Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 16:20   #2011
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was testowała już Jasmin Noir L'Essence?
Tak, nic szczególnego, klasyk lepszy.

Benetton niebieski
- brat bliźniak Body Kouros, czyli całe mnóstwo benzoesu i tonki

Benetton zielony
- otwiera się nutą kamfory, eukaliptusa i iglaków, po czym momentalnie mutuje w słony, morski zapach z małą domieszką melona

Benetton czerwony
- przyjemny słodziak, podobny do wielu innych słodziaków na półkach, może trochę do Fantasy? Całkiem zgrabnie sklecony.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:21   #2012
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
a off topowo czy Ty widzisz jakąś zbieżność między naszymi avkami?
A tak, Kermit i Miss Piggy - złota para Holiłudu

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)
hey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:36   #2013
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hey Pokaż wiadomość
A tak, Kermit i Miss Piggy - złota para Holiłudu
Oj tak tak, dwie powtórnie wschodzące gwiazdy. Żeście trend wyczuły, nie ma co. Do tego trzeba mieć nosa, a nosa nic tak nie trenuje jak Perfumowizaż.

A co testowałam... eee... na przykład Penhaligon's Amaranthine.

To test powtórny. Poprzednio testowałam w lecie. Byłam wtedy w trakcie malowania płotu biegnącego wokół ogrodu równolegle do rzędu tui.
I ten zapach z nadgarstków przeszedł na gumowe rękawice ochronne i wżarł się w nie, a mi w głowie na stałe zafiksował się zmieszany z wonią drewnochronu, tui oraz wspomnianych gumowych rękawic właśnie.

Dlatego musiałam długo odczekać, by do niego wrócić.

Teraz czuję egzotyczne rośliny z przyprawami, jestem w stanie przysiąc, że czuję liście bananowca (choć palmy bananowe widziałam głównie na obrazkach). Czuję też gęstą mleczność. Wszystko razem jest bardzo ciekawe i gdybym opis taki przeczytała, to byłabym szczerze zainteresowana. Jednak dla mnie osobiście jest to mieszanka w jakiś sposób męcząca i obca - trudno mi wyodrębnić element, który za to odpowiada, ale tak właśnie jest.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:35   #2014
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Oj tak tak, dwie powtórnie wschodzące gwiazdy. Żeście trend wyczuły, nie ma co. Do tego trzeba mieć nosa, a nosa nic tak nie trenuje jak Perfumowizaż.
tia, ja mam od 10 lat w komórce dzwonek z czołówki i teraz chyba będę musiała go zmienić

zapomniałam o testach nowych Tauerów - ale nie ma się co rozwodzić nad nimi - ogólnie: porażka

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:40   #2015
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
zachęciłaś mnie do testów, bo obawiałam się sandała i lawendy....
Lawenda się na mnie minimalnie u schyłku pojawia, sandała nie stwierdzono.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:31   #2016
selya
Zadomowienie

Cytat:
Type B Vibskov powiem tak: po nutach spodziewałam się więcej, mocniej i dosadniej ale zapach okazał się być słabowity. Początek faktycznie dymny, trochę Czarnego Turmalinu trochę zapachu palonych liści ale to na pewno nie jest moc Paczuli Le Labo, raczej lekki, wytrawny dymek, który z czasem się wysładza i nabiera piżmowego charakteru i właśnie to piżmo jest najbardziej upierdliwe, baza mnie autentycznie zmęczyła...
piżmo zabiło moją eksycytację
Cytat:
Nowy Comme des Garcones ponoć o zapachu kleju Początek faktycznie nieco syntetyczny, rozpuszczalnikowy ale nie zapowiadający tej olfaktorycznej masakry, która się na mnie zwaliła po 10 min. chyba wszyscy znają zapach starego metalu - wytarta metalowa rurka w autobusie, metal odrapany z lakieru, stare metalowe, wyślizgane klucze, w połączeniu z ostrą nutą szpitalną, odór jednym słowem, bleh...a w nutach bez nie czułam ni hu hu
a tu nadzieja powróciła, wraz z metalem

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:58   #2017
OlaVS
Zadomowienie

Bvlgari Eau Perfumee au The Rouge - no bardzo bardzo mi się ta herbatka podoba! Niby zwykły, bezpieczny, na pewno nie ekscentryczny zapach - ale ileż przyjemności z wąchania! Początek ostro-herbaciany, uniseksualny właśnie, za chwilę zapach mięknie i coś mi przypomina - na pewno Eau de Dolce Vita (choc Bvlgari podoba mi się bardziej), ale i coś jeszcze... tylko nie wiem, co.
Bardzo polecam - przynajmniej do potestowania - wszystkim lubiącym herbaciane zapachy.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:43   #2018
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Uuu! Jak T4T to wędzona makrela (ja w t4t nie czuje makreli ino lekkiego lapsanga z kandyzowanym cukrem) to co byś powiedziała na Eau de Fier (A. Goutal)?
Nie znam , muszę spróbować
Ale wąchając samego lapsanga też coś w rodzaju makreli czuję

Tubereuse Criminelle - uuuuu , rzeczywiście kryminał ale chyba nie z tych przyczyn o jakich myślał twórca - nie jest to morderstwo z namiętności , a raczej mord na zapachu . W pierwszej chwili potężna i mocarna dawka maści kamforowej Bengay zmieszanej ze zjełczałym olejem od smażenia kotletów w nędznej garkuchni , gdzie się przypaliła panierka , która sobie trwa i trwa i trwa i wcale nie zamierza znikać - za moc w skali pięciogwiazdkowej Tuberoza zasługuje na co najmniej 10 gwiazdek - a potem po jakichś dwóch-trzech godzinach pojawia się jakiś cień kwiatowego zapachu , nadal obok maści i oleju , który przez ten czas jeszcze bardziej zjełczał , doprawiony twardą , śmierdzącą , brudzącą na czarno gumą w tym momencie mimo , że byle czego się nie boję , umyłam rękę . Następnego dnia pasek od zegarka pachniał nadal - zjełczałym rosołkiem z kostki . Dopiero trzeciego dnia od aplikacji na tymże pasku pojawił się zapach kwiatowy ewentualnie noszalny .
Takiej masakry jak żyję nie wąchałam

Vitriol d'oeillet - bardzo przepraszam , ale to kupa nadziewana goździkami

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:55   #2019
plumvalla
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Tubereuse Criminelle - uuuuu , rzeczywiście kryminał ale chyba nie z tych przyczyn o jakich myślał twórca - nie jest to morderstwo z namiętności , a raczej mord na zapachu . W pierwszej chwili potężna i mocarna dawka maści kamforowej Bengay zmieszanej ze zjełczałym olejem od smażenia kotletów w nędznej garkuchni , gdzie się przypaliła panierka , która sobie trwa i trwa i trwa i wcale nie zamierza znikać - za moc w skali pięciogwiazdkowej Tuberoza zasługuje na co najmniej 10 gwiazdek - a potem po jakichś dwóch-trzech godzinach pojawia się jakiś cień kwiatowego zapachu , nadal obok maści i oleju , który przez ten czas jeszcze bardziej zjełczał , doprawiony twardą , śmierdzącą , brudzącą na czarno gumą w tym momencie mimo , że byle czego się nie boję , umyłam rękę . Następnego dnia pasek od zegarka pachniał nadal - zjełczałym rosołkiem z kostki . Dopiero trzeciego dnia od aplikacji na tymże pasku pojawił się zapach kwiatowy ewentualnie noszalny .
rosołek na pasku....bomba
plumvalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 10:22   #2020
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Bvlgari Eau Perfumee au The Rouge - no bardzo bardzo mi się ta herbatka podoba! Niby zwykły, bezpieczny, na pewno nie ekscentryczny zapach - ale ileż przyjemności z wąchania! Początek ostro-herbaciany, uniseksualny właśnie, za chwilę zapach mięknie i coś mi przypomina - na pewno Eau de Dolce Vita (choc Bvlgari podoba mi się bardziej), ale i coś jeszcze... tylko nie wiem, co.
Bardzo polecam - przynajmniej do potestowania - wszystkim lubiącym herbaciane zapachy.
Może Escale a Pondichery? Mnie się herbatka czerwona kojarzyła właśnie z tym. Miałam flaszkę, ale pozbyłam się niedawno- Pondichery mnie zachwyca, zwłaszcza letnią porą, a Herbatka Bvlgari była tylko ładna, uznałam, że nie będę zbyt często używać. Zrobiłam miejsce na nowe nabytki
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 11:40   #2021
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż się zakochał w tym zapachu i sam używa.
Przede wszystkim, choć Rouge pozornie jest niewinnym zapaszkiem, mnie uderzyło w nos oryginalnością. Jest bardzo charakterystyczny, dość ostry- na początku.
Doskonały zapach- jednocześnie bezpretensjonalny i do noszenia, a z pazurkiem

Cytat:

Nie mogę
Zgadzam się- potwierdzam- byłam przy tym nawet

Carolina Herrera 212- mydełko. Bardzo przyjemny, wybitnie kosmetyczny zapach, przyjemny. Kiedyś wydawał mi się przykro przenikliwy, teraz odbieram jako miękko- kobieco- sympatyczny.
Choć, wydawałoby się, nic szczególnego, wg mnie wyróżnia się, i to bardzo, na tle innych zapachów w typie "spod prysznica"

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:26   #2022
aileenn
Mother of Cats

L'Artisan, L'Eau du Navigateur - dla mnie przede wszystkim słodko-słony wyborny przyprawowiec. Męski jest przez chwilę na początku, potem co najwyżej męskawy - ale wiadomo, co nos, to opinia Oprócz przypraw mam trochę dymu, sugestię ciepłej skóry, trochę miodowej słodyczy tytoniu, poblask alkoholu (chyba to rum, który zazwyczaj mnie drażni, a tu po prostu dopełnia całości). Największym minusem wydaje się być trwałość - po trzech godzinach jest już tak delikatny i bliskoskórny, że za chwilę chyba zupełnie zniknie. Mam nadzieję, że to tylko kwestia chłodu i w wyższych temperaturach zapach żyłby dłużej.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2012-01-18 o 14:01
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:23   #2023
jarzo83
Zakorzenienie

Black cashmere-tak jak obiecalam zdaje moje osobiste odczucia na temat bc, czuje po prostu jabola i drewienko ktore przypomina mi tresor...i dlatego podziekuje bardzo ale nie jestem zwolenniczka drewienek i nawet sie nie biore na dalsze testy owych zapachow (tylko sie upewnilam po raz kolejny ze nie zadzieram z drewniakami)

Dziekuje Hey za probasa
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:30   #2024
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

A ja sobie testowałam Jo Malone - English Pear & Freesia. Gruszkai frezja? hmm nie u mnieja czuję różyczkę i to taką ładną, tzn nie zasuszona i z kolcami tylko miękka i swieża
Najlepsze jest to ze Magdulenka od której mam próbkę()też czuje to co ja

Chętnie bym przygarnęła więcej

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:50   #2025
renia30
Zakorzenienie

edit:
Sorry, miałam wpisać w "dziś pachnę" a wpisałam tutaj:
Cały dzień pachniałam VI Intense, cudne są, mocne, trwałe, owocowe ale nie mdłe i świeżakowate, po prostu mój ideał.
Teraz zmiana na Love by Kilian.

Ponieważ ostatnio nic nowego nie testowałam więc pozostawię ten wpis

Edytowane przez renia30
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:20
renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:59   #2026
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Może ktoś pomoże rozsupłać - dostałam próbkę za zakup w perfumerii - próbka Lolita Lempicka, na okładce napisane Eau de Parfum, w środku po prawej napisane Le premier Parfum. Fiolka fioletowa matowa. Czy to wersja Eau De Parfum czy Premier?
Przepraszam, ze pytam, ale akurat nie znam EDP Lempickiej. Ta z próbki pachnie w pierwszej chwili czymś, przypominającym Passion Dance Avonu Będę wdzięczna za "oświecenie".
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:06   #2027
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicoletta Pokaż wiadomość
Może ktoś pomoże rozsupłać - dostałam próbkę za zakup w perfumerii - próbka Lolita Lempicka, na okładce napisane Eau de Parfum, w środku po prawej napisane Le premier Parfum. Fiolka fioletowa matowa. Czy to wersja Eau De Parfum czy Premier?
Przepraszam, ze pytam, ale akurat nie znam EDP Lempickiej. Ta z próbki pachnie w pierwszej chwili czymś, przypominającym Passion Dance Avonu Będę wdzięczna za "oświecenie".
Też dostałam taką dziś. To wersja klasycznej edp, którą w 2010 przemianowali na Le Premier Parfum.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:10   #2028
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Cytat:
Napisane przez BlueberryMilkshake Pokaż wiadomość
Też dostałam taką dziś. To wersja klasycznej edp, którą w 2010 przemianowali na Le Premier Parfum.
No własnie, wiem, że nowość 2010 nazwano Le premier, ale nie testowałam jakoś. Nie jest zła, podoba mi się. Mimo, ze przypomina PD Avon, ale jakość inna, na szczęście. Z Lolit miałam tylko L i Fleur de Corail. Kto wie, może zakupię i tę wersję...
Wielkie dzięki za wyjaśnienie zagadki!
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:18   #2029
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

testuję sobie globalnie Royal Muska.
pamiętałam go jako zmysłowy, ciepły zapach na specjalne okazje.

i lipa... jest owszem, dość sensualny ale niestety jednocześnie bardzo delikatny i bliskoskórny... tak bym chciała, żeby mnie owinął na maxa i trwał godzinami... chcę go więcej i mocniej czuć i obawiam się, że odlewki na długo nie starczy

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:23   #2030
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicoletta Pokaż wiadomość
No własnie, wiem, że nowość 2010 nazwano Le premier, ale nie testowałam jakoś. Nie jest zła, podoba mi się. Mimo, ze przypomina PD Avon, ale jakość inna, na szczęście. Z Lolit miałam tylko L i Fleur de Corail. Kto wie, może zakupię i tę wersję...
Wielkie dzięki za wyjaśnienie zagadki!

Dla mnie ta Le Premier i wersja poprzednia edp właściwie niczym się od siebie nie różnią. Nawet flaszek nie da się odróżnić. Na fragrantice napisali, że ta nowsza ma gorzszą trwałość, ale na mnie obie wersje trzymają się równie słabo, chociaż Lolita to rzekomo killer.
Stary 2012-01-19, 22:26   #2031
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ta Le Premier i wersja poprzednia edp właściwie niczym się od siebie nie różnią. Nawet flaszek nie da się odróżnić. Na fragrantice napisali, że ta nowsza ma gorzszą trwałość, ale na mnie obie wersje trzymają się równie słabo, chociaż Lolita to rzekomo killer.
A Premier nie jest "nadgryziona"
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:35   #2032
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A Premier nie jest "nadgryziona"
Tak, jest Le Premier nadgryziona - to jest edt:

http://www.fragrantica.com/perfume/L...ur--11443.html

Jest też Le Premier nienadgryziona edp :

http://www.fragrantica.com/perfume/L...fum-11909.html

która w 2010r zastąpiła klasyczną edp:

http://www.fragrantica.com/perfume/L...picka-456.html

Tako rzecze fragrantica.com

Ta nadgryziona zastąpiła chyba klasyczna edt

Edytowane przez BlueberryMilkshake
Czas edycji: 2012-01-19 o 22:39
Stary 2012-01-19, 22:54   #2033
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jest Le Premier nadgryziona - to jest edt:

http://www.fragrantica.com/perfume/L...ur--11443.html

Jest też Le Premier nienadgryziona edp :

http://www.fragrantica.com/perfume/L...fum-11909.html

która w 2010r zastąpiła klasyczną edp:

http://www.fragrantica.com/perfume/L...picka-456.html

Tako rzecze fragrantica.com

Ta nadgryziona zastąpiła chyba klasyczna edt
O matko, nie wiedziałam , czyli za chwilę klasyczna edp będzie ciężko dostać?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 23:08   #2034
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
O matko, nie wiedziałam , czyli za chwilę klasyczna edp będzie ciężko dostać?

No niby tak, ale miałam starą wersję i nowa jednocześnie - testery(odróżnić je można po tym, że na pudełku testerowym na starej wersji było napisana Lolita Lempicka Eau de Parfum, a na nowej - Lolita Lempicka 1st Fragrance Eau de Parfum) i powiem szczerze, że nie różniły się one zbytnio. Może stara wersja miała w sobie na samiuskim początku silniejszą nutę anyżu, ale być może to tylko moja siła sugestii.
Stary 2012-01-20, 05:25   #2035
Ender
Wtajemniczenie

Cytat:

No nie Twoja wina,ani nie ty składałaś,ani nadziewałaś
Stary 2012-01-20, 10:06   #2036
caffe ristretto
Rozeznanie

Henrik Vibskov

Type C - ozonowo drzewny, podobny do Turkusa O.Durbano, ale bez nut wodorostów wyrzuconych na morski brzeg Czysty. Szkoda że cytrusy mają przewagę nad akordami soli morskiej.
Kto lubi morskie podróże - polecam.

Type D - orientalny podobny klimatem do Ambre Russe, Aziyade. Kierunek na Wschód
Początek to palisander, balsamiczne nuty, jakiś nieznany mi egzotyczny kwiat, odrobina cynamonu (na szczęście tylko mikry akcent) Drewno, aromatyczna żywica. Mniej kwiatów - więcej drewna i żywic.
Piękny zapach, bardzo mi "podszedł" mimo że nie przepadam za tzw orientem.

Type B Mój faworyt. Początek rzeczywiście podobny do Black Tourmaline. Pięknie. Następnie wetiwer, który chowa się szybko przed nadciągajągającą słodko-drzewną chmurą. Końcówka cudnie piżmowa - lubię piżmo, bardzo zmysłowo się na mnie układa
Turmalin kojarzył mi się z listopadową pluchą, śniegiem z deszczem. Typ B to biało-czarny zimowy krajobraz malowany węglem - kiedy leży zmrożony śnieg i w powietrzu czuć charakterystyczny zapach dymów z komina.
Wg producenta "B" to zapach Berlin - Pankow. Bardzo możliwe. Swojskie widoki - podobne do poniemieckich małych miejscowości, gdzie dworce PKP są zdemolowane a domy opala się węglem

Ogólnie - wody HV mają średnią trwałość, raczej dyskretnie stapiają się ze skórą. Nie sa nachalne, mocne, agresywne. Co zaliczam na plus. Widzę mocną inspirację Olivierem Durbano.
Bardzo udana premiera. W końcu coś nowego mnie oczarowało. Piękne!
Podobają mi się flakony z oczywistym nawiązaniem to tematu mody (vide pulowerki )
Można obejrzeć i poczytać;
http://www.luckyscent.com/shop/categ...k_Vibskov.html
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:03   #2037
jarzo83
Zakorzenienie

T4T-pieknejest herbatka i miodek i cytrynka z kapka cynamonu,
wszystko byloby pieknie gdyby nie to ze po godzinie slad po niej zaniknal....mimo ze chcialabym ja miec to niestety nie skusze sie na cos co znika tak szybko...
Stary 2012-01-20, 19:19   #2038
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
T4T-pieknejest herbatka i miodek i cytrynka z kapka cynamonu,
wszystko byloby pieknie gdyby nie to ze po godzinie slad po niej zaniknal....mimo ze chcialabym ja miec to niestety nie skusze sie na cos co znika tak szybko...
No ja tam na szczęście miodu nie czułam a gdzie tam cynamon?to papierochy są

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:22   #2039
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
No ja tam na szczęście miodu nie czułam a gdzie tam cynamon?to papierochy są
cudowny cynamon czuje a gdzie te papierochy
Stary 2012-01-20, 19:41   #2040
hey
Wtajemniczenie

Sombre Negra Yosh od jarzo83
No ciekawe perfumy
Otwarcie jest bardzo przyziemno-leśne, ściółkowe rzekłabym. Na pierwszym planie grzyby, ale nie takie dosłowne pieczary jak w Thundrze czy Oxianie tylko mokre, leśne huby doprawione świezo zmiażdżonym pieprzem na tla ziemistej, piwnicznej paczuli. Ta faza dość czybko i zadziwiająco płynnie przechodzi w bardziej ziołową paczule i gorzki, suchy tytoń już bez grzybów. Dalej następuje dość wyraźna zmiana - zamiast tytoniowo-piwniczno-paczulowych wyziewów pojawia sie lekko przydymiona, świeża i tłusta nuta z odrobiną słodyczy niesamowiecie przypominająca mi wetiwer z Fumidusa i Chaman's Party. Tylko tu wietiweru nie ma, więc podejrzewam że to cyprys i mech zagęszczony żywicą daje taki efekt. Piekny - jak świeże korzonki na zatęchłej ziemi.
Nie tylko ta wetiweropodobna nuta sprawia ze Sombre Negra ma cos wspólnego z Fumidusem i Ch'sP, ale własnie ta nagła zmiana w charakterze zapachu.
Coś mi mówi, że ten zapach bedzie mi sie podbał coraz bardziej - poczatek jest brzydki, bo grzybowy, ale jest to brzydota intrygująca i przyciągająca, a później jest już tylko pięknie.

edit: jednak jest tu moje ulubione trawsko

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)

Edytowane przez hey
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:45
hey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości