Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 06:45   #991
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Dzien dobry!Kurcze zaczelam wczoraj poznym wieczorem pisac i mi wizaz siadl
Juz nie pamietam co napisac chcialam.Ponadrabialam.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
myślicie, że Dada są dobre? Mojego TŻta kuzynka od początku tylko i wyłącznie używa DADA żadne inne.
Ja probowalam Dada i nie sluzyly mlodej(ale to bylo dawno i moze jakosc sie zmienila),miala pupe zaczerwieniona,nie wchlanialy dobrze,zdarzalo im sie przeciekac.Najpierw uzywalysmy pampers,potem bella happy.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dziekuje na zywo tez wyglada fajnie..Nam zalezalo aby wlasnie boki byly kryte plus wyjmowane szczebelki.Poki co twardo stoje przy tym ,ze Robert bedzie spal u siebie (przez sciane) zobaczymy jak to bedzie w praktyce
Odwazna jestes,ja bym troche sie bala,zeby maluszek spal sam.
Czytalam obok na watku mamusiowym historie,ze dziecko zostalo samo i gdy mama zajrzala dusilo sie,bylo cale czerwone,zalane mlekiem,nie moglo zlapac tchu!Tzn ja wiem,ze to moze sie zdarzyc nawet jak na chwile sie wyjdzie z pokoju.Ale ciagle mysle teraz o tej historii.Ja to panikara jestem.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Uzywalam po porodzie plynu do higieny tego co przed porode.
Dodatkowo kupilam saszetki Tantum rosa w aptece i po rozpuszczeniu w wodzie dobrze jest tym przemywac krocze a dodatkowo na zlecenie mojego gina robilam z tego tez irygacje. Nie pamietam dokladnie, ale chyba kupilam cale opakowanie a w tym byl irygator do plukania pochwy. Wiec mam go do nadal.
Tez uzywalam tantum rosa i jeszcze szarego mydla do podmywania.Jest dobre i tanie.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Co do sexu to my tez juz sie raczej wstrzymamy, do tej pory tak raz w tygodniu cos tam bylo, wiadomo ze nie tak jak wczesniej, ale przyjemnosc mialam nie mniejsza teraz to juz ze wzgledu na infekcje i pozniej zeby czegos nie zlapac wole nie, zwlaszcza ze TZ czesto chodzi na basen , wiec wole nie ryzykowac
A ja o dziwo nie mam wcale infekci w ciazy,a w pierwszej czesto sie zdarzalo!Cieszy mnie to bardzo.My sie wstrzymywac nie bedziemy,bo nie ma przeciwwskazan A potem postu jest duzo,wiec trzeba wykorzystac poki mozna
Stary 2012-01-17, 07:14   #992
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Hej

Ja juz na nogach, wybieram sie na UKG serducha.
Mysle, ze wszystko jest ok, nawet te kolatania serca juz przeszly, jednak jak juz mam termin to sie wybiore.
Filip dzis w nocy dal popalic: pare razy wybieral sie bawić (nawet nie wiem ktora byla godzina)

karo_z sama robilam w lustrze w sypialni
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 07:54   #993
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry

wlaczylismy na noc ten nawilzacz i rzeczywiscie fajniej sie spalo, cichutki, no i nie chrapalam maz wyspany jak nie wiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 08:44   #994
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Chcę kupić coś takiego co jest na obrazku, podobno pomaga. Oczywiście nigdy nie domykam drzwiczek i szufladki po praniu. Często też czyścimy filtry i wyjmujemy szufladkę, żeby pod nią wyczyścić, odchylamy gumę w bębnie, żeby ja umyć itd. Mimo tego zaczęło od jakiegoś czau dziwnie pachnieć.

ja tego używam od czasu do czasu, wg. mnie działa
Stary 2012-01-17, 09:04   #995
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
To super A powiedz desia, do ćwiczeń w SR trzeba być jakoś specjalnie ubranym ( w dres czy coś takiego) ? Mój mąż również ?
Niby nie trzeba, ja bylam w zwyklych ciazowych spodniach z materialu, wiadomo ze one sa przecoez wygodne, ale ja nei wiedzialam ze to bedzie gimnastyka bo przez moja chorobe opuscilam spotkanei organizacyjne, nastepnym rozem wezme legginsy
Te spotkania na gimnastyke sa bez partnerow gdyz to my mamy sie pogimnastykowac i porozciagac a nie oni
Ale to pewnie nie wszedzie jest taka samo

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
czemu?

emigra niezła różnica wieku miedzy wami, nie mowie ze zle ja mam 28 a maz 32
U nas tez jest 15 lat
Tak wyszlo, MILOSC nie wybiera

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:14   #996
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wszystko wyjaśnia jak ja bym chodziła prywatnie to też na każdej wizycie miałabym USG (Tż siostra chodzi prywatnie do tego samego co ja płaci i ma na każdej wizycie) a ja na kasie chorych u tego samego nie mam.
Ja chodzę na NFZ i na każdej wizycia mam chociaż króciótke usg, przede wszystkim żeby serduszko oglądnąc ale zawsze cośtam więcej lekarz podpatrzy i mi pokaże

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
widzicie... u jednych w ciaży zgaga się nasila a u mnie jej brak Cieszę się, bo ostatnią zgagę miałam gdzieś na początku ciąży, popiłam ją mlekiem i przeszło.
Czasem dopadnie mnie lekka niestrawność, ale pomaga mi na nią herbatka koperkowa.
Ja nie miałam zgagi od kiedy przeszłam na tą cukrzycową dietę

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry

wlaczylismy na noc ten nawilzacz i rzeczywiscie fajniej sie spalo, cichutki, no i nie chrapalam maz wyspany jak nie wiem
No my ostatnio też zakupiliśmy nawilżacz powietrza i jest ogromna różnica, wcześniej się z suchymi bolącymi gardłami budziliśmy a teraz jest naprawdę luks
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:29   #997
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac

Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 09:32   #998
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
widzicie... u jednych w ciaży zgaga się nasila a u mnie jej brak Cieszę się, bo ostatnią zgagę miałam gdzieś na początku ciąży, popiłam ją mlekiem i przeszło.
Czasem dopadnie mnie lekka niestrawność, ale pomaga mi na nią herbatka koperkowa.
u mnie też na szczęście jej brak

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja chyba zwykłą, mąż będzie niósł jakoś tak wakacyjnie-lotniskowo mi się taka z kółkami kojarzy, poza tym nie mam takiej małej zgrabnej na 3 dni
Ja też zwykłą po tym jak przeczytałam pojazd na stronie szpitala na Inflanckiej, np. "O czym więc pamiętać szykując torbę do szpitala (tak, właśnie torbę, a nie walizkę. Torba łatwiej zmienia objętość i jest bardziej "układna" " lub, że "Pamiętaj, że poza Tobą, w tym samym pokoju przebywać będzie jeszcze Twoje dziecko i współpacjentka/tki i ich dzieci oraz odwiedzający. Walizka, z którą byłaś na dwutygodniowych wakacjach w Egipcie już się nie zmieści."
Większość rzeczy już mam spakowane i wcale nie jest taka ciężka (co te wkłady czy ciuszki maluszka ważą ), a resztę typu laktator i inne osprzętowanie TŻ potem dowiezie lub będzie w samochodzie.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jutro przyjeżdżają moje Vox-owe mebelki a pojutrze jadę po ten wózeczek, który wklejałam ostatnio. Ech....juz prawie wszystko mam, a taka była przyjemność z tego wybierania...

Mój gin na NFZ niedojż że od 7 tygodnia nie robił mi usg dopochwowego to nawet ręcznie nie badał. 2 razy tylko użył wziernika żeby zobaczyć czy infekcji jakiejś nie ma..i nawet nie wiem jaka mam długość szyjki ani nic...
No to wyprawka gotowa
Ja jak na początku chodziłam na Mazurach do ginki na NFZ to miałam przy każdej wizycie USG, na początku dopochowe potem brzuszne, bo miała sprzęt w gabinecie. A teraz jak w Wawie chodzę na NFZ to on się trzyma tak tego swojego kalendarza (jakie badania i kiedy może zlecić), że aż przykro... Następna wizyta w 34tc, pewnie zleci USG, bo po 31tc przysługuje ostatnie, a że muszę je robić w innej przychodni, gdzie wykonywane są tylko w poniedziałki to ciekawe na kiedy mi wyznaczą termin - zwykle czas oczekiwania do 5 tygodni. No to może w 38-39tc mi zrobią jak zdążą. ZAŁAMKA!

Cytat:
Hej

Ja juz na nogach, wybieram sie na UKG serducha.
Mysle, ze wszystko jest ok, nawet te kolatania serca juz przeszly, jednak jak juz mam termin to sie wybiore.
Filip dzis w nocy dal popalic: pare razy wybieral sie bawić (nawet nie wiem ktora byla godzina)
za badanko. I super, że już się lepiej czujesz jeśli chodzi o serducho

Cytat:
Dzien dobry

Czyli zakup się udał może ja kiedyś też sobie kupię

No to dzień dobry
obudziłam się z ogromnym bólem gardła - takie swędzenie, drapanie i ciężko przełykać ślinę. Popijam lipę i później wybieram się do biblioteki to zajdę do apteki (nie czuję jak rymuję ).

Jakie plany obiadowe?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:37   #999
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A i na szkole rodzenia dostaliśmy listę co nalezy wziąć do szpitala - dopytałam , czy rzeczywiscie muszą być te nieszczęsne śpiochy i kaftaniki (wiem, że niektóre położne się przy nich upierają), ale może w zamian body i pajace

A ile czasu po terminie porodu trzeba jechać na patologię u Was?

w bielańskim od wyznaczonego dnia porodu jest obowiązkowe ktg co 2 dzień i jeżeli 10 dnia od wyznaczonej daty porodu nic sie nie dzieje, to na patologię przyjmują
Stary 2012-01-17, 09:43   #1000
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
w bielańskim od wyznaczonego dnia porodu jest obowiązkowe ktg co 2 dzień i jeżeli 10 dnia od wyznaczonej daty porodu nic sie nie dzieje, to na patologię przyjmują
Dobrze wiedzieć
teoretycznie moja przychodnia, do której chodzę podlega pod Szpital Bielański - do niego wystawiają skierowanie jak coś się dzieje.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:51   #1001
tynka88
Zadomowienie

u mnie planów obiadowych brak nie mam ochoty na nic szczegolnie, wiec swoje sily poswiece na prasowanie i sprzatnie a w lodowce mam jeszcze rybe po grecku

co do ktg to ja mam nastepna wizyte 15 lutego i bede wtedy w 34 tygodniu i mam przyjsc pol godziny wczesniej wlasnie na ktg.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:53   #1002
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
U nas tez jest 15 lat
dokladnie

jak to moja mama powiedziala, jak dowiedziala sie ile lat ma moj maz ''Psy sie na lata nie gryza'' Dla niej bylo najwazniejsze zebym byla szczesliwa i miala porzadnego meza - no i mam

Jako, ze wczoraj stwierdzilismy z mezem ze jeszcze jednak nie kupujemy mebli malej do pokoju to dzisiaj zrobilam miejsce na jej rzeczy w mojej czesci szafy w sypialni - pomiescilo sie walizka w wiekszosci juz spakowana brakuje mi jeszcze jednej koszuli do karmienia, szlafroka i dresu na wyjscie dla mnie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

u mnie planów obiadowych brak nie mam ochoty na nic szczegolnie, wiec swoje sily poswiece na prasowanie i sprzatnie a w lodowce mam jeszcze rybe po grecku

co do ktg to ja mam nastepna wizyte 15 lutego i bede wtedy w 34 tygodniu i mam przyjsc pol godziny wczesniej wlasnie na ktg.
u mojego gina od 30 tygodnia na kazdej nast.wizycie robia ktg ja sie zastanawiam czy po nastepnej wizycie bede juz miala co dwa tygodnie czy jak? Bo wtedy bede juz w 35 tc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 10:02   #1003
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

U nas tez jest 15 lat
U nas 9 lat ja mam 23 a TŻ 32 i Jakoś nie odczuwamy tej różnicy. Tak jak napisałaś Miłość nie wybiera

Cytat:
Jestem juz po Ukg serca, wszystko jest w porzadku, wiec kolatania serca ktore miewalam spowodowane sa po prostu ciaza, co wiedzialam od razu, no ale lepiej sie przebadac

Odnosnie nawilzacza, kupilismy z mezem 2 lata temu i jest duza roznica, spi sie duzo lepiej, tak jak mowicie, nie czuc tej suchosci w gardle i nosie.
fajnie że badania super wyszły

Dzień dobry tak w ogóle.
Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie
A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia.
Co do USG to :
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym.
Przewidywana masa to 1060g.
Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe.
Łożysko na ścianie przedniej.
Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki.
Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać.
Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
Wg badania wyszło mi 28+2 tc.
Stary 2012-01-17, 10:08   #1004
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Cytat:
No to dzień dobry
obudziłam się z ogromnym bólem gardła - takie swędzenie, drapanie i ciężko przełykać ślinę. Popijam lipę i później wybieram się do biblioteki to zajdę do apteki (nie czuję jak rymuję ).

Jakie plany obiadowe?
Ja dzis w planach mam rybke smazona z warzywami
A Ty nie daj sie chorobie!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry tak w ogóle.
Wczoraj już nie chciało mi sie na kompa wchodzić więc dziś napiszę Wam jak po wizycie
A więc co do tych mrowień to mam się nie przejmować bo są one pewnie spowodowane uciskiem. Macica się powiększa, narządy idą ku górze przez to i stąd te mrowienia.
Co do USG to :
Serce czterojamowe o prawidłowej lokalizacji. Cewa nerwowa na całej długości zamknięta. Narządy jamy brzusznej: żołądek, wątroba, nerki i pęcherz moczowy prawidłowe.
Maluszek był odwrócony buzią do kręgosłupa więc nie mogliśmy zobaczyć jego twarzyczki.
Lekarz powiedział że nie widzi płci. Jak powiedzieliśmy mu że ostatnio czyli 8 tygodni temu powiedział Nam że będzie chłopak to był zdziwiony. Powiedział że jest to taki czas już że jąderka są wykształcone i widoczne a ich tu nie widać. Na co my się go pytamy czy w takim razie to dziewczynka to powiedział że na dzień dzisiejszy nie chce nam nic sugerować bo nie widzi. Dzidzia nie chce pokazać.
Tak więc może się okazać że jednak zamiast syna spodziewamy się córki. A mieliśmy w tym tygodniu na all licytować ubranka dla chłopaka i w takim razie musimy się wstrzymać do następnego USG.
Ooo ale niespodzianka z plcia! No to teraz jestescie w kropce z kupnem rzeczy...A kiedy masz nastepne usg?
A jakie masz przeczucia? Na syna czy corke?
No ale najwazniejsze, ze wszystkie badania wyszly prawidlowo i dzidzia jest zdrowa!
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 10:16   #1005
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo ale niespodzianka z plcia! No to teraz jestescie w kropce z kupnem rzeczy...A kiedy masz nastepne usg?
A jakie masz przeczucia? Na syna czy corke?
No ale najwazniejsze, ze wszystkie badania wyszly prawidlowo i dzidzia jest zdrowa!
26.01 mam normalną wizytę i wtedy może mi powie żebym zapisała się na USG.
No narazie zostaje Nam kupowanie uniwersalnych rzeczy
My z mężem od początku mieliśmy przeczucia na córkę. A wszyscy inni na syna. Nawet zrobiliśmy zakład że kto przegra to robi chrzciny
Stary 2012-01-17, 10:22   #1006
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
26.01 mam normalną wizytę i wtedy może mi powie żebym zapisała się na USG.
No narazie zostaje Nam kupowanie uniwersalnych rzeczy
My z mężem od początku mieliśmy przeczucia na córkę. A wszyscy inni na syna. Nawet zrobiliśmy zakład że kto przegra to robi chrzciny
hehe ale by bylo
No coz, mysle, ze przeczucia czesto sie sprawdzaja
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 10:23   #1007
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 9 lat ja mam 23 a TŻ 32 i Jakoś nie odczuwamy tej różnicy. Tak jak napisałaś Miłość nie wybiera

Dzień dobry tak w ogóle.
Co do USG to :

ja jestem w 33 tygodniu, a moje dziecko nadal nie ujawniło co mam miedzy nogami i powiem szczerze, że sobie juz z mężęm odpusliliśmy
a co do ubranek to mamy rózne kolory, ale raczej starałam się powybierć neutralen kolory - beżowe, zielone, zółte... choć kilka jest bardzie dla dzieczynku i kilka takich męskich
Stary 2012-01-17, 10:28   #1008
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Mravka i Aguska super brzuszki macie
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no to czas nadrobić poczte
Aguśkaa, Mravka, Jolkaaa, MoniqW śliczne brzuszki
balbinka20 cięzko powiedzieć czy twój brzusio dziwnie wygląda, może taka twoja uroda
dziekuje co do herbatrki z suszu..to juz widzialam,ze dziewczyny odpowiedzialy i podpisuje sie pod tym,bo dokladnie to samo uslyszalam od poloznej na ostatnich zajeciach.
Dodatkowo mowila o masowaniu krocza...jest nawet jakis olejek Weleda,ktory do tego sluzy.O cwiczeniach Kegla nie wspominam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!Kurcze zaczelam wczoraj poznym wieczorem pisac i mi wizaz siadl
Juz nie pamietam co napisac chcialam.Ponadrabialam.

Ja probowalam Dada i nie sluzyly mlodej(ale to bylo dawno i moze jakosc sie zmienila),miala pupe zaczerwieniona,nie wchlanialy dobrze,zdarzalo im sie przeciekac.Najpierw uzywalysmy pampers,potem bella happy.

Odwazna jestes,ja bym troche sie bala,zeby maluszek spal sam.
Czytalam obok na watku mamusiowym historie,ze dziecko zostalo samo i gdy mama zajrzala dusilo sie,bylo cale czerwone,zalane mlekiem,nie moglo zlapac tchu!Tzn ja wiem,ze to moze sie zdarzyc nawet jak na chwile sie wyjdzie z pokoju.Ale ciagle mysle teraz o tej historii.Ja to panikara jestem.

ja tez nie naleze do odwaznych dlatego wlasnie samo sie okarze jak to wyjdzie w praniu. Ja sie staram juz nie sluchac takich zlych historii,bo potem sobie wszywam rozne rzeczy;// Juz mnie ktos namawial na monitor oddechu...I wlasnie tak jest,ze nie mysle o tym,bo przeciez masa dzieci tego nie ma i sie wychowalo...a potem ktos mnie nakreci i zaczynam rozwazac,czy to aby nie niezbedne. No coz to chyba strach o Malenstwo sie juz wlacza na maksa.

Cytat:
Dzien dobry

hmm to moze ja sie tez skusze,bo nie lubie tego uczucia suchosci w gardle jak sie rano wstaje. Dwa,ze juz troche zimno na roztwieranie okien...a przy zamknietych sie nie wysypiam
Cytat:

Dzień dobry tak w ogóle.
Co do USG to :
no to ladna niespodzianka moze sie okazac. Najwazniejsze jednak,ze wszystko z Malenstwem dobrze. Z ubrankami zdarzycie zamowic odpowiednie)) Zawsze jeszcze mozna pojsc w uniwersalne kolory

My juz po sniadaniu...bula z bialym serem,dzemem +kakao mniamii..
Juz nawet zdarzylam wpuscic rano kuriera z mieszkaniowym zamowieniem..dobrze,ze zdarzylam sie rano ogarnac,bo by sie chlop wystraszyl

Dzis mam ambitne plany ogarniecia mieszkania...zobaczymy co z tego wyjdzie

a za chwile pora isc na nowe i wpuscic Panów z podłogą, mam nadzieje,ze trafia bez problemu,gdyz naszego adresu nie ma jeszcze w GPS
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 10:33   #1009
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć
teoretycznie moja przychodnia, do której chodzę podlega pod Szpital Bielański - do niego wystawiają skierowanie jak coś się dzieje.

i w wyznaczonej dacie porodu też robia ktg (zapomniałam napisac )
Stary 2012-01-17, 10:41   #1010
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ale by bylo
No coz, mysle, ze przeczucia czesto sie sprawdzaja
Może uda Nam się zobaczyć na następnym USG a jak nie to jak już urodzę będzie niespodzianka co

Cytat:
ja jestem w 33 tygodniu, a moje dziecko nadal nie ujawniło co mam miedzy nogami i powiem szczerze, że sobie juz z mężęm odpusliliśmy
a co do ubranek to mamy rózne kolory, ale raczej starałam się powybierć neutralen kolory - beżowe, zielone, zółte... choć kilka jest bardzie dla dzieczynku i kilka takich męskich
Też na razie mamy uniwersalne rzeczy

Cytat:

a za chwile pora isc na nowe i wpuscic Panów z podłogą, mam nadzieje,ze trafia bez problemu,gdyz naszego adresu nie ma jeszcze w GPS
Kiedyś ludzie bez GPS sobie radzili to i teraz sobie poradzą Najwyżej stara metoda pytanie przechodniów gdzie jest ta i ta ulica
Stary 2012-01-17, 10:55   #1011
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry tak w ogóle.
Co do USG to :
Super że maleństwu nic nie dolega szkoda tylko że nie chciało się ujawnić kim jest
Stary 2012-01-17, 10:56   #1012
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nikii dokladnie!Kiedys wogole kobietki nie wiedzialy i mialy za kazdym razem niespodzianke
SZYMONEK

Stary 2012-01-17, 10:57   #1013
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek, coś nie mogłam się wczoraj wieczorem dostac na wizaż, znowu jakaś awaria?

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jutro wrzucę
Ja piszę z taką częstotliwością, że pewnie połowa Dziewczyn o mnie zapomniała .
Ja pamiętam

Cytat:
Czyli nie muszą być koniecznie śpiochy i kaftaniki?
Nie na Inflanckiej przynajmniej

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
u nas, tzn. w moim mieście to zależy do jakiego się lekarza chodzi i jakie on ma chody , a mój to wysyła różnie, w zależności tego co tam na ktg mu wychodzi i ogólnie od sytuacji, mnie wysłał po 3 dniach, bo wyjeżdżał , wolał mnie dać pod opiekę do szpitala a ja się nie zapierałam , bo już chciałam rodzić no i zajechałam , poleżałam od 16 i o 3 mi wody odeszły, to się nazywa mieć nosa
Cytat:
no właśnie nam mówili wczoraj w szkole rodzenia, że 8mego dnia od wyznaczonej daty biorą na patologię.
Od 38 tyg robią KTG - najpierw co tydzien, w 40 tygodniu lekarz decyduje dalej jaka częstotliwośc następnych badań, w zależności jaka jest potrzeba, ale codziennie, co drugi dzień albo co parę dni.

Cytat:
u mnie też brak zgagi

Aguśka to dobrze, że z serduchem wszystko gra i to tylko przeciążenie spowodowane ciążą.
Też mi czasem kołacze, no ale widzę że to częste i normalne u ciężarówek

Cytat:
Niby nie trzeba, ja bylam w zwyklych ciazowych spodniach z materialu, wiadomo ze one sa przecoez wygodne, ale ja nei wiedzialam ze to bedzie gimnastyka bo przez moja chorobe opuscilam spotkanei organizacyjne, nastepnym rozem wezme legginsy
Te spotkania na gimnastyke sa bez partnerow gdyz to my mamy sie pogimnastykowac i porozciagac a nie oni
Ale to pewnie nie wszedzie jest taka samo
U nas chyba gimnastyka nie będzie osobno. A ubranie - wygodne ale były dziewczyny i w jeansach i w legginsach. Ważne by miec wygodne buty na zmianę.

Ostatnio mnie coś kręgosłup boli, i czekam na lekcję, gdzie partnerów będą uczyc jak masowac swoje kobitki

Nikki będziesz miała niespodziankę najważniejsze że wszystko ok z dzidzią!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-17 o 11:00
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:05   #1014
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dzień dobry!!
wczoraj naprodukowałam posta i mi go zjadło... Coś często się jakieś awarie na portalu zdarzają ostatnio...
no-Tomek w pracy,ja posprzątałam,zjadłam śniadanko i teraz z kawusią nadrabiam coście naprodukowały. Całe szczęście nie ma tego dużo
Aguska to super,że z serduszkiem wszystko ok widzisz,niepotrzebnie się stresowałaś...
odnośnie planów obiadowych to ja dziś robię spaghetti. muszę jakoś wykorzystać te warzywa co się po lodówce walają...
Wy tu piszecie,że bierzecie zwykłą torbę do szpitala. a ja jakbym nie robiła to i tak za cholerę upchnąć tego nie mogę. i chyba będę musiała pakować w walizkę..no cóż-wolę wyglądać jak turystka niż żeby mi potem czegoś zabrakło.... ech i tak jeszcze jutro przycisnę moją położną żeby mi powiedziała co i jak. a no i dopytam się o te dni otwarte na oddziale i SR. i tak siedzę w domu,więc mogę to jakoś wykorzystać... no i zobaczymy co powie na ten mój brzuch i ten dziwny ból. nie dam się zbyć-niechby chociaż zleciła mi KTG.

a i Niki nieźle Was dzieciak załatwił dobrze że się wstrzymałaś z kupnem ciuszków,bo byś się nacięła nieźle... chyba juz wolę moją Niespodziankę,niż taką nerwówkę co wizyta czy aby nic się nie zmieniło i Maluszkowi wyrósł/zniknął siusiaczek

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-01-17 o 11:08
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:05   #1015
Zia_
Zadomowienie

Dzien dobry!
Niki ale historia ze znikajacymi jajkami Wogole tu gdzie mieszkam wiekszosc ludzi nie chce znac plci dziecka. Najpierw tego nie rozumialam wogole i ja oczywiscie chcialam wiedziec od razu. Ale jak o tym teraz mysle i rozmawiam z ludzmi to jest cos fajnego w czekaniu do konca. W tym programie porodowka czesto widac ze sie bobas rodzi i sie wszyscy rzucaja zagladac miedzy nozki Jak dla mnie jest to ekscytujacy moment. Choc ja bym nie wytrzymala, na pewno nie przy pierwszym bobasie. Przy drugim pewnie tez nie bo kazdy sie zastanawia czy bedzie tzw 'parka'. Jak juz bym miala taka 'parke' to przy trzecim bym nie musiala wiedziec do konca ale az tyle dzieci na razie nie planuje

TAk wogole to komus tu naleza sie baciki... Wczoraj przeczytalam na watku o racuchach i nie bylo juz ratunku - musialam zrobic. Nie dosc ze sie na noc najadlam niepotrzebnie to jeszcze mi duzo zostalo wiec na sniadanie dopchalam
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:12   #1016
iw32
Rozeznanie

Cytat:
ja tego używam od czasu do czasu, wg. mnie działa
Dzięki Właśnie kupiłam. Taka ciekawostka: ten płyn w Tesco kosztuje 9 zł a w RTV EURO AGD - 15 zł. Niezła różnica

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Super, że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
dziekuje co do herbatrki z suszu..to juz widzialam,ze dziewczyny odpowiedzialy i podpisuje sie pod tym,bo dokladnie to samo uslyszalam od poloznej na ostatnich zajeciach.
Dodatkowo mowila o masowaniu krocza...jest nawet jakis olejek Weleda,ktory do tego sluzy.O cwiczeniach Kegla nie wspominam

ja tez nie naleze do odwaznych dlatego wlasnie samo sie okarze jak to wyjdzie w praniu. Ja sie staram juz nie sluchac takich zlych historii,bo potem sobie wszywam rozne rzeczy;// Juz mnie ktos namawial na monitor oddechu...I wlasnie tak jest,ze nie mysle o tym,bo przeciez masa dzieci tego nie ma i sie wychowalo...a potem ktos mnie nakreci i zaczynam rozwazac,czy to aby nie niezbedne. No coz to chyba strach o Malenstwo sie juz wlacza na maksa.

hmm to moze ja sie tez skusze,bo nie lubie tego uczucia suchosci w gardle jak sie rano wstaje. Dwa,ze juz troche zimno na roztwieranie okien...a przy zamknietych sie nie wysypiam

no to ladna niespodzianka moze sie okazac. Najwazniejsze jednak,ze wszystko z Malenstwem dobrze. Z ubrankami zdarzycie zamowic odpowiednie)) Zawsze jeszcze mozna pojsc w uniwersalne kolory

My juz po sniadaniu...bula z bialym serem,dzemem +kakao mniamii..
Juz nawet zdarzylam wpuscic rano kuriera z mieszkaniowym zamowieniem..dobrze,ze zdarzylam sie rano ogarnac,bo by sie chlop wystraszyl

Pytałam gina ostatnio o ten olejek to powiedział, że to tylko reklama. Masować krocze można nawet zwykłą oliwą z oliwek
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:15   #1017
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

iw tak zwykłą jadalną oliwą???

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:19   #1018
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
iw tak zwykłą jadalną oliwą???
Tak, zwykłą jadalną oliwą
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:22   #1019
agnes99
Zakorzenienie

iw kupowała niestety w euro w tą sobotę, ale w takim razie pobuszuje w tesco jak mnie tam na zakupy zaniesie

lena_mi ja to w ogóle dziwna jestem bo wybrałam jeden z dalszych od swojego domu szpitali

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-17 o 11:25
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 11:34   #1020
negila
Rozeznanie

Witam w nowym wątku

tempo oczywiście bez zmian wszystkiego jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy mi się wogóle uda

my już po ost usg jajeczka nie zniknęły nadal mamy chłopaka badanie oczywiście expresowe- nawet nie mamy żadnego zdjęcia którym można by się pochwalić ale nie to najważniejsze przecież. Zresztą już jest tak duży ze ja ledwo co widziałam- przez chwilę tylko malutką stópkę i kręgosłup który wił się jak piskorz
Miałam badaną szyjkę i jest 32 mm wiec w normie chyba.
Najlepsze w tym jest to że waży już 2300 i według lekarza może dobić nawet do 4kg ciekawe jak ja przepchnę takiego kolosa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dziękuję

Ja proszek kupiłam Lovelę. Tzn mąż kiedyś kupił w makro 5kg za 43zł. mam nadzieję, że moja córa jednak nie dostanie od niego uczulenia, bo też słyszałam o tym, że lubi uczulać... ale mam jednak nadzieję, że nas to obejdzie
mi udało się kupić kupić Lovele za 40 zł 3,6 kg kolor + płyn do płukania. mam nadzieję że nie uczuli malucha

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a może jak robił 3 D to też zrobił normalne badanie 2 D?
nie sądzę,żeby lekarz był na tyle nieodpowiedzialny,żeby podstawowych pomiarów nie zrobił
właśnie Jolka a na opisie nie ma żadnych wymiarów? mój lekarz pisze takie rzeczy w opisie i dodatkowo jest zdjęcie z tego apartu usg z pomiarami.

Cytat:
no to wszystko wyjaśnia jak ja bym chodziła prywatnie to też na każdej wizycie miałabym USG (Tż siostra chodzi prywatnie do tego samego co ja płaci i ma na każdej wizycie) a ja na kasie chorych u tego samego nie mam.
prywatne wizyty nie dają Ci gwarancji robienia usg na każdej wizycie, zalezy dużo od lekarza a nawet twojej sytuacji. Ja chodze prywatnie i miałam tylko 3, a w momencie kiedy tak dużo mi twardniał brzuch lekarka też wolała nie ingerować badaniem usg czy jakimkolwiek innym.

Cytat:
Nikii dokladnie!Kiedys wogole kobietki nie wiedzialy i mialy za kazdym razem niespodzianke
moja mama czuła że moja siostra i ja będziemy chłopakami nawet imiona były wybrane tylko męskie

Aguśka a poduszka jest bardzo fajna- oglądałam taką ost w sklepie właśnie tej firmy i też sie do niej przymierzam. u nas kosztuje 50 zł i myślałam że znajdę tańszą ale widzę ze tutaj na jedno wyjdzie.
Ivonka szpital rewelacyjny zazdroszczę warunków

Zaczynam powoli zabierać się za wyprawkę i przygotowanie miejsca dla malucha i chyba za późno się z tym obudziłam wczoraj zaczęłam ogarniać pokój i szafę i chyba trochę sie przeforsowałam wieczorem ledwo sie ruszałam- mało brakowało a pojechałabym do szpitala tak sie przestraszyłam nie ma to tamto już nie mam tyle siły co mi sie wydawało

dzisiaj mam dzień "placka łóżkowego" najgorsze że dalej nic nie zrobione i jakbym miała teraz urodzić to nie wiem jak by to wogóle miało wyglądać- nic nie przygotowane, wszystko w pudłach... zacznę na wszelki wypadek od torby..

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości