|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o czas to zależy ile godzin tygodniowo będziesz mogła poświęcić na jazdę, bądź na ile godzin zgodzi się instruktor Ja jeździłam tylko 1 h na tydzień, bo akurat dużo osób było na kursie :/ I takim sposobem robiłam prawo jazdy od sierpnia do stycznia, a i tak nie zrobiłam... Dzień dobry
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
bry
wprawdzie nikt mnie nie szukał ale się melduję ![]() u mnie wczoraj jakiś kryzys... cały dzień w biegu, spacer, obiad ,lekarz . W między czasie zaznaczałam posty a jak wieczorem w końcu usiadłam okazało się ,że mój lapek nie ma ochoty połączyć sie z netem Tż musiał mi przywracać ustawienia początkowe na jednym dysku ,żeby ruszył . I od nowa instalowanie potrzebnych programów Morał : NIE POLECAM LAPTOPÓW ACER !!!! No i na dodatek martwię się o Szymka zastopował w rozwoju, Wasze dzieciaki (o wiele młodsze) idą jak burza a mój nic. Wasze siedzą, pełzają, raczkują a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać ![]() Ja wiem,że każde idzie swoim tempem no ale jego 7 miesiąc do czegoś już zobowiązuje.Czasem mam wrażenie ,że nic się nie zmieniło od czasu jak miał 5 miesięcy ![]() Przepraszam,że tak ogólnie ale ledwo nadrobiłam pobieznie , zeby wogóle z Wami być ... dla potrzebujących dla solenizantów i dla mądralińskich , którzy takie postępy robią teraz pewnie ja będę w krzakach więcej siedzieć bo weny i humoru brak
|
|
|
|
#4683 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hihihi.. i ta adrenalinka, czy Cie ktoś nakryje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brzusio boli |
|||||
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
co do pomysłów na dzien babci i dziadka to my odbilismy małego rączkę i stópke na kartce (pomalowalismy mu farbkami) a ja do tego coś dopiszę , jakiś tytuł
![]() a schemat jedzenia : 9-10 mm 12-owoce 13-14 mm 16 słoiczek-obiadek 18-19 mm 23-24mm /czasem 3-4 zalezy jak się obudzi
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Też jej powtarzam żeby się nie poddawała.
Ochłonie to z nią pogadam. Cytat:
Może Szymuś ma chwilowy kryzys jak mamusia ? Nie siedź w krzakach, lubię czytać Twoje posty ![]() A jak dietka? ![]() Ja nie brałam Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-18 o 11:00 |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w kazdej postaci...gotowany,podsma zany,zapiekany........ Cytat:
Mam: 37 tygodni Jak poprzednio - i ten skok zaczyna sie okresem marudzenia – dziecko krzyczy czesciej, jest niesmiale, nie ma apetytu, ”wisi” na rodzicach, i czasami wydaje sie zapomiec, to, czego sie dotychczas nauczylo – wydaje sie bardziej ”dziecinne” . MOże to to????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-18 o 11:03 |
||
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Radziu purka po jabłuszkach
O.. i niespodzianka też jest |
|
|
|
#4688 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
to jest wlasciciel osrodka, kiedys uczyl w szkole sredniej, dlatego tez nie wiadomo jak sie czase do niego odezwac.Cytat:
Ja mialam acera, tez nie polecam. teraz mamy asusa i smiga jak zly
|
||
|
|
|
#4689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Acera tez nie polecam ![]() Krystek tez nie pedzi z rozwojem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Moja dopiero robi sobie pierwszą drzemkę od rana a tak to hulała na macie, jak wyczaiła obroty w dwie strony to już jej wszędzie miejsca za mało, daje jak taran Poza tym wyspałam się dla mnie to dobra noc, choć wiem, że niektóre dają dzieciom mleko wieczorem a budzą się z nimi rano no, ale trzeba polubić to, co jest nam dane i tyle ![]() Dla wszystkich potrzebujących dziś dla mających egzamin na prawko ![]() ![]() AgaG., Natka - ja też spaceruję samotnie z małą, choć na osiedlu mijam wiele mam z wózkami... Ja, podobnie ja Wy, z tych nieśmiałych ![]() A tak w ogóle ubolewam nad tym, że jest nas w Wawie kilka a ani razu się nie spotkałyśmy co jest dziewczyny? ![]() Dobra, idę poczytać póki mała śpi. Dziś pewnie mniej czasu będzie, bo wypadnie nam spacer bo jak dla mnie pogoda nie za bardzo
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
No i ja zmykam... szykowac sie na szczepienie.......
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój tż robił u jakiegoś Rafała B.., zabij mnie a Ci nie powiem nazwiska bo niepamiętam
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Shira, Marinka....i ja pedagog
![]()
|
#4694 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i jak te kciuki trzymałyście, co? Przyznać się!!!
. . . No ładnie, ładnie, tak się tylko droczę ![]() Ładnie, bo Tymcio dzielnie wszystko zniósł. Oczywiście zapłakał przy wkłuciu, ale trwało to z 5 sekund, bo szybko go porwałam na ręce i podleciałam do lutra, żeby się poprzeglądał. A o zawsze u nas działa A potem poszliśmy do pustego gabinetu obok, nakarmiliśmy się i nawet zaczął się chichotać i gadać. W drodze do domu zasnął i teraz śpi jak aniołeczek ![]() Cytat:
![]() A instruktor Cie normalnie rwie ![]() Cytat:
Cytat:
Ci egzaminatorzy potrafią być upierdliwi. Mój kolega zdawał kilka lat temu prawko na motor. jechał ładnie, wszystko było ok,a po skończeniu egzaminator mówi, że niestety nie zdał. Chłopakowi szczęka odpadła i pyta dlaczego. "Bo nikogo pan po drodze nie wyprzedził". "Ale nie było okazji, nie miałem kogo wyprzedzać". "No niby tak, ale ja teraz nie wiem, czy pan by w razie czego potrafił". ![]() No i na następny egzamin chłopak się umówił z żoną, że będzie stała na poboczu na trasie jego przejazdu i jak on będzie obok, to ona ruszy powoli, tak żeby mógł ją wyprzedzić
|
|
#4695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bartessa powodzenia na egzaminie. Zaciskam kciuki za szczepienia. Dziekuje za zyczenia zdrowia dla malej Zaby. Patiku paczka juz zapakowana, wczoraj bylam na poczcie wyslac a tam zonk, pani oglosila przerwe. Wysle dzisiaj.
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, bo mojemu dopiero 24 tydzień leci, a starszy od Twojego
|
|
|
|
|
#4697 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja też równe 1000 zl bo... zdawałąm w Olsztynie (zdałam za 4 razem i i tak nie jeżdżę ) Cytat:
![]() Co do Szymka... Może faktycznie skok???? |
||
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A o Szynka pewnie nie musisz się martwić. Może to faktycznie skok z chwilowym "cofnięciem" sie w rozwoju, a może lenistwo Ale skoro nie daje Ci to spokoju to powiedz lekarzowi, może neurologowi, i zobaczysz co powie. Ale na pewno wsio ok
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile Szymuś skończył w ogóle tygodni?
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny Cytat:
![]() Cytat:
chyba tak. Jak znosisz rozłąkę z Dominikiem? w ogóle to wolałabyś siedzieć z nim w domu do bólu czy jednak praca dobrze Ci (Wam) zrobi?Dżumy ciąg dalszy u mnie. W nocy dzieć się budzi i muszę przekładać i usypiać w wózku. Jak mam ją tego oduczyć? sama za cholere nie zaśnie, mimo że śpiąca. W dzień próbowałam się z nią położyć, pół godziny się telepała i krzyczała, przełożona do wózka usnęła od razu... help ![]() Brumek zrobiłam wczoraj przelew. Kciuki na pneumokokowaniu. Już pewnie po jesteście. Nie mam weny. Trzeba się wygramolić na dwór. Słońce świeci..
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umieram! mam stan podgoraczkowy, ledwo co widze (na wzrok mi sie chyba rzuciło...), głowa pęka, nos zatkany, brzuch od kaszlu juz boli. do tego chyba znowu sie rpzedzwigalam i mnie plecy, szyja i kolana bola w stawach... masakra jakas, armageddon to malo powiedziane! do tego kinga lekko zakatarzona, artur mocniej plus kaszel,maz kaszle... ale... ide na 13 na peeling jakistam, bo dostalam oferte z sweetdeala (taki gruppon na koszalin) od meza na swieta i akurat dzis sie umowilam. do tego dzis o 16 kolęda. a jutro wywiadowka w przedszkolu
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Kajool niestety na wszystko
tzn robilismy pyłki:drzewa, trawy,chwasty itp i niestety ani jeden odczyn nie wyszedł negatywnie jeszcze mi zostały dwie serie:sierści i pokarmówka... i zobaczymy co dalej.W każdym bądź razie po tym mam jednoznacznie zdiagnozowaną astmę alergiczną![]() ale mimo to jakoś po wypitej kawie mam dobry humor
|
|
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia zdrówka Kochana
Brumeczku brawa za szczepienia i dzielnego Tymoteusza Dziubku jak dieta bo ja wczoraj poległam i dwie krówki zjadlam Dziś obiecuje być grzeczna Właśnie zrobiłam zakupki w internetowym smyku
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-18 o 12:23 |
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zdawałam w Olsztynie - wstyd się przyznać, ale nie zdałam 3 razy i sobie odpuściłam - widocznie to nie dla mnie i wcale tego nie żałuję...
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Szymka to się nie przejmuj.To chwilowy przestój. Laski jutro mam to ważne badanie bardzo proszę o kciuki ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
|
|
#4707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, na pewno nic się nie dzieje, Szymek znudził się pewnie nabywaniem nowych umiejętności i chce sobie odpocząć. Mój starszy i też wielu rzeczy jeszcze nie robi. A przypomnę Ci że żadne dziecko tak ładnie nie gwiżdże Cytat:
![]() ![]() dla Szymka ![]() Ja prawko robiłam darmowo miałam w programie szkoły więc grzech nie skorzystać. Tylko za dwa egz. płaciłam bo zdałam za trzecim ![]() Cytat:
i wzajemnie!http://www.joemonster.org/art/19143/Pozycje_dziecka_w_lozku_r odzicow
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka
![]()
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa, nie pochwalilam sie - wczoraj kinga pierwszy raz ewidentnie zupelnie swiadomie przewrocila sie z brzuszka na plecy
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje Kochana
Cytat:
mój ost tak się kulał że z łóżka spadł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

zastopował w rozwoju, Wasze dzieciaki (o wiele młodsze) idą jak burza a mój nic. Wasze siedzą, pełzają, raczkują
a mój nawet w leżaczku nie usiądzie.Na dodatek zaczął mi tak dziwnie główką rzucać do tyłu jak lezy na brzuchu jak kiedyś jak miał słabsze mięśnie i nie umiał jej utrzymać 
dla potrzebujących
dla solenizantów i dla mądralińskich , którzy takie postępy robią 

)