Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 17:56   #871
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no ten mój to u mnie bardzo na bakterie uważa, bo już raz paciorkowiec zaatakował nam dziecko
w Polsce dbają i tyle... A tu dopiero jak się coś dziać zaczyna to buzie szeroko otwierają... nie wiem,może nie zdają sobie sprawy z tego jak to może zaszkodzić... niby mają cośtam dać jak będę rodzić,ale cały czas mam obawy,że zapomną o tym i moje dziecko spotka to,co Twoją Malutką...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:56   #872
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Yaz
ja brałam yasmin ponoć one są podobne i jak bym miała powrócić do tabletek to chyba do nich.

Brałam je najpierw kilka lat potem zrobiłam sobie przerwe 3miesięczną i znowu zaczęłam je brać i było ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:00   #873
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja brałam yasmin ponoć one są podobne i jak bym miała powrócić do tabletek to chyba do nich.

Brałam je najpierw kilka lat potem zrobiłam sobie przerwe 3miesięczną i znowu zaczęłam je brać i było ok
ja na Yazie byłam 1.5roku. wcześniej próbowałam plastry ale nie zdały egzaminu u mnie. a po Yazie dobrze się czułam,nie tyłam,cera i włosy były w super kondycji, krwawienia nie były obfite,bólu też nie czułam.zadowolona byłam i to bardzo z nich.aż do czasu....

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 18:01   #874
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja na Yazie byłam 1.5roku. wcześniej próbowałam plastry ale nie zdały egzaminu u mnie. a po Yazie dobrze się czułam,nie tyłam,cera i włosy były w super kondycji, krwawienia nie były obfite,bólu też nie czułam.zadowolona byłam i to bardzo z nich.aż do czasu....
a jak długo je brałaś ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:04   #875
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

oki zmykam na razie obiad robić. dziś pomidorówka (na rosole wczorajszym a jakby inaczej),bitki a na deser naleśniki z serem. i żeby nie było nie zgapiałam od Aguśki śnilo mi się,że taki miałam obiad

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
a jak długo je brałaś ?
no 1.5 roku

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 18:07   #876
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Aguśka, super zdjęcie ze wstążką
Dzieki Pomysl nie moj, ale wstazka moja
Cytat:
mój gin zawsze pyta czy jest współżycie i jeśli tak to dla tż też przepisuje leczenie, bo co z tego jak ja u siebie wybije dziadostwo, a tż mi to sprzeda znów,pewnie zależne to jest jak mocno są przenośne dane bakterie

a jeszcze do starań wrócę, to ja mam chyba jakieś zdolności wyluzowania się " w tych chwilach" bo ja i jedno i drugie poczęcie mega obstawiłam obserwacjami tempki, śluzu ....
No wlasnie. Tak powinno byc, bo co z tego, ze sie wyleczymy jak zaraz znow sie od meza zarazimy
Cytat:
no też mi się tak wydaje, a na ulotce jest napisane że można
Moim zdaniem w trakcie leczenia infekcji powinno sie powstrzymac od wspolzycia i tak samo twierdzi moj lekarz.

aalegna u mnie z maluszkiem bylo tak, ze na poczatku ciazy byl o tydzien za maly ale z biegiem tygodni sie wyrownalo. Lekarz mowil wtedy ze moze pozniej doszlo do zaplodnienia. A u Ciebie byc moze drobniejszy bobas bedzie, poza tym te pomiary usg, to tez tak do konca nie sa takie miarodajne. Nie martw sie kochana
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:08   #877
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

no 1.5 roku
ogólnie jest napisane i powiedziane, że tabletki zawodzą wiadomo w małych % ale jakieś małe ryzyko tam jest.
Czasem też miałam myśli i obawy, że i mi może coś takiego się wydarzyć.

Ogólnie ja zrezygnowałam z tabletek tylko i wyłącznie dlatego, że pewnie lekarz powiedział, że mój TŻ jest bezpłodny i jeżeli cokolwiek by się udało to musiał by być cud więc stwierdziliśmy, że po co mam wydawać na tabletki to raz, a dwa że nawet jak by stało się, że jestem w ciąży to byśmy się cieszyli bo chcemy być ze sobą już na zawsze. I wyszło jestem w ciąży, TŻ twierdzi, że to może jego jedyna szansa i cud.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:09   #878
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
w Polsce dbają i tyle... A tu dopiero jak się coś dziać zaczyna to buzie szeroko otwierają... nie wiem,może nie zdają sobie sprawy z tego jak to może zaszkodzić... niby mają cośtam dać jak będę rodzić,ale cały czas mam obawy,że zapomną o tym i moje dziecko spotka to,co Twoją Malutką...
u nas też nie wszyscy jeszcze zlecają badania na paciorkowca, a dzieci aż tak dużo się nie zaraża, ta profilaktyka z tym zastrzykiem z antybiotykiem pewnie spełnia dobrze swoją funkcje i da się dziecko uchronić, u mnie było inaczej, bo u mnie złapała w czasie ciąży to badziewie ( przynajmniej tak oceniono sytuacje, bo zapalenie na płucach było zbyt duże jak na taki krótki czas od porodu), chociaż w posiewach nie wyszło ani razu
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:09   #879
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem w trakcie leczenia infekcji powinno sie powstrzymac od wspolzycia i tak samo twierdzi moj lekarz.
no tak, ale co np. jak współżyłam wcześniej mając infekcje (nie wiedząc o tym) i teraz lekarz przepisał tylko mi leki ja je wezmę bez żadnych współżyć. Kuracja się skończy będzie współżycie i bach znowu infekcja bo głupi lekarz nie dał nic TŻtowi

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:17   #880
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

ostatnio nie miałam siły się udzielać, czytałam, ale jakoś weny do pisania nie było. Łapie mnie choróbsko, kaszle mnie, faszeruję się czym mogę, żeby uniknąć choroby, ale nie do końca coś się udaje. Jak nie przejdzie mi w ciągu najbliższych dni to idę do lekarza...

idę robić racuchy z jabłkami może mi się trochę poprawi jak zjem coś dobrego
Zycze zdrowka
Cytat:
oki zmykam na razie obiad robić. dziś pomidorówka (na rosole wczorajszym a jakby inaczej),bitki a na deser naleśniki z serem. i żeby nie było nie zgapiałam od Aguśki śnilo mi się,że taki miałam obiad
no no
dzis moze aura dobra na smazenie nalesnikow i robienie pomidorowek z rosolkow
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:21   #881
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
a co do dżigi-dżigi to jak tylko położna powiedziała,że możemy jednak to jest tak,że ja bym chciała ale Tomek mówi nie... Przyśniło mu się,że zaczęłam rodzić w trakcie i tak się tym przejął,że co tylko proponuję to słyszę:NIE! dupia*ste uczucie. Przez myśl mi nawet przeszło,że to przez mój brzuch zaorany nie ma ochoty...
Mój nie chciał, bo bał się uszkodzić dziecko (???) szczególnie po moim epizodzie w szpitalu.
Myślałam, że go zamorduję. Całe szczęście, żelaznej woli to on nie ma. Ale i tak nie mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z częstości...
Stary 2012-01-16, 18:24   #882
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ciągle jestem dziś głodna
właśnie wszamałam pomarańcza i mi mało

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:27   #883
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
ciągle jestem dziś głodna
właśnie wszamałam pomarańcza i mi mało
ja tak samo... Tylko zjadłam dużą chałwę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:29   #884
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

cały czas zastanawiam się nad imieniem dla dziecka i sama już nie wiem jakie damy

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
ja tak samo... Tylko zjadłam dużą chałwę
chałwa oj zjadłabym

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:29   #885
Zia_
Zadomowienie

Hej mamuski!
Ja dzis mialam taki zajety dzien w rpacy ze wogole nie moglam podczytywac. Jeszcze was calkiem nie nadrobilam, dokoncze w domu jak wroce.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moja kolezanka jak jej powiedzialam ze nasza cora bedzie sie nazywac Julia Viktoria to zrobila taka mine i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala.... a jej syn nazywa sie Julius
Hehe, pewnie zazdrosci ze wybraliscie podobne imie. Ode mnie znajomy zgapil imie dla corki (Ania) ale sie wcale nie obrazilam, wrecz przeciwnie - duma mnie rozparla

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
cześć
ja jak zwykle na bieżąco ale się nie odzywająca jak tu nie być na bieżąco jak leżę 20 h na dobę
dziękuję wszystkim dziewczynom za słowa wsparcia, ale ja wcale nie czuje się silna i dzielna, raczej wiecznie narzekająca i stękająca.

Zauważyłam że coraz częściej ogarnia tu co po niektóre panika przed porodem bo już coraz bliżej. Ale powiem wam, że same nie wiecie jak bardzo jesteście silne i jak dużo jesteście w stanie wytrzymać... serio! Dacie radę, bo co innego zrobicie?
Przypomnę tylko, że po nieudanej próbie przetkania mi moczowodu na żywca, jak mnie wywozili na wózku, poinformowali mnie że na następny dzień mam mieć zabieg pod znieczuleniem, a ja rozpacz i w płacz że nie wytrzymam tego bólu do jutra. Okazało się że zabieg miałam 2 dni później i nie miałam wyjścia: musiałam wytrzymać i wytrzymałam. I tak samo każda z was na pewno by też wytrzymała. Cały czas powtarzałam sobie: każdy ból w końcu mija, już niedługo, a za tydzień to już mnie nic nie będzie bolało! I po zabiegu ból minął a ja doceniłam jak piękny jest świat bez bólu.

Dlatego sobie myślę, jak dobrze że przy porodzie między skurczami są przerwy (choć wiem że pod koniec to ich już praktycznie nie ma ale to znak że już niedługo do końca).

Tak w ogóle to jadę dziś zawieźć siuśki na posiew, choć jazda samochodem to męka (jako pasażer oczywiście jadę). Bardzo boli mnie pęcherz ale mam tak cały czas od wyjścia ze szpitala. Dominik rozrabia i wcale mi tym nie pomaga, ale to nie jego wina bo nie wie że zadaje mi tym ból i powoduje krwawienie z pęcherza. Ale już niedługo bo dziś 32+5 tc. W środę do ginka do kliniki, zrobi USG, zobaczymy czy mi sie cewnik nie przesunął.
Aaagga, mimo ze najwiekszy bol za toba to jeszcze i tak sie musisz duzo meczyc z ty cewnikiem. Sama miewalam zapalenia pecherza, i choc nie tak powazne to wiem jakie to okropne uczucie jak 'czujesz' pecherz
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:32   #886
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja tak na szybko zdaje relacje z wizyty bo zaraz biegnie do szkoły rodzenia
ze względu na to moje pieczenie pani zrobiła mi wymaz z pochwy i odbytu zawiozłam próbke do laboratorium i za 10 dni bedzie wynik, a bakterie co wyszły w badaniu ogolnym moczu mówiła że na nic nie wskazują..
pozatym mój mały jest ciągle za mały ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g wogóle dziś się kiepsko pokazywał cały czas się zasłaniał pewnie przez to moje samopoczucie i to że dziś o suchym chlebie żyje i mały czuje się kiepsko. Pani dr stwierdziła że jeszcze ma trochę czasu i jak do 2,5 kg podrośnie bedzie ok biorąc pod uwagę moje gabaryty, kurcze ja się bede bała takie maleństwo trzymać ehss mam nadzieję że jeszcze chociaż do 3 kg podrośnie
dostałam oczywiście recepte na żelazo Sorbifer Durules więc się jutro w aptece spłukam bo jeszcze witaminy mi się skończyły
moze jeszcze malenstwo podgoni moja wychodzila o tydzien mniejsza nizeli wiek ciazy wskazywal, ale ostatnio (w 31 tc) juz odpowiadala wiekowi ciazy
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzięki Tobie go tam znalazłam i w zeszłym tygodniu zakupiłam

Niestety muszę chyba wymienić pralkę bo podejrzewam, że mogę mieć tam jakieś grzyby (nagle zaczęło mi z niej dziwnie "pachnieć"). Wszystko dokładnie wyczyściliśmy, wczoraj włączyliśmy pustą pralkę z octem, dziś kupiłam specjalny płyn do dezynfekcji. Jak to nie pomoże to idziemy kupić nową pralkę, może tym razem pralko-suszarkę. Boję się dzidzię narażać na alergię

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A co Ci przepisał ?
A pierzesz czasami rzeczy w 90 stopniach? Bo ja mialam podobny problem i wtedy nie pomagalo stosowanie dezynfekujacych plynow do plukania prania, specjalnych srodkow do czyszczania pralek, itp Dopiero jak zmienilam proszek, plyn do plukania i puscilam 2-3 pralki na 90 ° to smrodek znikl
Piorac na niskich temp (najczesciej 30-40°) nie gina wszystkie bakterie, zbieraja sie, a pozniej czuc wlasnie taki brzydki zapach z pralki. Wysoka temp je wybije
Cytat:
a co do tego,że mój brzuch jest mały to to tylko złudzenie jest... w pasie mam 131cm!! (a było85) więc kolos jednak jestem. i aż tak lekko mi nie jest.bo w porównaniu z zeszłym miesiącem to jest coraz gorzej. nie mogę nawet siedzieć bo mnie dusi jakoś dziwnie,tchu złapać nie mogę.a równo msc temu na schyłki jeszcze buty sznurowałam... teraz to codzień powtarzam że chce żeby był już marzec...
ech witaj kochana w klubie, ja czuje sie dokladnie tak samo - ciezko zalozyc skarpetki, schylic sie po cos, kucnac i wstac, zalozyc buty, itp brzuszek coraz wiekszy i przeszkadza....
tez chce zeby juz byl marzec
Cytat:
a co do dżigi-dżigi to jak tylko położna powiedziała,że możemy jednak to jest tak,że ja bym chciała ale Tomek mówi nie... Przyśniło mu się,że zaczęłam rodzić w trakcie i tak się tym przejął,że co tylko proponuję to słyszę:NIE! dupia*ste uczucie. Przez myśl mi nawet przeszło,że to przez mój brzuch zaorany nie ma ochoty...
Moj maz tez kategorycznie nie chce uprawiac bara bara ze mna teraz po prostu boi sie o dziecko, ze to mu bedzie przeszkadzac, albo ze zaczne wlasnie rodzic czy cos.
A o rozstepach moich mowi, ze on nie patrzy na nie jak na defekt mojego ciala tylko jako na dowod ze dam mu corke, wiec mam byc z nich nawet dumna. Mile, choc wiem, ze wolalby zeby moje cialo bylo nieskazitelne, ale nie mozna miec wszystkiego chcielismy miec dzieciatko, to musimy pogodzic sie ze teraz bede wygladala inaczej ...
Cytat:
Yaz
Ja je bralam ok 5 miesiecy, masakra jak dla mnie. Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie mialam ich odpowiednio dobranych, bo czulam sie ciagle jakbym w ciazy byla mdlosci non stop, wielkie cycuchy, sennosc, rozdraznienie - porazka Ja najlepiej czulam sie na Cilescie (po nich nawet schudlam ladnie ), plastrach evra i na ringach

Mezyk wrocil z pracy, zjedlismy obiadek i teraz sie nudze, bo on wrocil do komputera glowa mnie troszku boli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:38   #887
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

pytałam dziś położnej co mam zabrać do szpitala ta mi powiedziała, że mam jechać tak jak stoje czyli bez niczego bo i tak ubiorą mnie na początek w szpitalną koszule, a potem może dowieźć mi ktoś rzeczy, ale mam nie przesadzać.
Powiedziała, że tam niby wszystko mają - ale wiadomo.. (więc mam zabrać ze sobą to co trzeba czyli wszystko, ale nie w jakiś gigantycznych ilościach)
No i dziecko przebywa na sali ze mną cały czas, więc chyba żadna pielęgniara nie ukradnie mi kremów czy pampersów mam nadzieje

ale ja i tak nie wyobrażam jechać sobie tak jak stoje pojade od razu z rzeczami.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 18:47   #888
Agneska
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!

Ale naprodukowałyście wiadomości od wczoraj! Chyba z pół godziny mi zajęło, żeby to wszystko przeczytać!

Dzięki za miłe powitanie Cieszę się, że mogłam do Was dołączyć ; )

MoniaHan, evvcia_, 88natka, tynka88, MegMakeUp, Aguśka83, lena_mi, karo_z – wielkie dzięki za informacje o laktatorach : ) Też mi się wydaje, że na początek kupię ręczny, tylko jeszcze nie wiem czy z Aventu czy z Medeli, bo opinie są strasznie podzielone .... No i jakbym miała jakieś problemy, czy naprawdę potrzebę intensywnego odciągania, wtedy zastanowię się nad elektrycznym... Na początek to jest za duży koszt, tym bardziej, że już jest teraz ogrom wydatków

Nikii – ja też mam taki ból w górnej części brzucha i drętwienie. Mój gin mówił, że wszystko ok, że to taki ucisk i że jeśli brzuch ogólnie nie jest napięty, to nie ma się czym zupełnie przejmować...

Mam to zwłaszcza jak dłużej posiedzę, np. przy komputerze, więc może faktycznie to jakiś ucisk z uwagi na przyjętą pozycję (?) Zwykle to było samo drętwienie, a wczoraj pierwszy raz miałam coś jakby drętwienie + ból... w sumie do przeżycia, więc nie panikowałam

Widzę, że u większości z Was jest podobnie... że jak Tatusiowie położą rękę na brzuszku to Maleństwa się uspokajają .... U nas się śmiejemy, że to mój Mąż będzie usypiał Małego, skoro już sobie tak świetnie radzi Ale teraz często są takie mocne kopniaki, że widać gołym okiem, nawet ręki przykładać nie trzeba. Wtedy to jest radocha Tatusia

Macie też tak, że czasami jest taki dzień i dziecko jest strasznie spokojne w brzuszku? Mnie to od razu zastanawia i niepokoi, ale w sumie na szkole rodzenia też nam mówili, że dziecko może mieć bardziej leniwy dzień i mniej się ruszać ... właśnie mam wrażenie, że u mnie jest tak cyklicznie... ale jak zacznie kopać to potem "żałuję", że go namawiałam

Jeśli chodzi o proszek do prania to ja zakupiłam JELPA, gdyż podobno najmniej uczula (tak czytałam na różnych forach i mówili na szkole rodzenia), ale kto wie jak to będzie ...
Teraz właśnie jestem na etapie prania i prasowania wszystkiego co kupię Nawet nowe rzeczy piorę, bo nigdy nie wiadomo, gdzie to się włóczyło zanim trafiło do nas do domu

No nic .. idę robić jakąś kolację, bo zgłodnieliśmy. Pozdrawiam Was serdecznie i miłego wieczorka!

Stary 2012-01-16, 18:54   #889
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A pierzesz czasami rzeczy w 90 stopniach? Bo ja mialam podobny problem i wtedy nie pomagalo stosowanie dezynfekujacych plynow do plukania prania, specjalnych srodkow do czyszczania pralek, itp Dopiero jak zmienilam proszek, plyn do plukania i puscilam 2-3 pralki na 90 ° to smrodek znikl
Piorac na niskich temp (najczesciej 30-40°) nie gina wszystkie bakterie, zbieraja sie, a pozniej czuc wlasnie taki brzydki zapach z pralki. Wysoka temp je wybije
Dzięki Może to coś pomoże, zobaczymy.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:56   #890
joanaros
Zakorzenienie

Hej

U mnie bejbik jakoś ostatnio mniej aktywny
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:00   #891
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

U mnie bejbik wczoraj był mało aktywny, dziś już lepiej

znowu mnie ssie powoli - masakra

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

a co do laktatora ja mam ręczny z TT ale za cholere nie wiem jak sterylizatora się używa

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 19:06   #892
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Hej

U mnie też
Stary 2012-01-16, 19:07   #893
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Hej

ej ej... wiem o czym pomyślałaś...

wracając do anty to ja właśnie po Evrze miałam wrażenie,że jestem w ciąży... Ale Yaz ponoć wielu dziewczynom nie podpasował... no i cholernie drogi jest. w czerwcu jak byłam w Polsce to za opak było 49zł. i niepotrzebnie kupiłam aż 6paczek,bo za miesiąc okazało się że będziemy mieli dziecko. Całe szczęście,że gin mojej siostrze też je przepisał to przynajmniej mogłam jej je dać

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 19:10   #894
cottonpuma
Rozeznanie

Dziewczyny, dostałam nową gazetkę z tesco, proszek lovela color 5kg za 40zł.
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/wyprz-47_31755835/
Stary 2012-01-16, 19:11   #895
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Moje umuzykalnione dzieciątko właśnie z moich żeber zrobiło sobie cymbałki i napier*dziela po nich ostro....

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 19:26   #896
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja tak na szybko zdaje relacje z wizyty bo zaraz biegnie do szkoły rodzenia
ze względu na to moje pieczenie pani zrobiła mi wymaz z pochwy i odbytu zawiozłam próbke do laboratorium i za 10 dni bedzie wynik, a bakterie co wyszły w badaniu ogolnym moczu mówiła że na nic nie wskazują..
pozatym mój mały jest ciągle za mały ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g wogóle dziś się kiepsko pokazywał cały czas się zasłaniał pewnie przez to moje samopoczucie i to że dziś o suchym chlebie żyje i mały czuje się kiepsko. Pani dr stwierdziła że jeszcze ma trochę czasu i jak do 2,5 kg podrośnie bedzie ok biorąc pod uwagę moje gabaryty, kurcze ja się bede bała takie maleństwo trzymać ehss mam nadzieję że jeszcze chociaż do 3 kg podrośnie
dostałam oczywiście recepte na żelazo Sorbifer Durules więc się jutro w aptece spłukam bo jeszcze witaminy mi się skończyły
myślę, że nie masz się co martwić, przynajmniej poród będzie łatwiejszy może moja Mała też była ostatnio ponad tydzień mniejsza niż z OM...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja mam kolekcje Hubi biały
ładny ten komplecik ja chcę łóżko bez pełnego boku bo będzie do mojego łóżka tą stroną stał, bo inaczej się nie zmieści, a chcę widzieć dziecko...

Cytat:
u nas też nie wszyscy jeszcze zlecają badania na paciorkowca, a dzieci aż tak dużo się nie zaraża, ta profilaktyka z tym zastrzykiem z antybiotykiem pewnie spełnia dobrze swoją funkcje i da się dziecko uchronić, u mnie było inaczej, bo u mnie złapała w czasie ciąży to badziewie ( przynajmniej tak oceniono sytuacje, bo zapalenie na płucach było zbyt duże jak na taki krótki czas od porodu), chociaż w posiewach nie wyszło ani razu
nawet mnie nie strasz z tym zakażeniem w czasie ciąży

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Jeśli chodzi o proszek do prania to ja zakupiłam JELPA, gdyż podobno najmniej uczula (tak czytałam na różnych forach i mówili na szkole rodzenia), ale kto wie jak to będzie ...
Teraz właśnie jestem na etapie prania i prasowania wszystkiego co kupię Nawet nowe rzeczy piorę, bo nigdy nie wiadomo, gdzie to się włóczyło zanim trafiło do nas do domu
moja koleżanka na początek też mi polecała tego JELPA, więc chyba też go kupię choć nie jest tak ogólnie dostępny jak Lovela i muszę na niego gdzieś zapolować
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:47   #897
gosica502
Wtajemniczenie

No hej ja właśnie też kupiłam JELPA Polecały mi go siostry męża mojego. Może w tym tygodniu się zabiorę za te ubranka, zobaczę jeszcze
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:48   #898
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
myślę, że nie masz się co martwić, przynajmniej poród będzie łatwiejszy może moja Mała też była ostatnio ponad tydzień mniejsza niż z OM...

ładny ten komplecik ja chcę łóżko bez pełnego boku bo będzie do mojego łóżka tą stroną stał, bo inaczej się nie zmieści, a chcę widzieć dziecko...

nawet mnie nie strasz z tym zakażeniem w czasie ciąży

moja koleżanka na początek też mi polecała tego JELPA, więc chyba też go kupię choć nie jest tak ogólnie dostępny jak Lovela i muszę na niego gdzieś zapolować
Monika , u mnie to potwierdzone na 100 % nie było, to były tylko wnioski ze stopnia tego jak mocno były płuca zajęte, do dziś w sumie nie mam pewności kiedy do zakażenia doszło, bo też błony były naruszone przez 9 godzin, więc szansa ,że wtedy wlazły te bakterie też była.Takie zakażenie w brzuchu ponoć nie jest niemożliwe, ale bardzo bardzo rzadki, więc głowa do góry, będzie dobrze, musimy tak myśleć, bo bym musiała ześwirować chyba.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:56   #899
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jola prosze Cie... nie dosc ze znosisz wszystkie dolegliwosci ciazowe, Ty musisz urodzic, Ty bedziesz miala nawal pokarmu i bolace okolice intymne a nie twoj tz i Ty sie jeszcze obwiniasz ze tz cierpi przez Ciebie no kochana blagam Cie...
To my nosimy im tyle czasu dzieciaczki i oczywiscie wiaze sie to z wieloma przyjemnosciami ale tez wyrzeczeniami i bolem.
Wiec przestan sie obwiniac.
faceci tez potrafią nami manipulować

miałam sie zapytać i ciagle mi z głowy wypada, czy w pologu używałyście i czy trzeba używać specjalnych płynów do higieny intymnej czy wystarczy ten co uzywam na codzien np Ziaja.

po drugie maz byl na rozmowie i ma 2 opcje: praca w Warszawie przy projektowaniu albo praca wyjazdowa w teren tam gdzie jest dana inwestycja czyli wracanie na weekend przez np pol roku ale jedno i drugie laczy sie z niezła kasa wiec niestety cos za cos.... musimy sobie to przemyśleć bo sa plusy i minusy najgorsze jest to ze to ta firma ma o tym zdecydować gdzie on bedzie pracować
praca byla by od czerwca a zima raczej wiecej w domu bo w mroź malo robi sie w terenie

kupiłam chusteczki nawilżone Dada zobaczymy czy sie sprawdza pieluch jedynek oczywiście nie ma, sa dwójki 3-6kg tylko puki co
Stary 2012-01-16, 19:56   #900
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja się cieszę bo wszystko mam uprane i wyprasowane poza pieluchami które dziś albo jutro wyprasuje i będzie koniec tego zostały same pierdoły typu rzeczy dla mnie (koszula, maść bo reszte mam) i dla malucha termometr, coś do pępka itp. a tak wsio jest a na dniach jeszcze będzie łóżeczko i koniec

idę zaraz zjeść jakąś kolacje

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości