Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 19:41   #4711
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dobry wieczór

cały dzień przespałam - pogoda mi nie służy nadrobiłam właśnie wątek ale nie widzę info o nowych dzidziusiach jakoś chyba dzieciaczki nie chca wychodzic w taka pogodę

co do tytułów to 6 jest super

właśnie zjadłam carbonarę i mała szaleje ogólnie odkąd opadł mi brzuch to jest taka nieznośna lekarz powiedział że opadnięcie brzucha ją przygniotło i jest jej niewygodnie dlatego się rozpycha
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:48   #4712
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochane to się tez pochwalę że po dokładnie pół roku od straty szczęscie się do nas usmiechnęło i we wrzesniu będziemy tulić naszego bobaska
Gratuluję

Własnie się umówiłam z kolezankami na niedziele na spotkanie ,ciekawe czy dotrwam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 19:48   #4713
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
kochane to się tez pochwalę że po dokładnie pół roku od straty szczęscie się do nas usmiechnęło i we wrzesniu będziemy tulić naszego bobaska
super wieści ! gratuluje i 3mam kciuki !

ciekawe czy neska urodzila
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 22:17   #4714
snesha
Rozeznanie

Oj chyba nie tylko mnie siadł WIZAŻ - od kilku godzin brak nowych postów? Niemożliwe.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 00:15   #4715
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Pearl musisz nauczyć męża oszczędności,pewnie potrwa to troche skoro on taki rozrzutny ale jak będziesz mu tak wiercić o tym głowę to w końcu sie nauczy.Zacznij już na zakupach spożywczych.Mój też czasami by nawydawał kasy na pierdoły,ale go stopuje bo ja trochę takie skompiradło jestem i go powstrzymuje.
Niestety mój mąż też tak miał, ile ja się przed weselem z nim namęczyłam bo sami kupowaliśmy produkty. A ten na nic nie patrzył tylko sobie wrzucać chciał do koszyka bez względu na cenę. No ale już troszkę lepiej jest, ale nauka oszczędności ciężko idzie, trzeba się strasznie dużo nagadać i namęczyć.

Ciekawe jak dziewczyny w szpitalu. Lecę lulu, wizaż padł i wy pewnie też już śpicie

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 00:33   #4716
dolores181
Raczkowanie

jestem za tytułem nr 6, byłam wczoraj na usg , mała w 34 tyg waży już 2400 ale głowa niestety w górze, pewnie znów czeka mnie cesarka
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 01:26   #4717
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Oj chyba nie tylko mnie siadł WIZAŻ - od kilku godzin brak nowych postów? Niemożliwe.
no padł padł......

Dziewczyny Klaurencja nie odzywała sie 3 dni, a była przeciez taka aktywna

no i ciekawe jak neska

Tż dzwonił ze juz wraca, bedzie za jakas godzine
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 02:05   #4718
kamusia178
Raczkowanie

Dzien doberek... wkoncu udalo mi sie nawiazac polaczenie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Hej jestem juz w szpitalu. Czekam na pokój. Na szczęście jest moja koleżanka z która ostatnio leżałam więc będę miała z kim na ploty chodzić
no i git majonez przynajmniej nie bedzie beczeć ze dziouchy nudne

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Teraz krótka relacja (chyba wyjdzie krótka) z wczorajszej wizyty. Mateuszek obrócony , ustawił się wreszcie w pozycji główkowej wzdłużnej czy jakkolwiek się ona nazywa . Ciśnienie mam złe i z racji tego że może to grozić niedożywieniem małego muszę zacząć brać leki, których bardzo nie chciałam brać. Na szczęście nie jest ono tragiczne i po wczorajszych pomiarach to lekarz stwierdził że mały jest odpowiednio dożywiony i duży (biorąc pod uwagę te problemy). Wymiary wszystkie ma trochę większe niż na tydzień który wskazuje USG, tylko kość udowa coś krótka bo 2 tyg krótsza, z tymże lekarz tego nie komentował, powiedział że wszystko ma proporcjonalne i jest ok. Może pomiar kości taki wyszedł bo miał niestety z tym problemy, bo mały się plecami do USG odwrócił i świecił tylko klejnotami, zakrywając wszystko inne . Waży 2259 więc ogromny nie jest ale i nie malutki (34 tydzień i 2 dni są dziś). Następna wizyta 28 stycznia, a potem dr ma urlop na 2 tyg w lutym i pewnie dopiero wtedy pójdę. Generalnie wszystko w środku ładnie i nie ma objawów zapowiadających poród, zatem jak dr twierdzi te min 3 tyg do pełnego donoszenia wytrzymam . Łożysko już 2 stopnia, ale w fazie początkowej, pokazywał mi kropki o tym świadczące . No i przeżyłam wczoraj chwile grozy podczas USG, bo sobie leżę i leżę a jak nagle zimne poty po mnie spłynęły i czuję że odpływam, no ale dr powiedział że w takim razie lewy bok i on bada dalej i pomogło, ale myślałam że zemdleję.

Nadrabiam dalej.
super ze wszystko ok aco do lezenia na plasko to czesto mam odloty.... cos mnie tam dusic musi na tych plecorach... ciekawe co

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny mały codziennie o tej samej godzieni e-wieczorem- jest strasznie marudny wczoraj do 24:30 się z nim męczyłam strasznei płakał marudził wyginał sie prężył myślałam że znowu kupki nie może zrobic tym bardziej ze dużo prutał zrobiłam mu okład z ciepłej pieluszki na brzuszek i troche pomogło a wczoraj dostałam od teściowej kropelki sab simplex podałam małemu i kurcze faktycznie pomogły zasnął i nocka była pięknie przespana - okazało sie że on wieczorami ma kolki a położne w spzitalu mi mówiły że dziecko w tym wieku nei ma kolek a jednak ma i mogą trwać do 3mc ale jestem zaopatrzona już w kropelki mam mu codziennie podawać od godz.15 do każdego jedzenia 10 kropli a to dlatego o d15 by do wieczora do tej 19 zaczeły już działać bo on mi codziennie od 19 zaczyna własnei te płaczki jestem ciekawa jak dziś będzie czy spokojnie wieczór minie czy też tak będzie płakać strasznie bo wczoraj to już nie wiedziałam co robić
super ze sie domyslilas co malemu dolega i ze te kropelki dostalas.... a ona są dostepne normalnie w aptekach ? czy jakos sprowadzone z zagranicy bo wiem ze kiedys byla mowa o kropelkach z niemiec... to te ?

Cytat:
kochana moja 28 zima
GRATULUJE I 100 LATEK ZYCZE

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Czas wybrać tytuł do nowej cześci :

Jakoś brak weny widzę

Tylko Eliza podesłała mi tytuły a wiec:

1)dzieci się rodzą ,słodkie chwile nadchodzą
2)dzieciaczki już powoli mamy ,z pieluszkami i kolkami się użeramy
3)w nocy już się nie wysypiam,ale kocham swego smyka
4)już figurki nam wracają,a inne jeszcze z brzuszkami biegają-(połaczony z 6)
5)już odchodzą nam wody,czekamy na lekkie porody

6)jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają

Mama mi wysłąła przedwczoraj jakiś krem na brodawki co też na odparzenia jest, nie podałą mi firmy ale to pewnie jeden z tych co Wy pisałyście ponoć jest super, myślę ze w poniedziałek dojdzie.
Kasiu - 6

pewnie krem Bepanthen... zarowno na brodawki jak i na dupcie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

i bylam w 3 aptekach/ 1 zielarskim i nigdzie nie ma lisci z malin !! oszaleje
ło matko nie strasz ja chce zakupic liscieeee

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A wiecie jaką miałam przeprawę z materacami? Pojechaliśmy z Mężulem do hurtowni no i mówię, że chcę lateksowy. Pani wyciąga mi lateksowy, ale po obu stronach ma kokos. No to mówię, że chcę sam lateks. No i wyciągnęła mi drugi i mówi, że ten ma jeszcze jakieś strefy. Ja uradowana wzięłam ten materac za 185 zł. W domu myślałam, że szału dostanę, bo okazało się, że materac jest nie z lateksu ale z pianki wysokoelastycznej!!! Niby fajny, ale prosiłam o lateks!!! Wczoraj byłam go oddać. Na szczęście nie robili problemu ze zwrotem. A ta dziewczyna, co nam go wcisnęła jeszcze z tekstem, że ja chciałam strefowy a nie z lateksu
Na necie znalazłam wczoraj firmę niedaleko nas, która sprzedaje materace Hevea. Pojechaliśmy tam i już miałam brać ale patrzę, a on jest strasznie mięciutki... Zgłupiałam. Jeszcze znajoma mi mówi, że jej synek ma z lateksu i że widzi, że główka mu się troszkę zapada w tym materacyku i że ogólnie zaczął tak odchylać teraz tą główkę... No to się troszkę przeraziłam. W końcu wróciłam wczoraj do domu i na allegro zamówiłam materac z pianki wysokoelastycznej i z jednej strony kokos W końcu przestałam się zadręczać tym materacem i mam tylko nadzieję, że Wojtusiowi podpasuje
no niezle... a laska mogla sie przyznac a nie głupią udawala ale co miala w sumie powiedziec JESTEM GŁUPIĄ PINDĄ I POMYLIŁAM ?

Cytat:
SUUUUPER !! teraz to sie napewno uda.... przeciez kiedys musi prawda

Cytat:
no padł padł......

Dziewczyny Klaurencja nie odzywała sie 3 dni, a była przeciez taka aktywna

no i ciekawe jak neska
trzeba jutro dziewczynki ztelefonowac co u nich i co to za cisza wogole

-----------------------------

ale se dzis zabalowałam ;p
bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego
ale od razu czlowiek czuje sie inaczej ech.... kobieta byc ;p

wrzucam porownanie mojej okropnej geby
prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porownanie fryzury.jpg (44,6 KB, 89 załadowań)

Edytowane przez kamusia178
Czas edycji: 2012-01-14 o 02:07
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 02:21   #4719
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

hej jest ktos? dostalam w koncu te liscie malin!!! no i nie wiedzialam jak brac, ale nie moglam w ogole wejsc na wizaz nie wiem co bylo... wiec zrobilam sobie 3 lyzeczki zalane wrzatkiem... a bylo ze 2 trzeba zrobic i ze dzienna dawka to jedna taka herbatka dziennie... ale cudow nie zdzialalo. chyba ze to trzeba pic przez kilka dni zeby ewentualnych skurczy dostac? i nie wiem czy pic raz dziennie czy tak jak wy pisalyscie 3 razy...

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
wow! niesamowita zmiana! naprawde! bardzo pozytywnie od razu jakos tak promienniej i mlodziej!

do tych dziewczyn co nie moga znalezc lisci malin.... wejdzcie sobie do apteki dbam o zdrowie na strone i tam jak zamowicie sobie internetowo powyzej 20 zl zakupy to za darmoche dostarczaja wam do waszej apteki w miescie tylko musi byc to apteka sieci dbam o zdrowie... liscie malin kosztuja 2,50 ja do tego dokupilam jeszcze vitbaby k (witaminka k w tych kapsulkach twist off) bo teraz jest promocja z 26 zl na 13!!!! i do tego wzielam sobie jeszcze tantum rose... no to juz drozszy zakup bo za 10 saszetek 30 zl. ale podobno bardzo pomaga pozniej no i jak zlozylam zamowienie wczoraj wieczorem to mi dzis sms przyslali o 19 45 ze przesylka jest do odebrania w wybranej przzeze mnie apttece
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 03:11   #4720
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej jest ktos? dostalam w koncu te liscie malin!!! no i nie wiedzialam jak brac, ale nie moglam w ogole wejsc na wizaz nie wiem co bylo... wiec zrobilam sobie 3 lyzeczki zalane wrzatkiem... a bylo ze 2 trzeba zrobic i ze dzienna dawka to jedna taka herbatka dziennie... ale cudow nie zdzialalo. chyba ze to trzeba pic przez kilka dni zeby ewentualnych skurczy dostac? i nie wiem czy pic raz dziennie czy tak jak wy pisalyscie 3 razy...

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

wow! niesamowita zmiana! naprawde! bardzo pozytywnie od razu jakos tak promienniej i mlodziej!

do tych dziewczyn co nie moga znalezc lisci malin.... wejdzcie sobie do apteki dbam o zdrowie na strone i tam jak zamowicie sobie internetowo powyzej 20 zl zakupy to za darmoche dostarczaja wam do waszej apteki w miescie tylko musi byc to apteka sieci dbam o zdrowie... liscie malin kosztuja 2,50 ja do tego dokupilam jeszcze vitbaby k (witaminka k w tych kapsulkach twist off) bo teraz jest promocja z 26 zl na 13!!!! i do tego wzielam sobie jeszcze tantum rose... no to juz drozszy zakup bo za 10 saszetek 30 zl. ale podobno bardzo pomaga pozniej no i jak zlozylam zamowienie wczoraj wieczorem to mi dzis sms przyslali o 19 45 ze przesylka jest do odebrania w wybranej przzeze mnie apttece
ja jestem dziekuje za komentarzyk
super ze udalo ci sie te malinki zlokalizowac zaraz wlaze na doza i zamawiam a co do sposobu picia to roznie slyszalam byly dziewczyny co pily od 36 tc 3 razy dziennie i malo efektu bylo a takie co tydzien po jednej herbatce dziennie i ruszylo choc nie wiesz nigdy czy to zbieg okolicznosci czy co :p heheh

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ----------

... wrrrr.....
nie ma dostepnych malin w tej aptece ktos mi podkupil wszystkie musze czekac
poza tym nie wiem gdzie kupic opakowanie na smoka... bo jak go wyparze to w co wsadze zeby do szpitala wziac ;/ chyba sa jakies opakowania plastikowe na smoki no nie ? czy nie ma bo juz sama nie wiem jak go transportowac
Stary 2012-01-14, 08:15   #4721
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, wiadomość wczorajsza od Neski, wizaz nie działał, myślałam, że się wścieknę

Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm

: jupi:
Idę nadrabiać...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja wczoraj byłam w trzech aptekach i nigdzie nie było herbaty z liści malin w jednej pan próbował mi wcisnąć zwykłą malinową twierdząc, że nie ma czegoś takiego jak z liści.

Zastanawiam się czy pić dzisiaj rycynkę

Konczita ahh, gratulacje
eliza
spóźnione STO LAT

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-14 o 08:53
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 08:31   #4722
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

ale jaja z tymi liścmi!!! jakby nie wiadomo co to bylo! po co ludzie to kupuja? na co to wlasciwie jest?

inutil
czyli tak jak mojemu mezowi, tylko on nie wiedzial i wzial te herbate malinowa!!

no co do rycynki to tez sie zastanawialam ale boje sie... boje sie przez to, ze moglabym zrobic dzidziolowi krzywde
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 08:45   #4723
likas
Raczkowanie

Cześć wszystkim rozpakowanym i jeszcze nie
wróciłyśmy wczoraj po południu do domu ale nie pokazałam się bo jak wiecie wizaż miała pada

Dzięki za kciuki i w ogóle - kochane jesteście

Miałyśmy jeszcze zostać w szpitalu ale położne powiedziały, że mam dziecko po piętach całować, bo dawno nie pamiętają przypadku, że po dobie bilirubina spadła z poziomu ponad 16 do 10. Kochany brzdąc , ale przez to że mi ja zabrali to tej wstrętnej maszyny to mam wrażenie, że kocham ją bardziej i mam do niej więcej cierpiliwości (cobym tego nie powiedziała w złą godzinę). Karmię cycem ale po naświetlaniach i wczorajszym cyrku z powrotem musiałam dać jej w nocy butle bo za skarby świata nie chciała ciągnąć a głodna była makabrycznie. Natalka wczoraj ważyła 2200 i muszę dbać żeby nie spadło, więc dziś wielki powrót do cyca - taki jest plan

A i jako doświadczona mama oświadczam, że wole poród sn niż cc

Spróbuje sie odzywać ale bądźcie wyrozumiałe - jak mała pozwoli, zresztą Alę odesłałam dzis do babci bo temperature w nocy dostała brrr, a od października nawet kataru nie miała

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 08:48   #4724
czubasek20
Zakorzenienie

Wczoraj nie mogłam wejść na wizaż

Zaraz pisze wiadomości od Agatka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 08:49   #4725
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
ale jaja z tymi liścmi!!! jakby nie wiadomo co to bylo! po co ludzie to kupuja? na co to wlasciwie jest?

inutil
czyli tak jak mojemu mezowi, tylko on nie wiedzial i wzial te herbate malinowa!!

no co do rycynki to tez sie zastanawialam ale boje sie... boje sie przez to, ze moglabym zrobic dzidziolowi krzywde
no dziwne, tym bardziej, że byłam w aptece gdzie jest cały duży dział osobny z ziołami i herbatami. Pan dał mi herbapolu herbatę, przeczytałam skład i mówię, że to nie bo to z OWOCU malin jest, to zrobił głupią minę i stwierdził, że innych pewnie nie produkują

Z tym olejkiem to boję się tego samego. No i nie wiem czy kombinować, bo tak czy inaczej w poniedziałek idę na wywołanie, a wczoraj na badaniu lekarz mówił, że niewiele brakuje i może tak być, że do poniedziałku nie wytrzymam. A mały spokojniejszy wczoraj był, więc może się przygotowuje
Stary 2012-01-14, 09:01   #4726
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiadomość wczorajsza od Neski, wizaz nie działał, myślałam, że się wścieknę

Idę nadrabiać...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja wczoraj byłam w trzech aptekach i nigdzie nie było herbaty z liści malin w jednej pan próbował mi wcisnąć zwykłą malinową twierdząc, że nie ma czegoś takiego jak z liści.

Konczita ahh, gratulacje
eliza
spóźnione STO LAT

GRATULACJE

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

WIADOMOŚCI OD AGATKA

''Dzis mi nic nie daja ani jutro ;( dopiero w niedziele... Bo jutro ma juz kilka osób próbe. Chodzę po schodach na 6 pietro i urządzam se spacerki. Neska urodziła!''

'' No właśnie chciałam wejsc na forum bo koleżanka użyczyła NET ale nie działało forum i sie wkurzyłam! A ja jem jak nienormalna :P suty zaraz zmaltretuje ''

I dziś z rana

'' Już zaliczyłam schody, masowanie sutów i spacerek na dzień dobry z cyców to mi cieknie tak siara ze szok ! :O wczoraj wieczór chodziłam na 6 piętro i dupa:/ dziś ze mną nic nie robia dopiero jutro podadzą olsy niby :/ liczę na niedziele :p a maluch non stop pcha sie pod żebra swoim dupaczem ! Pozdr LASKI''

Stary 2012-01-14, 09:08   #4727
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Ale byłam wściekła wczoraj na ten wizaż, nic nie działało

Cytat:
Gratuluję

Własnie się umówiłam z kolezankami na niedziele na spotkanie ,ciekawe czy dotrwam
Ja się umówiłam na dzisiaj Ale myślę, że dotrwam bez problemów
Cytat:
bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego
ale od razu czlowiek czuje sie inaczej ech.... kobieta byc ;p

Wcale się mu nie dziwię, faktycznie inaczej wyglądasz
Ale zmiana pozytywna
Cytat:

... wrrrr.....
nie ma dostepnych malin w tej aptece ktos mi podkupil wszystkie musze czekac
poza tym nie wiem gdzie kupic opakowanie na smoka... bo jak go wyparze to w co wsadze zeby do szpitala wziac ;/ chyba sa jakies opakowania plastikowe na smoki no nie ? czy nie ma bo juz sama nie wiem jak go transportowac
Kochana, są opakowania na smoczki, myślę, że kupisz w aptece albo jakimkowiek dzieciowym sklepie.
Ja na razie nie kupowałam, mam dwa Aventy fabrycznie zapakowane. Jak będzie trzeba smoka do szpitala, to mama wyparzy i TZ przywiezie do szpitala
Cytat:

Konczita ahh, gratulacje
eliza
spóźnione STO LAT
Gratulacje Witamy Igorka

A z tymi aptekarzami to porażka jakaś - jak mogą wciskać zwykłą malinową herbatę zamiast herbaty z liści??? Na jakiś kurs doszkalający powinni ich wysłać

Ja na razie żadnych wspomagaczy nie stosuję, ale mam nadzieję, że najdalej w przyszłym tygodniu coś ruszy
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
wróciłyśmy wczoraj po południu do domu ale nie pokazałam się bo jak wiecie wizaż miała pada

Miałyśmy jeszcze zostać w szpitalu ale położne powiedziały, że mam dziecko po piętach całować, bo dawno nie pamiętają przypadku, że po dobie bilirubina spadła z poziomu ponad 16 do 10. Kochany brzdąc , ale przez to że mi ja zabrali to tej wstrętnej maszyny to mam wrażenie, że kocham ją bardziej i mam do niej więcej cierpiliwości (cobym tego nie powiedziała w złą godzinę). Karmię cycem ale po naświetlaniach i wczorajszym cyrku z powrotem musiałam dać jej w nocy butle bo za skarby świata nie chciała ciągnąć a głodna była makabrycznie. Natalka wczoraj ważyła 2200 i muszę dbać żeby nie spadło, więc dziś wielki powrót do cyca - taki jest plan

Spróbuje sie odzywać ale bądźcie wyrozumiałe - jak mała pozwoli, zresztą Alę odesłałam dzis do babci bo temperature w nocy dostała brrr, a od października nawet kataru nie miała

Likas, super, że już jesteście w domku
A może Ala dostała gorączki z nadmiaru wrażeń? Taki dzidziuś w domu to przeżycie dla dziecka
Trzymam kciuki, żeby to żadne poważne przeziębienie nie było

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 09:10   #4728
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

WIADOMOŚCI OD AGATKA

''Dzis mi nic nie daja ani jutro ;( dopiero w niedziele... Bo jutro ma juz kilka osób próbe. Chodzę po schodach na 6 pietro i urządzam se spacerki. Neska urodziła!''

'' No właśnie chciałam wejsc na forum bo koleżanka użyczyła NET ale nie działało forum i sie wkurzyłam! A ja jem jak nienormalna :P suty zaraz zmaltretuje ''

I dziś z rana

'' Już zaliczyłam schody, masowanie sutów i spacerek na dzień dobry z cyców to mi cieknie tak siara ze szok ! :O wczoraj wieczór chodziłam na 6 piętro i dupa:/ dziś ze mną nic nie robia dopiero jutro podadzą olsy niby :/ liczę na niedziele :p a maluch non stop pcha sie pod żebra swoim dupaczem ! Pozdr LASKI''
Cały Agatek

Stary 2012-01-14, 09:24   #4729
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Widze ze nie tylko ja mialam problem z wizazem wczoraj ale mialam nerwa

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
w 62 tak mam nawet kilka rzeczy 56 w ktore wchodzi ze spokojem ale to mam od koleżanki przesłane z irl. wiec nie wiem cyz to inna rozmiarówka czy inny gatunek materiału ze sie dobrze ciągnie ale kilka bodziaków mam rozm.56 w które wchodzi jeszcze z 2 tyg może sie w nie wmiesci a potem już będą za małe
Cytat:
oj to wspolczuje
ja dodam od siebie bo Milenka ma 62cm i te 56 sa za male a niekture 62 sa na styk
Dwa duże dzieciaczki i dwa inne spostrzezenia hmm po prostu trzeba byc przygotowanym na wszystko dzieki dziewczyny

Cytat:

Idę nadrabiać...

Konczita ahh, gratulacje
eliza
spóźnione STO LAT
Gratulacje dla Neski i Igorka : roza:
alez maja fajnie

to widze ze nie tylko ja mam problem z ta herbata na mnie tez wywalali oczy i sugerowali zwykla z malin

Konczita ja ciebie tez pamietam i gratuluje !!! Ja jestem z wrzesnia wiec super ludzie sie wtedy rodza

ide majstrowac sniadanko bo maz w domu, dzis zapiekane tosty

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 09:27   #4730
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Strasznie się cieszę i trzymam kciuki

Cytat:
Bardzo pozytywna zmiana

Cytat:

Gratulacje dla Neski
Inutil jak zobaczyłam tego posta, to myślałam, że to Ty urodziłaś i sobie od razu pomyślałam, że ładnie się pomylił Twój gin z wagą A to jednak nie Ty

Cytat:
Super, że wyniki ok
No i pocieszający wpis dla mam, które będą rodziny sn

Też się wczoraj wkurzyłam, bo nie mogłam wejść na wizaż. Chyba jakieś uzależnienie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 09:39   #4731
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień Dobry
Neska gratuluje

Mój leniwiec spi, wiec moge troche ponadrabiac
Wczoraj przyleciała do mama i jestem przeszczesliwa

Lece was gonić miłego dnia
Stary 2012-01-14, 09:45   #4732
Konczita
Zakorzenienie

dziękuje Wam kochane ... i życzę spokojnych rozpakowań i zdrówka dla maluszków

Neska gratuluję - słoneczka dla Igorka i dużo zdrówka dla Was
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 09:56   #4733
staraupa
Raczkowanie

NESKA GRATULACJE

dziewczyny co do tych liści malin to one działają ale je trzeba pić chociaż ze dwa tygodnie tak mi mówiły panie na SR ale na różne kobietki różnie to działa. Ja pije od tygodnia, wczoraj na KTG skurcze na poziomie 80 i maleńkie rozwarcie, więc może to ich zasługa
A to że nigdzie ich nie można kupić ja wiem, dlatego ja zamówiłam je przez internetową aptekę DOZ, dwa dni i były więc możę to jest sposób
u mnie zima, hurrra, mam nadzieję że teraz posypią się śniegowe maleństwa!!
dziś mój termin z USG, całą ciąże mówili że pewny a tu proszę...nic
miłego laseczki!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 10:05   #4734
kamusia178
Raczkowanie

Witam weekendowo

Cytat:

Neska gratulacje dla ciebie i Igorka

Cytat:

super... kochanego masz maluszka, widac ze drzemie w niej wielka chec bycia zdrową w domu gratulacje

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej
Wcale się mu nie dziwię, faktycznie inaczej wyglądasz
Ale zmiana pozytywna

Kochana, są opakowania na smoczki, myślę, że kupisz w aptece albo jakimkowiek dzieciowym sklepie.
Ja na razie nie kupowałam, mam dwa Aventy fabrycznie zapakowane. Jak będzie trzeba smoka do szpitala, to mama wyparzy i TZ przywiezie do szpitala
dziekuje
hmmm wlasnie patrzylam na DOZie ale tych opakowan nie bylo i sie sama zmartwilam czy to odpowiednie miejsce na szukanie czegos takiego ale moze w innej wylookam dzieki

----------------

nie chce mi sie wstawac cieple mleczko, 7daysik i do wyrka z powrotem lece zrobie sobie dzis dzien lenia

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
A to że nigdzie ich nie można kupić ja wiem, dlatego ja zamówiłam je przez internetową aptekę DOZ, dwa dni i były więc możę to jest sposób
no wlasnie wczoraj byly tam niedostepne ciekawe kiedy sie zaopatrza w nowy cieplutki towarek
Stary 2012-01-14, 10:22   #4735
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Idę nadrabiać...
Gratulacje

Cytat:

Super, że już jesteście w domu

Cytat:
WIADOMOŚCI OD AGATKA

I dziś z rana

Heheh... to się nabiega

Zaczął mnie łapać jakiś dołek przedporodowy tak mi jakoś smutno, że to już koniec ciąży, obserwowania "obcego" pod skórą itp.
Kumpela mnie opieprza, że nie dam rady przecież małego tam zostawić, ale i tak mi smutno, chociaż pewnie jak już się pojawi na świecie, to moje nastawienie się zmieni....

Dostałam wczoraj od gina kartę obserwacji ruchów i troszkę inaczej to mam prowadzić niż 10 ruchów/dzień, tzn. ma być min. 10 półgodzinówek z przynajmniej 1 ruchem. od 9 już mam 3 moje dziecię jednak b. aktywne
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 10:37   #4736
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
u mnie zima, hurrra, mam nadzieję że teraz posypią się śniegowe maleństwa!!
dziś mój termin z USG, całą ciąże mówili że pewny a tu proszę...nic
miłego laseczki!

No u mnie jakiś delikatny śnieżek posypał w nocy, i też czekam aż moja mała śnieżynka zdecyduje się wyjść

Kciuki, żeby u Ciebie się ruszyło

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zaczął mnie łapać jakiś dołek przedporodowy tak mi jakoś smutno, że to już koniec ciąży, obserwowania "obcego" pod skórą itp.
Kumpela mnie opieprza, że nie dam rady przecież małego tam zostawić, ale i tak mi smutno, chociaż pewnie jak już się pojawi na świecie, to moje nastawienie się zmieni....

Dostałam wczoraj od gina kartę obserwacji ruchów i troszkę inaczej to mam prowadzić niż 10 ruchów/dzień, tzn. ma być min. 10 półgodzinówek z przynajmniej 1 ruchem. od 9 już mam 3 moje dziecię jednak b. aktywne
Hehe, dziewczyny tu już opinie wydały, że ten spadek nastroju oznacza rychły poród, także szykuj się kochana

Stary 2012-01-14, 10:41   #4737
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

widać, że wizaz padł, bo tylko 2 strony miałam do nadrabiania hyhy.. no i spamerki nie ma, to też się odbija na ilości zapisanych stron :P

dostałam wczoraj paczkę od rodzyneczki.pl Jestem bardzo zadowolona, także również polecam tego sprzedawcę
po zakupie dwa razy do mnie telefonowano w sprawie zamówienia, bo np. nie mieli różowego smoczka z kwiatkiem, tylko ze słonikiem () i pytali, czy może taki być
prześcieradełko też dali inne, po poinformowaniu oczywiście, bo zamówionego koloru nie było. Ale to i lepiej, bo do pościeli pasuje jak ulał

Neska, gratulacje!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 10:50   #4738
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, dziewczyny tu już opinie wydały, że ten spadek nastroju oznacza rychły poród, także szykuj się kochana
Jutro idę do szpitala wszystko wskazuje na to, że już tam zostanę przez kilka dni
Zaraz biorę się za resztę pakowania, bo wczoraj po 10 minutach brzuch mnie tak bolał, że nie dałam rady
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:03   #4739
raqla
Raczkowanie

Heloł!
U mnie też leży trochę śniegu, ale jest wiatr i chmury, więc mało zachęcająco do wyjścia.

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Jeden plus - mało do nadrabiania

Cytat:

[CENTER]Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm [SIZE=6]
Gratulacje dla Neski i Igorka

Agatek za szybki finał

Kamusia178 Noooo, fajnie, fajnie. A jakie zalotne spojrzenie
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:04   #4740
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie jakiś delikatny śnieżek posypał w nocy, i też czekam aż moja mała śnieżynka zdecyduje się wyjść

Kciuki, żeby u Ciebie się ruszyło

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

to ja tez siee szykuje bo wczoraj płakałam że bedzie mi szkoda brzuszka i tych ruchów a później kłóciłam sie z mężem że sama sobie uprasuje koszule do szpitala a jak on mi uprasuje to pogniote i sama jeszcze raz uprasuje

Według usg dziś zaczynamy 36 tydzień
Zadzwonię do tzta żeby mi kupił herbatkę z liści malin

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-14 o 11:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości