|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
ale ekstra![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niezły pucolek z Michasi![]() aBartuś ma biedroneczkę i zabawkę do kąpieli taką mega dużą na zaś ![]() Cytat:
noto nadrobiłam jadę jutro na cały dzień do rodziców, bo mąż na narty śmiga kolorowych snów ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
a robi czasem ze śluzem?? bo Bartkowi raz na kilka dni się taka zdarzy:/Asiu a słoiczki będziesz po 4 miesiącu wprowadzać czy wcześniej?
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
naprawde nei wiem , nie dopatrzyłam ie jeszcze sluzua słoiczki mam zakupione juz dwa chciałabym podac wczesniej, jak bede u lekarza to chce zapytac
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może poprostu takich nie robi![]() ja też już kupiłam 2-jedno jabłuszko i jedno marchewkę ale mój pediatra zalecał po skończonym 4 miesiącu, ale moze troszke wcześniej podam Bartusiowi, szczerze to już sie nie moge doczekać![]() dobra już zmykam pa
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i powiem szczeze ze chyba sie skusze i podam wczesniej---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- dobranoc
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
a to zdjecie z dzisiaj
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
ale słodziak z Marcelka
ja dziś pierwsza? wow. dzień dobry zimowo i żeby nie było małż mnie obudził, a nie dziecko
|
#787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Najpierw się witam bez nadrabiania- jakbym miała ne zdążyć
![]() Widziałam,ze pisałyście,ze pisałyście o przechodzeniu na pieluchy rozm. 4- my jesteśmy na tym rozmiarze już chyba z miesiąc Tż kupił kilka dni temu kolejną paczkę i się zastanawiam, czy następna to już 5 będzie Tak w ogóle ta rozmiarówka na pieluchach trochę śmieszna- pamiętam jak mały miał się mieścić w nr 2 a zostaliśmy z całą paczką i kawałkiem kolejnej ale zużyłam do okładów piersi ![]() eno eno- głowa coraz wyżej ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
lepiej późno niż wcale I słodką masz klusinkę Cytat:
Tez dołączyliśy do fanów hipcia- była jeszcze biedronka i słonik ale hipcio jakiś najfajniejszy. Moja mama jak go zobaczyła "ale fajny niedźwiedź" Cytat:
nie zdazeWczoraj dzień odwiedzin mieliśmy i za bardzo nie miałam czasu na neta. Przed wczo zjeżdżaliśmy z wiochy - to tez. A od jutra sama z dzieciem w domku , ech
|
||||
|
|
|
#788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak wiecej jej nie wciśniesz jak nie bedzie chciała. A co do rozszerzania diety to wszedzie piszą zeby własnie odczekać kilka dni i znowu próbowaćCytat:
![]() mój tato uznał ze to jest krowa, także luz
|
|||
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
wciąż nadrabiam- po troszkę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To w tym roku zlot nad polskim morzem a w przyszłym Chorwacja, co??? ![]() Cytat:
![]() Jak złożysz pieluszkę z koopą i otworzysz to ciągną się nitki? Bo to śluz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- nie smiej sie z cudzego nieszczęścia to co wtedy przeżyłam to moje![]() Jeszcze lepszy
|
|||
|
|
|
#790 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moi znajomi tez byli w Chorwacji i polecaja wyjazd autem...zawsze mozna sobie tam wiecej pozwiedzac Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi sie ze nie jest jeszcze gotowa..... ja swojej tez dalam wczoraj zupke marchewkowa z ryzem..wiecej wyplula niz zjadla...wiec jeszcze poczekamy pare tygodni..... a i mojej tez sie zaczelo ulewanie ![]() Cytat:
A wogole to dzien dobry wszystkim..... poki co lece na kawe bo mala wlasnie zasnela
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
my sie do chorwacji wybieramy samochodem, nie na wczasy żadne tylko do apartamentu
nie cierpie wczasów, tłocznych hoteli itd. My na koniec swiata zawsze jeździmy oj już widzę to moje małe jak się pluska w adriatyku a w sumie od nas dojazd do chorwacji zajmuje niewiele dłużej niż nad morze nasze, płacimy 10euro za łeba wiec chyba tez nie drożej niz u nas, wiadomo wiecej za paliwo - ale za to woda ciepła ![]() wiem kochana wiem dobrze, ze już przeszło
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś obrażona na małego.
Znowu walka o spanie. Dziwne noce z pobudkami- nie wiem ile ich było bo zasypiałam nawet nie wiem kiedy, ale o wiele więcej niż zawsze. Piersi mnie dziwnie bolą, jakby mały nie wysysał wszystkiego... waga też ostatnio słabo rośnie- co prawda podobno po 3 miesiącu chyba się już wolniej przybiera, ale w porównaniu z częstrzymi nocnymi pobudkami i jakby niewysysanymi do końca piersiami daje do myślenia. Dobrze, że jutro pediatra. Chociaż szkoda, że pewnie mało co pomogą ![]() Widzę, że na tapecie rozmowy o podróżach... mnie tam teraz zupełnie nie ciągnie
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz z taką malizną to za wiele nie pozwiedzasz niestety, zwłaszcza w lecie jak bedzie upał wielki. My sie w tym roku nastawiamy na wakacje stacjonarne, ewentualnie wieczorne/popołudniowe wypady do okolicznych miast
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Cytat:
Kobietki - ile Wasze maluszki budzą się razy w nocy? Bo u nas wróciły pory pobudek z okresu noworodkowego i w dodatku o 6-7 jesteśmy wyspani. Tzn. Amelka jest, bo ja to nie za bardzo Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-15 o 10:42 |
|
|
|
|
#795 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Archi u Was tez kupki ze sluzem?? Wytlumacz mi kochana pd czego to jest
moja tak ma odkad przeszlysmy na bebilon pepti i lekarka kazala dawac w saszetkach probiotyk z prebiotykiem i syrop Ketafin czy jakos tak.... ja tez chyba poczekam z tym rozszerzaniem Cytat:
ale licze zawsze jak juz z mlekiem wymieszam.... Cytat:
jak dawalam malej jablko to jej podgrzalam bo bylo lekko zimne....mam podgrzewacz ale uwazam ze nie jest to potrzebna rzecz...wystarczy wrzucic sloiczek do miski zalac goraca woda i podgrzane.... ale slodziak...i jak glowko wysoko trzyma..... Cytat:
Cytat:
kochana a jakie polecasz rejony?? chcielibysmy zeby byla to miejscowosc zaraz nad morzem... a z jakich stron w necie korzystasz?? czy jedziecie w ciemno??
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-15 o 10:49 |
|
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem ok 8 zje polezymy razem i jeszcze zasypia na ok 40 min
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale nas zasypało Dobrze, że odśnieżarkę mamy, bo odcięci od świata byśmy byli. Tż miał niezłą rozgrzewkę z rana ![]() Moje dziecię leży sobie grzecznie w leżaczku, gada z małpką i odkrywa swoja drugą rączkę ![]() W ogóle od jakiegoś czasu ma fazę na pakowanie piąstek do buzi... Próbowałam dawać smoczka zamiast, ale przeważnie go nie chce- krzywi sie i wypluwa. I nie wiem, czy mimo wszystko wpychać, czy niech sobie te piąstki kosztuje? Pytałam pediatry ostatnio, ale tak mi odpowiedziała, że nadal nie wiem
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziu nic nie poradzisz na to wpychanie piastek do buzi ...kazdy maluszek to chyba przechodzi.... i u mojej smok sie nie sprawdzal...takze pozwol jej na smakowanie piastek
|
|
#800 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pisałyście o wyjazdach wakacyjnych - my wyjeżdzalismy samochodem latem 2009 i 2010 r. najpierw Włochy, w '10 Francja Lazurowe wybrzeże. w 2008 podróż poślubna to była wykupiona wycieczka. i co? to all inclusive w grecji, samolotem duper-szmity nie umywa się do tych dwóch wyjazdów autem. zwiedzaliśmy co chcieliśmy, kiedy chcieliśmy, własny plan dnia ( a nie zrywanie się o 8ej na śniadanie, jak się siedziało ze znjaomymi do 2-3 w nocy). po Europie autem jeździ się bez zarzutu, nawet bez GPSa ( na drugim wyjeździe popsuł nam się po 400 km). została mapa i nigdzie nie zabłądziliśmy. polecam takie wyjazdy zawsze i wszedzie. zawsze myśłałam, ze ja taka bardziej hotelowa jestem itp, itd a te zorganizowane samemu wyjazdy były świetne. aha, mieszkanie wynajmowaliśmy za pośrednictwem Interhome. na początku wrzesnia 2010 r. za 3pokojowe mieszkanie w pełni wyposażane + plus ubezpieczenie zdrowotne, podroży i bagażu, za 8 noclegów zapłacilimy 2400 zł za 4 osoby. czyli 600 na głowę, to w zakopanym bywa drożej. a np w cenie mieszkania jak było potrzebne dodatkowo dostawiają łóżeczko dla dziecka, rożne udogodnienia mają. mieszkanie było bez zarzutu, takie jak na zdjeciach 300 m od morza, miejsocwość świetna. w ostatnie wakacje miała być hiszpania , ale odpuściliśmy z wiadomych wzgledów. w te własnie moze chorwacja. tylko, ze we włoszech byliśmy w szczycie sezonu i można było paść z gorąca, więc chorwacja chyba tez na początek wrzesnia. przepraszam za wywód, ale podzieliłam się z wami moim pozytywnym doświadczeniem
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aha- i o 7 też Piotrek jest wyspany ![]() Cytat:
I zaczęłam już jeśc w zasadzie wszytsko (nawet bigos ost wtrząchnęłam) oczywiście produkty "podejrzane/zakazane" w skromnych ilościach i powiem,ze jakiejś różnicy w koopach czy pierdziochach-męczochach nie wiedzę także dieta "chleb z powietrzem" poszła w odstawkę jedynie co to nie jadam jeszcze czekolady, soi, owoców egzotycznych, truskawek.Indygo- moi znajomi też jeździli z Interhome i bardzo zachwalali. Tez chciałam ale to chyba najwcześniej za jakieś 2 lata Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-15 o 12:08 |
|||
|
|
|
#802 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w tym roku marzymy o Mazurach (oczywiście na łajbie )... ciekawe jak to wyjdzie "w praniu"Już mi się po nocach śni żeglowanie a na dodatek mężul od rana na gitarce przygrywa szanty... ech (rozmarzyłam się... "gdzie ta keja a przy niej ten jacht...")Cytat:
mleka... młodego wysypało a do tego kooopa wodnista i pienista ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez ma zielone ale nie zawsze ale sa mega smierdzace.......pryczki tez brzydko pachna....mnie natomiast lekarz powiedzial ze dlatego sluz w koopce bo zmiana mleka, zmiana wody..... wazne zeby nie bylo krwi.... Indygo dzieki za ten Twoj wywod na temat wakacji my jak zawsze jezdzilismy to byly to hotele ale za duzo ludzi to tez nie dobrze dlatego teraz wlasnie chcemy wynajac apartament...kasowo wychodzi tanio i jest spokoj.... wlasnie tez patrzylam na interhome i ceny maja ok... zastanawiam sie tylko na kiedy sobie rezerwacje zrobic....
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
A ja jak zwykle wbijam bez cytowania
oho i cos mala zaczyna kwekac, czyli spanko starczylo na samo poczytanie, standard Widze, ze na tapecie wakacje... eh, moje od lat polegaja na przyjezdzie do Polski i powiem szczerze, ze brakuje mi wlasnie takich typowych wakacji z lezakowaniem i zwiedzaniem, no ale niestety cos za cos. Indygo, MoniaZ - widze, ze wasze dzieciaczki troszke starsze, a zjadala max 700ml na dobe? (czy cos zle doczytalam?) Bo moze ja sie niepotrzebnie przejmuje, ze moja niejadek , bo jak zlicze to na dobe zwykle kolo 700ml jej wyjdzie, tyle ze je nieregularnie i nie ma stalej porcji. Za 8 dni skonczy 4mce. Za 2 tygodnie chcemy zaszczepic i jak bedzie wszystko ok to dopiero wtedy zaczne rozszerzac diete. Chociaz tez w sumie nie wiem jak - dajecie 1x dziennie papke tzn np albo marchewka albo jabluszko i 1x dziennie kaszke? Czy na poczatek tylko warzywko/owoc?
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka budziła się do tej pory o 4-5, potem 6-7 i spała do 9. A teraz jak noworodek ok. 12-1, 3-4, 6-7 i koniec spania. Nie podoba mi się to wcale, a wcale
|
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zasypia 19-20, budzi się raz około 1-3 w nocy, albo tak jak dziś wcale i potem około 6-7 rano, karmienie i spanie do 9-10. Ale to wszytko pewnie zasługa wieczornej butli mleka, wytrąbi 180ml i śpi potem grzeczniutko.
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie w ten śnieżny zimowy dzień
![]() Co do pory deszczowej w Chorwacji- teraz jest różnie, ale moja ciocia byla pod koniec czerwca i mieli kilka dni deszczowych, wiem, że w lipcu też pada, ja byłam pod koniec sierpnia i cały czas słońce i 40st w słońcu, o 20 wieczorem było np 30st dopiero jak wyjeżdżaliśmy 25 sierpnia to się pogoda zmieniła. Tak więc ruletka...![]() Michasia zasypia tak po 22 i śpi prawie ciągle tak do 6-7 rano, dostaje mleczko i jeszcze zasypia tak na godzinkę, dwie. Choć od kilku dni budzi mi się tak koło 4...daje trochę wody i śpi..nei wiem może to wina nowych potraw lub suchego powietrza....ma też problem z katarem (od listopada praktycznie)...no ale ogólnie to daje mamie pospać Sharifa - ja na początku dawałam same jabłuszko, potem już marchewkę z ziemniakiem i jabłuszko na deser, a tak to mleko i mleko z kleikiem ryżowym. dalam jej też dynie z ziemniakiem i wyszły jej krostki na brzuchu....nei wiem czy to od tego,c zy jakiś inny czynnik...hmm. Miałyście też tak? |
|
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze troche i mnie tak wykonczy
|
|
|
#809 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mąż zaprosił mnie dzisiaj na randkę ale okazało się, że musi siedzieć w szkole prawie do 22![]() Cytat:
o ile robisz oczywiście![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podgrzewam na kilka sposobów: jak mam czas to kładę słoiczek w okolice grzejnika i po jakimś czasie jest akurat, jak sie spieszę to do mikrofali (ale tylko tyle ile mały ma zjeść nie całość), albo do kąpieli wodnej rzucam ![]() Ślicznie trzyma główkę ![]() Cytat:
Już się przyzwyczaiłam![]() Cytat:
ja zjadłam ostatnio plasterek świeżego ananasa i Szymona tak wysypało, że szok
|
|||||||
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

.
Ile Twoja mała kobietka waży?
ale ekstra

ale zużyłam do okładów piersi 

"przyjaciółka" mamy ze studiów

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)