Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 23:42   #781
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Zazdroszczę pierwszego śnieżnego spacerku, u nas niestety nie byłoby nawet jak wyjechać wózkiem, śniegu po kolana, A pozwolenie na spacerki mamy dopiero od jutra .
Dady 4 mówisz?? Ile Twoja mała kobietka waży?
o jacie tyle śniegu ale ekstra

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Muszę obadać te dady, bo my na pampkach zielonych jedziemy. Ile kosztują?
A Juliś wagowo jak Franek, to chyba druga Pudzianka obok Acelinkowej Natki.
u nas 28,99zł
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Zaczynam zastanawiać się nad wprowadzeniem jednej butli mm dziennie. W nocy się normalnie poryczałam. Usypianie od 21 do 1 w nocy, walka z obijaniem a do tego pobudka po 3.

Sorry, że tak z rana i z żaleniem
Cotka ja bym dała butlę i się nie męczyła, może chociaż na noc, Filipek może dłużej pośpi, a Ty troszkę odsapniesz
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie ...przyznam się bez bicia, że podczytuję Wasz wątek praktycznie od początku ale jakoś tak wcześniej nie było okazji dołączyć..mam nadzieję, że przyjmiecie mnie teraz do swego grona...
Mam na imię Agnieszka,lat 33, mieszkam w Rybniku i jestem mamusią Michasi Noemi urodzonej 9 września 2011. Dziecię obecnie ma około 66cm i ponad 8 kg żywego szczęścia
hejka niezły pucolek z Michasi
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mati dziś został szczęśliwym posiadaczem hipcia z biedry
aBartuś ma biedroneczkę i zabawkę do kąpieli taką mega dużą na zaś
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hiszpania ?? Super... my tez lublismy sobie podrozowac przed ciaza...i teraz w wakacje chyba skusimy sie na Chorwacje
zazdroszczę, bo mój mąż to niestety latem urlopu nie dostanie, tylko zimą i to jeszcze jak jest do dupy pogoda i mroźno

noto nadrobiłam
jadę jutro na cały dzień do rodziców, bo mąż na narty śmiga

kolorowych snów

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Martusia u nas kupki tez zółte takie musztardowe ostatnio nawet w bonusie dwie robi hehe
AneczkaJ ja jeszcze ni edaje słoiczków ale zamierzam i na pewno troche podgrzeje , nie mam podgrzewacza wiec wsadze do ciepłej wody mozna tez w rondelku podgotowac wode i do takiej wsadzic słoiczek i chwile ta wode potrzymc na gazie i tez jest super podgrzane
mojemu się najcześciej zdarzają nad ranem, jak pije mleko a robi czasem ze śluzem?? bo Bartkowi raz na kilka dni się taka zdarzy:/

Asiu a słoiczki będziesz po 4 miesiącu wprowadzać czy wcześniej?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:46   #782
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
o jacie tyle śniegu ale ekstra

u nas 28,99zł

Cotka ja bym dała butlę i się nie męczyła, może chociaż na noc, Filipek może dłużej pośpi, a Ty troszkę odsapniesz

hejka niezły pucolek z Michasi

aBartuś ma biedroneczkę i zabawkę do kąpieli taką mega dużą na zaś

zazdroszczę, bo mój mąż to niestety latem urlopu nie dostanie, tylko zimą i to jeszcze jak jest do dupy pogoda i mroźno

noto nadrobiłam
jadę jutro na cały dzień do rodziców, bo mąż na narty śmiga

kolorowych snów

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

mojemu się najcześciej zdarzają nad ranem, jak pije mleko a robi czasem ze śluzem?? bo Bartkowi raz na kilka dni się taka zdarzy:/

Asiu a słoiczki będziesz po 4 miesiącu wprowadzać czy wcześniej?
no własnei szukam sluzu w tych kupach ale nie widze. albo nie wiem ze to to naprawde nei wiem , nie dopatrzyłam ie jeszcze sluzu
a słoiczki mam zakupione juz dwa chciałabym podac wczesniej, jak bede u lekarza to chce zapytac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:48   #783
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnei szukam sluzu w tych kupach ale nie widze. albo nie wiem ze to to naprawde nei wiem , nie dopatrzyłam ie jeszcze sluzu
a słoiczki mam zakupione juz dwa chciałabym podac wczesniej, jak bede u lekarza to chce zapytac
hehe dobre z tym śluzem może poprostu takich nie robi
ja też już kupiłam 2-jedno jabłuszko i jedno marchewkę ale mój pediatra zalecał po skończonym 4 miesiącu, ale moze troszke wcześniej podam Bartusiowi, szczerze to już sie nie moge doczekać

dobra już zmykam pa

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:50   #784
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hehe dobre z tym śluzem może poprostu takich nie robi
ja też już kupiłam 2-jedno jabłuszko i jedno marchewkę ale mój pediatra zalecał po skończonym 4 miesiącu, ale moze troszke wcześniej podam Bartusiowi, szczerze to już sie nie moge doczekać

dobra już zmykam pa
ja mam marchewke i marchewke z ziemniakami no i powiem szczeze ze chyba sie skusze i podam wczesniej

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

dobranoc
Stary 2012-01-14, 23:51   #785
aa2
Zakorzenienie

a to zdjecie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg główka aa.jpg (68,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-01-15, 07:41   #786
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

ale słodziak z Marcelka a główka pięknie w górze

ja dziś pierwsza? wow. dzień dobry zimowo i żeby nie było małż mnie obudził, a nie dziecko

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:26   #787
archinta
Zakorzenienie

Najpierw się witam bez nadrabiania- jakbym miała ne zdążyć

Widziałam,ze pisałyście,ze pisałyście o przechodzeniu na pieluchy rozm. 4- my jesteśmy na tym rozmiarze już chyba z miesiąc Tż kupił kilka dni temu kolejną paczkę i się zastanawiam, czy następna to już 5 będzie
Tak w ogóle ta rozmiarówka na pieluchach trochę śmieszna- pamiętam jak mały miał się mieścić w nr 2 a zostaliśmy z całą paczką i kawałkiem kolejnej ale zużyłam do okładów piersi

Cytat:
a to zdjecie z dzisiaj
eno eno- głowa coraz wyżej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie - czy wszystkie bierzecie na chrzestnych tylko kogoś z rodziny?
U nas jak dojdzie do chrztu to po obu stronach znajomi
Cytat:
Witam wszystkie mamusie ...przyznam się bez bicia, że podczytuję Wasz wątek praktycznie od początku ale jakoś tak wcześniej nie było okazji dołączyć..mam nadzieję, że przyjmiecie mnie teraz do swego grona...
Mam na imię Agnieszka,lat 33, mieszkam w Rybniku i jestem mamusią Michasi Noemi urodzonej 9 września 2011. Dziecię obecnie ma około 66cm i ponad 8 kg żywego szczęścia
czeeeee
lepiej późno niż wcale
I słodką masz klusinkę
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ale duże te Wasze dzieciaczki, moja kruszynka jeszcze rozm. 62 nosi i pieluchy 2...
musza byc i pudziany i kruszynki
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mati dziś został szczęśliwym posiadaczem hipcia z biedry
Tez dołączyliśy do fanów hipcia- była jeszcze biedronka i słonik ale hipcio jakiś najfajniejszy.
Moja mama jak go zobaczyła "ale fajny niedźwiedź"
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dżem dobry
Człowiek nie ma kiedy wejść na forum przez 2 dni, a tu tyle stron naprodukowane Nie jestem w stanie Was nadrobić, nie ma bata... Nie pogniewacie się?
"Przelecę" tylko szybko ostatnie kilka stron
i ja też mam taki plan nie zdaze
Wczoraj dzień odwiedzin mieliśmy i za bardzo nie miałam czasu na neta. Przed wczo zjeżdżaliśmy z wiochy - to tez.
A od jutra sama z dzieciem w domku , ech
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:40   #788
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
tiaaaaaa. Moja chrzestna- siostra taty nie przyszła do nas na ślub - bo nie miała się w co ubrać nie wspomnę, ze mieszka na dole osiedla a widywałam ja tylko czasem w kościele, ani nie zadzwoniła ani się nie zapytała, nic ja nie obchodziło. taka fajna matka chrzestna z niej Mojego brata chrzestny, to mojego taty kuzyn- brat widział chrzestnego na chrzcie a potem na komunii, teraz ma 23 lata
tiaaaaaaaa nie ma to jak rodzina

ja moją chrzestną tez widziałam na komunii i na weselu "przyjaciółka" mamy ze studiów

u nas oboje chrzestnych jest ze strony męża bo moi bracia obaj niewierzący to sie nie nadają

co tam ciekawego czytasz?

Cukiernia pod Amorem nawet mi sie podoba na razie

jejku jaki nam cyrk mala urządziła przy kapaniu to masakra, zanosiła się płaczem wręcz, nie wiem co się jej stało, ale to był pierwszy raz kiedy tak płakała przy kapaniu, zawsze była uśmiechnięta, chichrała się i mogłaby godzinami leżeć w wanience a dziś ledwo ja na szybko opłukaliśmy
o kurcze, moze głodna była?

Cytat:
faktycznie poczekam z tydzień.ale w ogóle na bebilonie pepti piszą, że w 5 mies ma jeść dziecko 1050 ml. wiem, ze to orientacyjnie ale Agatka je 600-700 no i nie wiem czy martwić się iść do pediatry....
ja bym nie szła...poprostu widocznie tyle jej wystarcza I tak wiecej jej nie wciśniesz jak nie bedzie chciała. A co do rozszerzania diety to wszedzie piszą zeby własnie odczekać kilka dni i znowu próbować

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tak w ogóle ta rozmiarówka na pieluchach trochę śmieszna- pamiętam jak mały miał się mieścić w nr 2 a zostaliśmy z całą paczką i kawałkiem kolejnej ale zużyłam do okładów piersi

usmiałam sie z okładów

mój tato uznał ze to jest krowa, także luz
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:44   #789
archinta
Zakorzenienie

wciąż nadrabiam- po troszkę

Cytat:
jejku jaki nam cyrk mala urządziła przy kapaniu to masakra, zanosiła się płaczem wręcz, nie wiem co się jej stało, ale to był pierwszy raz kiedy tak płakała przy kapaniu, zawsze była uśmiechnięta, chichrała się i mogłaby godzinami leżeć w wanience a dziś ledwo ja na szybko opłukaliśmy
uuuu, moze zbyt zmęczona była?
Cytat:
no jestem
kurcze wykapałam małego , mąz go karmił a ten juz ledwo jadł bo zasypiał,mąż go do odbicia a ten spi -szok , no lae beknoł i ja go do łożeczka nawet oka nie ruszył skubany
Ja Wam ciągle zazdroszcze nooooooooo
Cytat:
my tez nad Polskie jakby co zróbmy zlot
To w tym roku zlot nad polskim morzem a w przyszłym Chorwacja, co???
Cytat:
hehe- mogę Ci trochę śluzu przesłać

Jak złożysz pieluszkę z koopą i otworzysz to ciągną się nitki? Bo to śluz

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
usmiałam sie z okładów
nie smiej sie z cudzego nieszczęścia to co wtedy przeżyłam to moje
Cytat:
Jeszcze lepszy
Stary 2012-01-15, 10:15   #790
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
dobrej nocki dziewczyny, chyba juz dzis nie przyjde bo mam plan poczytać ksiażke jak mała ksieżniczka zechce pójść spać po kąpieli

my tez sie wybieramy do chorwacji mam nadzieje ze wypali, bo w te wakacje nie bylismy i strasznie juz tęsknię. No i chcialabym tyle małej tam pokazać, szkoda, ze jeszcze nie bedzie kumać

oj laski dajecie czadu
No tak maluchy jeszcze nie kumaja...ale kiedys im pokazemy zdjecia jak wczesnie zwiedzaly swiat

Cytat:
A Chorwację polecam - gdziekolwiek się tam nie pojedzie to piękne widoki, ciepła i lazurowa woda, nieustające ciepełko i słoneczko zapewnione, no chyba, że się pechowo trafi na porę deszczową
a kiedy ta pora deszczowa ??

Cytat:
Ja też chciałam do Chorwacji w tym roku, a TŻ mówi, że lepiej gdzieś w Polskę jechać... A mnie się zdaje, że łatwiej na zagraniczny zoorganizowany wyjazd z dzieckiem, niż w PL samemu coś kombinować....tyle, że w kraju można autem pojechać i więcej rzeczy dla dziecka zabrać np. łóżeczko turystyczne.
my zamierzamy jechac autkiem wiec sporo rzeczy sobie zabierzemy
moi znajomi tez byli w Chorwacji i polecaja wyjazd autem...zawsze mozna sobie tam wiecej pozwiedzac

Cytat:
żartujesz? matko ja mam nadzieje, ze do takiego etapu nie dojdzie jak mi teraz czasem po jedzeniu trzeba do odbicia nosić tego klocuszka to jakby chciała cały dzień tak być to bym ocipiala yy znaczy się wróć! to drugie

to nie trwa dlugo dzieci mojej sis tez tak mialy....tylko to nie jest w sensie ze musisz nosic caly czas tylko ze jak np kolezanka, babcia, dziadek beda chcieli wziac Twojego maluszka na rece to ono sie rozplacze...taki etap....
moja np od kilku dni jak ja musze na chwile zostawic i mnie nie widzi to zaczyna piszczec....

mi tak samo

ejjj!! bo się nie odezwałaś potem! co się działo/dzieje???

tiaaaaaa. Moja chrzestna- siostra taty nie przyszła do nas na ślub - bo nie miała się w co ubrać nie wspomnę, ze mieszka na dole osiedla a widywałam ja tylko czasem w kościele, ani nie zadzwoniła ani się nie zapytała, nic ja nie obchodziło. taka fajna matka chrzestna z niej Mojego brata chrzestny, to mojego taty kuzyn- brat widział chrzestnego na chrzcie a potem na komunii, teraz ma 23 lata
tiaaaaaaaa nie ma to jak rodzina

wiem o co Ci chodzi.... bo np moj chrzestny to brat mojego ojca ktorego widzialam na komunii.... wiem jak to jest z rodzina...ja sie staram z moja sis trzymac bardzo dobre kontakty.... bo widzimy jak sie porobilo zle pomiedzy moja mama i jej bratem....to jest cos na zasadzie uczenia sie na cudzych bledach....Mam nadzieje, ze nigdy nam sie nie pochrzani.....

u nas jest taka sama sytuacja- chrzestna będzie moja siostra, za to od męża strony ja nie widzę nikogo kogo bym widziała w tej roli. I najprawdopodobniej będzie nasz znajomy, z którym kiedyś wynajmowaliśmy razem mieszkanie, odwiedzaliśmy sie, jesteśmy w dobrych stosunkach i wiem, ze w razie czego będziemy mogli na niego liczyc. Bo dla mnie chrzestny to musi być taka osoba, której bez wahania oddam swoje dziecko i będę miała milion procent pewności, ze jej włos z głowy nie spadnie. Chba, ze maz sie zgodzi na dwie osoby zmojej strony to wtedy bedzie syn mojego chrzestnego
U nas za to obiekcje pewnie będzie mieć teściowa- ona mi już proponowała kogo mogę wziąć na chrzestnego, a guzik!

ja tez tak uwazam....chrzestni powinni byc odpowiedzialni....dlatego ja nigdy nie wezme siostry tz-a, a chcemy miec jeszcze jednego dzidziusia.,,,,

no witamy tez Cie często widziałam na pasku
piękne imię ma córka widze ze sadzasz już core, nie boisz się o kręgosłup?

tez zapisuje

co tam ciekawego czytasz?

tez tak mialysmy...efekt taki ze od msca kapiemy sie razem,....

Cytat:
wiecie co no załamka, Agatka za nic nie chce marchewki, marchewki z ziemniakiem, jabłka, a teraz jeszcze kleiku nie i koniec, ciut kleiku co zjadła to wszystko się cofnęło. w ogóle strasznie dużo mi ulewa, wasze tez tak? już nie wiem co robić....

wydaje mi sie ze nie jest jeszcze gotowa..... ja swojej tez dalam wczoraj zupke marchewkowa z ryzem..wiecej wyplula niz zjadla...wiec jeszcze poczekamy pare tygodni.....
a i mojej tez sie zaczelo ulewanie

Cytat:
wiecie co, właśnie była głodna,ale nie aż tak na maxa żeby nie denerwować. no i starałam się tak po trochu to wprowadzac tydzien temu ta marchewka i amrchewka+ziemniaki, w zasadzie 3 dni p[przerwy proba jabłka też nie, no i ten kleik. a rzadki zrobiłam.nie i koniec. faktycznie poczekam z tydzień. ale w ogóle na bebilonie pepti piszą, że w 5 mies ma jeść dziecko 1050 ml. wiem, ze to orientacyjnie ale Agatka je 600-700 no i nie wiem czy martwić się iść do pediatry....
Indygo moja tez na pepti i na dobe wciaga 590-700 ml ....ja nie patrze na te tabele bo kazde dziecko inaczej sobie reguluje jedzenie ( pediatra mi to powiedziala) .... nie martw sie krzywdy maluszek sobie nie zrobi....widocznie tyle potrzebuje....

A wogole to dzien dobry wszystkim.....
poki co lece na kawe bo mala wlasnie zasnela
Stary 2012-01-15, 10:16   #791
danika
Zakorzenienie

my sie do chorwacji wybieramy samochodem, nie na wczasy żadne tylko do apartamentu nie cierpie wczasów, tłocznych hoteli itd. My na koniec swiata zawsze jeździmy oj już widzę to moje małe jak się pluska w adriatyku
a w sumie od nas dojazd do chorwacji zajmuje niewiele dłużej niż nad morze nasze, płacimy 10euro za łeba wiec chyba tez nie drożej niz u nas, wiadomo wiecej za paliwo - ale za to woda ciepła

Cytat:
nie smiej sie z cudzego nieszczęścia to co wtedy przeżyłam to moje
wiem kochana wiem dobrze, ze już przeszło
Stary 2012-01-15, 10:25   #792
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jestem dziś obrażona na małego.
Znowu walka o spanie. Dziwne noce z pobudkami- nie wiem ile ich było bo zasypiałam nawet nie wiem kiedy, ale o wiele więcej niż zawsze.
Piersi mnie dziwnie bolą, jakby mały nie wysysał wszystkiego... waga też ostatnio słabo rośnie- co prawda podobno po 3 miesiącu chyba się już wolniej przybiera, ale w porównaniu z częstrzymi nocnymi pobudkami i jakby niewysysanymi do końca piersiami daje do myślenia. Dobrze, że jutro pediatra. Chociaż szkoda, że pewnie mało co pomogą

Widzę, że na tapecie rozmowy o podróżach... mnie tam teraz zupełnie nie ciągnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:27   #793
danika
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy ta pora deszczowa ??

ja nie wiem byłam juz 5 razy w różnych terminach, raz końcem maja, i padało w sumie 3 dni. Fakt, raz lało tak ze nie dało sie wyjsc z domu

moi znajomi tez byli w Chorwacji i polecaja wyjazd autem...zawsze mozna sobie tam wiecej pozwiedzac
autkiem, tylko autkiem chociaz z taką malizną to za wiele nie pozwiedzasz niestety, zwłaszcza w lecie jak bedzie upał wielki. My sie w tym roku nastawiamy na wakacje stacjonarne, ewentualnie wieczorne/popołudniowe wypady do okolicznych miast
Stary 2012-01-15, 10:39   #794
agnieszka 0605
Zakorzenienie

HEJ

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A odnośnie tematu wakacji - czy któraś z was ma sprawdzone noclegi nad morzem? Bo my w tym roku nad polskie morze się wybieramy.
My już w grudniu zamawialiśmy domki w Mielnie na początek lipca, nad samym morzem - Złota Plaża. Teście byli tam rok temu i chwalili sobie.

Kobietki - ile Wasze maluszki budzą się razy w nocy? Bo u nas wróciły pory pobudek z okresu noworodkowego i w dodatku o 6-7 jesteśmy wyspani. Tzn. Amelka jest, bo ja to nie za bardzo

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-15 o 10:42
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:41   #795
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Archi u Was tez kupki ze sluzem?? Wytlumacz mi kochana pd czego to jest moja tak ma odkad przeszlysmy na bebilon pepti i lekarka kazala dawac w saszetkach probiotyk z prebiotykiem i syrop Ketafin czy jakos tak....

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nam kazała dietę rozszerzać dopiero po 6 miesiącu przy skazie
ja tez chyba poczekam z tym rozszerzaniem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Noo chyba też muszę zacząć robić sobie notatki bo to różnie z tym jedzeniem jest - do tej pory zjadała raczej za każdym razem te 150ml, teraz coś jej się pozmieniało. A liczysz samą wodę czy już po dodaniu mleczka? Bo tam zawsze z mlekiem wychodzi więcej do zjedzenia
ja tez zawsze zapisuje ...a moja teraz wypija tylko 80-90 ml...normalnie nie wiem co jej sie porobilo....
ale licze zawsze jak juz z mlekiem wymieszam....

Cytat:
To ja przez pierwszy miesiąc karmienia robiłam odwrotnie, jak mała nie chciała cycka ssać. Najpierw butelka na zachętę i po paru łyczkach podmiana na cyca...

A jedzenie ze słoiczka podgrzewacie? Macie podgrzewacze, czy jak sobie radzicie?

jak dawalam malej jablko to jej podgrzalam bo bylo lekko zimne....mam podgrzewacz ale uwazam ze nie jest to potrzebna rzecz...wystarczy wrzucic sloiczek do miski zalac goraca woda i podgrzane....

Cytat:
a to zdjecie z dzisiaj
ale slodziak...i jak glowko wysoko trzyma.....

Cytat:
my sie do chorwacji wybieramy samochodem, nie na wczasy żadne tylko do apartamentu nie cierpie wczasów, tłocznych hoteli itd. My na koniec swiata zawsze jeździmy oj już widzę to moje małe jak się pluska w adriatyku
a w sumie od nas dojazd do chorwacji zajmuje niewiele dłużej niż nad morze nasze, płacimy 10euro za łeba wiec chyba tez nie drożej niz u nas, wiadomo wiecej za paliwo - ale za to woda ciepła

wiem kochana wiem dobrze, ze już przeszło
my tez chcemy wybrac apartamenty...wychodzi bardzo tanio...a jeszcze brat tz-a z nami sie wybierze takze oplaty beda bardzo niskie....

Cytat:
autkiem, tylko autkiem chociaz z taką malizną to za wiele nie pozwiedzasz niestety, zwłaszcza w lecie jak bedzie upał wielki. My sie w tym roku nastawiamy na wakacje stacjonarne, ewentualnie wieczorne/popołudniowe wypady do okolicznych miast

kochana a jakie polecasz rejony?? chcielibysmy zeby byla to miejscowosc zaraz nad morzem... a z jakich stron w necie korzystasz?? czy jedziecie w ciemno??
Stary 2012-01-15, 10:48   #796
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
HEJ

My już w grudniu zamawialiśmy domki w Mielnie na początek lipca, nad samym morzem - Złota Plaża. Teście byli tam rok temu i chwalili sobie.

Kobietki - ile Wasze maluszki budzą się razy w nocy? Bo u nas wróciły pory pobudek z okresu noworodkoweg
o i w dodatku o 6-7 jesteśmy wyspani. Tzn. Amelka jest, bo ja to nie za bardzo
u nas podobnie od wczoraj.o ile to oznacza duzo pobudek?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-15 o 10:49
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:51   #797
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
HEJ

Kobietki - ile Wasze maluszki budzą się razy w nocy? Bo u nas wróciły pory pobudek z okresu noworodkowego i w dodatku o 6-7 jesteśmy wyspani. Tzn. Amelka jest, bo ja to nie za bardzo
moja sie budzi teraz 2 razy po 24 i ok 3 w nocy potem ok 8 zje polezymy razem i jeszcze zasypia na ok 40 min
Stary 2012-01-15, 10:57   #798
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry
Ale nas zasypało Dobrze, że odśnieżarkę mamy, bo odcięci od świata byśmy byli. Tż miał niezłą rozgrzewkę z rana

Moje dziecię leży sobie grzecznie w leżaczku, gada z małpką i odkrywa swoja drugą rączkę

W ogóle od jakiegoś czasu ma fazę na pakowanie piąstek do buzi... Próbowałam dawać smoczka zamiast, ale przeważnie go nie chce- krzywi sie i wypluwa. I nie wiem, czy mimo wszystko wpychać, czy niech sobie te piąstki kosztuje? Pytałam pediatry ostatnio, ale tak mi odpowiedziała, że nadal nie wiem
Stary 2012-01-15, 11:01   #799
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Ale nas zasypało Dobrze, że odśnieżarkę mamy, bo odcięci od świata byśmy byli. Tż miał niezłą rozgrzewkę z rana

Moje dziecię leży sobie grzecznie w leżaczku, gada z małpką i odkrywa swoja drugą rączkę

W ogóle od jakiegoś czasu ma fazę na pakowanie piąstek do buzi... Próbowałam dawać smoczka zamiast, ale przeważnie go nie chce- krzywi sie i wypluwa. I nie wiem, czy mimo wszystko wpychać, czy niech sobie te piąstki kosztuje? Pytałam pediatry ostatnio, ale tak mi odpowiedziała, że nadal nie wiem

Madziu nic nie poradzisz na to wpychanie piastek do buzi ...kazdy maluszek to chyba przechodzi.... i u mojej smok sie nie sprawdzal...takze pozwol jej na smakowanie piastek
Stary 2012-01-15, 11:47   #800
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Najpierw się witam bez nadrabiania- jakbym miała ne zdążyć

Widziałam,ze pisałyście,ze pisałyście o przechodzeniu na pieluchy rozm. 4- my jesteśmy na tym rozmiarze już chyba z miesiąc Tż kupił kilka dni temu kolejną paczkę i się zastanawiam, czy następna to już 5 będzie

ot matka-pomyslowy dobromir

U nas jak dojdzie do chrztu to po obu stronach znajomi

o no widzisz, to podobnie

Tez dołączyliśy do fanów hipcia- była jeszcze biedronka i słonik ale hipcio jakiś najfajniejszy.
niedźwiedź
oho, ktoś mi piska w łóżeczku lecę

Cytat:

ja bym nie szła...poprostu widocznie tyle jej wystarcza I tak wiecej jej nie wciśniesz jak nie bedzie chciała. A co do rozszerzania diety to wszedzie piszą zeby własnie odczekać kilka dni i znowu próbować

o, mądrego miło posłuchać poczekam w takim razie

padłam, krowa

Cytat:
To w tym roku zlot nad polskim morzem a w przyszłym Chorwacja, co???

taaaa, popieram
Cytat:

wydaje mi sie ze nie jest jeszcze gotowa..... ja swojej tez dalam wczoraj zupke marchewkowa z ryzem..wiecej wyplula niz zjadla...wiec jeszcze poczekamy pare tygodni.....
a i mojej tez sie zaczelo ulewanie

no właśnie niegotowa, wiec czekamy

Indygo moja tez na pepti i na dobe wciaga 590-700 ml ....ja nie patrze na te tabele bo kazde dziecko inaczej sobie reguluje jedzenie ( pediatra mi to powiedziala) .... nie martw sie krzywdy maluszek sobie nie zrobi....widocznie tyle potrzebuje....

no tak bo jest radosna, zadowolona, roześmiana, kupki oki. a ostatnio nawet pediatra powiedziała że ona z tych drobniejszych dzieci więc pewnie dlatego tej "normy" nie wyrabia.
Cytat:
Cytat:
ja tez zawsze zapisuje ...a moja teraz wypija tylko 80-90 ml...normalnie nie wiem co jej sie porobilo....
ale licze zawsze jak juz z mlekiem wymieszam....

jak dawalam malej jablko to jej podgrzalam bo bylo lekko zimne....mam podgrzewacz ale uwazam ze nie jest to potrzebna rzecz...wystarczy wrzucic sloiczek do miski zalac goraca woda i podgrzane....

ja mam podgrzewacz, ale dostałam w pracy od kolezanek z działu wiec prezent super, sama bym nie kupowała. tylko jak nie daje się całego słoiczka to całego nie podgrzewać, potem juz się nie nadaje.

my tez chcemy wybrac apartamenty...wychodzi bardzo tanio...a jeszcze brat tz-a z nami sie wybierze takze oplaty beda bardzo niskie....

kochana a jakie polecasz rejony?? chcielibysmy zeby byla to miejscowosc zaraz nad morzem... a z jakich stron w necie korzystasz?? czy jedziecie w ciemno??
Cytat:
Dzień dobry

tak, tak piąstki to standard u nas teraz palunie wkłada, aż nie raz ją naciągnie. mój K. uwielbia odśnieżanie, szalony jest

pisałyście o wyjazdach wakacyjnych - my wyjeżdzalismy samochodem latem 2009 i 2010 r. najpierw Włochy, w '10 Francja Lazurowe wybrzeże. w 2008 podróż poślubna to była wykupiona wycieczka. i co? to all inclusive w grecji, samolotem duper-szmity nie umywa się do tych dwóch wyjazdów autem. zwiedzaliśmy co chcieliśmy, kiedy chcieliśmy, własny plan dnia ( a nie zrywanie się o 8ej na śniadanie, jak się siedziało ze znjaomymi do 2-3 w nocy). po Europie autem jeździ się bez zarzutu, nawet bez GPSa ( na drugim wyjeździe popsuł nam się po 400 km). została mapa i nigdzie nie zabłądziliśmy. polecam takie wyjazdy zawsze i wszedzie. zawsze myśłałam, ze ja taka bardziej hotelowa jestem itp, itd a te zorganizowane samemu wyjazdy były świetne. aha, mieszkanie wynajmowaliśmy za pośrednictwem Interhome. na początku wrzesnia 2010 r. za 3pokojowe mieszkanie w pełni wyposażane + plus ubezpieczenie zdrowotne, podroży i bagażu, za 8 noclegów zapłacilimy 2400 zł za 4 osoby. czyli 600 na głowę, to w zakopanym bywa drożej. a np w cenie mieszkania jak było potrzebne dodatkowo dostawiają łóżeczko dla dziecka, rożne udogodnienia mają. mieszkanie było bez zarzutu, takie jak na zdjeciach 300 m od morza, miejsocwość świetna. w ostatnie wakacje miała być hiszpania , ale odpuściliśmy z wiadomych wzgledów. w te własnie moze chorwacja. tylko, ze we włoszech byliśmy w szczycie sezonu i można było paść z gorąca, więc chorwacja chyba tez na początek wrzesnia. przepraszam za wywód, ale podzieliłam się z wami moim pozytywnym doświadczeniem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:07   #801
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jestem dziś obrażona na małego.
Znowu walka o spanie. Dziwne noce z pobudkami- nie wiem ile ich było bo zasypiałam nawet nie wiem kiedy, ale o wiele więcej niż zawsze.
Piersi mnie dziwnie bolą, jakby mały nie wysysał wszystkiego... waga też ostatnio słabo rośnie- co prawda podobno po 3 miesiącu chyba się już wolniej przybiera, ale w porównaniu z częstrzymi nocnymi pobudkami i jakby niewysysanymi do końca piersiami daje do myślenia. Dobrze, że jutro pediatra. Chociaż szkoda, że pewnie mało co pomogą

Widzę, że na tapecie rozmowy o podróżach... mnie tam teraz zupełnie nie ciągnie
ja jetsem na mojego obrażona prawie non stop
Cytat:
od 3 do niezliczonej ilości razy

aha- i o 7 też Piotrek jest wyspany
Cytat:
Archi u Was tez kupki ze sluzem?? Wytlumacz mi kochana pd czego to jest moja tak ma odkad przeszlysmy na bebilon pepti i lekarka kazala dawac w saszetkach probiotyk z prebiotykiem i syrop Ketafin czy jakos tak....
Też. A w grudniu to jeszcze mega zielone przy tej okazji były. Pediatra nie kazała się przejmować bo mówiła,ze mały bardzo szybko przybiera na wadze i jelita nie wyrabiają z prawidłowym trawieniem. Probiotyk też ciągle daję bo po nim widzę, ze kupy nieco lepsze.

I zaczęłam już jeśc w zasadzie wszytsko (nawet bigos ost wtrząchnęłam) oczywiście produkty "podejrzane/zakazane" w skromnych ilościach i powiem,ze jakiejś różnicy w koopach czy pierdziochach-męczochach nie wiedzę także dieta "chleb z powietrzem" poszła w odstawkę jedynie co to nie jadam jeszcze czekolady, soi, owoców egzotycznych, truskawek.

Indygo
- moi znajomi też jeździli z Interhome i bardzo zachwalali. Tez chciałam ale to chyba najwcześniej za jakieś 2 lata

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-01-15 o 12:08
Stary 2012-01-15, 13:06   #802
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
pisałyście o wyjazdach wakacyjnych - my wyjeżdzalismy samochodem latem 2009 i 2010 r. najpierw Włochy, w '10 Francja Lazurowe wybrzeże. w 2008 podróż poślubna to była wykupiona wycieczka. i co? to all inclusive w grecji, samolotem duper-szmity nie umywa się do tych dwóch wyjazdów autem. zwiedzaliśmy co chcieliśmy, kiedy chcieliśmy, własny plan dnia ( a nie zrywanie się o 8ej na śniadanie, jak się siedziało ze znjaomymi do 2-3 w nocy). po Europie autem jeździ się bez zarzutu, nawet bez GPSa ( na drugim wyjeździe popsuł nam się po 400 km). została mapa i nigdzie nie zabłądziliśmy. polecam takie wyjazdy zawsze i wszedzie. zawsze myśłałam, ze ja taka bardziej hotelowa jestem itp, itd a te zorganizowane samemu wyjazdy były świetne. aha, mieszkanie wynajmowaliśmy za pośrednictwem Interhome. na początku wrzesnia 2010 r. za 3pokojowe mieszkanie w pełni wyposażane + plus ubezpieczenie zdrowotne, podroży i bagażu, za 8 noclegów zapłacilimy 2400 zł za 4 osoby. czyli 600 na głowę, to w zakopanym bywa drożej. a np w cenie mieszkania jak było potrzebne dodatkowo dostawiają łóżeczko dla dziecka, rożne udogodnienia mają. mieszkanie było bez zarzutu, takie jak na zdjeciach 300 m od morza, miejsocwość świetna. w ostatnie wakacje miała być hiszpania , ale odpuściliśmy z wiadomych wzgledów. w te własnie moze chorwacja. tylko, ze we włoszech byliśmy w szczycie sezonu i można było paść z gorąca, więc chorwacja chyba tez na początek wrzesnia. przepraszam za wywód, ale podzieliłam się z wami moim pozytywnym doświadczeniem
Chorwacja we wrześniu jest super. Byliśmy tam pod koniec września w podróży poślubnej, oczywiście na żaglach. Ciepła, lazurowa woda, cudne słoneczko i ciepło, ale nie za gorąco
A w tym roku marzymy o Mazurach (oczywiście na łajbie)... ciekawe jak to wyjdzie "w praniu"
Już mi się po nocach śni żeglowanie a na dodatek mężul od rana na gitarce przygrywa szanty... ech (rozmarzyłam się... "gdzie ta keja a przy niej ten jacht...")

Cytat:
I zaczęłam już jeśc w zasadzie wszytsko (nawet bigos ost wtrząchnęłam) oczywiście produkty "podejrzane/zakazane" w skromnych ilościach i powiem,ze jakiejś różnicy w koopach czy pierdziochach-męczochach nie wiedzę także dieta "chleb z powietrzem" poszła w odstawkę jedynie co to nie jadam jeszcze czekolady, soi, owoców egzotycznych, truskawek.
Zazdraszczam... ja przed wizytą jutro u pedi zapodałam sobie szklanke
mleka... młodego wysypało a do tego kooopa wodnista i pienista

Cytat:
Dzień dobry

Mój Mati za nic w świecie smoka nie chwyci. Tak jak Monia pisała... to taki etap i sposób na poznanie swoich łapek
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:13   #803
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Też. A w grudniu to jeszcze mega zielone przy tej okazji były. Pediatra nie kazała się przejmować bo mówiła,ze mały bardzo szybko przybiera na wadze i jelita nie wyrabiają z prawidłowym trawieniem. Probiotyk też ciągle daję bo po nim widzę, ze kupy nieco lepsze.

Indygo[/B]- moi znajomi też jeździli z Interhome i bardzo zachwalali. Tez chciałam ale to chyba najwcześniej za jakieś 2 lata

moja tez ma zielone ale nie zawsze ale sa mega smierdzace.......pryczki tez brzydko pachna....mnie natomiast lekarz powiedzial ze dlatego sluz w koopce bo zmiana mleka, zmiana wody..... wazne zeby nie bylo krwi....

Indygo dzieki za ten Twoj wywod na temat wakacji
my jak zawsze jezdzilismy to byly to hotele ale za duzo ludzi to tez nie dobrze dlatego teraz wlasnie chcemy wynajac apartament...kasowo wychodzi tanio i jest spokoj....
wlasnie tez patrzylam na interhome i ceny maja ok... zastanawiam sie tylko na kiedy sobie rezerwacje zrobic....
Stary 2012-01-15, 13:18   #804
Sharifa
Rozeznanie

A ja jak zwykle wbijam bez cytowania oho i cos mala zaczyna kwekac, czyli spanko starczylo na samo poczytanie, standard

Widze, ze na tapecie wakacje... eh, moje od lat polegaja na przyjezdzie do Polski i powiem szczerze, ze brakuje mi wlasnie takich typowych wakacji z lezakowaniem i zwiedzaniem, no ale niestety cos za cos.

Indygo, MoniaZ - widze, ze wasze dzieciaczki troszke starsze, a zjadala max 700ml na dobe? (czy cos zle doczytalam?) Bo moze ja sie niepotrzebnie przejmuje, ze moja niejadek , bo jak zlicze to na dobe zwykle kolo 700ml jej wyjdzie, tyle ze je nieregularnie i nie ma stalej porcji. Za 8 dni skonczy 4mce.

Za 2 tygodnie chcemy zaszczepic i jak bedzie wszystko ok to dopiero wtedy zaczne rozszerzac diete. Chociaz tez w sumie nie wiem jak - dajecie 1x dziennie papke tzn np albo marchewka albo jabluszko i 1x dziennie kaszke? Czy na poczatek tylko warzywko/owoc?
Stary 2012-01-15, 13:22   #805
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Amelka budziła się do tej pory o 4-5, potem 6-7 i spała do 9. A teraz jak noworodek ok. 12-1, 3-4, 6-7 i koniec spania. Nie podoba mi się to wcale, a wcale

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:37   #806
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko to śpioch, tak jak mamusia Zasypia 19-20, budzi się raz około 1-3 w nocy, albo tak jak dziś wcale i potem około 6-7 rano, karmienie i spanie do 9-10.
Ale to wszytko pewnie zasługa wieczornej butli mleka, wytrąbi 180ml i śpi potem grzeczniutko.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:52   #807
agus1978
Wtajemniczenie

Witam się niedzielnie w ten śnieżny zimowy dzień
Co do pory deszczowej w Chorwacji- teraz jest różnie, ale moja ciocia byla pod koniec czerwca i mieli kilka dni deszczowych, wiem, że w lipcu też pada, ja byłam pod koniec sierpnia i cały czas słońce i 40st w słońcu, o 20 wieczorem było np 30stdopiero jak wyjeżdżaliśmy 25 sierpnia to się pogoda zmieniła. Tak więc ruletka...
Michasia zasypia tak po 22 i śpi prawie ciągle tak do 6-7 rano, dostaje mleczko i jeszcze zasypia tak na godzinkę, dwie. Choć od kilku dni budzi mi się tak koło 4...daje trochę wody i śpi..nei wiem może to wina nowych potraw lub suchego powietrza....ma też problem z katarem (od listopada praktycznie)...no ale ogólnie to daje mamie pospać
Sharifa - ja na początku dawałam same jabłuszko, potem już marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko na deser, a tak to mleko i mleko z kleikiem ryżowym. dalam jej też dynie z ziemniakiem i wyszły jej krostki na brzuchu....nei wiem czy to od tego,c zy jakiś inny czynnik...hmm. Miałyście też tak?
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:54   #808
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko to śpioch, tak jak mamusia Zasypia 19-20, budzi się raz około 1-3 w nocy, albo tak jak dziś wcale i potem około 6-7 rano, karmienie i spanie do 9-10.
Ale to wszytko pewnie zasługa wieczornej butli mleka, wytrąbi 180ml i śpi potem grzeczniutko.
Mojej nawet mm na noc nie pomaga, wieksza porcje wciaga tak kolo 18:30-19:30, potem jeszcze kolo 21 dopycham ok 60ml, a i tak spi wtedy max 4h jeszcze troche i mnie tak wykonczy
Stary 2012-01-15, 13:56   #809
19natka88
Zakorzenienie

HejSypie u nas że hoho Mąż zaprosił mnie dzisiaj na randkę ale okazało się, że musi siedzieć w szkole prawie do 22

Cytat:
no śląski sląski kluseczki tez bedą , rosolu tylko ni erobie bo w tygodniu robiłam

Ee no, a "modra" kapusta też?

z bedziecie jechac ta nową autostrada? bo nia to chwila moment i sie jest wyjeżdżasz koło M1 w zabrzu, a ja mieszkam niedaleko multikina wiec jak zobaczycie kino to bedziecie wiedziec ze to prawie juz

Zapewne autostradą - tak chyba najlepiej i najszybciej w multikinie
w Zabrzu kiedyś byłam

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

aaa miałam pisać że załatwilismy dziś chrzest) mały bedzie miał wypedzonego diabełka 5 lutego pytałam sie ksiedza ile i on do mni eze jak mamy to 80 tysiecy powiedziałam ze tyle to nie mam , a on do mnie ze ile damy to bedzie dobrze ) wiec damy na mszy a ile to sie zstanowie

co do wyboru chrzesnych to ja biore siore , mąz brata, ale jakby nam mocno podpadli to wzielibysmy na pewno jakis bliskich znajomych-wiadomo czasem z rodzina to dobrze tylko na zdjeciu
a imprezkę robisz w lokalu czy w domu? o ile robisz oczywiście

Cytat:
wiecie co, właśnie była głodna,ale nie aż tak na maxa żeby nie denerwować. no i starałam się tak po trochu to wprowadzac tydzien temu ta marchewka i amrchewka+ziemniaki, w zasadzie 3 dni p[przerwy proba jabłka też nie, no i ten kleik. a rzadki zrobiłam.nie i koniec. faktycznie poczekam z tydzień. ale w ogóle na bebilonie pepti piszą, że w 5 mies ma jeść dziecko 1050 ml. wiem, ze to orientacyjnie ale Agatka je 600-700 no i nie wiem czy martwić się iść do pediatry....
Spróbuj jeszcze poczekać kilka dni A ładnie przybiera na wadze? Ja bym się nie martwiła

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
my też może się zmówimy w poblizu namówimy jeszcze kilka mamuś i bedzie zlot

my również mamy zakaz do 6 mc, ale mi to wisi już , lubie jak mały mi na cycku wisi, teraz się uśmiecha i bawi się ze mną w trakcie więc fajnie
Cytat:
my tez nad Polskie jakby co zróbmy zlot

jezu napachniłam se w domu tymi roladami i juz bym je zjadła
A gdzie sie wybieracie dokładnie?

Cytat:
To ja przez pierwszy miesiąc karmienia robiłam odwrotnie, jak mała nie chciała cycka ssać. Najpierw butelka na zachętę i po paru łyczkach podmiana na cyca...

A jedzenie ze słoiczka podgrzewacie? Macie podgrzewacze, czy jak sobie radzicie?
No popatrz co za wybredne dzieciaki
Ja podgrzewam na kilka sposobów: jak mam czas to kładę słoiczek w okolice grzejnika i po jakimś czasie jest akurat, jak sie spieszę to do mikrofali (ale tylko tyle ile mały ma zjeść nie całość), albo do kąpieli wodnej rzucam

Cytat:
a to zdjecie z dzisiaj
Ślicznie trzyma główkę

Cytat:
HEJ

Jeśli to TO to bardzo fajne Też szukam domków bo wydaje mi sie, że to będzie swobodniej z dzieckiem

U nas podczas apogeum skoku niecałe 2 tyg temu był sajgon - pobudki nawet co 1h, teraz zeszło do ok 4 - 5 - z tym, że na jedzenie budzi sie raz, a tak to kwęka i stęka i trzeba go ponosić, dać smoka i śpi dalej.A codziennie o 6.30 jesteśmy wyspani Już się przyzwyczaiłam

Cytat:
ja zjadłam ostatnio plasterek świeżego ananasa i Szymona tak wysypało, że szok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:57   #810
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Witam się niedzielnie w ten śnieżny zimowy dzień
Co do pory deszczowej w Chorwacji- teraz jest różnie, ale moja ciocia byla pod koniec czerwca i mieli kilka dni deszczowych, wiem, że w lipcu też pada, ja byłam pod koniec sierpnia i cały czas słońce i 40st w słońcu, o 20 wieczorem było np 30stdopiero jak wyjeżdżaliśmy 25 sierpnia to się pogoda zmieniła. Tak więc ruletka...
Michasia zasypia tak po 22 i śpi prawie ciągle tak do 6-7 rano, dostaje mleczko i jeszcze zasypia tak na godzinkę, dwie. Choć od kilku dni budzi mi się tak koło 4...daje trochę wody i śpi..nei wiem może to wina nowych potraw lub suchego powietrza....ma też problem z katarem (od listopada praktycznie)...no ale ogólnie to daje mamie pospać
Sharifa - ja na początku dawałam same jabłuszko, potem już marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko na deser, a tak to mleko i mleko z kleikiem ryżowym. dalam jej też dynie z ziemniakiem i wyszły jej krostki na brzuchu....nei wiem czy to od tego,c zy jakiś inny czynnik...hmm. Miałyście też tak?
A jak duze porcje daje sie na poczatek?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości