|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
taki wodnisty bezbarwny czasem aż się dotykam czy tak czasem nie przesiąkłam bo takie dziwne uczucie. Ale skoro macie też tak jak ja to wydaje mi się że to normalne. My mamy bardzo podobne terminy porodu więc może za nie długo zacznie się coś dziać Nikotynka współczuję na prawdę takich wizyt jesteś silna dziewczyna Podziwiam agawoo gratulacje zakupu wózka ![]() ![]() Jakie mam dzisiaj napady ciepła
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamietam jeszcze od dziecka ze tak nie wolno mieszac bo się skretu kiszek dostanie nie wiem moze sie mylę .Cytat:
![]() I jak położna?? była już?? pomogła?? (sorki jak przeoczyłam)
|
|
#425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja nie wiem kiedy mam i czy mam skurcze bo czasem czuję jakbym miała zaraz okres dostać, takie śmienie a czasem jak w okresie ale czy to skurcze? heh Ty też bez sprzątania się obejść nie umiesz? ja mam podobnie,leżę i myślę co zrobić, co trzeba itd...nieciekawie jak Ci tam coś tak bardzo leciało, a do swojego lekarza możesz zadzwonić zapytać przynajmniej? bo wiesz w czasie oddawania moczu mogło sporo też wypłynąć... |
|||
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to fajnie, zawsze masz szpital pod ręką i już go znasz. Ja mogłam chodzić do Madurowicza, ale wybrałam przychodnię co najbliżej do niej miałam i niestety, trafiła mi się wiedźma a nie lekarz i już nie ryzykowałam tylko poszłam do dr z polecenia i teraz płacę kasiorę co miesiąc, ale chociaż nie aż tak bardzo wielką. |
|
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Milenka tylko w takiej pozycji śpi na boczku bo sie boje ze sie udusi jak jej sie uleje. A ta nóżka zgięta bardzo pomaga na putranie to fakt.
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- a dziś mam wizytę u ginki, ciekawe czy coś tam ruszyło, fakt, że dopiero 36-37 tydzień leci ale ja już się doczekać nie mogę ![]() Czubasek Ty masz taki podobny termin do mnie, ale u ciebie to już rozwarcie jest tak? |
|
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Agaton tak daje znac co chwila o posępach ,ze nomalnie czuję jak bym oglądała poród na żywo tyle ,ze bez wizji
![]() Szana mi te kłucia i skurcze ale raczej nie takie jak na okres tylko bardziej jak ta rura co pisała czubasek zrobiły rozwarcie,a te bóle jak na okres to nie wiem czy coś robią oprócz męki
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
kasikzaki nie pomogła, biurokratka mi się trafiła. Kazała jeszcze kupić homeopatyczne granulki pod język, dużo pić wody lub kompotu z jabłek także podczas prób karmienia, ziółka raz dziennie. Mała spała jak kamień więc obyło się bez pokazów.
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie pozdrowienia od Inutil i Oluśki. Byłam je odwiedzić
![]() Leżą w jeden sali. Nic się nie dzieje. Zero skurczy, znikome rozwarcie. Leżą i czekają... ...jak na zbawienie. |
|
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Cytat:
W sumie to nie było tak jakoś bardzo, ale trochę inaczej niż zwykle i normlanie wydzielinę mam taką biało- zółtawą, a to było prawie że przezroczyste ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha, czyli to raczej nie rozwieranie, no nic zobaczymy co mi ginka dziś powie, lecę się szykować trzymam kciuki za dziewczyny, które już w szpitalu czekają!!!
|
|
|
|
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaMili, ja tez kocham Chucka i Blair. Normalnie jak zobaczylam, jak sie konczy ost odcinek, to pol nocy spac nie moglam z podniecenia i szukalam w necie,czy sa jakies przecieki, co sie z nimi stanie...
No i chyba wyciahne na Ciebie za te gofry. Jeszcze zeby tz byl w poblizu, a tak siedzi w "pracy" i Kamciurka, jak tam, bylas dzisiaj na puszkach? Jak utarg? ![]() Twojemu to bym chyba przy nablizszej okazji jaj.ca urwala za ta baterie... Wyluzowany, nie ma co ![]() Caly czas trzymam kciuki za Agatona, ale tak wlasnie sobie mysle, ze pewnie jest tak wkur.... tymi ciaglymi smsami, ze juz ja nie chce jej meczyc. Z drugiej strony, skoro Zajaczek wazy ponad 3300, to czy jest sens,zeby ja tam trzymac? Nie lepiej, jakby ja wypuscili do domu i czekali, az sie samo rozkreci? W koncu dzisiaj to dopiero dzien po terminie. Nie czaje tego ![]() Boro, jak dla mnie wlasnie duzo trudniej wybrac ladne imie dla dziewczynki. Przez to, ze nasz Nietopik jest najprawdopodobniej dziewczynka, caly czas mamy problem i chyba faktycznie pozostanie bez imienia. Albo nazwiemy go Nietoperka ![]() Renia, no to trzymam kciuki, coby zaraz Lilianka pojawila sie na swiecie. Super, ze jest tak ladnie ulozona. Grzeczna dziewczynka, pomaga Mamusi Agawoo, ciekawe w takim razie, o co chodzilo z tym zaplamionym lozkiem? Ale skoro faktycznie teraz nic sie nie dzieje, to chyba nie byly saczace sie wody... A, i chcialam pochwalic Twojego kremowca ![]() Lucy, ale fajnie Inutil i Olusce, ze sa w jednej sali. Ucaluj je od nas ! Oczywiscie trzymamy kciuki. Klaurencja, masz czescie,ze nie lubie pierniczkow ![]() A ja mam caly czas bole. Spalam do teraz, bo zmulilo mnie po nospach i magnezie. Budze sie i jest wlasciwie to samo. Bol jak na okres plus co chwila jakis mocniejszy skurcz. A kolderki jak nie bylo tak nie ma I jak tu rodzic? Pozytywnego komentarza to oni nie dostana ![]() Dzisiaj tz pojedzie po ceratke na lozko, gdyby mialy mi wody odejsc. W koncu szkoda nowego materaca... No i wieczorem razem bedziemy pakowac walizke do szpitala, zeby wiedzial w razie czego, co gdzie jest. Tak bym chciala dotrwac do terminu (wtedy sa mojej Mamy urodziny i sobie ubzduralam,ze w takim razie moja Dziecinka bedzie tak samo grzeczna i kochana jak jej Babcia ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Kasik, czyli jak kladziesz Milenke spac, to zawsze na boczek? I jak to robisz,zeby sie nie przekrecila?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-17 o 16:02 |
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym watku
na 15 stronie tak gonicie hihiDzsiaij zaczynamy 37 tydzien Juz bym chiala zaczac rodzic hihi bo juz sie tocze a nie chodze ![]() Kasik kupiłam też te osiem paczek chusteczek papmpersa za 8 funciaków a kuzwa poszlam do tesco i tam promocja 6 paczek za 4,85 wrrrr AGACIK TRZYMAM CALY CZAS MOCO KCIKUI ![]() INUTIL ty wiesz kochana ze za Ciebie z całego serduszka ))))OLUSIA za Ciebie rowniez ![]() Renia, wow mam nadziej ze szybko pojdzie
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz mamie, że jak karmisz, to chcesz pobyć troszkę z dzieckiem sama, wyciszyć się, bo jak musisz się zająć rozmową, nawet najkrótszą, to wtedy czujesz, że np. mała jest niespokojna Ja bym tak kręciła ![]() Cytat:
Razem zawsze raźniej ![]() Trzymam za nie nadal kciuki i za Agatkę też. Biedna, że musi się tyle wyczekać... A ja wczoraj wieczorem miałam jakiś taki dziwny ból. Jakby ucisk na podbrzusie. Dzisiaj to samo. Co to może znaczyć? Dodam, że kłucia w pochwie, to mam już chyba od 1,5 miesiąca :/ Wczoraj jak leżałam już w łóżku, to oczywiście musiałam iść siku. Siadam na kibelku, patrzę a ja mam mokrą piżamę w miejscu sutka Już myślałam, że do porodu nic nie wycieknie a tu taka niespodzianka Na początku byłam w szoku, a później to się ucieszyłam, bo tak czytałam Was, że leci Wam siara a mi nic nie leciało No to teraz mam i ja ![]() Przyszedł dzisiaj materacyk dla Wojtusia i już leży w łóżeczku i się wietrzy ![]() Za to dzisiaj się namęczyłam z Mężem, bo czyściliśmy wózek po mojej chrześnicy. No ale już przynajmniej mamy to z głowy
|
||
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki! Podczytałam Was troszkę, ale nie mam na tyle czasu żeby cytować i być na bieżąco
Bambusiek moje gratulacje Agatku Inutil Oluśka widzę, że Agatek jest już bardzo zdesperowanaU mnie wszystko ok poza tym, że Michaś troszkę cierpi chyba z powodu brzuszka tak jak Milenka Kasik. Kasik przepajasz ją czymś? Rumianek, koperek? Bo ja już nie wiem jak mu pomóc. Widzę, że sie męczy biedaczek . Kurcze chciałabym z Wami choć od czasu do czasu trochę popisać, no ale narazie się nie da Widziałam, że Konczita się do nas odezwała. Konczita dzielna z Ciebie kobietka, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maleństwo i bardzo się cieszę z Twojego szczęścia |
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny! podczytuje was od pewnego czasu i zastanawiam sie czy mnie przyjmiecie?
termin mam na 17 lutego ale na 13 mam wyznaczona cesarke.
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
a w Tesco promocja na smoczki i butelki
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
ja tez mam na 13 ale nic o cesarce nie wiem i boje sie jej jak diabel swieconej wody i baaardzo bym jej chciala uniknac |
|
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale smoczkow i butelek juz mam nadmiar hihiTez mam termin na 13 ale rodzic chce juz hihi ale za tydzien zaczynam czeste wykorzystywanie meza ![]() oooo fanie pieluszek nigdy nie za wiele
|
|
|
#443 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już wiem co jutro zjem na obiad zjadam teraz wszystko co tylko mi się zachce bo później trzeba będzie uważać![]() ja tez miałam ten wodny śluz - myślałam że to wody- gin powinien wam powiedzieć czy się sączą- moja sprawdzała i to nie wody były... ale od kilku dni już mam gęsty tak jak piszą że przed porodem jest. lepiej sprawdzić czy to nie wody Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo jeszcze się nie zaczęłoCytat:
- jak za 2 h nadal będzie sucha to to na bank nie wody a jak mokra to mogą być i wtedy lepiej się udać do lekarzaCytat:
oby ruszyłoCytat:
chyba że o ten obwód brzuszka chodzi a nie o wagę![]() ceratkę przypnij do materaca czymś - agrafkami np- bo u mnie się cały czas zsuwała i teraz jest poprzypinana z każdej strony trzeba sprzedawcy kołderki wystawić odpowiedniego komenta ![]() Cytat:
gratulacje 37tyg!---------------------------------- dziekuję dziewczyny za kciuki jejku boje się swojego dziecka
|
|
#444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz odlicza dni zwlaszcza ze moje libido lezy i kwiczy w ciazyaz mi pyknie 37 tydzien(w poniedzialek) Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-17 o 17:00 |
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
tak
![]() kurcze ja nie mam zadnej ceraty... dziewczyny z uk... Wy kupowalyscie? gdzie? mnie tz juz porodem prosze zarazic... bo mnie meczy bezczynnosc i zgaga...:/ |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nawojka
), maly zlapie swoj rytm i znowu bedziesz z nami. Wtedy to pewnie niektorych lutowek z kolei zabraknie ![]() Cytat:
gesty to przed porodem? bo ja bylam wlasnie dzisiaj mega zaskoczona gestoscia swojego :strach-drzwi: Dziewczyny, ja jestem jakas dziwna...ale poki co to ja naprawde nie chce jeszcze rodzic. Nie jestem gotowa Cytat:
bo nawet na tej parapetowce rozmawialam z doswiadczonymi juz mamusiami i ich dzieci czesto rodzily sie ponizej 3000 i bylo wszystko ok...wiec nie wiem ![]() Cytat:
![]() sprzedawca sobie w kulki leci... zamowilismy ja ponad 10 dni temu
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Przed chwilą zaczęłam sie martwić, że nawet jest za sucho, i ledwie co to pomyślałam, to znowu cos wypłynęło ... jeszcze raz i chyba pojadę na ten oddział (autobusem, bo TZ w pracy) ... Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

. Pochwal sie wozkiem
taki wodnisty bezbarwny
czasem aż się dotykam czy tak czasem nie przesiąkłam
bo takie dziwne uczucie. Ale skoro macie też tak jak ja to wydaje mi się że to normalne. My mamy bardzo podobne terminy porodu więc może za nie długo zacznie się coś dziać

Ja pamietam jeszcze od dziecka ze tak nie wolno mieszac bo się skretu kiszek dostanie

za te gofry. Jeszcze zeby tz byl w poblizu, a tak siedzi w "pracy" i
widzę, że Agatek jest już bardzo zdesperowana
. 

już wiem co jutro zjem na obiad