa - poprostu musialam sie wygadac. A tu jeszcze w srode szczepienie Maryski mamy |
|
|
|
#4098 | |||
|
Zadomowienie
|
Doby dobry jestem z Kobry
Ależ Brumeczku mój alienku w życiu się nie naigrywałam z Ciebie gdyż Cię kocham miłością platoniczną Cytat:
[QUOTE=aania_20;31597501] wypraszam sobie konia! co najwyżej kobyła /QUOTE] no jak już tak to niech będzie klacz ![]() Cytat:
![]() i brawa mój podnosi się tak wysoko na rączkach, ale nie wie co zrobić z pupą ![]() ![]() ![]() klask i:dużu chłopakCytat:
ha ale jazda minęły cztery dni od zniknięcia mego Żbika myślę sobie wczoraj no kochana dosyć dobrego młody zasnoł o 19 zjadł mało, bo 90ml po godzinie taki ryk, nie dało się go uspokoić suszarka, noszenie, herbatka, mleko na wszystko ryk już nie wiedziałam czy skoczyć przez okno na hołde flotu czy spłukać się w kiblu po 30 minutach udało się go wyciszyć wypił 180 ml mleka i poszedł spać o co kaman??? potem obudził się o 5 obrót, smok, klaps i dospaliśmy do 7 dał rady bez jedzenia 10 godzin widział to świata może to słynne zęby, ale nic nie widać.... Nerola czy ja mam podjechać do Ciebie gdzie jesteś?????
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
No myślałam, że tylko mi wizaż nie działał.
Dałam spokój i już nie wchodziłam. Nie am co nadrabiać Agni zazdroszczę tych przygotowywań,moje koleżanka która ma urodzić w maju zdaje mi 1 pytanie odnośnie dzidzi a Ja jej odpisuje wypracowaniem. Jestem dumna z tego, że tak dużo wiem.A przygotowania do ślubu to miałam frajdę. Siedziałam też na wizażu z babami które miały ślub w tym samym miesiącu co Ja fajnie, wymieniałyśmy się pomysłami i takie tam.Dobra uciekam się szykować, sąsiad zmarł i dzisiaj go chowają [*]I śnieg mamy no ale sanek brak. Zrobiłam sałatke z makarony ala ryżowego ![]() i z pekińskiej już mnie ściska a gdzie tam piąta ![]() to ma być na urodziny teścia. |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
aania,patik,brumek,natka, brida,justyna,blondynka
PAtik , tak chcę dać Szymka do żłobka od stycznia przyszłego roku ale marne szanse ,że się dostanie-1 żłobek w mieście Kajool słońce pytałaś o skazę, u nas pojawiła się wysypka na buzi, wstępnie pomylona z trądzikiem niemowlęcym, kolejna pediatra stwierdziła skazę. Buzia była cała chropowata, potem rozeszło się to na całe ciało, klatka piersiowa, brzuszek i nawet nóżki. Oprócz tego było bardzo mocne ulewanie wręcz chlustanie. Natka,Żaneta zdrówka dla Was Jacieee nasz gwizdajła też ulewa , raz mniej , raz więcej ale jak na 7 miesięczne dziecko wg mnie za dużo i nie wiem co z tym robić ![]() cookie u nas skaza jednak się cofała po zmianie mleka na pepti ![]() kochany mąż udostępnił mi wczoraj wieczorem lapka i co ???!!!! i wizaż padł MArina sto lat dla Igiego, milion całusów od cioci You you co ten tż się tak naraża??!! ![]() Shira kochana nie wiem co z Twoim Żbikiem ale ja np nie miałam pojęcia :torba gdzie sprawdzić górne 1 !! wyrodna matka zaglądała od spodu bo myślałam, że tam będzie coś widać a tu zonk , Pani doktor podniosła górną wargę i zęby w dziąśle widać ![]() u mnie piękna zima ale co z tego jak Tż na l4 i duupa ze wspólnego spaceru a z moim gwizdajłą sama już mam cięzko wyjść bo wnerwia się w wózku i nie chce spać przeżywam traumę, mój lapek już wrócił z Czech i leży w magazynie w Katowicach a ja nie mogę go odebrać , muszę czekać do poniedziałku ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- a teraz się niewychowany dziubek się przywita cześć kochane mamusie |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki dziewczyny No i git! ![]() No ja też dziko było ![]() No gdzieś pewnie w Warszawie jest, ale gdzie? ![]() He he. Mój tż do Mai zawsze mówi: "Dzień dobry jestem z Bobry" Cokolwiek to znaczy tak mi się skojarzyło ![]() ![]() Dobra, więc u nas też noc dupna. Do 22 walczyłam, żeby ją położyć w łóżeczku - mam twardego zawodnika jednak i się nie dała . Kapitulacja nastąpiła właśnie po 22, kiedy dałam cyca (po raz kolejny) i zasnęła z nami na łóżku. Spała ciągiem 4h, później się obudziła, zjadła i przerzuciłam ją do łóżeczka, wymęczyła 2h i później znowu wylądowała w naszym łóżku. Aż do rana ![]() |
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleeeeee bida była bez wizazu
![]() Tz tłumaczył mi że są inne fajne strony w necie ZmalowanaNIe uwierze w to że jesteś nie stworzona do bycia mamą wnioskując po Twoich wypowiedziach wiem że jesteś cudowną, silną mamą. Widzę że dopadła Cie chwilowa niemoc, ale pomyśl ile trudności już przezwyciężyłaś. NIe zawsze dostajemy to co chcemy, ale pomyśl że los obdarował Cie cudownym małym mężczyzną, który kocha Ciebie bezgranicznie i potrzebuję Ciebie. Trzymam kciuki za poprawę humoru Rogi
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-14 o 10:29 |
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie moje maniery, rano nie przywitałam się , więc
witam serdecznie ah ten wizaż, uzależnił nas,że ho ho ![]() dzięki jeszcze raz dziewczyny za kciuki no i ...Igi sto latek
|
|
|
|
#4104 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie na śpiocha je normalnie...---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Tylko strasznie nerwową i niecierpliwą... |
||||
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łeb mnie boli, aż trzaska. Nie wiem czy to nie efekt leków na tarczycę.
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Heja hoo
![]() macie pozdrowienia od Beatki
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Chyba miałam ciężką noc, ale nie wiem dokładnie bo jestem nieprzytomna Idę gotować, sprzątać, malować, jechać, kupować, wracać, przygotować, pić
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4109 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Już wstałam Ale na dzień dobry szczęka mi opadła, bo za oknem śnieg Duużo śniegu.ROGI-IGI - sto lat, bracie Cytat:
Cytat:
Z tym, że jak mówię, nic nie obiecuję. Cytat:
![]() (swoją drogą idiotyczne słowo )Cytat:
Cytat:
Jak wyszedł obiadek? Ale tak naprawdę to nie wizaż, tylko my się od siebie nawzajem ![]() Cytat:
Czym Ci podpadł łobuz jeden? ![]() Cytat:
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja tez myslalam, ze do rana sniegu bedzie ZERO a tu szczena tez mi opadla - Maniutek wlasnie padl przy butli, ale jak moj ojciec zawita, to i tak ja na spacer wysle, to pojade zakupki zrobie i jakis obiadek, a pozniej kawka z kolezankami
![]() Moja w nocy obudzila sie raz o 3 robi postepy - ciekawe kiedy wogole bedzie przesypiac cala noc![]() Teraz juz zjadla "smakowita cielecinke" - wcina az sie jej uszy trzesa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

za wizyte i oczywiscie powodzenia w dosaniu sie do zlobka
wrzesień mam nadzieję, że będzie piękna złota słoneczna jesień

:lov e:

kiedy to się skończy
za ciepło? brzuszek? pieluszka? jadła co chwile. Mi niewygodnie było spać bo łóżko małe, połamana jestem. No i 6ta wake-up 

klask i:dużu chłopak
po 30 minutach udało się go wyciszyć wypił 180 ml mleka i poszedł spać

Duużo śniegu.