Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 21:24   #4831
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Agadus do maja szybko zleci... to już będzie mój drugi dzień Mamy
Ja pamiętam,że w zerówce na Dzień Babci i Dziadka grałam Królewnę Śnieżkę, tylko dlatego,ze straszna gaduła była ze mnie a miałam dużo tekstu do nauczenia.
a może dlatego,że łatwo zapamiętywałaś teksty

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:25   #4832
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Zaneta, jeszcze uzupełnię - od takich cudów z daleka. Nie masz tam żadnych danych firmy, tylko numer komórkowy, tekst napisany w taki sposób że ja bym na pewno się nie skusiła

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:26   #4833
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja chciałam byc wierna Hippowi, ale się nie udało. Głównie dlatego,że Bobovita ma większy wybór słoiczków od 6 miesiąca(Hipp ma taki dziwny przeskok po 5 miesiącu i po 7 potem ) no i własnie Hipp po 5 miesiącu to taka typowa papka, a Bobovita ma zupki i dania z kawałkami ryżu np. Całkiem inna konsystencja, o niebo lepsza wg mnie. Mój łobuz uwielbia rosołek z ryżem, rosołek z kaszą kukurydziana, coś tam z indyka buzię otwiera tak szeroko,że boję się ,że mu szczęki wyskoczą z zawiasów
eh...ja tez ale mnie skusilas na te zupki z ryzem

ja tez zmykam spac DPBRANOC
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:26   #4834
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

My też kupujemy Bobovitę(chociaż gerber tez im smakował), bo lubię mieć w razie W a tak na co dzień gotuję, a to szpinak, a to brokuł, a to marchewka z dynia, a to zupka z mięskiem ( a lubią bardzo).
Stary 2012-01-18, 21:30   #4835
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, miałam kiedyś pytać o autora tytułu, fajny jest!
Aż mi sie piórka puszą
Stary 2012-01-18, 21:31   #4836
agadus
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj dałam Nati słoiczek z hipp maszka manna na mleku waniliowa, no pycha i kaszka manna taka normalna nie jakaś sproszkowana, czy mielona, a słoiczek "na dobranoc", próbowałam i bardzo smaczna, zreszta Nati jak by mogła zjadła by cały słoiczek, ale dałam pół, bo jeszcze przed samy spaniem cysia daje

Stary 2012-01-18, 21:35   #4837
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja nie daje zupek z Hippa. Mam takie same zdanie jak Dziubek sa za bardzo paćkowate, a ja (skrzywienie zawodowe) jak najwcześniej chce Agate nauczyc żucia i gryzienia. Bobovita po 6 miesiącu ma fajne grudki, kawałki warzyw, wyczuwalny ryż, kaszke
owoce kupuje z gerbera, hipp dosładza wiekszosc owoców

Brumku nestle, bobovita, hipp manny sa bez gotowania, na zaazie innych kaszek niemowlecych dodajesz do mleka albo do wody (te zawieraja mm), maja jakies dodatkowe wit etc. "zwykła" mannę musisz ugotowac.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:39   #4838
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja też zdałam za pierwszym razem , a ze mnie nie kierowca

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Co z Koliną, dawno jej nie było?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:43   #4839
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Makaron u mnie też numer 1

Też nie wierze...
A szkoda, tak pięknie brzmi -14kg...

Ja też za pierwszym!
Uwielbiam jeździć! Ale co z tego jak cykor jestem...
Po dłuższej przerwie ciężko mi wsiąść
Ale jak już zacznę to śmigam.
Poza zimą oczywiście. Jakiś taki lęk mam.

Dziewczyny podajecie obiadki z bobvity?
Bo pamiętam, że pisałyście o Gerberze- że ma złą opinie.
A bobvita ok?
Bo ja póki co to parę słoiczków Hippa kupiłam tylko.

czuję, czuję
ja tak jak Dziubkowa podaje bobovite. U nas zreszta maly nie wybrzydza, je wszystko jak leci nie ma ulubionych smakow.
Stary 2012-01-18, 21:44   #4840
wodaqua
Zadomowienie

Idę okiełznać moją pannicę, pewnie i sama padnę.
Dobranoc!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:46   #4841
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja nie daje zupek z Hippa. Mam takie same zdanie jak Dziubek sa za bardzo paćkowate, a ja (skrzywienie zawodowe) jak najwcześniej chce Agate nauczyc żucia i gryzienia. Bobovita po 6 miesiącu ma fajne grudki, kawałki warzyw, wyczuwalny ryż, kaszke
owoce kupuje z gerbera, hipp dosładza wiekszosc owoców

dokładnie, hipp był fajny jak rozpoczynaliśmy przygodę z rozszerzaniem diety a teraz facet ma czuć że coś je a nie tylko przełykać więc tylko bobovita. Zgadzam się z Scio

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja też zdałam za pierwszym razem , a ze mnie nie kierowca [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja tak jak Dziubkowa podaje bobovite. U nas zreszta maly nie wybrzydza, je wszystko jak leci nie ma ulubionych smakow.
mój też wszystkożerny ale te obiadki z bobovity robią furorę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:47   #4842
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Kurcze.. a ja biorę od pierwszego dnia okresu i trwa mi on już cały miesiąc.. niby lekarka mówi, że się to zdarza ale coś mi się nie podoba i chyba je odstawię.. idzie zbankrutować przez te tampony

Piękna waga ja jestem ciekawa ile moja kluska waży, jutro idziemy się szczepić to się okaże.. pewnie też coś koło 8 już

Rośnie jak na drożdżach

za piękne wymiary

Super, że wszystko w porządku.. no i wszystkiego najlepszego

A my już po kąpieli i Hania od pół godz śpi.. odwiedziłyśmy dziś mojego brata.. biedny załamany szuka pracy i coś mu nie idzie.. i się nudzi w tygodniu, bo w weekendy szkoła.. niby duże miasto a te oferty jakieś takie beznadziejne...

A dzisiaj Ugotowani na tvn.. oglądacie? Ja się tak wciągnęłam, że nawet teraz jak puszczają powtórki to i tak siedzę podekscytowana
waga piekna. A ugotowanych jak nie ogladalam w telewizji nadrabialam w TVN Player i tak jestem na biezaco. Uwielbiam to ogladac i Gesslerowa. Choc pojechalismy jak bylismy w gorach do Karczmy Polany w Koscielisku i wszyscy co wychodzili wkurzeni jak nie wiem, wiec nie czekalismy w kilkumetrowej kolejce tylko wyszlismy. Pojechalismy do Zakopanego do "obrochtowki" i pycha!!!!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laseczki nie wiem czy wiecie ale Bebiko 2 500 g w biedronie podrożało do 18.99 zl :/
A ile kosztuje gdzie indziej, moze nie tylko biedronka podniosla ceny.
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziubkowa - hehe szybciej dorasta

eveewe -mamy duze bobasy

zanetka - nic juz sie nie odzywaj Ty i grubosc gdzie? z ktorej strony????

ja moge powiedziec ze jestem gruba bo od malego bylam pulpet i mialam problemy wagowe...chcialabym zrzucic 20 kg to do 56 kg ..ale to nie mozliwe chyba
kiedys moj lekarz przepisywal mi na nadwage tabletki ktore rzeczywiscie dzialaly i schudlam 15 kg na nich MERIDIA ale juz sa wycofane z obiegu...zreszta skutki uboczne sa masakra....
A no duze dzieciaki mamy ale najwazniejsze ze zdrowe.
Ja kiedys poszlam do lekarza po meridie, to mi nie chciala przepisac, jak zaczela gadac o skutkach ubocznych to i mnie sie odechcialo.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Makaron u mnie też numer 1

Też nie wierze...
A szkoda, tak pięknie brzmi -14kg...

Ja też za pierwszym!
Uwielbiam jeździć! Ale co z tego jak cykor jestem...
Po dłuższej przerwie ciężko mi wsiąść
Ale jak już zacznę to śmigam.
Poza zimą oczywiście. Jakiś taki lęk mam.

Dziewczyny podajecie obiadki z bobvity?
Bo pamiętam, że pisałyście o Gerberze- że ma złą opinie.
A bobvita ok?
Bo ja póki co to parę słoiczków Hippa kupiłam tylko.

czuję, czuję
Jesli chodzi o mnie to Gerber nr 1, pozniej bobovita nr 2 a hipp - nieee. Tak wg mojej Marysi wyglada kolejnosc.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Dzieki!
Ale chyba jednak mi sie nie zdaje. Cos mu tam furczy i da sie sciagnac frida, niewiele, ale jednak.

1. A pracujesz juz?
2. I za jutrzejsze 7 miesiecy.

dla Marysi na ukojenie bolu i za sluszna wage!

No naprawde malenka dzidzia

Super, ze Hania czysta osluchowo!
Dziekuje za zyczenia zdrowia i takze mam nadzieje, ze szczepienie bedzie (to dopiero II dawka)

Bella a moze to lepiej, ze lubia jesc lyzeczka? Wiem, ze przy dwojce jedzenie potrafi trwac wiecznosc, ale z drugiej strony sa tez dzieci, ktore tylko butla i butla.

I to jest dobre podejscie!

Jako ze jutro maz w domu, a ja tez naleze do tych, co przy mezu sa niezorganizowane, wiec pewnie rano nie zdaze Was prosic o kciuki. Dlatego prosze juz dzis, zeby szczepienie sie odbylo i maly byl dzielny.

I chyba sie juz pozegnam, szukam fajnego przepisu na tort, bo zblizaja sie urodziny Wiki, a chce jakis inny niz te, co do tej pory.
Dziekujemy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
obniżyłyście już łóżeczka?? my juz parę dni temu, a jak Nati siedzi w wóżeczku, to chce siedzieć to zakładam jej takie szeleczki, jeszcze po Oliwce, super sprawa, nie wypadnie z wózeczka i jest bezpieczna, coś takiego, tylko chyba innej firmy
http://allegro.pl/szelki-zabezpiecza...053954994.html
mnie sie juz kilka razy snilo, ze budze sie a marysia siedzi w lozeczku. Jakos widze te jej proby dzwigania sie i zastanawiam sie kiedy i ona usiadzie. W wozku ja podnosze i zapinam szelkami. Ale jako ze najczesciej spi, wiec obnizam ja i tak lazimy.

Marysia przesyla wszystkim cioteczkom wielkie sweetasne calusy za kciukasy i obylo sie bez wiekszych dramatow.

Ja czekam az moj TZ z moim bratem skoncza pic piwko, odwioze brata do mamuski bo tam spi i ide lulu. Maryska padla juz po butli, a ja sie czaje na martini z lodem
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:49   #4843
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Czekam na kolędę, więc podczytuję

Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!!
zaległe gratulacje

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i szczepień

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A możesz zdradzić czym Ty sie zajmujesz w pracy? Jak branża, jaki zawód?
brumeczku pracuję w branży reklamowej, w domu mediowym. zajmuję się planowaniem strategii i realizacją kampanii reklamowych w mediach dla naszych klientów (obecny mój klient to duża firma kosmetyczna)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
11,7 to b. dobrze, a nie nieźle
A skoro tajemniczych owsików nie ma, to co Ty tam wtedy widziałaś?
no właśnie sama nie wiem ale podobno robale ciężko wychwycić w badaniach i dlatego powtarza się badania dla pewności. zobaczymy czy następnym razem też będzie ujemne

Cytat:
you to dobrze, że to nie robaczki, ale czy napewno widziałaś w koopie ,ruszajacego sie owsika??
no właśnie co to było?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:00   #4844
Marina1
Zakorzenienie

dziubko a mój na odwrót, jak daję mu zupy i obiady z bobowity po 6 m0cu ( własnie z tymi kawałkami wyżu, marchwi, mięsa ) to aż go optrzepuje i ZAWSZE zwymiotuje...tak że już się boję i nie daję mu tych dań. Mi smakują, nie wiem co on tak. Już próbowałam na różne sposoby, i tak, i siak...Po innych nic się nie dzieje, a po tych dosłownie mi wszystko cofa

Właśnie pakuję Matę RF ( Madziulka miałaś rację, masakra z tym pakowaniem ). Zapakowana mata wygląda nak GIGANTYCZNY banan. Przyjmą mi takie coś na poczcie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-18 o 22:05
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:01   #4845
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
obniżyłyście już łóżeczka?? my juz parę dni temu, a jak Nati siedzi w wóżeczku, to chce siedzieć to zakładam jej takie szeleczki, jeszcze po Oliwce, super sprawa, nie wypadnie z wózeczka i jest bezpieczna, coś takiego, tylko chyba innej firmy
http://allegro.pl/szelki-zabezpiecza...053954994.html
ale przecież w wózku są szelki żeby dziecko przypiąć
Stary 2012-01-18, 22:03   #4846
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubko a mój na odwrót, jak daję mu zupy i obiady z bobowity po 6 m0cu ( własnie z tymi kawałkami wyżu, marchwi, mięsa ) to aż go optrzepuje i ZAWSZE zwymiotuje...tak że już się boję i nie daję mu tych dań. Mi smakują, nie wiem co on tak.

Właśnie pakuję Matę RF ( Madziulka miałaś rację, masakra z tym pakowaniem ). Zapakowana mata wygląda nak GIGANTYCZNY banan. Przyjmą mi takie coś na poczcie?
przyjmuj - tylko dobrze zapakuj, zeby aby sie cos nie uszkodzilo, bo wtedy jakby co nie ponosza odpowiedzialnosci. Nawet nie wiesz co ludzie potrafia nadawac przez poczte. Deski rozdzielcze aut, drzwi, zderzaki, papugi, kanarki kurki ozdobne, pszczoly i kiedys uwaga uwaga rybke listem poleconym - dokladnie woreczek z woda i rybka w srodku, zawiazany i wsadzony w koperte babelkowa
Stary 2012-01-18, 22:04   #4847
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubko a mój na odwrót, jak daję mu zupy i obiady z bobowity po 6 m0cu ( własnie z tymi kawałkami wyżu, marchwi, mięsa ) to aż go optrzepuje i ZAWSZE zwymiotuje...tak że już się boję i nie daję mu tych dań. Mi smakują, nie wiem co on tak.

widzisz co dziecko to inne smaki

a co do maty to nie wiem my naszą dostaliśmy w oryginalnym opakowaniu i tak ją też sprzedałam, więc trochę lepiej wyglądała ale gabaryty miała spore
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:08   #4848
Marina1
Zakorzenienie

No chyba tak.
Ale szkoda, bo własnie jak pisze Scio, wydają mi się fajne te dania. No ale cóż zrobię.

Kurcze właśnie, miałam to opakowanie, tylko, że ja głupia wywaliłam je przy przeprowadzce... Normalnie aż mi głupio iść z takim bananem na pocztę. Pewnie mnie wyśmieją ...

eve dziękuję Ci za odpowiedz Bo aż mi głupio...
Czyżbyś pracowała może na poczcie, tyle ciekawych przykładów podałaś ? matko, rybkę ? ciekawe, czy przeżyła biedaczka.
Pocieszyłaś mnie, że nie wyskoczę jak Filip z Konopii z moim bananem
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-18 o 22:11
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:10   #4849
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
przyjmuj - tylko dobrze zapakuj, zeby aby sie cos nie uszkodzilo, bo wtedy jakby co nie ponosza odpowiedzialnosci. Nawet nie wiesz co ludzie potrafia nadawac przez poczte. Deski rozdzielcze aut, drzwi, zderzaki, papugi, kanarki kurki ozdobne, pszczoly i kiedys uwaga uwaga rybke listem poleconym - dokladnie woreczek z woda i rybka w srodku, zawiazany i wsadzony w koperte babelkowa

co też trzeba mieć pod sufitem żeby tak zrobić
Stary 2012-01-18, 22:11   #4850
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
waga piekna. A ugotowanych jak nie ogladalam w telewizji nadrabialam w TVN Player i tak jestem na biezaco. Uwielbiam to ogladac i Gesslerowa. Choc pojechalismy jak bylismy w gorach do Karczmy Polany w Koscielisku i wszyscy co wychodzili wkurzeni jak nie wiem, wiec nie czekalismy w kilkumetrowej kolejce tylko wyszlismy. Pojechalismy do Zakopanego do "obrochtowki" i pycha!!!!

Ja w ogóle lubię programy o gotowaniu i jedzeniu
A co do Gesslerowej to ja byłam w Poznaniu u greka i powiem, że musaka mmmm przepyszna o jaaa zaczynam się ślinić

Cytat:
Aż mi szczęka opadła jak to przeczytałam.. mają ludzie fantazję
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:18   #4851
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

tak dziewczynki pracuje na poczcie i przykladow mozna by jeszcze wiele podacpajak tez byl w liscie poleconym, ale ten akurat byl w tubce po filmach do starych aparatow, zamkniety. To klient pokazal go.
Stary 2012-01-18, 22:21   #4852
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
tak dziewczynki pracuje na poczcie i przykladow mozna by jeszcze wiele podacpajak tez byl w liscie poleconym, ale ten akurat byl w tubce po filmach do starych aparatow, zamkniety. To klient pokazal go.

pająk...brr

ale pomysły maja niezłe...
Stary 2012-01-18, 22:24   #4853
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumeczku pracuję w branży reklamowej, w domu mediowym. zajmuję się planowaniem strategii i realizacją kampanii reklamowych w mediach dla naszych klientów (obecny mój klient to duża firma kosmetyczna)
Brzmi imponująco Ale to pewnie stresująca praca, co?

Dziewczyny - czy któraś z Was nie podaje dziecku glutenu, nie uprawia tej całej ekspozycji? Może któryś pediatra zalecał inaczej?
Stary 2012-01-18, 22:26   #4854
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku przyznam się, że ja się nie bawię tak bardzo w ta ekspozycję dlatego,ze są dwie.
Dostają gluten i nic im nie dolega... Oczywiście stopniowo, zaczynałam
Stary 2012-01-18, 22:28   #4855
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mam pytanie?? czy podajecie jakies witaminy dzieciakom??
bratowa mi zadala pytanie co jej daje z witamin a ja
moze ja jestem jednak wyrodna matka??bo kurde felek poza wit D ktora zalecila pani doktor nic jej nie daje.

brumku ja wprowadzilam gluten, ale moja pani dr nie pytala i nie zalecala nic.
Stary 2012-01-18, 22:31   #4856
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

U nas Cebion multi po 5 kropelek i wit D3
Stary 2012-01-18, 22:39   #4857
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
U nas Cebion multi po 5 kropelek i wit D3
no ona tez cebion i kurcze nie wiem czy jej dawac czy nie
Stary 2012-01-18, 22:42   #4858
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

EVE myslę, że teraz zima przyda się Marysi trochę wit C i innych.
Stary 2012-01-18, 22:44   #4859
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
EVE myslę, że teraz zima przyda się Marysi trochę wit C i innych.
wiecie wyszlam z zalozenia ze jak je deserki i obiadki czyli ma witaminki i nie musze jej wspomagac. Ponadto ona zahartowana taka jak mamusiakurcze ale mozna zawsze ja wspomoc Dzieki Bella
Stary 2012-01-18, 22:46   #4860
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ale przecież w wózku są szelki żeby dziecko przypiąć
tak tylko, że te szelki co sa w wózku to tak troche ograniczają ruchy dziecka a z tymi dodatkowymi(nie zapinam na razie tymi z wózka) to dziecko ma więcej ruchu i nie jest ograniczone może położyc się usiąś swobodnie, może pochylić się nad zabawką i nic ją nie ciągnie,a jak będzie starsza to będę zapinała szelkami tymi co są w wózku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości