|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Mi się dzieci w ogóle nie śnią...
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
spać mi się chciało, ale jak się położyłam to zasnąć nie mogłam. eh...
wypiłam sobie właśnie kawę |
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony można by pokusić się o napisanie, że jeśli ktoś nie umie dyskutować to od razu czuje się szykanowany czy poniżany. A ktoś komu dyskusje przychodzą łatwo, równie łatwo przyjmuje argumenty drugiej strony i podejmuje polemikę. Ale nie oznacza to, że ktoś się z kimś kłóci (bo i takie argumenty padają od czasu do czasu). Moje posty (bo do nich mogę się odnieść) piszę po to żeby może komuś uświadomić jakie to ważne. Bo wiem, że wiele osób nie jest świadomych czegoś takiego jak testy fotelików. Ale absolutnie nigdy po po to, żeby wyśmiać czy traktować kogoś gorzej. Znam rzeczywistość, wiem że świadomość niektórych tematów jest niska, ale nie wynika to z czyjejś złej woli, tylko niektórzy po prostu nie czują potrzeby zgłebiania pewnych tematów. Idą do sklepu i po prostu kupują to co im się podoba. A jeśli to co piszę może komuś nasunąć, podsunąć jakiś pomysł, to będzie mi miło. Ja jeśli czymś się zajmuję, to staram się dowiedzieć jak najwięcej. Nie umiem iść do sklepu i tak po prostu czegoś kupić. Wcześniej czytam, dowiaduję się, i dzięki temu mogę sobie wyrobić własną opinię na pewne tematy. Cytat:
Jeden sos nie wyklucza drugiego.
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Czy płytki zawsze pakowane są w pudełka na metr?
Mam 2 i pół pudełka, w rozmiarze 25/25cm... To co? Mam 2.5m? Nie chcę dźwigać tego, żeby policzyć ile jest w pudle... |
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy producent pakuje jakąś konkretną ilość płytek, ale nie jest to m2. Nie masz nic napisane na pudełku?
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz na opakowaniu.powinna być informacja o ilości i lub m2. nie raz jest tak, że w paczce jest 1,33 m2 a nawet i 1,5m2 |
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Hello!
Oo nie, kupiłam CIEPŁY - na mych oczach z piekarnika wyciągany, chleb alpejski. I zjadłam pół... ![]() Ale był pyszny.... jeszcze kakao do tego ![]() Wzięłam się znowu za te książki, będę tak długo wystawiać, aż nie uzbieram 400 zł na maszynę do szycia. A mam nadzieję uda mi się do końca przyszłego miesiąca, bo potem będzie mi juz ciężej, a chciałam małemu poszyć pościele, prześcieradełka. Do Ikei też chcę zajechać i kupić takie przesłodkie pluszowe babeczki i warzywa, widziałyście? ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/ i babeczki i śniadanka... ale to i tak na później ![]() Kurczę miałam się z kuzynką spotkać jeszcze nie zadzwoniła a miała o 10... I teraz nie wiem, bo jak wezmę się za pranie i prasowanie to 2h z głowy a ja nie lubię tak na części rozkladać. hahah widzę że moje mężowskie SEPARATOR weszło do języka... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jestem od początku chociaż nie jestem bardzo aktywnym użytkownikiem wątku Kojarzę konflikt - że był i że się zakończył i tak mi się właśnie wydawało, że za opinię nikt bana nie dostał. (dlatego mnie zdziwiły te aluzje do banowania użytkowników) |
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, nie lubię tak czekać cały dzień na wizytę
Już chciałabym tam być.Jeszcze mnie od wczoraj jakoś tak dziwnie brzuch pobolewa. Nie wiem czy to z emocji, czy jak. |
|
|
|
#1660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Separator się przyjął znakomicie... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Muszę zrobić czystki w szafach... Wiszą jeszcze moje garsonki i kostiumy z czasów studiów... Nie dość, że już nie modne, to w rozmiar 34 nie wcisnę się za Chiny Ludowe... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
ee tam jeszcze nie wiesz, moja bratowa przy karmieniu tak schudła, że rzeczy z liceum były na nia dobre...wszystko jeszcze przed nami
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę przepis na ragu z wołowiny, jako sos do lasagne:
Na 4-6 osób (zależy jak bardzo głodne )300 g mielonej wołowiny dobrej jakości 1 cebula 1 marchew 1 łodyga selera naciowego garśc siekanej zielonej pietruszki 400 g dojrzałych obranych pomidorów (można dać z puszki) 6 łyżek oliwy z oliwek szklanka czerwonego wytrawnego wina (można zastąpić bulionem) skorka z połowy cytryny, drobniutko starta sol i pieprz 2 ząbki czosnku Posiekać drobno cebule, marchew, seler i pietruszkę, podsmaza na oliwie na malutkim ogniu, mieszajac przez 30 minut. Tak, tak, 30 minut. Dodać mięso, mieszając cały czas i smażyć aż zbrązowieje. Nie nalezy dopuścić by sie porobily grudy. Dolewać wino (bulion), dalej mieszając póki nie wyparuje do sucha. Na koniec pokrojone i obrane pomidory (lub z puszki), sol, pieprz i kawałki skorki z cytryny, samo żółte. Garnek przykryć, zostawić na maciupkim ogniu (ja jeszcze plytkę kładę pod spód) i dusić. Ma się gotować minimum 1,5 godziny. Lepiej zajrzeć od czasu do czasu żeby się nie przypaliło. Sos beszamelowy np. taki, tylko z półtorej porcji: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...,Beszamel.html 400 g makaronu do lasagne Na dno beszamel, na to makaron (surowy), beszamel, sos mięsny, makaron.... wyjdą 3 warstwy. Na górze powinien być sos pomidorowy. Zapiekać ok. 30-40 minut, poukładać plastry mozzarelli i zapiec jeszcze 10 minut. Smacznego
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam nawet gdzie kupowaliśmy... Trudno, na pudełku nie ma ile m. Niech się faceci sami martwią.
Najważniejsze, żeby mi to z mieszkania zabrali. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Agatko... z winkiem... Chyba w sosie można sobie pozwolić... ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Muszę jakiś siat poszukać, żeby spakować te łaszki i jutro wynieść do kontenera. ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
No, ale to pocieszające jest. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Idę pozmywać naczynia i zrobię SOBIE coś do jedzonka. Małża dziś mam w nosie.
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż smak już nie ten...A jak te płytki się nazywają?
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Wino w gotowaniu traci alkohol. Zostaje tylko smak
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że dobra dyskusja - to porządne argumenty i czasami nawet największego sceptyka można przekonać.... ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
tylko wiesz że głodny mężczyzna to jeszcze bardziej zły mężczyzna?
|
||
|
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jeśli płytkę masz 25x25 to 4szt wchodzą na metr. Może tak uda Ci się rozkminić ile metrów zostało
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-17 o 15:49 |
|
|
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
http://upload.allegro.pl/listing/use...us_id=16087101
I codziennie wrzucam po kilka bo na raz więcej niż 10 to masakra ![]() A mam ich jeszcze koło 100... ![]() Kurczę najgorsze, że te na których bym najwiecej zarobila, to te najukochańsze |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle i tak Ci dobrze idzie...ja nie umiem pozbywać się książke które kupuję więc mam ich sporą gromadę już i niebawem - ponieważ mieszkam na wynajętym będę musiała chować je do pudeł
|
|
|
|
|
#1671 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ehh idę coś porobić, nie mam siły kiedy to się skończy Dzieciak zwiększył swój zasięg, kopie coraz silniej, wyżej a teraz też w drugą stronę brzucha
|
||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
a to przepis na pączki mojej mamy
![]() Pączki Składniki: 1 kg mąki 6 żółtek w tym całe jajko 5 – 6 łyżek oleju 0,5 litra mleka zapach rumowy 10 dak drożdzy 15 dak cukru 1 kieliszek spirytusu Wykonanie: Skórkę z cytryny ścieramy do ciasta, sok wyciskamy. Ubijamy ciasto aż będą bąbelki Zarobienie drożdży – z 0,5 litra mleka odlać trochę. Podgrzać, wymieszać dokładnie drożdże z łyżką mąki i z 2 łyżkami cukru |
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie na winko pozwolę w jedzonku w takim razie. TYLKO MĄŻ MUSI KUPIĆ... Czyli nie dzisiaj... I do spaghetti będę dawać... ![]() GOOD NEWS!!! A... Ryzyk fizyk. Ostatnio jest zmęczony i fochy stroi. Myśli, że jak jestem na zwolnieniu, to tak jakbym na urlopie w tropikach była. Czasem takie odnoszę wrażenie, bo nie powiedział tego głośno. Za dobra byłam chyba ostatnio... Zapomniał, kto trzyma ster w rękach... Cytat:
|
||
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, ale jeśli ktoś przeważliwiony, to lepiej niech pominie
![]() Cytat:
Jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja wyrażam swoje zdanie, bo cały czas mam nadzieję, że kogoś przekonam. Ale jeśli nie, to nic na siłę. Każdy robi jak mu sumienie (i portfel) pozwala. ![]() Cytat:
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
no bo w sumie 4x4
![]() Miałam wizytę umówioną na 16:15, ale już jest godzinne opóźnienie więc nadal czekam Chyba zwariuję!!!!!!!Ja dzisiaj miałam robić pieczonki (duszonki), ale mi się nie chce. Zostało trochę rosołu, to zupę zrobię pomidorową i już. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-17 o 15:50 |
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam ze spotkania z położną
polecam spotkania ta sama położna przyjdzie do mnie po porodzie i jest na nfz dlatego sobie odpuścimy sr bo różni się tylko tym że na sr są jeszcze ćwiczenia jakieś
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Poz wizycie wszystko porządku serduszko bije pięknie, wyniki krwi mi się poprawiły, hemoglobina wzrosła. USG nie miałam robionego więc, dalej jest dziewczynka Nie prosili mnie o ubezpieczenie ![]() Lekarz nie wystawił mi zaświadczenia, że mogę uczestniczyć w szkole w rodzeni bo niby jak jestem na L4 to nie możne.... Troszkę mnie to zdziwiło no ale cóż. Trudno się mówi. Dostałam skierowanie na glukozę za 2 tyg idę ją zrobić. Położna powiedziała żebym wzięła ze sobą cytrynę, dla zbicia smaku i przygotowała się na siedzenie dłuższe. |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś zimno...
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
gatta bo zapewne jak jesteś na chorobowym to dla zusu są ku temu powody i są przeciwwskazania do brania udziału w sr
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
No też mi się tak zdaje, mam nadzieje że tylko później nie będzie problemu jak zdecydujemy się na poród rodzinny, że trzeba mieć zaświadczenie ze SR. Na razie nie mogę dodzwonić się do SR więc nie wiem...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Jeden sos nie wyklucza drugiego.

Najważniejsze, żeby mi to z mieszkania zabrali. 
tylko wiesz że głodny mężczyzna to jeszcze bardziej zły mężczyzna?
Czasem takie odnoszę wrażenie, bo nie powiedział tego głośno. Za dobra byłam chyba ostatnio... Zapomniał, kto trzyma ster w rękach...