Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 19:56   #901
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cześć Kochane ale idzie szybko ten nowy wątek

* U mnie chyba OK. chyba bo ciągle mam twardnienia...ale nieregularne jest ich codziennie powyżej 10-12... staram się liczyć...ale zapominam czasem... i jak tylko wstanę to brzusio twardnieje i się napina, mam nadzieję, że nie skracają mi one szyjki wizytę mam ZA TYDZIEŃ! Aha przeszła mi rwa... chyba ją wyleżałam w szpitalu ale za to mega mocno zaczyna mi doskwierać spojenie łonowe...coś okropnego!

* jeśli chodzi o sex to u nas mąż mi to tłumaczył, że on o tym teraz nawet nie myśli w takich kategoriach ja wcześniej, teraz nie możemy i koniec i nie ma problemu...też ma obawę że puka maluszka w głowę Mam tylko nadzieję, że potem nasze libido wróci do normy...
Mi codziennie w szpitalu śniły się igraszki z mężem...w domu też masakra! raz w nocy przez sen mój mózg pobudził moją macicę i obudziło mnie takie twardnienie, że szok!

* Ja kupuję laktator Aventu i jedną butelkę na początek... szukam fajnej okazji na All...

* Nie wiem ile opakowań wkładek laktacyjnych kupić???

* Mój maluszek ciągle ma miejsce do wiercenia i dobrze z niego korzysta bo czuje go cały czas... brzuszek mi cały faluje

* My z mężem trafiliśmy za pierwszym szalonym razem...bez uważania też byłam po poronieniu i musiałam odczekać min. 3 m-ce a w sumie odczekaliśmy 6 i poszliśmy na żywioł No i Tymuś siedzi w brzuszku teraz a po porodzie nie wiem chyba nadal będę stosować NNPR... zobaczymy

* Mam wrażenie, że mamy za mało ciuszków...nie pamiętam nawet ile czego tam mamy... a Wy jak stoicie z ciuszkami???

* ja piorę w Lovelli

* Mąż wykupywała mi dziś recepty...masakra Fenoterol, Staweran i luteinę, przed nowym rokiem płacił za taka receptę ok 15 zł ( tylko wtedy kupował isoptin )a teraz 30! Luteina prawie 14 zł!

* nie wiem co jeszcze chciałam napisać...???? Mam problem z regularnym siedzeniem na forum przez popsuty komp.więc wykorzystuj e okazję na maxa

Pozdrawiam Was i Wasze maleństwa bardzo b. mocno!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:59   #902
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Hej

U mnie bejbik jakoś ostatnio mniej aktywny
I u mnie tez! Normalnie tak mi w pracy kopie ze sie skupic nie moge, a dzis przez caly dzien cisza byla Na szczescie jak przyszlam do domu na kanape to sie ozywila troche
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:01   #903
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

kupiłam chusteczki nawilżone Dada zobaczymy czy sie sprawdza pieluch jedynek oczywiście nie ma, sa dwójki 3-6kg tylko puki co
ja mam 2 paczki chusteczek Jonhsona i 5 paczek Bella Panda chyba starczy na początek ?
a z pampersów mam 2 paczki Happy po 42szt czyli 84szt razem te najmniejsze i jedne dada 2
nie wiem czy kupić jeszcze dada 1 ? jak myślicie ??

a co do dada u mnie ostatnio w biodronce nie było ani 1 ani 2 a teraz jak byliśmy były wszystkie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

ja mam ciuszków aż nadto tak mi się wydaję, ale ciągle mam myśl a może jednak za mało ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:02   #904
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
oj Bidulko, zdrówka życzę, mam nadzieję,że to tylko chwilowa niestrawnośc, a nie wirus..
Trzymam kciuki za wizytę!

Też mam dziś szkołę rodzenia - pierwsze zajęcia.. Ciekawa jestem co to tam będzie i jak mój mężuś się odnajdzie
Ja wlasnie dzisiaj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia
3 razy juz w sumie opuscilam, ale dzisiaj sie dowiedzialam ze bede mogla odrobic w marcu! Tak wiec super!
Dzisiaj byly zajecia ruchowe i tak bedzie zawsze w poniedzialki a w czwartki teoria.
Bylo fajnie, troche miesnie sie porozciagaly!
No i teraz ide Was ponadrabiac!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:06   #905
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dzisiaj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia
3 razy juz w sumie opuscilam, ale dzisiaj sie dowiedzialam ze bede mogla odrobic w marcu! Tak wiec super!
Dzisiaj byly zajecia ruchowe i tak bedzie zawsze w poniedzialki a w czwartki teoria.
Bylo fajnie, troche miesnie sie porozciagaly!
No i teraz ide Was ponadrabiac!
To super A powiedz desia, do ćwiczeń w SR trzeba być jakoś specjalnie ubranym ( w dres czy coś takiego) ? Mój mąż również ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:08   #906
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka to kup mi Dada 1 bo u mnie tylko 2 sa
Stary 2012-01-16, 20:14   #907
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka to kup mi Dada 1 bo u mnie tylko 2 sa
to może następnym razem będą ? bo u mnie tak raz są raz nie ma w tej Biedronce co chodzę bo ogólnie mam ich jeszcze kilka, ale stale bywam w jednej.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 20:14   #908
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Dziś u nas na obiad planuję zapiekanego faszerowanego bakłażana. Jadłam ostanio i mi strasznie posmakowało i chciałabym odtworzyć we własnej kuchni. Z tym, że raz robiliśmy z TZ mussakę i wyszła paskudnie, cała wylondowała w śmieciach bo była niezjadliwa, i teraz muszę jakoś go przekonać, że tym razem bakłażan będzie pycha
mniam, uwielbiam musakę, jak byłam w Grecji jadłam prawie codziennie, potem spróbowałam zrobic w domu i wyszło super oprócz beszamelu (jakoś mi wtedy nie wyszedł i od tej pory już nie próbowałam;/ )

Aguśka straszne to co napisałaś o sytuacji w pracy.. jacy ludzie potrafią byc podli.. W sumie mnie też nie powinno to dziwic, bo też znalazłam się w nieprzyjemnej sytuacji w mojej pracy. Strasznie to przykre jak ktoś komuś robi się takie numery z zazdrości.. Okropieństwo!

Aguśka, wiesz ja mam takie samo zdjęcie ze wstążką Robiła mi moja siostra na "sesji" w Święta, tylko wstążka w kolorze ecru Bardzo fajne takie zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

nie mówcie mi nic o naleśnikach bo padne taką mam ochotę na nie ajjj
no ja już nie mam o czym mówic - naleśniki dawno zjedzone, mąż zachwycony

aalegna nie martw się Kochana, Twój Maluszek na pewno jeszcze urośnie. Podobno czasem jest tak że się wyrównuje w ostatnich tygodniach

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Lena mi a zapomniałam Ci napisać,że w inter marche jest proszek Dzidziuś, 3 kg za 25, 99 zł

oo dziękuję Muszę się zorientowac gdzie jest Intermarche niedaleko

Cytat:
No tak racja, ale mimo wszystko obwiniam się i tak taka jestem...
Bo wiecie jak to faceci może nie rozumieją

wogóle nie zapytałam lekarza czy można współżyć czy nie, On też nic nie powiedział, a czytając ulotke wychodzi na to że można - dziwne
Mój na szczęście rozumie i nie pozwoliłby mi się obwiniac, w końcu to nasze maleństwo i trzeba uważac (u mnie tak było jak miałam za nisko łożysko, też niestety był post).
Infekcja szybko minie, nie martw się jeszcze sobie odbijecie
Stary 2012-01-16, 20:16   #909
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Zycze zdrowka
dziękuję

Ja proszek kupiłam Lovelę. Tzn mąż kiedyś kupił w makro 5kg za 43zł. mam nadzieję, że moja córa jednak nie dostanie od niego uczulenia, bo też słyszałam o tym, że lubi uczulać... ale mam jednak nadzieję, że nas to obejdzie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:16   #910
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
U nas sie udalo za pierwszym podejsciem choc nie bylo liczenia itp poprostu tak wyszlo-ale jak najbardziej chciane..jak urodze bede miala 28 lat

ja tez sie tego balam, ale tabsy odstawilam jakies pol roku wczesniej...aby tak zaraz po nie probowac, nawet udalo mi sie brac kwas foliowy jakies 2mc;]

czyli mamy podobnie Mraveczko też udało nam się za pierwszym razem, jakieś 2 miesiące po odstawieniu tabletek spróbowaliśmy i też brałam kwas foliowy w tym czasie no i 28 lat jak urodzę..
Stary 2012-01-16, 20:22   #911
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
To super A powiedz desia, do ćwiczeń w SR trzeba być jakoś specjalnie ubranym ( w dres czy coś takiego) ? Mój mąż również ?
ja chodzilam w leginsach tak jak większość dziewczyn bo bylo mi wygodnie po prostu, u nas trzeba bylo buty zmieniać, my raz zmieniliśmy a później z skarpetkach tak jak większość

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
to może następnym razem będą ? bo u mnie tak raz są raz nie ma w tej Biedronce co chodzę bo ogólnie mam ich jeszcze kilka, ale stale bywam w jednej.
ja mam kilka biedronek w okolicy i chyba kupie sobie bilet dzienny i zjeżdżę wszystkie
Stary 2012-01-16, 20:22   #912
iw32
Rozeznanie

Cytat:
ja chodzilam w leginsach tak jak większość dziewczyn bo bylo mi wygodnie po prostu, u nas trzeba bylo buty zmieniać, my raz zmieniliśmy a później z skarpetkach tak jak większość

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ja mam kilka biedronek w okolicy i chyba kupie sobie bilet dzienny i zjeżdżę wszystkie
OK, dzięki SR jeszcze przede mną bo dopiero 28 stycznia zaczynam

Tylko, że wtedy te pieluchy to Cię nieźle będą kosztować

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:24
Stary 2012-01-16, 20:26   #913
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

no ja już nie mam o czym mówic - naleśniki dawno zjedzone, mąż zachwycony

Mój na szczęście rozumie i nie pozwoliłby mi się obwiniac, w końcu to nasze maleństwo i trzeba uważac (u mnie tak było jak miałam za nisko łożysko, też niestety był post).
Infekcja szybko minie, nie martw się jeszcze sobie odbijecie
szkoda, że mój mąż nie przepada za naleśnikami za bardzo on to tylko mięcho i mięcho by jadł

Mój też rozumie, ale mimo wszystko źle mi z tym

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

ja bejbika urodzę w wieku 24lat a TŻ w listopadzie skończy 30

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

albo patrz jak zachodzisz za każdym razem ja tak robię zawsze obejdę wszystko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 20:26   #914
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko, że wtedy te pieluchy to Cię nieźle będą kosztować
czemu?

emigra niezła różnica wieku miedzy wami, nie mowie ze zle ja mam 28 a maz 32

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:28
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:26   #915
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

myślicie, że Dada są dobre? Mojego TŻta kuzynka od początku tylko i wyłącznie używa DADA żadne inne.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 20:28   #916
iw32
Rozeznanie

Cytat:
czemu?
Bo jak wydasz na bilet ileś tam po to tylko, żeby kupić pieluchy to pewnie razem Cię to trochę wyniesie
Stary 2012-01-16, 20:29   #917
Karo89
Zakorzenienie

Jolka dużo znajomych poleca te Dady, że są bardzo dobre.
Ostatnio bratowa mamy się przerzuciła z Huggiesów na Dady i bardzo je chwali.

Co do staranek, to nam się udało w pierwszym cyklu w tym roku ja skończę 23 lata, a Tż 30

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:30   #918
iw32
Rozeznanie

Cytat:
myślicie, że Dada są dobre? Mojego TŻta kuzynka od początku tylko i wyłącznie używa DADA żadne inne.
Tu masz trochę opinii na ich temat

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rsja-od-2011-r
Stary 2012-01-16, 20:33   #919
lena_mi
Zakorzenienie

Ja tez już po szkole rodzenia! Jesteśmy b. zadowoleni, szczególnie że dowiedzieliśmy się że w tym szpitalu w którym już wiem że chcę rodzic ulepszyli oddział położniczy - funkcjonuje on już kilka dni!!! i są duże lepsze warunki, łazienki w pokojach itd.. Także super! co prawda te pomieszczenia gdzie teraz jest położniczy to jeszcze nie ten docelowy (tam jeszcze remont trwa), ale jest i tak podobno dużo lepiej niż było
Jedyny problem to patologia (przez remont jest to bardzo mały oddział, w związku z tym jeśli trzeba się będzie tam wybrac to istnieje prawdopodobieństwo że się tam można nie dostac przez brak miejsc).
Połoźna prowadząca bardzo sypmatyczna, no ale poza nią zajęcia będzie prowadziło jeszcze kilka innych osób, mam nadzieję, że będzie fajnie
Stary 2012-01-16, 20:33   #920
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Tu masz trochę opinii na ich temat

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rsja-od-2011-r
Ile opinii no to poczytam nie które

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 20:34   #921
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak wydasz na bilet ileś tam po to tylko, żeby kupić pieluchy to pewnie razem Cię to trochę wyniesie
a to to tak ale etraz pomyslalam ze 2 biedronki mam na piechote do 3 moge jechac przy okazji odbierania wyników
ja slyszalam duzo dobrych opini o Dada od koleżanek a nie chce od razu do pampersów przyzwyczajać bo sa drogie po prostu chyba ze inne beda mocno odparzać pupkę

Lena gdzie bylas na szkole rodzenia?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:36
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:36   #922
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Aguśka, super zdjęcie ze wstążką
popieram) jak prezencik i to jaki! zgrabny brzusio

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!

Ale naprodukowałyście wiadomości od wczoraj! Chyba z pół godziny mi zajęło, żeby to wszystko przeczytać!

Dzięki za miłe powitanie Cieszę się, że mogłam do Was dołączyć ; )

MoniaHan, evvcia_, 88natka, tynka88, MegMakeUp, Aguśka83, lena_mi, karo_z – wielkie dzięki za informacje o laktatorach : ) Też mi się wydaje, że na początek kupię ręczny, tylko jeszcze nie wiem czy z Aventu czy z Medeli, bo opinie są strasznie podzielone .... No i jakbym miała jakieś problemy, czy naprawdę potrzebę intensywnego odciągania, wtedy zastanowię się nad elektrycznym... Na początek to jest za duży koszt, tym bardziej, że już jest teraz ogrom wydatków

Nikii – ja też mam taki ból w górnej części brzucha i drętwienie. Mój gin mówił, że wszystko ok, że to taki ucisk i że jeśli brzuch ogólnie nie jest napięty, to nie ma się czym zupełnie przejmować...

Mam to zwłaszcza jak dłużej posiedzę, np. przy komputerze, więc może faktycznie to jakiś ucisk z uwagi na przyjętą pozycję (?) Zwykle to było samo drętwienie, a wczoraj pierwszy raz miałam coś jakby drętwienie + ból... w sumie do przeżycia, więc nie panikowałam

Widzę, że u większości z Was jest podobnie... że jak Tatusiowie położą rękę na brzuszku to Maleństwa się uspokajają .... U nas się śmiejemy, że to mój Mąż będzie usypiał Małego, skoro już sobie tak świetnie radzi Ale teraz często są takie mocne kopniaki, że widać gołym okiem, nawet ręki przykładać nie trzeba. Wtedy to jest radocha Tatusia

Macie też tak, że czasami jest taki dzień i dziecko jest strasznie spokojne w brzuszku? Mnie to od razu zastanawia i niepokoi, ale w sumie na szkole rodzenia też nam mówili, że dziecko może mieć bardziej leniwy dzień i mniej się ruszać ... właśnie mam wrażenie, że u mnie jest tak cyklicznie... ale jak zacznie kopać to potem "żałuję", że go namawiałam

Jeśli chodzi o proszek do prania to ja zakupiłam JELPA, gdyż podobno najmniej uczula (tak czytałam na różnych forach i mówili na szkole rodzenia), ale kto wie jak to będzie ...
Teraz właśnie jestem na etapie prania i prasowania wszystkiego co kupię Nawet nowe rzeczy piorę, bo nigdy nie wiadomo, gdzie to się włóczyło zanim trafiło do nas do domu

No nic .. idę robić jakąś kolację, bo zgłodnieliśmy. Pozdrawiam Was serdecznie i miłego wieczorka!
Witaj)
No wlasnie ja na szkole rodzenia dostalam jakis pakiet powitalny i tam tez byl ten prosze JELPA. W najblizszy czwartek beda zajecia na ktorych bedzie wiecej o noworodku itp wiec moze czegos wiecej sie dowiem...

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
myślę, że nie masz się co martwić, przynajmniej poród będzie łatwiejszy może moja Mała też była ostatnio ponad tydzień mniejsza niż z OM...

ładny ten komplecik ja chcę łóżko bez pełnego boku bo będzie do mojego łóżka tą stroną stał, bo inaczej się nie zmieści, a chcę widzieć dziecko...

nawet mnie nie strasz z tym zakażeniem w czasie ciąży

moja koleżanka na początek też mi polecała tego JELPA, więc chyba też go kupię choć nie jest tak ogólnie dostępny jak Lovela i muszę na niego gdzieś zapolować
Dziekuje na zywo tez wyglada fajnie..Nam zalezalo aby wlasnie boki byly kryte plus wyjmowane szczebelki.Poki co twardo stoje przy tym ,ze Robert bedzie spal u siebie (przez sciane) zobaczymy jak to bedzie w praktyce
Cytat:
faceci tez potrafią nami manipulować

miałam sie zapytać i ciagle mi z głowy wypada, czy w pologu używałyście i czy trzeba używać specjalnych płynów do higieny intymnej czy wystarczy ten co uzywam na codzien np Ziaja.

po drugie maz byl na rozmowie i ma 2 opcje: praca w Warszawie przy projektowaniu albo praca wyjazdowa w teren tam gdzie jest dana inwestycja czyli wracanie na weekend przez np pol roku ale jedno i drugie laczy sie z niezła kasa wiec niestety cos za cos.... musimy sobie to przemyśleć bo sa plusy i minusy najgorsze jest to ze to ta firma ma o tym zdecydować gdzie on bedzie pracować
praca byla by od czerwca a zima raczej wiecej w domu bo w mroź malo robi sie w terenie

kupiłam chusteczki nawilżone Dada zobaczymy czy sie sprawdza pieluch jedynek oczywiście nie ma, sa dwójki 3-6kg tylko puki co
czyli rozmowa przebiegla pomyslnie skoro az dwie opcje!
Przemyslcie sobie na spokojnie...wszystkie za i przeciw. Do czerwca maluszek troche podrosnie,wiec nie bylabys sama w tym pierwszym najtrudniejszym czasie.

Cytat:
czyli mamy podobnie Mraveczko też udało nam się za pierwszym razem, jakieś 2 miesiące po odstawieniu tabletek spróbowaliśmy i też brałam kwas foliowy w tym czasie no i 28 lat jak urodzę..
ciesze sie z tego faktu niezmiernie,bo nawet nie przypuszczalam, ze pojdzie tak "latwo"

Mnie cos chyba rozbiera,bo kicham i katarze,a ewidentnie dzis nie posiedze dlugo tj wczoraj...Wlasnie piore moja jedyna zimowa kurtke ,wiec jutro pozostanie mi bieganie w polarze i nie dopinanie sie...oby szybko przeschla

Co do dziwnych snow...dzis mialam kolejny z serii o co chodzi
Nocowalam w sklepie mięsnym na wąskim lozku z....Japonką. W srodku nocy przybiegl Jej chlopak i zaczal cos krzyczec w nieznanym mi jezyku...Japonka wyskoczyla z lozka z krzykiem,a On popedzil za Nia z tasakiem

Chyba sobie zmierze gorączke
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:38   #923
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
a to to tak ale etraz pomyslalam ze 2 biedronki mam na piechote do 3 moge jechac przy okazji odbierania wyników
ja slyszalam duzo dobrych opini o Dada od koleżanek a nie chce od razu do pampersów przyzwyczajać bo sa drogie po prostu chyba ze inne beda mocno odparzać pupkę

Lena gdzie bylas na szkole rodzenia?
na Inflanckiej

Co do pieluszek Dada - od niektórych słyszałam, że dobre, on niektórych że przeciekają..
Trzeba próbowac
Stary 2012-01-16, 20:43   #924
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
a ja się cieszę bo wszystko mam uprane i wyprasowane poza pieluchami które dziś albo jutro wyprasuje i będzie koniec tego zostały same pierdoły typu rzeczy dla mnie (koszula, maść bo reszte mam) i dla malucha termometr, coś do pępka itp. a tak wsio jest a na dniach jeszcze będzie łóżeczko i koniec

idę zaraz zjeść jakąś kolacje
Ach jak ja zazdroszczę Wam tych skompletowanych wyprawek...
no ale i ja powoli zaczynam w końcu

Co do przytulanek to odkąd się dowiedziałam o zbyt krótkiej szyjce czyli od ok końcówki 4 m-ca mogłam o przytulankach zapomnieć...no i ten krążek od piątego m-ca...nie ma takiej możliwości
Wcześniej było bardzo często...także jest trudno...szczególnie mężowi...

Byłam dziś u okulisty żeby sprawdziła czy nie mam przeciwskazań do porodu sn...i mądra pojechałam sama autem, a do badania dna oka potrzeba zakropić oczy i nie można prowadzić samochodu potem...tym sposobem za tydzień idę ponownie
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl

Edytowane przez karo_z
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:51
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:44   #925
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Ja tez już po szkole rodzenia! Jesteśmy b. zadowoleni, szczególnie że dowiedzieliśmy się że w tym szpitalu w którym już wiem że chcę rodzic ulepszyli oddział położniczy - funkcjonuje on już kilka dni!!! i są duże lepsze warunki, łazienki w pokojach itd.. Także super! co prawda te pomieszczenia gdzie teraz jest położniczy to jeszcze nie ten docelowy (tam jeszcze remont trwa), ale jest i tak podobno dużo lepiej niż było
Jedyny problem to patologia (przez remont jest to bardzo mały oddział, w związku z tym jeśli trzeba się będzie tam wybrac to istnieje prawdopodobieństwo że się tam można nie dostac przez brak miejsc).
Połoźna prowadząca bardzo sypmatyczna, no ale poza nią zajęcia będzie prowadziło jeszcze kilka innych osób, mam nadzieję, że będzie fajnie
o to dobre wiadomości, że na Inflanckiej jednak coś idzie do przodu musisz mnie na bieżąco informować. Ja dalej nie wiem gdzie będę rodzić...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:44   #926
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Co do dziwnych snow...dzis mialam kolejny z serii o co chodzi
Nocowalam w sklepie mięsnym na wąskim lozku z....Japonką. W srodku nocy przybiegl Jej chlopak i zaczal cos krzyczec w nieznanym mi jezyku...Japonka wyskoczyla z lozka z krzykiem,a On popedzil za Nia z tasakiem

Chyba sobie zmierze gorączke

Dobre Ja niestety nie pamiętam swoich snów a są takie głupkowate, że hej. Chyba nigdy wcześniej nie śniłam co noc tak jak teraz.

Trzymam kciuki, żeby choróbsko Cię nie rozłożyło
Stary 2012-01-16, 20:47   #927
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

czyli rozmowa przebiegla pomyslnie skoro az dwie opcje!
Przemyslcie sobie na spokojnie...wszystkie za i przeciw. Do czerwca maluszek troche podrosnie,wiec nie bylabys sama w tym pierwszym najtrudniejszym czasie.
no właśnie jest burza ale z drugiej strony mysle ze nie ebdzie fajnie jak bedziemy tutaj razem kłócić o brak pieniędzy
Cytat:
na Inflanckiej

Co do pieluszek Dada - od niektórych słyszałam, że dobre, on niektórych że przeciekają..
Trzeba próbowac
same to zweryfikujemy z czasem
Stary 2012-01-16, 20:53   #928
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tak dziwnie mnie boli całe podbrzusze od rana, ale lekarz powiedział że jest ok

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Aguśkaa śliczny brzusio podobają mi się zdjęcia ze wstążką też może coś takiego wymyślę

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ach jak ja zazdroszczę Wam tych skompletowanych wyprawek...
no ale i ja powoli zaczynam w końcu
ja wolałam zacząć wcześniej żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwile bo im bliżej końca tym ciężej. - jak dla mnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 20:53   #929
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
o to dobre wiadomości, że na Inflanckiej jednak coś idzie do przodu musisz mnie na bieżąco informować. Ja dalej nie wiem gdzie będę rodzić...
to dobrze wiedzieć
Stary 2012-01-16, 20:56   #930
ivonka7
Rozeznanie

Hej! Jejjjkuu cały dzień was nadrabiałam, ale udało się
Poruszałyście tyle wątków że szkoda gadać! Gaduły jedne!

Witamy się w 33 tygodniu!

Mała super że jesteś w domu! Ja dzisiaj miałam konsultacje w szpitalu u mojego lekarza. Od wczoraj chodzę z brzuchem napiętym prawie cały czas, no i twardniejącym również -od tego aż więzadła macicy zaczęły mnie boleć! Ale mieliśmy USG, szyjka nadal ponad 3 cm. - także nic sobie nie robi z tych skurczy i oby tak dalej
Do końca zostało nam ok. 47 dni, ale wg. USG malutka jest o tydzień starsza -więc może jeszcze krócej ( waży ok. 2300) i jest dziewczynką nadal
Byliśmy zobaczyć blok porodowy i oddział poporodowy -jest po generalnym remoncie, no i nam z mężem szczeny opadły na podłogę . Jest 6 sal do porodów rodzinnych (indywidualnych). Każda z wanną z hydromasażem i fotelem porodowym na pilota- gdzie można przyjmować dowolne pozycje. Zaraz obok sal jest sala do cięć.
W załączniku 2 fotki sali porodowej.

W ogóle przestałam się po dzisiejszym badaniu przejmować. No mam te bolesne skurcze, ale biorę fenoterol a pomiędzy mam jeszcze brać buscopan gdyby tylko dawały znać o sobie- ale o ile nie będą regularne to nie będę się martwić na zapas. Lekarz powiedział że gdyby te skurcze miały coś zdziałać, to już ze 2 razy bym urodziła. No i tylko relax mi pozostał
Dostałam na porodówce listę tego co mam zabrać - pisze jak byk że by torbę spakować 3 tyg. przed- myśle sobie, za 3 tyg. będzie 36/37 tydzień. Spakowałam co mam dla siebie i dzidziusia (wersja 0.1) i już
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ginekologia01.jpg (50,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ginekologia02.jpg (58,0 KB, 31 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości