Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 22:37   #481
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
ja tak mam. Jest to okropne. Jak dłużej się siedzi czuć piekący ból. A pod prawą piersią taka spora część bez czucia, jak się dotyka i szczypie. Powiedziałam o tym w środę lekarzowi i uznał, że to rozciągająca się stale macica, jest coraz wyżej, a ja mam duży i ciężki biust stąd takie odczucie, nacisk. Poza tym mała jest ułożona bardziej po prawej stronie i też może coś uciskać. Niestety trzeba zacisnąć zęby i przecierpieć u mnie czasem ból nie do wytrzymania...
dobrze to ujelas, mnie czasem jak leze to pod lewa piersia piecze i mrowi nie jest to fajne
Stary 2012-01-14, 22:42   #482
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Dobranoc Matki Polki
Stary 2012-01-14, 22:43   #483
Nikii89
Zakorzenienie

Napiszę to tak jak mówi mi mąż (tylko że teraz trochę inaczej aby był przekaz dla Wszystkich )
Wytrzymałyśmy tak długo już więc wytrzymamy i do końca
Stary 2012-01-14, 22:46   #484
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Napiszę to tak jak mówi mi mąż (tylko że teraz trochę inaczej aby był przekaz dla Wszystkich )
No ja tez tak powtarzam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:48   #485
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że mój lekarz zawsze sugerował się terminem z OM nawet jak na USG się go pytałam kiedy termin to tylko mówił "bez zmian" a w 22tc jak byłam w szpitalu był już inny

Ale wiesz mnie osobiście pocieszyło to że nie tylko ja tak mam.
A fakt okropne to jest
W marcu się przekonam która data będzie bardziej trafiona. Będę już przygotowana na tą pierwsza, żeby w razie czego nic mnie nie zaskoczyło.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:51   #486
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
co racja to racja
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
W marcu się przekonam która data będzie bardziej trafiona. Będę już przygotowana na tą pierwsza, żeby w razie czego nic mnie nie zaskoczyło.
ja mam z OM na 14 marca a z usg na 19 marca wiec nie duza różnica
Stary 2012-01-14, 22:57   #487
joanaros
Zakorzenienie

u mnie z OM 2 marca a z USG 28 luty
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:01   #488
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

joanaros dobrze ze nie na 29 luty
Stary 2012-01-14, 23:02   #489
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
joanaros dobrze ze nie na 29 luty

ale ja się jakoś nastawiam raczej po terminie niż przed
Stary 2012-01-14, 23:31   #490
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiem , który mam rodzaj, ale lekarz od razu jak zobaczył, że mam to, żeby tylko w internecie się nie naczytać i nie panikować, bo sytuacja jest opanowana... a ja mu ufam, bo chodziły do niego moje 2 koleżanki, obie mają 2 dzieci, i jedna z nich miała paciorkowca przy w obu ciążach i wszystko było ok...
Nie pozostaje nic tylko czekać na wizytę i poddać się lekarzowi ... A swoją drogą ciekawa jestem co mi powie.
Zazwyczaj nie szukam odpowiedzi na pytania odnośnie zdrowia u dr. Googla bo to co tam mozna znalezc to włosy staja dęba ale co poradzić jak weekend jest i sie wizyty nie moge doczekac :/

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
moja siostra wczoraj w piątek 13tego urodziła córeczkę 3,70kg 51cm dzien przed terminem
Piękna data, gratulacje dla rodziców i zdrówka dla malutkiej.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
na szczescie ze stresami juz sie uporalam... zreszta twarda baba jestem ... teraz zostawiam sprawe losowi i prawu... a tak na wszelki wypadek ide i tak do psychloga, zeby miec kartoteke... i wydaje mi sie, ze prawo nie popusci temu, kto naraza ciezarna i jej dziecko na niebezpieczenstwo... w koncu potrzebuja dzieci w tym kraju
Gucia powodzenia, wierzę że trzeba walczyć o swoje !

Cytat:
niby najdokładniejsza datę porodu można obliczyć na badaniu USG między 11 a 14 tygodniem bo później każde dziecko rozwija się w innym tempie
O widzisz no to ja mam termin 30.04 z USG z 8 tygodnia i tak wpisane do karty, USG z 12 tygodnia jest już 23.04 i w sumie podświadomie tego się trzymam. W 22 tygodniu wielkość móżdżka a też słyszałam, że to jedno z najdokładniejszych pomiarów tez pokazuje na tydzien wczesniej więc mam nadzieje, że załapie się na kwiecieć

Cytat:
A Ja dziś przeglądając różne kalendarze zaczełam marudzić boszzzz to jeszcze 15 tygodni, usłyszałam "Minie nawet się nie obejrzymy" a jak kompletuje wyprawkę to słyszę "Czy my nie mamy jeszcze 3 miesiecy ?"

A propos terminów to licząc jednak do 23.04 mamy dziś studniówkę

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-01-14 o 23:33
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:32   #491
Nikii89
Zakorzenienie

Ja się z Wami już dziś pożegnam
Coś laptop Nam szwankuje i szybko się przegrzewa
Więc dobranoc wszystkim
Stary 2012-01-14, 23:44   #492
gosia261282
Gang Iren

Nie wiem czy wam pisalam,ze juz mam skrecone lozeczko
Noi ciagle jakos tak wzrok mnie ciagnie w tamta strone,jakbym spodziewala sie zobaczyc tam maluszka.Ale to glupie
W ogole to nie wiem czemu tak sie z tym wszystkim pospieszylam,dopiero 28 tydz,a ja ostatnie rzeczy (wozek i fotelik) za chwile zamowie i koniec wyprawki.Wszystko juz mam,lacznie z pieluchami,kosmetykami itp.
No i teraz troche mi szkoda,bo pozbawilam sie tak szybko tej radosci kupowania.
Chociaz dzisiaj kupilam 2 pajace,chociaz wiem,ze ciuszkow mam stanowczo dosyc,ale nie moglam sie powstrzymac
Ide do wanny,wymoczyc sie i do wyrka.
Dobranoc!
Stary 2012-01-14, 23:55   #493
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Noi ciagle jakos tak wzrok mnie ciagnie w tamta strone,jakbym spodziewala sie zobaczyc tam maluszka.Ale to glupie
W ogole to nie wiem czemu tak sie z tym wszystkim pospieszylam,dopiero 28 tydz,a ja ostatnie rzeczy (wozek i fotelik) za chwile zamowie i koniec wyprawki.Wszystko juz mam,lacznie z pieluchami,kosmetykami itp.
Chociaz dzisiaj kupilam 2 pajace,chociaz wiem,ze ciuszkow mam stanowczo dosyc,ale nie moglam sie powstrzymac
Dobranoc!
a ja z wyprawki nie mam nic
Ale za tydzien może będzie już kołyska i pościel... może w tygodniu zamowię to, co potrzebne (butelki, smoczek, wkładki). Podkłady i wkłady przynosi mi mama. Pieluszki, kosmetyki kupię po mojej wypłacie (pewnie na koniec miesiąca, aby zgrało się z wizytą u lekarza).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-14, 23:57   #494
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka tylko jedno musze Ci napisac. Na pewno we dwoje nie bedziecie mogli drinkowac majac malutkie dziecko w domu, nawet jesli nie bedziesz karmila piersia. Dlaczego? A dlatego, ze dziecko jest nieobliczalne, w kazdej chwili moze zagoraczkowac, zachlysnac, przewrocic sie i trzeba jechac na pogotowie albo do szpitala.
Chyba, ze jest z Wami w domu np babcia (tak jak u mnie czasem spi moja mama), wtedy mozemy sobie oboje pozwolic, zeby sie razem napic po drinku.
Bo wyobraz sobie, ze cos sie dzieje, a Wy oboje jestescie pod wplywem. Ja nie mowie o duzym piciu, nawet troche. Jedna osoba zawsze musi zupelnie trzezwa.
Hej , jestem , nadrabiam, goście wyszli godzinę temu , Nina cały dzień bawila się farmą ze zwierzakami z lego duplo , pomysł Tatusia, więc chodzi dumny jak paw ,że prezent trafiony.To pierwsza zabawka , którą wolała bardziej niż mleko .Tata już myśli ,ktory zestaw na zająca kupić . Wczoraj nie mogłam wejść na wizaż,coś mi się pierniczył, ależ byłam , no ale w sumie może dobrze, bo zrobiłam sałatki częściowo i dzisiaj zdążyłam ze wszystkim , choć dupsko mi siada .

A odnośnie tego co piszesz Aguśka to się zgadzam w zupełności, u mnie to jedna z podstawowych zasad, różnie się może zdarzyć , więc zawsze ktoś musi być całkowicie trzeźwy.

No to czytam dalej , a jest co .....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 00:35   #495
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
niby najdokładniejsza datę porodu można obliczyć na badaniu USG między 11 a 14 tygodniem bo później każde dziecko rozwija się w innym tempie
ja to tez slyszalam ostatnio od poloznej.
U mnie z OM wychodzi 18 marca, a z USG wlasnie (tego w 11 tyg, a potem tego polowkowe...dwa razy wyszedl 12 marca)..Prawda jest taka,ze i tak wyjdzie kiedy wyjdzie

u mnie za oknem zima sie zrobila...a ja sie powoli przestaje miescic w kurtke zimowa

Karolca ten Twoj murzynek znowu mi napedzil ochoty na slodkie,a NIC a nic nie mam w domu;/. Albo raczej nic co by mi odpowiadało

W naszym duzym pokoju ,przedpokoju i korytarzu na scianach sliczny delikatny szary pod sufitem juz wisi sztukateria . Mieszkanie coraz bardziej zaczyna przypominac mieszkanie,a nie plac budowy

Czytalyscie moze o tym wypadku statku wycieczkowego Costa Concordia?
Kurcze zrobilo mi sie cieplo przez moment, bo na podrozy poslubnej bylismy wlasnie z tym armatorem (tyle,ze nie tym samym statkiem). Plynelismy dokladnie tą samą trasa. Wtedy w zyciu bym nie pomyslala,ze taki olbrzym może mieć taki wypadek
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 00:45   #496
karolca
Zakorzenienie

Mravka, ja niestety murzynka już nie mam. Z TŻ zjedliśmy cała blachę
Ale co wam powiem. Na kolację zrobiłam sałatkę z sałaty lodowej, kawałka piersi kurczaka na ostro, czosnkowymi grzankami i sosem czosnkowo-ziołowym (z majonezu i gęstej śmietany - tylko to miałam w domu), potem zjadłam ogromny kawał tego murzynka. I po godzinie leżenia cukier w normie A.. a na koniec wszystko przegryzłam garstka rodzynek \

U mnie też zima za oknem. Od wczorajszej nocy. Ale co sie dziwić, styczeń jest.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 01:05   #497
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dobranoc!
A ja tak powolutku dokupuje nieustannie upominając się, że jeszcze duzo czasu i co ja bede robic jak w domu bede siedziec ale ciezko sie tak wogole powstrzymac.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
u mnie za oknem zima sie zrobila...a ja sie powoli przestaje miescic w kurtke zimowa
Ja do tej pory nie kupowałam nic wiekszego bo mialam nadzieje ze ta zima jakos boczkiem a tu sie okazuje ze zaczynam sie ledwo dopinac
Stary 2012-01-15, 01:09   #498
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Prawda jest taka,ze i tak wyjdzie kiedy wyjdzie
Jak to mój gin mówi: wojny, śmierci i końca ciąży nie da się przewidzieć
Stary 2012-01-15, 01:09   #499
koniakonia
Zakorzenienie

Poczytałam , trochę zapamiętałam.....

Desia super,że zdrowia wraca do normy

Szampon do włosów wszystko kwestia czy jest co myć , no i jeśli się jednak użyje szamponu to pewnie dobrze spłukać czystą wodą , a nie tą od kąpania z innymi środkami, moim zdaniem najlepiej mieć płyn do kąpieli , ktory myje i cialo i wloski, wygodniejsze to jest

Karmienie piersią ja karmiłam bardzo często w miejscach publicznych ( sklep, plaża ) , zawsze tak ,żeby nie świecić cycem dla publiki, nie uważam ,że to nieestetyczne, dla mnie jest to piękny widok, ale to dla mnie ,a nie dla wszystkich i wiem ,że takie cycki na wierzchu mogą krępować , więc uważam ,że powinno się to robić w miarę dyskretnie, a druga sprawa ,że dziecku dobrze jak ma spokój przy tej czynności, więc machanie cyckiem na środku korytarza w markecie np.to lekka przesada, szczerze mówiąc dziwią mnie te akcje jak ta , gdzie matki się na dworcu gdzieś rozsiadły i karmiły cycami na widoku, chcą być zrozumiane to niech też zrozumieją ,że nie każdy lubi goliznę
A w domu to też tylko przy najbliższych ( Mama, TŻ, bliska damska rodzina, przyjaciółka), cyc to jednak cyc i jakoś przed kolegami nie mialam ochoty się obnażać

Moniqu a czy czasem u Ciebie to nie jest paciorkowiec kałowy? to jest inny rodzaj paciorkowca niż ten najbardziej niebezpieczny, też do leczenia , ale on tak często dzieci nie atakuje chyba

eit:doczytałam,że to ten i że już wiesz ,ze to ten nie najgroźniejszy

No i kurna więcej nie pamiętam, mózg już nie pracuje za dobrze po takim dniu na wysokich obrotach Ale za to impreza była super, a jutro część druga, tym razem młodzież , czyli Chrzestni

Aaaa do tyłeczka bepanthen, drogi , ale starcza na bardzo bardzo długo,dla mnie rewelacja, rozprowadza się elegancko, Nina nigdy nie miała odparzeń , mam też sudocrem ( taką próbkę malusią dostałam w szpitalu)i czasem jak mi przybrakło bepanthenu to używałam, ale słyszałam opinie,że to jest zbyt ostre na profilaktykę i że wysusza zbyt mocno
Miałam jeszcze taką fajną maść robioną w aptece z wit. A chyba,na wszelkie wypryski na ciele ( tzw. trądzik niemowlęcy, który niektóre dzieci mają coś koło 4-6 tygodnia zycia, moze pózniej) i to działało super.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-15 o 01:40
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:21   #500
Agneska
Rozeznanie

Witam Was serdecznie!

Wiem, że jesteście już tutaj "zaprzyjaźnione" i zadomowione, bo jak zdążyłam zauważyć jest to już 7 część tego wątku ...

Ale jakoś nie chciałam zakładać nowego, a mój termin porodu pasuje do Waszych, stąd moje pytanie, czy mogę się dołączyć i od czasu do czasu coś z Wami przeklikać?

Mam termin na +/- 30 marca ... będzie to Synek Mam 30 lat i jest to nasze pierwsze dziecko

Wcześniej w czasie ciąży czasami tylko zaglądałam na Wizaż, bo nie do końca miałam czas ... teraz już nie pracuję na pełnych obrotach, stąd mam więcej czasu i nie ukrywam, że poświęcam go jeszcze na czytanie o różnych akcesoriach dla dzieciaczka itp.
Wyprawkę już powoli, a w sumie dzięki internetowi, jak np. allegro - dość sprawnie kompletuję Jesteśmy z Mężem po szkole rodzenia, więc większość rzeczy kupiłam zgodnie z tamtymi poradami + jeszcze jakieś informacje z netu.

Ale wszelkie uwagi, wsparcie, pomoc mile widziane Jeśli mogę to zadam pytanie na temat laktatora Tego jeszcze nie kupiłam i uwierzcie mi, że się zgubiłam w tych wszystkich opiniach .... Przepraszam, jeśli temat w tym wątku był już omawiany, ale naprawdę trudno mi od razu przejrzeć tyle stron i postów.

Tyle o mnie na początek ... jeśli mogę dołączyć to chętnie z Wami od czasu do czasu podyskutuję Pozdrawiam Was serdecznie!

Stary 2012-01-15, 08:53   #501
Roksape
Zadomowienie

Agneska Witaj
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:20   #502
MoniaHan
Wtajemniczenie

siemka z rana....noc nawet przespana..
Agneska witaj
co do laktatorow to tak temat byl poruszany wielerazy, ale wierze ze teraz znalezc te posty w tej naszej powiesci to troche wyczyn.
ja np. zamowilam elektryczny TT. moze dziewczyny juz z dzieciaczkami cos bardziej Ci doradza.

konia super ze urodzinki udane
tez karmienia piersia nie jest dla mnie nieestetyczne, wiadomo ze nie bede cyca wywalac na widok publiczny. no i najwaznijsze aby karmic w spokoju.
wczoraj caly dzien w wyrku spedzilam i nie czulam sie dobrze, a mialam sobie odpoczac, wiec zauwazylam ze czasami jak sie ruszam czuje sie lepiej, wiec zaraz sie zwlekam bo mamy dzis gosci. na obiadek bedzie: zapiekane: ziemniaki, cebulka i czosnek + kielbaski, wszystko w bulionie warzywnym. kolezanka bedzie bedzie zawiedziona, ale ona jest fanka tylko swojej kuchni wiec olewam to i robie to co lubi moj Tz.
u mnie dzis ptaszki spiewaly jak wiosna normalnie

a ten statek ktory zatonal we Wloszech, to obok Porto Santo Stefano gdzie rok temu na swieta bylismy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:51   #503
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry i witam nową koleżankę

Ja kupiłam ręczny laktator z TT - jak na razie wydaje mi się ok, jest poręczny, ma mało części do mycia, a jak będzie się sprawował to się okaże.

Dziś jestem totalnie bez humoru, TŻ mnie zdenerwował, jakoś słabo się czuję i w ogóle wszystko jest be

Konia to super że Ninki urodzinki się udały Będziesz musiała potem porządnie odpocząć, bo weekend intensywny dość.

Nikii jak będziesz u swojego gina to też możesz zapytać go o ten ból w górze brzucha pod piersiami - sprawdzimy czy opinia jest taka sama, a może coś Ci doradzi jak to złagodzić.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:51   #504
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja za dwa/trzy dni tydzień 33
a u mnie od wczoraj juz 33 tc
ja jakos sie nie boje, raczej nie moge sie doczekac i jestem ciekawa jak sie to wszystko potoczy
Cytat:
moja siostra wczoraj w piątek 13tego urodziła córeczkę 3,70kg 51cm dzien przed terminem
gratulacje
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj upiekłam placek fale dunaju
o matko, litosci
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
mnie ogólnie pytania nie irytują tylko najgorzej jest w pracy te głupie pytania "a Ty jeszcze chodzisz do pracy" albo "ale masz duży ten brzuch" zdarzają się też miłe ładnie wygladasz, jesteś wytrwała itp.
A mnie moja tesciowka od jakiegos czasu co chwila pyta jak sie czuje i ostatnio nawet nazwala mnie skarbem pierwszy raz w zyciu no ale martwi sie o wnusie to wybaczam, niech sie dopytuje moja mama tez ciagle pyta, ale ona jest 700 km ode mnie wiec nie ma sie co dziwic

a komentarze odnosnie wielkosci brzucha to mnie juz z rownowagi wyproawadzaja... kolezanka ostatnio skwitowala ze ona miala taki przed porodem juz a babka w sklepie z litoscia spytala sie jak dlugo jeszcze bede sie meczyc a jak uslyszala ze w marcu dopiero rodze to stwierdzila ze jej kolezanka za dwa tygodnie a brzuch ma mniejszy niz ja
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Emigra te mebelki z Ikei bardzo fajne, a dywan to już wogóle wypas...córeczka będzie miała ślicznie w pokoju...Na ta lampę stojąca też się czaję
Śliczny brzuszek...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a my zaczęliśmy dziś 27 tydzień
gratulacje
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na usg - Kuba to duży chłopak, bo już waży 1840 g i termin mi wychodzi na 4 marca (z OM na 18.03). Ułożony jest nózkami do dołu i ma pępowinę na karku Ale jeszcze koło 37 - 38 tc trzeba zrobic kolejne usg, zeby sprawdzić jego ułożenie i tą pępowinę - jeśli do tego czasu się nie obróci to cc. Troszkę się przestraszyłam jak o tej pępowinie mi lekarz powiedział - mam nadzieję, że będzie wszystko ok
I u mnie już 32 tc się zaczął. W poniedziałekdo tego szpitala na ten lek na płuca i żeby Kubuś wytrzymał w brzuszku do 24 lutego to będzie wszystko ok
oby malutek wytrzymal
Cytat:
ja mam termin z OM na 3 marca, a z usg na 13 marca, lekarz powiedział że owulacja mogła mi się przesunąć. Choć wiem kiedy doszło do zapłodnienia i zgadzało by się z terminem OM. No ale lekarze na różnych wizytach potwierdzali 13 marca więc nastawiam się na tą datę.
Mi ginek powiedzial juz na drugim usg (w 8 tc) ze bedziemy sie trzymac tego terminu bo jest najbardziej prawdopodobny wyszedl wtedy na 13 marca, a z OM mam na 10 wiec niewielka roznica
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Często słyszę jakieś "komenatrze", ale większośc jest miła typu "ciąża ci słuzy" "ładnie wyglądasz" itp.
Wkurza mnie jak jedna osoba za każdym razem jak się widzimy pyta o termin porodu. Tak ciężko zapamiętać, że to pytanie już padło?
to tak jak moj starszy brat
Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!
heeej

dzien dobry z ranka obudzilismy sie po 4, nie moglismy spac, ale po 6 jeszcze zasnelismy i spalismy do po 8 czuje sie wyspana. Troche ogarnelam kuchnie po wczorajszych atrakcjach, dywanik sie suszy jeszcze musze poodkurzac tylko i wstawic pranko jeszcze.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:53   #505
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

Emigra ,ale ładna piła

mój lekarz tez narazie nic o liczeniu ruchów nie wspominał, pyta tylko czy czuje regularnie i juz. Ja czytałam ze jesli dziecko przez dwie godziny nie da znaku zycia to wtedy mozna sie zaczac niepokoic, mój synek melduje sie co kilka minut i dwa-3 razy dziennie ma momenty wiekszej aktywnosci.Widze ze czasem ma spokojniejszy dzien.

Ja wypralam tylko koszule razem z rzeczami dzidzi, ale tak to nie zamierzam prac swoich rzeczy w proszku dzidziusiowym

U mnie w sklepie butelka spirytusu tego z zielona naklejka kosztuje (0,5 l) 40 zl, wiem bo TZ kupuje i robi nalewki

KAruzelka do mnie dotarła, jest super TZ cieszył sie jak dziecko jak sobie ja skręcał

Brzucha tez nie pozwalam dotykac, stresuje mnie to , tylko TZ ma przyzwolenie

Ja do pupki oprocz sudocremu kupilam , krem z ziajki, płyn do kapieli tez z ziajki, ale dokupie jeszcze jakies mydełko,moze to z nivei o którym Aguska wspominała, oliwke tez na wszelki wypadek kupie np do masażu dzidzi

Hej Agneska

Co do karmienia piersia to chyba tez bede wolala( jesli bedzie taka mozliwosc) karmic małego w spokoju bez gapiów, ale jesli zdarzy sie sytuacja ze bedzie trzeba nakarmic w sklepie, parku czy u lekarza to nie mam zamiaru chowac sie po kątach, jesli komus taki widok nie odpowiada niech nie patrzy.
Ja jak widze sikającego faceta gdzies pod drzewem to na niego nie patrze bo nie mam ochoty na taka scene patrzec ( przperaszam z porównanie), wiec jezeli komus mój cyc i ssący go syn przeszkadza to tez niech nie patrzy

U mnie tez juz druga tura prania sie suszy, w tym tygodniu czeka mnie ostre prasowanie.

Mój termin od pierwszego usg w 6 t jest zawsze 27-29 marzec, niby z OM mam na 5 kwietnia, ale gin tez mówi ze trzymamy sie wersji pierwszej.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-15 o 09:56
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:54   #506
88natka
Zadomowienie

Agneska witaj
co do laktatorów ja kupiłam ręczny aventu, nie wiem jak się będzie sprawował bo jeszcze go nie używałam.
Ja dziś do pracy, jeszcze tylko 3 dni i zaczynam urlop

niespodzianka
Stary 2012-01-15, 10:04   #507
tynka88
Zadomowienie

ja tez mam reczny z aventu

my jutro mamy wizyte i szkole rodzenia

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:08   #508
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Emigra miałaś się z tą zalaną kuchnią,ale dobrze,że szybko ogarnęliście z mężem

Cytrynka gratulacje dla siostry a data faktycznie sympatyczna i podobno przynosi szczęście

Ivona84 trzymam kciki żeby wszystko się unormowało i z pępowiną i żeby maluszek obrócił się do porodu.

Roksape chyba jutro zrobię tego orzechowca z Twojego przepisu tak mi smaka narobiłyście tymi ciastami.

Nikii89 ja też nie lubie jak obcy ludzie mnie chcą po brzuchu dotykać

Agneska witaj. Co do laktatora ja mam ręczny Avent,ale przewiduję używać go tylko sporadycznie.

Dziewczyny jestem już po wszystkich egzaminach !! Dzisiaj rano miałam ostatni i jestem tak happy,że po prostu sobie nie wyobrażacie.
Po drodze jak wracałam z uczelni zaszłam do Biedronki kupiłam kilka bananów i pomarańczy,a dodatkowo takie koszyczki materiałowe do pokoju dla maluszka,żeby móc w nich kosmetyki dziecięce składować i kilka różnych paczek chusteczek nawilżanych do przetestowania.
Wiecie, pomyślałam sobie,że co tydzień przy okazji zakupów będziemy z TŻ kupować po paczce pampersów i chusteczek to zawsze się przyda i się nie zmarnuje. I tutaj moje pytanie do dziewczyn, które już mają większe maleństwa , pamiętacie mniej-więcej ile paczek tych najmniejszych pampersów zużyłyście bo nie chciałabym żeby mi zostało. Chsteczki wiadomo się zużyje,a za małych pampersów na pupkę pakować dla maleństwa nie będę.

W tygodniu dokupię jeszcze termometr, nawilżacz powietrza, z dwie butelki TT i później zostaną mi same kosmetyki do kupienia.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:15   #509
88natka
Zadomowienie

MegMakeUp gratulacje

niespodzianka
Stary 2012-01-15, 10:18   #510
emigra
Zakorzenienie

Meg gratuluje konca egzaminow pamietam te radosc

dziewczyny pisaly ze ok 6-8 tygodni uzywaly tych najmniejszych o ile dobrze pamietam, no ale kazde dzidzi chyba inna ilosc dziennie zuzywa, bo niektore wiecej kupek robia, inne mniej itp

A wczoraj wieczorem poszlismy z mezem na spacerek i zaszlismy do sklepu po cos slodkiego kupilam sobie pilke do cwiczen za cale 5,99 to az wstyd bylo nie brac, a juz dawno chcialam taka miec do siedzenia a pozniej do cwiczen no i mam maz nadmuchal (bo pompka odmowila posluszenstwa ) i moge siedziec
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości