|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
W ogóle warto mieć w domu coś na oparzenia. ZAWSZE. A już w ogóle przy dziecku
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to leci, kochana jeszcze troche i sie rozsypiesz![]() Tak ja mam zylaki na wargach sromowych i teraz jeszcze wylazl mi z pochwy. Przepraszam za bezposredniosc, no ale jak to inaczej nazwac Na szczescie mnie te zylaki jakos specjalnie nie bola. Te na wargach mam male i te lekarz juz widzial, powiedzial, ze zejda po porodzie dal oslonowo tylko cyclo3fort w kapsulkach do łykania. Ten co mi wylazł z srodka to tez nie boli jakos specjalnie, czasem czuje tylko, ze delikatnie przychacze jak aplikuje sobie zel na infekcje albo luteine w tabletkach. Ale tego z srodka gin jeszcze nie widzial, wiec nie wiem co mi o tym powie. Pewnie tez, ze zejdzie przy porodzie. Wspolczuje paciorkowca, duzo dziewczyn z watku go ma. No i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie, Ty juz jeste stak blisko! ![]() Cytat:
Bo uparlam sie na karmienie i ciagle przystawialam Filipa i ze szpitala jak wrocilismy ja dalej walczylam, on plakal w nieboglosy, bo nie umial uchwycic brodawki, ja plakalam ze zmeczenia, ze stresu. No i pamietam noc godzina 2 w nocy: Maly glodny, ja bylam wycienczona, ale dalej go twardo przystawiam, ale placze drze sie, wiec chcialam mu odciagnac mleczko laktatorem, nagle ciagne ciagne a tu okazuje sie, ze nie ma nic mleczka. Tzn bylo ale sie nagle przez ten stres i zmeczenie zblokowalo i wtedy pierwszy raz maz pojechal w nocy do apteki po sztuczna mieszanke bo Filip tak plakal z glodu ze cos okropnego a ja juz nie mialam sily walczyc![]() Potem oczywiscie mleczko sie spowrotem pojawilo, ale juz bylo po fakcie, maly nakarmiony, syty, mamuska odsapnela chwile i mleczko sie pojawilo. Jednak juz skonczylam z przystawianiem malego, bo stwierdzilam, ze nic to nie da i ciaglam mleczko i dawalam swoje z butelki. To wlasnie byl przelomowy moment kiedy sie poddalam. Ale nie zapomne tej sytuacji kiedy po nieudanym kolejnym przystawieniu, chcialam mu szybko odciagnac i dac bo glodny a tu echo, zero, nawet kropelka nie chciala poleciec.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-18 o 14:54 |
||
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
jak będziecie wychodzić ze szpitala (po porodzie) to dajecie coś w podziękowaniu??
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
ciekawe...
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ktory by w razie co nas zawiózł do szpitala
|
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natomiast laktator -trzeba ostrożnie z tym sprzętem ale za to w drugą stronę. Jeśli jest produkcja mleczka- to wiadomo ile dzidziuś wyssie / lub laktator wydoi = tyle mleka wyprodukuje pierś. Więc trzeba ostrożnie, żeby np. w nawale nie naprodukować sobie jeszcze więcej -to częsty błąd. Ale czasami laktatorem (dobrym i przy pomocy doradcy laktacyjnego) możemy całkowicie przywrócić laktacje mimo ustania lub minimalnej produkcji. Także to dobra sprawa, tylko jak we wszystkim trzeba do tego rozwagi i wiedzy.
|
||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno się zaopatrze, w piątek jadę na miasto więc pójdę do apteki i kupie coś ![]() wcześniej oparzenia mi się nie zdarzały nigdy więc nie miałam takich rzeczy...
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to takie trudne wytrzymac bez piwa? Ja wytrzymuje tyle czasu choc nie przepadam, ale lubialam sie szklanke piwka z sokiem napic, no ale cos za cos, wydaje mi sie, ze to nie jest takie duze poswiecenie i tez da rade Musi
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Jolkaaa ostatnio w jakiejś dzieciowej gazetce wyczytałam, że w ciąży mamy takie ogólne rozluźnienie mięśni - w sensie, że wytwarza się jakiś hormon, którego zadaniem jest uelastycznienie kanału rodnego, no ale on działa na całe ciało - więc jak tłuczecie więcej talerzy niż zwykle, albo ciągle leci Wam coś z rąk i ogólnie występuje takie rozkojarzenie to jest to przede wszystkim konsekwencją hormonów
![]() aż mężowi to pokazywałam bo on się ze mnie śmieje, że taka ciapowata jestem, że ciągle mi coś z rąk leci |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gosia wszystkiego najlepszego z okazji imienin ona Twój Adaś to już naprawdę duży chłopczyk jest Moja bratowa właśnie urodziła w 31 tc z powodu nadciśnienia i jej mała miała tylko 1350g.Obecnie ma już prawie 1800g, ale dopiero ją wypuszczą gdy będzie miała 2300g bo dopiero 2 kg dzieciątko można zaszczepić. No i muszę Ci powiedzieć, że mała też dostała wcześniej sterydy i sama oddychała od samego początku i od paru dni nawet już nie leży w inkubatorze tylko w podgrzewanym łóżeczku. Zresztą wrzuciłam jej zdjęcia dosyć niedawno możesz zobaczyć jaka to kruszynka. Także w razie czego się nie martw Ale życzę Ci żebyś dotrwała jak najdłużej w dwupaku A ja też w szpitalu za poleceniem położnej miałam kapturki, bo miałam wypukłe brodawki ale mocno pękały i bardzo bolało. Później odstawiłam kapturek i normalnie karmiłam, było wszystko dobrze i laktacja nie zmalała. A szkoda bo lało się ze mnie jak z kranu. Piżama przeciekała w ciągu 2 minut aż do pasa i jeszcze jak się nachyliłam to na ziemię kapało. Nie wspominam tego nawału pozytywnie Kumkura Ja mam TAM te cholerne żylaki i też mnie lekko ciągnie zwłaszcza przy dłuższym staniu i przy siusiu taki opór jak by czuję. Mam cyclo3fort na to ale jednak zbytnio to nie pomaga. Mam nadzieję, że po porodzie znikną ![]() Jolkaa Ty biedna naprawdę współczuję Ci bólu. Ja przed świętami dotknęłam się o świerzo wyjętą blaszkę z piekarnika i mam teraz podłużna biała szramę na ramieniu. Bolało strasznie a tylko na moment się przytknęłam. Koniecznie zrób sobie jakiś opatrunek. Namocz ściereczkę zimną wodą lub lód jak masz to trochę Ci ulży. No i może jak już będziesz miała jak to do apteki. Muszę się pochwalić, że chyba już imię mam dla córeczki. Tak mówię chyba bo już wszyscy w domu mówią, że będzie BASIA No a jak już tak mówią to chyba tak zostanie hi hi ![]() Ja dzisiaj zrobiłam obiadek bardzo szybko ziemniaczki, schabowe i papryka marynowana ze słoiczka
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy go poznałam zawsze było piwa i szczerze nie było nawet jednego dnia żeby nie wypił ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
też coś czytałam na ten temat i faktycznie chyba tak jest.
|
||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka dzieki za wyjasnienie, pewnie jest tak jak mowisz.
Tylko w praktyce to wszystko nie jest takie proste... No nic zycze nam by nasze pociechy chcialy pieknie ssac jak na filmie.
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba nie będzie tak łatwo widzę to i czuję
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pewnie duże znaczenie ma też to jak długo trwa takie karmienie przez nakladkę, u mnie trwało coś koło tygodnia ![]() Każdy cycek jest jednak inny więc pewnie najlepiej podejść do takich wszystkich naukowych zaleceń z dużą rezerwą. |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż zapytał mnie dzisiaj kiedy dostaje pierwszy okres po porodzie - ja mu powiedziałam, że nie wiem.
potem zapytał kiedy można współżyć jak mu powiedziałam, że po ok 6-8tyg to był w szoku, że tak długo
|
|
|
|
#1306 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz placki mam popieczone,obiadek dochodzi i koncze prasowanie.Jestem pracowita jak pszczolka dzis
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy te woreczki na pokarm są jakieś specjalne czy mogą być to zwykłe jakieś.? |
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry, na pewno znajdziesz kogoś![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
juz sie nie moge doczekać jak będę miała usg i podejrzę moje słonko a co do sr to u nas jeszcze nie było poruszanych tych tematów, więc nie wiem na razie co polecaja u nas położne. Ale jakoś kąpiel 2 razy w tygodniu na razie mnie nie przekonuje.. I samą wodą? Myślę, że u nas jest za twarda i lepiej używać choćby olejku do kąpieli ![]() karo_z super filmik aktywne dzieciątko w brzuszku masz![]() moja tez tak czasem sie rusza, ale jak juz wezmę aparat żeby to nagrać - to przestaje wstydziocha
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-18 o 15:26 |
||
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka specjalne: http://www.lansinoh.pl/MilkStorageBagsInfo.php Chodzi o to, ze musi byc szczelnie zamykany, a przed otwarciem sterylny, no i musi byc przeznaczony do kontaktu z zywnoscia.
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wyczytałam...a maści itp. nie mam... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Są one potrzebne? |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rokasape sliczne imie wybraliscie, niewiele osob teraz nadaje imie Basia, niedawno wlasnie o tym mowilam mojemu Tz, ze tak malo osob teraz nazywa dzieci Basia, Grazynka, Ela no i jeszcze te imiona z naszych lat, czyli '80.
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
mozesz sobie co jakis czas pod zimna wode wkladac na kilka minut .---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Dziewczyny czy tez tak macie czasami ze zalezy jak dzidzia ulozona, to nie mozecie az chodzic swobodnie?miewalam juz tak ale dzis to wybitnie chodzic az nie moge
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam telekonferencję
wczoraj tż wypomniałam ,że trochę się mało interesuje wyprawką , no to dzwoni przed chwilą,że jest w sklepie i mam mówić czego ma szukać lista przed oczy, allegro i tż latający po sklepie powoli będę mieć wszystko ![]() kto mi może napisać , kto ma już w domu ten zestaw TT startowy zwykly ( za coś koło 55 zl z allegro) jakie dokladnie tam są elementy , ile butli i ile smoczków o jakim przepływie? będę wdzięczna
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka zimna woda jeszcze nie slyszalam zeby zaszkodzila po oparzeniu, wiec mysle, ze Monia dobrze Ci doradza. Poza tym to tez Ci troche usmiezy bol i niech tz Ci kupi masc lub co tam chcesz.
Odnosnie woreczkow, to juz jak chcesz, chyba mozna jakby cos kupic w aptece? Ale nie wiem bo ja dostalam z laktatorem od kolezanki duzo woreczkow.
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkowitym
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do maści tż dopiero po 6 rano będzie mógł mi ją przywieźć więc nie będzie za późno aby posmarować? |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja tak miewam ze jak mi sie zacznie akcja z wypinaniem to zle mi sie siedzi, chodzi i wogole, a ostatnio to bardzo ta moja dzidzia szaleje w brzuszku i non stop sie wypina czasem az zaboli.
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...042693015.html Zestaw zawiera: - 2 butelki 150 ml - 2 butelki 260 ml - 2 smoczki o średnim przepływie pokarmu, odpowiednie od 3 m+ - 4 smoczki o wolnym przepływie pokarmu, odpowiednie od 0m+ - 1 pierwszy kubek explora z uchwytami, odpowiedni od 6m+ |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
MoniaHan dziękuję
Ja też właśnie tak myśle, że najładniejsze są nasze polskie imiona a zwłaszcza takie co będą ładnie brzmieć gdy dziecko jest dzieckiem i gdy będzie już dorosłą osobą.Bo np imię Nikola, które również mi się bardzo podobało to ładnie brzmi gdy się jest młodym. Ale ja np, sobie nie wyobrażam takiej Babci Nikoli :p Albo nawet tego zapisu co by każdy mylił Nikola, Nicole, Nikoletta... szkoda zachodu, a tak ładnie i teraz oryginalnie
|
|
#1320 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A no i gratuluję wyboru imienia!! myślicie że MARCEL pasuje jako 2 imie do ADAMA? ADAM MARCEL M. chyba nieee ![]() Cytat:
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. Adaś ur. 25.02.2012r. Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-01-18 o 15:52 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Do rozwiązania zostało już niewiele...strach się bać

i wtedy pierwszy raz maz pojechal w nocy do apteki po sztuczna mieszanke bo Filip tak plakal z glodu ze cos okropnego a ja juz nie mialam sily walczyc

lista przed oczy, allegro i tż latający po sklepie