|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Hello kochane
Cały dzień na nogach, padam! No ale dopóki jeszcze w dwupaku to można swobodnie poganiać po mieście ![]() Jeśli chodzi o herbatę z liści malin to ja też miałam problem żeby dostać, ale zamówiłam w aptece DOZ i na drugi dzień mi przywieźli ![]() Pearl – ja mam wózek Roan Marita, i mam to gdzieś, że będzie się brudził i inne „ale”. Taki mi się spodobał i już Nie upij się za mocno na parapetówie….za nową chatkęSandra – super, że z małą wszystko ok ![]() Konczita – gratulacje z całego serducha ![]() Kamusia – super wyglądasz ![]() Neska – GRATULACJE!!!! ![]() Likas – super, że już jesteście w domku ![]() Agatek – kciuki za jutro, oby szybko poszło! Chciałaś mieć niedzielne dziecie i będziesz miała ![]() Bambusiek – kciuki za pobyt w szpitalu ![]() Oluska – kciuki za jutro! Wy się chyba z Inutil spotkacie na oddziale co? No właśnie doczytałam, że tak….ale macie fajnie! Może i ja do Was dołączę….w sumie zostało mi 10 dni, ale nigdy nic niewiadomo![]() N1kotynka – ale się narobiło, współczuje Ci bardzo! Trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie! Trzymaj się dzielnie! No i cierpliwości przy teściowej. Ja swojemu tż zapowiedziałam, że dopóki nie dostanie zielonego światła ode mnie nikt nie ma prawa mnie odwiedzać po porodzie ![]() Magda – gratki za pierwszy spacer! ![]() Zosia – spokojnie kochana, na pewno nic mu nie jest! Nieodpowiedzialny gnojek no! Jak on może Cię tak stresować!....Doczytałam, że się znalazł….bez komentarza
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie nadrabiam, w sumie wpadłam tylko się zameldować jutro idę na konsultację w sprawie cc i być może zostanę już w szpitalu... się okaże ale tak czy siak mam niezłego pietra![]() Dam znać jakby co Trzymajcie się
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zleci mi diagnostykę. KFC za mna chodzi od jakiegoś czasu, byłam oburzona jak zlikwidowali to w Carfurze na Kolumny. A mi się nie chce nic dziś- ale jutro znów do szkoły ![]() Doczytałam, że Neska urodziła!!!! Gratuluję świeżo upieczonej Mamie i witam Igorka!!!!
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać , mam nadzieje ze jak wstanę to nie będzie za dużo do nadrabiania
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
nie ma wody ciepłej u mnie
pewnie dzisiaj zaczne rodzić z brudnymi włosami i nie umytadobranoc
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Lucy Mijus zapraszam będziemy takim gangiem ciężarnych
|
|
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się popołudniu wyspałam i teraz mam oczy jak 5 zł
ciekawe o której dzisiaj zasnę
|
#4839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, padnięta jestem, cały dzień coś, jeszcze przed chwilą zrobiłam porządek w części szuflad śmieciowych w komodzie.
Przed spaniem jeszcze wstawię rzeczy do prania, wybieram wszystkie ciążowe, co do oddania to do oddania, co do wora to do wora... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a oglądania opatrywania rany przez teściową nie będę komentować, bo brak słów trzymaj się jakoś Cytat:
![]() Cytat:
w razie co spisz sobie numery telefonów ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4841 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tż znowu w pracy do późna Ale jestem z siebie dumna bo sama wykapałam małą Dzisiaj miała pierwsze wentylowanko w ogródku W poń. jedziemy na szczepienie i ja zarejestrować to musi sie przyzwyczaić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz to już nie wiem kto, ale to leciało jakos tak" z czystym sumieniem mogę polecić medela mini elektric" A o co chodzi z tym ostatnim zdaniem Jest jakieś niebezpieczne mleko? wiem ze na początku leci siara ale to normalne, nie?---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Bambusiek ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Dziewczyny a jak pępuszki Waszyk szkrabów ??, Milenka ma 10 dni a kikut jeszcze nie odpadł
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Jestem już w domku - wróciłam wczoraj niestety do kompa nie doszłam, bo mam teściową w domku i do tego byłam tak padnięta, że jak tylko okoliczności pozwoliły to przespałam całe popołudnie i wieczór i na szczęście, bo mała sobie zrobił imprezkę kupkowo-jedzeniową pomiędzy 1-3 w nocy ![]() Przestałam słać smsy wcześniej, bo mi się kasa na komórce skończyła, a nie było jak doładować - mąż zapominał kupić a z naszych kont się nie da, bo zmieniłam sieć zachowując numer i system głupieje..... Z małą wszystko w porządku jak się wydaje, we wtorek mają mi zdjąć szwy, wczoraj po południu nie brałam tabletek już, to dziś się zwlec z łóźka nie mogłam jednak ranka po cięciu trochę boli jak człowiek trochę więcej pochodzi |
|
|
|
#4843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Amelki Cytat:
![]() Tylko przypomnij mi, ok? Cytat:
![]() Cytat:
Nieodpowiedzialność tego człowieka przekroczyła już chyba wszelkie granice
|
|
|
#4844 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
spać nie mogę od 6 wstawiłam pranie, jestem po śniadaniu i chyba zabiorę się za porządki w kolejnych śmieciowych szufladach...
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Gratulacje dla Amelki, alez ten czas leci ![]() Nasza Glodomorra ma od dzisiaj oficjalne 3 tygodnie ![]() nam pepuszek odpadl jakis tydzien temu
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2012-01-15 o 08:17 |
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Filipka Ja już się chyba wyspałam, jakoś głowa mnie już zaczynała boleć od leżenia, więc postawnowiłam wstać ![]() Włączyłam laptopa i wlazłam z powrotem do łożka, ale czuję, że zaraz będę musiała coś zjeść
|
|
|
#4849 | ||||
|
Rozeznanie
|
Zoska Twój Tż przesadził. On musi zmienić swoje postępowanie, bo coś takiego przy dziecku jest niedopuszczalne!
Cytat:
Chciałam poprosić rodziców o tą nianię jak będą chcieli coś kupować po porodzie, ale 200 zł to jednak troszkę sporo. Nie chcę ich bardzo naciągać. No chyba, że brat się skusi na taki prezent, bo chrzestnym ma być Spróbuję go podpytać, bo on współpracuje z Pjilipsem, to może by cosik załatwił ![]() Cytat:
Karuzelkę tak kupiłam za 70 zł z przesyłką w idealnym stanie, a w sklepie ok. 160 zł kosztuje. A jakie emocje miałam ![]() Cytat:
Nikotynka też myślę, że karmienie piersią będzie dla mnie na tyle intymne, że chciałabym uniknąć wzoru mojej najbliższej rodziny a co dopiero teściów :/ A oglądanie rany, to już kompletna porażka. Niby co jej to da? Jakby jeszcze miała zmienić opatrunek, to może, ale jak tak, to wynocha z pokoju i tyle. Powiedz jej, że Cię to krępuje. A teściowa to w ogóle po co u Was siedzi, jak nawet nie zmieni pieluszki? Chyba raczej z ciekawości a nie z chęci niesienia pomocy ![]() Cytat:
Bardziej to mama przeżyła niż dziecko ![]() Uska trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Maluch jest pod dobrą opieką ![]() U mnie wczoraj byli znajomi i kolega zapatrzył się na mój brzuszek Ja to bym teraz wszystkie znajome pary najchętniej namawiała na powiększenie rodziny, żeby mój Wojtuś miał się z kim bawić ![]() Wyszli po 23 a ja dzisiaj czuję się dosłownie jak na jakimś kacu Wojtek bawił się wyśmienicie, cały wieczór kręcił się i kopał w brzuszku Kurcze przypomniało mi się jeszcze, że do tej pory nie odświeżyła wózka i fotelika samochodowego a mam używane. Muszę się tym zająć jutro. |
||||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD AGATKA
![]() Na razie podłączają mnie do oksytocyny i może mnie ruszy w końcu. Mały ma skoki wysokiego tętna - chyba też jest podniecony tym faktem :P Trzymajcie kciuki ! Więc trzymamy
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
N1kotynko dla mnie karmienie też widzę jak nie tylko mi kojarzy sie z czymś bardzo intymnym i tez nie będe chciała ,zeby mi ktos siedział przy cycku i patrzył, no chyba ,ze to będzie siostra bo ona przy mnie karmiła ,moze mama i maz nie będzie mi przeszkadzał,a tak inni won.Jestem bojowo nastawiona ,ale nie wiem jak to będzie.A z ta pielęgnacją rany przy teściowej to juz wogóle,co za baba wścibska .smieszne to ,ze boi sie wziać przewinać mała ,a siedzi u was.Ciekawe po co ona u was. A ja znowu nie przespaną noc zaliczylam,na początku nie mogłam zasnać,poźniej męczyła mnie zgaga,później ból brzucha i tak calą noc ,nie wiem czy w sumie ze 3 godz pospałam.Chyba bardziej bede sie wysypiać jak mała już będzie z nami.W ogóle przez to wczorajsze chodzenie cały dzień myślałam ,ze kręgosłup mi pęknie,normalnie jak kaleka.Wczoraj zaczęłam 38 tydzień wiec niech ten maluch wychodzi,a nie ja mam bóle i już sobie myślę ,ze moze sie zaczyna a tu dopa.Jeszcze dziś umówiłam sie z koleżankami w centrum ,ale co chwila łapią mnie jakieś krótkie bóle i nie wiem czy dam radę pojechać.Niby jade z meżem bo dziewczyny też będą z facetami,ale jednak nie wiem czy dam rade wysiedzieć
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-15 o 10:32 |
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super gratulujemy, jemy i pijemy hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------------ dzien doberek... u nas w łodzi w ciagu paru godzin nocnych zrobilo sie dosc bialo wrrr nienawidze jazdy samochodem w sniegu... odsniezanie, odmrazanie, nawiew w srodku zeby nie zaparowac, powolna jazda w korkach wrrr... chyba sobie odpuszcze dzisiejsze zakupy... moze podskocze tylko do apteki po liscie malin, tantum rosa i koperkową herbatke tak na przyszlosc ![]() tylko nie wiem ile tych saszetek TR zakupic bo u mnie w aptece są pakowane po 6 albo 10 ... to sie rozrabia 1 saszetke na pol litra wody prawda ? czyli na cala butelke z dziubkiem tak zwanym :p hmmm to 6 chyba powinno styknac...Niech juz jakas urodzi bo cos nudno na wątku Agaton dawaj ![]()
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
AGATEK powodzenia!! już za chwilkę będzie Zajączek
![]() Neska gratulacje ![]() To była moja najcięższa noc dziewczyny, do 3 miałam skurcze co ok 20 min, do tego biegunka, naszykowałam ciuchy, torbę i szczęśliwa że już a tu przeszło, usnęłam i do 8 spałam. Teraz cały czas mnie boli brzuch, może się rozkręci. W końcu Agatek na jutro mnie na listę wpisała U mnie mega zima, śniegu po pachy ![]() ZOSIA współczuję Ci Twojego faceta, jak czytałam to aż mi się łzy kręciły że tak musiałaś się na stresować Kiedyś sama byłam w takim toksycznym związku, gość różne rzeczy brał i ogólnie podobnie się zachowywał a ja głupia wierzyłam że go zmienię. Jak go w końcu kopnęłam w d.upę, cierpiałam z rok niesamowicie a dużo starsza od ciebie byłam i potem spotkałam cudownego, odpowiedzialnego faceta Wiem że u Ciebie trochę inaczej bo dzidzia w drodze, ale mimo wszystko.....trzymam za Ciebie kciuki!!BORO a ty gdzie?? miłego dnia laseczki
|
|
|
|
#4856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Agatko, trzymam kciuki ![]() Ale, ale jak to mały.....? To już wiadomo??
|
|
|
|
#4858 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() u nas dzis calkiem ładna nocka była mały budził si ezjadał i spowrotem spać takze nie wstawałam na dłuzej niz 30 min ![]() Teraz tez juz po sniadanku spi spowrotem, a mamusia odpoczywa i podczytuje e-ciotki ![]() Cytat:
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały????? ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Może doktorek wygadał płeć Agatkowi
![]() zresztą ja mam przeczucie że będzie chłopak u niej, tak samo jak u Pearl ale z moimi przeczuciami różnie bywa ![]() U mnie też biało idę chyba po południu sie przejść, dotlenić :d Chociaż jutro i tak idę do szkoły na zaliczenia więc nie wiem czy jutro sie nie dotlenię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Nie upij się za mocno na parapetówie….za nową chatkę

Gabrysia - 09.02.2012 

ale tak czy siak mam niezłego pietra
i zleci mi diagnostykę.

skurcze minely, ale teraz znow mnie pobolewa od jakiegos czasu brzuszek... i umierac bede z nudow bo maz chcial ze mna jechac do kolegow ale ze nie zbyt sie czuje to nie mialam ochoty nigdzie wyjsc... to poszedl beze mnie a ja zostalam sama...
Ale jestem z siebie dumna bo sama wykapałam małą 

a tu dopa.

wrrr nienawidze jazdy samochodem w sniegu... odsniezanie, odmrazanie, nawiew w srodku zeby nie zaparowac, powolna jazda w korkach wrrr... chyba sobie odpuszcze dzisiejsze zakupy... moze podskocze tylko do apteki po liscie malin, tantum rosa i koperkową herbatke tak na przyszlosc