|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Gratuluję udanych wizyt!!
![]() A co do mycia wanny, ja tego nigdy nie lubiłam robić, a odkąd jestem w ciąży, to już się nawet nie siłuję, bo jednak do tego trzeba trochę siły i zawsze proszę męża. Co i Wam polecam
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
ooo mam identyczne
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31699887]W jakiej drogerii stacjonarnej dostanę ten Palmers? W Super Pharmie może? Bo w Rossmannie nie widziałam.[/QUOTE]
Raczej w aptece niż w drogerii. Cytat:
![]() Cytat:
Jaka torba? Z allegro? Dasz linka? Ja może też coś takiego zamówię, bo te co można dokupić firmowe do wózków, to strasznie drogie są... Świetne, też się z moim tż uśmiałam ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że leki szybko pomogą
|
|||
|
|
|
#1924 | ||
|
Rozeznanie
|
kism - odnosnie wczorajszych klimatow to niech ci nawet nie przychodzi do glowy zeby odpuszczac sobie to forum. dla mnie Twoje opinie sa bardzo cenne i zawsze z checia je czytam
![]() Cytat:
Cytat:
kupilam taka zabawke i puszczam codziennie do brzuszka mala jest czasem spokojna caly dzien ale jak tylko ja uslyszy to kopie jak nie wiem, mam wrazenie ze juz rozpoznaje te melodyjki polecam http://www.ceneo.pl/6377885 |
||
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie przyszłe mamy
![]() podczytuję Was prawie od samego początku i dopiero teraz wychodzę na światło dzienne ![]() mamy 26 tydzień tp 2.05 Dziewczyny mam pytanie. Jutro idę na badania m.in. na glukozę i mam pytanie. Lek. mówił żebym kupiła 75g glukozy.teraz czytam o tym i większość dziewczyn miała robione bad. z 50g. możliwe, że coś pokręciłam i źle zrozumiałam lek.?? |
|
|
|
#1926 | |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Dawno nie pisałam, więc postaram się streścić co u nas. We wtorek zaczęłam 24 tydzień. Dzisiaj byliśmy na usg, mały waży prawie 600 gram. Został wymierzony we wszystkie strony i okazuje się, że ma dosyć długie nogi Na ekranie widziałam już usta, nos i bodę. Do tego cały czas się ruszał. Wyglądało to jakby pływał żabką w miejscu ![]() Co do twardnienia brzucha, to mam tak od kilku tygodni. Skurcze są krótkie i bezbolesne, aczkolwiek średnio przyjemne. Zdarza mi się to co dwa dni, czasami codziennie. Moja gin. mówi, że to normalka. Zakazała tylko masować brzuch podczas takiego twardnienia. Jeśli chodzi o zakupy, to parę ciuszków mamy kupionych. M.in. kurtę puchową na późną jesień. Teraz są takie promocje, że nie mogliśmy się opanować. Aż szkoda nie skorzystać. Wózek też mamy już upatrzony. Ale z tym zakupem wstrzymamy się jeszcze trochę, bo nie chcę żeby leciał nam już czas gwarancji. Ale pochwalić się mogę http://www.tutek.pl/menu,63,Grander_Red. Niedługo muszę zrobić listę wszystkich potrzebnych sprzętów dla małego i puścić ją po rodzinie Jeden z dziadków zaklepał już zakup właśnie wózka. Dziewczyny, jak wyglądają wasze brzuchy i wskaźnik na wadze? Ile macie w obwodzie? ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1927 | |||
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie
![]() Kilogram do przodu przez ostatni miesiąc, więc 6 na plusie od początku ciąży. Wychodzi mi kilogram na miesiąc ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696426]Nie, ale o ile na brzuchu zrobiłabym, o tyle na piersiach bym się już trochę bała... Choć mam taki nawet drobny peeling.. Pewnie byłoby to dobre rozwiązanie.[/QUOTE] Drobniutkim zrób śmiało. Zetrzesz ten suchy martwy naskórek i kosmetyki będą się lepiej wchłaniały. Cytat:
![]() Oczywiśćie że żyła złota. Żerowanie na uczuciach ludzi. Nie bez powodu ci akwizytorzy przychodzą do szpitala kiedy coś się dzieje, czy do szkół rodzenia. Gdyby to była taka rewelacja to każdy lekarz zabezpieczyłby swoje dziecko w ten sposób. A widocznie nie jest... Nawet opinie neonatologów i hematologów są podzielone, nie mówią jednym głosem. Może być inaczej, ale kto wie jak będzie... Cytat:
Oczywiście kupiłabym osobno fotelik, który brał udział i ma dobre wyniki w testach. Uciekam! ![]() Cytat:
![]() Rób od razu 75 g, zgodnie z tym co powiedział lekarz. Teraz, zgodnie z rozporządzeniem, robi się 75 g właśnie.
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dziś robioną 75g
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
manumanu jeszcze nie wiemy, na usg idziemy we wtorek. to czy syn czy córka to wszystko jedno, bardziej się stresuję czy wszystko ok. 1usg w 11tyg. wyszło ok. teraz się bardziej boję. ale na pewno dam znać
_agata mój lek. trochę mówi niewyraźnie i czasami trudno mi go zrozumieć.owszem, dał karteczkę na której było napisane glukoza 75g ale jak zaczęłam czytać o tym badaniu na necie to zgłupiałam ps. z wagą mamy tak samo
|
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
75 się robi. Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie głodna jestem tylko nie wiem co bym chciała zjeść... Normalnie aż zaczyna mnie mdlić... Na 100% nie chcę kanapki i owoców.
|
|||
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa... chciałam Ci zaproponować owoce
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
manumanu troche mi lżej.To co napisałaś działa kojaco.Choć mi powiedziała,żebym liczyła do 8 mówi że dobrze powyżej 10 już nie.A ja mam codziennie prawie przez jakieś 30 min i spokój. |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś niekoniecznie... Wypiłam herbatę z cytryną na zakwaszanie i jakoś mi tak kwaśno... Jeszcze jakby zaczęły fermentować... Blech.
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Kilogram na miesiąc to fajny przyrost
![]() U mnie nie jest tak milutko i tyję 2 kg miesięcznie Niby też prawidłowo, ale moje samopoczucie na tym cierpi Czyli mam już 7 kg od początku ciąży (skończony 24 tydzień).
|
#1935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy na forum
|
|
#1936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupuję Bartatinę, bo nie chcę skrętnych kół, a do tego jak już tu pisałam, zakochałam się w zawieszeniu na paskachCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym szerokim pieluchowaniem, to już pisałyśmy
raz - że dziecku jest za gorąco - zwłaszcza u chłopca to niebezpieczne, bo przegrzewają się jądra, dwa - że to tak, jakby wpakować się w gips "na zapas", jeszcze przed złamaniem, a trzy - że stawy, żeby prawidłowo się rozwijały to muszą się ruszać w pełnych zakresach, więc nie mogą być unieruchomione nawet częściowo - z tego samego powodu nie pakujemy dziecka w ciasne rożki - najlepiej kocyk czy otulaczek zawiązany w taki sposób, żeby dziecko mogło swobodnie ruszać nóżkami i zachowywało wszystkie fizjologiczne krzywizny ciała czyli szerokie pieluchowanie tylko na wyraźne zalecenie ortopedy, a samemu nic nie robić
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
a ja będę piła lukozaida na badaniu...oto moje środowisko - a ja tak nienawidzę gazowanych - bo wg lekrzy irlandzkich tam jest odpowiednia dawka glukozy....ciekawe kto im w łape dał
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Przyczajenie
|
manumanu troche mi lżej.To co napisałaś działa kojaco.Choć mi powiedziała,żebym liczyła do 8 mówi że dobrze powyżej 10 już nie.A ja mam codziennie prawie przez jakieś 30 min i spokój.[/QUOTE]
Ale nie boli Cię to? Moja lekarka zdziwiła się, że mam skurcze tak rzadko. Powiedziała, że mogę mieć po kilka razy dziennie i że to też jest ok. Także myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze. Ale jeżeli coś Cię niepokoi to najlepiej idź do lekarza. |
|
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz powiedział, że jak pojawią się bolące skurcze 15 razy na dzień to mam do niego dzwonić i wtedy będziemy działać. W ogóle stwierdził, że taka może być uroda szczupłych kobiet, że mają twardszy brzuszek
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bardzo się cieszę, że po Waszych wizytach u lek. wszystko ok. Obyśmy do samych porodów czytały tylko takie dobre wieści. A to, że komuś brzuszek twardnieje, czy łożysko się obniżyło, to mam nadzieję chwilowe. Grunt to pozytywne myślenie i wsparci, a jego tutaj na forum nie brakuje
Jak dobrze, że tutaj z Wami jestem... To mnie wzięło na czułości... ![]() Ja przytyłam od początku ciąży 2,4kg. |
|
|
|
#1943 |
|
Przyczajenie
|
Ja teraz ważę 65 kilo a należę raczej do wysokich. Brzuch w obwodzie ma 97 centymetrów. Ciągle słyszę, że mam za mały brzuch i zaczyna mnie to wkurzać...
|
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka. My po badaniach prenatalnych. Wszystko w porządku i bardzo się z tego cieszymy. Nasza dzidzia okazała się dziewczynką i z tego też się cieszymy. Na dzień dzisiejszy imię to Paulinka
Poza tym wszystko u nas dobrze, uczę już w pracy nową dziewczynę, a ja pracuję do końca miesiąca
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
22 tydzień Waga: +3,5kg Biodra: +3cm Brzuch: + 4cm (na wysokości pępka) Talia: +11cm (i tu zaskoczka, bo nie wiedziałam, że ten brzuch będzie tak wysoko umiejscowiony, teraz praktycznie nie mam już talii )Biust: +3cm Ogólnie to nie osiągnęłam jeszcze nawet mojej krytycznej wagi, którą miałam dokładnie rok temu (zanim schudłam 4-5 kilo, jeszcze przed ciążą), więc jest dobrze Odnośnie glukozy to mi gin kazał zrobić 50g
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-18 o 21:11 |
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj Pani dr mówiła, że ważę niewiele więcej niż kurczak - nie wiem o co jej chodziło Cytat:
gratulacje, fajnie, że wszystko w porządku |
||
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie boli tylko czuje dyskomfort i jest to nie przyjemne. |
|
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
cześc dziewczyny. Udało m isię Was nadrobić,. Kurczę nie było mnie pól dnia i już 5 stron.
Byłam dzisiaj u okulisty - nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu. W piątek ide do lekarza na wizytę. Zobaczymy czy uda nam się określić czy to chlopak czy dziewczynka. Pozdrawiam Wasi spadam się położyć bo ogólnie dzisaj padam.
|
#1949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=manumanu;31702386]Cześć dziewczyny Dawno nie pisałam, więc postaram się streścić co u nas. We wtorek zaczęłam 24 tydzień. Dzisiaj byliśmy na usg, mały waży prawie 600 gram. Został wymierzony we wszystkie strony i okazuje się, że ma dosyć długie nogi Na ekranie widziałam już usta, nos i bodę. Do tego cały czas się ruszał. Wyglądało to jakby pływał żabką w miejscu ![]() Co do twardnienia brzucha, to mam tak od kilku tygodni. Skurcze są krótkie i bezbolesne, aczkolwiek średnio przyjemne. Zdarza mi się to co dwa dni, czasami codziennie. Moja gin. mówi, że to normalka. Zakazała tylko masować brzuch podczas takiego twardnienia. Jeśli chodzi o zakupy, to parę ciuszków mamy kupionych. M.in. kurtę puchową na późną jesień. Teraz są takie promocje, że nie mogliśmy się opanować. Aż szkoda nie skorzystać. Wózek też mamy już upatrzony. Ale z tym zakupem wstrzymamy się jeszcze trochę, bo nie chcę żeby leciał nam już czas gwarancji. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- QUOTE] super ze wszystko ok ![]() Cytat:
Mnie troche dzisiaj pobolewa brzuch w boku raz z prawej raz z lewej .. nie boli bardzo ale jednak czuje .. nie wiem czy to dzidzia sie tak wierci czy jak Nie chce sie nakrecac bo jak leze czy siedze nic nie czuje
|
|
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: A grunt to, że wszystko dobrze! ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Odpoczywaj! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

klask i: A grunt to, że wszystko dobrze!