|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja pod koniec 27 tygodnia mam 11 na plusie
Co do cm to nie wiem bo nie mam zielonego pojecia ile mialam przed zajsciem w ciaze, a pozatym to nie mam jeszcze miary
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu mam sporo do nadrabiania, ale dzisiaj chyba nie dam rady ![]() wczoraj byliśmy u teściów jak wróciliśmy posiedzieliśmy chwile i padliśmy jak kawki TŻ poszedł spać po 19 a ja po 20 i wstaliśmy dzisiaj po 10 a dziś mama ma urodziny i robi małą imprezkę ![]() i tak jak obiecałam dodałam na maila zdjęcia gołego brzucha 29tc na szybko w piżamie
|
|
|
|
#544 |
|
Gang Iren
|
Weszlam na maila,a tam tyle nowych zdjec!!
Ale ja lubie was ogladac! Jolkaaa wcale nie taki duzy brzusio,powiedzialabym ze w sam raz ![]() Balbinka20 nie przejmuj sie,ze twoj brzuszek ma troszke inny ksztalt,najwazniejsze ze dzidzi dobrze sie w nim mieszka,a kazdy brzuszek jest inny,niepowtarzalny! MoniqW bardzo zgrabny brzuszek i figura pierwsza klasa!
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Meg Make Up jak sie nie poczyta to sie nie wie, a w pracy oczywiscie nikt Ci o tym nie powie, a zobaczycie same jak ciezko zostawic polroczne malenstwo bo trzeba wrocic do pracy bo takie pochrzanione prawo u nas w pl jest ze mamusie musza tak szybko zostawiac swoje maluszki i isc do pracy!
Zawsze to miesiac wiecej! A ja moge powiedziec teraz po takim czasie, ze bardzo duzo stracilam wracajac tak wczesnie do pracy (ale nie mialam wyjscia i po macierzynskim musialam), bardzo duzo waznych spraw zwiazanych z dzieckiem nas omija jednak, a ja dodatkowo mam ciezka prace wiec wracalam zmeczona, w domu bylo wiecznie cos do zrobienia, zbywalam Filipa, organizowalam zabawy, ale sama malo z nim sie bawilam, bo zmeczenie, bo obowiazki domowe ![]() ![]() I musze przyznac, ze stracilismy kontakt, teraz bedac w ciazy i na L4 nadrobilismy ten stracony czas i duzo rzeczy zauwazylam pieknych w moim dziecku i poznalismy sie bardziej bo jestesmy ze soba codziennie. Wiadomo, ze w domu siedziec, to tez porazka, nie wychodzac do ludzi przez tyle czasu, jednak mysle, ze fajnie jest jesli mozna np wrocic do pracy na pol etatu, gdyby nam mama placono na tyle zeby mozna bylo spokojnie te 3 czy 4 lata z dzieckiem wyzyc a pracowac mniej i miec wiecej czasu dla niego.
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się najadłam na obiad zrobiłam potrawkę z wiejskiej kury pycha
|
|
|
|
#547 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ też do tych spokojniejszych należy, ale ostatnio nie wiem co mu się dzieje, albo mi - może ja przesadzam ![]() Co do USG 3D to ja bym robiła na Twoim miejscu jak masz możliwość nasze w 26 tc nie wyszły przez ułożenie Malutkiej, które już raczej do końca się nie zmieni, więc nie będę próbować, bo szkoda kasy. Ale przy następnym dzidziusiu może kiedyś się uda Jak się zdecydujesz to trzymam kciuki ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=YV8Bt...eature=related oraz te: http://www.youtube.com/watch?v=gbhCD...eature=related ale warto jeszcze poszukać może są jakieś fajniejsze. Te mnie troszkę porozciągały, bo byłam taka zasiedziana ![]() Cytat:
za wizytę i czekam z niecierpliwością na wiadomość ![]() Cytat:
![]() pierwsze pomiary mam z 21 tc to mogę je zestawić z dzisiejszymi. brzuch --> 21 tc - 100 cm, 29 tc - 106 cm biodra --> 21 tc - 98 cm, 29 tc - 103 cm udo --> 21 tc - 59, 29 tc bez zmian (pamiętam, że przed ciążą miałam ze 3 cm mniej )biust --> 21 tc - 105 cm, 29 tc pawie 110 cm ![]() waga = 8 tc - 63 kg, 29 tc - 74 kg (+11kg) Cytat:
od środka też Cytat:
i humorek dopisuje. Super! A brzuszki mamy podobne ![]() MoniqW świetnie się prezentujesz Balbinka no troszkę jakby opadł Ci brzusio w porównaniu do innych zdjęć. Kiedy masz teraz wizytę u lekarza/położnej? Smaruj brzusio, żeby była skóra elastyczna, bo pewnie do końca jeszcze urośnie Widziałam, że imiona dla dzidziusia już wybrane - fajne u mnie w rodzinnej miejscowości w listopadzie urodził się Julek.
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie maz gotuje rosolek
![]() A potem idziemy na krotki spacerek z malym na sanki. A na drugie, ziemniaczki, udka i kapustka czerwona
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że wczoraj pisałyście o śniegu
![]() a u mnie ZERO ŚNIEGU ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
więc jeszcze nie po jedzeniu bo tak to powiem czasami kolos większy mam, ciężko mi z tym brzuchem już.
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bardzo duzo sniezku
![]() Obejrzalam zdjecia brzuszkow na mailu ![]() sliczne wszystkie: Jolka, Moniq, tynka, Flowerbombka, balbinka piekne z Was mamusie!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-15 o 13:34 |
|
|
|
#551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizytę u lekarza
TŻ jedzie ze mną ![]() cieszę się że to już jutro bo czuję, że coś jest nie tak - jakaś infekcja może ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
A no chyba podobne mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Nie lubię za bardzo śniegu, a zwłaszcza teraz jak jestem w ciąży ![]() Przynajmniej nie poślizgnę się, mogę spokojnie autem jeździć itp ![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia wlasnie te pierwsze cwiczenia tez wynalazlam, a te drugie tez sprobuje
dzieki ![]() ![]() Jolka u mnie tez zero sniegu a dzisiaj sloneczko i blekitne niebo - wiosna normalnie tylko nie wiem jak z tepm, bo rano byl przymrozek Balbinka, nie przejmuj sie wygladem brzuszka - kazda kobieta ma inny
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
jak robisz pastę jajeczną?
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
A czasem będzie tak, że to ja wypije z koleżanką a TŻ zajmie się dzieckiem wkońcu coś mi się należy po tym TŻ nie musi wiecznie pić
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ból bardzo mocny pod żebrami, zwłaszcza z prawej strony mam już ze 2 miesiące...pomaga tylko położenie si na plecach, a najgorsze jest siedzenie. Jak nie będe mogła wytrzymać lekarz pozwolił brać paracetamol. Tynka bardzo ładny brzuszek i chyba tylko tam przybrałaś, bo reszta szczuplutka. MoniqW Twój taki kształtny...super Balbinka Ty masz trochę inny kształt brzuszka, ale jak patrzę po wcześniejszych zdjęciach to od początku tak miałaś, więc nic sie nie martw. A rozstępy i fałdki czekają prawie każdą z nas.. Jolka brzuszek się super prezentuje...i pępek wciąż wewnątrz
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle .
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
po mału nadrabiam, ale w między czasie ciągle coś
muszę iść teraz wyprostować włoski, strzelić jakiś mały makijaż i zaraz trzeba coś zjeść ale czekam na TŻ bo grzebie coś w aucie---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- dziękuję a no wewnątrz myślicie, że będzie na zewnątrz?---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Mój z dnia na dzien wychodzi
wczesniej był bardzo głęboki a teraz tuż przy wyjściu hehe..
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam,że tak tylko z doskoku, ale żarełko na drugą urodzin szykuję, a jeszcze mam dzisiaj rozmowy z porcelaną . Ja już urlop dodatkowy z Niną miałam , hurrra, teraz jeszcze 2 tygodnie , no i pewnie jak będzie trzecie dziecko to w końcu się doczekam 26 tygodni macierzyńskiego .A no i należy pamiętać,że za okres urlopu wychowawczego ( gdyby ktoś brał) nie należy się urlop, miałam 1, 5 miesiąca wychowawczego i mi dwa dni urlopu ścieli. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-15 o 13:56 |
|
|
|
|
#559 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
więc źle nie jest, ale jeszcze tak z 2 tygodnie potem umówiłam się z mamą, że mi pożyczy swoją L-kę![]() Cytat:
![]() jest to dla mnie o tyle ważne i dlatego pytałam, bo mój mąż wyjeżdża w połowie kwietnia i pasuje mi urodzić najpóźniej w terminie, bo potem zostanę sama... witaj ja jutro zaczynam 30 tc, rano na plusie mam 8 kg, a w pasie 92 cm, ale nie wiem ile mi przybyło, bo nie mierzyłam wcześniej... |
|||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że dojdę do ok 16kg i oby nie więcej.
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja was nadrobilam i lece niestety, bo dzis wizyta kolezanek, ciesze sie ale z drugiej strony tak mi sie nic nie chce... Mam jeszcze maila do nadrobienia, to pozniej ![]() Ja poki co nie znam obwodu swojego brzuszka, ale jestem w 32tc i mam 13kg na plusie. Agneska witaj ![]() Milej niedzielki |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś nie mam ochoty dzisiaj na nic
ani na jedzenie za bardzo bo sama nie wiem na co mam ochotę. Nawet makijażu nie chce mi się zrobić, a chyba wypada choć TŻ zawsze do mnie ale po co Ty się malujesz przecież bez makijażu wyglądasz bardzo ładnie heh jasne i ciągle mi wbija, że nie muszę się malować.
|
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz sobie gotuję kaszę jęczmienną i zjem znów z mielonym i sosikiem. A co mają się zmarnować ![]() Już humor mi się troszkę poprawił ![]() I mam pytanie nie mamusiowe tym razem. Czy pamiętacie może jak wyglądały wasze weselne menu i ile wychodziło na osobę?
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie znalazłam w skrzynce pocztowej prenumeratę M jak mama i dostałam płytę z ćwiczeniami. Jak TŻ wróci poproszę,żeby przerobił te pliki i wrzucę na maila
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#565 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a macie czasem wahania nastroju?
Ostatnio czesto mi sie to zdarza.Wszystko jest ok,nic zlego sie nie wydarzylo,a mnie lapie dolina.No i nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza,bo wczesniej tak nie mialam,czy to dlatego,ze od 9 dni jestem w domu przez ta reke i mam za duzo czasu wolnego. W ogole to ja sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo jak juz bede siedziec w domu na stale,bo nie jestem przyzwyczajona.Od 8 lat najdluzsze moje wolne to 2 tyg,czyli normalny urlop wakacyjny.Chce tego,chce zajmowac sie dziecmi,poswiecac im caly swoj czas.Chce miec duza rodzine,mam w planie jeszcze jedno dziecko,a jednoczesnie boje sie,ze wlasnie bedzie brakowalo mi kontaktu z doroslymi ludzmi. Tu w Anglii bardzo zawiodlam sie na ludziach,dlatego trzymam sie z ludzmi na dystans,nie staram sie nawiazywac przyjazni.W Polsce mam wielu przyjaciol,kontakt utrzymujemy,ale rozmawiamy przez tel czy Skype,albo piszemy,a to nie to samo co kontakt face to face. Sorry za te zale.Ale to forum i wy dziewczyny w krotkim czasie stalyscie mi sie bliskie i jakos tak czuje,ze nikt mnie tu zle nie oceni.
|
#566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, tak sobie siedzę i myślę. Niektóre ubranka mają takie fajne jakby nie naszywane metki tylko coś w stylu prasowanki,a co z tymi metkami które wystają. Będziecie je wypruwały z ubranek niemowlęcych czy raczej zostawiacie. Z dzieciństwa pamiętam,że miałam takie ubrania w których "gryzły" mnie metki,ale jak mówiłam o tym mamie to kazała mi nie wymyślać i teraz tak się zastanawiam czy nie usiąść któregoś dnia i ich nie wypruc po prostu.
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Agneska witaj
![]() my dzis rozmroziliśmy lodówkę i byłyśmy w realu na zakupach i kupiłam oliwkę bambino o podpaski dla siebie. Teraz odpoczywam ![]() |
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie ja też nie wyobrażam sobie karmić przy kimś, i będę wypraszała wszystkich albo zakrywała pieluchą czy coś.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

jak wróciliśmy posiedzieliśmy chwile i padliśmy jak kawki TŻ poszedł spać po 19 a ja po 20 i wstaliśmy dzisiaj po 10
mój TŻ też do tych spokojniejszych należy, ale ostatnio nie wiem co mu się dzieje, albo mi - może ja przesadzam 
Jak się zdecydujesz to trzymam kciuki