Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 15:04   #421
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agawo ja tez czasem mam nawal wodnego sluzu, to chyba normalne... Tez ostatnio panikowalam przez to . Pochwal sie wozkiem
ja mam to samo z nawałem śluzu taki wodnisty bezbarwny czasem aż się dotykam czy tak czasem nie przesiąkłam bo takie dziwne uczucie. Ale skoro macie też tak jak ja to wydaje mi się że to normalne. My mamy bardzo podobne terminy porodu więc może za nie długo zacznie się coś dziać

Nikotynka współczuję na prawdę takich wizyt jesteś silna dziewczyna Podziwiam

agawoo gratulacje zakupu wózka

Jakie mam dzisiaj napady ciepła jakbym miała sie ugotować - jaki ten dzień jest dziwny

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:04   #422
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

A jakby ktoś nie widział, mój mały model dostępny w klubie
Stary 2012-01-17, 15:06   #423
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ech, współczuję. Rozumiem że zwracanie uwagi nic nie daje?? Moja mama mieszka ze mną, czasem się trochę powtrąca ale jak stanowczo powiem że nie to daje spokój i mam nadzieję że tak będzie z małym, tym bardziej że sama mówi że to rodzice powinni wyrabiać sobie swoje metody. A TŻ niech się obraża, w końcu mu przejdzie, tym bardziej że teściowa jakieś fochy ma nieuzasadnione, przecież cierpisz, przystosowujesz się sama do nowej sytuacji, a ona jeszcze opieki nad sobą wymaga, no sorry ale trochę pomyślunku. Nie przejmuj się nią, ja staram się taką dewizę stosować do mojej, choć wiem że to czasem jest bardzo trudne.

O to ja mam takie odczucie czasem.
To dobrze że przeszło bo pamiętam że masz plan iść w czwartek na wizytę i może wtedy zostać. A ty chodzisz do Rydygiera na wizyty, czy do lekarki z Rydygiera ale gdzie indziej?
Ja mam farta że mąż sam sobie o wolnym decyduje, ale niefarta bo musi czasem jeździć w delegacje i to daleko i może wtedy zacznę rodzić, ale zaklepałam mamę jako drugą osobę tow.

Na mnie, o dziwo, działa jeszcze herbata mocna (może dlatego że prawie wcale jej nie piję).
Do Rydygiera na wizyty

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:06   #424
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
orzechy jem ciągle, teraz jabłko z wodą i nic , zjem może jogurt i mam w domu xennę extra, brała może któraz w ciąży? bo nie wiem czy mogę a brzuch mnie pobolewa i nic a to dopiero 34 tyg skończone
jabłka z wodą Ja pamietam jeszcze od dziecka ze tak nie wolno mieszac bo się skretu kiszek dostanie nie wiem moze sie mylę .
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Mała niebardzo chce ssać, pokarmu mam mało, laktatory mam dwa ale najlepiej mi idzie ręcznie - czyli wszystko razem. Historia się powtarza z Alą było to samo wrrrrr.
Kochana nie poddawaj sie. U mnie troche inaczej bo mama chce ssać i to nawet za bardzo i mi rani sutasy a pokarmu też mam mało

I jak położna?? była już?? pomogła?? (sorki jak przeoczyłam)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:08   #425
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja miałam uczucie jakby mi ktoś rurę wsadził i ona tak naciskała z podbrzusza do pochwy a w niej było tak pusto

Wyliczyłam sobie że moge w następny weekend rodzić bo mąż ma wtedy wolne
aha, czyli nie jakieś kłucie i naciąganie w pochwie , bo ja mam kłucia jakieś i takie jakby naciąganie i czuję jakby mi tam coś napierało

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Moja Milenkę dalej meczy brzuszek

Dzisiaj w nocy zwróciła całe mleko

Dzisiaj tż mi przywiezie jakies krople na kolki od siostry, mam nadzieję ze pomoga, ale i tak profilaktycznie masuję brzuszek i cały czas odbijam, robie przerwy w karmieniu i klepię po pupci i masuję po pleckach.
Moja szwagierka kładła często Maluszka na boczek i nożkę my zginała do brzuszka i to też pomagało, poza tym masaże brzuszka i właśnie te przerwy w karmieniu na odbicie ponoć też dobre były.
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ,że klucia w pochwie ,ale skurcze pewnie też ją rozwieraja

Ja umyłam szafki w kuchni ,położyłam się bo sie tym strasznie zmęczylam i dostałam jednego ktortkiego mega bolącego skurcza i pewnie tyle tego na dzisiaj dziękujemy
o właśnie takie kłucia mam i ciągnięcia... hm....
a ja nie wiem kiedy mam i czy mam skurcze bo czasem czuję jakbym miała zaraz okres dostać, takie śmienie a czasem jak w okresie ale czy to skurcze?
heh Ty też bez sprzątania się obejść nie umiesz? ja mam podobnie,leżę i myślę co zrobić, co trzeba itd...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Właśnie teraz nic już się nie sączy, a gdyby pęcherz był pęknięty to sączyłyby się cały czas ... Nie wiem, leżę na razie i nic się nie dzieje ...
nieciekawie jak Ci tam coś tak bardzo leciało, a do swojego lekarza możesz zadzwonić zapytać przynajmniej? bo wiesz w czasie oddawania moczu mogło sporo też wypłynąć...
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:12   #426
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
jabłka z wodą Ja pamietam jeszcze od dziecka ze tak nie wolno mieszac bo się skretu kiszek dostanie nie wiem moze sie mylę .
Nigdy od tego nie dostałam skrętu, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia organizmu

Cytat:
Do Rydygiera na wizyty
O to fajnie, zawsze masz szpital pod ręką i już go znasz. Ja mogłam chodzić do Madurowicza, ale wybrałam przychodnię co najbliżej do niej miałam i niestety, trafiła mi się wiedźma a nie lekarz i już nie ryzykowałam tylko poszłam do dr z polecenia i teraz płacę kasiorę co miesiąc, ale chociaż nie aż tak bardzo wielką.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:13   #427
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

Moja szwagierka kładła często Maluszka na boczek i nożkę my zginała do brzuszka i to też pomagało, poza tym masaże brzuszka i właśnie te przerwy w karmieniu na odbicie ponoć też dobre były.
Milenka tylko w takiej pozycji śpi na boczku bo sie boje ze sie udusi jak jej sie uleje. A ta nóżka zgięta bardzo pomaga na putranie to fakt.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:17   #428
szana
Zadomowienie

Cytat:
Milenka tylko w takiej pozycji śpi na boczku bo sie boje ze sie udusi jak jej sie uleje. A ta nóżka zgięta bardzo pomaga na putranie to fakt.
Biedulka, nacierpi się przy tym, ale dacie radę obie to przejść, może te kropelki pomogą tez coś, oby!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a dziś mam wizytę u ginki, ciekawe czy coś tam ruszyło, fakt, że dopiero 36-37 tydzień leci ale ja już się doczekać nie mogę

Czubasek Ty masz taki podobny termin do mnie, ale u ciebie to już rozwarcie jest tak?
Stary 2012-01-17, 15:23   #429
eliza1984
Zadomowienie

Agaton tak daje znac co chwila o posępach ,ze nomalnie czuję jak bym oglądała poród na żywo tyle ,ze bez wizji

Szana mi te kłucia i skurcze ale raczej nie takie jak na okres tylko bardziej jak ta rura co pisała czubasek zrobiły rozwarcie,a te bóle jak na okres to nie wiem czy coś robią oprócz męki
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:24   #430
likas
Raczkowanie

kasikzaki nie pomogła, biurokratka mi się trafiła. Kazała jeszcze kupić homeopatyczne granulki pod język, dużo pić wody lub kompotu z jabłek także podczas prób karmienia, ziółka raz dziennie. Mała spała jak kamień więc obyło się bez pokazów.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:26   #431
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie pozdrowienia od Inutil i Oluśki. Byłam je odwiedzić
Leżą w jeden sali. Nic się nie dzieje.
Zero skurczy, znikome rozwarcie. Leżą i czekają...
...jak na zbawienie.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:30   #432
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

agawoo gratulacje zakupu wózka
Dziękuje
Cytat:
nieciekawie jak Ci tam coś tak bardzo leciało, a do swojego lekarza możesz zadzwonić zapytać przynajmniej? bo wiesz w czasie oddawania moczu mogło sporo też wypłynąć...
Mój gin mi powie to samo co tamten, bo nie przyjmuje dzisiaj w gabinecie - jechać na oddział.
W sumie to nie było tak jakoś bardzo, ale trochę inaczej niż zwykle i normlanie wydzielinę mam taką biało- zółtawą, a to było prawie że przezroczyste

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
...jak na zbawienie.
Poważnie w jednej sali?? Ale super

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:31   #433
szana
Zadomowienie

Cytat:
Agaton tak daje znac co chwila o posępach ,ze nomalnie czuję jak bym oglądała poród na żywo tyle ,ze bez wizji

Szana mi te kłucia i skurcze ale raczej nie takie jak na okres tylko bardziej jak ta rura co pisała czubasek zrobiły rozwarcie,a te bóle jak na okres to nie wiem czy coś robią oprócz męki
Oby się Agatkowi szybko ruszyło i poszło i już była szczęśliwa

aha, czyli to raczej nie rozwieranie, no nic zobaczymy co mi ginka dziś powie, lecę się szykować

trzymam kciuki za dziewczyny, które już w szpitalu czekają!!!
Stary 2012-01-17, 15:32   #434
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
aha, czyli nie jakieś kłucie i naciąganie w pochwie , bo ja mam kłucia jakieś i takie jakby naciąganie i czuję jakby mi tam coś napierało

o właśnie takie kłucia mam i ciągnięcia... hm....
a ja nie wiem kiedy mam i czy mam skurcze bo czasem czuję jakbym miała zaraz okres dostać, takie śmienie a czasem jak w okresie ale czy to skurcze?
heh Ty też bez sprzątania się obejść nie umiesz? ja mam podobnie,leżę i myślę co zrobić, co trzeba itd...
Kłucie to raczej od ucisku dzieciątka. jest skierowane już glowką w dół?
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Nigdy od tego nie dostałam skrętu, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia organizmu

O to fajnie, zawsze masz szpital pod ręką i już go znasz. Ja mogłam chodzić do Madurowicza, ale wybrałam przychodnię co najbliżej do niej miałam i niestety, trafiła mi się wiedźma a nie lekarz i już nie ryzykowałam tylko poszłam do dr z polecenia i teraz płacę kasiorę co miesiąc, ale chociaż nie aż tak bardzo wielką.
Ja tez płacę za wizytę, tzn u mnie jest tak ze do połowy ciąży chodziłam z nfz ale jak mi babsko powiedziało przy podejrzeniu cholestazy ze mi ciąże będą usuwać to szybko zadzwoniliśmy do ciotki do łodzi , ona do swojej ginekolog i ta ginekolog wzięła mnie do siebie na oddział. Od tamtej pory jak jest na dyżurze w szpitalu jeżdżę do niej z badaniami, ona mnie bada wysyła na usg na dół w szpitalu a ja sama z siebie jej daje kase, bo to coś jakbym prywatnie chodziła

Cytat:
Biedulka, nacierpi się przy tym, ale dacie radę obie to przejść, może te kropelki pomogą tez coś, oby!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a dziś mam wizytę u ginki, ciekawe czy coś tam ruszyło, fakt, że dopiero 36-37 tydzień leci ale ja już się doczekać nie mogę

Czubasek Ty masz taki podobny termin do mnie, ale u ciebie to już rozwarcie jest tak?

Mam rozwarcie od ponad tygodnia takie na 2-3 cm

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:04   #435
pearpearl
Wtajemniczenie

AgaMili, ja tez kocham Chucka i Blair. Normalnie jak zobaczylam, jak sie konczy ost odcinek, to pol nocy spac nie moglam z podniecenia i szukalam w necie,czy sa jakies przecieki, co sie z nimi stanie...
No i chyba wyciahne na Ciebie za te gofry. Jeszcze zeby tz byl w poblizu, a tak siedzi w "pracy" i

Kamciurka, jak tam, bylas dzisiaj na puszkach? Jak utarg? Po ile chodza, to moze swojego tzta wysle - w koncu musimy jeszcze kupic spiworek i kombinezon
Twojemu to bym chyba przy nablizszej okazji jaj.ca urwala za ta baterie... Wyluzowany, nie ma co

Caly czas trzymam kciuki za Agatona, ale tak wlasnie sobie mysle, ze pewnie jest tak wkur.... tymi ciaglymi smsami, ze juz ja nie chce jej meczyc.
Z drugiej strony, skoro Zajaczek wazy ponad 3300, to czy jest sens,zeby ja tam trzymac? Nie lepiej, jakby ja wypuscili do domu i czekali, az sie samo rozkreci? W koncu dzisiaj to dopiero dzien po terminie. Nie czaje tego

Boro, jak dla mnie wlasnie duzo trudniej wybrac ladne imie dla dziewczynki. Przez to, ze nasz Nietopik jest najprawdopodobniej dziewczynka, caly czas mamy problem i chyba faktycznie pozostanie bez imienia. Albo nazwiemy go Nietoperka

Renia
, no to trzymam kciuki, coby zaraz Lilianka pojawila sie na swiecie. Super, ze jest tak ladnie ulozona. Grzeczna dziewczynka, pomaga Mamusi

Agawoo, ciekawe w takim razie, o co chodzilo z tym zaplamionym lozkiem? Ale skoro faktycznie teraz nic sie nie dzieje, to chyba nie byly saczace sie wody...
A, i chcialam pochwalic Twojego kremowca

Lucy, ale fajnie Inutil i Olusce, ze sa w jednej sali. Ucaluj je od nas ! Oczywiscie trzymamy kciuki.

Klaurencja, masz czescie,ze nie lubie pierniczkow Ide zobaczyc mojego ziecia

A ja mam caly czas bole. Spalam do teraz, bo zmulilo mnie po nospach i magnezie. Budze sie i jest wlasciwie to samo. Bol jak na okres plus co chwila jakis mocniejszy skurcz. A kolderki jak nie bylo tak nie ma
I jak tu rodzic? Pozytywnego komentarza to oni nie dostana
Dzisiaj tz pojedzie po ceratke na lozko, gdyby mialy mi wody odejsc. W koncu szkoda nowego materaca... No i wieczorem razem bedziemy pakowac walizke do szpitala, zeby wiedzial w razie czego, co gdzie jest. Tak bym chciala dotrwac do terminu (wtedy sa mojej Mamy urodziny i sobie ubzduralam,ze w takim razie moja Dziecinka bedzie tak samo grzeczna i kochana jak jej Babcia ), ale chyba mi sie nie uda... Za bardzo sie upasla ta moja Nietopinka (tak tz do niej mowi). zarlok po matce

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Kasik, czyli jak kladziesz Milenke spac, to zawsze na boczek? I jak to robisz,zeby sie nie przekrecila?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-17 o 16:02
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:07   #436
kasiahexe
Zadomowienie

Witam w nowym watku na 15 stronie tak gonicie hihi

Dzsiaij zaczynamy 37 tydzien

Juz bym chiala zaczac rodzic hihi bo juz sie tocze a nie chodze

Kasik kupiłam też te osiem paczek chusteczek papmpersa za 8 funciaków a kuzwa poszlam do tesco i tam promocja 6 paczek za 4,85 wrrrr

AGACIK TRZYMAM CALY CZAS MOCO KCIKUI

INUTIL ty wiesz kochana ze za Ciebie z całego serduszka ))))

OLUSIA za Ciebie rowniez

Renia, wow mam nadziej ze szybko pojdzie

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:15   #437
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

Kasik kupiłam też te osiem paczek chusteczek papmpersa za 8 funciaków a kuzwa poszlam do tesco i tam promocja 6 paczek za 4,85 wrrrr
kasia.. teraz sa fajne promocje na pieluchy w asdzie
Stary 2012-01-17, 16:16   #438
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

spieszę meldować, ze teściowa pojechała ( obrażona, bo podobno ją odtrącałam od wszystkiego i byłam niemiła ;/) no i ja się jeszcze pokłóciłam z mężem, bo zwróciłam jej w końcu uwagę, żeby nie gapiła się zza ramienia jak karmię bo i ja i mała się denerwujemy no to się poczuła jednak odtrącona.
W ogóle miałam tylko godzinę przerwy i przyjechała moja mama i już nie wiem, która jest gorsza ;/ moja mama też przychodzi jak karmię i mimo, że mówie, zeby wyszła to stoi w progu pokoju i gada do mnie, to samo przy kąpieli: 3 metry od nas ale gada i się wtrąca

dzisiaj przeszła samą siebie, bo wróciłam ze szpitala, chcę wziąć małą ( ona ja nosiła) a ta ucieka i mówi mi ze mi nie da mojego dziecka bo mam ręce zimne no masakra... już chcę, żeby pojechała, ale w czwartek mam kolejną wizytę w szpitalu i jeszcze musi zostac.
No to Ci się trafiło :/
Powiedz mamie, że jak karmisz, to chcesz pobyć troszkę z dzieckiem sama, wyciszyć się, bo jak musisz się zająć rozmową, nawet najkrótszą, to wtedy czujesz, że np. mała jest niespokojna Ja bym tak kręciła

Cytat:
...jak na zbawienie.
Ale fajnie Razem zawsze raźniej
Trzymam za nie nadal kciuki i za Agatkę też. Biedna, że musi się tyle wyczekać...

A ja wczoraj wieczorem miałam jakiś taki dziwny ból. Jakby ucisk na podbrzusie. Dzisiaj to samo. Co to może znaczyć? Dodam, że kłucia w pochwie, to mam już chyba od 1,5 miesiąca :/

Wczoraj jak leżałam już w łóżku, to oczywiście musiałam iść siku. Siadam na kibelku, patrzę a ja mam mokrą piżamę w miejscu sutka Już myślałam, że do porodu nic nie wycieknie a tu taka niespodzianka Na początku byłam w szoku, a później to się ucieszyłam, bo tak czytałam Was, że leci Wam siara a mi nic nie leciało No to teraz mam i ja

Przyszedł dzisiaj materacyk dla Wojtusia i już leży w łóżeczku i się wietrzy
Za to dzisiaj się namęczyłam z Mężem, bo czyściliśmy wózek po mojej chrześnicy. No ale już przynajmniej mamy to z głowy
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:19   #439
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki! Podczytałam Was troszkę, ale nie mam na tyle czasu żeby cytować i być na bieżąco.
Bambusiek moje gratulacje
Agatku Inutil Oluśka widzę, że Agatek jest już bardzo zdesperowana pozdrówcie je ode mnie jak będziecie do nich pisały i życzcie powodzenia.
U mnie wszystko ok poza tym, że Michaś troszkę cierpi chyba z powodu brzuszka tak jak Milenka Kasik.
Kasik przepajasz ją czymś? Rumianek, koperek? Bo ja już nie wiem jak mu pomóc. Widzę, że sie męczy biedaczek.
Kurcze chciałabym z Wami choć od czasu do czasu trochę popisać, no ale narazie się nie da, poczytam codziennie dwie, trzy strony i na więcej czasu nie starcza. Niedługo pewnie o mnie zapomnicie. W czwartek przylatuje do nas moja mama, więc już wogóle pewnie nie będę mieć czasu na wizaż, ale bardzo się cieszę, że już ją niedługo zobaczę. Boję się tylko, że będzie za nami bardzo płakać jak będzie odjeżdżać, Jest jej i mi bardzo przykro, ze jesteśmy od siebie tak daleko...
Widziałam, że Konczita się do nas odezwała.
Konczita dzielna z Ciebie kobietka, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maleństwo i bardzo się cieszę z Twojego szczęścia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:27   #440
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! podczytuje was od pewnego czasu i zastanawiam sie czy mnie przyjmiecie? termin mam na 17 lutego ale na 13 mam wyznaczona cesarke.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:48   #441
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
a w Tesco promocja na smoczki i butelki

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! podczytuje was od pewnego czasu i zastanawiam sie czy mnie przyjmiecie? termin mam na 17 lutego ale na 13 mam wyznaczona cesarke.
hej
ja tez mam na 13 ale nic o cesarce nie wiem i boje sie jej jak diabel swieconej wody i baaardzo bym jej chciala uniknac
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:50   #442
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
a w Tesco promocja na smoczki i butelki

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

hej
ja tez mam na 13 ale nic o cesarce nie wiem i boje sie jej jak diabel swieconej wody i baaardzo bym jej chciala uniknac
W tesco wogóel sa promocje na dzieciowe rzeczy ale smoczkow i butelek juz mam nadmiar hihi

Tez mam termin na 13 ale rodzic chce juz hihi
ale za tydzien zaczynam czeste wykorzystywanie meza

Cytat:
oooo fanie pieluszek nigdy nie za wiele

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:52   #443
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
To zaciskam kciuki i czekam na dobre wieści
Niech szybko akcja się rozwinie jak i skończy

Ja już też odliczam, muszę zgłosić się bo napisałam, że termin na 23 a ja na 20 mam czyli 3 dni jeszcze
no to mamy praktycznie ten sam termin bo ja na 19
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak ten balonik wyglada ale robi rozwarcie. Pewnie w googlach wszystko jest opisane

Renata to fajnie tak wiedziec na czym sie stoi, oby cos sie ruszylo

U mnie dzis na II danie uskowe racuchy takze zapraszam chetnych

Agawo ja tez czasem mam nawal wodnego sluzu, to chyba normalne... Tez ostatnio panikowalam przez to . Pochwal sie wozkiem
racuchy już wiem co jutro zjem na obiad zjadam teraz wszystko co tylko mi się zachce bo później trzeba będzie uważać

ja tez miałam ten wodny śluz - myślałam że to wody- gin powinien wam powiedzieć czy się sączą- moja sprawdzała i to nie wody były... ale od kilku dni już mam gęsty tak jak piszą że przed porodem jest. lepiej sprawdzić czy to nie wody

Cytat:
W sumie kilka... może Amelka (żeby było na A, tak jak my oboje), może Lena, może Zuzia, jeszcze Nadia mi się podoba ...
Nie wiem już sama :/

A z tymi wodami to ja też nie mam pojęcia, żadnych skurczy ani niczego innego nie miałam

Moi teściowie codziennie dzwonią do Tzta (do mnie na szczęście nie, bo by dostali opiernicz) ... a dziś TZ pojechał do nich (pewnie zdać relację z dzisiejszego dnia) ...

Ojej, to niedługo już Oby szybko poszło

Ja o ile nic się nie rozkręci z tymi wodami, to wizytę mam jutro po południu

Wyżej podałam, ale nie wiem jeszcze czy aby na pewno z tych wybierzemy ..

A wózek taki jak w załączniku

Szkoda, że tak późno Ci powiedział, co masz teraz zrobić?
A sama raczej piechotą 20 km nie przejdziesz ...
fajny wózio
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heej wchodzę na wizaż a tutaj wątek zamknięty
wchodzę na nowy a tu już tyle napisałyście !!

spieszę meldować, ze teściowa pojechała ( obrażona, bo podobno ją odtrącałam od wszystkiego i byłam niemiła ;/) no i ja się jeszcze pokłóciłam z mężem, bo zwróciłam jej w końcu uwagę, żeby nie gapiła się zza ramienia jak karmię bo i ja i mała się denerwujemy no to się poczuła jednak odtrącona.
W ogóle miałam tylko godzinę przerwy i przyjechała moja mama i już nie wiem, która jest gorsza ;/ moja mama też przychodzi jak karmię i mimo, że mówie, zeby wyszła to stoi w progu pokoju i gada do mnie, to samo przy kąpieli: 3 metry od nas ale gada i się wtrąca

dzisiaj przeszła samą siebie, bo wróciłam ze szpitala, chcę wziąć małą ( ona ja nosiła) a ta ucieka i mówi mi ze mi nie da mojego dziecka bo mam ręce zimne no masakra... już chcę, żeby pojechała, ale w czwartek mam kolejną wizytę w szpitalu i jeszcze musi zostac..

co do balonika to odpisze Wam na szybko, ze zakłada się go a szyjkę ( jest on obciążony wodą bodajże) i trzeba z nim chodzić, żeby przyspieszyć skracanie szyjki i potem rozwarcie. Miałam mieć go zakładanego ale nie miałąm wyniku gbsa i mi odpuścili.

Musze kończyć bo mała się drze

Buziaki
masakra jak nie jedna to druga dobrze że teraz twoja mama to możesz jej powiedzieć co chcesz...ale bym chyba zabiła jakby mi mama mojego dziecka nie chciała dać
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
orzechy jem ciągle, teraz jabłko z wodą i nic , zjem może jogurt i mam w domu xennę extra, brała może któraz w ciąży? bo nie wiem czy mogę a brzuch mnie pobolewa i nic a to dopiero 34 tyg skończone
może jabłko z mlekiem? na mnie działa słaba kawka i syrop Lactulosum- można w ciązy z tym że od na noc najlepiej i na następny dzien rano powinno ci ulżyć, no te śliwki na mnie działają- ale to każda widzę co innego
Cytat:

Jak miałam założony pessar to się strasznie z tym męczyłam i w końcu znalazłam sposob,kupiłam len sproszkowany zalewałam 1 łyż na pół szkl wody ciepłej i wypijalam,to powoduje że stolec kolec robi się bardziej śluzowaty i nie ma sie takich zaparć.Bałam sie bardzo ,ze przez to zrobi mi się pan H ale dzięki lnu się uratowałam.Najlepiej wypić przed jedzeniem,ale ja piłam nawet i wieczorem ,ważne żeby chociaz raz dziennie

Niby jeszcze mam czas ale ja już chcę
Super ,ze u ciebie się coś ruszyło,moze pozarazasz

Wydaje mi sie ,że klucia w pochwie ,ale skurcze pewnie też ją rozwieraja
zarażam haha tylko jeszcze nie wiadomo czymbo jeszcze się nie zaczęło
Cytat:
Właśnie teraz nic już się nie sączy, a gdyby pęcherz był pęknięty to sączyłyby się cały czas ... Nie wiem, leżę na razie i nic się nie dzieje ...
mi ginka poleciła sposób na sprawdzenie taki- połóż się na 2h z wkładką świeżą nową suchą- jak za 2 h nadal będzie sucha to to na bank nie wody a jak mokra to mogą być i wtedy lepiej się udać do lekarza
Cytat:
Dziewczynki, Boroo dostała smsa od Agatka, ale jedzie na wizytę, więc prosiła, żebym przepisała:

"Ojej, aż tyle osób się przejmuje? To miłe! Ja se spaceruję, dostałam krwawienia, ale lekkiego bo mi moja położna szyjkę wymasowała co by spowodowało szybsze rozwarcie Przepraszała za ból, ale dałam radę. teraz mnie ciągnie w dole i sadzi mnie na kibelek :P może się coś rozkręci ... Pozdrowienia dla wszystkich "

Przepisałam słowo w słowo Biedna się jeszcze morduje, ale może faktycznie już niedługo
oby ruszyło
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, skoro Zajaczek wazy ponad 3300, to czy jest sens,zeby ja tam trzymac? Nie lepiej, jakby ja wypuscili do domu i czekali, az sie samo rozkreci? W koncu dzisiaj to dopiero dzien po terminie. Nie czaje tego

A ja mam caly czas bole. Spalam do teraz, bo zmulilo mnie po nospach i magnezie. Budze sie i jest wlasciwie to samo. Bol jak na okres plus co chwila jakis mocniejszy skurcz. A kolderki jak nie bylo tak nie ma
I jak tu rodzic? Pozytywnego komentarza to oni nie dostana
Dzisiaj tz pojedzie po ceratke na lozko, gdyby mialy mi wody odejsc. W koncu szkoda nowego materaca... No i wieczorem razem bedziemy pakowac walizke do szpitala, zeby wiedzial w razie czego, co gdzie jest. Tak bym chciala dotrwac do terminu (wtedy sa mojej Mamy urodziny i sobie ubzduralam,ze w takim razie moja Dziecinka bedzie tak samo grzeczna i kochana jak jej Babcia ), ale chyba mi sie nie uda... Za bardzo sie upasla ta moja Nietopinka (tak tz do niej mowi). zarlok po matce

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

ja tez tego nie czaję 3300 to super waga taka normalna prawidłowa w sam raz - po co w ogóle ją połozylichyba że o ten obwód brzuszka chodzi a nie o wagę

ceratkę przypnij do materaca czymś - agrafkami np- bo u mnie się cały czas zsuwała i teraz jest poprzypinana z każdej strony
trzeba sprzedawcy kołderki wystawić odpowiedniego komenta
Cytat:

gratulacje 37tyg!

----------------------------------
dziekuję dziewczyny za kciukio budziłam się i boli nadal- może się dzisiaj jeszcze rozkręci- chociaż szczerze wolałabym w czwartek- nie wiem czemujejku boje się swojego dziecka

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:54   #444
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
kasikzaki nie pomogła, biurokratka mi się trafiła. Kazała jeszcze kupić homeopatyczne granulki pod język, dużo pić wody lub kompotu z jabłek także podczas prób karmienia, ziółka raz dziennie. Mała spała jak kamień więc obyło się bez pokazów.
Właśnie takiej się boję, a z jakiej przychodni jeśli można wiedzieć?

Cytat:
...jak na zbawienie.
Chociaż razem leżą

Cytat:
Kłucie to raczej od ucisku dzieciątka. jest skierowane już glowką w dół?

Ja tez płacę za wizytę, tzn u mnie jest tak ze do połowy ciąży chodziłam z nfz ale jak mi babsko powiedziało przy podejrzeniu cholestazy ze mi ciąże będą usuwać to szybko zadzwoniliśmy do ciotki do łodzi , ona do swojej ginekolog i ta ginekolog wzięła mnie do siebie na oddział. Od tamtej pory jak jest na dyżurze w szpitalu jeżdżę do niej z badaniami, ona mnie bada wysyła na usg na dół w szpitalu a ja sama z siebie jej daje kase, bo to coś jakbym prywatnie chodziła

Mam rozwarcie od ponad tygodnia takie na 2-3 cm
Usuwać ciążę?! Matko, dobrze że znalazłaś inną, ci lekarze to tragiczni czasem są.

Cytat:
Witam w nowym watku na 15 stronie tak gonicie hihi

AGACIK TRZYMAM CALY CZAS MOCO KCIKUI

INUTIL ty wiesz kochana ze za Ciebie z całego serduszka ))))

OLUSIA za Ciebie rowniez

Renia, wow mam nadziej ze szybko pojdzie
To pomyśl co my tu w Polsce czujemy jak jedna paka jest za ok. 50 zł

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:55   #445
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
hej
ja mialam przy pierwszym dziecku cc i wcale nie bylo tak zle. teraz mialam wybor cc czy sn i powiem ci ze bardziej sie boje porodu sn wiec zdecydowalam sie na cc. pierwszy raz jak wstalam z lozka to nie powiem - bolalo ale po tygodniu juz sama smigalam na spacerki z malym
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:56   #446
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Tez mam termin na 13 ale rodzic chce juz hihi
ale za tydzien zaczynam czeste wykorzystywanie meza
haha moj maz sie od 2 miesiecy cieszy na te ostatnie tygodnie bo juz mu zapowiedzialam,ze bedzie czestym gosciem u synusia i juz odlicza dni zwlaszcza ze moje libido lezy i kwiczy w ciazy
az mi pyknie 37 tydzien(w poniedzialek)

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:00
Stary 2012-01-17, 16:57   #447
aniaxxxxx
Zadomowienie

tak teraz sa promocje na dziecowe rzeczy w asdzie i tesco... ja na razie smoka nie kupuje... mam nadzieje ze moja nie bedzie o niego wolac

kurcze ja nie mam zadnej ceraty... dziewczyny z uk... Wy kupowalyscie? gdzie?

mnie tz juz porodem prosze zarazic... bo mnie meczy bezczynnosc i zgaga...:/
Stary 2012-01-17, 17:03   #448
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
kurcze ja nie mam zadnej ceraty... dziewczyny z uk... Wy kupowalyscie? gdzie?
w sklepach z materialami widzialam ostatnio taka na metry wiec mozna kupic wiecej i do auta tez zamontowac
Stary 2012-01-17, 17:07   #449
pearpearl
Wtajemniczenie

Nawojka , na pewno o Tobie nie zapomnimy. Unormuje sie troche akcja brzusia Michalka (), maly zlapie swoj rytm i znowu bedziesz z nami. Wtedy to pewnie niektorych lutowek z kolei zabraknie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja tez miałam ten wodny śluz - myślałam że to wody- gin powinien wam powiedzieć czy się sączą- moja sprawdzała i to nie wody były... ale od kilku dni już mam gęsty tak jak piszą że przed porodem jest. lepiej sprawdzić czy to nie wody
o kurczaki
gesty to przed porodem?
bo ja bylam wlasnie dzisiaj mega zaskoczona gestoscia swojego :strach-drzwi:

Dziewczyny, ja jestem jakas dziwna...ale poki co to ja naprawde nie chce jeszcze rodzic. Nie jestem gotowa
Cytat:
Napisane przez Renata
ja tez tego nie czaję 3300 to super waga taka normalna prawidłowa w sam raz - po co w ogóle ją połozylichyba że o ten obwód brzuszka chodzi a nie o wagę
moze i o brzuszek chodzi
bo nawet na tej parapetowce rozmawialam z doswiadczonymi juz mamusiami i ich dzieci czesto rodzily sie ponizej 3000 i bylo wszystko ok...wiec nie wiem
Cytat:
Napisane przez Renatka
ceratkę przypnij do materaca czymś - agrafkami np- bo u mnie się cały czas zsuwała i teraz jest poprzypinana z każdej strony
trzeba sprzedawcy kołderki wystawić odpowiedniego komenta
o, dziekuje za rade, na pewno skorzystam

sprzedawca sobie w kulki leci... zamowilismy ja ponad 10 dni temu

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:08   #450
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Agawoo, ciekawe w takim razie, o co chodzilo z tym zaplamionym lozkiem? Ale skoro faktycznie teraz nic sie nie dzieje, to chyba nie byly saczace sie wody...
A, i chcialam pochwalic Twojego kremowca
Pearl, bo jak miałam całą przemoczoną wkładkę, to jak usiadłam tyłkiem na łóżku żeby założyć kapcie to na prześcieradla została plama

Dziękuję A potem po pierwszym spacerze pochwalisz moje plamy na nim

Przed chwilą zaczęłam sie martwić, że nawet jest za sucho, i ledwie co to pomyślałam, to znowu cos wypłynęło ... jeszcze raz i chyba pojadę na ten oddział (autobusem, bo TZ w pracy) ...

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Witaj

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości