|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Moja mama przytyła przy mnie 17 kg, ja już też się nawet takiej liczby nie boję. Nie będę sobie niczego odmawiać teraz, no chyba, że będę zmuszona przez cukier.
Będę się martwić kilogramami po ciąży. |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Właśnie. Będziemy się martwić później.
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Mąż po kanapkę poszedł... Będę twarda i się nie skuszę...
|
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam. Jutro trzeba rano wstać.
Dobrej nocki!
|
|
|
|
#1385 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że dziś chwilowo bierze górę opcja tańszej gondoli i potem lepszej spacerówki. Dodam do tego istotną kwestię... (wybaczcie, że Wam mącę, ale pewnie też byście do tego niedługo doszły...) Przy tym rozwiązaniu sen z powiek spędzała mi pierwsza zima naszych dzieci, podczas której będą jeszcze dość małe, niechodzące, więc w małej spacerówce ciężko dobrze dziecię opatulić i tą amortyzację też jako tako chciałoby się jeszcze dziecku zapewnić. Jak znalazłam na allegro wózek głęboko-spacerowy z 2007 roku za 300 zł - następny model po tym, który miałam dla Maksa, to długo się nie zastanawiałam... Przewagą tego rozwiązania jest fakt, że mam dla Kaja za niewielkie pieniądze gondolę i wygodną spacerówkę na tą pierwszą zimę... I takie wózki z wyprzedaży wg mnie nie różnią się specjalnie od produkowanych w bieżącym roku przeróżnych tako, krasnali i wielu innych, które można znaleźć za kilkaset złotych na allegro czy około tysiąca w sklepach. Ale przyznam, że mi było o wiele łatwiej podjąć taką decyzję niż większości z Was, bo używałam prawie takiego samego wózka z tej samej firmy i wiedziałam, na co się decyduję. I przy takim wydatku nie boli już tak mocno fakt, że niedługo trzeba wydać pieniądze na drugi wózek...
![]() Cytat:
Już jesteś zrobiona ![]() U mnie było to samo z tym, że wszyscy obstawiali dziewczynę, jakieś starsze babki z pracy, do tego mąż powtarzał, że na milion procent to jest dziewczynka, rodzina męża gadała do mnie w liczbie mnogiej żeńskiej np. "jakie Wy ładne dzisiaj" czy do brzucha "cześć, malutka". Straaaasznie mnie to wkurzało i coraz bardziej na przekór wszystkim powtarzałam, że obstawiam drugiego chłopaka. I okazało się, że mam co chciałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To najważniejsza cecha wózka dla mojego męża ale akurat te modele, które najlepiej spełniają moje praktyczne wymagania są takie... zwykłe A już jeśli chodzi o kolor, to naprawdę przyznam, że przy drugim dziecku to ostatnia rzecz, na którą zwracam uwagę Cytat:
Jak już będą wózki wybrane, to będziemy wybierać leżaczki, łóżeczka, itp. Potem jak już minie trochę czasu spokojnie, dzieci będą mieć ze 3-4 miesiące, to zaczną się foteliki do karmienia i tak ciągle Niestety z fotelikami 9-36 kg też nie jest prosto, bo jest jeszcze wiele opcji pośrednich. Owszem, to zakup na wiele lat, ale taki roczny maluszek ginie w takim foteliku, jest on ogromny dla niego. Ja zdecydowałam się dla Maksa na opcję 9-25 z możliwością przechylania do spania, bo te 9-36 zwykle tego nie mają. Ale, ale! Zbytnio wyprzedzam fakty, jeszcze będzie na to czas... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ha! Tylko niestety to za nas natura zdecyduje ![]() I dobrze Ale zrzuciłam to bez jakiejś specjalnej diety w 5 mies. Teraz miałam nadzieję, że mniej przytyję, ale od początku widzę, że waga nieubłaganie idzie w górę Już 9 kg w 24 tc, więc już przestałam się przejmować, taki mój urok widocznie Zrzuciłam raz, to zrzucę i drugi Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-15 o 23:31 |
||||||
|
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz zaczynam
![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie My dzisiaj bylismy z mezem zobaczyc na wozki. Widzielismy wozek Maxi Cosi mi sie strasznie podoba mezowina dwa razy takze rozgladamy sie dalej ale pewnie wrocimy do niego Rozgladalismy sie tez za meblami do pokoju dzieciecego wpadly nam w oko dwa zestawy
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie pozwolę sobie doprowadzić się do takiego stanu. Ale nie wydaje mi się, żeby teraz należało się przejmować wagą. Najważniejsze, żeby brzuszek chował zdrowego bobasa. Reszta to pikuś. Cytat:
Też z wielkimi zakupami czekam na poznanie maleństwa płci. Pewnie po połówkowym zacznie się szaleństwo. ![]() Szykuję się zaraz na badania. Doczytałam, że laboratorium od 7, to zaraz polecę. Na piechotkę mi się nie chce, więc podjadę te 2 przystanki autobusem. Autko póki co stoi u rodziców - trzeba się wziąć za garaż i zabrać samochód. Pewnie niedługo i do gina będzie mi ciężko doleźć. Byle do czwartku. Zajrzę jak wrócę. Pa!
|
||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
O... Ja myślałam, że tu już ze 2 stronki do nadrobienia, a tu cicho...
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzwonił kupier i X-lander jest już w drodze. To ten z tej aukcji, którą czasem wrzucałyście. Niedługo im to zajęło.
Ale kurier mnie rozśmieszył, bo się pyta z obawą które to piętro, a ja sobie myśle "chłopie, ja 4 razy dziennie będę z nim smyrać a ty się boisz.." ![]() Mąż dostał pączki do pracy, umył mi naczynia, Kochany, ja muszę jeszcze tylko ogarnąć łazienkę i znalazłam fajne przepisy na dania z moim ukochanym awokado, więc pewnie dziś też z tym posiedzę. A buraczki mi wczoraj tak smakowały, że pół słoika wtrząsnęłam. Więc na badanie moczu idę jutro ![]() A co do wagi, jutro zaczynam 24 tc^^ !!! i przytyło mi się (idę na wagę) koło 4,5 -5kg. No ale najgorsze przede mną Wolałabym nie wyjść poza te skichane i przerażające 70 kg, no ale trudno, jem w miarę zdrowo, czasem sobie dogadzam, ale tak naprawdę mało jem z tych słodyczy, które robię. Bardziej wolę ryby <3 i obiadowe takie.
Edytowane przez Torrini Czas edycji: 2012-01-16 o 09:23 |
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Jak tam wam mija poranek? W wielkopolsce pochmurno i smutno. Chcę śnieg!!! Co do kilogramów w ciąży. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg. To była masakra! Ciężko mi było to zrzucić i żle się z tym czułam . W tej ciąży jak narazie mam 5 na plusie po 19 tygodniach. Może uda mi sie jakoś nie przytyć tak dużo jak poprzednio. Ale jeśli nie to trudno. Byle dzidiuś był zdrowy a potem będę się zajmować swoja wagą.Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
Ja wstałam o 6, wyprawiłam męża, wróciłam do łóżka, zjadłam śniadanie i.. najchętniej znowu wróciłabym do łóżka
O 11.30 przychodzą do mnie jakiś licznik odczytać, to ich wpuszczę, a potem chciałam jechać na zakupki, kosmetyki mi się kończą, a poza tym chciałam wstąpić do jakiegoś lumpka pooglądać ciuchy, choć głównie dla siebie. Ale nie wiem, ile uda mi się z tego zrealizować, bo energii jakoś nie mam
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Poniedziałek czy co? ![]() Ja też właśnie się zdziwiłam, że taka cisza... Ja na razie oderwałam się trochę od rzeczy dziecięcych i postanowiłam uzupełnić jeszcze swoją garderobę - buszuję po allegro za tunikami i sukienkami, bo mało tego w mojej szafie. Staram się wybierać takie fasony, żeby po ciąży też mi posłużyły ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Tacca, patrz jaki odzew zaraz masz
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Wstałam! Zjadłam już śniadanie i napiłam się kawy ![]() Wczoraj po obiedzie u rodziców poszliśmy na sanki z bratanicą, 2ma bratowymi i rodzicami. I co? patrzyłam z zazdrością jak oni szaleją na sankach i dupolotach. Mama mi zabroniła na sankach, mąż na dupolocie. Heh. Większą frajdę miały te dorosłe dzieci niż ta mała. Ona chciała iść na plac zabaw. ale przekonała się do zjeżdżania. co do pączków, to ja znowu będę robiła je z mamą. jak co roku. ale tym razem obejdzie się bez drinka. smażymy tylko i wyłącznie na smalcu co do paznokci i włosów, to z paznokciami nigdy nie miałam problemów. Jedynie przez pracę nie mogłam utrzymać ładnych paznokci, bo pudełka trzeba było pootwierać i w ogóle. a jak siedzę w domu to są super. z włosami nie mam też problemów. Na początku ciąży trochę bardziej się przetłuszczały. Co do wagi, to ja chciałabym zmieścić się w 15 kg. No ale zobaczymy. Tak czy siak, po okresie połogu wracam do biegania. |
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31645763]Ja wstałam o 6, wyprawiłam męża, wróciłam do łóżka, zjadłam śniadanie i.. najchętniej znowu wróciłabym do łóżka O 11.30 przychodzą do mnie jakiś licznik odczytać, to ich wpuszczę, a potem chciałam jechać na zakupki, kosmetyki mi się kończą, a poza tym chciałam wstąpić do jakiegoś lumpka pooglądać ciuchy, choć głównie dla siebie. Ale nie wiem, ile uda mi się z tego zrealizować, bo energii jakoś nie mam [/QUOTE]W nocy znów nie mogłam zasnąć i normalnie chyba zaraz ucieknę spać. Tym bardziej, że kocię tak słodko drzemie... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wkleić suwaczek żeby pokazywał sie pod wpisem?
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() czas na drugie śniadanko wczoraj rzeczywiście była niedziela - czas odpoczynku, bo Maluszek tylko 2 razy kopną i poszedł spać a dzisiaj nowy tydzień i już zostałam skopana w nocy, rano i teraz
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź w ustawienia, potem edytuj podpis i w podpisie wstaw link suwaczka.
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Hmm ciekawe czy wkleił sie suwaczek?
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Jest na miejscu.
Rety, nie wytrzymam... Idę się zdrzemnę ze 2 godzinki... ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Też tak czasem mam... Cokolwiek bym piła to nie mogę się napić.
|
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie poweekendowo
![]() Siedzę dzisiaj cały dzień sama, bo mąż po pracy idzie sobie do teatru (a mieliśmy iść razem ). No i może się trochę pouczę ruskiego - śniła mi się dzisiaj klasówka![]() Co do tycia, nawet nie wiem, ile przytyłam teraz, bo nie mam wagi. u rodziców ostatnio jak się ważyłam (jakoś koło 23 t.c.) było dodatkowe 5-6kg. Za to w talii już 20cm Też się nie zamierzam przejmować - ile kg będzie, to będzie. Chociaż też nie zamierzam się objadać jakimś śmieciowym żarciem, słodyczami itp - bo to ani dla mnie, ani dla dziecka nie jest korzystne.Aha, obejrzeliśmy ostatnio "Pierwszy krzyk" - polecam! Trochę się poryczałam, poza tym naprawdę ciekawy. I marzy mi się taki poród z delfinami w wodzie...
|
|
|
|
#1403 |
|
La Moderatoiure
|
Hej
![]() W weekend z mężem oglądaliśmy wózki i sprawdzaliśmy jak się prowadzą i stwierdziliśmy, że...czy taki za 1000zł czy inny za 2000zł - każdy ma luzy, chwieje się, klekocze, materiały jakościowo podobne...stwierdziliśmy, że wszystkie są po jednych pieniądzach. Tragedia. Pisałyście o włosach... ...mam tragiczne, puszą się i są suche, non stop je odżywiam, jak nie myłam głowy 3-4 dni to była sucha ?! Paznokcie są super. Włosy na nogach jak rosły jak szalone tak od połowy ciąży przestały i mogę się tydzień nie golić. No i napadaliśmy Mothercare były takie przeceny, że żal było nic nie kupić. Więc zakupione 3 pajace w za 64 zł (z 89zł), komplet (pajac, body, śliniak, czapeczka) za 34zł, 5 par kolorowych skarpeteczek 9zł (z 29zł), 2 tuniczko-bluzeczki 24zł, bluzeczka z dł. rękawem 11zł i...już nie pamiętam ? Wszystko rozmiar 0-3m.Moja Waga: niecałe 4kg na plusie. doris- gratuluję dziewuszki
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2012-01-16 o 09:54 |
|
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio któras z was wspominała o elektronicznych nianiach i monitorach oddechu. Z własne go doświadczenia wiemże niania to super sprawa. Ja najczęściej używałam jej w lecie. Gdzy córcia już spała mogłam wieczorem posiedzieć jeszcze przy grilu czy na balkonie i zawsze słyszałam co sie dzieje z małą. Także polecam! |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się do kina wybieramy tylko musimy pomyśleć na co najpierw. ![]() Cytat:
Pewnie jak ja się wybiorę do mothercare to nie będzie tak ładnie pod względem cen.. Nic to. ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Zmykam spać do 12stej... Oczy mi się same zamykają.
|
|||
|
|
|
#1407 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Cytat:
![]() Były też bodziaki w Mothercare z 69zł na 39zł (4szt) ale mam ich już sporo i nie wzięłam. Nie będę kupować monitora oddechu- nie chcę się dodatkowo stresować. |
||
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Synio mój przebrał się za batmana(załączam zdjęcie) i poleciał do przedszkola nawet mamusi buziaka nie dał Śnieg się topi,chlapa na dworze |
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już lekkiego oczopląsu dostaję od tych tunik, sukienek i sweterków
Tacca, proszę bardzo, tutaj kilku sprzedawców z niezłym wyborem i raczej przystępnymi cenami. Niektórzy mają maaasę aukcji, więc najlepiej wyszukiwać po rozmiarze i nie tylko w dziale "ciąża i macierzyństwo", bo w zwykłych też wiele rzeczy na ciążę jest. Brzuchatki dynia71 malgosiaz_zz modaistyl2011 MODNEITANIE modneitanie_pl ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Ja też muszę mojemu coś znaleźć/uszyć
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ale batmanik Pamiętam jak mój brat poszedł na bal przebierańców w przedszkolu. Był przebrany za zorro. Wszedł do sali, okna były przysłonięte, wszędzie ozdoby, każdy poprzebierany i on w ryk. Tata musiał go do domu zabrać. Potem w domu się go pytają czemu tak uciekł i płakał a on mówi, że nikogo nie zna. Fakt, każdy przebrany i dziecko nie poznało kolegów. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

nawet mi nie próbj oliwy marnować

a ja krzyczałam na nich żeby nie wmawiali ani sobie ani mi bo jak w brzuchu siedzi dziewczynka to sie na nich pogniewa
Już jesteś zrobiona
Może link do niej można wkleić na pierwszą stronę?
Teraz znowu chodzi mi po głowie pomysł kism, żeby kupić używaną gondolę, a postawić na porządną spacerówkę. Jak to ogarnąć???????????
ale akurat te modele, które najlepiej spełniają moje praktyczne wymagania są takie... zwykłe
Ale zrzuciłam to bez jakiejś specjalnej diety w 5 mies. Teraz miałam nadzieję, że mniej przytyję, ale od początku widzę, że waga nieubłaganie idzie w górę 

O 11.30 przychodzą do mnie jakiś licznik odczytać, to ich wpuszczę, a potem chciałam jechać na zakupki, kosmetyki mi się kończą, a poza tym chciałam wstąpić do jakiegoś lumpka pooglądać ciuchy, choć głównie dla siebie. Ale nie wiem, ile uda mi się z tego zrealizować, bo energii jakoś nie mam