|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
...tez tak czasem mam rano,pomaga mi jedynie przeczekanie tego poprostuCytat:
Cytat:
Dzieci tj i dorosli..maja chyba slabsze dni,ktore najchetniej chcialoby sie przespac. Cytat:
a jak orzechowiec wyszedl? to ja poprosze o przepis,bo uwielbiam orzechy!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#392 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
oboje jesteśmy zazdrośnikami![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach to bardzo ważne gdyż jak cos się stanie i np. dziecko wyląduje w szpitalu to będzie najpierw mówione że rodzice byli pod wpływem. U nas zawsze jest jedno trzeźwe
|
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maz poszedl z malym na sanki bo przeciez spokoju by nam nie dal malec jeden
Ubrany jak kosmita ale szczesliwy ![]() emigra dobrze ze akurat byliscie w kuchni i szybko opanowaliscie sytuacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze balam sie robic ten krem budyniowy bo sie przewaznie zwazyl, to wyciagalam makutre i palka ucieralam znow na nowo, ale ile meczarni ![]()
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-14 o 16:35 |
||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie jeden papieros do piwka nie wchodzi w rachubę ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Kubosewa jestem ciekawa czy będziesz chętna zostawić dziecko w bawialni przy markecie, ja sie niegdy nie odważyłam ale też nie widze problemu żeby na zakupy jechać pojedyńczo bądź zostawić dziecko na chwilę u dziaków. Wszystko wyjdzie w praniu
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-01-14 o 16:55 |
||
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Mravka masz już może te mebelki Bellamy?
|
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dr Google troszke mi rozjaśnił: tych grup paciorkowców jest trochę - kałowy nie nalezy do najbardziej groznych ale z tego co czytałam mimo wszystko nalezało by go przeleczyć właśnie po to żeby nie spowodował przedwczesnego porodu. W poniedziałek wieczorem mam wizytę wypytam się lekarza i dam znać. Dziewczyny macie śliczne brzuszki, trochę się uspokoiłam bo mi mowili że mój jest duży jak na wiek ciąży ale widzę, że jesteśmy z Wiktorem w normie
|
|
|
|
|
#400 | ||||||
|
Gang Iren
|
Czesc.Nadrobilam,ale ciezko bylo
![]() Ja dzis bylam u mlodej w polskiej szkole sobotniej na koncercie kolend.Fajnie wszystko sie udalo,tylko ze jakas dziewczynka wygryzla moja z roli aniola,nie znam szczegolow jak to bylo.Ale Wiki jakos przebolala,wiec chociaz to dobre. Ostatnio moja corka dziwnie zachowuje sie w nocy,siada na lozku i rozmawia przez sen.A wczoraj to w ogole akcja byla,wybiegla do drzwi wyjsciowych placzac przez sen i szarpala klamke.Probowala wyjsc!!Nic z tego nie pamieta.Ja chyba powykrecam klamki od okien,bo kurcze nie wiadomo co w nocy przez sen moze zrobic. Cytat:
Cytat:
Tyle,ze niestety wody mi odeszly na moje piekne,nowe laczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Monia to te linki: Tu glownie rozki,czapeczki i buciki http://stores.ebay.co.uk/swiatdziecka?_rdc=1 Tu sa polskie kosmetyki i leki: http://stores.ebay.co.uk/PERFECT-BEAUTY-THERAPY?_rdc=1 Fajne staniki do karmienia,bielizna dla mamy: http://stores.ebay.co.uk/bradeluxe07?_rdc=1 Polska ksiegarnia na ebayu: http://stores.ebay.co.uk/rewolucja Mam nadzieje,ze sie przydadza te linki.
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym ruchem to Ci pewnie cialo dobrze podpowiadalo co robic zeby szybciej urodzic... Oby moje tez tak zrobilo
|
|
|
|
|
#402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj podnieść się z krzesła nie mogłam, a jak wstałam, to ledwo chodziłam :/ a mam jeszcze sporo ciuchów swoich i męża na samą myśl mi się źle robi ![]() Cytat:
emigra to mieliście nie złą przygodę współczuję, ale dobrze, że byliście w domu i zareagowaliście szybko. Cytat:
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny używałyście do pielęgnacji pępka spirytusu czy wody z mydłem? i czy prałyście swoje rzeczy w proszku dla dzieci aby dziecko nie dostało uczulenia na buźce?
a czy kapałyście dziecko w oliatium czy czymś innym?
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-14 o 17:46 |
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Proszek do prania: stosowalam specjalny dla dzieci. I jak maly mial pare m-cy to po troszku probowalam zwyklego naszego wsypywac, ale wychodzily mu krostki uczuleniowe wiec znow za jakis czas probowalam i dosypywalam do jego proszeku troche mojego az w koncu nie wyskakiwaly mu krosteczki i w tej chwili juz piore w naszych proszkach jego ubranka. 3. Filipa kapalam w wodzie bez dodatkow kosmetykow i uzywalam mydelka nivea dla dzieci od urodzenia. Teraz tez tak bede robic. Po kapieli smarowalam cialo oliwa z oliwek. gosiu to moze rzeczywiscie w razie czego te klamki posciagaj. Kurcze strach jak mala tak wychodzi Ci na polspiaco z lozka
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Co do staników do karmienia to jeśli Ci, Monia nie zależy zbytnio na ich wyglądzie tylko na komforcie i cenie to w Bootsie są takie zwykłe ale ponoć strasznie wygodne (koleżanka ich teraz używa i zachwala) i już za 10f... Tu masz link
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska dziekuje kochana jestes
a taki spiritus skad wziasc? bo ja te nowiny mam ze szkoly rodzenia ale wole sie dopytać doświadczonych mam
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Gosia z tym lunatykowaniem to ponoć jest tak,że właśnie koło 8-10rż dziecka się zaczyna (tuż przed dojrzewaniem) i kończy się około 15(hormony Małej zaczynają wariować i to ma z tym związek). Z tym,że często zostaje takiemu dziecku na stałe mówienie przez sen (no ale kto tego nie robi). Takie coś usłyszała moja mama jak moja siostra zaczęła łazić po nocach. Czasem potrafiła wejść moim rodzicom do sypialni i zaczynała np czegoś w szafkach szukać. No i raz wyszła na podwórko nawet! Szczęście że mieszkamy na wsi to nawet jakby na drogę wyszła to by jej się nic nie stało... I powiem Ci że chowanie klucza nawet nie pomagało... A no i ponoć nie wolno zbyt gwałtownie z tego transu wyprowadzać, bo może to zaszkodzić...
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz możesz zawsze iść do GP i pogadać z nim o tym (o ile masz jakiegoś normalnego)... Bo wiem,że zwykły internista na pewno by Ci dużo na ten temat powiedział...
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
mozna kupic zwykly w sklepie maly(on ma chyba 95%) i rozciencza sie zeby wyszedl 70%, czyli miesza sie spirytus ten ze sklepu 2:1 z wodą.
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś starowinka przed świętami kupowała butelkę, to byłam w lekkim szoku
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ta taka mała buteleczka,tzw małpeczka? tego zwykłego z zieloną etykietką? o matko....
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki wielkie za linki gosia i balbinka, widzialam wlasnie te staniki na stronie i bede chyba robic zakupy on-line, kupie tam wszystko co mi potrzeba jeszcze do torby szpitalnej.
gosia ja jak bylam w podsawowce to potrafilam w srodku nocy wstac i ''szykowac sie do szkoly'', nastawialam sobie ponoc czajnik na herbate, tylko niezbyt to bylo bezpieczne bo odkrecalam gaz(!!). wchodzilam tez do taty sypialni i wlaczalam sobie tv. trzymalo sie mnie to chodzenie do chyba 23-24 roku zycia. moze lepiej wykrec te klamki z okien - ja raz sie obudzilam siedzac przy oknie...to bylo 4 pietro. teraz to juz tylko gadam przez sen i sie smieje
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
eee niemożliwe może 18 ????
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kolory etykiety Ci nie powiem, nie interesowało mnie to
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
taka malpeczka powinna kosztowac ok 11-12 zl, przynajmniej tyle placilam jak kupowalam sobie do rozcienczania lakierow
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakupów to tak .. kiedyś tutaj dyskutowałyśmy i dziewczyny mówiły (nie pamietam które ale były takie), że bez żenady kiedy trzeba będzie to nawe w nosidełku ( o właśnie nosidełko czy chusta ??) krótko po porodzie zabiorą dziecko na zakupy do hipermarketu. Ja osobiście mam troszkę obawy, że (jeśli mowa o kilkumiesięcznym dziecku) to troszke za wcześnie jednak Jeśli będę zabierać to będę się starać aby dziubdzik mój mały nie płakał.. jeśli jednak tak się zdarzy (a na pewno tak się zdarzy) to jeśli dziecko się rozkrzyczy do teog stopnia, że na t.zw hali nie da się go uspokoić to wyjdę z zakupów i tyle .. Na te halowe zakupy chciałabym i mam nadzieję, że uda się jak najczęściej, jeździć jednak z mężem.. Bo to wtedy jest jednak jakiś komfort A tak to wiadomo, że nooo nie zawsze jest tak idealnie że dziecko jest grzeczne .. od nadmiaru bodźców się męczy i zaczyna kaprysić płakać .. i wtedy co .. zostawić zakupy na środku sklepu i lecieć uspokajać czy zapłacić jak najszybciej i uciekać?? Jak jest nas dwoje to jest dużo łatwiej rozwiązać taką sytuację Co do pytania czy nie bałabym się zostawiać dziecko w bawialni .. niemowlaka - tak bałabym się (dlateog nie planuję w ogóle żłobka -choć to nie do końca to samo) ale jeśli chodzi o dziecko 5 -7 letnie raczej bym się nie bała Wszystko zależy od tego również jaka to bawialnia.. ale zadając mi pytanie czy nie bałabym się zostawić w bawialni .. można równei dobrze zadać pytanie czy nie bałabym się zostawić w przedszkolu Myślę, że jest to podobnego kalibru obawa .. może nie do końca .. ale chyba troszkę tak ![]() i tak w ogóle to kubUsewa no plz no
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-14 o 18:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

pamiętam
i kuszą mnie słodkości, a jeszcze pouczyć by się przydało...
masakra jakaś, spocona się obudziłam.
...tez tak czasem mam rano,pomaga mi jedynie przeczekanie tego poprostu
maz mi dzisiaj podlaczyl ciepla wode w kuchni, pod zlewem w szafce byl taki bojler i do niego trzeba bylo popodlaczac. Dobrze ze akurat bylismy oboje w kuchni bo chcielismy obiad gotowac jak nagle z tego bojlera zaczela leciec woda, jak z kranu doslownie, zaraz zalane szafki, cala podloga, maz zakrecil szybko wode, potem musielismy scierac wszystko, byl tam podlaczony jeden przedluzacz to poszedl caly, zwarcie i korki wywalilo 

W dzisiejszych czasach to bardzo ważne gdyż jak cos się stanie i np. dziecko wyląduje w szpitalu to będzie najpierw mówione że rodzice byli pod wpływem. U nas zawsze jest jedno trzeźwe 

bo u mnie jeden papieros do piwka nie wchodzi w rachubę 

a taki spiritus skad wziasc? bo ja te nowiny mam ze szkoly rodzenia ale wole sie dopytać doświadczonych mam