|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Marinko, brawa za ząbka!
Kajool, fajnie że mąż przyjeżdża! ![]() Adaś zrobił okropny koncert wieczorem, zaczął się w wannie, gdzie zwykle się śmieje. Płacz na maksa, z wielkimi łzami - czyli coś bolało. Kiedy wreszcie ten ząb wyjdzie.... teraz śpi, ciekawe jak długo....
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Ahhh, no tak... wybacz
![]() Cytat:
hehe racja!No idą mu jak szalone, ma już wysokie dwie dolne jedynki, dwójki dolne kiełki, i teraz jedynka ( ale to dosłownie taka biała kreska jeszcze). zdążyłam już wsiąść prysznic. Normalnie zorganizowana się zrobiłam, jak nie ma M., mówię Wam dziewczyny Teraz przełożę malca z wózka do łóżka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucałuj go od ciotki , nic nie pomoże ale może będzie mu miło Cytat:
za kolejnego ząbka, my tam hen za Wami z dwoma 1 dolnymi na zewnątrz i dwoma górnymi prawie na zewnątrz widzisz jakie plusy jak chłop z domu poszedł rozpraszał Cię tylko
|
||
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Całusy dla Idy i Igorka
![]() co do tego zarazka to ja wiem jak wygląda miałam chyba z 9 lat jak poleciałam do mamy powiedzieć i cała rodzinka od razu się leczyła... A odnośnie ząbków na 100% Lence się wyrzyna dolna jedynka bo jest kreseczka Ja ostatnio chodzę zdezelowana, wszystko mnie boli, nie raz po dwie mam na kolanach albo niosę obie a trzeba im liczyć jakieś 16kg razem i mam czasem dość przez co są częste fochy na TŻ...
|
#4175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że kosztuje dużo mniej. I są fajne, poręczne. ![]() Notebook jeśli masz zamiar wykorzystywać go do wielu innych rzeczy. I jeśli o notebooki chodzi, to ja polecam tylko firmę DELL. ![]() Cytat:
|
|
#4176 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. też jestem tego ciekawa, bo moja zaczęła uszy tarmosić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hejo ![]() Karolina w końcu po godzinie zasnęła. To dziecko ma ADHD, bez kitu, normalnie czasem to nie wiem skąd ma tyle energii a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli ![]() Igorku wszystkiego najlepszego
|
|||||
|
|
|
#4177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedna Lilka, to pewnie one jej dokuczają ![]() [QUOTE=Marina1;31620495 hehe racja!No idą mu jak szalone, ma już wysokie dwie dolne jedynki, dwójki dolne kiełki, i teraz jedynka ( ale to dosłownie taka biała kreska jeszcze). zdążyłam już wsiąść prysznic. Normalnie zorganizowana się zrobiłam, jak nie ma M., mówię Wam dziewczyny Teraz przełożę malca z wózka do łóżka.[/QUOTE] za zębole ![]() Widzisz jak pięknie sobie radzisz Cytat:
Tulę go ![]() Cytat:
dla Lenki![]() Nooo to masz co nosić |
||||
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Idę nakarmię Głodomora mojego kochanego i do spania
Dobranoc
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
flachę doi już prawie na śpiąco a za chwilę zaczyna się wariactwo jak się obraca na drugi bok to druga rączka ląduje na barierce
|
|
|
|
|
#4180 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wróciliśmy dopiero niedawno od znajomych, gdzie spędziliśmy przemiły dzień W końcu zasnął na mnie, kiedy go karmiłam i dał się dołożyć, a po 20 minutach drzemki był jak nowo narodzony ![]() Cytat:
Marzę o drugim dziecku, ale zdaję sobie sprawę (i trochę się tego boję), że to będzie już zupełnie inna bajka. Koniec celebrowania każdej chwili, tylko zdrowy zachrzan Bo tego czasu, którego i teraz przecież w ogóle nie ma, będzie o połowę mniej. Gdzie tu zmieścić dbanie o związek? Jeśli, o ile w ogóle trafi się jakaś wolna chwilka, to marzysz tylko o drzemce Pocieszające, że - choć może brzmi naiwnie i głupiutko - prawdziwa miłość powinna przetrwać tych kilka trudnych lat. Oczywiście obie strony muszą tego chcieć i mieć świadomość, że takie warczenie na siebie i kryzysy, to "znak czasów". A ze Wy jesteście mądrzy i macie tę świadomość ( z tego co piszesz0, To będzie dobrze ![]() Koniec wykładu Cytat:
Będę trzymać kciuki A powiedz, jaka to wada wzroku? Bo ja też mam sporą i zastanowiłaś mnie tym.Nie byłam dziś, to pewnie i jutro nie dam rady Ale jakby co, to dam znać ![]() Cytat:
![]() A bycie rodzicem faktycznie nas nie zmienia, ale nasze życie codzinne zmienia bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4181 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wizaż naprawdę często ma problemy techniczne ![]() Cytat:
No, bardzo ciekawe gdzie je złapała. Jak na basenie, to już się boję ![]() ![]() Wiedziałam że tak będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ty to masz hardcore
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-14 o 22:13 |
||||||||
|
|
|
#4182 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pamiętam jak się bałaś, że nie będzie chciała jeść mleka, jak zaczniesz jej rozszerzać dietę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Monia ![]() My mamy gości, nocują u nas - zaprzyjaźnione małżeństwo. Ukradłam lapka i "usypiam" Kubę, tzn. on już zasnął a ja zamiast zejść, to nadrabiam . Buziaki
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na odwyk z nią!
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam super meza (dobrze ze niec zyta bo by w piorka obrósł!) bo ostatnio podczas przytulanek powiedzial miz e kocha mnie z wszystkimi moimi niedoskonalosciami i mankamentami (takze fizycznymi). bo mi tak troche niefajnie z moim cialem sflaczalym, grubasnym gdzieniegdzie, z rozstepami, celulitem i innymi niefajnosciami. do tego porody neco mnie tam rozszerzyly, a brak naciecia i szycia zostawil stan mocno zmieniony co jednak zmniejsza nam obu doznania podczas.... fajnie cos takiego uslyszec....
a teraz KTO CHCE DZIECKO CHODZACE SPAC O POLNOCY? |
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, szkoda, ze mnie nie bylo kilka dni na Wizazu, bo bym Ci Teliku identycznej porady za darmo udzielila...
![]() Swoja droga lekarz zapewne zatarl raczki, ze latwa kaska wpadnie, bo wiadomo, ze jakby bylo zapalenie czy cos nie tak to po dziecku byloby widac chorobe. |
|
|
|
#4186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam dziś doła, własnie przez to jak wyglądam... Zamiast schudnac to tylko tyje ![]() Karol ma juz pol roku, po porodzie waylam 75 kg a teraz znow 80, gdyby bylo mniej o kolejne 5 kg to juz wyglądalabym zupelnie inaczej. Przez ostatnie pol roku caly czas wmawiam sobie ze od jutro bede się odchudzac, i mam taki efekt ![]() Moj tż często mi mowi ze moglabym wziąsc się za siebie, jest czasem chamski jezeli chodzi o moj wygląd, mowi mi ze ladna jestem ale troche za duzo sadelka mam. |
|
|
|
|
#4187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na takie zdania od Emilie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj zrobiłam 1 łyżkę,zjadła raz dwa. Dzisiaj 2 i dupa nie zjadła całego ![]() Cytat:
będę w kupe teraz zagladała chyba z lumpą![]() Cytat:
Ja nie chcę. Ja tez często słyszę, jaka to piękna i idealna jestem. Codziennie milion razy słyszę, że mnie kocha i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Kiedy gotuję przytula się, kiedy wieszam pranie przytula się.Kiedy chodzę w dresie nie umalowana mówi, że pięknie wyglądam. Kiedy celulit mam na zadku mówi, że zejdzie.Kupuje mi zestawy do ćwiczeń,motywuje,zachęca. .no tak jak u Ciebie chodzący ideał ![]() Ja mówię, że wyglądam jak potworzyca, odpowiada mi : " ale MOJA potworzyca" Co powiedział, jeszcze Arturek fajnego ? BRUNETKA?!
|
|||||
|
|
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj ja Cos weny nie mam. Także przywitam sie tylko
:Hi: :Hi: |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - a prosze bardzo, teksty artura
jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie" artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..." dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa... kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli... "mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!" ![]() podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..." ![]() różne dziwaczne przekręcenia: lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego" przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy) módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy) piękny urodzin - tort samolot karetkowy - awionetka golasowe nogi - gołe kolana itd. ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-14 o 23:07 |
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
Arturek the besciak
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
żarcik sytuacyjny z arturem: swego szasu namiętnie wchodzil do duzego kartonu od klockow, siadal w nim i spiewal "swiety swiety swiety, pan bog zastępów..."
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Monia Arturek ma mistrza ![]() idę spać, dobranoc
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uśmiałam się.---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ---------- Czytam i czytam. Dziękujemy wszystkim ciociom za gratulacje Czytam o pierwszych i kolejnych ząbkach (Oliweczka, Bella, Marina ) a u nas nadal uśmiech jest bezzębny.I jeszcze coś wam powiem: od 6 miesięcy każdego dnia z mężem rozpływamy się nad łóżeczkiem jak Mała śpi. Każdego wieczora przychodzimy, zaglądamy do łóżeczka i zachwycamy się naszą córeczką. Nie wiem czy kiedyś nam to minie?? Oby nie .Kupiłam dziś nowy kombinezon zimowy na przecenie, bo ten co mamy już ciasny. Dobrze, że przynajmniej ten pierwszy dostałam od koleżanki po jej córce. Eh Mała już nie taka mała .W sprawie laptop kontra notebook trzeba sobie zadać pytanie czy taki mały ekran pozwoli Ci na komfortową pracę, bo nie każdy to dobrze toleruje. Dużo też zależy od wielkości tego notebooka. Np 9" jest bardzo mały i ma malutką klawiaturę. IMHO 10" jest dużo lepszy. Pozostaje jeszcze kwestia oglądania filmów - te dużo lepiej ogląda się na większym ekranie. Jeśli chodzi o notebooki to ja polecam eeepc. |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam po lebkach, ne bijcie...
Czekam na BigMaca, a maz jak na zlosc nie przyjezdza, o jest. Do jutra .
|
|
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja nastawiłam się na piątek,13-go z wizażem i nie wypaliło...
Dopiero teraz mam czas nadrobić. Filutek zjadł no i poczekam chwilę aż uśnie, bo ja w ciągłym strachu przed zakrztuszeniem. Wstawiłam zdjęcie do klubu prze IS - powiedzcie mi - nie ma tam automatu zmniejszającego zdjęcia - moje się nie chcą ładować, muszę zmniejszać "ręcznie" w jakimś programie Idę czytać.... ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- BArdzo pozytywnie na mnie wpływacie - jestem na diecie i zaczęłam działać w sprawie ślubu/wesela. Rosną szanse, ze się odbędzie
|
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
hejo
Oczywiście, że już nie śpimy ![]() Właśnie próbuje sobie ściągnąć skarpetki warcząc przy tym Wczoraj jak ją rozebrałam do kąpieli to tak słodko stópki zażerała Miłej niedzieli dziewuszki Brida świetny awatar
|
|
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
TŻ o 4.00 pojechał do pracy, więc niedzielę spędzam sama.. Cytat:
i odwzajemnia ![]() ![]() Cytat:
![]() a śpi do rana? jeśli tak to wezmę Artur jest the best ![]() Cytat:
co za facet![]() Brida, śliczny avatar ![]() A Adaś dziś kończy 7 miesięcy
|
|
|
#4198 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo Mamusie
Moje cudo właśnie "rozkminia" nową matę wiec mam jakies 3 minuty Adaś Stoooo lat ![]() Cytat:
-dziecko kiedyś dorośnie i pójdzie sobie swoją drogą a my dwoje zostaniemy i musimy mieć życie poza sprawami dot. dziecka -dzieci intensywnie przyglądają się nam i wdrażają te wzorce w swoję życie Cytat:
to tak niestety jest ze chciałybyśmy usłyszec cos miłego od faceta ale zarazem żeby to był prawdziwy komplement. Z dwojga złego wole szczerą opinie. Mój daaaawno temu jak mu smęciłam że pewnie za gruba dla niego jestem odpowiedział-"może razem pobiegamy" do dziś to wspominamy i on twierdzi że poprostu chciał mi pomóc ![]() sumując "facet to świnia" oni poprostu tak mają nawet jeśli chcą być delikatni w słowach nie potrafią Cytat:
coooo??? ![]() Cytat:
to znak że musisz być z nami Jaś jest taki słodki jak się obudzi dziś wstał ok 7 i z 20 minut sobie sam radośnie gaworzył w łóżeczku zanim go zabrałam na mleczko. Facet ma klasę i rozumie że te 20 minut snu dla mamy to baaaardzo dużo zmykam go wycałować Miłej niedzieli
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-15 o 08:26 |
||||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ale jestem wku******. Byłam odśnieżyć auto, póki Igor śpi, bo mam plan do mamy jechać, i co, dupa, jakiś h** mnie zastawił całkiem. Wrrrrrrrrrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Doszlam wczoraj do wniosku ze TZ musi kapac mala i usypiac poszlam na kawe z kolezankami, wracam a moje dziecie 20 spi wykapane i najedzone.![]() Uciekam do kosciolka, bo tak bialo i ladnie, ze Marysi musze porobic zdjecia na sniegu, bo zaraz go pewnie nie bedzie. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- a nie wiesz kto?? dzwon na straz - co ci pozostaje. Jak nie umie parkowac to sie nauczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

ucałuj go od ciotki , nic nie pomoże ale może będzie mu miło
za kolejnego ząbka, my tam hen za Wami z dwoma 1 dolnymi na zewnątrz i dwoma górnymi prawie na zewnątrz
rozpraszał Cię tylko 
Oj, jakbym o sobie czytała z zębami, chyba wszystkich dentystów przerabiałam już w mielcu, zacząwszy od Tomczyków z początku mielca, skończywszy na rachwałowej z końca mielca. I tak jak u Ciebie, jak byłam panienką (
:

a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka
normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli 

Ty to masz hardcore 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)