|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
BAN stały
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
jestę wieszczę
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
Co w związku z tym? To im się bardzo chwali, różnorodność jest w cenie. Napisałam zastrzeżenie o albinosach, bo mi się nasunęło. Sarnami się niespecjalnie interesuję, cieszę się natomiast, że Ty zaktualizowałeś moją wiedzę. Poważnie. Lubię się dowiedzieć czegoś nowego. Widzisz, ja miałam dziwną panią chemiczkę, bo nam o tym nie powiedziała. Już wiem, kogo nazwać idiotą. Jutro pójdę do pani i jej wygarnę ![]() Oczywiście, że tak. Jednak analogicznie : Powiedziałeś, że dla zdrowego faceta hetero seks jest najważniejszy. Ja znam wyjątki i nie tylko ja. Tu też mowa była o zdrowych dzieciach, co domyśliłam się z treści informacji. Wśród zdrowych dzieci jest to raczej typowe, co zaznaczyłam. Wiadomo, że chore rozwijają się inaczej. Mam kuzyna z zespołem Downa. Powiem Ci, że teraz (ma 20 lat) jest niemal samodzielny. Pracuje, skończył zawodówkę, ma zainteresowania i przyjaciół. Więc i wszystkie dzieci z zespołem Downa nie rozwijają się tak samo. Ależ skąd. Wystarczy napisać, że zwykle występuje taka odmiana, ale zauważono też rzadko inne umaszczenie. Interesują Cię tylko te, które występują najczęściej. Najczęściej u nas występują wiewiórki rude, ale czy to znaczy, że każda wiewiórka jest ruda? Nie. Idąc Twoim tokiem rozumowania - jak mu się odda, to przecież on zrobi wszystko, żeby to osiągnąć znowu. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Ps. To ja z przyjaciółką też się zgłaszam, jako nie lubiące pocałunków.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | ||||
BAN stały
|
W związku z tym nie możemy się dogadać. Ty twierdzisz, że jak jest wyjątek, to nie ma reguły. Dla mnie takie stanowisko to bzdura, bo gdyby nie wyjątki to świat nie byłby taki różnorodny, a ewolucji by nie było.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mu się odda to sobie będzie bzykał, ale nie otrzymując od niej nic więcej odejdzie, gdy seks z nią mu się znudzi lub, gdy na swojej drodze napotka równie atrakcyjną seksualnie dziewczynę, którą jednocześnie będzie interesowało to, czego on pragnie od niej poza seksem, a która nie będzie miała oporów by mu to ofiarować. To jest mój tok myślenia czemu już wielokrotnie dałem wyraz poczynając od 80 postu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
W szkole rozmawia się o ogólnikach. O szczegółach rozmawia się na wybranych profilach w LO lub na studiach. Tak, ale idąc tym tokiem rozumowania, nie możemy powiedzieć, że wszystkie dzieci są zdrowe, bo są też dzieciaki chore. Poza tym myślę, że rodzice dziecka upośledzonego nie sięgną po książkę o dzieciach zdrowych, bo po co im to? Człowiek chce seksu, o ile nie jest aseksualny, lub nie ma przykrych doświadczeń. To od człowieka zależy, jakie miejsce w hierarchii zajmie seks u niego, bez względu, czy jest mężczyzną czy kobietą. Koniec. Kropka. Nie wiem, czy na każdym. Nie znam wszystkich ludzi i nie czytam o wiewiórkach. Nie przekręcam, tylko wyciągam wnioski. No to facet ten nic się nie różni od tej kobiety, którą bzykał. Skoro nic więcej poza seksem nie dała, znaczy, że też chciała tylko seksu. Fajny układ.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przekręcasz i dlatego wnioski są nie moje i w dodatku do bani. Jak to w logice - błędne przesłanki błędne wnioski. Fajny pod warunkiem, że Mikadoo takiego chciała, a facet przyszedł do niej wyłącznie po seks. Jak ona lub on chcą czegoś więcej to układ nie jest fajny i nie potrwa długo. Warto żeby o tym wiedziała, to uniknie rozczarowań. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
chyba mój post został przez Ciebie, eosie, przeoczony, więc zwracam się do Ciebie z prośbą ustosunkowania się/odpowiedzenia na mój post nr 477, a dokładniej na pierwszą jego część. żadnej pw nie dostałam, więc czekam na te dowody mojego przekręcania Twoich słów z naszej ostatniej wymiany zdań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
To czemu z uporem maniaka piszesz "WSZYSCY" "DLA KAŻDEGO" skoro to nieprawda? Napisz "większość" to nikt się skrzywdzony nie powinien poczuć. Mam dwa pedały przy rowerze. Niestety nie uprawiają seksu. Mężczyzna jest człowiekiem. Bo wiem o nich tyle, że nie każda jest ruda. To akurat fakt i tego chyba negować nie będziesz? Nie. Owszem, związek musi opierać się na podobnych wartościach i zapatrywaniach na pewne zasadnicze kwestie.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam pisałeś,że na odpowiednią kobietę warto czekać - to by oznaczało,że wstrzymujesz się z seksem bo wiesz,że to ta, a nie najpierw z nią śpisz a potem czekasz aż Cię ujmie (lub nie) jej charakter ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisze ci "WSZYSCY faceci najbardziejszo lubiom ogurki kiszone i shab! CHCOM GO CODZIĘN" a potem będzie siedział i zacieszał michę, jak ktoś się z nim nie zgodzi ![]() ominie argumenty, a na kwestie zwiazane z wielkością ogórka oraz pieczystości schabu będzie dalej pisał te swoje trolleriady - wyciągnie nawet jakieś artykuły z 2001 z wp.pl, oraz artykuł naukowy w 'fakcie' z 13 paździerwca 1410r. które bezsprzecznie potwierdzą jego tezy - i dyskusja się toczy ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-16 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie pytania w temace wątku Eos na pewno może podziękować feministkom,że dzięki nim teraz się może z nami wykłócać - a tak byśmy teraz pierogi lepiły i by nas chłopy do kompjutora nie puściły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | ||||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I myślę, że stwierdzenia typu „powinnaś przytyć”, „powinnaś się mocniej malować”, „powinnaś zrobić coś z włosami”, „powinnaś zacząć ćwiczyć pośladki” nie byłyby wcale lepiej przyjęte niż „powinnaś schudnąć”. Dlaczego? Dlatego, że sugerują, że obecnie kobieta się facetowi nie podoba, jest nieatrakcyjna/mało atrakcyjna. I do tego są powiedziane na zasadzie „nie podoba mi się twój wygląd, weź coś z nim zrób, bo źle teraz wyglądasz” co miłe nie jest... No i wszystko zależy od tego jak ktoś coś powie. Gdyby ktoś w formie rozkazu powiedział mi, że powinnam schudnąć, to bym go z miejsca wyśmiała. Gdyby ktoś z troski powiedział, że powinnam zrzucić parę kilo, pewnie bym się przejęła. A już na pewno bym się nie obraziła ![]() Cytat:
![]() Skąd wiesz, że jedynie fizyczną intymność dzieli ze mną i tylko ze mną? Zwłaszcza, że sama napisałam, że nie tylko łóżko dzieli ze mną i tylko ze mną? Poza tym, tak jak myślami może się podzielić z księdzem czy kumplem, tak i fizycznością mógłby się podzielić z prostytutką. Niemniej z tego, co wiem to nie dzieli się pewnymi myślami nawet z kumplami (o księżach nie wspomnę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A że komuś może to nie wystarczać, to mnie nie dziwi. Niemniej potrzeba seksu z drugą osobą, to już potrzeba wyższa. Tak samo jak potrzebą wyższą jest zjedzenie pysznego obiadu w restauracji, mimo że zaspokoić głód można i ziemniakami z surówką, w domu.
![]() |
![]() |
#493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Ano nic Ci do tego. ![]() 3 i 5. Raczej się nie dogadamy, bo wychodzimy z odmiennych założeń. Ty nadal będziesz rościć sobie prawo do wypowiadania się w imieniu całego męskiego gatunku, który, Cię do tego nie upoważnił. Gdyby przyjąć za dogmat , że facet rzeczywiście na początku chce od kobiety tylko seksu, bo inne potrzeby realizuje na zewnątrz, to spełnienie przez kobietę potrzeby seksu łącznie z pozostałymi potrzebami nie stanowiłoby wystarczającej przesłanki dla faceta, aby się ustatkować. Po co facet miałby wchodzić w poważny związek, skoro układ ff zapewniałby mu seks a świat zewnętrzny pozostałe potrzeby? Chyba że, zapomniałeś o jakimś brakującym elemencie, wstydliwej dla niektórych facetów potrzebie miłości i bliskości, która ma decydujące znaczenie w decyzji o ustatkowaniu się? 4. Czekam na odpowiedź. 6. Permanentny błąd Twojego rozumowania polega na swoistej dychotomii myślenia. Zakładasz a priori występowanie fundamentalnych różnic pomiędzy potrzebami kobieti mężczyzn. Nie przyjmujesz do wiadomości, że pewne podstawowe potrzeby są tożsame dla wszystkich ludzi bez względu na płeć, choć mogą oczywiście różnić się ze względu na ich hierarchię czy sposób realizacji, ignorujesz posty zadające kłam Twojej teorii, jak choćby ten: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=387 Eos, Ty naprawdę twierdzisz, że faceci potrzebują tylko bliskości w sensie fizycznym sprowadzonej do mechanicznego seksu i nie zależy im na bliskości w sensie psychicznym (zrozumienie, nadawanie na tych samych falach, porozumienie dusz, zaufanie, przywiązanie)? Dla mnie brak potrzeby bliskości psychicznej w związku z ukochaną osobą świadczy o jakimś okaleczeniu emocjonalnym i szczerze powiedziawszy nie znam mężczyzn tak wyzutych z uczuć. Oczywiście nie każdy facet otwarcie okazuje te uczucia, bo presja społeczna i silnie wyryte przez patriarchalne wychowanie wzorce zachowań tłumią w nim jakąkolwiek ekspresję uczuciowości, jednak przy bliższym poznaniu duża część facetów wychodzi z tej skorupy i potrafi okazać uczucia i emocje. 7. Trudno. Mnie też się jakoś nie chce Cię przekonywać. Zresztą głowa mnie boli... ![]() ![]() 8. Za to słowa piewców patriarchatu niosą ożywcze tchnienie oryginalności i świeżości zwłaszcza w części odnośnie tzw. natury i podrzędnej roli kobiety ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=584027 Brzmi znajomo?
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
jestę wieszczę
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w sejmie nie znajdziesz solidarności ani żeńskiej ani męskiej (na przykład tacy ziobryści raczej niewiele mają wspólnego z feministkami ![]() ![]() 2. Gdybym nie wierzyła, że mój obecny partner nie przejdzie pomyślnie przez ten test wytrzymałościowy ![]() ![]() ![]() 3. Chyba łatwiej wymienić, czego nie byłabym w stanie poświęcić dla partnera. Dla nikogo nie zrezygnuję z siebie, ze swojej godności, zasad i wartości wyznawanych w życiu. Resztę mogę poświęcić, jeśli będzie to konieczne, zasadne, racjonalne, właściwe i jeśli będzie warto.
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-01-17 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiesz,że skoro się na sejm powołujesz to przykłady męskiej solidarności możesz mnożyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | ||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Może jednak są hetero? Ale nie każdy człowiek jest mężczyzną, a to o potrzebach mężczyzn, a nie ludzi jest wątek. Szukasz na siłę ripost? Tzn., że z błędnych przesłanek można wyciągnąć logiczne wnioski? Cytat:
Tak bym napisałam, gdybym był czepliwą Bananalamą. Ale nie jestem i jako rozsądny człowiek wiem, że masz rację, bo tak właśnie powinno być, aby związek był udany, a wyjątki od Twojej reguły nie są dla naszych rozważań istotne. Ale w tym co wcześniej napisałem jest całkiem inne zagadnienie, nad któym przeszłaś obojętnie. Ja nie miałem na myśli wspólnych wartości i zapatrywań. Ja napisałem wprost, że jak facet chce od niej zaspokojenia pozostałych ważnych potrzeb poza seksem, to ona musi to zrobić, bo inaczej zostanie jej tylko śpiewanie razem z Korą: 'Podaję Ci rękę, ty mówisz że mało Podaję Ci usta, ty prosisz o więcej Oddaję Ci serce, oddaję Ci ciało Ty czekasz i mówisz, to mało, to mało Masz oczy marzące, i styl bycia luźny Na pozór łagodny, okrutny jesteś i próżny Kiedy zechcesz jestem, gdy zechcesz odchodzę Czego pragniesz jeszcze, bym mogła z Tobą być Tak mało zostawiłam, sobie do obrony Ty nienasycony, wciąż nienasycony Oddałam Ci serce, oddałam Ci ciało Odchodzisz i mówisz, mało...' Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nieco inaczej może być w sytuacji, gdy np. dziewczyna z chłopakiem razem studiują w jednej grupie, razem się uczą, robią jakieś wspólne projekty. Zero fascynacji, ale spotykają się, rozmawiają, bo tak wyszło. Wtedy kolejność może być inna i facet może dojrzeć do uczucia dostrzegając najpierw piękno kobiecego wnętrza i stwierdzić, że ta kobieta spełnia wszystkie jego potrzeby, a gdy do nich dojdzie udany seks, to związek gotowy. Ale trudno w takiej sytuacji powiedzieć, że facet przyszedł/podszedł do kobiety, prawda? Po prostu los ich połączył bez udziału z jego strony. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W jakich sytuacjach pewny siebie człowiek używa trybu przypuszczającego mówiąc o sobie??? Cytat:
Więc nie pasuje do wątku. Ale również wtedy, gdy nie jest pewny. W takiej sytuacji żart pozwala się facetowi wycofać ze swoich słów w przyszłości. Pamiętaj o tym! Cytat:
1. I dzisiaj też ją stosują wyłącznie 'nobliwe, wstydliwe i pełne zahamowań patriarchalne żony'? Dzisiaj kobiety nie odmawiają seksu? 3. Z pewnością nie. 6. Przytoczony post oznacza, że Ereina ma takie potrzeby i tyle. Nie zaprzecza temu, że mają je faceci i, że seks stoi na pierwszym miejscu. Nie odpowiedziałem, bo co mnie w tym wątku obchodzą potrzeby Ereiny? Ja pytałem o potrzeby faceta Ereiny. 8. Nie podpisałbym się pod tym o czym świadczy chociażby fakt, że nie zabierałem głosu w tamtym wątku. Cytat:
2. Faceci jak są z kobietą, to potrzebują również bliskości, ale nie tak bardzo jak seksu, lojalności i wsparcia. Bliskość też jest fajna, ale ma dla nas również inne znaczenie. Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok. 3. Zrozumienie, nadawanie na tych samych falach, porozumienie dusz, to sprawy bardzo dla faceta istotne, ale istotniejsze jest wsparcie. Ty nie musisz faceta rozumieć, ale masz go wspierać. Jeśli w trakcie jego politycznego sporu z wujkiem Stefanem na imieninach u cioci powiesz - 'Kochanie bardzo dobrze rozumiem Twoje zniecierpliwienie i wzburzenie, ale to wujek ma rację, a Ty gadasz bzdury', to wbijasz facetowi nóż w plecy i ma gdzieś Twoje zrozumienie. Ty masz go wspierać więc albo nie mów nic, albo stań po jego stronie od razu, albo po powrocie do domu powiedz, ze wujek to idiota. Jeśli straci pracę nie musisz rozumieć jak mu ciężko, nie musisz rozumieć co czuje, nie musisz mu współczuć. a najlepiej wcale o tym z nim nie gadaj i nie szukaj porozumienia dusz. Ty stój za nim murem i wierz w niego. Wspieraj go, gdy wychodzi szukać pracy i, gdy wraca do domu nie znalazłszy tej pracy. Jeśli będzie wiedział, że w domu stoi za nim mur, o który może się zawsze oprzeć, za który może się schować, to będzie ok nawet, gdy wiersze będziecie za każdym razem interpretować odmiennie. A, gdy na innych imieninach u innej cioci ktoś mu zarzuci, że za mało się stara szukając pracy, to nie przytakuj tylko go broń zamiast rozumieć jak mu ciężko. 4. Zaufanie to tylko jeden z elementów mojej 'lojalności' i o tym już pisałem. 5. Przywiązanie dla mnie nie jest potrzebą tylko stanem, który się sam z czasem wytwarza. 6. To wszystko co napisałem nie zmienia faktu, że najważniejszy jest czysty, zwykły, prymitywny seks dający orgazm i całą resztę można o kant tyłka rozwalić jak go nie ma. 7. Nie pisz 'Eos, Ty naprawdę twierdzisz, że ... TYLKO bliskości w sensie ... ', bo ja tak nie twierdzę i NIGDY nie twierdziłem czemu dałem już wyraz w poście 80 i co prostuję w co drugim poście również Twoim. Z jednej strony jawisz mi się jako inteligentna, oczytana, błyskotliwa osóbka, a za chwilę dochodzę do wniosku, że nie zdałaś testu gimnazjalnego na rozumienienie tekstu. Przyłóż się! |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. W poprzednich też wierzyłaś i też wydawało Ci się, że Wam po drodze. 3. W zasadzie mogę się podpisać pod tym co napisałaś. Ale cały haczyk mieści się w definicjach słów: 'konieczne, zasadne, racjonalne, właściwe' i 'warto', prawda? Jak rozumiem jeśli żłobek, czy przedszkole dla 4, 5 latka plus pani do sprzątania będą kosztowały razem mniej więcej tyle ile będziesz zarabiać zawodowo, to zrezygnujesz z pracy, bo to nie będzie racjonalne, czy tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za znawcę arkanów logiki się nie kreuj, bo się już we własnym wątku na tym przewalasz ![]() A wy dziewczyny - jeśli podajecie przykłady z naokoła, że "mój to jest taki", albo "znajomy to jest jeszcze owaki" - to trafiacie kulą w płot, bo go takie przykłady guzik obchodza. Nie pasują do schematu. I do jego "wizji" (astralnych). Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-17 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przez takie głupie teorie jakoby mężczyzna był wzrokowcem a kobieta nastawiona na zmysł słuchu - podchodzą na ulicy stare, obleśne dziady wielce zdziwione,że się któraś nie chce umówić ![]() A chęć dobrania się do majtek (tudzież bokserek) jest powszechna dla obu płci - wszak to nas różni i właśnie ta chemia nas przyciaga ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzisz to co chcesz widzieć |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Zapewniam Cię, że pedały przy moim rowerze są martwą naturą. Tak martwą, że egzystują bez rozmnażania. Nie muszę, sam się podkładasz. Żal było nie skorzystać. W Twoim wypadku z każdej bzdury można wyciągnąć wnioski, które Ci odpowiadają. Skoro znasz to dobrze. Znaczy, że nadal "przeciwieństwa się przyciągają". Mi chodziło o zapatrywania w stylu: kobieta chce faceta na seks tylko, a facet chce stworzyć rodzinę. Czy taki związek ma sens, czy da się go stworzyć, skoro on się zakochał, a ona po jednej nocy mówi "sajonara"? Chyba nie... O podejście tego typu mi chodziło. Co do innych różnic, to ja mam w rodzinie przykłady ludzi, którzy o mało się nie pozabijają, bo on chce wychować dzieci ateistów, a ona katolików. Dla mnie to arena walki, dla nich związek, a skoro im z tym dobrze, to mi nic do tego. Oj, chyba coś Ci nie wyszło Eosku z łapaniem, bo zamiast doprecyzować o co mi chodzi, rzucasz się jak wesz na grzebieniu. Wyżej napisałam o co mi chodzi. Związki, gdzie ciągle się ludzie zgadzają policzę na palcach jednej ręki. Musi to na Rusi. Jak ona nie chce związku, to mają fajny układ z seksem w tle. Większość moich znajomych poczułoby się oburzonych, gdyby po zagadaniu do niej, dziewczyna spytała, czy chcą seksu. Nie dlatego, że są aseksualni, tylko nie jest to ich najważniejszą potrzebą. Gdyby było, nie wahaliby się, gdy podchodzi do nich najpiękniejsza dziewczyna w barze. Co w sytuacji, gdy mówię facetowi, że nie ma co liczyć na seks, bo ja tego nie chcę, a on od 6 lat przy mnie trwa? Gdy ktokolwiek, kobieta czy mężczyzna, widzi kogokolwiek, zawsze najpierw ocenia wygląd. To żadna tajemnica. Jak mam ocenić charakter kolesia w ciągu minuty? Widzę natomiast jego fajną klatę, niezły tyłek itp. Wystarczy jednak, że odezwie się gwarą śląską i czar pryska ![]() O, czyli w tym przypadku seks nie był jego pierwszą potrzebą, no ciekawe, ciekawe. Jak powiedziałam byłemu w żartach, że ma zakola jak Radosław Majdan, to się obraził ![]() Masz rację, po co mi mąż. Wibrator nie gdera, nie tyje w okolicach brzucha, nie beka przy telewizorze i nie trzeba po nim sprzątać. Dzisiaj kobieta potrafi powiedzieć : nie mam ochoty. Co więcej, nauczyliśmy się, że facet też może nie mieć ochoty i też może to zakomunikować. To czemu, czemu ja trafiam na zupełnie innych?! Panowie, co z Wami? Ach, wiem, to przez te wredne feministki. Chodzą i rozkładają wszędzie cebulę. Bądź łaskaw mówić : "ja potrzebuję seksu bardziej niż bliskości".
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Konto usunięte
|
Tak, Eos, faceci mniej czują. Dowodzi tego Werter, masa innych poetów oraz przykłady z życia, wśród moich przyjaciół płci męskiej, niesamowicie mocno przeżywających wiele sytuacji, w tym zawodów miłosnych.
Troszkę nie rozumiem. Twoje obserwacje dowodzą o tym jaka jest rzeczywistość, ale nasze obserwacje już nie? Nasi znajomi to ułamek procenta wyjątków, a twoi znajomi to 99% społeczeństwa? (Wyżalenia na forum to kiepski argument, kino też - bo błagam, wcale nie wszystkie kobiety płaczą na filmach. Podpierasz się stereotypami które bardzo często mijają się z prawdą.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mogę z Tobą tak rozmawiać jak chcesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
z logiki widzę kulejesz. Bananalama nie mogła pisać o niewidomych, bo oni nie widzą, a ona pisała o osobach widzących. duuuuh...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
jestę wieszczę
|
Napisałam "widzi kogokolwiek" czyli wykluczam niewidomych. Jeżeli znasz przykład osoby widzącej, u której na pierwsze wrażenie (5 sekund) nie wpływa wygląd, chętnie z nią porozmawiam, by zweryfikować swoje poglądy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.