|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Gosiu wszystkiego co najlepsze
ona10101 to trzymam kciuki i mam nadzieję że Adaś jeszcze posiedzi w brzuszku
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Gosia, bukiet najwspanialszych życzeń, uśmiechu i szczęścia, radości każdego dnia oraz wszelkiej pomyślności z okazji imieninek
Cytat:
Desia, współczuję znów jakiś problemów zdrowotnych Wszystko ostatnio się Ciebie łapie, ale mam nadzieję że gin zaradzi i szybko minie.Dziewczyny wrzucać nowe fotki na mejla, niektóre baaaaardzo dawno się nie pokazywały, a brzuszki już pewnie urosły! Ja od 7.30 na nóżkach, chodź całą noc się budziłam... Dziś niestety na uczelnię od 13.00 do 19.00 i na samą myśl już mi niedobrze
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
desiu moze to taki czas ciazy ze mamy zwiekszona podatnosc na infekcje. Ja tez mam i pare dziewczyn z watku. Najwazniejsze zeby dal cos i zeby podzialalo.
|
#1204 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U mnie mniej skurczy i zima a co u Was?Cytat:
Zerknij chociażby na ten link -swoją drogą fajna stronka, polecam : http://dziecisawazne.pl/10-mitow-na-...ienia-piersia/ Cytat:
JEśli chcesz już teraz wybrać położną środowiskową to musisz iść do przychodni-najlepiej najbliższej i wypełnić deklaracje wyboru położnej. Aha pytałaś wcześniej o porodówkę w Narutowiczu-wszystko jest bezpłatne, poród rodzinny+znieczulenie ZZO także Ale mam nadzieje że obejdzie się bez, ale dobrze mieć furtkę bezpieczeństwa. A Wy gdzie chcecie rodzic?Cytat:
Myśl optymistycznie, bo z rozwarciem można jeszcze spokojnie "wyleżeć" do optymalnego terminu...no chyba że Adaś zdecyduje inaczej. Trzymam kciuki!
|
|||
|
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie co - jesli jest cos co wiem ze damy rade wyleczyc, na co mozna brac leki w ciazy to jeszcze pol biedy ![]() Najbardziej boje sie tych wysypek i puchniec bo wtedy ciezko to leczyc a jesli juz jest tragedia to dostane cos co moze zaszkodzic dziecku, to jest najgorsze. Spadam do gina, odezwe sie po .
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam Was ![]() Dziś zaczynam 28tydzień Wiecie co chyba pomału zaczynam już się stresować porodem. Koleżanka urodziła w grudniu syna, a że jesteśmy w stałym kontakcie przez nk to zadaję jej mnóstwo pytań co do porodu. Dobrze że jest chętna odpowiadać. Trochę mi to pomaga bo będę rodziła w tym samym szpitalu co ona. Dziś nad ranem coś mnie strasznie brzuch bolał, Tak pisałyście o tych zupkach i smak mi przyszedł za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
hej
jeśli chodzi o tą położną- dzięki Kochane za pocieszenie.też myślę, że baba się nie zna.dam radę monika- ta położna to znajoma mamy mojej przyjaciółki.była u niej i od niej miałam jej nr tel.zadzwoniłam, umówiłam się.i przyszła. ale wystarczy zajść do przychodni i powiedzieć, że chcesz wybrać położną środowiskową.i po sprawie.albo przydzielą Ci jakąś , jak już urodzisz. ivonka-dzięki za ten link ona- trzymaj się aguśka-jak poczytałam o tym jak wygląda czasem Twoja praca to aż mnie coś ścisnęło.podziwiam się dzielna kobieto.wyobrażam sobie jak czasem musi być Ci ciężko.ja pieluchy zmieniałam mojej babci.nie czulam obrzydzenia ani nic w tym stylu, ale to była moja ukochana babcia, więc wiadomo, że inaczej się do tego podchodzi wtedy. skończyłam oligofrenopedagogikę, i miałam do czynienia z różnymi dziećmi, w różnym stanie i psychicznym i fizycznym.robilam przy nich też różne rzeczy i bez żadnego sentymentu.ale to były dzieci.chore co prawda, ale dzieci. i tak po tym co napisałaś się zastanawiam czy byłabym w stanie tak pracować jak Ty.zawsze uważałam się za bardzo twardą osobę, ale chyba bym nie podołała.mam ogromny szacunek dla Ciebie i Twojej pracy
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mialas jakies objawy? Mam na mysli czy cos Cie klulo tam na dole, itp? Nie wiem czy kobieta moze czuc jak sie rozwarcie robi?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
ona10101 trzymam mocno kciuki żeby synuś jak najdłużej jeszcze w brzuszku posiedział
![]() A ja leżakuję, byłam rano tylko w przychodni u diabetologa. Niby wszystko w miare dobrze ale okazało się że mi wyszedł cukier w moczu i mi pani doktor wypisała skierowanie na posiew. Zobaczymy co tam wyjdzie. Poza tym się przeziębiłam chyba i zastanawiam się czym bym się tu mogła pokurowac... hmmm |
|
|
|
#1211 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki i słowa wsparcia.
Cytat:
Cytat:
Też bym pooglądała nowe zdjęcia, więc Która może to niech wrzuca. A ja niewyspana totalnie - jak to w szpitalu, a to budzą na kroplówkę, a to temperature mierzą, a to dzieciątka płaczą, a to któraś dziewczyna z pokoju się wierci ![]() Cytat:
A wiecie co mnie najbardziej przeraża? Że nie mam za wiele wyprawki - troszke ciuszków, kocyk, recznik, teraz zamowilam z apteki DOZ kosmetyki dla Małego, nożyczki, smoczek itd. Czekaliśmy na pożyczkę z pracy na którą czekam od września, a tu nadal jej nie dostaliśmy, więc trzeba bedzie szybko kupic za to co mamy i ewentualnie pozyczyc na wozek czy łóżeczko. emigra własnie żadnych objawów, skurczy czy innych dolegliwości nie mam....
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. Adaś ur. 25.02.2012r. Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-01-18 o 10:29 |
|||
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty!!! My dziś zaczynamy 27 tydzień - czyli wkrótce (czy już?) trzeci trymestr ![]() |
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Po wizycie u gina ... oberwałam za przyrost wagi, nie powiem słusznie w ciagu 5 miesiecy przytyłam 5 kg a w ostatnim miesiacu 3,5 kg
Myslicie ze dukanowe przepisy z tej ostatniej fazy mogą sie przydać czy one sa zbyt radykalne ? Nigdy nie byłam na tej diecie ale słyszałam, że ona właśnie głównie opiera się na białku a tzw. 3 faza to już podobno tylko podtrzymanie ![]() Co do mojego paciorkowca to okazał się jeszcze mniej groźny niż wyczytałam, należący do ziarniaków w pojedynczych koloniach wogole nie załapł się na leczenie, dostałam antybiotyk dopochwowo tylko na wykonczenie do konca drozdzaka i mam nadzieje ze w koncu się pozbede tej infenkcji ![]() No i koniec koncow wylądowałam na zwolnieniu, skłamała bym gdybym napisała, że nie przyda mi się trochę odpoczynku, oj przyda bo ostatanio po pracy bywałam bardzo zmeczona. I do tego brzuch mi troche twardniał od ciągłego siedzenia. Zaczeliśmy 27 tydzien, na razie mam 3 tygodnie zwolnienia ale w pracy juz zawyrokowali, że raczej nie wrócę ![]() Koncze relację o sobie i ide was nadrabiac. ona10101
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-18 o 11:32 Powód: pomyłka |
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Jolkaaa ja kupiłam te najtańsze koszule - takie z misiami i żyrafkami i moim zdaniem one są duże, ja tam zawsze raczej drobna byłam (takie 34) ale one spokojnie są na rozmiar 40, więc jak coś to bierz śmiało S/M
Aguśka podziwiam Cię, że wykonujesz taką pracę, zawsze mówiłam, że pielęgniarki mają najgorszą pracę pod słońcem, dlatego zawsze jak wychodzę ze szpitala staram się im podrzucić jakąś kawę i czekoladki, nie traktuję tego jako łapówki, ale raczej jakąś małą osłodę ciężkiego życia i wcale się też nie dziwię, że czasami są po prostu niemiłe, ja to chyba przy takiej pracy non stop chodziłabym jak burza gradowa gosia i wszystkie inne gosie forumowe wszystkiego naj! ja muszę wybrać się i kupić prezent TŻtowi bo w piątek ma imieniny ![]() ona10101 trzym się w dwupaku dzielnie Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-18 o 10:32 |
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie nie
a do Ciebie dotarła?ja zamawiałam kilka dni po Tobie Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-18 o 10:37 |
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje skończenia rozpoczęcia kolejnych tygodni
My jutro kończymy 29 Wiecie nad czym się zastanawiamy z TŻ? Czy teraz jak będę w domu nie iść do USC i nie załatwić spraw związanych z uznaniem dzidziusia, bo nie jesteśmy małżeństwem. A istnieje możliwość uznania dziecka poczętego. Niby potem jest mniej problemów z załatwianiem spraw. Co o tym myślicie?
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | |||
|
Gang Iren
|
Dziekuje wszystkim za zyczenia!Jestescie kochane!
Cytat:
![]() Za Adasia,zeby jeszcze sie nie spieszyl.Odpoczywaj i staraj sie nie martwic,bedzie dobrze,to juz duzy chlopiec,jeszcze 2-3 tyg i dojdzie do 3 kg.Moja corka miala tylko 2750 i 50 cm,a niecale 2 tyg wczesniej,czyli o czasie. Cytat:
Cytat:
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie. Wczoraj dostałam od nich maila o takiej treści:
Witam, Niestety nasz dostawca dalej ma znaczne opóźnienia z dostawą materiału dlatego wysyłka zakupionej przez Państwa pościeli się opóźni. W ramach przeprosin oczywiście dołożymy jakiś gratis od naszej firmy. Mozna oczywiście wysłac dane do przelewu w celu zwróconych wpłaconcyh pieniędzy. pozdrawiam |
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaa i fajny filmik przy okazji znalazlam http://www.youtube.com/watch?v=VT-E7...eature=related
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka dziewczyn na forum też je kupiło. Nie wiem jak będzie podczas używania, na razie mi się podoba
|
|
|
|
|
#1224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciazy mialam jeszcze gorsza szyjke, pamietam ze tez jakos po 30tc lekarz jak badal mowil, ze mam szyjke jak kobitki 2 tyg. przed porodem i donosilam do rowno skonczonych 37 tygodni. Urodzilam w nocy z 37/38 tydzien. Wszystko sie skonczylo dobrze, ale dzieki lekom, ktorych bralam mnostwo, ale ja mialam duzo skurczow (tych twardnien brzuszka). Co do wyprawki, pozostaje allegro, tyle co mozesz a musisz kupic, bo wiadomo, ze pieniazki tez trzeba miec na to. Jakos sie wszystko ulozy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1225 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiedzialam,ze powinno sie karmic dzieci piersia az do 2 roku zycia.Myslalam,ze rok wystarczy. A z ciekawostek,mam kolezanke ktora karmila dziecko do 5 roku zycia!Nie mogla odstawic,coreczka tak uparta byla,ze sie nie dawalo.W nocy sama sie obslugiwala,wyjmowala cyca i pila.No ta kolezanka ma lat 40,wiec to skonczyla karmic 10 lat temu,a jedna piers ma mniejsza o caly rozmiar,bo corka dodatkowo w pozniejszym wieku upodobala sobie jedna tylko.Zobaczcie jakie matka potrafi zniesc poswiecenia dla dziecka,niesamowite to jest.
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego czesto kapiel nalezy do tatusia![]() A ten filmik juz widzialam (super hehe)
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie twojej koleżanki to już pewna skrajność, zwłaszcza że mleko nie jest już dla dziecka wtedy żadną wartością - po prostu dziecko uzależniło się od piersi, a może twoja koleżanka od karmienia. Ale żadna skrajność nie jest ok. |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ani się nie dopominam za bardzo ani nie naprzykrzam, ale tak mi szkoda zawsze pielęgniarek bo to naprawdę niewdzięczny zawód i nisko opłacany, jak rodzina chce, żeby jakaś pielęgniarka "zerknęła" na pacjenta to powinna normalnie w świecie zapłacić za opiekę - tak jak to się płaci za opiekunki do starszych ludzi i wtedy pielęgniarka dobrowolnie np. po dyżurze jak chce dorobić te 100 czy 200 zł opiekuje się indywidualnie pacjentema co do koszul - to też mam takie wrażenie mimo, że doświadczona nie jestem, że albo mają za duże rozcięcie i przy przesuwaniu/przekręcaniu na łóżku cycki mogą wyjść na spacer, albo tak jak tu taka mała dziurka powoduje, że te części materiału będą chciały wrócić na swoje miejsce i tylko irytować, że trzeba to ciągle rozchylać - ja jestem fanką dużych rozcięć z guzikami |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiu, wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
No tak paciorkowiec ! Zaraz zmieniam w poscie tfu tfu skad mi sie wzial ten gronkowiec ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

szyjka jeszcze bardziej sie skróciła i mam rozwarcie 1.5 cm...a tu dopiero 34 tydzień. Lekarz powiedział że za wczesnie zeby urodzic. Dostaje kroplowke na rozkurczenie macicy, sterydy w zastrzykach na szybszy rozwoj płuc dziecka. No ale może wyjde w piatek, tylko przez chociaz 2 tygodnie mam leżeć żeby nie urodzic....
Wszystko ostatnio się Ciebie łapie, ale mam nadzieję że gin zaradzi i szybko minie.

za dzisiejsze wizyty