|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
i oj, będziemy, będziemy... A lada moment później będą kolki, nocne niespanie, itd ![]() Ale za to będziesz korzystać z naszych najświeższych doświadczeń ![]() Cytat:
Z tymi fotelikami... Mało prawdopodobne mi się to wydaje... Ale w naszej pięknej Polsce wszystko jest możliwe. Generalnie wszystkie foteliki 0-13 kg mają podobną konstrukcję, tzn. kształt, więc pozostaje kwestia jakości użytych materiałów... Równie dobrze ten sprzedawca może mieć większą premię za sprzedaż tych "polskich" fotelików ![]() Dobrze, że mąż już się przekonuje ![]() Wizaż w ogóle nie działał i ja też dzięki temu pooglądałam nowe rzeczy, akurat meble wczoraj W ogóle udało mi się też zrobić listę rzeczy, które muszę dokupić dla Kaja, na podstawie listy z której robiłam zakupy dla Maksa... Doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o różne drobiazgi to nie jest źle: kosmetyki, pieluchy, uzupełnienie pościeli - w 500 zł powinnam się zmieścić, drobny remont pokoju - podłoga, lampy, rolety - 1000 mam nadzieję wystarczy I zostały mi trzy pozycje na liście: wózek, fotelik i meble A na to można wydać 3 tys, a można i 20, więc dalej przede mną sporo szukania i decyzja na ile wydatków możemy sobie pozwolić. Z jednej strony chcę jakieś meble lepsze i trwałe, a z drugiej i tak pewnie będzie się je za kilka lat wymieniać tym bardziej, gdybyśmy się zdecydowali na trzecie dziecko, które byłoby w pokoju z Kajem.... Ech, dużo tych decyzji, ale jakie to wszystko przyjemne Tego wózka nie znam zupełnie, ale faktycznie w Tarnowie jest mały wybór, w Kr znalazłam o wiele więcej
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-14 o 18:06 |
||
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
mi też się podoba, ale przeważa clasyczny
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, ja chyba zaraz pęknę, brakuje mi skóry na brzuchu, aż boli, zaraz umrę.
Ja też mam potworne bóle stawów, głównie nadgarstków i generalnie bolą w nocy, w dzień jest jako tako
|
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ja dopiero wróciłam z Łodzi. Byliśmy poglądać wózki i jesteśmy już zdecydowani na tego x-landera xq. W porównaniu z wózkami maxi cosi to jest leciutki, fajnie, lekko się prowadzi, wizualnie mi się podoba. Co do fotelików, my wahaliśmy się między recaro a maxi cosi, ale w "namacalnym" starciu wybieramy recaro. Jedyny minus tych wózków jak dla mnie to materiał, taki zamszowy, no ale czarny mi się nawet podobał. Maxi cosi jest trochę mniejszy i mam wrażenie, ze recaro ma lepiej zabezpieczoną głowę malucha. W każdym razie cieszę się z wyjazdu, bo rozwiał nasze wątpliwości, ale i tak zakupimy przez neta, bo biorąc pod uwagę te wszystkie dodatki typu folia przeciwdeszczowa, moskitiera itp to wychodzi jakieś 300-400zł taniej niż tam w sklepie jakby chciał caly komplet zakupić. |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism ja też się zdziwiłam że glukoze ale co tam,chce to mu zrobię.
U mnie na Żuławach katastrofa,tzn zalewa moje miasto,rzeka co płynie przez moje miasto wylewa,zalane ulice i domy...a ja mieszkam bardzo blisko tej rzeki i boję sie o auto,mianowicie o 2.Straż w kółko jeżdzi rozkładają worki z piachem. |
|
|
|
#1236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przede wszystkim gratuluję synka i dobrych wiadomości z połówkowego! Cytat:
![]() Cytat:
Co racja, to racja. ![]() Cytat:
Ale sypnęło śniegiem... Prawdziwa zima.
|
||||
|
|
|
#1237 |
|
Konto usunięte
|
A mnie coś boli, ale nie wiem, czy to brzuch czy kręgosłup, to znaczy pobolewa.
Posprzątałam już te wszystkie ozdoby ![]() Ten brzuch to nie wiem, czy mnie nie boli z zaparcia, znowu mnie męczy :/ I mam wrażenie, że mi pęknie, to niesamowite, że może urosnąć do tego rozmiaru :/ Tzn. żeby było jasne, jestem pewna, że w 40% ten rozmiar brzucha to nie "wina" dziecka..... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-14 o 19:16 |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś rozbierać choinkę u rodziców, ale nie pojechaliśmy.
Za to trochę uporządkowaliśmy graty i rogacizna już się pręży na all. Mąż się śmieje, że jak nikt nie będzie chciał kupić to w garażu sobie zrobimy chatkę myśliwską... Te "trofea" to po teściu. Nie polował, ale lubił takie "gadżety"... Mąż mówił, że razem z bratem pozbyli się jakiegoś poroża bawołu albo innego zwierza o rozpiętości 2.5m - tego nie dałoby się upchnąć w żadnej szafie. Ja zaraz po wprowadzeniu się do męża nakazałam zesłać na śmietnikowe wygnanie Hermana - olbrzymiej skóry z dzika, która zalegała w przedpokoju. Mąż nawet bardzo nie protestował. |
|
|
|
#1239 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31617543]A mnie coś boli, ale nie wiem, czy to brzuch czy kręgosłup, to znaczy pobolewa. Posprzątałam już te wszystkie ozdoby ![]() Ten brzuch to nie wiem, czy mnie nie boli z zaparcia, znowu mnie męczy :/ I mam wrażenie, że mi pęknie, to niesamowite, że może urosnąć do tego rozmiaru :/ Tzn. żeby było jasne, jestem pewna, że w 40% ten rozmiar brzucha to nie "wina" dziecka.....[/QUOTE] Spróbuj kupić sobie lactulosę - to śodek przeciw zaparciom , można stosować od 4 miesiąca ciaży. Mi lekarz zalecił. Albo śliweczki wedzona, suszone - mnie pomaga. Cytat:
U mnie wczoraj też wizaż nie chodził i byłam tak wkurzona . Byłam dzisiaj w baby maksie i wielka d...a. Powiem tak - ceny z kosmosu, asortyment nie powala. Jedyne co to mają przystepne ceny ubranek - np. półśpioszki nieuciskowe za 13 zł. Aaaa i obejrzalam sobie wózek tako jumper Xtak wiecie sama (bo u koleżanki juz też go obczaiłam) na spokojnie i pokazałam M. - jesteśmy na niego zdecydowani. M też sie podoba - mówi, ze kółka zwrotne to super sprawa. Ale fajna rzecz pojechalismy do ikei i tam sluchajcie komplet dla dzidziusia tzn. łóżeczko, materacyk, stolik do przewijania, pościel i inne rzeczy mozna kupić dosłanwnie za -a kilkanaście, kilkadziesiat złotych a nie kilkaset złotych - tzn każdą rzecz i w gruncie rzeczy fajne to jest - miękkie, przyjemne w dotyku - tylko ogromny minus to taki, ze jak się kupi kołdrę w ikei to już trzeba tylko w ikeii kupowac ,bo nie ma rozmiarów, ale idzie przeboleć. Dziewczyny ja dzisiaj zaczynam już 23 tydzień Mnie tez bolą stawy - najbardziej kostki u nóg w nocy maskara, aż spać nie mogę.
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma jeszcze ikei. Miała być i coś nagle utknęło w miejscu... Gratuluję 23 tygodnia! ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna jestem, tylko nie wiem na co... Może wykończę lody. Żeby nie wiedzieć, co się chce zjeść, to już dziwne.
![]() Wiecie co... Wzięłam linijkę i poszłam do męża - gra sobie. Mówię mu, że wkraczamy powoli w 5 miesiąc, dziecko ma obecnie około 10-11cm (pokazuję mu na linijce) i zaczyna nabierać pierwszej warstwy tłuszczyku. [Patrzy się na mnie dziwnie...] To ja kontynuuję: bla, bla, bla... "Pod koniec tego miesiąca nasze maleństwo powinno ważyć już nawet około 400g i mieć wielkość około 25cm" (pokazuje na linijce). Mąż: "o matko! To już takie duże?!"... A co. Trzeba chłopa trochę rozruszać. Chociaż myślę, że to czwartkowe usg i późniejsze połówkowe zmuszą go trochę do działania. A jeszcze jak kopniaka dostanie, to w ogóle będzie chodził jak w zegarku. Przyznaję, że po porannych rozmowach zaczął się trochę zastanawiać, organizować... Te paskudztwa wyciągnął sam, obfocił itd. Także jesteśmy ciut do przodu, choć maleńkimi kroczkami. |
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stanach Maxi Cosi rowniez ma bardzo dobre opinie Cytat:
a widzisz .. to jest roznica jak ciezarna kobieta w 8 miesiacu musi wszystko przygotowac a pozniej jeszcze sparzatac U mnie tym zajma sie przyjaciolki z mama ja przyjde juz na gotowe Bede miala jakies 20 osob ( same dziewczyny ) a maz razem z chlopakami pojada na gokarty w tym czasie a pozniej jak wroca to bedziemy razem siedziec
|
|
|
#1244 |
|
Konto usunięte
|
Ja TŻowi czasami czytam na ebrzuszku albo na mamazone, co tam już nasz dzieć umie, czasami też pokazuję wizualizacje i nawet, nawet go to interesuje.
Ale dzisiaj nie umiem wytrzymać z TŻ, tak mnie wnerwia... |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31618888]Ja TŻowi czasami czytam na ebrzuszku albo na mamazone, co tam już nasz dzieć umie, czasami też pokazuję wizualizacje i nawet, nawet go to interesuje.
Ale dzisiaj nie umiem wytrzymać z TŻ, tak mnie wnerwia...[/QUOTE] Mój na na widok baby ticker z podpisu się przeraził, że małe jest przeraźliwie chude. I jeszcze zapytał czy ono już takie duże jest. Ja też mojemu czytam i mówię, ale to 25cm go poraziło. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ja byłam na swojego wściekła z rana, bo nie dość, że do rodziców nie chciał iść, to jeszcze zasiadł do kompa i grać zaczął. Myślałam, że nie weźmie się za żadną robotę. Cóż, trochę się zrehabilitował. A i depresja mi minęła.
|
|
|
|
#1246 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie wiem, mnie wnerwia, bo się źle popatrzy albo westchnie jakoś tak marudnie.... :/ Chyba i mi się udzielił zły nastrój dzisiejszego dnia...
Zjadłam tortillę z pyszną sałatką, a teraz jeszcze bym wsunęła chlebek
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Mi małżyk kanapczynę robi.
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Hmmm. Jak to jest z tymi filmami 3D? Gdzieś mi się obiło o uszy, a raczej oczy, że w ciąży nie można oglądać. Tylko nie wiem, czy to prawda, czy jakieś baje...? |
|
|
|
#1248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli można to zapytam a ze spacerówki to również jesteś zadowolona? Bo mniej się jej przyjrzałam. Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-01-14 o 20:43 |
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też zakupy z "twardym dyskiem" tzn.kartka bądź wychodzi i mówi napisz mi sms co mam kupić, po czym jak znajduje się w sklepie to wiem, ze muszę mieć tel.włączony i zasięgu pilnować bo zaraz zadzwoni
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny.
Mam taki jakiś dziwny dzień ![]() Od dwóch dni się nie wysypiam, bo mam głupie sny. Wczoraj np. śniło mi się, że mojego dzidziusia nie donosiłam i dali mi jakieś obce, starsze dziecko i martwiłam się, że te małe ciuszki co kupiłam nie będą pasowały W ogóle to teraz na wieczór jakoś chce mi się płakać Maleństwo się rusza, ale jakoś tak niemrawie
|
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciąży takie sny to norma mi się śniło jak z Olim byłam w ciązy że mnie napadają tną brzuch wyrywają dzieckoteraz mi się śni że ktoś mi oblewa drzwi benzyną podpala a ja nie mam jak przejść z Olafem
|
|
#1252 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, zwariować można z tymi anomaliami pogodowymi. Trzymam kciuki, żeby było dobrze! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), to może i maluszkowi się udzieliło. Poza tym, jak już nieraz pisałyśmy są dni bardziej i mniej aktywne. Ważne, żeby od ok. 23-26 tc codziennie czuć jakieś ruchy.
|
||||
|
|
|
#1253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zasypało nas.
Ale jest cudownie, wszędzie biało i mroźnie. Taką zimę kocham i niech tak będzie do końca marca.![]() Jak wyszliśmy z domu po 8 rano, tak dopiero niedawno wróciłam do domu. Zrobiliśmy rundę zahaczając o budowę, spotkaliśmy się z kolejnym wykonawcą. Sensowny jest, fajnie robi, tylko musimy poczekać na wycenę. Jutro kolejny, w środę i czwartej jeszcze dwa spotkania i musimy podjąć decyzję, bo w lutym powinniśmy zacząć żeby do końca marca skończyć wykańczanie i w kwietniu się przeprowadzać. Chociaż coś czuję, ze ja już będę z kanapy sterować Po drodze obejrzeliśmy podłogi w kilku miejscach i chyba zdecydowaliśmy co będzie. Chyba. Przemyślimy sprawę i jeśli zdecydujemy, to w całaym miezkaniu będzie dębowy parkiet, olejowany. Tylko zamówić trzeba.![]() Cytat:
![]() Co do wagi... faktycznie sporo. Ale jesli nie masz sobie nic do zarzucenia to widocznie taka Twoja uroda i nic na to nie poradzisz. Na nic głodówki, na nic diety, bo potrzebujesz dostarczać sobie i dziecku odpowiedniej ilości składników. Na diety będzie czas po porodzie. Udało Ci się wcześniej, uda i kolejny raz. ![]() Cytat:
Poza tym w duuuuuużym brzuchem będzie trudniej, a teraz na pewno jesteś bardziej sprawna niż 3-4 tygodnie przed porodem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mądrej, kochanej, opiekuńczej.
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli o karmienie piersia chodzi .. to jestem za
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, cały czas szukam tytułu naszego poprzedniego wątku.
![]() kism, dodałabyć do tematu jakiś emotikon obok? ![]() :prosi :A, jeszcze chciałam napisać, że po tej glukozie miałam niewielkie rewolucje. Nie wiem czy nie pisałam... jak nie pisałam to już wiecie, jak pisałam to najwyżej się powtórzyłam.Przeczyściło mnie wczoraj i dziś, porządnie.
|
|
#1256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym karmieniem musi być ok. Okaże się, masz rację. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1257 |
|
Konto usunięte
|
A ja, mimo, że nie znoszę zimy, to cieszę się na tę pogodę. Nie cierpię zawieszenia i takiego stanu przejściowego. Jak jest lato, to ma być ciepło, zima - to zimno. Ostatnie lato było okropne, cały czas lało, a zima też strasznie się ciągnie, jest ponura i nieprzyjazna... Dzisiaj nasypało, nareszcie się zrobiło zimowo.
Niech taki będzie styczeń, no dajmy na to luty i wiosna..... Ale też prawdziwa wiosna, a nie nagle lato... Pory roku są porąbane A mnie wieczorem złapała energia i w sumie zrobiłam wszystko, co chciałam dzisiaj. Nie wiem, rano i południe miałam okropnie leniwe, popołudnie jakoś lepsze. |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że w końcu zima będzie prawdziwa... Taka ze śniegiem skrzącym w słońcu i mrozem. Takie jasne i błyszczące mroźne dni jakoś mi się z dzieciństwem kojarzą.
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u nas tak właśnie było. Dużo śniegu i słońce.
Okulary przeciwsłoneczne mam pod ręką.
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidziuś się uaktywnił
Daje czadu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

i oj, będziemy, będziemy... A lada moment później będą kolki, nocne niespanie, itd 

Nie wiem czy to prawda, ale jak spytałam sprzedawcę o foteliki Maxi Cosi (że niby do tego Jumpera) to mi powiedział, że on wcale tych fotelików nie poleca, bo one tylko w PL mają taką dobrą opinię, a już za granicą (Niemcy, Włochy) niekoniecznie. A to dlatego, że podobno te strony polskie z rankingami redaguje gość, który je do Polski sprowadza. I jeszcze ten sprzedawca powiedział, że konstrukcję zarówno do fotelików Maxi Cosi jak i do tych standardowych, które są np. przy wózkach Tako robi jedna firma, a poszczególni producenci wózków tylko je indywidualnie obszywają - że to jest ta sama konstrukcja, więc bez różnicy. Ale podkreślam, że nie wiem czy to prawda, tak mówił ten sprzedawca. W każdym razie zaczęłam się zastanawiać nad opcją 3w1, czyli fotelik standardowy, a nie Maxi Cosi.
Ale w naszej pięknej Polsce wszystko jest możliwe. Generalnie wszystkie foteliki 0-13 kg mają podobną konstrukcję, tzn. kształt, więc pozostaje kwestia jakości użytych materiałów... Równie dobrze ten sprzedawca może mieć większą premię za sprzedaż tych "polskich" fotelików 
I zostały mi trzy pozycje na liście: wózek, fotelik i meble
A na to można wydać 3 tys, a można i 20, więc dalej przede mną sporo szukania i decyzja na ile wydatków możemy sobie pozwolić. Z jednej strony chcę jakieś meble lepsze i trwałe, a z drugiej i tak pewnie będzie się je za kilka lat wymieniać tym bardziej, gdybyśmy się zdecydowali na trzecie dziecko, które byłoby w pokoju z Kajem.... Ech, dużo tych decyzji, ale jakie to wszystko przyjemne 

W międzyczasie doczytałam... I odpisuję jak zwykle obszernie, wybaczcie, ale staram się nikogo nie pomijać
) podają butlą mleko modyfikowane czy glukozę! Bo przecież one muszą się spokojnie kawki napić... 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i: