|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
no to super, że znika i z tego co pisałaś wcześniej - już nie swędzi! ![]() ja ostatnio miałam taką małą wysypkę, od razu pomyślałam o Tobie. Na szczęście przeszło, ale już się troche wystraszyłam
|
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
U mnie bedzie krolowac jednak ikea bo wychodzi o wiele taniej nizeli inne sklepy upatrzylam takie komody http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10214557/ http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/00214553/ lozeczko takie http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70208370/ materac http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40213245/ no i lampki - na sufit potrzebuje tylko taki kllosz http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70103410/, lampka stojaca http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30184168/ i kinkiety dwa na sciane http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/00097097/ dywan mam upatrzony taki mniej wiecej http://www.kinderteppichland.de/espr...rty-beige.html. Sciany beda zielone, taka jasna ciepla zielen No i pozniej bedziemy dekorowac jakimis obrazkami i pluszakami oczywiscie a i jeszcze przyjda mi literki i motylki zamowione na allegro Gucia ale buc z tego Twojego szefa, chyba ma zlych doradcow prawnych skoro nikt go nie uprzedzil jak powinien sie zachowac, by nie zrobic sobie samemu kuku swietnie ze u Was oki ![]() Cytat:
synek mojej kolezanki, mimo ze maly diabel to ani razu sciany nie maznal - nauczony malowac tylko po kartkach albo macie aqua doodle Dzien dobry laseczki, ja wczoraj tez mialam problem wieczorem zeby wejsc na wizaz czlowiek rzeczywiscie czuje sie jak ograniczony w takich chwilach dzisiaj bylam na zakupach, kupilam sobie koszule nocne (jedna specjalna do karmienia, taka ciemna a druga nie przyuwazylam ze nie jest do karmienia i ma nie za duzy dekolt, ale moze wyciagne jakos cyca ) i nie moglam sie oprzec i kupilam Juleczce sweterek ledwie zyje, nachodzilam sie, brzuch mnie ciagnal nieprzyjemnie, wiec teraz leze, choc korci mnie bo mam syfek w kuchni - maz podlaczal mi dopiero ciepla wode w kuchni, wiec wszystkie srodki czystosci sa powyciagane, czesc zakupow nie rozpakowana no i pol zlewu naczyn, bo zmywarka juz pelna... ale to pozniej. Desia, ciesze sie ze juz dobrze sie czujesz Evcia, mam nadzieje, ze wykladowcy pojda Ci na reke, szkoda by bylo zebys sie jeszcze stresowala uczelnia ![]() Jesli chodzi o picie alko przy dziecku to jestem zdania Aguski, lepiej wystrzec sie picia we dwoje naraz nawet malego piwka, niz pozniej zalowac jakby cos sie wydarzylo. My z mezem jestesmy sami, tzn sami mieszkamy, tesciowa 10 minut od nas autem, wiec musimy byc odpowiedzialni
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-01-14 o 11:59 |
||
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak tak chce, to sie w końcu doigra.. Bądź dzielna!
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogole jakby sie dziecku cos powazniejszego stało i wzywamy pogotowie, a tu i mama i tata pod wpływem, to nie wiadomo czy skonczylo by sie to tylko na obrazeniach dziecka..
u mojej kolezanki jest sytuacja taka, ze jej syn 13 letni , jest strasznym łobuzem( delikatnie mówiąc) ucieka z domu, grozi matce, podnosi reke na rodziców, pije itd, jego rodzice boja sie glosniej na niego krzyknac bo sasiedzi zaraz donosza, a mały jest tak cwany ze kłamie jak z nut ze matka z siostra pija wodke, bija go ... ja zmoim szefem tez mialam rozne przeprawy, czasami nawet mialam wrazenie ze mi grozi jak np nie przyjde do pracy w weekend , mimo ze ustalismy ze pracuje od pn do piatku, czesto udaje ze o czym nie wie, nie pamieta, dlatego zawsze gdy go o czyms informowalam pisalam mu dodatkowo sms ,ktorego zachowywalam tak na wszelki wypadek, takze gucia wspolczuje... emigra no mam nadzieje ze nasz syn nie bedzie az taki niegrzeczny jak zaklada mój TZ ani ja ani maz nie mamy talentów malarskich, wiec moze mały oszczedzi nasze sciany![]() zmykam, jedziemy z Tz zaplacic za nasz regał i na małe zakupy
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-14 o 12:02 |
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do znajomych zawsze jezdzimy autem wiec i tak jedno z nas zawsze jest trzezwe Poza tym ile mozna wypić no Aga prosze jedno wino .. maax dwa (w sensie lampki nie butelki) Chcąc nie chcąc przy dziecku jest się (wg mnie ) trzeźwiejszym niż przed ciążą Poza tym wyobrażasz sobie spojrzenia włąsnych znajomych gdybyś jako matka polka zjechała z opicia pod stół Samo to że jesteś matką polką zobowiązuje do bycia trzeźwym bo zawsze trafi się taka natrętna pinda co cię nagra telefonem albo coś ![]() Przy dziecku do 3 lat nie wyobrazam sobei wypic wiecej niz jednorazowo 1 lampke wina max raz w tygodniu a i tak wydaje mi sie ze to za wiele no bo co .. niby ok siedzimy w domu i u nas jest impreza .. ale niech sie dziecko obudzi w nocy i tak mu dmuchnac winkowym odorkiem... nieeee to ponizej mojej godnosci brrr ja nie znosze jak mi TZ dmucha jednym piwem a co dopiero taki maluch bllleee nieeee Aga ja twierdzę tylko że napić się od czasu do czasu to nie grzech .. ale tak jak tu dziewczyny pisały musi to byc w jakis tam sposob zaplanowane i ogarniete z gory Na pewno nie dopuscilabym do sytuacji zeby oboje rodzice byli napici Mnie przed dzieckiem wstyd by bylo a co dopiero przed oblsuga w szpitalu Pic mozna owszem ale majac pewnosc ze maluch jest zdrowyi nawet majac na uwadze nagle goraczkowanie w srodku nocy tez ... :P:P:P ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
to już jest patologia
|
||
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, umawiałysmy się że kiedyś Cię odwiedzę! hihi![]() oj ale mi się marzy jakiś wyjazd.. Świeże powietrze, piękne widoki, ładna pogoda...
|
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra śliczne to łóżeczko
gucia ale masz przebojem z tym szefem masz dobry plan żeby mu tego nie popuścić a co
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
co do alkoholu, to chyba najpierw trzeba sobie odpowiedziec na pytanie, co to znaczy byc "pod wplywem"
1 lampka wina, czy szklanka piwa nie wydaja mi sie problemem... poza tym, jesli dziecku cos sie dzieje, to czlowiek trzezwieje natychmiast... jak trzeba na pogotowie, to lekarz powinien zajac sie dzieckiem a nie wwachiwac , czy rodzice przypadkiem alkoholem nie pachna... no chyba ze pielegniarka na izbie przyjec nie ma co robic, ale wtedy jest to juz wg mnie niestety zawistna mentalnosc i dzialanie na zasadzie "co by tu zrobic, zeby dokopac innym" No i przeciez nie chodzi o jakies libacje... osobiscie uwazam, ze wszystko jest dla ludzi... ale tylko madrych ludzi ![]()
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
a tu jest materac http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/ ale cos za tani mi sie wydaje chociaz to ten sam model
u mnie 2x drozej wychodzi ... no coz ..
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak Mała do mnie wczoraj napisala, ale nie mialam jak przekazac przez problemy z wizazem. Jest juz w domku
i brzuszek ma sie lepiej, ale bierze duzo fenoterolu p/skurczowo.Cytat:
Cytat:
I moge byc ogolnie dobra mama, ale raz napic sie drinka czy piwa, a malemu cos nagle sie podzieje i wtedy co? Nawet sobie nie chce wyobrazac. A my z mezem tez przed urodzeniem Filipa lubielismy sobie po drinku razem wypic czy troche winka do kolacji, ale ze wzgledu na malenstwo zmienilismy przyzwyczajenia. Moj maz lubi sobie piwko wypic wieczorem, a teraz nawet mimo iz ja nie pije, on tez juz ma zakaz, bo cokolwiek by mi sie dzialo i trzeba jechac do szpitala, nie wyobrazam sobie zeby byl pod wplywem nawet malej ilosci alkoholu. Ma male dziecko 2,5 letnie i zone w zaawansowanej ciazy i musi sie z tym liczyc, ma byc odpowiedzialny i nie ma ze boli. Co mnie interesuje ze on ma ochote na jedno. Trudno. Musi sie powstrzymac, co nie da rady? Musi dac rade, ja jakos daje rade bez problemu tyle czasu wyrzec sie nawet lyka.
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepiej się pomęczyć i iść dla dobra dzieciaczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
o mamo... to faktycznie ciekawa sytuacja. Sama nie chciałabym być w takiej sytuacji, chociaż obawiam się, że moje dziecko się poda na mnie i też się duże urodzi. Ja ważyłam 4,250 kg i 57cm długa byłam, no ale zobaczymy, chociaż mimo wszystko wolałabym sn niż cc zaczynam się chyba bać powoli... ![]() emigra fajnie to na pewno będzie wyglądać, mebelki mi się podobają zresztą którąś z komód my też będziemy kupować. ![]() Cześć dziewczyny. Wyprasowałam wczoraj wszystkie rzeczy małej, jakie miałam poprane do tej pory. poukładałam rozmiarami i pochowałam do szafki, tak więc tutaj kolejny krok w przód Próbowałam wieczorkiem wejść, ale wizaż nie działał, ale to chyba każdej z tego co widzę Dzisiaj to mi sie śnił poród, a raczej sam fakt, że urodziłam dziecko-dziewczynkę, tylko jej nie widziałam. Mieli mi ją przynieść później i co lepsze w tym wszystkim było to, że nie byłam w szpitalu tylko w domu. Wiem ile dziecko ważyło i ile miało wzrostu. dziwny ten sen... ![]() Idę na miasto na zakupy, a potem sprzątanie czeka Miłego dnia dziewczyny
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
kubusewa chodzi mi o to, ze ktos moze wyczuc od Ciebie i mozesz czuc sie niezrecznie w takiej sytuacji nawet jesli wypilas tylko lampke.
A odnosnie dziecka, uwierz mi, nie zaplanujesz naglych przypadkow u malego dziecka, zobaczysz z reszta jak to jest jak urodzisz. gucia ja jednak nie czulabym sie komfortowo
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoja droga juz sylwestra nawet nie chcialam spedzac z ta kolezanka, bo ona miala inny plan, jak co roku upic sie ze swoim chlopakiem niestety jutro do nas przyjezdzaja - jak mi podniesie bluzke aby sobie moj brzuch poogladac i powiedziec jaka jestem ogromna - to jej pieprzne po lapach ![]() |
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie że mi w pracy zdarzały się babki które przychodziły z dzieckiem do okulisty na kontrolę i było czuć alkohol i ja też na nie krzywo patrzyłam
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
hej
co do alkoholu przy małym dziecku-nawet sobie nie wyobrażam emigra- strasznie mi się podobają te mebelki.piękne super, że Mała już w domku gucia -współczuję sytuacji z szefem-burakiem.twardo walcz o swoje.
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje poprasowania ja strasznie odchorowywalam prasowanie, z reszta nie tylko rzeczy malej ale w ogole - obojetnie w jakiej pozycji i jak dlugo - cierpie pozniej na bol bioder i plecow i nie umiem chodzic tez mi sie kiedys snilo ze urodzilam dziecko, gdzies nagle przy mojej mammie te sny sa przesadzone czasami ![]() ciesze sie ![]() chwale sie bluzeczka dla Julki - welurkowa i brzuchem z dzisiaj czyli pierwszy dzien 33 tygodnia
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra sliczny brzusio i Julcia bedzie miala przytulny pokoik, bardzo podoba mi sie dywanik.
a wiecie cos mi sie przypomnialo..we wtorek bylam w tesco i slysze jakies szalone rozwscieczone dziecko i pozniej co widze? 7-8 letni chlopiec biega w skarpetkach i pizamie miedzy sklepowymi regalami
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko a co z tym dzieckiem ze tak latal? w pizamie? a jeszcze mi sie przypomnialo - dzisiaj w nocy dalam mezowi tak popalic sapaniem i chrapaniem (od kilku dni jest masakra, mam noc zatkany, ale tez mimo otwartego okna na noc mamy bardzo suche powietrze) i o 6 rano zamowil nawilzacz powietrza takie cudo bedziemy miec http://www.amazon.de/gp/product/B0041OQXQ6 mam nadzieje ze nie bedzie buczec glosno
|
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tez chce pewnie chce aby dla Ciebie bylo o wiele lepieja to dziecko sobie tak ubrane biegalo bo mamusi pewnie nie chcialo sie go ubrac
|
|
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
emigra- piękny,okrąglutki brzucholek
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak serio to mam nadzieję że jednak pomoże i będzie ci się lżej oddychać
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
evcia mozesz tutaj zerknac www.e-stancja.pl
nie wiem jak obecnie ale kilka lat temu bylo tam troche ofert ciekawych, sama tez na tej stronie znalazlam fajne mieszkanie (a raczej pokoj) w wawie. |
|
|
|
#358 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie przeszkadza mi to, częściej słyszę, że wszystko ok i nie chodzą mi głupoty po głowie. Bo doktor, choć ostrożny i non stop tłucze do głowy, żeby zwolnić, darować sobie, czy iść na l4 od 4-5 miesiąca, bo ciąża to stan wyjątkowy i tak rzadki w życiu kobiety, że powinien być szczególnie traktowany. A co do studentów: wychodzę z założenia, że jak już się przed 3 facetami rozebrałam (mąż i 2 ginekologów) to z rozpędu przestać nie mogę A tak na serio, oni nie patrzą na pacjentkę pod kątem seksualnym, ani ja na nich. Już nie. To nie facet, to maszyna do badania. Niczym usg ![]() [QUOTE=cziqua;31602386]jeśli chodzi o wino to u mnie nr 1 jest CHOYA z zielonych sliwek ume albo ogólnie japońskie wino ze śliwek ume pychaaaaaa ![]() O tak! Wino śliwka japońska pycha!Gin z tonikiem nie lubi się z wątrobą, ja zamieniam tonic na 7up. wermut z colą i cytrynką... i nieśmiertelne igristoje. samo, albo z mirindą ![]() Reszta mnie nie rusza, pamiętam jak na weselu miałam problem wypić kieliszek wódki. FUJ! Cytat:
i panika "jak ja to jutro nadrobię???"Zadanie bojowe na dziś: Muffiny.Byle nie jogurtowe. Nie muszą być dla cukrzyków, chcę dogodzić rodzinie, nie sobie Proszę o jakieś szybkie, pyszne przepisy![]() :pr osi:
|
|||||
|
|
|
#359 | ||
|
Raczkowanie
|
lena_mi nie mam zadnych innych dolegliwosci, wczesniej tez nie mialam a posiew mialam robiony bo gin zaniepokoiła trochę miękka szyjka.
Cytat:
![]() Na obiadek na pewno rosól bo się właśnie gotuje i mam bardzo ochote na zupe z kluskami lanymi, a na drugie hmm chyb coś gotowego mama troche bigosu, kotletów na pewno z ziemniaczkami bo mam ostatnio ciagle ochote na ziemniaki. Cytat:
Aguśkaa Myślałam czy by dla pewności nie powtórzyć badań ale z tego co piszesz wynika ze to raczej nic nie da, więc pozostaje mi czekać do poniedziałku na wizytę i leczenie. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ze został znaleziony na tyle szybko ze sa "tylko" pojedyncze kolonie ? |
||
|
|
|
#360 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
) melduje sie w nowym wątku!Ludzie jaka tutaj dzis zawierucha....sniegu troche lezy, ale ogolnie wiatrzysko nieprzecietne. Dobrze,ze wracajac ze sklepu mialam lekkie obciążenie, bo juz czułam jak mnie zarzuca ))Cytat:
. Cytat:
Cytat:
. Wiem,ze to brzmi idiotycznie.Cytat:
)))Niezle masz przeboje z tym swoim szefem ;/ co za...az brak slow.Jeszcze to wszystko wroci do Niego zobaczysz. Grunt,ze trzymasz reke na pulsie i sie nie dajesz. Cytat:
))) ja upatrzylam cos takiego http://allegro.pl/120-x-170-dywany-a...056400920.html w wersji zyrafa,lew..etc..ale szukam jeszcze![]() Welurkowe ubranka sa bardzo mile w dotyku, az samemu chcialoby sie zalozyc. Wczoraj wyszlismy o 24 z mieszkania po wstepnym malowaniu scian, dzis TZ poszedl zrobic powtorke. Juz nie moge sie doczekac,az ekipa remontowa zamknie za soba drzwi, zabierajac swoje graty i w koncu bedzie mozna ogarnac ten bajzel.Znajomi ktorzy wczoraj ogladali mieszkanie dziwili sie,ze za 2 tyg zamierzamy sie tam wprowadzic No fakt, ze wiele nie ma...ale harmonogram zaklada,ze sie wyrobimy![]() Dziewczyny w jaki sposob liczycie ruchy maluchow, bo na ostatniej wizycie lekarz mi nic nie wspominal...a czytalam gdzies,ze powinno sie to robic.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Casualplay S4
ale buc z tego Twojego szefa, chyba ma zlych doradcow prawnych skoro nikt go nie uprzedzil jak powinien sie zachowac, by nie zrobic sobie samemu kuku
czlowiek rzeczywiscie czuje sie jak ograniczony w takich chwilach
) i nie moglam sie oprzec i kupilam Juleczce sweterek 

to już jest patologia
A szukam na Żoliborzu, Bielanach lub Białołęce najlepiej ewentualnie bliski Targówek. Chciałabym coś do 1400zł... Warszawa to jednak drogie miasto, cieszę się że jeszcze pół roku muszę jakoś przeżyć i uciekam stąd jak najdalej...

o mamo... to faktycznie ciekawa sytuacja. Sama nie chciałabym być w takiej sytuacji, chociaż obawiam się, że moje dziecko się poda na mnie i też się duże urodzi. Ja ważyłam 4,250 kg i 57cm długa byłam, no ale zobaczymy, chociaż mimo wszystko wolałabym sn niż cc