Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 13:54   #1651
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Mi się dzieci w ogóle nie śnią...
Stary 2012-01-17, 13:59   #1652
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

spać mi się chciało, ale jak się położyłam to zasnąć nie mogłam. eh...

wypiłam sobie właśnie kawę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:01   #1653
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
tak, podpisuję się pod tym, może dla niektórych 250 a 400 zł to nieduża różnica i wystarczy nie kupić sobie butów, dla mnie to żywność, nie wyobrażam sobie np nie jeść nic przez tydzień bo zbieram na fotelik. Musimy naprawdę brać pod uwagę to że ktoś może poczuć się gorszy jak ciągle podkreślane jest że zdrowie dziecka się liczy najbardziej, nie kupiłabym sobie butów a kupiłabym fotelik z wyższym atestem, osoba która jest bez pieniędzy czuje się gorsza i wyrodna, bo jak? z czego ona ma sobie odiąć żeby kupić fotelik za 400 zł? nie kupić jedzenia? a może leków jak zachoruje? a może nie iść na wizytę do lekarza.... bierzecie też to pod uwagę.

to nie tylko Twoja opinia, ja wiem że Pandzi właśnie o to chodziło - że nikt z nas nie chce być traktowany jak matka gorszej kategorii tylko dlatego że nie stać nas na coś, bo z pewnością nie znajdzie się w śród nas osoba która nie chciałby kupować tych atestowanych i tych najlepszych rzeczy. Rzeczywistość jest całkiem inna....

Bana nie - ale przypomnij sobie Agata jak leciały ostrzeżenia, za to że ktoś powiedział coś co innym się nie spodobało - czytaj wojna dziewczyny Kontra Martina
Nie zauważyłam żeby ktoś kogoś traktował jako osobę gorszej kategorii przez to, że kupuje tańszy fotelik. To, że ktoś wyraża własną opinię (taką czy inną) nie oznacza od razu, że się wywyższa.
Z drugiej strony można by pokusić się o napisanie, że jeśli ktoś nie umie dyskutować to od razu czuje się szykanowany czy poniżany. A ktoś komu dyskusje przychodzą łatwo, równie łatwo przyjmuje argumenty drugiej strony i podejmuje polemikę. Ale nie oznacza to, że ktoś się z kimś kłóci (bo i takie argumenty padają od czasu do czasu).

Moje posty (bo do nich mogę się odnieść) piszę po to żeby może komuś uświadomić jakie to ważne. Bo wiem, że wiele osób nie jest świadomych czegoś takiego jak testy fotelików.
Ale absolutnie nigdy po po to, żeby wyśmiać czy traktować kogoś gorzej.
Znam rzeczywistość, wiem że świadomość niektórych tematów jest niska, ale nie wynika to z czyjejś złej woli, tylko niektórzy po prostu nie czują potrzeby zgłebiania pewnych tematów. Idą do sklepu i po prostu kupują to co im się podoba. A jeśli to co piszę może komuś nasunąć, podsunąć jakiś pomysł, to będzie mi miło.
Ja jeśli czymś się zajmuję, to staram się dowiedzieć jak najwięcej. Nie umiem iść do sklepu i tak po prostu czegoś kupić. Wcześniej czytam, dowiaduję się, i dzięki temu mogę sobie wyrobić własną opinię na pewne tematy.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dzięki! Dopiero zauważyłam przepis! Raczej będziemy robić z sosem pomidorowym.
Zrób z pomidorowym i beszamelowym, bo to dopiero jest pełen smak Jeden sos nie wyklucza drugiego.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:03   #1654
Tacca
Zakorzenienie

Czy płytki zawsze pakowane są w pudełka na metr?
Mam 2 i pół pudełka, w rozmiarze 25/25cm... To co? Mam 2.5m? Nie chcę dźwigać tego, żeby policzyć ile jest w pudle...
Stary 2012-01-17, 14:09   #1655
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 2 i pół pudełka, w rozmiarze 25/25cm... To co? Mam 2.5m? Nie chcę dźwigać tego, żeby policzyć ile jest w pudle...
Nie są.
Każdy producent pakuje jakąś konkretną ilość płytek, ale nie jest to m2.
Nie masz nic napisane na pudełku?

o
Stary 2012-01-17, 14:10   #1656
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
nie koniecznie.
zobacz na opakowaniu.powinna być informacja o ilości i lub m2.
nie raz jest tak, że w paczce jest 1,33 m2 a nawet i 1,5m2

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-17, 14:12   #1657
Torrini
Raczkowanie

Hello!

Oo nie, kupiłam CIEPŁY - na mych oczach z piekarnika wyciągany, chleb alpejski.
I zjadłam pół...

Ale był pyszny.... jeszcze kakao do tego
Wzięłam się znowu za te książki, będę tak długo wystawiać, aż nie uzbieram 400 zł na maszynę do szycia. A mam nadzieję uda mi się do końca przyszłego miesiąca, bo potem będzie mi juz ciężej, a chciałam małemu poszyć pościele, prześcieradełka.

Do Ikei też chcę zajechać i kupić takie przesłodkie pluszowe babeczki i warzywa, widziałyście?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/

i babeczki i śniadanka... ale to i tak na później

Kurczę miałam się z kuzynką spotkać jeszcze nie zadzwoniła a miała o 10...
I teraz nie wiem, bo jak wezmę się za pranie i prasowanie to 2h z głowy a ja nie lubię tak na części rozkladać.

hahah widzę że moje mężowskie SEPARATOR weszło do języka...
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:13   #1658
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

zastanowiło mnie to - dlaczego nie możesz wyjść do teartu czy do kina?tam są toalety przecież>
z kijami na spacer też nie ma problemu, wręcz dla ciężarnej to duże ułatwienie... a na szpilkach można przecież sobie pochodzić - jak to już niektóre gwiazdy nam udowadniają

co do aluzji - nie czaisz bo nie jesteś od początku. Dla wyjaśnienia wszystko zaczęło się pod koniec pierwszej i trochę w drugiej części kiedy to dziewczyny wymieniając się poglądami nawiązały mały konflikt z Martiną.... ale to długo by opowiadać

Bana nie - ale przypomnij sobie Agata jak leciały ostrzeżenia, za to że ktoś powiedział coś co innym się nie spodobało - czytaj wojna dziewczyny Kontra Martina
pisałam już (kilka razy) - muszę leżeć w domu od dwóch tygodni.

I jestem od początku chociaż nie jestem bardzo aktywnym użytkownikiem wątku
Kojarzę konflikt - że był i że się zakończył i tak mi się właśnie wydawało, że za opinię nikt bana nie dostał. (dlatego mnie zdziwiły te aluzje do banowania użytkowników)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:35   #1659
Gaabbi
Wtajemniczenie

Kurcze, nie lubię tak czekać cały dzień na wizytę Już chciałabym tam być.
Jeszcze mnie od wczoraj jakoś tak dziwnie brzuch pobolewa. Nie wiem czy to z emocji, czy jak.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:40   #1660
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie są.
Każdy producent pakuje jakąś konkretną ilość płytek, ale nie jest to m2.
Nie masz nic napisane na pudełku?
Coś jest napisane...
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nie koniecznie.
zobacz na opakowaniu.powinna być informacja o ilości i lub m2.
nie raz jest tak, że w paczce jest 1,33 m2 a nawet i 1,5m2
Muszę dokładnie pooglądać. Widziałam, że jest o gatunku i modelu.
Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Hello!

Oo nie, kupiłam CIEPŁY - na mych oczach z piekarnika wyciągany, chleb alpejski.
I zjadłam pół...

Ale był pyszny.... jeszcze kakao do tego
Wzięłam się znowu za te książki, będę tak długo wystawiać, aż nie uzbieram 400 zł na maszynę do szycia. A mam nadzieję uda mi się do końca przyszłego miesiąca, bo potem będzie mi juz ciężej, a chciałam małemu poszyć pościele, prześcieradełka.

Do Ikei też chcę zajechać i kupić takie przesłodkie pluszowe babeczki i warzywa, widziałyście?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/

i babeczki i śniadanka... ale to i tak na później

Kurczę miałam się z kuzynką spotkać jeszcze nie zadzwoniła a miała o 10...
I teraz nie wiem, bo jak wezmę się za pranie i prasowanie to 2h z głowy a ja nie lubię tak na części rozkladać.

hahah widzę że moje mężowskie SEPARATOR weszło do języka...
A jakie książki sprzedajesz?

Separator się przyjął znakomicie...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Muszę zrobić czystki w szafach... Wiszą jeszcze moje garsonki i kostiumy z czasów studiów... Nie dość, że już nie modne, to w rozmiar 34 nie wcisnę się za Chiny Ludowe...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Kurcze, nie lubię tak czekać cały dzień na wizytę Już chciałabym tam być.
Jeszcze mnie od wczoraj jakoś tak dziwnie brzuch pobolewa. Nie wiem czy to z emocji, czy jak.
Ja też na 16 chodzę... Dobrze, że wspomniałaś - muszę zadzwonić i się przypomnieć...
Stary 2012-01-17, 14:40   #1661
niunia32
Zakorzenienie

a jaki masz model, pamiętasz? wtedy na necie możesz zobaczyć

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-17, 14:47   #1662
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę zrobić czystki w szafach... Wiszą jeszcze moje garsonki i kostiumy z czasów studiów... Nie dość, że już nie modne, to w rozmiar 34 nie wcisnę się za Chiny Ludowe...

ee tam jeszcze nie wiesz, moja bratowa przy karmieniu tak schudła, że rzeczy z liceum były na nia dobre...wszystko jeszcze przed nami
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:48   #1663
_agata
Zakorzenienie

Wrzucę przepis na ragu z wołowiny, jako sos do lasagne:

Na 4-6 osób (zależy jak bardzo głodne )
300 g mielonej wołowiny dobrej jakości
1 cebula
1 marchew
1 łodyga selera naciowego
garśc siekanej zielonej pietruszki
400 g dojrzałych obranych pomidorów (można dać z puszki)
6 łyżek oliwy z oliwek
szklanka czerwonego wytrawnego wina (można zastąpić bulionem)
skorka z połowy cytryny, drobniutko starta
sol i pieprz
2 ząbki czosnku

Posiekać drobno cebule, marchew, seler i pietruszkę, podsmaza na oliwie na malutkim ogniu, mieszajac przez 30 minut. Tak, tak, 30 minut.
Dodać mięso, mieszając cały czas i smażyć aż zbrązowieje. Nie nalezy dopuścić by sie porobily grudy. Dolewać wino (bulion), dalej mieszając póki nie wyparuje do sucha.
Na koniec pokrojone i obrane pomidory (lub z puszki), sol, pieprz i kawałki skorki z cytryny, samo żółte.
Garnek przykryć, zostawić na maciupkim ogniu (ja jeszcze plytkę kładę pod spód) i dusić.
Ma się gotować minimum 1,5 godziny. Lepiej zajrzeć od czasu do czasu żeby się nie przypaliło.

Sos beszamelowy np. taki, tylko z półtorej porcji: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...,Beszamel.html

400 g makaronu do lasagne

Na dno beszamel, na to makaron (surowy), beszamel, sos mięsny, makaron.... wyjdą 3 warstwy.
Na górze powinien być sos pomidorowy.
Zapiekać ok. 30-40 minut, poukładać plastry mozzarelli i zapiec jeszcze 10 minut.

Smacznego

o
Stary 2012-01-17, 14:56   #1664
Tacca
Zakorzenienie

Nie pamiętam nawet gdzie kupowaliśmy... Trudno, na pudełku nie ma ile m. Niech się faceci sami martwią. Najważniejsze, żeby mi to z mieszkania zabrali.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Agatko... z winkiem... Chyba w sosie można sobie pozwolić...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Muszę jakiś siat poszukać, żeby spakować te łaszki i jutro wynieść do kontenera.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
ee tam jeszcze nie wiesz, moja bratowa przy karmieniu tak schudła, że rzeczy z liceum były na nia dobre...wszystko jeszcze przed nami
To będzie problem: rzeczy z liceum już dawno wywaliłam...
No, ale to pocieszające jest.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Idę pozmywać naczynia i zrobię SOBIE coś do jedzonka. Małża dziś mam w nosie.
Stary 2012-01-17, 14:56   #1665
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam nawet gdzie kupowaliśmy... Trudno, na pudełku nie ma ile m. Niech się faceci sami martwią. Najważniejsze, żeby mi to z mieszkania zabrali.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Agatko... z winkiem... Chyba w sosie można sobie pozwolić...
Ja bym sobie pozwoliła, ale jeśli ktoś ostrożny, to można bulionem zastąpić Chociaż smak już nie ten...

A jak te płytki się nazywają?

o
Stary 2012-01-17, 14:56   #1666
mala77
Zakorzenienie

Wino w gotowaniu traci alkohol. Zostaje tylko smak
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:01   #1667
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zauważyłam żeby ktoś kogoś traktował jako osobę gorszej kategorii przez to, że kupuje tańszy fotelik. To, że ktoś wyraża własną opinię (taką czy inną) nie oznacza od razu, że się wywyższa.
Z drugiej strony można by pokusić się o napisanie, że jeśli ktoś nie umie dyskutować to od razu czuje się szykanowany czy poniżany. A ktoś komu dyskusje przychodzą łatwo, równie łatwo przyjmuje argumenty drugiej strony i podejmuje polemikę. Ale nie oznacza to, że ktoś się z kimś kłóci (bo i takie argumenty padają od czasu do czasu).
.
Agata jestem tu od samego początku, uważnie czytam i jeśli coś mnie zainteresuje to sprawdzam, jeśli mam inne zdanie to tęz mówię to głośno. Nie wytykam palcami i nie mówie o ten tratkuje inne matki jako osoby gorsze, powiedziałam tylko że ktoś może mieć takie odczucia jeśli np pojawia się temat fotelików z resztą poraz nty i ciągle padają te same argumenty, że przy wypadku to dziecko nie ma szans...i tak dalej. Rozumiem że atesty są ważne, rozumiem że coś z crash testów jest lepsze niż to co ich nie przeszło, rozumiem żę bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. Ja tylko powiedziałam, że nie wszystkich na to może być stać i to nie dlatego że jak juz tu kilka razy padło "najwyżej nie kupie sobie butów a fotelik droższy kupię" tylko dlatego że ktoś może nie miec i na te buty. Dla mnie jest tylko niezrozumiałe że niektórzy nie potrafią postawić się też w takiej sytuacji, że nie wszyscy mają wspierające rodziny, przyjaciół, wyprawki część dostaną od znajomych i wtedy mogą rozłożyć budżet inaczej, niektórzy mają już inne dzieci, albo dzieci zdarzyły się nieplanowane w najgorszej sytuacji życiowej i uwierz mi, że można czasami odnieść takie wrażenie po przeczytaniu niektórych postów, że jeśli nie kupisz fotelika z 5 gwiazdkami to co z Ciebie za matka - i podkreślam jeszcze raz nie tyczy się tu konkretnych osób ani Ciebie tym bardziej.
uważam że dobra dyskusja - to porządne argumenty i czasami nawet największego sceptyka można przekonać....

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

Idę pozmywać naczynia i zrobię SOBIE coś do jedzonka. Małża dziś mam w nosie.
tylko wiesz że głodny mężczyzna to jeszcze bardziej zły mężczyzna?
Stary 2012-01-17, 15:02   #1668
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile szt. płytek masz w paczce?
Bo jeśli płytkę masz 25x25 to 4szt wchodzą na metr. Może tak uda Ci się rozkminić ile metrów zostało

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-17 o 15:49
Stary 2012-01-17, 15:09   #1669
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
A jakie książki sprzedajesz?
http://upload.allegro.pl/listing/use...us_id=16087101
I codziennie wrzucam po kilka bo na raz więcej niż 10 to masakra

A mam ich jeszcze koło 100...
Kurczę najgorsze, że te na których bym najwiecej zarobila, to te najukochańsze więc pozbywam się tych przeczytanych lub niemoich po prostu. Miejsca na nie nie ma, bo razem jest ich koło 800
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:14   #1670
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
http://upload.allegro.pl/listing/use...us_id=16087101
I codziennie wrzucam po kilka bo na raz więcej niż 10 to masakra

A mam ich jeszcze koło 100...
Kurczę najgorsze, że te na których bym najwiecej zarobila, to te najukochańsze więc pozbywam się tych przeczytanych lub niemoich po prostu. Miejsca na nie nie ma, bo razem jest ich koło 800

nieźle i tak Ci dobrze idzie...ja nie umiem pozbywać się książke które kupuję więc mam ich sporą gromadę już i niebawem - ponieważ mieszkam na wynajętym będę musiała chować je do pudeł
Stary 2012-01-17, 15:20   #1671
karozka
Raczkowanie

Cytat:
tak, podpisuję się pod tym, może dla niektórych 250 a 400 zł to nieduża różnica i wystarczy nie kupić sobie butów, dla mnie to żywność, nie wyobrażam sobie np nie jeść nic przez tydzień bo zbieram na fotelik. Musimy naprawdę brać pod uwagę to że ktoś może poczuć się gorszy jak ciągle podkreślane jest że zdrowie dziecka się liczy najbardziej, nie kupiłabym sobie butów a kupiłabym fotelik z wyższym atestem, osoba która jest bez pieniędzy czuje się gorsza i wyrodna, bo jak? z czego ona ma sobie odiąć żeby kupić fotelik za 400 zł? nie kupić jedzenia? a może leków jak zachoruje? a może nie iść na wizytę do lekarza.... bierzecie też to pod uwagę.

to nie tylko Twoja opinia, ja wiem że Pandzi właśnie o to chodziło - że nikt z nas nie chce być traktowany jak matka gorszej kategorii tylko dlatego że nie stać nas na coś, bo z pewnością nie znajdzie się w śród nas osoba która nie chciałby kupować tych atestowanych i tych najlepszych rzeczy. Rzeczywistość jest całkiem inna....
Cytat:
Agata jestem tu od samego początku, uważnie czytam i jeśli coś mnie zainteresuje to sprawdzam, jeśli mam inne zdanie to tęz mówię to głośno. Nie wytykam palcami i nie mówie o ten tratkuje inne matki jako osoby gorsze, powiedziałam tylko że ktoś może mieć takie odczucia jeśli np pojawia się temat fotelików z resztą poraz nty i ciągle padają te same argumenty, że przy wypadku to dziecko nie ma szans...i tak dalej. Rozumiem że atesty są ważne, rozumiem że coś z crash testów jest lepsze niż to co ich nie przeszło, rozumiem żę bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. Ja tylko powiedziałam, że nie wszystkich na to może być stać i to nie dlatego że jak juz tu kilka razy padło "najwyżej nie kupie sobie butów a fotelik droższy kupię" tylko dlatego że ktoś może nie miec i na te buty. Dla mnie jest tylko niezrozumiałe że niektórzy nie potrafią postawić się też w takiej sytuacji, że nie wszyscy mają wspierające rodziny, przyjaciół, wyprawki część dostaną od znajomych i wtedy mogą rozłożyć budżet inaczej, niektórzy mają już inne dzieci, albo dzieci zdarzyły się nieplanowane w najgorszej sytuacji życiowej i uwierz mi, że można czasami odnieść takie wrażenie po przeczytaniu niektórych postów, że jeśli nie kupisz fotelika z 5 gwiazdkami to co z Ciebie za matka - i podkreślam jeszcze raz nie tyczy się tu konkretnych osób ani Ciebie tym bardziej.
uważam że dobra dyskusja - to porządne argumenty i czasami nawet największego sceptyka można przekonać....
Nie mogłabym napisać tego lepiej

Ehh idę coś porobić, nie mam siły kiedy to się skończy

Dzieciak zwiększył swój zasięg, kopie coraz silniej, wyżej a teraz też w drugą stronę brzucha
Stary 2012-01-17, 15:20   #1672
kapukat
Zakorzenienie

a to przepis na pączki mojej mamy

Pączki

Składniki:
1 kg mąki
6 żółtek w tym całe jajko
5 – 6 łyżek oleju
0,5 litra mleka
zapach rumowy
10 dak drożdzy
15 dak cukru
1 kieliszek spirytusu

Wykonanie:
Skórkę z cytryny ścieramy do ciasta, sok wyciskamy. Ubijamy ciasto aż będą bąbelki

Zarobienie drożdży – z 0,5 litra mleka odlać trochę. Podgrzać, wymieszać dokładnie drożdże z łyżką mąki i z 2 łyżkami cukru
Stary 2012-01-17, 15:22   #1673
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sobie pozwoliła, ale jeśli ktoś ostrożny, to można bulionem zastąpić Chociaż smak już nie ten...

A jak te płytki się nazywają?
Nie am pojęcia, jest liczbowy symbol. Odechciało mi się wnikać...
Ja sobie na winko pozwolę w jedzonku w takim razie. TYLKO MĄŻ MUSI KUPIĆ... Czyli nie dzisiaj... I do spaghetti będę dawać...
Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
GOOD NEWS!!!
Cytat:
tylko wiesz że głodny mężczyzna to jeszcze bardziej zły mężczyzna?
A... Ryzyk fizyk. Ostatnio jest zmęczony i fochy stroi. Myśli, że jak jestem na zwolnieniu, to tak jakbym na urlopie w tropikach była. Czasem takie odnoszę wrażenie, bo nie powiedział tego głośno. Za dobra byłam chyba ostatnio... Zapomniał, kto trzyma ster w rękach...
Cytat:
Bo jeśli płytkę masz 25x25 to 4szt wchodzą na metr kwadratowy. Może tak uda Ci się rozkminić ile metrów zostało
Koło 10 chyba musiałabym podnieść i karton rozerwać...
Stary 2012-01-17, 15:41   #1674
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ale jeśli ktoś przeważliwiony, to lepiej niech pominie

Cytat:
Ale z drugiej strony można też odnieść wrażenie, że jak ktoś chce kupić fotelik z atestami odmawiając sobie tych butów, to uznawany jest za kogoś kto się wywyższa i traktuje tych, których po prostu nie stać za gorszych.
Jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ja wyrażam swoje zdanie, bo cały czas mam nadzieję, że kogoś przekonam. Ale jeśli nie, to nic na siłę. Każdy robi jak mu sumienie (i portfel) pozwala.

Cytat:
Bo jeśli płytkę masz 25x25 to 4szt wchodzą na metr kwadratowy. Może tak uda Ci się rozkminić ile metrów zostało
25x25, to na metr trzeba 16 płytek

o
Stary 2012-01-17, 15:49   #1675
Gaabbi
Wtajemniczenie

no bo w sumie 4x4
Miałam wizytę umówioną na 16:15, ale już jest godzinne opóźnienie więc nadal czekam Chyba zwariuję!!!!!!!

Ja dzisiaj miałam robić pieczonki (duszonki), ale mi się nie chce. Zostało trochę rosołu, to zupę zrobię pomidorową i już.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-17 o 15:50
Stary 2012-01-17, 16:11   #1676
śliweńka
Zakorzenienie

wróciłam ze spotkania z położną
polecam spotkania
ta sama położna przyjdzie do mnie po porodzie i jest na nfz
dlatego sobie odpuścimy sr bo różni się tylko tym że na sr są jeszcze ćwiczenia jakieś

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:48   #1677
GaTTa
Raczkowanie

hej

Poz wizycie wszystko porządku serduszko bije pięknie, wyniki krwi mi się poprawiły, hemoglobina wzrosła. USG nie miałam robionego więc, dalej jest dziewczynka
Nie prosili mnie o ubezpieczenie
Lekarz nie wystawił mi zaświadczenia, że mogę uczestniczyć w szkole w rodzeni bo niby jak jestem na L4 to nie możne.... Troszkę mnie to zdziwiło no ale cóż. Trudno się mówi.
Dostałam skierowanie na glukozę za 2 tyg idę ją zrobić. Położna powiedziała żebym wzięła ze sobą cytrynę, dla zbicia smaku i przygotowała się na siedzenie dłuższe.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:48   #1678
Tacca
Zakorzenienie

Jakoś zimno...
Stary 2012-01-17, 16:50   #1679
śliweńka
Zakorzenienie

gatta bo zapewne jak jesteś na chorobowym to dla zusu są ku temu powody i są przeciwwskazania do brania udziału w sr

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:02   #1680
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
gatta bo zapewne jak jesteś na chorobowym to dla zusu są ku temu powody i są przeciwwskazania do brania udziału w sr
No też mi się tak zdaje, mam nadzieje że tylko później nie będzie problemu jak zdecydujemy się na poród rodzinny, że trzeba mieć zaświadczenie ze SR. Na razie nie mogę dodzwonić się do SR więc nie wiem...
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości