Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 15:18   #331
Aiesha
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
no właśnie przeczytałam i... wielkie szczere BUUUU... dla artykułu!!!

"
Badanie na grupie 5 tys. osób we Francji, które stosowały dietę Dukana wykazało, że 35 proc. z nich w ciągu roku od zastosowania diety ponownie przybrało zrzucone kilogramy, a 80 proc. po ponad czterech latach."
moją 1szą stratę wagi zawdzięczam Meridii15 i Dukanowi. Jak widać nie odzyskałam straconych kg, a wręcz przeciwnie! stała waga zmieniła się u mnie z 100tki na ok78... więc obalam ten mit!!!

"dieta ta może powodować "poważne problemy zdrowotne u niektórych pacjentów, takie jak duży silny poziomu cholesterolu, problemy z układem sercowo-naczyniowym oraz raka piersi"
jeśli chodzi o "problemy zdrowotne" to u mnie jest wręcz przeciwnie. Od czasu gdy 1szy raz zetknęłam się z Dukanem, moje wyniki badań krwi są wręcz idealne, zawsze miałam za wysoki cukier, i cholesterol też wysoki a teraz mam super! Serducho (oprócz tego że złamane) to ma się nieźle!
a to ostatnie... mam nadzieję że mnie ominie, aczkolwiek wątpię czy choroba ta ma aż tak wiele wspólnego z Dukanem

"A czy to nie jest dyskryminujące? "Pani postrzega to jako dyskryminację?" To zachęca ludzi, by oceniali innych na podstawie ich wagi. - Ja nie osądzam – odpowiada. - Tu nie chodzi o dietę. Ale o przekaz"
tu się muszę zgodzić, większość "chudzielców" ciągle dogryza osobom tęższym od siebie. I to od najmłdoszych lat. Sama tego doświadczałam od podstawówki! Więc wiem jak to potrafi zaboleć...

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:23   #332
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
NO JA WŁASNIE PRZECZYTAŁAM - NASKAKUJA NA BIEDNEGO DOKTORKA, A JA POWTÓRZE JESZCZE RAZ ŻE WG MNIE JEŻELI NIE BEDZIEMY JEJ (CHYBA KAZDEJ DIETY) STOSOWAĆ Z GLOWĄ TO KAŻDA BEDZIE MIAŁA ZŁY WPŁYW NA ZDROWIE, A CZY TA CHEMIA KTÓRA JEST W JEDZENIU NIE MA ZLEGO WPŁYWU NA ZDROWIE.......NOO A CO DO POWRTOÓW WAGI TO JEŻELI KTOS SCHUDŁ I Z TEJ RADOŚCI PÓXNIEJ ODZYWIAŁ SIE FAST FODDAMI I POZWALAŁ SOBIE NA CO TYLKO MÓGŁ TO WCALE SIE NIE DZIWIE ŻE WRÓCIŁ DO WAGI SPRZED.....TAKI EFEKT WG MNIE BEDZIE MIAŁA KAŻDA DIETA, KAŻDEGO DIETETYKA, NIE MA DIETY CUD, CUD JEST WTEDY KIEDY SIE SCHUDNIE

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

obiadek zaliczam, jaja z wedzonym łososiem - pyszota

w 100% popieram

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

a mnie zaraz coś trafi... ale zjadłabym CZEKOLADY MLECZNEJ Z ORZECHAMI
MUSZĘ WYTRZYMAĆ, M U S Z Ę!!!
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:27   #333
Aiesha
Rozeznanie

dasz radę!!!! trzymam kciuki!!!!

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-17, 15:37   #334
foca
Raczkowanie

"A czy to nie jest dyskryminujące? "Pani postrzega to jako dyskryminację?" To zachęca ludzi, by oceniali innych na podstawie ich wagi. - Ja nie osądzam – odpowiada. - Tu nie chodzi o dietę. Ale o przekaz"
tu się muszę zgodzić, większość "chudzielców" ciągle dogryza osobom tęższym od siebie. I to od najmłdoszych lat. Sama tego doświadczałam od podstawówki! Więc wiem jak to potrafi zaboleć... [/QUOTE]

ja też doświadczyłam i to od bardzo bliskiej osoby, ale nie teraz kiedy waże ponad 80, ale jakieś 15 late temu kiedy ważyłam 64kg, moja siostra u której byłam na wakacjach w hiszpani prasowała mi sukienkę i wychodzac z łazienki slyszałam jak mówi do szwagra..."jaka wielka ta sukienka" zaznacze jeszcze że jakiś 2 lata wcześniej sama maiła identyczna wage i chodziłysmy w tych samych ciuchach...no to tak a`propos dyskryminacji, ale ja mam tych chudzielców głeboko gdzieś, dlatego że tym chudym szybciej wyskakuja zmarszczki a na starosć sa mega pomarszczeni )

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
w 100% popieram

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

wytrzymasz....ja dzis dosyałam cały karton czekoladek od kontrahenta i stoja pod biurkiem, sprawdziłam ważność..mają do lipca 2012 - zdąze zjesć , a zrób sobie nutelle dukanową, ja wczoraj zjadąłm i wcale mnie nie ciągnie do słodyczy, tak sie zaslodziłam
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:39   #335
DianaM
Zadomowienie

Witam,
nie pisałam wcześniej na tym forum, ale skoro jestem na dukanie....
Zresztą po raz drugi. Pierwszy raz rok temu schudłam w 1,5 miesiąca 14 kg. Ale potem mega się zapuściłam, pominęłam w połowie III fazę, że już nie wspomnę o niestosowaniu IV, czwartków białkowych.

Chętnie Was poczytam i podzielę się swoją walką. Potrzebna mi taka grupa wsparcia, bo styłam sie potężnie

Dziś zrobiłam sobie słodkie herbatniczki dukanowe i zasiadam do czytania Was
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (14,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1.jpg (15,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-01-17, 15:53   #336
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Witam,
Zresztą po raz drugi. Pierwszy raz rok temu schudłam w 1,5 miesiąca 14 kg. Ale potem mega się zapuściłam, pominęłam w połowie III fazę, że już nie wspomnę o niestosowaniu IV, czwartków białkowych.

Chętnie Was poczytam i podzielę się swoją walką. Potrzebna mi taka grupa wsparcia, bo styłam sie potężnie

Pozdrawiam
Witaj

a przepis gdzie?
Podasz

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
(...)
ooo a gdzie je można zobaczyć? zaraz przeszukam wątek ze zdjęciami kolekcji
ja kiedyś miałam chyba obsesję, później przerzuciłam się na coś innego, teraz delikatnie ona powraca, ale muszę to kontrolować
No dobra,
zmotywowałaś mnie
zrobiłam dzisiaj sesję moim flaszką

KLIK

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:01   #337
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Witaj

a przepis gdzie?
Podasz
A pewnie, nie wiem jakie macie tu przepisy, pomyślałam, że ten na pewno znacie.

W oryginale jest tak:
Nastaw najpierw piekarnik na 180`C.
2 białka
1 żółtko
2 łyzki zmielonych otrębów pszennych
1 łyżka zmielonych otrębów owsianych
1,5 łyżki słodzika
aromat

Oddzielnie ubić białka. Oddzielnie pozostałe składniki zmiksować. Na koniec wszystko połączyć, wyłożyć na blachę na papier do pieczenia. Wstawić na 15 - 20 min. Po ok. 4 min wyjąć na chwilkę, żeby podzielić nożem na małe kwadraciki/herbatniki (ma już wtedy chrupiącą skórkę), spowrotem wsadzić do piekarnika. Gotowe.

Ja zmodyfikowałam pod siebie tak:
Dodaję wyłącznie otręby owsiane. I dodaję 2,5 płaskie łyżki słodzika choć ostatnio stwierdziłam, że już jest dla mnie za słodko, więc chyba zacznę dodawać tylko 2. I najbardziej smakuje mi z aromatem migdałowym. Wszystko miksuję od razu w jednej misce.
Reszta jak wyżej.

Uwielbiam je i zajadam się ciągle

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2012-01-17 o 16:03
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:39   #338
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
pysia to o której Ty wstajesz?
Ty jak mój mąż, jak ma na 6 do pracy to o 4 wstaje Kawe wypić, śniadanie zjeść, prysznic, telewizja, komputer, wchodzę po 4 do salonu a tam wrzawa jak za dnia
A co do słodziku to ja nawet do ust już włożyć nie mogę.... no taka chemia...

Miłego i spokojnego dnia pysia
do zobaczenia po południu
no ja sobie lubie wcześniej wstać, nie lubie się spieszyć
rano trzeba zobaczyć co się działo w świecie przez noc, trzeba na spokojnie zjeść sniadanko, umyć się, wybrac ubranka itd poza tym wychodze godzineprzed bo musze kawałek dojechać, więc tak wychodzi, że wstaje czesto 3 h przed pracą albo przynajmnie 2,5

Cytat:

człowiek całe życie sie uczy ;-)) moja Mama była szefem kuchni w pewniej znanej restauracji, robiła rzeczy niestworzone, ale ja myślałam że One bedzie ze mną wiecznie i niczego sie nie uczylam od Niej, czasami podgladałam, ale nie praktykowałam bo Ona gotowała dla nas z pasją no i nagle Pan Bócek mi Ją zabrał i zostawił mnie na pastwe losu, ale zapamietałam smaki i co nieco czasami mi sie przypomina co Ona tam wymyślała i próbuje to odtworzyc i o dziwo mi sie udaje, chyba wyssałam to z Jej mlekiem.....ehhh to już 3,5 roku a ja nawet jak Wam o tym pisze mam oczy pełne łez
o, rozumiem Cię... w listopadzie było dwa lata jak straciłam siostrę, a w lutym będzie 2 lata jak Pan Bócek zabrał mi Tate nie ma dnia,żebym nie pomyślała i żeby łezka nie spłynęła... Mój Papcio robił najwspanialsze placki ziemniaczane na świecie tego smaku nigdy nie zapomne... Co bym zrobiła, żeby jeszcze kiedyś spróbować tych placków

Ja dziś kiepsko z jedzeniem bo długo mnie brzusio bolał.
zjadłam jedną suchą bułeczkę otrębową, wypiłam sok jednodniowy marchewkowy Marwit i zjadłam kawałek sera, to tyle

a no właśnie kupiłam Piórko od razu pół kilo pycha jest jutro na śniadanko zrobie sobie bułeczke otrębową z serkiem i szyną

o, i musze do Lidla po ten ketchup jeść, to ja pytałam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:51   #339
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:

człowiek całe życie sie uczy ;-)) moja Mama była szefem kuchni w pewniej znanej restauracji, robiła rzeczy niestworzone, ale ja myślałam że One bedzie ze mną wiecznie i niczego sie nie uczylam od Niej, czasami podgladałam, ale nie praktykowałam bo Ona gotowała dla nas z pasją no i nagle Pan Bócek mi Ją zabrał i zostawił mnie na pastwe losu, ale zapamietałam smaki i co nieco czasami mi sie przypomina co Ona tam wymyślała i próbuje to odtworzyc i o dziwo mi sie udaje, chyba wyssałam to z Jej mlekiem.....ehhh to już 3,5 roku a ja nawet jak Wam o tym pisze mam oczy pełne łez
Strasznie mi przykro,współczuję z całego serucha

Cytat:
Napisane przez icoteraz Pokaż wiadomość
Znam ten ból! Wytrzymasz! Zjedz sobie coś słodzonego słodzikiem np. serek homo lub twaróg Zapchaj się słodkim to ochota na czekoladę przejdzie

Cytat:

Kurcze, gdyby tylko używanie otrębów nie było ograniczone

Upiekłam sobie chlebek i ciacho, a teraz trzeba uważać aby nie zjeść tych pyszności całych od razu takie herbatniczki też bym skonsumowała ehh

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:00   #340
Oloosia
Rozeznanie

Witam wszystkich!
U mnie dzisiaj bez zmian w zasadzie to spadło mi 0,1kg od wczoraj. W sumie to jest takie racjonalne. Najpierw 2 dni (pierwsze dni P) pod rząd spadki o 0,4 , a teraz już trochę mniej. Za szybko chudnąć też nie można, choćby się chciało.

A propos tego, co mówiłyście o diecie...
To jest 100% prawda, że jak się zrzuca wagę, a potem opycha fast foodami to jest efekt jojo.

Moja opinia jest taka, że ta dieta jest taka długa, bo ona ma uczyć myślenia nad tym, co się je, a nie wrzucania do ust wszystkiego, jak leci. Jako studentka często jestem w lokalach typu fast food, bo moi znjaomi tam jadają (ja osobiście nie przepadam za tego typu jedzeniem - nie tylko na diecie, ale w ogóle). I kiedyś mogłąm tam sobie siedzieć i jakoś mnie to nie ruszało, a teraz? Teraz wychodze od razu, albo w ogóle nie podchodze, bo aż mnie odrzuca od frytek smażonych na spalonym tłuszczu itd. Uważam, że to jest w diecie dukana najfajniejsze - nawet jak skończysz chudnąć, to i tak aby tę wage utrzymac musisz przejśc przez wszytskie fazy. A to uczy, że codziennie trzeba jeść te otręby, że to, że tamto... I jak się dietę zbalansuje dobrze, to każda jet zdrowa. I nie można tego generalizowac, że to dieta powoduje te wszytskie nieszcześcia zdrowotne.

A tak z innej, bardziej wesołej beczki, to upiekłam dzisiaj amerykanki . I to jest "pieczywo", które do tej pory na dukanie smakuje mi najbardziej. I zamierzam zrobić kilka wariacji tego przepisu z różnymi aromatami (jak tylko dojdą te z wypiekarni - już się nie mogę doczekać ) i może też w wersji słonej. Lukier mi tylko trochę nie wyszedł, ale to nic - praktyka czyni mistrza.
a teraz z litrowym bidonem z wodą pod pachą uciekam się uczyć...
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:42   #341
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
magda_lena40 yyyyy, co jest, ja już to swoje śniadanko kończę, gdzieś Ty

Mieszkanko może być dla Nas wszystkich ciut przymałe
ale głodne nie będziemy

rozumiem, że z moim figarkiem też chętnie na spacery będziecie wychodzić???
jak jest pogoda i w niepogodę ??? taaaa???
to możecie przybywać
Byłam, dobijałam się do drzwi, ale nikt nie otwierał, wiec wróciłam do domu
Jasne, mogę wychodzić na spacerki, zawsze to dodatkowa porcja ruchu

Cytat:
Napisane przez Oloosia Pokaż wiadomość
A tak z innej, bardziej wesołej beczki, to upiekłam dzisiaj amerykanki . I to jest "pieczywo", które do tej pory na dukanie smakuje mi najbardziej. I zamierzam zrobić kilka wariacji tego przepisu z różnymi aromatami (jak tylko dojdą te z wypiekarni - już się nie mogę doczekać ) i może też w wersji słonej. Lukier mi tylko trochę nie wyszedł, ale to nic - praktyka czyni mistrza.
a teraz z litrowym bidonem z wodą pod pachą uciekam się uczyć...
Amerykanki uwielbiam Z lukrem cytrynowym+kakaowym, niebo

Idę sobie zrobić jakiś obiad

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:56   #342
ashley88
Raczkowanie

Zrobiłam te wafelki, pomimo, że zjadłam już otręby na śniadanie!
Dziękuję za przepis - jest super. Zjadłam 3 kawałeczki ponieważ nie mogłam się oprzeć.
Do tego kakao i czuję się zapchana ... Może jeszcze później krewetki wrzucę na ruszt. Żeby tak każda dieta była taka smaczna
ashley88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:26   #343
Oloosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashley88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam te wafelki, pomimo, że zjadłam już otręby na śniadanie!
Dziękuję za przepis - jest super. Zjadłam 3 kawałeczki ponieważ nie mogłam się oprzeć.
Do tego kakao i czuję się zapchana ... Może jeszcze później krewetki wrzucę na ruszt. Żeby tak każda dieta była taka smaczna
Ale mi narobiłaś ochoty na krewetki! Aż chyba zmienię plany żywieniowe na jutro
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 20:50   #344
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam
o jej jak ślicznei wygladają zrobie sobie takie w nagrode po zaliczonych egzaminach bo na razie nie mam na nic czasu;(

a dziś byłam cały dzień na uczelni dopiero wrocilam do domku;/ mnostwo nauki przede mna, ale damy rade(tak sobie wmawiam

a co do wagi to dziś bez zmian, mimo wczorajszych ćwiczeń, proteinek i duzej ilosci miesa!
nie zniechecam sie!
ide was jeszcze poczytac i spojrze jeszcze na ten artykul ktory tu cytujecie;D
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:16   #345
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dowiedziałam się dziś, że zostałam zaproszona na implantancje nowego sklepu 20-21 lutego musze do tego czasu lepiej wyglądać. Niby jedzie sie w innym celu, zeby poprostu urządzić sklep, a w rzeczywistości wszyscy Cię obserwują z góry na dół, a później ploty musze im dać powód do plotek ide zjesc rybke, bo mnie głód napadł

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 21:58   #346
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
A pewnie, nie wiem jakie macie tu przepisy, pomyślałam, że ten na pewno znacie.

W oryginale jest tak:
Nastaw najpierw piekarnik na 180`C.
2 białka
1 żółtko
2 łyzki zmielonych otrębów pszennych
1 łyżka zmielonych otrębów owsianych
1,5 łyżki słodzika
aromat

Oddzielnie ubić białka. Oddzielnie pozostałe składniki zmiksować. Na koniec wszystko połączyć, wyłożyć na blachę na papier do pieczenia. Wstawić na 15 - 20 min. Po ok. 4 min wyjąć na chwilkę, żeby podzielić nożem na małe kwadraciki/herbatniki (ma już wtedy chrupiącą skórkę), spowrotem wsadzić do piekarnika. Gotowe.

Ja zmodyfikowałam pod siebie tak:
Dodaję wyłącznie otręby owsiane. I dodaję 2,5 płaskie łyżki słodzika choć ostatnio stwierdziłam, że już jest dla mnie za słodko, więc chyba zacznę dodawać tylko 2. I najbardziej smakuje mi z aromatem migdałowym. Wszystko miksuję od razu w jednej misce.
Reszta jak wyżej.

Dziękuję
nie miałam tego przepisu, bo w nowym wątku jestem dopiero od kilku dni, a wcześniej, jakoś też go nie widziałam

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Byłam, dobijałam się do drzwi, ale nikt nie otwierał, wiec wróciłam do domu
Jasne, mogę wychodzić na spacerki, zawsze to dodatkowa porcja ruchu
(...)

Wymieniam się
Stary 2012-01-17, 22:13   #347
borczus88
Rozeznanie

Odnotowałam dziś spadek 0.9 kg hihi a jutro pewnie odnotuje taki sam przyrost
piłam u siostry zieloną herbatę i się zakochałam nigdy mi nie smakowała, ale dukan mnie oduczył słodzenie herbaty i się okazuje że zielona ma lepszy smak niż normalna.... i od razu przyhaczyłam porcelanę
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm

Edytowane przez borczus88
Czas edycji: 2012-01-17 o 22:15
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:22   #348
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:

Pisałaś wcześniej, że w Twoim mieszkaniu nie ma za dużo miejsca i po Twoich komentarzach już wiem, dlaczego tak się dzieje Ponieważ dużo miejsca zajmują wszystkie zapachy, które posiadasz

Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość

Odnotowałam dziś spadek 0.9 kg hihi a jutro pewnie odnotuje taki sam przyrost
piłam u siostry zieloną herbatę i się zakochałam nigdy mi nie smakowała, ale dukan mnie oduczył słodzenie herbaty i się okazuje że zielona ma lepszy smak niż normalna.... i od razu przyhaczyłam porcelanę
Polecam biedronkową zieloną herbatę z ananasem
Dzisiaj kupiłam i się zakochałam
Może zasmakuje też tym, którzy za zieloną nie przepadają, bo dzięki ananasowi nie czuć za bardzo jej charakterystycznego smaku

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-17, 22:33   #349
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość

haha a ja teraz przymierzylam spodniczke z 1 LO ;D może to nie to samo co sukienka komunijna ale też się mieszczę ;PP
ja ostatnio założyłam spódnicę z bierzmowania i jest super!
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 22:56   #350
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Pisałaś wcześniej, że w Twoim mieszkaniu nie ma za dużo miejsca i po Twoich komentarzach już wiem, dlaczego tak się dzieje Ponieważ dużo miejsca zajmują wszystkie zapachy, które posiadasz
(...)

to i tak nie wszystkie flaszki
niektórych zapasów nie pokazałam
a w drodze jeszcze ....eee lepiej zamilknę

no mam bzika jeśli chodzi o perfumy
jedni zbierają znaczki,
inni monety (eee zaraz, te też zbieram )
mąż mój zbiera książki, aparaty (lampy, obiektywy itp)

a ja perfumy zbieram

edit:
właśnie zjadłam kilka kostek dukanowej czekolady

Wymieniam się
Stary 2012-01-17, 23:00   #351
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
no ja sobie lubie wcześniej wstać, nie lubie się spieszyć
rano trzeba zobaczyć co się działo w świecie przez noc, trzeba na spokojnie zjeść sniadanko, umyć się, wybrac ubranka itd poza tym wychodze godzineprzed bo musze kawałek dojechać, więc tak wychodzi, że wstaje czesto 3 h przed pracą albo przynajmnie 2,5

o, rozumiem Cię... w listopadzie było dwa lata jak straciłam siostrę, a w lutym będzie 2 lata jak Pan Bócek zabrał mi Tate nie ma dnia,żebym nie pomyślała i żeby łezka nie spłynęła... Mój Papcio robił najwspanialsze placki ziemniaczane na świecie tego smaku nigdy nie zapomne... Co bym zrobiła, żeby jeszcze kiedyś spróbować tych placków

Ja dziś kiepsko z jedzeniem bo długo mnie brzusio bolał.
zjadłam jedną suchą bułeczkę otrębową, wypiłam sok jednodniowy marchewkowy Marwit i zjadłam kawałek sera, to tyle

a no właśnie kupiłam Piórko od razu pół kilo pycha jest jutro na śniadanko zrobie sobie bułeczke otrębową z serkiem i szyną

o, i musze do Lidla po ten ketchup jeść, to ja pytałam
Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro,współczuję z całego serucha

Znam ten ból! Wytrzymasz! Zjedz sobie coś słodzonego słodzikiem np. serek homo lub twaróg Zapchaj się słodkim to ochota na czekoladę przejdzie

Kurcze, gdyby tylko używanie otrębów nie było ograniczone

Upiekłam sobie chlebek i ciacho, a teraz trzeba uważać aby nie zjeść tych pyszności całych od razu takie herbatniczki też bym skonsumowała ehh
dzięki dziewczyny, pysia, złota jagoda nie wiem dlaczego Pan Bócek tak postanowił ale 1,5 mieciaca przed Mamą, zabrał mi jeszczeTate, to był jakiś armagedon którego nigdy nie zrozumiem ........
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.

Edytowane przez foca
Czas edycji: 2012-01-17 o 23:02
Stary 2012-01-17, 23:04   #352
agasobo
Zadomowienie

cześć Dziewczynki
dzisiaj był mój 3 dzień proto, ważyłam się rano, przez 2 dni udało mi się zrzucić 2,2 kg!!!!!!!!!!!!!!!! jestem trochę w szoku i czekam aż ta dobra passa się skończy.
z obliczeń dukanowskich wyszło mi, że faza uderzeniowa powinna u mnie trwać 7 dni, więc jeszcze 4 i będę mogła skorzystać z Waszych przepisów
Jak je czytam to mi ślinka cieknie

3mam kciukasy za Was i za siebie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 23:22   #353
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:

to i tak nie wszystkie flaszki
niektórych zapasów nie pokazałam
a w drodze jeszcze ....eee lepiej zamilknę

no mam bzika jeśli chodzi o perfumy
jedni zbierają znaczki,
inni monety (eee zaraz, te też zbieram )
mąż mój zbiera książki, aparaty (lampy, obiektywy itp)

a ja perfumy zbieram

edit:
właśnie zjadłam kilka kostek dukanowej czekolady

To ile masz wszystkich w sumie ?
Masz jakoś podzielone, że np tydzień ten używasz, tydzień inny, w środy taki w soboty siaki ? Chodzi mi po prostu o to, że się zastanawiam, co można robić z tak dużą ilością perfum Ale fajnie, bo masz w czym wybierać
Co to za czekoladka ?

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-18, 08:14   #354
martasdz
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny
u mnie po 1 dniu uderzeniówki -0,9kg to miło, zwłaszcza, że zaczęłam dietę w 2 dniu okresu

Cytat:

W nowym wątku, jest tylko zbiór moich ukochanych L`Artisanów (który też już troszkę się zmienił)
KLIK

ogólny zarys kolekcji jest w poprzednim wątku
KLIK
ale i tu się sporo już zmieniło.

Pisząc, że zbieram się właśnie, to miałam na myśli, że zbieram się...od kilku tygodni, ale ciągle na coś czekam,
aktualnie na L`Artisanowe zapasy i nowości

Twoje gdzieś moża zobaczyć ???

Twoja kolekcja jest powalająca i, że tak powiem, zaawansowana, wielu z tych zapachów nawet nie znam ja raczej póki co obracam się wśród tych typowo "sephorowych"
niestety nigdy nie fotografowałam mojej "kolekcji", w czasach świetności jej wielkość oscylowała w granicach ponad 50 flakonów, obecnie, po dużym przeglądzie, część sprzedałam, część dałam mamie itp. zostało ich ok. 30 ale czekam właśnie dziś przylecą do mnie nowe
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 08:43   #355
czarownica2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Witam i ja

Pod postami masz trzy ikonki: cytuj, mała ikonka znacząca wielocytuj i odpowiedz. (chyba tak to było )

Jak chcesz zacytować jedną osobę to klikasz cytuj, jak więcej wypowiedzi to przy postach, które chcesz przytoczyć zaznaczasz wielocytuj i na końcu odpowiedz

W okienku edycji pojawią Ci się cytaty w kwadratowych nawiasach. Możesz skasować część cytatu jeśli chcesz zacytować konkretne zdanie ale nie kasuj tych nawiasów. I to chyba wszystko Mam nadzieję, że coś przybliżyłam.

Dzieki bardzo, mam nadzieje, ze tym razem sie uda .

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Witam.
Moja waga nadal stoi w miejscu a ja cierpliwie czekam na spadki. A propos artykulu to naprawde nie rozumiem tej nagonki na doktorka. To, czy pojawi sie efekt jojo, zalezy wylacznie od nas. Poza tym, jesli wytrwam niemal rok (z 4-ta faza) na diecie, to nie po to przeciez, by rzucic sie na golonke nastepnego dnia po zakonczeniu dukania. Poza tym odkad jestem na diecie przesypiam cale noce, podczas gdy do tej pory wydawalo mi sie , ze cierpie na bezsennosc.

Czy ktoras z Was moze mi podpowiedziec, czy mozna jesc parowki sojowe (oczywiscie na P+W)? Wg mnie nie, ale moze jest inaczej ?

W niedziele mamy zaproszenie do znajomych. Juz widze te salatki oplywajace majonezem, miesko ociekajace tluszczem... O alkoholu nie wspomne. I tak sobie wymyslilam, ze najsensowniej bedzie udawac zatrucie pokarmowe . Nie chce mowic komukolwiek, ze sie odchudzam. Do tej pory powiedzialam o tym mezowi (akurat on mi kibicuje i mnie wspiera) i 3 innym osobom (to byl blad). A Wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
Stary 2012-01-18, 08:51   #356
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Witam.
Moja waga nadal stoi w miejscu a ja cierpliwie czekam na spadki. A propos artykulu to naprawde nie rozumiem tej nagonki na doktorka. To, czy pojawi sie efekt jojo, zalezy wylacznie od nas. Poza tym, jesli wytrwam niemal rok (z 4-ta faza) na diecie, to nie po to przeciez, by rzucic sie na golonke nastepnego dnia po zakonczeniu dukania. Poza tym odkad jestem na diecie przesypiam cale noce, podczas gdy do tej pory wydawalo mi sie , ze cierpie na bezsennosc.

Czy ktoras z Was moze mi podpowiedziec, czy mozna jesc parowki sojowe (oczywiscie na P+W)? Wg mnie nie, ale moze jest inaczej ?

W niedziele mamy zaproszenie do znajomych. Juz widze te salatki oplywajace majonezem, miesko ociekajace tluszczem... O alkoholu nie wspomne. I tak sobie wymyslilam, ze najsensowniej bedzie udawac zatrucie pokarmowe . Nie chce mowic komukolwiek, ze sie odchudzam. Do tej pory powiedzialam o tym mezowi (akurat on mi kibicuje i mnie wspiera) i 3 innym osobom (to byl blad). A Wy jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
hej czarownica, a propos imprez ja miałam ostanio urodziny brata i sporą imprezkę.......zaczeło sie obiadem, wszyscy jedli rosół, a ja pochlipałam wode i odniosłam do kuchni makaron, potem wszyscy jedli schabowe a ja sie zakręciłam i włożyłam sobie na talerz mięso z rosołu, no a potem byle tylko ręce po stole chodziły, a to ogórek, a to papryczka, a to kawałek wędlinki i cały czas ruszałam gębą i nikt sie nawet nie doaptrzył, a też nie mam zamiaru informować dlatego że nikt nie podchodzi do tego poważnie, to ja ze swoim ciałem czuje sie niedobrze, to mnie ten tłuszcz przeszkadza, a inni przyzwyczaili sie już do mojego wyglądu wiec mówią, "daj spokój dobrze wyglądasz zjedz schabowego on taki pyszny"

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

kurcze, weszłam na wage +0,2kg, no nie wytrzymam !!!!!!!!!!!!!!!!!
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-18, 08:53   #357
Aiesha
Rozeznanie

no i po uderzeniówce...
4dni -> -2,7 kg czyli 0,2 lepiej niż wg testu...
wczoraj 1szy dzień P/W i... dzisiaj 0,3 w górę
idę 1/1 będzie łatwiej... chyba...

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-18, 09:00   #358
icoteraz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
no i po uderzeniówce...
Gratulacje
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:02   #359
akuku
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość

Witam.

ja powiedziałam zaraz przy stole -jak zaczeli nagonke dlaczego nic nie jem potem było 1000 pytań "na czym ta dieta polega?" zjadłam 3 nogi bez skóry !!! - 2 na kolacje i kolejną do kawy wszyscy jedli ciasto a ja powiedziałam, że to jest dla mnie ciasto byłam twarda

04.01.2012 - 93,6 kg

93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65
akuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 09:09   #360
foca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
no i po uderzeniówce...

supcio....hehe ja +0,2w góre ale po 7 dniach uderzeniówki, też ide 1/1 kiedys byłam 5/5 i było to monotonne

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
ja powiedziałam zaraz przy stole -jak zaczeli nagonke dlaczego nic nie jem potem było 1000 pytań "na czym ta dieta polega?" zjadłam 3 nogi bez skóry !!! - 2 na kolacje i kolejną do kawy wszyscy jedli ciasto a ja powiedziałam, że to jest dla mnie ciasto byłam twarda
kurcze akuku.....5,2kg w 14 dni - pieknie
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości