Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 18:27   #841
Antiopa7
Raczkowanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

czy miałyście problem z plesniawkami?
u mnie cała buzia (tzn u małego )
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:33   #842
AneczkaJ
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez o_lena Pokaż wiadomość
Czy któraś z was ma zamiar wprowadzić pokarmy metodą BLW?
Ja jak oglądałam ta masakrę którą dzieci robią z jedzeniem czyt. wszytko ląduje na podłodze, to jakoś nie mam ochoty próbować....Wolę sama nakarmić łyżeczką.

Zresztą mała z babcią zostanie jak ja wrócę do pracy, wątpię żeby moja mama się dała przekonać do tego "samokarmienia"...

Edytowane przez AneczkaJ
Czas edycji: 2012-01-15 o 18:34
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:37   #843
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja jak oglądałam ta masakrę którą dzieci robią z jedzeniem czyt. wszytko ląduje na podłodze, to jakoś nie mam ochoty próbować....Wolę sama nakarmić łyżeczką.
Ja już powoli mam problem z nakarmieniem łyżeczką bo chwyta mi ją rączkami i zaciska w buzi więc już chce to widzieć jak będzie mieć dość siły, żeby mi ją z ręki wyrwaći to najlepiej z jedzeniem na niej
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:40   #844
o_lena
Raczkowanie

GG do o_lena

Sonia004Mieszkam w Zajączkach czyli jeszcze bliżej

AntiopaZ tego co wiem na pleśniawki stosuje się aphtin lub nystatynę ( na gazik i ścieramy). A karmisz piersią czy mm? Bo jeżeli piersią to warto też piersi smarować. (ale mogę się mylić)

AneczkaJjedyne co mnie przeraża to właśnie ten bałagan. Ale oglądając filmiki dzieciaczki zadowolone
o_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:45   #845
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:

AntiopaZ tego co wiem na pleśniawki stosuje się aphtin lub nystatynę ( na gazik i ścieramy). A karmisz piersią czy mm? Bo jeżeli piersią to warto też piersi smarować. (ale mogę się mylić)

AneczkaJjedyne co mnie przeraża to właśnie ten bałagan. Ale oglądając filmiki dzieciaczki zadowolone
Świat jest mały. Miałam kiedyś chłopaka z Zajączek
Domyślam się, że to mężul Cię ściągnął ze Śląska na wieś
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 18:55   #846
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

dzieciaczki to może zadowolone ale gorzej z rodzicami lub dziadkami, którzy to potem będą sprzątać
Stary 2012-01-15, 19:00   #847
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Na wstępie chciałam podziękować dziewczynie, która zwróciła uwagę na promocję w Biedronce na interaktywne zabawki Byliśmy, kupiliśmy słonia... no cudo Olek się w nim po prostu zakochał. To światełko na grzbiecie go hipnotyzuje... funkcja nagrywania naszych wygłupów bomba... no i nawet samemu uda mu się pociągnąć za ogonek. Świetna zabawka! I to za jaką cenę...

Co do ubierania się to my też już kombinowaliśmy jak go ubierać w tą zimo-wiosnę. Na początku z racji pory roku był kombinezon, ale mały tak się pocił, że szybko z niego zrezygnowaliśmy. Po prostu ubieramy go na cebulkę. Polar, ciepłe spodnie na to i kocyk. Wczoraj pierwszy raz miał na sobie uzasadniony kombinezon zimowy Widać było mu w tym ciepło... ale w sklepie żeby go rozebrać, ubrać... horror!
Wasze pociechy też nie cierpią się tak ubierać?
Stary 2012-01-15, 19:03   #848
anuska_s
Rozeznanie

Cześć mamuski w ten zaśnieżony podwieczorek. Przede wszystkim dziekuje w imieniu Fabiego za komplementy Jestescie cioteczki cudowne i dzieciaczki tisz

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
ale produkcja, dzieci spia a mamusie pisza, tylko moj maly na rekach, bo odlozony ryczy.

dziekujemy za kciuki, bratanica urodzila przez cc bo bylo wahniecie tetna, ale maluszek zdrowiutki i sliczny. a fryzure to ma taka ze zzielenialam z zazdrosci, moj leon mial miec tyle wlosow. zdjecie zamieszcze jak kupie kabelek bo stary przepadl na amen.

sluchajcie, mozecie mnie zlinczowac ale napisze tylko co u mnie i ide sie dolowac dalej, bez nadrabiania .
najprawdopodobniej moja grzybica grzybica nie jest. wlasnie dzwonila pani z poradni lakt. myslala o mnie, a poniewaz nie ma poprawy po srodku p. grzybiczym, to zaczela zastanawiac sie co tez mi moze dolegac. i wymyslila ze moze cierpie na objaw raynaud - bylabym pierwszym przypadkiem w moim miescie...
mam odstawic kawe, tabl. antykoncepcyjne, stosowac oklady cieple i nie ziebic piersi. przez 4 dni dawka uderzeniowa wit. b6 az 200mg / dobe i zobaczymy co dalej. jakby to bylo to a nie przechodzilo, to koniec z karmieniem bo moze dojc do martwicy tkanki. jestem po prostu zalamana...
oj bidulko mam nadzieje, ze wszystko bedzoe dobrze i dalej bedziesz mogła karmic piersią trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Zaczynam zastanawiać się nad wprowadzeniem jednej butli mm dziennie. W nocy się normalnie poryczałam. Usypianie od 21 do 1 w nocy, walka z obijaniem a do tego pobudka po 3.

Sorry, że tak z rana i z żaleniem
Cotka a moze sprobuj po wieczornym cycu dokarmic małego mm. U nas to sie sprawdza. Fabian zjada po kąpieli cycka( koło 19.30) i gdzies po godz dostaje butle mm. Wczoraj zasnął o 21 i obudził sie na cyca o 5 rano Moze warto sprobowac
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Moje dziecię
ślicznosci
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A odnośnie tematu wakacji - czy któraś z was ma sprawdzone noclegi nad morzem? Bo my w tym roku nad polskie morze się wybieramy.
a jakie rejony cie interesują. My jeździmy najchetniej na Piaski, cisza i spokój. Albo poge tez polecic Jantar
Stary 2012-01-15, 19:18   #849
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałam podziękować dziewczynie, która zwróciła uwagę na promocję w Biedronce na interaktywne zabawki Byliśmy, kupiliśmy słonia... no cudo Olek się w nim po prostu zakochał. To światełko na grzbiecie go hipnotyzuje... funkcja nagrywania naszych wygłupów bomba... no i nawet samemu uda mu się pociągnąć za ogonek. Świetna zabawka! I to za jaką cenę...

Co do ubierania się to my też już kombinowaliśmy jak go ubierać w tą zimo-wiosnę. Na początku z racji pory roku był kombinezon, ale mały tak się pocił, że szybko z niego zrezygnowaliśmy. Po prostu ubieramy go na cebulkę. Polar, ciepłe spodnie na to i kocyk. Wczoraj pierwszy raz miał na sobie uzasadniony kombinezon zimowy Widać było mu w tym ciepło... ale w sklepie żeby go rozebrać, ubrać... horror!
Wasze pociechy też nie cierpią się tak ubierać?
O matko! Dzięki, że mi przypomniałaś. Zaraz biorę tż za fraki i lecimy - mam nadzieję że jeszcze będą.

Cytat:
Moje dziecię
Już jasadzasz?
Urocza

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-15 o 21:42
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 19:36   #850
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:

dzieki za info . ktos mi mowił ze aphtin jest dla wiekszych dzieci. na razie posmarowałam mu cała buzke wewnatrz fioletem ... zobaczymy co bedzie dalej. karmie piersia.
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:27   #851
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

U nas podczas apogeum skoku niecałe 2 tyg temu był sajgon - pobudki nawet co 1h, teraz zeszło do ok 4 - 5 - z tym, że na jedzenie budzi sie raz, a tak to kwęka i stęka i trzeba go ponosić, dać smoka i śpi dalej.A codziennie o 6.30 jesteśmy wyspani Już się przyzwyczaiłam
eee no ja mam nadzieję, że wrócimy do starego systemu spania
a te domki właśnie te co wkleiłaś. W domku z takim brzdącem wygodnie, tym bardziej, że tam są altany i nie daj Bóg jakby padało to zawsze coś.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
te ja tak mam codziennie i uważam że to i tak sukces jak te 3 razy się obudzi
:

Cytat:
Wychodzicie na dwór z dziećmi, jak tak sypie śnieg?
tak tylko odwracam wózek tak, żeby Małej nie wiało

Cytat:

Agnieszka0605Tymek budzi się ok 3 razy w nocy ale to bardziej na śpiąco zajada (śpi ze mną od 23
Amelka też na śpiąco je, no ale wstać i nakarmić trzeba

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 20:57   #852
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko! Dzięki, że mi przypomniałaś. Zaraz biorę tż za fraki i lecimy - mam nadzieję że jeszcze będą.

Już go sadzasz?
Uroczy
Już pisałam wcześniej, że to było tylko na chwilkę do zdjecia; zresztą ona sama się rwie do siadania,zwłaszcza jak na kolanach ją mam w pozycji półleżącej,ostatnio nawet to się do skarpetek dobiera...
Stary 2012-01-15, 20:58   #853
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
czy miałyście problem z plesniawkami?
u mnie cała buzia (tzn u małego )
Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
dzieki za info . ktos mi mowił ze aphtin jest dla wiekszych dzieci. na razie posmarowałam mu cała buzke wewnatrz fioletem ... zobaczymy co bedzie dalej. karmie piersia.
hej kochana, co do aphtinu to jak mojemu małemu zaczeły sie robic to tym smarowałam i pieknbei zeszło, a samrowałam jak był całkiem malutki wiec chyba nie tylko dla starszych ale jak smarujesz fioletem to powinno zejsc bo jak ja chodziłam z małym do lekarza to pediatra powiedziałą z ejak po aphtinie nie zejda to własnie zeby fioletem robic bo to mocniejsze ponc i bardziej pomaga
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:06   #854
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=agnieszka 0605;31638683]

Dzięki za odpowiedzi Przyznam się,że dziś to z czystego lenistwa nie byłam z małą na spacerze, ale jutro już pójdziemy, tym bardziej,że rano na masaż z małą trza iść więc się trochę pohartujemy
Stary 2012-01-15, 21:22   #855
anciaahk
kosmitka

Jestem jestem. W szkole byłam. Franek strajkował i nie jadł z butli, łącznie od 4 rano do 4 wieczorem. Przez ten czas mama wmusiła w niego raz jakieś 50 gram i drugi raz jakieś 80 gram. Macie pojęcie?

Moonik, Cotka

Aga - u nas jakby były tylko 3 pobudki, to byłabym szczęśliwa, bo bywa różnie.

Natka - niezły ten Twój Szymuś, myślałam, że po kleiku śpi cały czas. A jak dajesz cyca jak się obudzi, to nie chce i musisz lulać??

Aa2- brawa dla Marcelka!! Ładnie głowkę trzyma, widzisz, niepotrzebne były niepokoje, wszystko przyszło w swoim czasie, nie bez uporu mamy oczywiście .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:23   #856
aa2
Zakorzenienie

[QUOTE=agus1978;31639847]
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Dzięki za odpowiedzi Przyznam się,że dziś to z czystego lenistwa nie byłam z małą na spacerze, ale jutro już pójdziemy, tym bardziej,że rano na masaż z małą trza iść więc się trochę pohartujemy
ja tez wychodze, a na wózek mam folie ochronna wiec małemu ni eleci nic na buzialka
Stary 2012-01-15, 21:24   #857
anciaahk
kosmitka

A Franek ma wysypkę jakąś, chyba od śliny, bo od ślinienia się nasila.

Stary 2012-01-15, 21:26   #858
aa2
Zakorzenienie

Ancia no własnei trzyma w czwartek umówiłam sie na wizyte do tej pediatry co dała skierowanie do tej neurolog i zsatanawiam sie co powie jak jej opowiem przebieg wizyty..... zreszta powiem jej tez z e teraz od razu mam mi dac skierowanie do kardiologa i zrobic morfologie... ja chce sparwdzic wszystko, a i na rehabilitacje jej powiem ze ma mi dac skierowanie bo bardziej wierze ze osoba która wiecej czasu popatrzy na małego moze stwierdzic czy faktycznie jste cos nie tak niz kobita która zerkała na niego przez 10 minut)

a jak tam u was?
Stary 2012-01-15, 21:38   #859
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Już pisałam wcześniej, że to było tylko na chwilkę do zdjecia; zresztą ona sama się rwie do siadania,zwłaszcza jak na kolanach ją mam w pozycji półleżącej,ostatnio nawet to się do skarpetek dobiera...
aaaa, nie doczytalam myslalam, ze w ogole tak nie mozna

mamy slonika calkiem fajne to

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
siaj na spacerku byliśmy . I wózek również okryłam folią bo śnieżek sypał.

Agnieszka0605Tymek budzi się ok 3 razy w nocy ale to bardziej na śpiąco zajada (śpi ze mną od 23

?
my tez spimy z malym i teraz nie daje sie przelozyc do lozeczka

Wymianka.
Stary 2012-01-15, 21:41   #860
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=cotynato;31640580]aaaa, nie doczytalam myslalam, ze w ogole tak nie mozna

Na długo nie, ale na chwilkę myślę, że nie zaszkodzi...poza tym jedni piszą i mówią, że już w tym wieku można inni że nie...więc bądź tu człowieku madry
Mykam już, dziecię właśnie pije mleczko i trzeba iść spać, by rano wstać. Życzę wszystkim słodkich i kolorowych snów
Stary 2012-01-15, 21:48   #861
anciaahk
kosmitka

Asia Ty to jesteś taka mamcia, co sobie nie da w kaszę dmuchać, już bym się bała na miejscu pediatry . Ale dobrze, Marcelek zostanie wzdłuż i wszerz przebadany i mamcia będzie spokojniejsza .

U nas bez zmian, czyli ok. Wczoraj był kryzys, bo Franek nie chce spać w dzień już jakoś wcale, za bardzo go tu pochwaliłam.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

I temat wakacji widzę, my nic nie planujemy. Jakoś Franek słabo znosi podróże autem i nie wiem, czy byłabym gotowa na wypoczynek gdzieś dalej. Zresztą tak wcześnie nigdy nie planuję , tylko jakieś last minute.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cotka my nie sadzamy, ale na kolanach już siedzi, zresztą sam się podnosi do siadania i w miarę trzyma. Pediatra powiedziała, że może siedzieć, jak sam chce, ale nie na siłę, tzn nie wolno okładać poduszkami itp.
Dobrze siedzi, nie wiem, czy za wcześnie.

Stary 2012-01-15, 21:48   #862
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Asia Ty to jesteś taka mamcia, co sobie nie da w kaszę dmuchać, już bym się bała na miejscu pediatry . Ale dobrze, Marcelek zostanie wzdłuż i wszerz przebadany i mamcia będzie spokojniejsza .

U nas bez zmian, czyli ok. Wczoraj był kryzys, bo Franek nie chce spać w dzień już jakoś wcale, za bardzo go tu pochwaliłam.
no powiem ci ze mni eto w sumie rybka z tym ze ona naopowiadała takie rzeczy bo ja to i tak posprawdzam tylko rozwaliło mnie to z tym ze mam wstrzymac szczepienie, ale nei znam konkretnego argumentu czemu?????????? i co to znaczy ze ma mały dorównac do rówieśników, a ja sie pytam jakich??? bo nawet tu na forum pisały laseczki ze nie zaswsze po miesiacu dzieci podnosiły głowki itd a nawet ze zaczynaja to robic teraz, wiec ja sie pytam kogo ma dogonić Marcel??? a ja dla swojego sposobu go przebadam żeby miec pewnosc ze nic temu mojemu skarbkowi nei dolega....

a co do spania w dzień to Franio zgadał sie chyba z moim małym jak przysni eto spi około 30-40 min a potem nie , a pod koniec dni ato ju zdramat bo zmeczony dzis po 17 dał troszke popalic bo własnei prawie cały dzien nie spał i oczy miał jak królik, ale za to po kapieli i jedzeniu to padł w locie i teraz spi
Stary 2012-01-15, 22:01   #863
anciaahk
kosmitka

Nie wiem, jak nie dogania rówieśników??? Jakaś bzdura totalna. To co by powiedziała o Franiu. Ale wiesz, u nas też czepnęli się tego, że on ma jakąś niby asymetrię, bo na jedną stronę się patrzy, i tych piąstek zaciśniętych, akurat były zaciśnięte na rehabilitacji. Wszystko mu przeszło z wiekiem i tyle.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

Kolorowych!

Stary 2012-01-15, 22:02   #864
BordAna
Zadomowienie

ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową...
dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo).

natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu niecałe 20km od morza

Aguś i o_lena: witajcie
dzieciaczki śliczne

ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść..
chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem..
jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma..

no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej..
w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:04   #865
cotynato
Zakorzenienie

[QUOTE=agus1978;31640775]
Cytat:
aaaa, nie doczytalam myslalam, ze w ogole tak nie mozna

Na długo nie, ale na chwilkę myślę, że nie zaszkodzi...poza tym jedni piszą i mówią, że już w tym wieku można inni że nie...więc bądź tu człowieku madry
Mykam już, dziecię właśnie pije mleczko i trzeba iść spać, by rano wstać. Życzę wszystkim słodkich i kolorowych snów
A samo siedzi, czy podpierane? Tak pytam, nie złośliwie, z ciekawości.

Poza tym chciałam przeprosić za to , że napisałam o córeczce jako o chłopczyku.
Ciężki czas teraz u mnie i w sumie wpadam na chwilę tylko bo myślami jestem daleko- i właśnie stąd takie gafy

Wymianka.
Stary 2012-01-15, 22:04   #866
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak nie dogania rówieśników??? Jakaś bzdura totalna. To co by powiedziała o Franiu. Ale wiesz, u nas też czepnęli się tego, że on ma jakąś niby asymetrię, bo na jedną stronę się patrzy, i tych piąstek zaciśniętych, akurat były zaciśnięte na rehabilitacji. Wszystko mu przeszło z wiekiem i tyle.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

Kolorowych!
no własnei wiem ze nie jest wszystko tak ksiazkowo dlatego sie wkurzyłam
a jak zaliczyłas i napyskowałaś to jasne ze odpoczynek zasłużony-mam nadzieje że Franio tez to uhonoruje i da mamusi pospac) dobranoc
Stary 2012-01-15, 22:07   #867
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Bordana wspolczuje sytuacji i mocno Cie przytulam....
musialas niezle to przezyc..... ja tez bym na Twoim miejscu tz-a
czasami trzeba przewidziec takie sytuacje tym bardziej ,ze w domu jest maluszek. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
Stary 2012-01-15, 22:13   #868
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową...
dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo).

natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu niecałe 20km od morza

Aguś i o_lena: witajcie
dzieciaczki śliczne

ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść..
chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem..
jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma..

w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
o matko wspolczuje tego co przeszlas.

Wymianka.
Stary 2012-01-15, 22:19   #869
aa2
Zakorzenienie

Bord ana ja bym zawału dostała, nie dziwie sie ze jestes roztrzeiona-masakra
Stary 2012-01-15, 22:34   #870
madzialena-lublin
Rozeznanie

Widzę, że sprowokowałam temat wakacyjno- wyjazdowy

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my sie do chorwacji wybieramy samochodem, nie na wczasy żadne tylko do apartamentu nie cierpie wczasów, tłocznych hoteli itd. My na koniec swiata zawsze jeździmy oj już widzę to moje małe jak się pluska w adriatyku
a w sumie od nas dojazd do chorwacji zajmuje niewiele dłużej niż nad morze nasze, płacimy 10euro za łeba wiec chyba tez nie drożej niz u nas, wiadomo wiecej za paliwo - ale za to woda ciepła
Widzę, że mamy podobnie. Też wyjazdy najlepiej samemu, we własnym zakresie Wsiadaliśmy w samochód i jeździlismy gdzie nas oczy poniosą. Tylko teraz nie wiem jak z malutką. Z jednej strony samochodem zapakujesz ile wlezie, jesteś niezależna itp, itd A z drugiej samolotem raz dwa jesteś na miejscu. Chorwacja- masz racje, ale do tej Hiszpanii to ze 24 godz na dojazd trzeba liczyć...

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Kobietki - ile Wasze maluszki budzą się razy w nocy? Bo u nas wróciły pory pobudek z okresu noworodkowego i w dodatku o 6-7 jesteśmy wyspani. Tzn. Amelka jest, bo ja to nie za bardzo
Kamilka już od dłuższego czasu jak uśnie po wieczornej butli, to wstaje dopiero nad ranem, tak ok. 5-6. Zje i jeszcze do 8-9 dosypia.
Ciekawe co się poprzestawiało Amelce Może skok jakiś? Oby szybciutko wróciła na dobre tory
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Madziu nic nie poradzisz na to wpychanie piastek do buzi ...kazdy maluszek to chyba przechodzi.... i u mojej smok sie nie sprawdzal...takze pozwol jej na smakowanie piastek
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
tak, tak piąstki to standard u nas teraz palunie wkłada, aż nie raz ją naciągnie
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mój Mati za nic w świecie smoka nie chwyci. Tak jak Monia pisała... to taki etap i sposób na poznanie swoich łapek
Dzięki
Tak sobie przypomniałam jak czytałam w jakiejś mądrej książce, że dzieci poznają świat przez buzię właśnie, stąd wpychanie do niej wszystkiego. I pewnie stąd te piąstki- w końcu dopiero odkrywa że je ma, to trzeba posmakować co to
A jak długo to trwa?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
mój K. uwielbia odśnieżanie, szalony jest

Żartujesz?! Dawaj go do mnie- chłop się wykaże (bez skojarzeń ), a ja będę miała czyściutko na drodze i podwórku
. A my sobie w tym czasie herbatkę strzelimy

pisałyście o wyjazdach wakacyjnych - my wyjeżdzalismy samochodem latem 2009 i 2010 r. najpierw Włochy, w '10 Francja Lazurowe wybrzeże. w 2008 podróż poślubna to była wykupiona wycieczka. i co? to all inclusive w grecji, samolotem duper-szmity nie umywa się do tych dwóch wyjazdów autem. zwiedzaliśmy co chcieliśmy, kiedy chcieliśmy, własny plan dnia ( a nie zrywanie się o 8ej na śniadanie, jak się siedziało ze znjaomymi do 2-3 w nocy). po Europie autem jeździ się bez zarzutu, nawet bez GPSa ( na drugim wyjeździe popsuł nam się po 400 km). została mapa i nigdzie nie zabłądziliśmy. polecam takie wyjazdy zawsze i wszedzie. zawsze myśłałam, ze ja taka bardziej hotelowa jestem itp, itd a te zorganizowane samemu wyjazdy były świetne. aha, mieszkanie wynajmowaliśmy za pośrednictwem Interhome. na początku wrzesnia 2010 r. za 3pokojowe mieszkanie w pełni wyposażane + plus ubezpieczenie zdrowotne, podroży i bagażu, za 8 noclegów zapłacilimy 2400 zł za 4 osoby. czyli 600 na głowę, to w zakopanym bywa drożej. a np w cenie mieszkania jak było potrzebne dodatkowo dostawiają łóżeczko dla dziecka, rożne udogodnienia mają. mieszkanie było bez zarzutu, takie jak na zdjeciach 300 m od morza, miejsocwość świetna. w ostatnie wakacje miała być hiszpania , ale odpuściliśmy z wiadomych wzgledów. w te własnie moze chorwacja. tylko, ze we włoszech byliśmy w szczycie sezonu i można było paść z gorąca, więc chorwacja chyba tez na początek wrzesnia. przepraszam za wywód, ale podzieliłam się z wami moim pozytywnym doświadczeniem
Oj ja mam podobne doświadczenia. My to nawet Indie zwiedzaliśmy na własną rękę, z ustalonym tylko z grubsza planem podróży. Tylko ze my nawet bardziej hardcorowo, bo nawet noclegów nigdy nie rezerwujemy- jedziemy i na miejscu czegoś szukamy. Fakt, że rzadko w jednym miejscu śpimy dłużej niż 2-3 noce.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
I zaczęłam już jeśc w zasadzie wszytsko (nawet bigos ost wtrząchnęłam) oczywiście produkty "podejrzane/zakazane" w skromnych ilościach i powiem,ze jakiejś różnicy w koopach czy pierdziochach-męczochach nie wiedzę także dieta "chleb z powietrzem" poszła w odstawkę jedynie co to nie jadam jeszcze czekolady, soi, owoców egzotycznych, truskawek.
W końcu się najesz mamuśka
Bogisu bym się bała, ale czekoladę już wcinam. Ja też w zasadzie jem już prawie wszystko poza fasolą, kapustą i grzybami (nawet pieczarek nie ruszam). A tych ostatnich bardzo mi brakuje. Marzy mi się zupa kurkowa
Cytat:
Ja podgrzewam na kilka sposobów: jak mam czas to kładę słoiczek w okolice grzejnika i po jakimś czasie jest akurat, jak sie spieszę to do mikrofali (ale tylko tyle ile mały ma zjeść nie całość), albo do kąpieli wodnej rzucam
Przeczytałam: do kąpieli wieczornej Takie dwa w jednym by było: i dziecko umyte, i kolacja ugotowana
Cytat:
I na koniec popołudniowa zabawa na macie
Słodziak
Cytat:

Kolorowych!
Oj tak tak Szczególnie za to napyskowanie Ci się należy (a o co poszło?)
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Matko, aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, ale że Ty tam na zawał nie padłaś, to cud jakiś.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Bardzo fajną wychodną niedzielę dzisiaj mielismy. Pojechalismy do moich rodziców na obiad, Kamcia została z dziadkami a my poszliśmy ze znajomymi do kina na Szerloka a potem na pizzę (pierwszy raz jadłam pizzę, mam nadzieję że Małej nie zaszkodzi, ale w sumie wzięłam bezpieczne dodatki).
No a teraz dobiłam się herbatką i ciastem co to je zrobiłam rano

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:30
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości