Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:38   #871
roza12
Raczkowanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

o rany współczuje mó jsynek się zanosi więc w takiej sytauacji chyba bym zawału dostała
roza12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:40   #872
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej..
w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
o mamusiu nie zazdroszcze sytuacji na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło o chwała dla naszych dzielnych strażaków
Stary 2012-01-15, 23:00   #873
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej wieczornie nadrobiłam i zaraz spadam spać, ja dziś cały dzień u rodziców byłam, bo mąż na narty się wybrał. I my również byliśmy na spacerku, nie jest jeszcze mocno mroźno więc trzeba korzystać
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a to zdjecie z dzisiaj
ślicznie Marcelek trzyma główkę
[QUOTE=madzialena-lublin;31626199
W ogóle od jakiegoś czasu ma fazę na pakowanie piąstek do buzi... Próbowałam dawać smoczka zamiast, ale przeważnie go nie chce- krzywi sie i wypluwa. I nie wiem, czy mimo wszystko wpychać, czy niech sobie te piąstki kosztuje? Pytałam pediatry ostatnio, ale tak mi odpowiedziała, że nadal nie wiem [/QUOTE]
mój też od jakiś dwóch tygodni wcina rączki
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
o
pisałyście o wyjazdach wakacyjnych - my wyjeżdzalismy samochodem latem 2009 i 2010 r. najpierw Włochy, w '10 Francja Lazurowe wybrzeże. w 2008 podróż poślubna to była wykupiona wycieczka. i co? to all inclusive w grecji, samolotem duper-szmity nie umywa się do tych dwóch wyjazdów autem. zwiedzaliśmy co chcieliśmy, kiedy chcieliśmy, własny plan dnia ( a nie zrywanie się o 8ej na śniadanie, jak się siedziało ze znjaomymi do 2-3 w nocy). po Europie autem jeździ się bez zarzutu, nawet bez GPSa ( na drugim wyjeździe popsuł nam się po 400 km). została mapa i nigdzie nie zabłądziliśmy. polecam takie wyjazdy zawsze i wszedzie. zawsze myśłałam, ze ja taka bardziej hotelowa jestem itp, itd a te zorganizowane samemu wyjazdy były świetne. aha, mieszkanie wynajmowaliśmy za pośrednictwem Interhome. na początku wrzesnia 2010 r. za 3pokojowe mieszkanie w pełni wyposażane + plus ubezpieczenie zdrowotne, podroży i bagażu, za 8 noclegów zapłacilimy 2400 zł za 4 osoby. czyli 600 na głowę, to w zakopanym bywa drożej. a np w cenie mieszkania jak było potrzebne dodatkowo dostawiają łóżeczko dla dziecka, rożne udogodnienia mają. mieszkanie było bez zarzutu, takie jak na zdjeciach 300 m od morza, miejsocwość świetna. w ostatnie wakacje miała być hiszpania , ale odpuściliśmy z wiadomych wzgledów. w te własnie moze chorwacja. tylko, ze we włoszech byliśmy w szczycie sezonu i można było paść z gorąca, więc chorwacja chyba tez na początek wrzesnia. przepraszam za wywód, ale podzieliłam się z wami moim pozytywnym doświadczeniem
świetne wakacje mieliście, zazdroszcze ciekawe kiedy my sie wybierzemy, czy nam sie uda w tym roku, bo niestety u męża kiepsko z urlopem w lecie

[

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

e do kąpieli były u Was przecenione Martuś? na ile?

tak po 30 zł
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam mamusie

melduje sie po ciezkim weekendzie w szkole i tygodniu pełnym nauki

nie nadrobie nie ma szans
a jak zaliczenia?? do przodu?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak nie dogania rówieśników??? Jakaś bzdura totalna. To co by powiedziała o Franiu. Ale wiesz, u nas też czepnęli się tego, że on ma jakąś niby asymetrię, bo na jedną stronę się patrzy, i tych piąstek zaciśniętych, akurat były zaciśnięte na rehabilitacji. Wszystko mu przeszło z wiekiem i tyle.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

Kolorowych!
klask idpoczywaj kochana
Cytat:
ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową...
dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo).

natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu niecałe 20km od morza

Aguś i o_lena: witajcie
dzieciaczki śliczne

ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść..
chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem..
jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma..

w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
o jacie masakra nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:00   #874
BordAna
Zadomowienie

zawału nie dostałam ale prawie... byłam raczej w amoku nie wiedziałam co z sobą robić gdy dziecko zaczęło płakać a potem przestało...
byłam bezradna...
nie myślałam logicznie, nawet zastanawiałam się czy nie próbować zeskoczyć i iść do kogoś po pomoc...
ale mieszkam na drugim piętrze i bałam się że bym się połamała albo co gorszego..
jutro tż będzie bezradny.. nie nie, żartuję..on się też zestresował jak do niego sąsiedzi zadzwonili...

tak piszecie o wakacjach..hmmm...
my zaczynamy w tym roku szybko bo na przełomie marca/kwietnia jedziemy może nawet na 2 tyg z małym do rodziny na Mazury
mały uwielbia jeździć samochodem więc wybieramy ten środek transportu
a w połowie sierpnia ze znajomymi wybieramy się na 2 tyg do Szwecji. Trochę się tego wyjazdu obawiam bo jak narazie to nie wyobrażam sobie tylu godz z małym spędzonych na promie a potem jeszcze 200km autem.. szok!!

pędzę spać bo wzięłam dzisiaj relanium "na dobry sen" a w razie czego , gdybym nie wstała do małego to w salonie na kanapie śpi i czuwa moja kuzynka

kolorowych
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:06   #875
roza12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
czy miałyście problem z plesniawkami?
u mnie cała buzia (tzn u małego )
nystatyna powinna działać

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

hmmmm wakacje.... my pewnie nigdzie się nie ruszymy mąż w pracy a i naszyą czwórkę maluchów ogarnąć to też nielatwe zostaje basen na podwórku i wypady nad jeziorko
roza12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:18   #876
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

zwariuje zaraz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:20   #877
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
zwariuje zaraz
Filipo nie chce spac czy sie wybudził?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:26   #878
Aiszka22
Raczkowanie

Bordana współczuję przeżyć, aż mnie ciary przeszły jak to przeczytałam. Aż dałam TŻowi to przeczytać. Ja bym chyba wygryzła dziurę w tych drzwiach albo wcześniej na zawał padła... Na szczęście już synek jest bezpieczny. Wyśpij się porządnie.

Cotka Dziecię daje w kość?
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:27   #879
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Filipo nie chce spac czy sie wybudził?
i marudzi przy cycu....

Wymianka.
Stary 2012-01-15, 23:30   #880
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
i marudzi przy cycu....
ojjjj, kurcze ciekwe czemu? moze nei jest głodny ? alb jest głodny a zmeczony i dlatego marudzi? kurcze mam nadzieje ze zaraz uda sie wam zasnac i nie bedziecie sie meczyc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:31   #881
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
i marudzi przy cycu....

Może nie potrafi zasnąć albo nie jest głodny?
Mój z kolei od kilku dni wyrywa się i zaczyna krzyczeć jak tylko go przystawiam do cyca.. jakby go parzył co najmniej.. I skąd ja mam wiedzieć o co mu chodzi? ehh

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2012-01-15 o 23:32
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:28   #882
aniula47
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową...
dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo).

natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu niecałe 20km od morza

Aguś i o_lena: witajcie
dzieciaczki śliczne

ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść..
chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem..
jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma..

spał.. na szczęśćie...

dobrze, że zachowałaś zimą krew i szczęśliwie się to zakończyło

my po karmieniu i spać nie mogę

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
i marudzi przy cycu....
pewnie marudzi ze zmęczenia moja też tak nie raz ma i się nieziemsko wtedy denerwuje, ale nie mam złotej recepty aby Ci coś poradzić przykro mi

podziwiam Cię, że spisz z dzieckiem
pewnie nie jest to z wybory tylko z przymusu, ale mimo wszystko ja nie mogłam

----------------------------------
DZIDZIA
aniula47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 01:39   #883
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

BordAna... nie zazdroszczę. Dzielna kobitka z Ciebie!

cotynato - słoń rewelacja prawda?

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
dzieki za info . ktos mi mowił ze aphtin jest dla wiekszych dzieci. na razie posmarowałam mu cała buzke wewnatrz fioletem ... zobaczymy co bedzie dalej. karmie piersia.
Oj my mieliśmy problem z pleśniawkami... i u nas niestety Aphtin nie dawał rady. Widzę, że u niektórych działa, u niektórych nie. Nam pediatra zapisała jakiś syropek antygrzybiczny - Flumycon, którym się pędzluje język. Dało radę wzorowo Teraz Olo ma czyściutki język...

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Bardzo fajną wychodną niedzielę dzisiaj mielismy. Pojechalismy do moich rodziców na obiad, Kamcia została z dziadkami a my poszliśmy ze znajomymi do kina na Szerloka a potem na pizzę (pierwszy raz jadłam pizzę, mam nadzieję że Małej nie zaszkodzi, ale w sumie wzięłam bezpieczne dodatki).
No a teraz dobiłam się herbatką i ciastem co to je zrobiłam rano
My mieliśmy tak z dwa tygodnie temu jak była u nas teściowa. Śmialiśmy się, że chodzimy znowu na randki Pierwszy raz od ponad 4 miesięcy. Byliśmy w kinie, na basenie... Mmm miód, cud i orzeszki Czekam aż znowu dziadki nas wyręczą na chwilkę

A jak dziewczyny po porodzie relacje z Waszymi tż? Zacieśniliście więzi? Oddaliliście się od siebie? Jak poród i dziecko wpłynęły na Wasz związek? My stanowimy rodzinę jak z obrazka, jest super... Noo tylko jeszcze te moje wahania nastrojów, ciąża to był pikuś Chyba chronię swojego terytorium i małego ssaka

Edytowane przez madziulkaa
Czas edycji: 2012-01-16 o 01:40
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 07:34   #884
cotynato
Zakorzenienie

Aniula, ja na początku też nie chciałam. Bałam się i w ogóle wiele słyszałam o tym wspólnym spaniu, więc przekładaliśmy. Spał sam, elegancko. A to jakoś ostatnio - z wygody, z zapomnienia i teraz spryciarz nie chce spać sam

Madzia, no fajna, szkoda tylko, że takie krótkie to nagrywanie ;p nie?

Wymianka.
Stary 2012-01-16, 07:57   #885
19natka88
Zakorzenienie

Hej Witam po weekendzie, jakoś nie było okazji żeby tu zajrzeć. Od 3 dni wstajemy już nie o 7.00 ale o 6.25 - dokładnie idealnie
Spróbuję nadrobić

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
randka hmmm... fajny ten Twoj maz

a no całkiem fajny Randka się udała

Bylam na zakupach z zamiarem kupienia wiekszych pampkow.... i co ... zglupialam....
nie wiem jaki rozmiar kupic..... ona nosi teraz 3 midi a nie widzialam 3 maxi.... nastepne to 4 maxi...wiec chyba beda za duze.... .... i teraz nie wiem jakie kupic
Ja bym na próbę wzięła te 3 maxi

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
a jakie rejony cie interesują. My jeździmy najchetniej na Piaski, cisza i spokój. Albo poge tez polecic Jantar
Myślałam o okolicach Łeby ale jak możesz to daj jakieś namiary

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eee no ja mam nadzieję, że wrócimy do starego systemu spania

To trzymam kciuki

a te domki właśnie te co wkleiłaś. W domku z takim brzdącem wygodnie, tym bardziej, że tam są altany i nie daj Bóg jakby padało to zawsze coś.
Faktycznie fajne miejsce

Cytat:
Jestem jestem. W szkole byłam. Franek strajkował i nie jadł z butli, łącznie od 4 rano do 4 wieczorem. Przez ten czas mama wmusiła w niego raz jakieś 50 gram i drugi raz jakieś 80 gram. Macie pojęcie?

Nieźle

Natka - niezły ten Twój Szymuś, myślałam, że po kleiku śpi cały czas. A jak dajesz cyca jak się obudzi, to nie chce i musisz lulać??
Właśnie nie śpi Budzi się z płaczem, wpierw próbuję dać smoka, jak nie działa to biorę na ręce, a dzisiaj to już normalnie po kleiku chciał co 2h cyca nie mam na niego pomysłu

Cytat:

Cotka my nie sadzamy, ale na kolanach już siedzi, zresztą sam się podnosi do siadania i w miarę trzyma. Pediatra powiedziała, że może siedzieć, jak sam chce, ale nie na siłę, tzn nie wolno okładać poduszkami itp.
Dobrze siedzi, nie wiem, czy za wcześnie.
U nas tak samo

Cytat:

Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ), napyskowałam prowadzącemu, to chyba mogę oddalić się na zasłużony odpoczynek?

Cytat:
O kurcze

Cytat:
Przeczytałam: do kąpieli wieczornej Takie dwa w jednym by było: i dziecko umyte, i kolacja ugotowana

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

A te cytaty mi jeszcze ukradło

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
A jak dziewczyny po porodzie relacje z Waszymi tż? Zacieśniliście więzi? Oddaliliście się od siebie? Jak poród i dziecko wpłynęły na Wasz związek? My stanowimy rodzinę jak z obrazka, jest super... Noo tylko jeszcze te moje wahania nastrojów, ciąża to był pikuś Chyba chronię swojego terytorium i małego ssaka
U nas różnie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

ja jestem elastyczna, nad morzem jeszcze nie byłam, zawsze miałam bliżej góry i jeziora nie daleko

Ja byłam kilka razy, chciałabym więcej ale mamy prawie 600 km

u nas mniej wiecej 7 zawsze, dziś dał pospać do 8

Szaleństwo

po ananasie powiadasz, u mnie luz , zeżarłam ostatnio kilka plastrów i nic się nie działo
U mnie owoce egzotyczne odpadają

Cytat:
Napisane przez o_lena Pokaż wiadomość
Ja jak narazie jestem na etapie zagłębiania się w ten temat.
Wygoglowane Omijamy etap papek i karmienia łyżeczką. Pozwalamy dziecku jeść palcami i stopniowo przyzwyczajamy do używania sztućców. “Samokarmienie” rozpoczynamy ok. 6. miesiąca życia dziecka, a ściślej - kiedy potrafi ono samodzielnie usiąść. Wtedy umie też już chwytać palcami i prowadzić rękę do buzi. To także dobry moment na rozszerzenie diety - organizm dziecka jest gotowy na przyjęcie innego pokarmu niż mleko. Oczywiście, niektóre dzieci będą gotowe na BLW chwilę wcześniej, inne nieco później. Fajne filmiki można znaleźć na yt wpisując blw.

I na koniec popołudniowa zabawa na macie
Jakoś nie dla mnie ta metoda

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:12   #886
Sharifa
Rozeznanie

BordAna - strasznie wspolczuje przezyc ja to bym chyba z paniki numeru do meza zapomniala i chyba tez musze malzowi opowiedziec, bo my mamy zepsuta klamke w lazience - od wewnatrz sie zacina i nie da sie otworzyc, wiec ja sie juz nie zamykam, ale jakby mi tak drzwi trzasnely...

Moje dziecie doprowadzilo mnie wczoraj do rozpaczy, zasnela kolo 20, a potem budzila sie na jedzenie co godzine do 1i oczywiscie zjadala po 40-60ml i na razie, kima i nie szlo wcisnac wiecej. Juz myslalam, ze cala noc bedzie taka, ale potem obudzila sie po 4 i po 6. Teraz dosypia, a matka udaje, ze pracuje
Stary 2012-01-16, 09:02   #887
anciaahk
kosmitka

Natka ja myślę, nie wiem, czy słusznie, że na naszych synków przyjdzie jeszcze czas, jeszcze pewnie są za mali i dlatego z potrzeby budzą się na cyca (bo wątpię, czy z głodu). Wczoraj Franek nie jadł przez prawie 12h, bo zjadł tyle co nic, i ani marudził, ani nic. Czyli może takie mieć przerwy. Trzeba się pocieszyć, że chyba kiedyś z tego wyrosną.
Gorzej jak do pracy wrócę.....

BordAna - przeżyć nie zazdroszczę, wiem pośrednio co czułaś, u nas kiedyś Franek zatrzasnął się w aucie wraz z kluczykami, to co przeżyłam, to też horror, ale mogłam chociaż go widzieć . Wspołczuję bardzo!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:26   #888
tusia872
Zadomowienie

BordAna ale dzielna kobieta z ciebie!!! ja bym panikowala i nie wiedziała co robic

Ancia my ostatnio tez sie czesto budzimy w nocy jak byla niemowlakiem to miala przerwy po 3 godziny a dzis w nocy to najpierw od 21 walczylismy zeby zasneła padła przed 12 obudziła sie o 2 pozniej o 3:30 o 4:45 i pare minut przed 7 i najgorsze jest to ze pociumka 2 minuty i odpływa.... a jak jej smoka daje to nie chce

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:29   #889
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Poczytałam co tam się przez weekend wydarzyło...Już dawno nie było takiego "ruchu" na wątku w weekend

Witam nowe mamy z nowymi ślicznymi dzieciątkami

BordaAna jak ja Ci współczuję Kochana to nawet nie wiesz...I wierzę, że w końcu się u Was ułoży

My w tym roku w czerwcu jedziemy z moimi rodzicami do Lądka Zdrój chyba na tydzień, a potem najprawdopodobniej poczatkiem września Chorwacja Oczywiście do Chorwacji jedziemy samochodem i wynajmujemy apartament.

Stefek szaleje na macie - wygina się na wszystkie strony byle popatrzeć na tv

Ancia gratulacje zaliczeń
Tusia również
Stary 2012-01-16, 09:47   #890
AneczkaJ
Rozeznanie

BordAna ale przeżycia....współczuję , ale najważniejsze że nikomu nic się nie stało, a maleństwo całe i zdrowe!
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:48   #891
archinta
Zakorzenienie

Dzien dobry- ja tak po trochę - ile zdąże

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam... ja przed wizytą jutro u pedi zapodałam sobie szklanke
mleka... młodego wysypało a do tego kooopa wodnista i pienista

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
moja tez ma zielone ale nie zawsze ale sa mega smierdzace.......pryczki tez brzydko pachna....mnie natomiast lekarz powiedzial ze dlatego sluz w koopce bo zmiana mleka, zmiana wody..... wazne zeby nie bylo krwi....
widac wytłumaczenia sa różne- grunt ,ze jedno jest ciągle powtarzane "nie przejmowac sie"
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Amelka budziła się do tej pory o 4-5, potem 6-7 i spała do 9. A teraz jak noworodek ok. 12-1, 3-4, 6-7 i koniec spania. Nie podoba mi się to wcale, a wcale
mi sen mojego synka tez mi sie nie podoba , ale co zrobic...
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
HejSypie u nas że hoho Mąż zaprosił mnie dzisiaj na randkę ale okazało się, że musi siedzieć w szkole prawie do 22
Co to jest randka???????
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam wczoraj napisać- mała leżała na łóżku i taka była jakby sama nie wiedziała czego chciała próbowałam dać jej smoka, ale tylko nim ćwiczyła plucie na odległość w końcu się poddałam, nie to nie i odwróciłam się do szafek wycierać kurze, za chwilę patrzę, a ta leży ze smokiem w buzi! nie mam zielonego pojęcia jak tam trafił leżał koło niej ten smok, ale żeby go sama sobie włożyła?? chyba ze pies jej w tym pomógł

Mój to wyciąga sobie ost. namiętnie smoką rączką i też się raz zdiwiłam,ze wcelował z powrotem, ale takich cudów jak Towja to jeszcze nie wyczynia!
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

archi.
.. Ty z pampkiem przy piersi... a ja jechałam do szpitala rodzić i miałam pampka..bo podpaska nie dawała rady
No to to dopiero "potrzeba matką wynalazków"
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
tak zasypia moje dziecko hihi
wow!
Ja jakoś mam obawy jak nie widze nosa mego dziecia. Ale ogólnie to tez z czymś przy twarzy śpi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:01   #892
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka ja myślę, nie wiem, czy słusznie, że na naszych synków przyjdzie jeszcze czas, jeszcze pewnie są za mali i dlatego z potrzeby budzą się na cyca (bo wątpię, czy z głodu). Wczoraj Franek nie jadł przez prawie 12h, bo zjadł tyle co nic, i ani marudził, ani nic. Czyli może takie mieć przerwy. Trzeba się pocieszyć, że chyba kiedyś z tego wyrosną.
Gorzej jak do pracy wrócę.....

BordAna - przeżyć nie zazdroszczę, wiem pośrednio co czułaś, u nas kiedyś Franek zatrzasnął się w aucie wraz z kluczykami, to co przeżyłam, to też horror, ale mogłam chociaż go widzieć . Wspołczuję bardzo!
Zapewne tak jest Szymonowi zdarzyło się przespać jedną noc od 24-7 więc czekam aż do tego dojrzeje, żeby budzić się chociaż raz, albo wcale. Jest jeden plus - po kaszce/kleiku nie robi sobie "przerw" w spaniu i nie chce się już bawić o 3 nad ranem

Ależ sobie załatwiłam mały paluszek w stopie Wczoraj w nocy po ciemku kopnęłam w drzwi a dzisiaj poprawiłam jeszcze o stół skarpetka we krwi, ale paznokieć cały Ciekawe jak buty ubiorę

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Co to jest randka???????
To na co się chodziło przed ślubem

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-16, 10:01   #893
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

moje dziecię własnie drzemeczkę odbywa, pewnie z 15 min pośpi ale zdażyłam przeczytać

MoniaZ ty mnie pytałaś jaki region w chorwacji polecam?
zaczełam wczoraj odpisywać, ale Olga zaczela miałkać i zapomniałam dokończyć...
POlecam całą Dalmację najpiękniejsze są wyspy - Korcula, Hvar, inne pewnie tez ale nie byłam - tyle ze trzeba płynąć tam promem co dość znacznie podnosi koszty i ogólnie jest tam drożej. Poza tym półwysep Peljesac -uwielbiam , okolice riwiery Makarskiej (duzo ludzi), okolice Zadaru. Bylismy tez na Istrii ale tam jest taki bardziej włoski klimat, wolę Dalmację

Cytat:

Jestem jestem. W szkole byłam. Franek strajkował i nie jadł z butli, łącznie od 4 rano do 4 wieczorem. Przez ten czas mama wmusiła w niego raz jakieś 50 gram i drugi raz jakieś 80 gram. Macie pojęcie?
ojejku biedak...popatrz jak się zaparł ze nie bedzie jadł z butli. Są jakies takie specjalne kubeczki do karmienia (nie niekapki, takie bardziej jak kieluszek) moze to jeszcze sprobujecie?

Cytat:
A Franek ma wysypkę jakąś, chyba od śliny, bo od ślinienia się nasila.
moja tez ma tak, na brodzie i wokół ust i na rączkach. Pani dr powiedziała, ze to od sliny

Cytat:
Ancia no własnei trzyma w czwartek umówiłam sie na wizyte do tej pediatry co dała skierowanie do tej neurolog i zsatanawiam sie co powie jak jej opowiem przebieg wizyty..... zreszta powiem jej tez z e teraz od razu mam mi dac skierowanie do kardiologa i zrobic morfologie... ja chce sparwdzic wszystko, a i na rehabilitacje jej powiem ze ma mi dac skierowanie bo bardziej wierze ze osoba która wiecej czasu popatrzy na małego moze stwierdzic czy faktycznie jste cos nie tak niz kobita która zerkała na niego przez 10 minut)

a jak tam u was?
oj widze, ze bedzie gorąco nie dziwie ci sie zresztą, tez bym przebadała młodą na wszystkie strony gdyby ktoś mi zasiał ziarno niepokoju

Cytat:
[/COLOR]Cotka my nie sadzamy, ale na kolanach już siedzi, zresztą sam się podnosi do siadania i w miarę trzyma. Pediatra powiedziała, że może siedzieć, jak sam chce, ale nie na siłę, tzn nie wolno okładać poduszkami itp.
Dobrze siedzi, nie wiem, czy za wcześnie.
jak sam chce i umie to na pewno nie za wczesnie

Cytat:

Kolorowych!
dzielna kobita z cibie brawo za zalicznie

Cytat:

aż mnie ciary przeszły, biedaku współczuje ci bardzo tych przezyć...dobrze, ze nic sie Leosiowi nie stało, a ty jesteś strasznie dzielna
tz należy sie

Cytat:
Ciężki czas teraz u mnie i w sumie wpadam na chwilę tylko bo myślami jestem daleko- i właśnie stąd takie gafy

Cytat:
Hej Witam po weekendzie, jakoś nie było okazji żeby tu zajrzeć. Od 3 dni wstajemy już nie o 7.00 ale o 6.25 - dokładnie idealnie
a nie da sie juz utłamsić z tobą w łóżku?
Guni też się włącza guganie ok 7, ale biorę ja do siebie i utłamszam jeszcze tak do 8

Sharifa: oj to faktycznie Nadia dziubie jak księżniczka. Może jej nie smakuje to mleko?

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
My w tym roku w czerwcu jedziemy z moimi rodzicami do Lądka Zdrój chyba na tydzień, a potem najprawdopodobniej poczatkiem września Chorwacja Oczywiście do Chorwacji jedziemy samochodem i wynajmujemy apartament.
Małgosia a w jaki rejon sie wybieracie do Cro? bo my tez planujemy początek września, może sie spotkamy my sie wybieramy w okolice Zadar -Sibenik zeby nie było za daleko a juz Dalmacja

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2012-01-16 o 10:04
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:06   #894
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a nie da sie juz utłamsić z tobą w łóżku?
Guni też się włącza guganie ok 7, ale biorę ja do siebie i utłamszam jeszcze tak do 8
Nie ma szans, kopie, rękami macha na wszystkie strony,gada, zaczepia mnie, a jak nie zwracam na niego uwagi to zaczyna piszczeć i nie ma zmiłuj trzeba wstawać A jak już wstanę i widzi, że się ubieram to leży i się cieszy cwaniaczek mały

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-16, 10:08   #895
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne tak jest Szymonowi zdarzyło się przespać jedną noc od 24-7 więc czekam aż do tego dojrzeje, żeby budzić się chociaż raz, albo wcale. Jest jeden plus - po kaszce/kleiku nie robi sobie "przerw" w spaniu i nie chce się już bawić o 3 nad ranem

Ależ sobie załatwiłam mały paluszek w stopie Wczoraj w nocy po ciemku kopnęłam w drzwi a dzisiaj poprawiłam jeszcze o stół skarpetka we krwi, ale paznokieć cały Ciekawe jak buty ubiorę

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

To na co się chodziło przed ślubem
też licze na to że kiedyś w spaniu będzie lepiej ale liczyć to sobie mogę
plus jest taki że wstaje regularnie jak w zegarku, 1-4-6 ostatnio postepo widzę bo po 6 jeszcze zasypia minimum godzine, a był z tydzien co budził się o 6 i nie ma przeproś, a teraz jak wiedział że my wtajemy o 8 to i on powaga budzik dzwoni, a ten z nami się przeciąga i oczy otwiera

co do palca to współczuje, ostatnio upuściłam nóż ostrzem na dużego palca u stopy, krwi a krwi, i jeszcze sobie doprawiłam zawalając o kant łóżka także wiec co to za ból

a z randki się usmiałam

BordAna współczuje

Ancia zadziwiłaś mnie że Franek mógł nie jeść tyle godzin, czy dziecko nie czuło aż tak głodu hmmmm

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:10   #896
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma szans, kopie, rękami macha na wszystkie strony,gada, zaczepia mnie, a jak nie zwracam na niego uwagi to zaczyna piszczeć i nie ma zmiłuj trzeba wstawać A jak już wstanę i widzi, że się ubieram to leży i się cieszy cwaniaczek mały
to moja tez juz jak powiem do niej "wstajemy, ubieramy Gunie" to uśmiech wykwita na mordce
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:15   #897
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też licze na to że kiedyś w spaniu będzie lepiej ale liczyć to sobie mogę
plus jest taki że wstaje regularnie jak w zegarku, 1-4-6 ostatnio postepo widzę bo po 6 jeszcze zasypia minimum godzine, a był z tydzien co budził się o 6 i nie ma przeproś, a teraz jak wiedział że my wtajemy o 8 to i on powaga budzik dzwoni, a ten z nami się przeciąga i oczy otwiera

co do palca to współczuje, ostatnio upuściłam nóż ostrzem na dużego palca u stopy, krwi a krwi, i jeszcze sobie doprawiłam zawalając o kant łóżka także wiec co to za ból

a z randki się usmiałam

BordAna współczuje

Ancia zadziwiłaś mnie że Franek mógł nie jeść tyle godzin, czy dziecko nie czuło aż tak głodu hmmmm
Mówisz, że nadzieja matką głupich? U nas regularności nie widać niestety Teraz np. śpi już ponad godzinę z czego 3 razy obudził się z płaczem Musiałam go ponosić, utulić, dać smoka i śpi dalej Nie mam koncepcji dlaczego tak robi
Oj dzieci tak fajnie się przeciągają jak są wyspane

Nożem po paluchach

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-16, 10:16   #898
acelinka
Zakorzenienie

żyje!

PS czy u Was też tak zima, zima?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:19   #899
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witam

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

moje dziecię własnie drzemeczkę odbywa, pewnie z 15 min pośpi ale zdażyłam przeczytać

MoniaZ ty mnie pytałaś jaki region w chorwacji polecam?
zaczełam wczoraj odpisywać, ale Olga zaczela miałkać i zapomniałam dokończyć...
POlecam całą Dalmację najpiękniejsze są wyspy - Korcula, Hvar, inne pewnie tez ale nie byłam - tyle ze trzeba płynąć tam promem co dość znacznie podnosi koszty i ogólnie jest tam drożej. Poza tym półwysep Peljesac -uwielbiam , okolice riwiery Makarskiej (duzo ludzi), okolice Zadaru. Bylismy tez na Istrii ale tam jest taki bardziej włoski klimat, wolę Dalmację

dzieki Danika ...ja pytalam o rejony ....

wczoraj patrzylam na necie riwiere Makarska i jest tam bajecznie...chyba tam pojedziemy....

Malgos1983 wy tez do Chorwacji? Super. Moze jakos sie spotkamy

A my chyba znowu musimy sie udac do lekarza bo mala sie drapie przy tej skazie.... zwlaszcza w nocy....
Stary 2012-01-16, 10:20   #900
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
no
gratuluję zaliczeń a co to za pyskowanie hęęęęę

Cytat:

Oj ja mam podobne doświadczenia. My to nawet Indie zwiedzaliśmy na własną rękę, z ustalonym tylko z grubsza planem podróży. Tylko ze my nawet bardziej hardcorowo, bo nawet noclegów nigdy nie rezerwujemy- jedziemy i na miejscu czegoś szukamy. Fakt, że rzadko w jednym miejscu śpimy dłużej niż 2-3 noce.

ooooooo to widzę z Was takie ludki jak moja kumpela- też Indie na własną rękę, Tajlandia, wyspy Andamańskie itp. wszystko sami teraz planują Amerykę Płd

Martuś, dzięki, u nas stoją po 50zł na normalnym stoisku :/

BordAna, masakra, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
wow!
Ja jakoś mam obawy jak nie widze nosa mego dziecia. Ale ogólnie to tez z czymś przy twarzy śpi
moja sobie sama naciąga pieluchę tak, żeby mieć całą buzię zasłoniętą jak ma w dzień spać, ja jej odciągam a ona naciąga. Ale, że zwykle pod mją kontrolą to jej pozwalam, zresztą pieluszka ma dziurki

jakie macie termoopakowania na butelki? jak długo trzymają ciepło?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2012-01-16 o 10:21
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości