|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
podbijam wczorajsze PPPPPPPPPPP
1. duża pszenna bułka z masłem, polędwicą drobiową, białym serem, pomidorem, chrzanem 2. mandarynka, serek wiejski i garść orzechów nerkowca kawa z mlekiem 2% (pół na pół) 3. gęsta pomidorowa zabielana śmietaną 18% z marchewką i sporą porcją makaronu 4. 3/4 woreczka kaszy gryczanej z gulaszem wieprzowym i sosem, surówka ze słoika, pół ogórka konserwowego przekąska: pieczone jabłko 5. grahamka z masłem: pół z serkiem wiejskim, pół z sałatką warzywną z majonezem, ogórek zielony, kiełki lucerny kawa z odrobiną mleka po: ze 3 łyżki serka wiejskiego prosto z pojemnika, marchewka Kubuś marchew-jabłko-pomarańcza 300ml w ciągu dnia: dużo niesłodzonych herbat, woda mineralna wszelkie komentarze/uwagi mile widziane. Potrzebuję motywującego kopniaka.
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Placki owsiane (6łyżek płatków, jajko) z gruszką, cynamonem, polane jogurtem naturalnym i miodem. II. Trzy kromki chleba żytniego z kurczakiem, sałatą, pomidorem i papryką, kawa z mlekiem, kostka gorzkiej czekolady. Trening siłowy + 20 min aerobów Po: banan III. Tortilla pełnoziarnista z chili con carne (mięso mielone indycze, czerwona fasola, kukurydza, papryka, pomidory) z sosem czosnkowym i sałatką z kapusty pekińskiej. IV. Kawałek sernika kawowego z migdałami, espresso ze spienionym mlekiem. V. Makaron pełnoziarnisty zapieczony z tuńczykiem, brokułami i mozarellą. VI.Serek wiejski z garścią prażonych pestek słonecznika, mandarynka, surowa marchewka do pochrupania.
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
R
i jak?
|
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
Czy na R można jeść ser typu mozzarella (lepsza light czy classic?)?
Moje jutrzejsze R Ś: owsianka (2 łyżki płatków owsianych + wkrojona świeża pomarańcza + trochę twarogu + mleko 2,0%) - uwielbiam płatki owsiane na mleku ze świeżymi owocami IIś: 2 kromki chleba razowego z masłem, plasterkiem sera żółtego i kilkoma plasterkami ogórka O: zupa, jeszcze nie wiem jaka (na uczelni, zajęcia mam do późna) + ew. coś białkowego K: 1/2 kostki twarogu z całym ogórkiem Czy moje R jest teraz lepsze? 5 posiłku nie uda mi się wcisnąć Edytowane przez dbsst Czas edycji: 2012-01-15 o 20:13 |
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez gosinek13
U/P walcze z ed. Ś: bułka, 1 połowa z jajecznicą, 2 połowa z szynką i sałatą IIŚ: froop i sok pomarańczowy O: kurczak w sosie ziołowym autorstwa mojej mamy, pieczony ziemniak z foli, łyżka brokuł i fasolki szparagowej P: jabuszko K: bułka z szynką i serem i sałatą, pomidor hmm, jakoś tak ubogo chyba. Oceni ktoś ?? Doszła jeszcze kromka razowego z pasztetem i herbatka
Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-01-15 o 18:19 |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze, luźniejsze R
Ś: jajecznica z 2 jajek z 2 pomidorami z puszki i ok. 1/4 papryki (bez tłuszczu, smażona na patelni teflonowej), kromka razowca IIŚ: banan (wiem, że mało, ale spałam dość długo i nie byłam głodna) O: szklanka białego ryżu z sosem miodowym z kurczakiem (mniej więcej połowa piersi) i papryką, 1/4 brokuła gotowanego P: pół serka homo naturalnego z prażonym jabłkiem, łyżką wiórków kokosowych, 2 łyżkami otrębów pszennych , łyżka rodzynek K: kromka razowca z serem almette (niestety nie smakują mi zwykłe, białe sery), papryką i pomidorem |
|
|
|
#607 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
RIDDLE...
w 3 posiłku miałam ziemniaka ![]() to ten ryz brązowy tak bez sensu chyba? a ziemniaki mogą byc na R? |
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I. 3 lyzki platkow owsianych, lyzka otrab, troche jogurtu naturalnego, chwile potem ser bialy poltlusty zmiksowany z jogurtem naturalnym i owocami mrozonymi, lyzeczka cukru dla smaku II. jajecznica z 2 jaj z cebulką na lyzeczce masla, grahamka z szynką III. kawa z mlekiem, pierogi z mąki razowej z chudym miesem wołowym w srodku(wyszly przepyszne!), lyzeczka sosu chilli, cebulka luzny trening aerobowy (dlugi, ale niezbyt intensywny, ze wzgledu na przeziebienie) IV. piers z kurczaka na oliwie, ktorej nalalo mi sie troche za duzo , jablko (tutaj raczej brak wegli, ale to byl najszybszy posilek swiata przed korepetycjami)V. odbije sobie brak warzyw, zjem ich maaase, zapiekę z czyms bialkowym! ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- wiem widze, ale po pierwsze to tylko jeden ziemniak, ktorego ja nawet czesto nie licze w bilansie jak sobie podjem od mamy, poza tym ziemniaki na redukcji to jedynie potreningowo jako cukry proste ; ), i to takie z wody,bz tluszczyku itp, wiec tak czy siak powinien byc ryz/makaron/kasza
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
a jak z pieczywem?
jesli jem tylko ciemne, to czy mogę na 1 i 2 sniadanie chleb/ grahamkę? bo nie wiem.... |
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuje pomocy bo siedzę już z godzinę nad jadłospisem na jutro....
na 9 idę na godzinę fitnessu. Po prostu nie wiem jak logicznie wszystko ułożyć. Jest ok? Co by było do zmiany? R I 8:00 wędzona makrela, bułka wieloziarnista z masełkiem, ogórkiem i rzodkiewką 9-10 fitness II 10:30 banan III 12:00 makaron pełnoziarnisty z resztką mieszanki warzywnej chińskiej z kawałeczkami piersi z kurczaka IV 14:30 gotowana pałka z kurczaka z pomidorem V 17:30 ser biały z mieszanką studencką VI 20:00 sałatka z cyckiem kurczaka z pekińskiej, pomidora, papryki, kiszonym ogórkiem ew. dysponuję jeszcze serkiem wiejskim, grejfrutem, owsianką, jajkami
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-15 o 21:54 |
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() razowe pierogi z chudym mięsem, hmmm... Maria?
|
|
#614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze np w jednym węglowodany z ryżu i jest bomba ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
mrugasz do mnie oczkiem o przepis? ; d
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
mrugam
![]() to w takim razie właśnie poleciłaś mi te pierogi na fb pod postem Twojej siostry
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-01-15 o 22:04 |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, początkowo co do śniadania myślałam nad jajecznicą z makaronem i kawałkami makreli... ale to chyba nie tego szukam...
a po treningu... hmmm bo tu jest ten problem, że zaraz po treningu jade do pracy nr 2 i nie bardzo mam jak zjeść coś takiego posiłkowego... przecież nie będę jadła w autobusie, albo na przystanku tuńczyka?
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam, polecam, naprawdę, jak na fakt że to danie redukcyjne to jest naprawdę smaczne ![]() to w zasadzie ona lepiła, wiec lepiej zapytaj jej !---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
mam juz takie zero oporów, że naprawdę ;d skoro ktos moze wpieprzać tego niezdrowego macdonalda na przystanku, to czemu Ty nie mozesz zjesc zdrowej rybki? ;d to na tę osobę się powinni patrzec a nie na Ciebie ;da moze, ukryj w chlebie razowym piers z kurczaka? moze zrodlo węgli nie jest niesamowite, ale taka kanapka to juz cos co mozna moim zdaniem jesc zupelnie bez oporow
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daria pisała o pierogach z piersią z indyka. to które lepsze - drobiowe czy wołowe?
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny pomysł z tą kanapką wrzucę jeszcze jakieś warzywka i będzie gitara
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale faktycznie, to byla piers z indyka, wyszly bardzo smaczne tak czy siak ;d
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
dopracowałam menu na jutro
zatem będzie: I 8:00 makrela wędzona, kromka razowca z masełkiem, ogórkiem i rzodkiewką 9-10 fitness II 10:30 kanapka z razowca z gotowanym kawałkiem piersi kurzej, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, papryką III 14:00 makaron pełnoziarnisty z mieszanką chińską i piersią IV 17:30 serek wiejski z mieszanką studencką V 20:00 sałatka z cyckiem kurczaka z pekińskiej, pomidora, papryki, kiszonym ogórkiem, kukurydzą uf....
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
uuuu
ocenicie to? |
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
takie nieidealne RRRRR (mam dość mięcha)
ś: owsianka (4ł owsianych na wodzie, łycha otrąb żytnich, duże jabłko, activia jagodowa, cynamon) 2ś: grahamka maźnieta serkiem z polędwicą sopocką, serkiem capresi i ogórkiem kiszonym o: pół woreczka kaszy gryczanej, 2 sadzone na poledwicy sopockiej, buraczki, ogórki kiszone p: wysoka szklanka soku pomidorowego, marchewki do pochrupania k: wiejski, marchewki do filmu ujdzie?
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() U wczorajsze. Sniadanie: bułka wieloziarnista z serkiem białym ze szczypiorkiem,papryką,ogó rkiem,krakowską drobiową, kubas kakao przekąska: jabłko,opakowanie mini marchewek obiad: 2małe kotleciki warzywne,2ziemniaki,march ewka gotowana podwieczorek:miseczka lodów z bitą śmietaną kolacja:jajecznica z 3małych jajek,pieczarek,cebuli i kabanosa,2kromki chleba słonecznikowego z masłem i pomidorem po: miseczka lodów pół na pół z TŻ przy filmie
|
|
|
|
#627 |
|
Konto usunięte
|
Nie było mnie trochę, @ zrobił swoje i zawaliłam na jakieś 2 dni, ale co tam, teraz wracam na tory
![]() R (późno wstałam) I. Serek wiejski 200g, duże starte jabłko, cynamon, miód, garstka migdałów II. Sałatka warzywna z kurczakiem, do tego 2 kromki razowca z masłem III. Pulpeciki z mięsa drobiowego, kasza pęczak kujawski i sałatka warzywna 1,5 h pływania IV. 50g śledzia z oleju, 80g kurczaka, pęczak kujawski i jakieś warzywa V. 100g twarogu półtłustego, łyżka oliwy |
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze raz proszę o ocene
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31648071]Nie było mnie trochę, @ zrobił swoje i zawaliłam na jakieś 2 dni, ale co tam, teraz wracam na tory
![]() <o jak ja tego nie cierpie, zawsze sie objem przy @ ![]() R (późno wstałam) I. Serek wiejski 200g, duże starte jabłko, cynamon, miód, garstka migdałów II. Sałatka warzywna z kurczakiem, do tego 2 kromki razowca z masłem III. Pulpeciki z mięsa drobiowego, kasza pęczak kujawski i sałatka warzywna 1,5 h pływania IV. 50g śledzia z oleju, 80g kurczaka, pęczak kujawski i jakieś warzywa V. 100g twarogu półtłustego, łyżka oliwy[/QUOTE] Jadlospis bomba
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
R
Ś: owsianka (2 łyżki płatków owsianych + twaróg + pomarańcza + mleko 2,0%) IIś: 2 kromki chleba razowego z masłem + plasterek sera + jajko + ogórek + kapusta pekińska O: kapuśniak P: serek wiejski + ogórek K: 2 jajka gotowane na twardo + kapusta pekińska I jak? Obiad jem na uczelni więc dlatego zupa - uznałam, że jest lepsza niż biały makaron, ryż itp.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

, jablko (tutaj raczej brak wegli, ale to byl najszybszy posilek swiata przed korepetycjami)