|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() Pepowinka sie nie stresuj, zobacz jak fajnie ze lekarz to wychwycil, wiec ze ma jeszcze pozniej sprawdzic i jesli nadal tak bedzie to faktycznie nie ma co sie zastanawiac nad cesarka, tym bardziej ze jeszcze ulozony glowka do gory! Zycze znosnego (bo raczej nie napisze przyjemnego ) pobytu w szpitaluTrzymaj sie
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Emigra, 88natka - dzięki dziewczyny
![]() Ja właśnie sobie popijam kakao i rozmyślam co tu na obiadek zrobić , ale chyba skończy się pomidorówką.![]() Od jutra pracuję po 12 godzin,a w środę czeka mnie dentysta i już zaczynam trząść portkami - mam nadzieję,że nie będzie żadnych ubytków i skończy się tylko na zdjęciu kamienia bo w końcu przysługuje to nam w ciąży na NFZ.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja taką ulgę posesjową poczuję dopiero 6 lutego wieczorem mam nadzieję, że dotrwam he heCytat:
wcześniej nie miałam czasu tak to też tylko sporadycznie na niej siadałam lub używałam jako podnóżka teraz mam zamiar codziennie ćwiczyć co najmniej 15 min z YT Ciekawe jak długo wytrwam... Ale samopoczucie dziś wyjątkowo okrutne
|
|
#515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja mama sie do nas wprowadzila, bo ja o to poprosilam, bo juz coraz ciezej a Filip jednak jeszcze wymagajacy. No i maly tak sie cieszy babcią, ze przychodzi w nocy do babci spac hehe a my sie w koncu mozemy z mezem wyspac ![]() Ale to tylko tak wczoraj i dzis, jutro juz mama do pracy idzie, ale wazne ze bedzie z nami po pracy i w nocy w razie gdyby cos sie dzialo, to musimy miec z kim zostawic malego. ![]() Cytat:
![]() Wiesz konia o co mi chodzi, nie chodzi mi tu o mowienie jaka jestem swieta bo swieta nie jestem Ciesze sie, ze impreza sie udala noi ze prezent trafiony ![]() Czekamy na zdjecia z urodzin ale jak juz ogarniesz sie zupelnie, bo dzis pisalas, ze masz gosci takze masz co robic. ![]() Cytat:
![]() Ja mialam reczny laktator z aventu pozyczony od kolezanki (fajny, cichutki, tylko duzo czesci do mycia i skladania) jak na poczatek dobry, ale ja nie karmilam piersia bezposrednio bo moj syn nie chcial cyca, wiec mu sciagalam mleczko, dlatego zakupilam inny elektryczny laktator medeli. Super sprawa jesli maluszek nie je z cyca a musisz sie odciagac co 3 godz. Troche glosno chodzi, ale szybko i pieknie sciaga mleczko z cycusiow, reka od naciskania tloczka nie boli bo sam sciaga ma regulacje tempa no i trzy czesci do umycia tylko takze to tez jest duzy plus. ![]() Cytat:
![]() Odnosnie pampersow, ja nie pamietam dokladnie ile ich schodzilo dziennie, ale u kazdego maluszka inaczej. Moj robil od poczatku duzo kupek czesto przed karmieniem i zaraz po karmieniu wiec u mnie schodzilo tego sporo. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz juz nic oprocz dzidizusia nie bedzie zaprzatac Ci glowy ![]() Ja nie pamietam odnosnie pieluszek, to bylo tak dawno temu! Witam nowa mamusie A ja odzyskalam wczoraj mojego TZ, jest juz w domku i bardzo sie ciesze bo bez niego tak samotnie
|
|
#517 | |||||
|
Gang Iren
|
Czesc Mamuski!Ja w miare wyspana,chociaz kilka razy wstawalam,zeby zobaczyc czy cora w lozku lezy,czy nie lunatykuje.Ale dzis spala spokojnie.
Cytat:
![]() Cytat:
Co do laktatora ja mam z TT reczny.Dlugi czas pracowalam w sklepie dzieciecym i wiele klientek bylo z niego zadowolonych,wiec zdecydowalam sie na zakup.Przy pierwszym dziecku mialam najtanszy,strzykawkowy i tez byl dla mnie ok,bo pokarmu mialam duzo,wiec odciagalam bez wysilku. Cytat:
Wczoraj tez dwa prania dzidziusiowe zrobilam typu posciel,rozki,kocyki,piel uchy.Jutro bede prasowac. Cytat:
Cytat:
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
ivona84 trzymaj sie w szpitalu , dobrze ze lekarz wychwycil ta pepowinke.
evcia wiadomo ze bywaja dni lepsze i gorsze, ale teraz trzeba sie starac aby bylo lepszych dni wiecej - chodzi mi o nastawienie i humor. moze sie zrelaksuj. o wlasnie ja poprosilam swojego Tz aby byl spokojny i mnie nie denerwowal bo to dla mnie to bardzo wazne, on ogolnie i tak z tych spokojniejszych ale czasami potrafi wkurzyc zycze Ci aby dobry humorek szybko wrocil.gosia super ze juz masz wszystko gotowe, grunt to dobra organizacja, im wczesniej wszystko gotowe, tym pozniej mniej zamieszania i bardzo slusznei ze tak sie z tym wszystkim sprawnei uwinelas. Tz wlasnie wtaszczyl lozeczko na gore tzn czesci skladowe i bedzie skladal na dniach. troche dziwnie bedzie z pustym lozeczkiem ![]() naszykowalam do szpitala dla dzidzi chyba stanowczo za duzo ubranek, bede musiala troche odlozyc. Aguska dobrze ze Mama u Was juz, bedzie Ci z pewnoscia o wiele latwiej. moja Mama pewnie tez by czasami u nas bywala..gdyby nie byla 2tys km od nas. kurcze wiem ze mialam do Was jakies pytanie i zapomnialam na amen...moze sobie pozniej przypomne. ja po sniadanku, drugie pranie juz wstawione, zmywanie wstawione, lazienka umyta, tylko posciel zmienie i sie ogarne wizualnie a pozniej goscie przyjezdzaja. mialam posprzatac w sypialni, ale skoro Tz bedzie lozeczko skrecal to kurzy scierac nie ma sensu. slysze na dole ze Tz z Ivorkiem odkurzaja, to tam poscieram kurze. co do wielkosci brzucha, to przyjaciolka mi powiedziala ze jej rosl do 7.5 miesiaca, a pozniej juz miala do konca tylko 3cm wiecej w obwodzie. WIEM juz o co mialam zapytac. czy warto zrobc USG 3D jak bede w 32-33 tc? |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziel sie linkiem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz zrobić 3D to warto
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cytat:
akurat jutro mam wizytę, więc dam znać co mi powiedział
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz spokojniejsza. Ja dzisiaj mam gości popołudniu bo Antek ma imieniny we wtorek i robimy dzisiaj bo we wtorek jak wrócę z pracy to będzie już po 17 więc za późno .
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A moze dziewczyny napiszecie tydz ciazy, ile wam przybylo w brzuszku i ile kg na plus?Wiem ciekawskie jajo ze mnie
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
te cm to chyba zaleza od ogolnej budowy, ja np widze ze niektore z was (chyba) maja wiekszy brzuszek ode mnie ,bo sa kilka tygodni dalej a ja mimo to mam 106 cm.
U nas prawie 30 tydzien. Ja mialam w tali 72 cm teraz 106 Biust 92, teraz 108 Biodra/pupa mialam 92 teraz 102 Wage mialam 62 kg teraz 74. MegMakeUp ja rowniez Ci gratuluje
|
#526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w przyszlym tygodniu chcemy zobaczyc sie z polskim ginem, aby sprawdzil szyjke (znow pewnie nie dam mu sie zbadac i bede sie wic na fotelu jak stuknieta) bo mam twardnien wiecej ostatnio, no i chcemy aby Hania miala pamiatke jak w brzucholu sobie plywala i mamie fale dunaju robila
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pracy ... no niestety na razie jest jak jest ... pracę mam fizyczną więc lekko nie jest,ale z drugiej strony cały czas na siebie uważam. Ostatnio usłyszałam do znajomej,że jeżeli jest się na zwolnieniu w trakcie ciąży to już w 9 miesiący lekarz nie może dać L4 tylko idzie się wcześniej na macierzyński, to prawda ?? Nie bardzo chciałabym "marnować" macierzyński jeżeli będę się dobrze czuła. Wolałabym ten urlop wykorzystywać dopiero po urodzeniu dziecka.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje! 51 cm - jaka maleńka Ale waga ok super!Ivona84 Kubuś duży chłopczyk Co do pępowiny to dobrze, że lekarz to zauważył na usg - lepiej mieć to pod kontrolą niz nie wiedziec. Moja koleżanka i jej lekarz dopiero w trakcie porodu zorientowali się że dziecko owinięte jest pępowinką i wtedy to już większy stres. A tak to wszystko pod kontrolą, nie martw się! Choć dobrze to rozumiem, bo też często myślę, czy jak moja mała z tą pępowinką, tym bardziej że taka ruchliwa jest.. Ale będzie dobrze!![]() Cytat:
oj ja też mam dziwny ból - jak długo siedzę w jednej pozycji to bolą mnie żebra potwornie.. Lekarka powiedziała, że to od nacisku i podnoszenia się macicy. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
i my też chyba takiego spróbujemy.---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Agneska witaj ![]() co do laktatorów, ja mam medelę mini electric. Bardzo polecana w necie, Aguśka też pisała,że jest zadowolona ![]() a czy ja będę to się okaże za parę miesięcy
|
||||
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie 33 tydzien i 18,5 kg na plusie Cytat:
![]() no i moja mamus przyjedzie 2 lutego do nas
||
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, teraz już możesz skupić się na przyjemniejszych sprawach ))---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Aaaa jeszcze waga - 6 kg na plusie. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-15 o 13:14 |
||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Monia jesli masz kochana mozliwosc, to w tym tyg. ciazy bedzie fajnie dzidzie widac na usd 3D
![]() na dlugo mama przyjezdza?
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, teraz bedzie krotko bo do 5.2
pozniej przyjedzie jak urodze juz, zeby nam troszke pomoc wtedy bedzie dluzej, ale nie wiem czy 2 tygodnie czy miesiac, zobaczymy ale mam dzisiaj gloda, ciagle mnie ssie w zoladku
|
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do rozmiarów brzucha - ja też nie mierzyłam na początku ciąży,ale dzisiaj chyba się zmierzę jak znajdę jakiś centymetr w domu ![]() Lenami no właśnie teraz będę się mogła skupić w 100% na moim Maleństwie i na przygotowaniach i już sama myśl o tym sprawia mi wielką radość
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#536 |
|
Gang Iren
|
Ja tak wlasnie mialam,do porodu L4,a od dnia porodu macierzynski,albo od wyjscia ze szpitala,tego nie pamietam.Ale to bylo dawno temu,widac nic sie nie zmienilo.
|
#537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny od tygodnia zaobserwowałam u siebie straszne przesuszenie skóry. Smaruję się po kilka razy balsamami,ale mało to pomaga. Fakt,że przyczyna może tkwić w tym,że piję mało wody bo tylko 1,5 dziennie, a i do tego się zmuszam. Chyba muszę zacząć więcej pić bo niedługo mi skóra się pomarszczy i będę straszyć swe dziecię skórą jak u słonicy
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WAZNE INFORMACJE: A teraz nie wiem czy wiecie ale musze Wam to napisac, bo beda z Filipkiem na urlopie macierzynskim nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak: Dodatkowy urlop macierzynski!!! I wprawdzie kidy urodzilam Filipa, w 2009 nalezalo mi sie tylko 2 tygodnie tego urlopu, ale to zawsze cos. Teraz w 2012 przedluzyli go o 2 tygodnie! Bo tak: Ten urlop macierzynski co trwa 20 tygodni, nazywa sie Podstawowym urlopem macierzynskim. Jest oczywiscie w 100% platny. Ale dowiedzialam sie, ze istnieje wlasnie Dodatkowy urlop macierzynski i w 2012 roku rodzac jedno dziecko przy jednym porodzie czyli w naszym przypadku wynosi 4 tygodnie!!! Nie trzeba specjalnych warunkow spelniac, wystarczy zlozyc w pracy wniosek na 7 dni przed checia jego rozpoczecia i pracodawca ma obowiazek udzielenia tego urlopu, jest tez w 100% platny! Dziewczyny to bardzo wazne dla tych ktore nie ida na wychowawczy a chca dluzej o miesiac posiedziec w domku z maluszkiem. Ja nie wiedzialam przy Filipku o tym, a teraz wiem i oczywiscie skorzystam z tego, jesli jest platne a mi sie nalezy to czemu nie? prawda? ![]() ![]() Wiec bede o miesiac dluzej z dziecmi!!! ![]() Tu o tym pisze: http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...a_wniosek.html http://www.money.pl/forum/urlop-maci...-t2884344.html I to sobie jeszcze poczytajcie, bo to tez bardzo wazne. O urlopie ojcowskim (nie mylic z tacierzynskim-bo to co innego). I pamietajcie ze Waszym mezom w pracy naleza sie procz urlopu ojcowskiego jeszcze 2 dni urlopu okolicznosciowego!!! A tu o urlopie ojcowskim: http://www.urlopojcowski.info/faq-py...dpowiedzi.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-15 o 12:38 |
|
|
|
|
#539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam dziewczyny w niedzielne południe
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w biodrach miałam 93 a mam 100 cm w brzuchu miałam około 70 cm a mam 94 w piersiach nie wiem ile mam, ale one się raczej nie zmieniły. Mam chęć na coś dobrego Dziś na obiad będą frytki, nie mam weny na gotowanie, mąż chce na kolację jakąś dobrą sałatkę z kurczakiem tylko mi się robić nie chce, lenia dziś mam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Fajna data 

Ale jeszcze koło 37 - 38 tc trzeba zrobic kolejne usg, zeby sprawdzić jego ułożenie i tą pępowinę - jeśli do tego czasu się nie obróci to cc. Troszkę się przestraszyłam jak o tej pępowinie mi lekarz powiedział - mam nadzieję, że będzie wszystko ok 
) pobytu w szpitalu

mam nadzieję, że dotrwam he he
wcześniej nie miałam czasu
tak to też tylko sporadycznie na niej siadałam lub używałam jako podnóżka 

nie jest to fajne