Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 15:20   #181
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

dzisiaj przyszła do mnie paczka od rajrodzica, ale jest w sklepie bo jest wielka i ciężka sama jej nie wniosę i nawet jej jeszcze nie otwierałam, czekam aż brat albo TŻ mi wniesie i wtedy zobaczymy czy wsio jest i czy dali ten gratis za czekanie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:23   #182
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszła do mnie paczka od rajrodzica, ale jest w sklepie bo jest wielka i ciężka sama jej nie wniosę i nawet jej jeszcze nie otwierałam, czekam aż brat albo TŻ mi wniesie i wtedy zobaczymy czy wsio jest i czy dali ten gratis za czekanie
Oj taka wielka pake to trzebabylo sprawdzic przy kurierze, bo teraz to moze byc za pozno na ew.reklamacje Oby nic Ci tam nie brakowalo a bylo z nadwyzka Czemu zostawil w sklepie skoro bylas w domu?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:23   #183
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny, kilka dni temu wygrałam na all aukcję.3 bodziaki.uzywane ale śliczne i w dobrym stanie.paczuszka przyjechała.wszystko ok.ja zadowolona. a dzisiaj przeglądam te ciuszki i tak patrzę, patrzę, coś mi nie pasuje...i uzmysłowilam sobie że mam bodziaki dla dziewczynki.różowiutkie.w yróżniają się wsród reszty niebieskich, białych, beżowych...rozum mi się wyłączył chyba na jakiś czas...no cóż
hihi to moze odsprzedaj je komus

ja niedawno tez palnelam gafe, bo szlismy z mezem rano do firmy i jechal maly chlopaczek na rowerze i ja do meza ''nasz tez bedzie sam smigal na rowerku do szkoly'' a maz tak na mnie spojrzal i spytal ''nasz? czy nasza?'' na chwile zapomnialam ze corci sie spodziewamy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:25   #184
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
ojjj mala pomyleczka
Moj maz kupil corci 2 body niebieskie, ale 2 szt nie przeszkadzaja mi, zalozy sie i to, kolor jak kolor
Ja w ciazy zrobilam sie malo myslaca istota... sama sie czesto na tym lapie. Szybko zapominam choc nigdy nic nie trzebabylo mi dwa razy powtarzac i w ogole jakas zakrecona sie zrobilam...

Szukam pomyslu na prezent urodzinowy dla mezula, ur 30.
dziewczynce niebieski kolorek pasuje jak najbardziej, czemu nie? ale dla chłopca różowy już niestety odpada.tak więc w lepszej sytuacji jesteś
Stary 2012-01-13, 15:28   #185
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Oj taka wielka pake to trzebabylo sprawdzic przy kurierze, bo teraz to moze byc za pozno na ew.reklamacje Oby nic Ci tam nie brakowalo a bylo z nadwyzka Czemu zostawil w sklepie skoro bylas w domu?
zawsze zostawiają w sklepie paczki (mieszkam nad sklepem - wejście mam albo przez sklep, albo normalnie przez dom )
każdy listonosz, kurier itp. wie, że ma zostawiać w sklepie.
Byłam w domu, ale spałam.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:32   #186
tynka88
Zadomowienie

Witam w nowym watku

ja juz zaliczylam dzis laboratoruium, cisnienie raczej w normie 115/80. Powoli dochodze do siebie, choc jeszcze czuje żołądek, zebym to ja wiedziala co za syf mi tak zaszkodzil ale dzis juz i zupke i kluseczki z sosem i czekoladke zjadlam wiec jest dobrze

hej blondi

ja mam jasna karnacje i kreche mam wiec nie wiem czy to jest reguła

lena co do karuzelki to konia juz ladnie napisała jak mi dzis przyjdzie to napisze jak to swiatlo jest mocne

Aguska przerażające to co piszesz.. pewnie to jakis zylak tak jak dziewcyzny pisza. Swoja droga ja jak dzidzia mnie super mocno kopie i sie wierci to tez mam czasem zle mysli ze cos mu jest, ze czyms go zestresowalam.

co do pepuszka to poradze sie na szkole rodzenia.

ja tez zaopatrzylam sie w cieply kombinezon i cieply spiworek, tak na wszelkie wypadek w koncu termin terminem,ale nie znamy dnia ani godziny w tamtym roku pod koniec kwietnia opalalam sie w bikini i kapeluszu

reszte nadrobie pozniej

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:39   #187
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My po obiadku. I chyba skusze sie na maly spacerek z Filipkiem do apteki i spowrotem, bo leki mi sie koncza a on ciagle prosi ze chce na sniezek, ktory w wiekszosci sie roztopil ale jednak sniezek sypal i on jest zafascynowany

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Zwlekałaś bo wiadomo zawsze to zabieg i dla rodziców to szok, u nas dr tak po 3 m-cu zawsze już wysyła, ale zdarzają się i tacy rodzice którzy jeszcze później się zgłaszają do okulisty, nawet do roku czekają i nic nie robią Najważniejsze że to minęło i już nie wróci
Dokladnie. Zwlekalismy bo chcielismy uniknac ingerencji w to oczko, ale niestety bylo to konieczne i w sumie ciesze sie, bo potem w koncu maly mial juz spokoj
Cytat:
Czesc wszystkim
Aguska mam nadzieje, ze schowala Ci sie ta faldka i juz sie tak nie martwisz, wyobrazam sobie Twoj strach, bo nawet mnie ogarnal jak to czytalam...
Faldka sie nie schowala niestety, ale wszystko jest w porzadku takze juz sie nie martwie
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Aguśka biedny ten Twój maluszek, jeszcze musiała pani doktor taką pomyłkę zrobić. Mój syn akurat tego nie miał ale sąsiadki córcia tak miała, że oczka nie łzawiły tylko zbierało się i koniecznie trzeba było to przekuwać. Ale to tak już z dziecaczkami jest. Dobrze, że są częste kontrole maluszków pozwalające szybko to wykrywać.

Piszecie, że nie jedna rodziła takiego maluszka co miał powyżej 4kg i nic jej nie było. Ale ja jednak bym się bała gdyby mi zrobiono usg tuż przed porodem i tyle by dziecko miało. To jak los na loterii bo jednym nic nie będzie a drugim się narobi.

Ale znając życie to u mnie nie zdążą tego zrobić i się dowiem jak już urodzę ile waży... Oby tylko mi się już tam więcej nic nie zrobiło. Bo jak rodziłam syna 3,5 kg to nie dość, że musiałam być nacinana to jeszcze popękana byłam na szyjce macicy i tam mnie zszywali. Nie chciała bym mieć tego po raz drugi. Stąd też moje obawy.
A jak ja rodziłam to koleżanka rodziła 2 córkę, ważyła 4kg i nie nacinali jej tylko delikatnie popękała, także miała niewielkie te szwy. Plus to ogromny bo ja miałam problemy z chodzeniem i siadaniem a ona normalnie wszystko. Tylko jak następnego dnia przyszłą pani doktor do maluszków to okazało się, że jej córci obojczyk zwichnął się przy porodzie. Musiało się to samo zagoić kazali tylko żeby nie ciągnąć i delikatnie się z rączką obchodzić..
No to ja tak samo. I peklam w pochwie i zostalam nacieta w kroczu. Mam nadzieje, ze teraz mi sie nie odswiezy ta rana. A tak swoja droga, ciekawe jakbysmy musialy byc naciete znow to czy polozna tnie obok blizny? czy po tej samej leci?
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Pisałam wam kiedyś, że moja znajoma od połowy ciaży leży, bo szyjkę miała jak do porodu. No i termin wypada jej za 3 dni i oczywiście nic się nie dzieje. A cały czas była przekonana że urodzi przed terminem
No to tak wlasnie jest.
Cytat:
dziewczyny, kilka dni temu wygrałam na all aukcję.3 bodziaki.uzywane ale śliczne i w dobrym stanie.paczuszka przyjechała.wszystko ok.ja zadowolona. a dzisiaj przeglądam te ciuszki i tak patrzę, patrzę, coś mi nie pasuje...i uzmysłowilam sobie że mam bodziaki dla dziewczynki.różowiutkie.w yróżniają się wsród reszty niebieskich, białych, beżowych...rozum mi się wyłączył chyba na jakiś czas...no cóż
hihihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:41   #188
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Hej dziewczyny - melduję siew nowym wątku
Dziś byłam u ginki i chce mnie położyc do szpitala na kurację Celestonem (czy jakos tak) od poniedziałku i w czwartek mam wyjsć. Kurde kobitka się boi, że urodzę przedwcześnie I się mnie pytała czy będę na szkołę rodzenia chodzic - zajęcia we wtorek, a jak ja pójdę z wbitą kroplówą w ręcę? Troszkę mi stracha napędziła I nie znoszę szpitali

Aguska współczuję tego zatkanego kanalika, ale córeczka brata męża tez ma zatkany kanalik - normalnie płakać się chce, że będą takiego małego maluszka męczyć

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:41   #189
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze zostawiają w sklepie paczki (mieszkam nad sklepem - wejście mam albo przez sklep, albo normalnie przez dom )
każdy listonosz, kurier itp. wie, że ma zostawiać w sklepie.
Byłam w domu, ale spałam.
A to to jest wasz sklep tak?
Stary 2012-01-13, 15:45   #190
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Pisałam wam kiedyś, że moja znajoma od połowy ciaży leży, bo szyjkę miała jak do porodu. No i termin wypada jej za 3 dni i oczywiście nic się nie dzieje. A cały czas była przekonana że urodzi przed terminem
Też cały czas wmawiam sobie, że pewnie urodzę wcześniej...
Ciekawe czy jak mi ściągną ten krążek to urodzę na następny dzień czy okaże się że dotrzymam do 40 tc

Cytat:
hehe... body to jeszcze pół biedy...pod pajacami nie będzie widać

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
hihi to moze odsprzedaj je komus

ja niedawno tez palnelam gafe, bo szlismy z mezem rano do firmy i jechal maly chlopaczek na rowerze i ja do meza ''nasz tez bedzie sam smigal na rowerku do szkoly'' a maz tak na mnie spojrzal i spytal ''nasz? czy nasza?'' na chwile zapomnialam ze corci sie spodziewamy
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:45   #191
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dziś byłam u ginki i chce mnie położyc do szpitala na kurację Celestonem (czy jakos tak) od poniedziałku i w czwartek mam wyjsć. Kurde kobitka się boi, że urodzę przedwcześnie I się mnie pytała czy będę na szkołę rodzenia chodzic - zajęcia we wtorek, a jak ja pójdę z wbitą kroplówą w ręcę? Troszkę mi stracha napędziła I nie znoszę szpitali
O kurcze to niedobrze Ale lepiej pojsc do szpitala i opuscic zajecia w szkole rodzenia niz przedwczesnie urodzic. Jak mus to mus
Stary 2012-01-13, 15:51   #192
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Czesc wszystkim
Aguska mam nadzieje, ze schowala Ci sie ta faldka i juz sie tak nie martwisz, wyobrazam sobie Twoj strach, bo nawet mnie ogarnal jak to czytalam...
Gosia jak znajdziesz sol fizjologiczna to daj znac gdzie Wiecie co musze sie przyznac ze ja wcale nie wiedzialam o tym ze trzeba przemywac oczka. Tzn zamierzalam je przemywac, ale tak normalnie o soli nic nie wiedzialam ani o problemach jakie moga wystapic.
Ja pepuszek bede przecierac nasaczonymi gazikami Leko, bo takie mam.
Jak znajde to dam znac.A myslalas o witaminie D?Bedziesz podawac?Bo sie zastanawiam,czy jak bede lykac witaminy dla karmiacych z ta witamina,czy to starczy.Troche sie boje na wlasna reke dawac.
Stary 2012-01-13, 15:51   #193
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość

Aguska współczuję tego zatkanego kanalika, ale córeczka brata męża tez ma zatkany kanalik - normalnie płakać się chce, że będą takiego małego maluszka męczyć
to jest ten steryd na rozwój płuc, tak?
jeśli tak to może lepiej, żeby go za wczasu podać niż potem w razie gdyby (odpukać) coś się stało nie było problemów z oddychaniem u dzidzi...
Te parę dni jakoś przetrzymasz... ja tez nienawidzę szpitali
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:51   #194
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Kwas foliowy przecież bierze się do 3 miesiąca ciąży

Nie wiem do kiedy się bierze,ale ja nie przyjmuję żadnych innych witamin dla kobiet w ciąży (a we wszystkich witaminach jest kwas foliowy) i gin kazał mi brać kwas foliowy skoro witamin nie biorę żeby się podwójnie nie szprycować.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:52   #195
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
ojjj mala pomyleczka
Moj maz kupil corci 2 body niebieskie, ale 2 szt nie przeszkadzaja mi, zalozy sie i to, kolor jak kolor
Ja w ciazy zrobilam sie malo myslaca istota... sama sie czesto na tym lapie. Szybko zapominam choc nigdy nic nie trzebabylo mi dwa razy powtarzac i w ogole jakas zakrecona sie zrobilam...
A ja wlasnie sie zorientowalam pare godzin po wizycie ze mialam zapytac lekarke o ulozenie malej, i OCZYWISCIE zapomnialam! A sie od tygodni nastawie ze sie zapytam i co? Budyn zamiast mozgu
Ja dla mojej malej tez umyslnie kupilam pare niebieskich ciuszkow, i bardzo malo rozu. Ale potem pomyslalam ze jakby sie Ania jednak okazala chlopcem to kicha bo jednak te ciuszki choc nie rozowe to czesto maja takie dziewczece fasony. Ale Ania potwierdzona dwukrotnie wiec czuje sie bezpiecznie

Zgaga
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:56   #196
88natka
Zadomowienie

Melduję się na nowym wątku
Byłam dziś w szpitalu na wizycie. Wszystkie wyniki są dobre, nie mam cholestelazy ani cukrzycy( nie wiem czemu GP tak mi powiedziała)
badania na krzepliwość krwi też dobrze wyszły. Więc bardzo się cieszę. Olivia waży ok 1700 i wszystko rozwija się idealnie. Cały czas mnie kopie a na badaniu taka spokojniutka, nie chce pokazywać jak mi daje w kość Jestem dziś bardzo szczęśliwa, następna wizyta w szpitalu za 4 tygodnie.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:03   #197
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Byłam dziś w szpitalu na wizycie. Wszystkie wyniki są dobre, nie mam cholestelazy ani cukrzycy( nie wiem czemu GP tak mi powiedziała)
badania na krzepliwość krwi też dobrze wyszły. Więc bardzo się cieszę. Olivia waży ok 1700 i wszystko rozwija się idealnie. Cały czas mnie kopie a na badaniu taka spokojniutka, nie chce pokazywać jak mi daje w kość Jestem dziś bardzo szczęśliwa, następna wizyta w szpitalu za 4 tygodnie.
SUPER!!!!!!!!!!!
Stary 2012-01-13, 16:04   #198
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na polowe kwietnia, i mysle ze ubranko typu spiochy + taki cieply kombinezon + kocyk do nosidelka chyba powinny wystarczyc. Oczywiscie powrot do domu samochodem, wiec do przejsca szpital-samochod, samochod-dom bedziemy mieli po 50 metrow. Jak sie pierwsze marcowe dzidzie zaczna rodzic to my, kwietniowki bedziemy mialy okazje dowiedziec sie co sie sprawdzilo...

Edit: a dziecko 56 chyba w kurteczce 68 sie utopi, bo to jednak juz bardzo duza roznica rozmaru, tak mi sie przynajmniej wydaje
Wróciłam właśnie z textil marketu, i zrobiłam jak pisałaś-wzięłam kurteczkę wiosenną, zieloną, rozmiar 62. Może ubiorę małą na cebulkę, pajac, dresik, kurteczka, kocyk? Śpiworków się trochę boję - a jak mi siętermin odwlecze na maj, który w zeszłym roku był taki piękny, to co ja zrobię z małym śpiworkiem?

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie jakiegoś sprzedawcę na all z pościelą? tyle tego, że nie wiem gdzie kupię ładną, porządną a w miarę tanią?!
Ciężko będzie coś polecić, bo to, że rok temu sprzedał ładną, dobrej jakości, nie znacyz, że dalej tak jest... Ja przezornie kupię materiały na metry i zatrudnię mamę do szycia. Pytanie tylko: bawełna satynowa, czy flanelka?

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jeszcze pani doktor okulistka pomyliła oczka!
Przetkała najpierw zdrowe (zupełnie niepotrzebnie) i dobrze, że wyszło to na miejscu. Mój mąż to myślałam, że tą pania doktor złapie i wyszarpie za tą pomyłkę. Pielęgniarki nie wiedziały co powiedzieć, wszyscy się zmieszali. A mój biedny Filipek musiał dwa razy przechodzić 10-minutowy stres bo pani doktor pomyliła oczko.No bo oczywiście po niepotrzebnym przetkaniu zdrowego oka musiałam go dać drugi raz żeby przetkała oko chore!
Zabieg ten wykonuje sie w znieczuleniu m-scowym, kładzie się dziecko, trzyma je pare osób i chyba przepłukuje się czymś tam żeby przetkać. Rodzicom w tym czasie każą wyjść.
Dzieci tak się drą, ale nie boli ich to, tylko płaczą bo są unieruchomione.
Mam nadzieję, że moj drugi bobas nie będzie miał z tym problemu.
Ale chcę, żebyśce dziewczyny o tym wiedziały, bo to bardzo często się zdarza.
Wtedy co my byliśmy na tym zabiegu, to Filip miał pół roczku, a byli rodzice z różnymi dziećmi i w wieku 1 miesiąca i roczku, różnie.
A było bardzo dużo dzieci.
Biedny Filipek, on to ma przejścia:/
Ale grunt, że potem nie będzie pamiętał tych akcji z oczkami.
Co do przeżyć rodziców - mój mąż nie mógł patrzeć na kota piszczącego z bólu u weterynarza, więc na badania małej raczej go nie będę zabierała.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja też kupowałam u tego sprzedawcy, wszystko było ok
Co do monitora, to ja o tym myślałam, ale sa dośc drogie, także byc może gdy ktoś będzie chcial nam sprezentowac to będziemy wdzięczni
Mam to samo podejście Ale raczej wątpię,czy dostaniemy takie prezenty.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
zależy jaka będzie temperatura, no ale jak 15-20 stopni kombinezon polarkowy może być nawet ciut za ciepły, bo przecież pod tym będą jeszcze ciuszki ....ale może też być 10 stopni, chyba musisz poczekać i to ocenić na bieząco
No, ewentualnie mój luby będzie latał po sklepach Póki co jeszcze nic sam nie kupił, więc byłoby to ciekawe doświadczenie.

Cytat:
a jak długo powinno spać na kokosie? kiedy obrócić na gryke?[COLOR="Silver"]

ja do szpitala zabieram pajace i body
Pół roku kokos, potem gryka (ewentualnie).
Ja też biorę pajace i body. Nie wiem tylko,czy jest sens brać kocyk, czy może rożek.

Dziś, świętując meganiski cukier, lazania
Wyczułam, że węglowodany i nabiał są w miarę bezpieczne dla mnie, problemem są owoce i cukier sam w sobie.
Tak więc lazania z mięsa indyczego, pomidorów (żadnych fixów), sos z chudego mleka i mąki razowej, makaron. Bez żółtego sera. Wersja cukrzycowa, ale to i tak rozpusta przy ostatnich dniach...
Zabieram się do roboty!
Stary 2012-01-13, 16:05   #199
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
ja do szpitala zabieram pajace i body
A ja sie dowiedzialam od polozenej w szpitalu ze mam miec tylko ciuszki na wyjscie bo w szpitalu dziecko jest w "firmowych" kaftanikach do tego pieluszki i jakis krem.
Wiec w torbie beda glownie rzeczy dla mnie ...

Cytat:
Stary 2012-01-13, 16:06   #200
joanaros
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy jak wam brzuch twardnieje to długo się to twardnienie utrzymuje? Bo ja az na plecach takie napięcie czuję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:21   #201
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
super wiadomosci
wizdze ze w IRE macie wizyty u lekarza tez..fajnie, Zia tez wlasnie pisala o wizycie.

gosia czy moge poprosic Ciebie o link do tych produktow polskich na ebayu? czy orientujesz sie jak tutaj jest z opieka noworodka, czy zobaczy sie tutaj pediatre? sa jakies kontrole? czy tak jak w ciazy? ze lekarz niepotrzebny?

Roksape mimo ze pizze jem raz w tygodniu, to smaka mi narobilas nie powiem

juz jestem po pracy i leze sobie w lozku i sobie utne drzemke, bo ile to mozna nocy nie spac a wstac musze o 6:30 w tygodniu tak czy inaczej, ale jutro juz sobota...dzien leniuszka u mnie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:24   #202
karolca
Zakorzenienie

Hej
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok, tętno dzidzi ok, szyjka ok (długa i zamknięta), moja waga ok, ciśnienie ok (z marszu miałam 133/91 więc jak na takie po wysiłku to fajne).
W drodze powrotnej zrobiłam małe zakupy spożywcze, odwiedziłam mamę (dała mi 3 kombinezony )
Obiad wstawiony i generalnie jest ok

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:25   #203
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi czy jak wam brzuch twardnieje to długo się to twardnienie utrzymuje? Bo ja az na plecach takie napięcie czuję
u mnie trwa srednio 15-30 sekund, cwicze sobie wtedy oddychanie przy okazji, powinno sie wtedy ponoc glebiej odddychac. ale czasami tak mam ze twardnienie jest mocno odczuwalne, az ciezko jest isc nawet powolutku, spina sie prawie cale cialo, wtedy sobie mysle, to jak juz sa skurcze porodowe, to jak wtedy chodzic lub robic cos innego, mam na mysli porod aktywny.

Stary 2012-01-13, 16:26   #204
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak znajde to dam znac.A myslalas o witaminie D?Bedziesz podawac?Bo sie zastanawiam,czy jak bede lykac witaminy dla karmiacych z ta witamina,czy to starczy.Troche sie boje na wlasna reke dawac.
No ja tez sie boje na wlasna reke, jak juz to chyba ja bede brac, ale to sie sprawdzi tylko wtedy jak sie bedzie karmic piersia, mam nadzieje ze bede Nie wiem czy takie normalne witaminy dla karmiacych zawieraja wit.D, ale chyba nie? Ewentualnie w polskiej aptece trzeba sie bedzie zaopatrzyc.
Stary 2012-01-13, 16:26   #205
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok, tętno dzidzi ok, szyjka ok (długa i zamknięta), moja waga ok, ciśnienie ok (z marszu miałam 133/91 więc jak na takie po wysiłku to fajne).
W drodze powrotnej zrobiłam małe zakupy spożywcze, odwiedziłam mamę (dała mi 3 kombinezony )
super

Stary 2012-01-13, 16:29   #206
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
u mnie trwa srednio 15-30 sekund, cwicze sobie wtedy oddychanie przy okazji, powinno sie wtedy ponoc glebiej odddychac. ale czasami tak mam ze twardnienie jest mocno odczuwalne, az ciezko jest isc nawet powolutku, spina sie prawie cale cialo, wtedy sobie mysle, to jak juz sa skurcze porodowe, to jak wtedy chodzic lub robic cos innego, mam na mysli porod aktywny.
A pamiętasz może, od kiedy zaczęły się te skurcze?
Stary 2012-01-13, 16:29   #207
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Hej
i kolejne dobre wieścisuper
Stary 2012-01-13, 16:31   #208
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Wczoraj zasnęłam bardzo szybko w okolicy północy.
Wstawałam kilka razy na siusiu. Jak mąż wyszedł do pracy przed 5 tak od razu zasnęłam zwinięta w kłębuszek i dopiero się obudziłam.
Oczywiście śnił mi się poród, bo przed snem naoglądałam się porodówki
mi się sam poród sam w sobie nie śnił, ale za to śniło mi się, że córeczka była już z nami szkoda, że nie można tak na gotowo

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
warto dopytać w aptekach, bo w niektórych jeszcze można te punkty wybrać, ale nie można nabijać nowych punktów
teraz takie chwyty są niedozwolone jak właśnie karty, leki za grosz itd. ale powiem Wam,że ten cały przemysł farmaceutyczny to kwitł nadzwyczaj pięknie , u nas pada jeden sklep za drugim ,a apteki się pojawiają jak grzyby po deszczu, a w Poznaniu to na drogich ulicach to też powoli zostaną tylko banki , apteki sieciowe i hotele ....
ja słyszałam, że to chodzi o to, że od nowego roku apteki nie mogą się reklamować i promować... u mnie jest tak samo- nowych punktów nie nabijają, ale stare można wykorzystać...

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wiem ze huggies maja wyciecie na pepuszek.
ja chcę kupić jedną paczkę huggies właśnie i jedną pampers i zobaczyć które mi bardziej podpasują

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja będę to drugi raz przechodziła, wiem co mnie czeka, a mimo to też się boję, mimo iż jestem nauczona doświadczeniem, jednak za każdym razem może być inaczej, mogą pojawić się inne nowe problemy, to tak jak w ciąży. Niestety ja z ręką na sercu mogę powiedzieć, że dla mnie początki były bardzo trudne i nie raz miałam doła, ale myślę, że każda mama to przechodzi, bo życie zmienia się o 360 stopni
chyba o 180

Cytat:
Zerknęłam na suwaczek i zostało mi 49 dni do porodu. O matko zaczynam się bać
mało, ale to w sumie dobrze chyba ja przynajmniej się cieszę jak mi dni uciekają, choć do porodu samego mi się nie śpieszy a zostało mi równie 80 dni

Cytat:
Kwas foliowy przecież bierze się do 3 miesiąca ciąży
a mnie kuli tylko 2 razy przed i po
niekoniecznie, to zależy od zaleceń lekarza...

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Nie wiem do kiedy się bierze,ale ja nie przyjmuję żadnych innych witamin dla kobiet w ciąży (a we wszystkich witaminach jest kwas foliowy) i gin kazał mi brać kwas foliowy skoro witamin nie biorę żeby się podwójnie nie szprycować.
ja też nie biorę żadnych suplementów, ale biorę dalej kwas foliowy i to taki na receptę (trochę mocniejszy). wszystko chyba zależy od lekarza i jego podejścia i teorii...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:35   #209
tikki85
Zakorzenienie

RATUNKU! Ale Wy pędzicie . Nie ma szans Was nadrobić jak się nie siedzi od rana do nocy na wizażu
Melduję się w nowej części.
Stary 2012-01-13, 16:36   #210
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

A pamiętasz może, od kiedy zaczęły się te skurcze?
od 20-22 tc chyba, pamietam ze wezwalam wtedy polozna, pozniej pojechalam do polskiego gina aby sprawdzic szyjke w 24 tc.
teraz zaleznie od dnia, wczoraj np. mialam dosc ciezki dzien w pracy i mialam skurczy wiecej, dzis spokojnie w pracy i siedzialam praktycznie caly czas i jest o wiele spokojniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości