Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 19:21   #1921
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Gratuluję udanych wizyt!!

A co do mycia wanny, ja tego nigdy nie lubiłam robić, a odkąd jestem w ciąży, to już się nawet nie siłuję, bo jednak do tego trzeba trochę siły i zawsze proszę męża. Co i Wam polecam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:27   #1922
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O właśnie... pH też mam wysokie... 7.
ooo mam identyczne ale bez infekcji itp.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Oooo zalinkuję Wam co mi mężulo podesłał
http://en.fishki.net/comment.php?id=104851
Myślałam, że padnę ze śmiechu
trochę ludzie się na mnie dziwnie patrzą jak wybucham przez Was śmiechem do monitora
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:45   #1923
kism
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31699887]W jakiej drogerii stacjonarnej dostanę ten Palmers? W Super Pharmie może? Bo w Rossmannie nie widziałam.[/QUOTE]

Raczej w aptece niż w drogerii.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
My już po wizycie - ja jestem zdrowa jak dawno nie byłam w nagrodę, że Maluszek tak dzielnie dokazuje od sylwestra nawiązałyśmy z nim kontakt - słuchałam serduszka
Super!

Cytat:
Wysprzątałam dzisiaj łazienkę, kurczę coraz gorzej mi się wannę myje - chyba zacznę mężula przyuczać

Przyszła moja śliczna torba, brązowo-różowa taka, na spacery i wyjazdy - na pieluchy, butelki z przewijakiem takim ) Przyszły też materiały więc niedługo wezmę się za pościele dla malucha

Ja też już przekazałam mężowi ten przywilej choć do tej pory mieliśmy taki podział, że ja dbam o łazienkę, a on o kibelek.
Jaka torba? Z allegro? Dasz linka? Ja może też coś takiego zamówię, bo te co można dokupić firmowe do wózków, to strasznie drogie są...
Świetne, też się z moim tż uśmiałam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Z maleństwem wszystko w porządku, pisałam ostatnio, że to 25 tydzień, a przecież 24, coś pokręciłam. Niestety gorzej ze mną, jakieś przebrzydłe bakterie w moczu mam i dostałam antybiotyk razem z jakimiś innymi tabsami.
claudik, i jeszcze dla Ciebie gratulki
Mam nadzieję, że leki szybko pomogą
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:54   #1924
Timii
Rozeznanie

kism - odnosnie wczorajszych klimatow to niech ci nawet nie przychodzi do glowy zeby odpuszczac sobie to forum. dla mnie Twoje opinie sa bardzo cenne i zawsze z checia je czytam

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o wanienkach anatomicznych ? Było już coś o nich ?
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aby-wanna-onda
http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-a...062051792.html
ja bede wlasnie taka wanienke kupowac, dokladnie ta z pierwszego linka. mialam okazje ja przetestowac przy mojej chrzesnicy i byla super. ona ma teraz poltora roku i dalej z niej korzystaja wiec ja nawet nie czytam o innych tylko wlasnie taka kupuje. zreszta jak zostane sama i nie bede miala nikogo do pomocy przy kapieli to wydaje mi sie ona najlepszym rozwiazaniem.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mój gin to tez olał, a położna kazała siadać na piłke tą dużą gimnastyczną dmuchaną i krążenia biodrami że to pomoże, rozrusza tez krocze i biodra
ooo to ciekawe, ja kupilam taka pilke tylko ze jeszcze lezy nienapompowana

kupilam taka zabawke i puszczam codziennie do brzuszka mala jest czasem spokojna caly dzien ale jak tylko ja uslyszy to kopie jak nie wiem, mam wrazenie ze juz rozpoznaje te melodyjki polecam

http://www.ceneo.pl/6377885
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:54   #1925
niebieski pantofelek
Raczkowanie

witam wszystkie przyszłe mamy

podczytuję Was prawie od samego początku i dopiero teraz wychodzę na światło dzienne
mamy 26 tydzień
tp 2.05

Dziewczyny mam pytanie. Jutro idę na badania m.in. na glukozę i mam pytanie. Lek. mówił żebym kupiła 75g glukozy.teraz czytam o tym i większość dziewczyn miała robione bad. z 50g. możliwe, że coś pokręciłam i źle zrozumiałam lek.??
niebieski pantofelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:57   #1926
manumanu
Przyczajenie

GG do manumanu

Cześć dziewczyny

Dawno nie pisałam, więc postaram się streścić co u nas.
We wtorek zaczęłam 24 tydzień. Dzisiaj byliśmy na usg, mały waży prawie 600 gram. Został wymierzony we wszystkie strony i okazuje się, że ma dosyć długie nogi Na ekranie widziałam już usta, nos i bodę. Do tego cały czas się ruszał. Wyglądało to jakby pływał żabką w miejscu
Co do twardnienia brzucha, to mam tak od kilku tygodni. Skurcze są krótkie i bezbolesne, aczkolwiek średnio przyjemne. Zdarza mi się to co dwa dni, czasami codziennie. Moja gin. mówi, że to normalka. Zakazała tylko masować brzuch podczas takiego twardnienia.
Jeśli chodzi o zakupy, to parę ciuszków mamy kupionych. M.in. kurtę puchową na późną jesień. Teraz są takie promocje, że nie mogliśmy się opanować. Aż szkoda nie skorzystać. Wózek też mamy już upatrzony. Ale z tym zakupem wstrzymamy się jeszcze trochę, bo nie chcę żeby leciał nam już czas gwarancji. Ale pochwalić się mogę http://www.tutek.pl/menu,63,Grander_Red.
Niedługo muszę zrobić listę wszystkich potrzebnych sprzętów dla małego i puścić ją po rodzinie Jeden z dziadków zaklepał już zakup właśnie wózka.
Dziewczyny, jak wyglądają wasze brzuchy i wskaźnik na wadze? Ile macie w obwodzie?

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieski pantofelek Pokaż wiadomość

podczytuję Was prawie od samego początku i dopiero teraz wychodzę na światło dzienne
mamy 26 tydzień
tp 2.05

Dziewczyny mam pytanie. Jutro idę na badania m.in. na glukozę i mam pytanie. Lek. mówił żebym kupiła 75g glukozy.teraz czytam o tym i większość dziewczyn miała robione bad. z 50g. możliwe, że coś pokręciłam i źle zrozumiałam lek.??
Nic nie pokręciłaś. Ja też jestem przed tym badaniem i lekarz też kazał mi kupić tę samą dawkę co tobie. Witamy na forum! Syn czy córka?
manumanu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:08   #1927
_agata
Zakorzenienie

I po wizycie
Kilogram do przodu przez ostatni miesiąc, więc 6 na plusie od początku ciąży. Wychodzi mi kilogram na miesiąc

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696426]Nie, ale o ile na brzuchu zrobiłabym, o tyle na piersiach bym się już trochę bała... Choć mam taki nawet drobny peeling.. Pewnie byłoby to dobre rozwiązanie.[/QUOTE]

Drobniutkim zrób śmiało. Zetrzesz ten suchy martwy naskórek i kosmetyki będą się lepiej wchłaniały.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
No co Ty, dawaj! Ja jestem ciekawa, czy się decydujesz! Ja jeszcze nie mam opinii, muszę poczytać więcej. Gdybym była na 100% przekonana, to byłabym w stanie wziąć pożyczkę na to pobranie, potem te koszty roczne już takie duże nie są. Ale słyszałam też takie opinie, że to żyła złota dla banków krwi, że tak naprawdę mało są jeszcze zbadane te wszystkie możliwości (oczywiście za 5, 10, 15 lat może być zupełnie inaczej), że taka ilość krwi to i tak w razie potrzeby dla dorosłego będzie za mała na wyleczenie, tylko dla dziecka do 30 kg, itp.
Nie, nie, lepiej nie.
Oczywiśćie że żyła złota. Żerowanie na uczuciach ludzi. Nie bez powodu ci akwizytorzy przychodzą do szpitala kiedy coś się dzieje, czy do szkół rodzenia.
Gdyby to była taka rewelacja to każdy lekarz zabezpieczyłby swoje dziecko w ten sposób. A widocznie nie jest... Nawet opinie neonatologów i hematologów są podzielone, nie mówią jednym głosem.
Może być inaczej, ale kto wie jak będzie...

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Oglądam własnie wózki i spodobał mi się ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
ale nie moge nic znaleźć na temat tego fotelika np. testy.
Sama nie wiem czy nie lepiej by było kupic gondole+spacerówke i osobno fotelik. Ewentualnie taki zeby do stelaża wózka pasował w razie czego.
Nie ma testów
Oczywiście kupiłabym osobno fotelik, który brał udział i ma dobre wyniki w testach.
Uciekam!

Cytat:

Hej

Rób od razu 75 g, zgodnie z tym co powiedział lekarz. Teraz, zgodnie z rozporządzeniem, robi się 75 g właśnie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:10   #1928
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

mamy 26 tydzień
tp 2.05

witamy
ja miałam dziś robioną 75g

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:17   #1929
niebieski pantofelek
Raczkowanie

manumanu jeszcze nie wiemy, na usg idziemy we wtorek. to czy syn czy córka to wszystko jedno, bardziej się stresuję czy wszystko ok. 1usg w 11tyg. wyszło ok. teraz się bardziej boję. ale na pewno dam znać

_agata mój lek. trochę mówi niewyraźnie i czasami trudno mi go zrozumieć.owszem, dał karteczkę na której było napisane glukoza 75g ale jak zaczęłam czytać o tym badaniu na necie to zgłupiałam
ps. z wagą mamy tak samo
niebieski pantofelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:20   #1930
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

mamy 26 tydzień
tp 2.05

Witaj!
75 się robi.
Cytat:
Napisane przez manumanu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

We wtorek zaczęłam 24 tydzień. Dzisiaj byliśmy na usg, mały waży prawie 600 gram. Został wymierzony we wszystkie strony i okazuje się, że ma dosyć długie nogi Na ekranie widziałam już usta, nos i bodę. Do tego cały czas się ruszał. Wyglądało to jakby pływał żabką w miejscu
Co do twardnienia brzucha, to mam tak od kilku tygodni. Skurcze są krótkie i bezbolesne, aczkolwiek średnio przyjemne. Zdarza mi się to co dwa dni, czasami codziennie. Moja gin. mówi, że to normalka. Zakazała tylko masować brzuch podczas takiego twardnienia.
Jeśli chodzi o zakupy, to parę ciuszków mamy kupionych. M.in. kurtę puchową na późną jesień. Teraz są takie promocje, że nie mogliśmy się opanować. Aż szkoda nie skorzystać. Wózek też mamy już upatrzony. Ale z tym zakupem wstrzymamy się jeszcze trochę, bo nie chcę żeby leciał nam już czas gwarancji. Ale pochwalić się mogę http://www.tutek.pl/menu,63,Grander_Red.
Niedługo muszę zrobić listę wszystkich potrzebnych sprzętów dla małego i puścić ją po rodzinie Jeden z dziadków zaklepał już zakup właśnie wózka.
Dziewczyny, jak wyglądają wasze brzuchy i wskaźnik na wadze? Ile macie w obwodzie?
Ja jestem ciągle 4kg do przodu. Obwodu nie mierzyłam...
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I po wizycie
Kilogram do przodu przez ostatni miesiąc, więc 6 na plusie od początku ciąży. Wychodzi mi kilogram na miesiąc
To chyba dobrze?

Strasznie głodna jestem tylko nie wiem co bym chciała zjeść... Normalnie aż zaczyna mnie mdlić... Na 100% nie chcę kanapki i owoców.
Stary 2012-01-18, 20:21   #1931
_agata
Zakorzenienie

Aaaaaaa... chciałam Ci zaproponować owoce

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:24   #1932
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

mamy 26 tydzień
tp 2.05

Witaj.Ja też robię z 75g.
manumanu troche mi lżej.To co napisałaś działa kojaco.Choć mi powiedziała,żebym liczyła do 8 mówi że dobrze powyżej 10 już nie.A ja mam codziennie prawie przez jakieś 30 min i spokój.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:24   #1933
Tacca
Zakorzenienie

Jakoś niekoniecznie... Wypiłam herbatę z cytryną na zakwaszanie i jakoś mi tak kwaśno... Jeszcze jakby zaczęły fermentować... Blech.
Stary 2012-01-18, 20:25   #1934
andzya
Zakorzenienie

Kilogram na miesiąc to fajny przyrost
U mnie nie jest tak milutko i tyję 2 kg miesięcznie Niby też prawidłowo, ale moje samopoczucie na tym cierpi
Czyli mam już 7 kg od początku ciąży (skończony 24 tydzień).
Stary 2012-01-18, 20:26   #1935
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
manumanu jeszcze nie wiemy, na usg idziemy we wtorek. to czy syn czy córka to wszystko jedno, bardziej się stresuję czy wszystko ok. 1usg w 11tyg. wyszło ok. teraz się bardziej boję. ale na pewno dam znać

_agata mój lek. trochę mówi niewyraźnie i czasami trudno mi go zrozumieć.owszem, dał karteczkę na której było napisane glukoza 75g ale jak zaczęłam czytać o tym badaniu na necie to zgłupiałam
ps. z wagą mamy tak samo
Ja na dzisiejszej wizycie też dostałam skierowanie na glukozę 75g, wiec na pewno dobrze zrozumiałaś Witamy na forum

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:29   #1936
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ooo dziękuję!!! Barbatina mi się jeszcze podoba, ale z tego co widzę to ona już bez skrętnych kółek
Nie ma za co Ja kupuję Bartatinę, bo nie chcę skrętnych kół, a do tego jak już tu pisałam, zakochałam się w zawieszeniu na paskach

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nie martw się, czas szybko upłynie. A to akurat u Ciebie będzie chyba 21 tydzień? Bo u mnie będzę 4.02 20tc a jestem tydzień za Tobą. Będzie za to dokładniej widać.
Ja się połówkowego spodziewam dopiero koło 22tc. Akurat chyba będzie czas na kolejną wizytę.
Mnie też skręca z ciekawości...
My idziemy jutro na połówkowe i 4D, więc mam nadzieję, że maleństwo potwierdzi płeć i że wszystko będzie ok, bo daje mi popalić wieczorami to chyba siły ma

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
W BRW? I to były konkretnie BRW meble (pytam tak bo oni tak jakieś różne serie mają)? Jak byłam w dużym salonie u mnie, gdzie jest też BRW, to mi baba tylko z jakiejś bardzo drogiej firmy pokazała meble niemowlęce, a z BRW powiedziała, że w ogóle nic takiego nie ma jak łóżeczka czy komoda z przewijakiem
A wiesz, że nie spojrzałam czy to BRW czy inne. Następnym razem spojrzę.

Cytat:

mamy 26 tydzień
tp 2.05

Witaj Ja też mam od razu 75g, więc wszystko jest jak być powinno.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:34   #1937
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Z tym szerokim pieluchowaniem, to już pisałyśmy raz - że dziecku jest za gorąco - zwłaszcza u chłopca to niebezpieczne, bo przegrzewają się jądra, dwa - że to tak, jakby wpakować się w gips "na zapas", jeszcze przed złamaniem, a trzy - że stawy, żeby prawidłowo się rozwijały to muszą się ruszać w pełnych zakresach, więc nie mogą być unieruchomione nawet częściowo - z tego samego powodu nie pakujemy dziecka w ciasne rożki - najlepiej kocyk czy otulaczek zawiązany w taki sposób, żeby dziecko mogło swobodnie ruszać nóżkami i zachowywało wszystkie fizjologiczne krzywizny ciała czyli szerokie pieluchowanie tylko na wyraźne zalecenie ortopedy, a samemu nic nie robić
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:36   #1938
kapukat
Zakorzenienie

a ja będę piła lukozaida na badaniu...oto moje środowisko - a ja tak nienawidzę gazowanych - bo wg lekrzy irlandzkich tam jest odpowiednia dawka glukozy....ciekawe kto im w łape dał
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:36   #1939
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
My idziemy jutro na połówkowe i 4D, więc mam nadzieję, że maleństwo potwierdzi płeć i że wszystko będzie ok, bo daje mi popalić wieczorami to chyba siły ma
Musi być ok. Trzymam kciuki!
Stary 2012-01-18, 20:37   #1940
manumanu
Przyczajenie

GG do manumanu

manumanu troche mi lżej.To co napisałaś działa kojaco.Choć mi powiedziała,żebym liczyła do 8 mówi że dobrze powyżej 10 już nie.A ja mam codziennie prawie przez jakieś 30 min i spokój.[/QUOTE]

Ale nie boli Cię to? Moja lekarka zdziwiła się, że mam skurcze tak rzadko. Powiedziała, że mogę mieć po kilka razy dziennie i że to też jest ok. Także myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze. Ale jeżeli coś Cię niepokoi to najlepiej idź do lekarza.
Stary 2012-01-18, 20:46   #1941
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
manumanu troche mi lżej.To co napisałaś działa kojaco.Choć mi powiedziała,żebym liczyła do 8 mówi że dobrze powyżej 10 już nie.A ja mam codziennie prawie przez jakieś 30 min i spokój.
Ale nie boli Cię to? Moja lekarka zdziwiła się, że mam skurcze tak rzadko. Powiedziała, że mogę mieć po kilka razy dziennie i że to też jest ok. Także myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze. Ale jeżeli coś Cię niepokoi to najlepiej idź do lekarza.[/QUOTE]

Mój lekarz powiedział, że jak pojawią się bolące skurcze 15 razy na dzień to mam do niego dzwonić i wtedy będziemy działać. W ogóle stwierdził, że taka może być uroda szczupłych kobiet, że mają twardszy brzuszek
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:53   #1942
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dziewczyny, bardzo się cieszę, że po Waszych wizytach u lek. wszystko ok. Obyśmy do samych porodów czytały tylko takie dobre wieści. A to, że komuś brzuszek twardnieje, czy łożysko się obniżyło, to mam nadzieję chwilowe. Grunt to pozytywne myślenie i wsparci, a jego tutaj na forum nie brakuje Jak dobrze, że tutaj z Wami jestem...

To mnie wzięło na czułości...

Ja przytyłam od początku ciąży 2,4kg.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:56   #1943
manumanu
Przyczajenie

GG do manumanu

Ja teraz ważę 65 kilo a należę raczej do wysokich. Brzuch w obwodzie ma 97 centymetrów. Ciągle słyszę, że mam za mały brzuch i zaczyna mnie to wkurzać...
Stary 2012-01-18, 20:56   #1944
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Hejka. My po badaniach prenatalnych. Wszystko w porządku i bardzo się z tego cieszymy. Nasza dzidzia okazała się dziewczynką i z tego też się cieszymy. Na dzień dzisiejszy imię to Paulinka Poza tym wszystko u nas dobrze, uczę już w pracy nową dziewczynę, a ja pracuję do końca miesiąca

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:09   #1945
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się akurat wczoraj pomierzyłam i u mnie jest tak:

22 tydzień
Waga: +3,5kg
Biodra: +3cm
Brzuch: + 4cm (na wysokości pępka)
Talia: +11cm (i tu zaskoczka, bo nie wiedziałam, że ten brzuch będzie tak wysoko umiejscowiony, teraz praktycznie nie mam już talii )
Biust: +3cm

Ogólnie to nie osiągnęłam jeszcze nawet mojej krytycznej wagi, którą miałam dokładnie rok temu (zanim schudłam 4-5 kilo, jeszcze przed ciążą), więc jest dobrze Zaraz wrzucę foty na maila.

Odnośnie glukozy to mi gin kazał zrobić 50g

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:11
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:21   #1946
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo się cieszę, że po Waszych wizytach u lek. wszystko ok. Obyśmy do samych porodów czytały tylko takie dobre wieści. A to, że komuś brzuszek twardnieje, czy łożysko się obniżyło, to mam nadzieję chwilowe. Grunt to pozytywne myślenie i wsparci, a jego tutaj na forum nie brakuje Jak dobrze, że tutaj z Wami jestem...

no to idziemy łeb w łeb - ja mam identyczny wynik na wadze dzisiaj Pani dr mówiła, że ważę niewiele więcej niż kurczak - nie wiem o co jej chodziło
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Hejka. My po badaniach prenatalnych. Wszystko w porządku i bardzo się z tego cieszymy. Nasza dzidzia okazała się dziewczynką i z tego też się cieszymy. Na dzień dzisiejszy imię to Paulinka Poza tym wszystko u nas dobrze, uczę już w pracy nową dziewczynę, a ja pracuję do końca miesiąca
gratulacje, fajnie, że wszystko w porządku
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:23   #1947
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie boli Cię to? Moja lekarka zdziwiła się, że mam skurcze tak rzadko. Powiedziała, że mogę mieć po kilka razy dziennie i że to też jest ok. Także myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze. Ale jeżeli coś Cię niepokoi to najlepiej idź do lekarza.[/QUOTE]
Nie boli tylko czuje dyskomfort i jest to nie przyjemne.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:28   #1948
aga_bre
Rozeznanie

cześc dziewczyny. Udało m isię Was nadrobić,. Kurczę nie było mnie pól dnia i już 5 stron.

Byłam dzisiaj u okulisty - nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu.
W piątek ide do lekarza na wizytę. Zobaczymy czy uda nam się określić czy to chlopak czy dziewczynka.

Pozdrawiam Wasi spadam się położyć bo ogólnie dzisaj padam.
Stary 2012-01-18, 21:28   #1949
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
My już po wizycie - ja jestem zdrowa jak dawno nie byłam w nagrodę, że Maluszek tak dzielnie dokazuje od sylwestra nawiązałyśmy z nim kontakt - słuchałam serduszka skierowanie na USG mam, tylko ten do którego chcę iść jest mega oblegany...termin najbliższy to 16.02.2012 Gin powiedziała, że połówkowe dobrze jest robić 19-22 tc
super

Cytat:
dlatego ja trzymam sie tego ze dziecko powinno spac w swoim lozeczku

Cytat:

mamy 26 tydzień
tp 2.05

witaj

[QUOTE=manumanu;31702386]Cześć dziewczyny

Jeśli chodzi o zakupy, to parę ciuszków mamy kupionych. M.in. kurtę puchową na późną jesień. Teraz są takie promocje, że nie mogliśmy się opanować. Aż szkoda nie skorzystać. Wózek też mamy już upatrzony. Ale z tym zakupem wstrzymamy się jeszcze trochę, bo nie chcę żeby leciał nam już czas gwarancji. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------
QUOTE]

super ze wszystko ok

Cytat:
super! i gratuluej corci

Mnie troche dzisiaj pobolewa brzuch w boku raz z prawej raz z lewej .. nie boli bardzo ale jednak czuje .. nie wiem czy to dzidzia sie tak wierci czy jak Nie chce sie nakrecac bo jak leze czy siedze nic nie czuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:30   #1950
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

No... Dobrze nam razem...
Cytat:
Gratuluję córeczki! klask i: A grunt to, że wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny. Udało m isię Was nadrobić,. Kurczę nie było mnie pól dnia i już 5 stron.

Byłam dzisiaj u okulisty - nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu.
W piątek ide do lekarza na wizytę. Zobaczymy czy uda nam się określić czy to chlopak czy dziewczynka.

Pozdrawiam Wasi spadam się położyć bo ogólnie dzisaj padam.
Wizytę u okulisty trzeba powtórzyć jeszcze...
Odpoczywaj!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości