|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
No tu przynajmniej z sensem menu, coś takiego jakbym chciała, a nie takie co nam zaproponowali tam, gdzie chcielibyśmy robić wesele, jakieś wymyślne, prawie same ryby (ja w ogóle nie lubię) i wcale nie dużo potraw, bez owoców, ciast, napoi itp. 175 zł za osobę. Chyba na głowę upadli
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
No fakt same ryby to kiepsko przecież musi być urozmaicenie... Co do ceny zalezy od restauracji. My jak szukaliśmy na wesele to chyba z 5 odwiedziliśmy i ceny od osoby różne od 150- 210 oczywiście cena bez bez owoców, ciast, napoi.
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny! Ja jestem w domku wyszłam w piątek Leze grzecznie i odpoczywam! Wczoraj mialam ponad 15 twardnienia ale dzis spokojniej! Musi być dobrze nie widzę inaczej!
Postanowiłam, ze dopóki skurcze nie beda regularne tak jak w szpitalu 30 razy równo co 3 min! A juz pod 3 kroplówka byłam to myślałam ze mi oksytocyne tam dali No i jak nie beda bolace i takie częste to nie panikuje ... za tydz mam wizytę oby szyjka była ok! .*Dziękuje Wam za wsparcie i kciuki, to bardzo, bardzo miłe* niestety padł mi komp. Pisze do Was z telefonu a to niełatwe, juz raz pisałam i bateria usiadlam wiec musze od nowa .nadrobiłam także nowy wątek! i obiecuje ze bede codziennie zaglądać! Mamy komp stacjonarnych ale jest w niewygodnym dla mnie teraz miejscu... ale innego nie ma wiec czasami zasiadę do tamtego! *Dziewczyny co do luzeczka Ja zamówiłam caly zestaw z materacem, pościel, rozkiem i przewijakiem za 500zl juz stoi złożone jestem b. zadowolona!* co do karmienia Ja mysle ze fajnie powoli dostawiać mm , np zamiast jednego karmienia i potem co raz częściej! Ja chce długo karmić mam nadzieję, ze będzie mi danei wydaje mi sie ( choć pewności nie mam) ze chyba nie bede sie krepowala karmić przy rodzinie czy znajomych! *potwierdzam ze w domu zawsze musi być ktoś zupełnie bez ani grama wpływu alkoholu! * Aguska mam nadzieję ze to coś! Zniknie...i ze to nic przeszkadzajacego! Też by mi sie słabo zrobiło! Ciagle coś musi sie dziać... juz zapomnialam jak to jest chodzic lekko, radośnie i cieszyć sie ze swojego stanu tzn. Cieszę sie ogromnie ale juz zmęczona i ciagle zestresowan jestem! * dzis na obiadem dziwnie bo schabowy i pierogi hehe! * w szkole rodzenia dostalam plan porodu...czego oczekuje na co sie nie godze...fajnie wiem juz dokładnie jak i co u nas wygląda...i co musze zabrać! * jeśli o wagę chodzi to Ja mam ok 9,5 kg na + 31 t. Waga stoi od ponad tygodnia a synek rośnie... tydzien temu ważył 1700 a Ja w szpitalu spadłam ponad 0,5 kg!Trzymam kciuki za wizyty i gratki za dobre wieści!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-01-15 o 16:16 |
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia, ja płaciłam 110 zł/osoba w 2009 roku. Cena bez alkoholu i zimnych napojów oraz bez ciasta.
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ile dań ciepłych? - bo to głównie od tego zależy chyba, czy się mylę? No i już 4 latka temu, a my planujemy na przyszły rok jeszcze. Jak się wkurzę to żadnego wesela nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mała! super znów móc przeczytać od Ciebie wiadomość i to mimo wszystko nasiąkniętą optymizmem uwielbiam Cię i dasz radę kobieto, jesteś mega silna Dbaj o siebie
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
czuję bigos a nie mam na niego ochoty od października !!
nawet na Święta nie jadłam choć zapach kusi, ale nie... |
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie pamiętam co było, ale wybór był duży... tu masz przykładowe menu, ale bez cen. http://www.malibu.bydgoszcz.pl/wesela.php w tym roku jest pewnie jeszcze drożej, pewnie ze 150 zł z ciastem.
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jolka po siuskach nie musisz przecierac chusteczka. Wystarczy chwilke powietrzyc pachwinki (czyli chwilke odczekujesz po zdjeciu brudnej pieluszki jesli masz czas) i dopiero ubierasz nowa pieluszke
![]() Cytat:
dlatego tak bardzo chcialam ja zmienic na lzejsza, a cudowna opcja by byla gdybym mogla na pol etatu pracowac, ale niestety to niemozliwe poki co....Kochana a teraz w sumie Tobie i mnie naleza nam sie w sumie 26 tygodni macierzysnkiego (wliczajac w to dodatkowy urlop macierzynski o ktorym pisalam wczesniej) Bo podstawowy urlop macierzynski-20tygodni plus 2 tygodnie bo urodzenie drugiego dziecka, plus 4 tyg. tego urlopu macierzynskiego dodatkowego.![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-15 o 16:36 |
||
|
|
|
#613 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Jezdze do Polski,ale raz w roku.Nie bylo prosto pogodzic prace,szkole corki itp z wyjazdami.Z rodzina zobacze sie w maju,bo przyjada na komunie corki do Anglii.Wybiera sie tez do mnie w odwiedziny w lutym przyjaciolka z mezem i coreczka.Bardzo sie z tego ciesze. Mala super,ze sie odezwalas.Wypoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze!
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Mała
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
karolca dzięki za linka
nie wierzę, że ktoś wybiera takie menu tam u nas... a trochę wesel "obskoczyłam".gosia2612 to ten rok zapowiada Ci się bogaty we wrażenia w wakacje też pewnie nie będziesz się nudzić. A życie jest tak nieprzewidywalne, że nigdy nie wiadomo co i kogo postawi na naszej drodze
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Mala witaj kochana
Obejrzalam porodowke, byl ten odcinek co kobieta ciezki porod miala i dziecko dluzszy czas nie plakalo jak juz bylo poza brzuszkiem, beczalam jak glupia a jak zaplakalo to az podskoczylam ![]() Juz bym chciala marzec
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
MoniqW i Jolka super brzuszki
|
|
|
|
#618 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam w ndz popoludnie. Dopiero sie ogarnelam po wizycie znajomych. Tak to jest jak sie dlugo siedzi w nocy, a potem wstaje o 10 i trzeba przygotowac obiad (dzis kluski slaskie były, kapucha modra i gulasz...plus oczywiscie rosołek.. mniaaaaam)Cytat:
![]() Zastanawiam sie,czy to,ze moja mama i mnie i siostre urodzila praktycznie mc przed terminem bedzie mialo jakis wplyw na moj porod. Cytat:
![]() Cytat:
no to prawie jakbysmy byly na tym samym obiedzie![]() Cytat:
, jakas zimna plyta, ciepla-kolacja pałki z indyka,łosoś, zapiekane kluseczki , barszczyk, krokiety...Roksape dziekuje za przepis z pewnoscia sie skusze..uwielbiam i miod i orzechy ![]() Dzis moj T wyjechal na delegacje także do środy jestem słomianą wdową. Nie lubie jak wyjezdza,bo po tych wszystkich wypadkach itp zaraz mam wizje, ze cos sie zlego wydarzy. Z niecierpliwoscia bede czekala,az sie odezwie z lotniska i lądu.Naprodukowalam taka ilosc klusek slaskich,ze moglabym pol forum zaprosic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
to dopiero beda emocje, ja juz tez bym chciala. Z jednej strony to juz tak bliskooo...ale bedzie Nam pewnie brakowalo tych kopow pod serduchem . Slyszalam, ze wlasnie tak to potem jest, mimo,ze brzuszek zaczyna coraz bardziej dokuczac i utrudniac zycie to potem brakuje.Dla mnie stwierdzenie,ze bede mamą jest tak niesamowite, ze az sciska mnie w gardle jak sobie o tym pomysle.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię jak mój TŻ gdzieś daleko jedzie. Zawsze się martwię i czekam na sygnał, że dojechał. To dziel kobiet, dziel!
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wpadaj!Nooo, wiem ,ze On tez nie lubi wyjezdzac..tym bardziej teraz jak juz tu czekamy na Niego w pakiecie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielny wieczór! Mnie właśnie od kilku dnie nachodzą myśli o porodzie i tych wszystkich cięciach itp. i nie powiem strach mnie trochę obleciał. A jeśli chodzi o wagę to aktualnie +10kg i 29tc
|
#622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też czytam, ale prenumeraty nie zamawiałam...tak mi wylicza aplikacja kalendarz ciąży na Iphonie wg OM i sprawdzałam też na tej stronie haczewski i tam też tak jest...od OM mam dziś 28t6d więc ostatni dzień 29 tygodnia i jutro zaczynam 30 tc to tak na mój rozum, ale się nie upieram
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka no to prawie to samo ale prawie robi wielka roznice bo ja wybieram Twoj obiadek
![]()
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn dociera ze jestem w ciazy i juz wiem jak to jest byc w tej ciazy, ale jak to jest byc mama? Tak dziwnie mi sie robi jak sobie uswiadamiam, ze dziecko.... ze naprawde za chwile bedziemy miec dziecko... prawdziwe, nasze, male i bezbronne.... Dziewczyny Wasi tz tez nie dotykaja brzuszka? Moj caluje, mowi do niego, ale nie chce trzymac np reki na brzuchu, twierdzac ze mala sie go boi (uspokaja sie zaraz jak sie reke przylozy, ale to i jak ja przyloze sie uspokaja....) i dzisiaj mi powiedzial, ze mu smutno, ze ja ciagle ja czuje, mam z nia kontakt a on dopiero jak sie urodzi bedzie mial ... i ze dlatego tak nie dotyka brzucha, nie czeka na kopniaki bo wie ze nie dostanie ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
np ja i Karolca, ona dopiero zacznie 30 tydzien a ja juz wczoraj zaczelam wszystko zalezy czy termin wyliczony z usg czy z om
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój miał jechać w delegacje (ale daleko i na długo, byłby co tydzien lub co dwa w domu), to powiedział w firmie, że ma żonę "przed porodem" i nie może. Co innego na kilka dni a co innego na tyle czasu.
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Mój tż często dotyka brzucha chcąc poczuć kopniaka ale w większości przypadków mała się uspokaja. No chyba że w danym momencie rozbryka się na całego to wtedy mężowi się oberwie
i wtedy bardzo się cieszy
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż wziął latarkę, przysunął do brzucha i mała kopała dokładnie tak, gdzie świeciło źródło światła. Ależ miał radochę
|
|
#628 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w szpitalu jak leżałam na prawej stronie i na wznak dziecko miało mniejsze tętno a na lewej normalne i nie wiedzieli co to. Przy porodzie okazało się, że miał jeden raz owiniętą pępowinę wokół szyi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Mi się wydaje, że to nie czas karmienia ma wpływ na ''obwiśnięcie'' piersi tylko zwyczajnie elastyczność skóry. Moja mama karmiła dość dlugo mojego brata i mnie i siostry moje po tym i jakoś tamkich strasznych piersi nie miała. Ja karmiłam tylko miesiąc ( syn odrzucił pierś) i też myślałam, że przez to, że tak krótko to będa jak były. G** prawda bo obwisły i teraz będę starać się dłużej karmic...
|
|
|
#629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to juz nakładam porcje dla Ciebie![]() Kapuchy tez mam tyle,ze chyba codziennie ją bede dojadac na sniadanie obiad i kolacje . Kurcze jakos nie umiem gotowac mało jak ma ktos przyjsc,bo zawsze sie obawiam,ze nie wystarczy![]() Cytat:
i dlatego ciesze się, że te moje strachy On zawsze odgania.Co do dotykania brzuchola..to moj czesto głaszcze..i mowi,ze bedzie tesknil za tym..ze tak Go ten widok rozczula i ze koniecznie musimy miec nastepne ![]() . Nie to zebym byla przeciw;], ale moze najpierw ogarnijmy jeden porod. Ale tez wlasnie stwierdzil,ze szkoda,ze On nie moze poczuc jak to jest miec Malenstwo w brzuchu. No coz...muszą się zadowolic tym co maja![]() Cytat:
ojj to dluga delegacja, bardzo dobrze,ze sie nie zgodzil. No wlasnie tutaj u nas są 3 dni , wiec mozna przezyc. Grunt, ze nie wysylaja Go do Indii na 2 tyg,bo tu juz bylby problem..a i na miejscu zadnej rodziny. Wlasnie zerkam katem oka na mase naczyn do zmycia po wyzerce i tak zbieram sie w sobie,zeby to ogarnac
|||
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, ja dziś na błysk wysprzątałam kuchnię tak mnie wzięło na robotę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

No fakt same ryby to kiepsko przecież musi być urozmaicenie... Co do ceny zalezy od restauracji. My jak szukaliśmy na wesele to chyba z 5 odwiedziliśmy i ceny od osoby różne od 150- 210 oczywiście cena bez bez owoców, ciast, napoi.
a to niełatwe, juz raz pisałam i bateria usiadlam wiec musze od nowa

nie wierzę, że ktoś wybiera takie menu tam u nas... a trochę wesel "obskoczyłam".

też czytam, ale prenumeraty nie zamawiałam...
tzn dociera ze jestem w ciazy i juz wiem jak to jest byc w tej ciazy, ale jak to jest byc mama?
Tak dziwnie mi sie robi jak sobie uswiadamiam, ze dziecko.... ze naprawde za chwile bedziemy miec dziecko... prawdziwe, nasze, male i bezbronne....