|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dziubku, Eve, Paticzku, Justynko
Justyś ogladałam szwedzka (?) wersje i jeste ciekawa amerykonskiej
|
|
|
|
#4382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
kawka- ![]() Co do spotkania, jestem jak najbardziej ZA! ![]() I trzymam kciuki żeby Twoja dolegliwość okazała się lekka i przejściowa ![]() dlaczego by nie? Cytat:
To się nie będę śmiać : )Cytat:
oby było dobrze!![]() ![]() klask i:dla Agatki!!!!!Nerola, dla Izy!
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzieś mi się o uszy tak obiło a może to obsada była szwedzka? ![]() Nie ważne, o jednym filmie mówimy
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieeee wróciła z pracy i już nikt nie pisze
|
#4385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To oby malej zdrowie tak dalej dopisywalo! U nas tez na razie 2 katary, przy czym ten drugi to w zasadzie trwal miesiac i byl z katarem, jak juz bylo nieco lepiej to durna matka poszla z dzieciem na Jaselka do przedszkola i od nowa katar. Teraz mam nadzieje wychodzimy na prosta. A powiedz jeszcze, czy w tym czasie Maja byla powazniej chora? Bo u nas w zasadzie Zuzka co chwile lapie zapalenie krtani. Gonie ja od Antka jak tylko moge, ale nie da sie. Musialabym siedziec non stop w innym pokoju, a tak sie nie da. Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Izuni i Agatki!!!Jacieee dobrze, ze dalas rade! Teraz bedzie juz tylko lepiej! Ellika bedzie dobrze! |
||
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Izucha, Gagata i reszta solenizantów
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My już dziś mieliśmy ostatni dzień rehabilitacji, jutro kolęda a ja pewnie będę wyglądać jutro jak wampir, bo dziś w nocy milion pobudek na smoczek u Leny... I żeby było wesoło ząbkowanie zaczyna się też u Liliany...aaaaaaaaaaaa Wszystkim Solenizantom mega WIELKIE całusy!
|
#4388 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza oczywiście najlepsza, bardzo mi się film podobał. Dlatego sceptycznie podchodzę do wersji, która weszła do kin, bo dla mnie odtwórczyni roli Lisbeth była genialna (ta w nowej wersji jakoś do mnie nie przemawia).
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
bella - ja to zawse podziwam mamy blizniakow i takich dzieci rok po roku, dla mnie to masakra, masa roboty, masa marudzenia...
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zaczęliśmy podawać Bebilon HA, głównie z racji tego,że dostawał pepti i chciałam zostać przy jednym producencie. Ogólnie wszystkie HA są w tej samej cenie (groszowe różnice) i przy tym cholernie drogie koszt puszki 400g od 30zł do 32zł.Sweet znalazła na all ale to nie było Ha -babka dała zły opis aukcji. Promocje jakie znalazłam w trakcie podawania bardzo marne-29.99zł a z pobraniem krwi super trafiłaś, przynajmniej Sarcia nie cierpiała !! ![]() Jacieeee za 1 dzień, teraz już będzie z górki !! |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Laski to co do tego zjazdu to ja uważam że to powinien być weekend, i musielibyśmy wszyscy gdzieś nocować. Może jakieś SPA z dzieciakami ?
![]() I tak w miarę aby każdy miał jednakową drogę do przejechania. Do tych co używają Dad z biedronki- czy Waszym zdaniem się nie pogorszył ? Bo moim zdaniem są grubsze, dłuższe i gorsze.
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
dady chyba sie pogorszyly bo nagle kinga odstala wysypki megasnej na tylku i jak tylko na 2h zalozylam znowu dady (po wyleczeniu, podczas leczenia uzywala pampki) to znowu zaczela sie zaczerwieniac
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
wcześniej pisałaś że nadrobiłaś po łebkach, to teraz się przyłóż i nadrób tak jak należy
![]() Cytat:
Myślałam o enfamil ha, bo to tez producent nutry. W marketach zazwyczaj jest nan ha, innych nie widziałam... Trzeba namierzyć tanią aptekę.
|
|
#4394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:ZDJĘCIA PROSIMYCytat:
no poważna sprawa, poważna Sowa! Agatku all the best!!!
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dobra, poprawię się
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
q
Cytat:
Cytat:
A jutro ocenie, bo właśnie zarezrwowałam bilety do kina (ostatni raz byliśy nie pamiętam kiedy na Galeriankach chyba ) Dziękuje w imieniu Agatuli. Zbiku Agatka przesyła równie mokrego całusa SSW2Q1hhhzttzhhzgrffrteui o to od Agu
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-01-16 o 19:35 |
||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka gdzie Ty jesteś?
Pokazałam teżetowi mapę, stwierdził że na zlot łódź albo piotrków trybunalski- hotel 5gwiazdkowy, sprzedamy dzieci i będzie nas stać
|
#4398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieć wykąpany, śpi, zaraz kolej na mamuśkę, no ale pierwszeństwo ma wizaż
![]() elika słońce będę trzymała mocno, mocno kciuki za 23.I. Wiem co czujesz, ja mam wizytę 1.2. Wiem jak się boisz - ja dokładnie tak samo. Będę z Tobą mocno myślami! Agatonek i Izulek Niecny plan się udał. Z miną męczennika wyszłam z mieszkania, po czym po zamknięciu drzwi radośnie w podskokach pobiegłam do kosmetyczki. He. Cytat:
Myślę, że po prostu musiał do tego ,,dojrzeć"A wiesz co, że radzę sobie nad wyraz dobrze ![]() Lepiej niż z tżtem, serio...Mam taki pokładany dzień - sen dziecka w tych samych godzinach, jedzenie, pobudka ( 6.30 - co do minuty ) i jakbym się stała taka cierpliwsza, bo już nie rzucam wiązanek przy dziecku. Dziwne to ![]() Cytat:
Teraz kupiłam rossmana 4+, jestem zadowolona bardzo ( z tojours z lidla też b.dobre) Cytat:
idę do wanny, bo mi woda ostygnie. muszę nogi ogolić, bo mam jak hobbit ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- shirka dobra kobietko, dziękuję za wskazówkę!!! może masz rację, bo on ciągnie, ciągnie a nie ubywa! Mam 2 ( a dzieć ma już skończony 7 m-ąc i powinien być dawno na 3 ) Ale ja durna jestem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana a cóż to za podpis
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Sara już od 2 tygodni na 3 jedzie. Fajnie tak szybko się karmi ![]() Idę i ja się golić i kąpać. Muszę zabrać sie dzisiaj za mgr ( ze 2 strony może napisze)
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz patik....głodny tylko o chlebie
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patik jeśli szukasz taniej apteki to sprawdź na Narutowicza koło pralni, tam zawsze są mega kolejki i niskie ceny Jeśli chodzi o środek Polski to jest w miejscowości Piątek, ale wątpię, żeby tam był hotel ***** Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-16 o 19:56 |
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domek w nocy spał już normalnie, już mu jest lepiej Niestety ze mną coraz gorzej Do tego wszystkiego zaczęło rwać mnie potwornie ucho, doszła gorączka i co jakiś czas leci mi tak porządnie krew z nosa.W ogóle przez to wszystko popadam w jakąś depresje Energii dodaje mi Domek, bo tak to bym chyba leżała cały czas w łóżku i płakała Tak psychocznie źle się nigdy nie czułam![]() Już któryś dzień z kolei nie byliśmy na spacerku, brakuje mi tego okropnie. Do tego od wczoraj nie biorę claritiny i alergia powraca No, ale nie smęcę ![]() Dziękujemy za życzenia zdrówka Baboniku z oczkiem nie pomogę, ale brzmi niefajnie Mam nadzieję, że to nic poważnego! A na kawkę to i ja chętnie przyjadę! ![]() ![]() ![]() Patik dla Domka mam witaminę C, Fenistil, Calcium, Deflagmin, inhalacja solą fizjologiczną. Całe szczęście pomaga ![]() Kajool trochę dziwne, że lekarka raz karze odstawić a teraz wrócić Telik co powiedziała lekarka odnośnie oczek Jasia? A z tym kręgosłupem to masz nieciekawie Mam nadzieję, że jednak znajdziesz czas na rehabilitacjęPatik za wyniki Sarci.Dziubek dzielnych masz chłopaków, nie ma co ![]() ![]() AgaG oby nie przeszło na Zuzię i Antka Duuużo siły na ogarnięcie Twojej trójeczki Bella Ty to bidoczku masz wszystko podwójnie Ale i tak badzo mało narzekasz![]() Youyou noo to taki ekspresowy mieliście wypad na sanki Już Kuba o to zadbał hihi. Czyli to raczej nie owsiki u Lilki? ![]() Marina ja 2 razy wybielałam paskami i byłam zadowolona, troszkę się borykałam z nadwrażliwością, ale przeszło Efektem końcowym ząbków byłam zadowolona, bo każdy prawie zauważył, że są bielsze![]() Ellika będziemy zaciskać mocno kciuki Pieleszko za siostrę ![]() Jacieee a jak Dominik zniósł rozłąkę z mamuśką? ![]() O ospa party słyszałam i ani trochę nie popieram, dla mnie to IDIOTYZM!!! |
|
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: q
Cytat:
|
|
#4404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my kupujemy w markecie bebilon ha ale enfamil też mi się w oczy rzucił ![]() Cytat:
taki niecny plan i super , że sobie tak radzisz , zdolniacha moja UWAGA UWAGA piszę już do Was ze swojego kochanego laptopka ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
biedna Ty, mam nadzieję,że uda się szybko zwalczyć choróbsko dziękuję za gratulacje dla moich dzielnych facetów
|
|||
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Ellika
za badanie słuchu, na prawdę bardzo mocneCarmela- mam zaufanie do saeco,bo to mój już drugi.ten jest taki: http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 mam nadzieję,że to pomoże ![]() Brumku własnie myślałam o tym suchym oku,moja mama sie już jakiś czas z tym męczy ale u niej ciut inne objawy np opadająca powieka...dlatego myślałam,ze to nie to...ale popatrz nie widziałam w opisach tego objawy zobaczymy co powie neurolog... bo kiedyś pamiętam,że znajomej zaczęło sie od powiek stwardnienie rozsiane i si trochę w głębi duszy bałam![]() więcej nie pamiętam...nie pamiętam co miałam pisać
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia
jak ten czas niesamowicie leci już roczek trzeba planować.Agatka ![]() SĄ JAKIEŚ U WAS ZWYCZAJE NA ROCZEK? TEMATY ,TEMATY, TEMATY !! |
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i na szybko z okazji 7 miesięcznucy Agata mnie... ugryzła. Tak, tak poczułam ząbka |
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie też Masz + obiad itp.
Wiem, też że stawiali przed dzieckiem pieniądze, książęczkę Droga do Nieba i kieliszek i coś dziecko miało wybrać. Jak wybierało pieniądze to że mu się będzie powodzić, jak drogę do nieba to będzie religijny i wogóle a jak kieliszek to wiadomo...w sumie bez sensu,ale wiem że coś takiego robią. Kajool Ja to od razu sobie pomyślałam, że Twoja lekarka jakby coś z NAN'em miała podpisanego, że je będzie polecać itd. bo jakoś dziwnie do tego podeszła. A Ja chyba będę miała kryzys laktacyjny, bo czuje jakoś mało mleka... |
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku
![]() żaneta u nas nie ma żadnych zwyczajów. Agatko za ząbka Który to Scio? jedynka dolna ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

w nocy jak sie budzę do karmienia nie mogę otworzyć lewej powieki, otwieranie na siłe palcami przyprawia mnie o ból...jakieś 2-3 minuty nie mogę otworzyć oka,po czym samo przechodzi,oko się otwiera i wszystko ok.Tak się dzieje co noc...lekarka wytrzeszczyła oczy jak jej powiedziałam co się dzieje... nie słyszałyście o czymś takim
trochę się martwię
z racji tego,że różnie bywa z moim autem...to może się kiedyś wybierzecie do mnie na wieś

oby było dobrze!
klask i:dla Agatki!!!!!

zębole

)
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz czas na rehabilitację