|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dziewczyny zanim nadrobię to chcę Wam wszystkim podziękować bardzo za kciuki
wczoraj w nocy przez cesarskie cięcie przyszła na świat moja siostrzenica Natalia
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Haj!
Wiecie, od piątku podjadam sałatki ze śmietaną i delicje w czekoladzie i Radzia nie wysypało... Czyżby skaza odpuściła?Cofa się to dziadostwo? |
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Lili z brzchem (ciążowym
) zdjęcie. Tylko może to na którejś z kolei stronie z komentarzami, nie pamiętam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wierzę, że najpiękniejsza! Gratulacje dla całej rodziny!!! ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Natrętna jestem?
|
||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lili, pw poszło do Ciebie
![]() patik, no właśnie nie była usunięta. Ostatnio nawet dziewczyny zauważyły jak była dyskusja w coś do śmiechu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ich
![]() A tak z innej beczki to Wodaqua zaginęła w akcji
|
|
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ona nie była na wizażu od 23 października, to nie mogła podczytac,
ja jej wczoraj napisałam wiadomość, i jeszcze nie odpisała, ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Nataszka gratuluję ząbków pieleszka no to super,że już po ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- no a przeciesz miałam się pytać, kupowała któraś, makaron ryzowy??, dobre to ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- dzisiaj idziemy na szczepienina 11 na wzw, więc proszę o kciuki
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam. Wchodzę na wizaz i jestem automatycznie zalogowana. Wejdź na mój profil zobacz kiedy ostatnie logowanie. Zobaczymy jaka data będzie.
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie!Ja kupowałam tylko taki zwykły makaron w kształcie takich wiórek ryżowych. Ale to chyba nie o ten Ci chodzi.... ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Rany boskie ja siedze i siedze na wizażu a czas leci. Radek śpi. Idę coś ogarnę. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- AAAAAAA zapomniałam! Wiecie co Radek od wczoraj robi????? Jak go chwycę za łapki to dźwiga się do siadu!!! Jeszcze przedwczoraj nie potrafił a wczoraj siup |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszko gratuluję siostrze! super, że juz po
![]() Lili no to fajnie, każdy dzień w życiu takiego maluszka przynosi coś nowego, prawda? ![]() Igor olał poranną drzemkę ![]() dziewczyny, czy na Was też tak działa śnieżna pogoda? Bo ja to najchętniej bym się zakopała w kołdrach po uszy i spała, spała, spała... Mam mega lenia.
|
|
|
|
#4481 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za skończenie 7 miesiączków przez Agatona (głupia ciotka już wczoraj miała napisać, ale zpomniała Cytat:
Opis basenu bajeczny! I fotki uwieczniające wypad też Cytat:
ale też trzymam kciuki za badanie krwi Marzena - co do nivea... My mamy niebieską i małej nie uczula Cytat:
a za 21 tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Marina jestem z niego taka dumna!
Jak siada to patrzy na mnie tymi oczkami kochanymi, całym ryjkiem. Normalnie bym go zeżarła ![]() Dziewczyny czy Wy podgrzewacie deserki? Typu jabłko, morela? I czy dzieciaczki zjadają cały słoiczek 125g deserku na jeden raz? |
|
|
|
#4483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
LiLi to widzisz jaki postęp, a u nas Nati jak się podciąga do siadania to od razu nózki prostuje bo chce stanąć
Patik teraz wchodziłam i u Ciebie na profilu jest informacja,że weszłaś o 9,45 i przeglądasz panel urzytkownika ja Wam mowie, nie mogła do klubu wejśc |
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie upadł mi telefon i pękł wyświetlacz
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
co do deserków to ja podgrzewanam, robię taka kapiel wodna, a z ilością to zależy raz cały 125, a raz pół, a jak nie wiesz ile to najpierw podgrzej pół a później zawsze możesz drugie pół podgrzać i podać
Marina, ja tez mam lenia, jakby mnie ktos kponął, to bym leciaaaała i leciała, ![]() ale muszę zaraz iść na szczepienie i obniad jakis zrobic i ok 14 odebrac Oliwkę z przedszkola, a jeszcze mąz mi wczoraj powiedział, że go zaniedbuje, bo mu nie prasuję, odkąd urodziłam Natalkę powiedziałam,żeby sobie sam prasował, tylko swoje rzeczy, bardzo ładnie mu to wychodzi, tylko się nie chce, a ja i tak mam duzo na glowie, no ale on pracuje, ja siedzę w domu ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- no to jak masz na gwarancji to co sie boisz, nie będziesz płaciła |
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() i ja się jakoś zawiesiłam w przestrzeni, to się chociaż przywitam
|
|
|
|
#4488 | ||
|
Zadomowienie
|
Się nawet nie przywitałam... Wieśniara ze mnie
dzień dobry! Cześć i czołem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(bo u nas raczej w koopach się ta skaza bardziej objawiała niż w krostkach, krostki to pojedyncze takie ma odkąd pamiętam, ale żadnego wysypu) i też się zastanawiam, czy jej nie mija??? Byłoby cudnie Proszę ![]() Ku*wa! Wylałam herbatę na lapka tża!!!! (oczywiście póki co, się nie przyznam - nic nie widziałam, nic nie słyszałam ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- No ale uznają, że to uszkodzenie mechaniczne, z winy użytkownika, a tego gwarancje nie obejmują
|
||
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
Scio, a jaki masz telefon ?
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Deserki podgrzewam tylko na drugi dzień - te drugie pół słoiczka ![]() Obiadku też zjada tylko pół słoiczka 125g - czyżby rósł mi mały niejadek? Dzień dobry ![]() Nie wyspałam się
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-01-17 o 10:50 |
||
|
|
|
#4491 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Brumek, JustPi, iustyna, aania, AgaG, Shira, Natka, Babonik, Vaniliova, Carmela, marzena_s
![]() Cytat:
i też bym poszła do kina na ten film ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ząbkaCytat:
oby to oczko się szybciutko zaleczyło![]() Cytat:
Hejo ![]() Ale u nas białoooooo Niestety potem był problem z zaśnięciem w nocy - zdecydowanie ząbki ją męczyły obie padłyśmy o 23ej. Ciekawe jak długo te ząbki będą się przebijać bidulce.Kurcze macie jakiś sposób na bolący kark? Bo czuję się jak kaleka, boli jak cholera i sztywna, że nie ma jak się obrócić |
|||||||
|
|
|
#4492 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny oszaleje. Szymek znowu przeiebiony.przeciez to idzie sie powiesic. Nie minal tydzien. Katar mu z nosa leci ciurkiem. No i znowu tylko mama. Co ja mam z tym zrobic??
|
|
|
#4493 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pięknie dziękujemy U nas dzisiaj senny dzień.. Hania drzemie, a ja się snuję po domu jak cień... od wczoraj jestem na diecie i teraz o niczym innym nie myśle, jak o jedzeniu... ale wyznaczyłam sobie stałe pory jedzenia no i trzeba się pilnować... a chipsy bym wciągnęła.. biedronkowe ![]() Dziewczyny, czy brała któraś z Was tabletki anty Mercilon? Ja zaczęłam i już miesiąc czasu mam okres... |
||
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Babonik jak skora Nikosia?? Probowalas moze tego kisielu z platkow owsianych?? U nas wczoraj zastosowalam na te krostki i suche miejsca Szymka i juz dzisiaj lepiej to wyglada.
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odp Radziu zjadł połowę słoiczka złocistych jabłek z bobovity ![]() Jutro dam mu drugą połowę i później przeniosę deserki na popołudniu. A co do gwarancji...to ona nie obejmuje wszystkiego. Takich np uszkodzeń mechanicznych raczej nie. A pęknięty wyświetlacz jest takim uszkodzeniem. |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marzena przy pierwszej Wiktorii mialam wlasnie nivee i on ja niestety uczulil zaraz na poczatku, dlatego teraz nie stosuje Nivei. A wiec mozliwe, ze to to. Nadrabiam, ale pewnie zejdzie mi do wieczora... |
|
|
|
|
#4497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lapka Dobra jesteś Myślisz, że to przejdzie? ![]() Cytat:
Może jakieś badania w tym kierunku? Rany nie wiem. Strasznie Wam współczuję Cytat:
![]() Cytat:
Może ja bym Radkowi kąpiel z tego zrobiła? A Radek właśnie kupe gniecie po tych jabłkach
|
||||
|
|
|
#4498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego ja ciągle myślę o jedzeniu i zrobiłam się taka żarta? Help!
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Kajool nie próbowałam ale jakoś mi z głowy wypadło nic tylko szwędam się po lekarzach a ze skórą raz lepiej,raz gorzej... nie wiem od czego to zależy,ale to jest bardzo różnie.czekam na wizytę u tego dermatologa...moze to nas coś pomoże![]() a ja dziś znów testy u alergologa- ze sobą... miłego dnia |
|
|
|
#4500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

i Radzia nie wysypało... Czyżby skaza odpuściła?

) zdjęcie. Tylko może to na którejś z kolei stronie z komentarzami, nie pamiętam.

za szczepienie!
(głupia ciotka już wczoraj miała napisać, ale zpomniała

, bo zbiegło się w czasie. Pisałyście, że rumianek lubi uczulać, a Nivea jest z ekstraktem z rumianku.
ale też trzymam kciuki za badanie krwi 

obie padłyśmy o 23ej. Ciekawe jak długo te ząbki będą się przebijać bidulce.