|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
Tzn jeśli chodzi o pograszanie się wzroku to teoretycznie po 21 roku życia ta wada się stabilizuje i rzeczywiście też patrząc po sobie nie zauważam już tak drastycznego pogarszania się wady, jak było to wcześniej. A zabieg na pewno warto zrobić, sama już jestem zdecydowana, tylko najpierw jest masa badań no i nie wiadomo czy się zakwalifikuję, bo ponoć ok. 50% pacjentów którzy zgłaszają się na zabieg w ogóle się do niego nie kwalifikuje. Przynajmniej tak było ok. rok temu jak patrzyłam na dane, może teraz uległy zmianie. Co do Twojej zmiany, mam dla Ciebie propozycję, lekko przerobiłam Ci kolor i odrobinkę makijażu w psie, mogę wrzucić??
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale herezje opowiadasz Gdzie to wyczytalas? Naukowe artykuly, randomizowane badania? Soczewka to taka sama korekcja jak szklo okularowe, na tej samej zasadzie. Snow - butki jak dla mnie niet, plaszczyk fajny
|
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej miło słyszeć to z ust tak pięknej kobiety jak Ty być może brzmi słodko-pierdząco ale cóż taka jest prawda a nie inna![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy soczewkach oczy mniej się wysilają, jednak okulary to ograniczone pole widzenia więc wystarczy spojrzeć na dół czy bardziej w bok i mięśnie oka pracują bardziej, nie wiem czemu tak się oburzasz, wiele na ten temat jest mówione i jestem zaskoczona, że tak reagujesz. A sama ja i wiele innych osób z mojego otoczenia jest doskonałym potwierdzeniem na takie działanie soczewek więc z palca sobie tego nie wyssałam.
|
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że lepiej Ci w jasnych włosach. Może nie do końca taki blond, ale jasny brązik, karmel. I (tylko sie nie obraź) nie podoba mi się, jak masz oczy obrysowane czarną kredką. Wydaje mi się, że lepiej byłoby Ci w delikatniejszym makijażu Co do czarnych włosów - sama takie mam i chciałabym zejść do chłodnego brązu - to chyba tylko dekoloryzacja ![]() Edit. Czyli jednak się nie pogłębia wada od soczewek? Dobrze jeśli tak jest, bo ja nie chcę już więcej niż -3 :P Edytowane przez Maala_Czaarna Czas edycji: 2012-01-16 o 21:24 |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do soczewek - to ja nosze prawie 12 lat i wada mniej mi sie poglebia (bo jednak nadal poglebia o 0,25 srednio co rok) niz jak nosilam okulary. Ale tez wtedy bylam w okresie nastoletnim, najwiekszego wzrostu kiedy galka oczna najszybciej rosnie. Wiec nie wiadomo. Jest wiele czynnikow wplywajacych na wade wzroku. Czesto tez nie zalezy tylko od dlugosci galki ocznej (wada osiowa) ale np grubosci rogowki. Kalpana - -2,) D sph to mala wada. Srednia jest od 4 wiec nie masz zle. |
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
idę poćwiczyć i obejrzę coś z Tż
dobranoc
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli możesz, to podeślij mi zdjęcie na pw. |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy ze okulary maja az tak zawezone pole widzenia. Ale na pewno Ty wiesz lepiej bo tak mowisz i tak uwazaja ludzie z Twojego otoczenia. |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Maala Czaarna dziękuję Ci za opinię
![]() Talullah Może nie jest to jakaś bardzo duża wada, ale nie jest dobrze, jak kilka metrów ode mnie stoi osoba i nie potrafię stwierdzić kto to jest, bo widzę "zamazaną" twarz
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Talullah, a tak z ciekawości to w końcu żeby zrobić laserową korekcję wzroku to trzeba mieć ustabilizowaną wadę, tak? Jak długo? I czy przeszkodą są jakieś przebyte choroby oczu, albo wrażliwość?
|
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lainathiel - nie bede sie z Toba sprzeczac tylko Ci cos powiem, jezeli juz mowisz o zawezaniu pola przez okulary.
Mianowicie gdy pacjentowi wykonuje sie perymetrie to gdy ma wade wzroku wstawia sie mu odpowiednie szkielka ktore zastepuja okulary. I wykonuje badanie pola widzenia. I to ze ma "okulary" wcale go nie zaweza a uwierz mi ze badanie musi byc obiektywne, wiec jednak cos w tym jest. Potwierdzone naukowo. I tyle z mojej strony ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Wrazliwosc nie, choroby oczu tak, zalezy jakie masz na mysli. Bo jezeli wada wzroku wynika np z chorob plamki lub siatkowki to laserowy zabieg korygujacy rogowke nie pomoze. Takze rogowka musi byc odpowiednia - jej grubosc i ilosc komorek srodblonka. Jak z przebytymi chorobami rogowki (np chociazby wirusowym zapaleniem) to zalezy jak rogowka wyglada, operator decyduje czy sie podejmuje czy nie. Trzeba sie po prostu przebadac ![]() Kalpana - ja wiem jak to jest, ale akurat taka wada jak twoja pewnie ladnie sie koryguje ![]() I tez uwazam ze lepiej Ci w jasnych i bez czarnek kreski Zmykam, dobranoc
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle bardzo przypominasz mi moją kuzynkę, jak masz jasne włosy. Myślę, że z fajna fryzurka, delikatny makijaż, troszkę ciemniejsze brwi (niż na zdjęciach z jasnymi włosami) i jesteś super laska ![]() Talullah, miałam owrzodzenie rogówki w tym roku. Czyli, jak pójdę do okulisty to on może stwierdzić czy moja wada się nadaje? Chociaż wada mi się ciągle pogłębia, a mam już 25 lat
Edytowane przez Maala_Czaarna Czas edycji: 2012-01-16 o 21:43 |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpano jak Ty slicznie wygladasz w blondzie
ale mam dzis ochote na slodkie ![]()
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Talullah jeśli chodzi Ci o korygowanie okularami, to mój okulista i poprzednia pani okulistka mówili, że wady nigdy całkiem się nie pozbędę, ale mogę ją korygować, żeby była trochę mniejsza.... Niestety przez ten cały czas wada ani trochę nie zmalała, wręcz przeciwnie.... Potem doszedł astygmatyzm, czego pani nie zauważyła, dopiero mój aktualny lekarz kazał mi kupić specjalne szkła.
Maala Czaarna no wiadomo, że zawsze można lepiej i trzeba kombinować, żeby dążyć do jaknajlepszego wyglądu ![]() Lacrimachristi dziękuję bardzo za komplement |
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja obejrzałam sobie dzisiaj pokaz Victoria's Secret i zmobilizowałam się do 8 min ABS, od paru dni robiłam brzuszki ale te ćwiczenia bardziej męczą Poza tym muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem bo brzuszek mi urósł trochę, ale zwalczę go Dobranoc
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala Czarna - nie kazdy okulista Ci to powie z prostej przyczyny - nie w kazdym gabinecie jest specjalistyczny sprzet. Malo ktory okulista ma pentacam czy komputerek do pomiaru komorek srodblonka. Trzeba sie udac do osrodka ktory sie w tym specjalizuje i przejsc kwalifikacje
![]() To tak jak np nie wszystkie oddzialy okulistyczne przeszczepiaja rogowki czy robia witrektomie. My tez dzis np zdyskwalifikowalismy pacjentke z przeszczepu bo jej wlasna rogowka miala dobra morfologie i rogowke dostanie ktos kto naprawde jej potrzebuje (chociaz jej nie mamy jeszcze bo w ostatnim pobraniu rodzina sie zgodzial na wszytkie narzady oprocz rogowek, ironia losu). Jezeli masz wygojone to owrzodzenie to mysle ze nie powinno byc problemu ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Teraz juz naprawde zmykam bo mam wczesna pobudke, dobranoc
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2012-01-16 o 21:57 |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
loluska gdzie mozna obejrzec ten pokaz
moze i na mnie zadziała mobilizujaco![]() ![]() edit: juz mam
Edytowane przez lacrimachristi Czas edycji: 2012-01-16 o 22:05 |
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Od 25 roku życia Twój organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, rozstępy, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się nieuchronny proces starzenia. Możesz go jednak spowolnić, zatrzymać, a nawet odwrócić." "Jak działa Kolagen Naturalny Inventia? m.in.:
Cytat:
|
|
#2631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 5 A kolor lakieru jest fantastyczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie lubie kupować na ebayu ;p Cytat:
![]() A sukienka bardzo ładna I wyglądałaś ślicznieCytat:
Ale u mnie w biedronce je widziałam po 30 zeta a teraz ich nie ma w wyprzedażach :rolleye s: A szkoda;p Bo by mi się przydały![]() ide dalej nadrabiać
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana ślicznie Ci w blondzie.
|
|
#2634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zawsze jak dłużej jestem w domu to mase kosmetyków sobie nakipuję![]() Cytat:
Cytat:
A co do tego żelu to chyba i ja go w końcu kupię Bo jestes już którąś z kolei osobą ktora go poleca![]() Cytat:
![]() kupiłam te korektor 3 tygodnie temu i nie wiem jak ja do tej pory mogłam go nie używać Cytat:
w blondzie jest Ci najlepiejNie mam czasu ostatnio na wizaż ![]() Kupiłam dzisiaj odżwykę gliss kura w spray i już mi jej brakowało Kiedyś ją cały czas miałam a teraz jakoś się przerzuciłam na odżywki ze spłukiwaniem![]() Skanuję teraz ksiązke i przy okazji sobie skórki usunęłam i olej rycynowy wtarłam w skorki i paznokcie
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana wysłałam zapka do znajomych
![]() wizaż znowu coś świruje. ![]() bez kitu, znalazlam dzisiaj u siebie w gratach jakąś starą cyfrówkę i o dziwo jest na całkiem dobrym chodzie. teraz w razie czego moge zrobić jakas poglądowa fotke o lepszej jakosci niz te dotychczasowe wygladajace jak robione kalkulatorem ![]() dzisiaj spa było mło porywające, jestem na to zbyt zmeczona
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalpana i ja również jestem za blondem
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jeju, ,mam masakryczny dzień dziś. Jeszcze tusz mi się w drukarce skończył i nie mam jak wydrukować kpc na egzamin, jutro muszę poszukać w ksiegarni u siebie czy mają albo jechać do miasta obok do empiku po pracy, i zaś zostanę z kilkoma niepotrzebnie wydrukowanymi kartkami, wrrrr ![]() Czeko ślicznie wyglądałaś Snow super płaszczyk Kalpana to Ty na zdjęciach ??? przecież jak Cie kocha to nie będzie mu przeszkadzać że zmieniłaś kolor włosów
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
E.J. dziękuje
lecę już spać, dobranoc
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

A to tylko na początku, czy później też? Bo jak będzie coraz gorzej, to ja dziękuję za soczewki, już wolę okulary
Chyba zacznę składać kasę na ten zabieg laserowy i będę miała spokój, bo noszę okulary od 6 klasy i każdy okulista mi mówi, że do końca życia się z nimi nie rozstanę
Tylko teraz problem z tym, żeby dojść do jasnych włosów. Dekoloryzacja odpada, bo mnie po pierwsze nie stać na nią, a po drugie strasznie niszczy włosy... Chyba muszę stopniowo schodzić, tzn. brąz, ciemny blond i dopiero, tylko nie wiadomo czy cokolwiek złapie na czarnych włosach.... Z tego co mi raz fryzjerka mówiła, to farba mi się strasznie już wżarła we włosy i musiałabym obciąć

tym bardziej miło słyszeć to z ust tak pięknej kobiety jak Ty