|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Nie sadzilam, ze nie jestem sama dzisiaj z dolkiem ...
Ja mam dosyc juz bycia w ciazy ... jest mi ciezko, nie umiem sama przy sobie nic zrobic, mam rozstep na rozstepie - dobija mnie to wszystko ... chce zeby czas szybciej plynal i chce urodzic juz ... psychicznie juz nie wyrabiam Z pozytywniejszych rzeczy, rozmawialam dzisiaj z moja mama, bo byla w hurtowni dzieciecej po kilka gadzetow dla Julki - kupila kilka flanelowych pieluszek, czapeczki ,rajstopki, przescieradlo na lozeczko i na przewijak, kocyk i taka ceratke do przewijania. Jak rozmawialysmy to sie rozplywala na widok tych malusich rzeczy, jak cos do niej mowilam to nie umiala sie skupic tylko powtarzala ''jakie to slodkie, jakie to piekne'' ![]() w przyszlym tygodniu jeszcze tam podjedzie bo chce kupic nam koldre i podusie dla malej, posciele i torbe do wozka. No i powiedziala ze widziala piekna kolyske na koleczkach, itp i ze mam gadac co chce ale moj brat mi ja kupi bo moj braciszek niejednokrotnie sie pytal co ma nam kupic dla Juleczki, mimo ze nie wie jeszcze ze chcemy go na chrzestnego prosic ale juz bardzo przejal sie rola wujka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Aguśka nie martw się. Filipek już spory, i taki kochany, że na pewno Ci pomoże przy drugim synku![]() A co do testowania dzieciaków na co mogą sobie pozwolić - to dokładnie też to zauważyłam, kiedys opiekowałam sie dzieciaczkiem w wieku Filipka i miał podobne zachowania, to samo zauważyłam u innych dzieci. Ale dobrze, że Synek umie przeprosić, to bardzo ważne by dziecko uczyć wrażliwości. |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za komplement , imię takie ,że prawie wszyscy Cie w mieście 30 tys. znają lub kojarzą , ma to swoje dobre i złe strony
|
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aj strasznie te oparzenie ![]() ten co piekło to PIMAFUCIN, ale już jak smaruje to nie piecze nic. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest już lepiej, z tym, że dzis buczę o byle co, więc pewnie jeszcze coś wykulam do wieczora ![]() A Filipek to i tak jest kochany ![]() Ja się za to zaczynam trochę bać o zdrowie Małej w brzuchu, niby tak to odrzucam w glowie, ale wiem ,że jak przyjdzie czas to się mi te lęki pojawią, znów oglądałam nie to co powinnam w tv i powinnam dać sobie wpiernicz sama Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-18 o 17:56 |
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Karo ale synek szaleje
Jolka bidulko U nas TZ pije sobie wieczorem piwko, ale w razie czego pietro nizej jest tesciu zawsze trzezwy ![]() Desia mnie po masci clotrimazolum szczypie , ale globulki te same juz jest ok i zawsze pomagały. Co do podziekowan to bede myslec po porodzie ![]() Co do brodawek to moje sa duze , jak tak patrze to z 5-6 cm, ale wypukłe robia sie tylko w niektórych momentach, ogolnie to takie klapciuchy, ale moze sie postawia ![]() Ja posprzatalam lazienke, ale zostala mi jeszcze wanna, bo juz nie moglam zniesc zapachu mleczka do czyszczenia, ugotowałam zupke kalafiorowa ,dogotowalam sobie do niej kluseczki i jajo i taka mieszanka calkiem smaczna wyszla ![]() dziewczyny mam pytanie, moja umowa jest do dnia porodu, po porodzie zarejestruje sie w Urzedzie pracy jako bezrobotna, czy na podstawie ich zaswiadczenia bede mogla razem z dzieckiem korzystac z opieki lekarskiej na NFZ?
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-18 o 18:03 |
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
dla tżCytat:
|
|
|
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że więcej takich sytuacji nie będzie. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- a no postarał się chłopak, mówił że były jeszcze kocyki ale nie wiedział czy brać czy nie. Ponoć kombinezony są w super przecenie i to dużo znacznej - pytał mnie czy nie kupić jakiegoś już na zaś aby był na zimę i w piątek pojedziemy je zobaczyć. |
||
|
|
|
#1360 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)ja tez zamierzam kapac codziennie...to co napisala Aguska podpisuje się pod tym rekoma na nogami ![]() Cytat:
widzisz jak szybko sie uwinelas z wyprawka ![]() Cytat:
Wlasnie teraz Robert przekulowuje sie z jednej strony na druga;] Cytat:
byla nawet opcja aby Robert byl Marcelem . Adas tez mi sie milo kojarzy i uwazam,ze to polaczenie jak najbardziej pasujeNa szczescie moj T. tez od wielkiego halo pije piwko...nawet sama Mu czasem mowie,zeby sie napil jak gdzies jestesmy,bo ja przeciez moge wracac autem ![]() Cytat:
Bezradnosc i ociezalosc na pewno nam nie pomaga,ale pomysl,ze po porodzie wszystko z czasem wroci do normy i nie bedziesz sie musiala juz tym zamartwiac. wlasnie popelnilam ciasteczka imbirowe i zupe pieczarkowa..a najlepsze jest to,ze na nic nie mam ochoty,a jestem glodna ![]() dzis TZ wraca z delegacji Na zakupach udalo mi sie upolowac fajne spodnie od pidzamy..takie z szeroka gumka, byla przecena w Reserved..Wygladam jak sinbad zeglarz ,ale sa mega wygodne
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
globulki tez mam, ale poniewaz infekcja jest nie tylko w srodku ale tez na zewnatrz to mam smarowac tez i sie zastanaiwam jesli mnie bedzie mocno pieklo to przerwac i dzwonic do gina jutro czy to ma piec? W sumie to bez sensu, skoro mam to na swiad i peiczenie to zeby powodowalo to wiekszy dyskomfort ![]() Emigra, uwierz mi ze doskonale Cie rozumiem, ja tak samo tylam w pierwszej ciazy i ciagle mialam dola, ciagle ryczalam! moge Ci tylko z perspektywy czasu powiedziec ze nie warto! Masz przed soba kilka tygodni, zleci jak z bicza strzelil! A po porodzie naprawde zrzucisz, wystarczy troche samozaparcia, jesli bardzo chcesz to dasz rade! Ja tym razem troszke mniej ale do 20 chyba dobije cos czuje (tydzien 28 i plus 11 kg, mam jeszcze 3 pelne m-ce) i tez bede sie martwic i katowac potem, a jesli jeszcze z karmieniem nam pieknie pojdzie to tak Nas dzieciaczki wyssaja ze hej! Tak ze nie stresuj dzidzi i glowa do gory!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z allegro butlę zamówię i będzie kuniec a i jeszcze jakąś ładną kosmetyczkę muszą gdzieś kupić i dopisać do listy szpitalnej krem do rąk koniecznie , bo strasznie mi dłonie się wysuszaly po porodzie
|
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wiem wiem..to ponizej pasa . Jednak na pkt lazienki mam hopla i musi byc na blysk...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#1364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kg sie nie martw, zobaczysz ze zrzucisz juz duzo po porodzie. Obrzeki tez zejda. Ciesz sie, ze przechodzisz zdrowo ciaze, bo tak naprawde nie masz jej problematycznej: nie wymiotowalas, nie mialas duzych mdlosci, nie skraca Ci sie szyjka itd itp... Nie to ze chce Ci mowisz, ze masz lepiej, ale sama widzisz, jakie sa inne problemy i ze moze byc gorzej. Doskonale Cie rozumiem, ze martwisz sie o wyglad o to ze Ci ciezko, pociesze Cie, bo ja tez o tym mysle, niby to nie najwazniejsze, ale jednak jestesmy kobietami i myslimy tez troche o tych sprawach. I ja mam juz teraz brzuch taki jak do porodu w zeszlej ciazy taki duzy, juz paznokcie u nog ledwo obcinam, jest mi naprawde bardzo trudno, poza tym 2,5 latek ktory wiecznie cos chce. Jeszcze troszke, dasz rade!![]() Cytat:
Wiem ze glupi wiek, ale charakter tez ma tu znaczenie, Filip jest bardzo przekorny i wszystko robi na opak, ciagle musze sie napocic zeby wymyslac co powiedziec, zeby sprzatnal zabawki, zeby nie plul slina, zeby wypluwal jedzenie na reke a nie a podloge jak mu cos nie podpasuje, zeby sprzatnal po sobie co narozwala, zeby zjadl obiad, bez miksowania w nim lyzka itd itd..... Jeszcze jak jest babcia(moja mama) to sie rozbestwil pozwala sobie na wiecej, jest czasem naprawde ciezko. W nocy sie budzi, ze chce sie bawic, ze chce do babci spac, nie pozwalamy mu wstawac o 2 wnocy to placze, buntuje sie itd... Nie slucha nas, wiem, ze to jest wlasnie to sprawdzanie nas i naszej cierpliwosci a takze konsekwencji i ogolnie jak jestem bardzo konsekwentna, to teraz z tego powodu ze boje sie o dzidzie i o ta moja krotka szyjke pozwalam mu na wiecej ![]() A wrazliwy jest bardzo, ale to tez musielismy nad tym pracowac. Najgorszy jest ten jego przekor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądacie może klan
![]() dziś była akcja związana z poruszanym przez nas ostatnio tematem, matka zosi piła sobie winko ze siostrą, tylko 2 kieliszki a mała w pokoju spadła chyba z czegoś tak że ma prawdopodobnie wstrząśnienie mózgu i pani z pogotowia jak przyjechała stwierdziła że matka jest nietrzeźwa, dziecko praktycznie bez opieki i ona musi zawiadomić policję
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
desia szczypie mnie tak,ze juz kilka razy zmywałam ,ale zazwyczaj przy pierwszych uzyciach, pozniej jest juz w miare ok, moze to tak ma byc ze za pierwszym czy drugim razem szczypie, ale tak jak mowie globulki sa ok i nic gorszego mi sie po niech nie działo.
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz że to hormony i emocje dają o sobie znać! Dasz sobie radę ze wszystkim a takie dni też są potrzebne, kiedy przyjdzie TEN dzień to buźka nie przestanie Ci się uśmiechać Tylko nie dołuj się, bo o depresje nie trudno.Odnośnie tego co pogrubiłam, to wiesz że poduszkę i kołdrę można użyć dopiero kiedy dziecko samodzielnie potrafi się przewracać z boczku na boczek? Wcześniej grozi to uduszeniem. Czyli masz jeszcze dobre kilka miesięcy na ten zakup. Trzymaj sie! |
|
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia kochana, ja tez mam czseto glupie mysli odnosnie porodu i zdrowia dzidzi
Tak bym chciala zeby juz bylo po i wszystko bylo dobrze ![]() A do jakiej hurtowni, tzn gdzie pojedziesz? Bo ja nawet nie wiem gdzie sa jakies ![]() My kupilismy dzisiaj komode z plyta do przewijania : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153790/ oraz ten stol do przewijania: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/ Na tym stole chce miec wanienke a na polkach pod spodem duzo miejsca na kosmetyki itp! Chce powoli zaczac prac i prasowac, acha byla mowa o proszku dla dziecka, ja sama moge tylko jelpa uzywac wiec dzidzia rowniez bedzie go "uzywac"
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że po co tyle Nina miala itd. że po co Ninie tyle zabawek itd. a ja bym chciała ,żeby się cieszyła ,że są takie czasy ,że może tak być jak jest ....no i jedną wadę ma moja Mama wady wytyka, a nie potrafi chwalić i jest mi czasem z tego powodu czasem przykro, ale co zrobić , najważniejsze ,żeby wyciągnąc wnioski i tak nie postępować z własnymi dziecmi , bo to strasznie źle działa na poczucie własnej wartości
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam w koncu ta poduszke pod pupe poporodowa
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2034119036 Jak przyjdzie to dam znac jaka. Chcialam kupic z łuską gryki ale jednak wzielam z kuleczkami styropianowymi bo lekkie, a tamto z gryka pisalo ze wazy 2 kg ![]() A na maila wyslalam Wam babcie mojego meza o ktorej ostatnio pisalam: skonczyla 100 lat ![]() A na pierwszym planie moja tesciowa (ta w rudych wlosach) ale sie wyfryzowala do zdjecia No i wkurzylam sie troche bo reporter nic nie napisal o prawnuku (czyli moim synku!), bo tam na m-scu byl brat mojego meza z córką i dlatego myslal chyba ze ma tylko jedna prawnuczke wrrr
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest to irytujace Ale to chyba jest wplyw czasow w jakich One sie wychowaly i Nas wychowaly, ja wiem ze moja mama latwego zycia nie miala, dlatego duzo jej jestem w stanie wybaczyc, a generalnie wiem ze nigdy by mnie nie zawiodla i zrobi dla mnie wszystko! Tyle ze czasami podejscie do niektorych spraw ma po prostu inne niz ja
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co mi lekarz powie
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.akpolbaby.pl/content/8-nasze-sklepy I jeszcze jadę do sklepu Patti i Maks na Polnej tż byl w patti i maksie i kupił mi tam m.in. podkłady na łóżko , nakladki na brodawki, majtki jednorazowe i ceny byly prawie takie jak na allegro akurat tych rzeczy .Ciuszki mają drogie. http://www.patiimaks.pl/ To są duże sklepy, wszystko tam mają, więc do tych dwóch wjadę. |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konia kazdy z nas ma jakies wady, ale trzeba doceniac to co mamy, szczegolnie to ze mamy ta pomoc. Wczoraj mamie powiedzialam, ze nie wyobrazam sobie jakbym jej nie miala. Nie wiem kto by kapal mi malego jak maz w pracy. On juz jest tak ciezki a ja tez juz mam ograniczone sily i mozliwosci. Wiesz sama ile jest biegania wkolo 2-latka. A to, co napisalas o wyciaganiu wnioskow, to ja juz w swoje zycie wprowadzilam swoje zasady np dotyczace meza. Moja mama tate glaskala za bardzo i mial za dobrze, odszedl po 25 latach malzenstwa. Ja mojego meza nie glaskam za bardzo, bo gdybym to robila, to mialabym sajgon w domu. Koledzy o poznych porach, bajzel w domu, codziennie wypijane piwko przez niego, a dzieki wytrwalosci nauczylam, ze nie ma kolegow w domu wieczorem, ze goscie jego maja sie zapowiadac, kanapki robi sobie sam do pracy, a dlaczego ja mam mu robic i np wstawac specjalnie rano...Co innego gdybym nie pracowala, moge sie poswiecic co innego tez jesli robimy sobie gesty dobroci ze tak powiem to ok Nie raz cos dla niego robie jesli on tez robi cos dla mnie (milosc). Ale moja mama to potepia, mowi zebym robila jak uwazam, ale ona by posprzatala za swojego meza i tak robila, kanapeczki, buciki czyscila itd..itd.Moja tata jak wracal z pracy to kladl sie i wlaczal tv..(ja sobie nie wyobrazam zeby przy tylu obowiazkach w domu moj tak robil)no i jak moj tato sie jej odwdzieczyl za to jej poswiecenie??? Ze znalazl sobie nowa rodzine? To jest podziekowanie za caly jej wysilek, za milosc...A ja nie bede po swoim mezu sprzatac w szczegolnosci ze mam ciezsza prace, a on lzejsza, albo z innych powodow....Ma zdrowe raczki i nozki i dlaczego ma miec ulgi, bo jest facetem?To u nas sa takie sprzeczki z mama, ona ma inne zdanie, zyla w innych czasach, pracuje lekko i jesli jej to pasowalo to ok. Ale delikatne sa te sprzeczki tak jak powiedzialam, ogolnie nie jest zle.
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska wiekowa babcia ale niezle sie trzyma
![]() Karo super brzuszek
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niefajna sytuacja.. |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiecie jeszcze mam takie smutne myśli,że ja sobie kupuje dla dziecka wszystko i ogólnie tu tak się szykujemy i żal mi tych dzieci i mam co są w jakiś cięzkich sytuacjach ,że te dzieciaczki takie biedne itd. i że te mamy nie mogą się cieszyć tylko się martwić muszą , oj ciężki dzień
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Ona ma jeszcze sile zeby w duzym ogrodku przy domu robic kolo warzyw rosli itd..niestety jest zgieta pod katem 90 stopni no i chodzi o krzeselku ale daje rade. No i demencje ma straszna, jak oglada tv to mysli ze to dzieje sie naprawde. Rzuca np czyms co ma pod reka w telewizor..Jak moj Filip jadl przy niej kiedys kawalek chleba, to pytala skad dziecko masz chleb (wydaje mi sie ze zatrzymala sie na etapie wojny).
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Babcia męża nie wygląda na 100 lat! ![]() Ale rzeczywiście nie napisali o Filipku! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

na koleczkach, itp i ze mam gadac co chce ale moj brat mi ja kupi

i Kaje się poznają przy okazji
aj strasznie te oparzenie

dla tż