|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Cytat:
"Badanie na grupie 5 tys. osób we Francji, które stosowały dietę Dukana wykazało, że 35 proc. z nich w ciągu roku od zastosowania diety ponownie przybrało zrzucone kilogramy, a 80 proc. po ponad czterech latach." moją 1szą stratę wagi zawdzięczam Meridii15 i Dukanowi. Jak widać nie odzyskałam straconych kg, a wręcz przeciwnie! stała waga zmieniła się u mnie z 100tki na ok78... więc obalam ten mit!!! "dieta ta może powodować "poważne problemy zdrowotne u niektórych pacjentów, takie jak duży silny poziomu cholesterolu, problemy z układem sercowo-naczyniowym oraz raka piersi" jeśli chodzi o "problemy zdrowotne" to u mnie jest wręcz przeciwnie. Od czasu gdy 1szy raz zetknęłam się z Dukanem, moje wyniki badań krwi są wręcz idealne, zawsze miałam za wysoki cukier, i cholesterol też wysoki a teraz mam super! Serducho (oprócz tego że złamane) to ma się nieźle! a to ostatnie... mam nadzieję że mnie ominie, aczkolwiek wątpię czy choroba ta ma aż tak wiele wspólnego z Dukanem "A czy to nie jest dyskryminujące? "Pani postrzega to jako dyskryminację?" To zachęca ludzi, by oceniali innych na podstawie ich wagi. - Ja nie osądzam – odpowiada. - Tu nie chodzi o dietę. Ale o przekaz" tu się muszę zgodzić, większość "chudzielców" ciągle dogryza osobom tęższym od siebie. I to od najmłdoszych lat. Sama tego doświadczałam od podstawówki! Więc wiem jak to potrafi zaboleć...
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w 100% popieram ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- a mnie zaraz coś trafi... ale zjadłabym CZEKOLADY MLECZNEJ Z ORZECHAMI MUSZĘ WYTRZYMAĆ, M U S Z Ę!!! |
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
dasz radę!!!! trzymam kciuki!!!!
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
"A czy to nie jest dyskryminujące? "Pani postrzega to jako dyskryminację?" To zachęca ludzi, by oceniali innych na podstawie ich wagi. - Ja nie osądzam – odpowiada. - Tu nie chodzi o dietę. Ale o przekaz"
tu się muszę zgodzić, większość "chudzielców" ciągle dogryza osobom tęższym od siebie. I to od najmłdoszych lat. Sama tego doświadczałam od podstawówki! Więc wiem jak to potrafi zaboleć... ja też doświadczyłam i to od bardzo bliskiej osoby, ale nie teraz kiedy waże ponad 80, ale jakieś 15 late temu kiedy ważyłam 64kg, moja siostra u której byłam na wakacjach w hiszpani prasowała mi sukienkę i wychodzac z łazienki slyszałam jak mówi do szwagra..."jaka wielka ta sukienka" zaznacze jeszcze że jakiś 2 lata wcześniej sama maiła identyczna wage i chodziłysmy w tych samych ciuchach...no to tak a`propos dyskryminacji, ale ja mam tych chudzielców głeboko gdzieś, dlatego że tym chudym szybciej wyskakuja zmarszczki a na starosć sa mega pomarszczeni )---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
nie pisałam wcześniej na tym forum, ale skoro jestem na dukanie.... Zresztą po raz drugi. Pierwszy raz rok temu schudłam w 1,5 miesiąca 14 kg. Ale potem mega się zapuściłam, pominęłam w połowie III fazę, że już nie wspomnę o niestosowaniu IV, czwartków białkowych. Chętnie Was poczytam i podzielę się swoją walką. Potrzebna mi taka grupa wsparcia, bo styłam sie potężnie ![]() Dziś zrobiłam sobie słodkie herbatniczki dukanowe i zasiadam do czytania Was ![]() Pozdrawiam
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepis gdzie? ![]() Podasz ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
zmotywowałaś mnie ![]() zrobiłam dzisiaj sesję moim flaszką KLIK
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
A pewnie, nie wiem jakie macie tu przepisy, pomyślałam, że ten na pewno znacie.
W oryginale jest tak: Nastaw najpierw piekarnik na 180`C. 2 białka 1 żółtko 2 łyzki zmielonych otrębów pszennych 1 łyżka zmielonych otrębów owsianych 1,5 łyżki słodzika aromat Oddzielnie ubić białka. Oddzielnie pozostałe składniki zmiksować. Na koniec wszystko połączyć, wyłożyć na blachę na papier do pieczenia. Wstawić na 15 - 20 min. Po ok. 4 min wyjąć na chwilkę, żeby podzielić nożem na małe kwadraciki/herbatniki (ma już wtedy chrupiącą skórkę), spowrotem wsadzić do piekarnika. Gotowe. Ja zmodyfikowałam pod siebie tak: Dodaję wyłącznie otręby owsiane. I dodaję 2,5 płaskie łyżki słodzika choć ostatnio stwierdziłam, że już jest dla mnie za słodko, więc chyba zacznę dodawać tylko 2. I najbardziej smakuje mi z aromatem migdałowym. Wszystko miksuję od razu w jednej misce. Reszta jak wyżej. Uwielbiam je i zajadam się ciągle
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2012-01-17 o 16:03 |
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rano trzeba zobaczyć co się działo w świecie przez noc, trzeba na spokojnie zjeść sniadanko, umyć się, wybrac ubranka itd ![]() Cytat:
![]() Ja dziś kiepsko z jedzeniem bo długo mnie brzusio bolał. zjadłam jedną suchą bułeczkę otrębową, wypiłam sok jednodniowy marchewkowy Marwit i zjadłam kawałek sera, to tyle ![]() a no właśnie kupiłam Piórko pycha jest o, i musze do Lidla po ten ketchup jeść, to ja pytałam |
||
|
|
|
#339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zapchaj się słodkim to ochota na czekoladę przejdzie Kurcze, gdyby tylko używanie otrębów nie było ograniczone ![]() Upiekłam sobie chlebek i ciacho, a teraz trzeba uważać aby nie zjeść tych pyszności całych od razu takie herbatniczki też bym skonsumowała ehh
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich!
U mnie dzisiaj bez zmian w zasadzie to spadło mi 0,1kg od wczoraj. W sumie to jest takie racjonalne. Najpierw 2 dni (pierwsze dni P) pod rząd spadki o 0,4 , a teraz już trochę mniej. Za szybko chudnąć też nie można, choćby się chciało. ![]() A propos tego, co mówiłyście o diecie... To jest 100% prawda, że jak się zrzuca wagę, a potem opycha fast foodami to jest efekt jojo. Moja opinia jest taka, że ta dieta jest taka długa, bo ona ma uczyć myślenia nad tym, co się je, a nie wrzucania do ust wszystkiego, jak leci. Jako studentka często jestem w lokalach typu fast food, bo moi znjaomi tam jadają (ja osobiście nie przepadam za tego typu jedzeniem - nie tylko na diecie, ale w ogóle). I kiedyś mogłąm tam sobie siedzieć i jakoś mnie to nie ruszało, a teraz? Teraz wychodze od razu, albo w ogóle nie podchodze, bo aż mnie odrzuca od frytek smażonych na spalonym tłuszczu itd. Uważam, że to jest w diecie dukana najfajniejsze - nawet jak skończysz chudnąć, to i tak aby tę wage utrzymac musisz przejśc przez wszytskie fazy. A to uczy, że codziennie trzeba jeść te otręby, że to, że tamto... I jak się dietę zbalansuje dobrze, to każda jet zdrowa. I nie można tego generalizowac, że to dieta powoduje te wszytskie nieszcześcia zdrowotne. A tak z innej, bardziej wesołej beczki, to upiekłam dzisiaj amerykanki . I to jest "pieczywo", które do tej pory na dukanie smakuje mi najbardziej. I zamierzam zrobić kilka wariacji tego przepisu z różnymi aromatami (jak tylko dojdą te z wypiekarni - już się nie mogę doczekać ) i może też w wersji słonej. Lukier mi tylko trochę nie wyszedł, ale to nic - praktyka czyni mistrza. a teraz z litrowym bidonem z wodą pod pachą uciekam się uczyć... |
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, mogę wychodzić na spacerki, zawsze to dodatkowa porcja ruchu ![]() Cytat:
Idę sobie zrobić jakiś obiad
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam te wafelki, pomimo, że zjadłam już otręby na śniadanie!
Dziękuję za przepis - jest super. Zjadłam 3 kawałeczki ponieważ nie mogłam się oprzeć. Do tego kakao i czuję się zapchana ... Może jeszcze później krewetki wrzucę na ruszt. Żeby tak każda dieta była taka smaczna
|
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż chyba zmienię plany żywieniowe na jutro |
|
|
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zrobie sobie takie w nagrode po zaliczonych egzaminach bo na razie nie mam na nic czasu;(a dziś byłam cały dzień na uczelni dopiero wrocilam do domku;/ mnostwo nauki przede mna, ale damy rade (tak sobie wmawiam a co do wagi to dziś bez zmian, mimo wczorajszych ćwiczeń, proteinek i duzej ilosci miesa! nie zniechecam sie! ide was jeszcze poczytac i spojrze jeszcze na ten artykul ktory tu cytujecie;D |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam się dziś, że zostałam zaproszona na implantancje nowego sklepu 20-21 lutego
musze do tego czasu lepiej wyglądać. Niby jedzie sie w innym celu, zeby poprostu urządzić sklep, a w rzeczywistości wszyscy Cię obserwują z góry na dół, a później ploty |
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam tego przepisu, bo w nowym wątku jestem dopiero od kilku dni, a wcześniej, jakoś też go nie widziałam ![]() Cytat:
![]()
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
Odnotowałam dziś spadek 0.9 kg piłam u siostry zieloną herbatę i się zakochałam
Edytowane przez borczus88 Czas edycji: 2012-01-17 o 22:15 |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisałaś wcześniej, że w Twoim mieszkaniu nie ma za dużo miejsca i po Twoich komentarzach już wiem, dlaczego tak się dzieje Ponieważ dużo miejsca zajmują wszystkie zapachy, które posiadasz ![]() Cytat:
Dzisiaj kupiłam i się zakochałam Może zasmakuje też tym, którzy za zieloną nie przepadają, bo dzięki ananasowi nie czuć za bardzo jej charakterystycznego smaku
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#349 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to i tak nie wszystkie flaszki ![]() niektórych zapasów nie pokazałam ![]() a w drodze jeszcze ....eee lepiej zamilknę ![]() no mam bzika jeśli chodzi o perfumy jedni zbierają znaczki, inni monety (eee zaraz, te też zbieram )mąż mój zbiera książki, aparaty (lampy, obiektywy itp) a ja perfumy zbieram ![]() edit: właśnie zjadłam kilka kostek dukanowej czekolady
|
|
#351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Start 09-01-2012 - 85,3kg - 16-01-2012 - 82,9kg - 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. Edytowane przez foca Czas edycji: 2012-01-17 o 23:02 |
||
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki
![]() dzisiaj był mój 3 dzień proto, ważyłam się rano, przez 2 dni udało mi się zrzucić 2,2 kg!!!!!!!!!!!!!!!! jestem trochę w szoku i czekam aż ta dobra passa się skończy. z obliczeń dukanowskich wyszło mi, że faza uderzeniowa powinna u mnie trwać 7 dni, więc jeszcze 4 i będę mogła skorzystać z Waszych przepisów ![]() Jak je czytam to mi ślinka cieknie ![]() 3mam kciukasy za Was i za siebie
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ile masz wszystkich w sumie ? Masz jakoś podzielone, że np tydzień ten używasz, tydzień inny, w środy taki w soboty siaki ? Chodzi mi po prostu o to, że się zastanawiam, co można robić z tak dużą ilością perfum Ale fajnie, bo masz w czym wybierać ![]() Co to za czekoladka ?
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po 1 dniu uderzeniówki -0,9kg to miło, zwłaszcza, że zaczęłam dietę w 2 dniu okresu![]() Cytat:
Twoja kolekcja jest powalająca i, że tak powiem, zaawansowana, wielu z tych zapachów nawet nie znam ja raczej póki co obracam się wśród tych typowo "sephorowych"![]() niestety nigdy nie fotografowałam mojej "kolekcji", w czasach świetności jej wielkość oscylowała w granicach ponad 50 flakonów, obecnie, po dużym przeglądzie, część sprzedałam, część dałam mamie itp. zostało ich ok. 30 ale czekam właśnie dziś przylecą do mnie nowe |
|
|
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Witam. Moja waga nadal stoi w miejscu a ja cierpliwie czekam na spadki. A propos artykulu to naprawde nie rozumiem tej nagonki na doktorka. To, czy pojawi sie efekt jojo, zalezy wylacznie od nas. Poza tym, jesli wytrwam niemal rok (z 4-ta faza) na diecie, to nie po to przeciez, by rzucic sie na golonke nastepnego dnia po zakonczeniu dukania. Poza tym odkad jestem na diecie przesypiam cale noce, podczas gdy do tej pory wydawalo mi sie , ze cierpie na bezsennosc. Czy ktoras z Was moze mi podpowiedziec, czy mozna jesc parowki sojowe (oczywiscie na P+W)? Wg mnie nie, ale moze jest inaczej ?W niedziele mamy zaproszenie do znajomych. Juz widze te salatki oplywajace majonezem, miesko ociekajace tluszczem... O alkoholu nie wspomne. I tak sobie wymyslilam, ze najsensowniej bedzie udawac zatrucie pokarmowe . Nie chce mowic komukolwiek, ze sie odchudzam. Do tej pory powiedzialam o tym mezowi (akurat on mi kibicuje i mnie wspiera) i 3 innym osobom (to byl blad). A Wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- kurcze, weszłam na wage +0,2kg, no nie wytrzymam !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
no i po uderzeniówce...
4dni -> -2,7 kg czyli 0,2 lepiej niż wg testu... wczoraj 1szy dzień P/W i... dzisiaj 0,3 w górę idę 1/1 będzie łatwiej... chyba...
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potem było 1000 pytań "na czym ta dieta polega?" zjadłam 3 nogi bez skóry !!! - 2 na kolacje i kolejną do kawy wszyscy jedli ciasto a ja powiedziałam, że to jest dla mnie ciasto
|
|
#360 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
supcio....hehe ja +0,2w góre ale po 7 dniach uderzeniówki, też ide 1/1 kiedys byłam 5/5 i było to monotonne ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

)

pycha jest 

) i może też w wersji słonej. Lukier mi tylko trochę nie wyszedł, ale to nic - praktyka czyni mistrza. 

Aż chyba zmienię plany żywieniowe na jutro 

i, że tak powiem, zaawansowana, wielu z tych zapachów nawet nie znam
?