Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 17:55   #4771
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Shira, Marinka....i ja pedagog
ja też

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
:
Laski jutro mam to ważne badanie bardzo proszę o kciuki:pro si:

Brumciu wczoraj pisałam o HGB Julki żebyś się wypowiedziała, bo Tymek miał anemię 10,9 to mało?? Dziewczyny mówią, że w dolnej normie, a dzisiaj do lekarza się nie dostałam.

Jeszcze jedno mam do Ciebie pytanko-jakiego laptopa polecasz??Bo z tego co pamietam, to Ty zanim kupisz, to dokładnie sprawdzisz, więc wpadki Ci obce
Dzisiaj Julka daje czadumarudka mała.
Uciekam.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-01-18 o 17:57
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 17:58   #4772
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
zdrówka i skubana nic już nie je do rana? do 8?

rzuciłam Żbikiem w Klub

Marina zmiana smoczka poprawiła sytuację z mleczkiem?
nie nic juz nie je

Dzieki dziewczyny Wy tez nie chorujcie.

Dzieki za cynk o wyprzedarzy w biedrze, mam jedną pod blokiem i od razu poleciałam. Kupiłam Agatuli klocki pluszowe - bardzo fajne. Podobał mi się jeszcze taki stoliczek edukacyjny ale juz sobie darowałam i te drewniane jeździki tez po 20 zeta były

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:34   #4773
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Twoje dziecko ma 37 tygodni
Dziwne, bo mojemu dopiero 24 tydzień leci, a starszy od Twojego
heheh nie nie moj ja do dziubkowej pisalam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aaaaaaaa, nie pochwalilam sie - wczoraj kinga pierwszy raz ewidentnie zupelnie swiadomie przewrocila sie z brzuszka na plecy siadac nie siada, nie podciaga sie nawet zbytnio, ew tylko glowe do klaty zadrze. z tego co pamietam artur sam siadal dopiero jak umial raczkowac i z pozycji raczkowania siadał. wczesniej siedzial jak sie go posadziło.

A my juz po szczepienie

thx za all kciuki cmoook wielki

Igus tylko sie skrzywil przy wkluciu ale bylo cicho

waga : 8825 g wzrost: 73 cm

ogolnie wszystko w porzadku

gluten mowila zeby wprowadzac po 6 mc wiec juz sama nie wiem :conf used:
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:37   #4774
JustPi
Rozeznanie

wróciliśmy od lekarza
na szczęście osłuchowo Haniutek ok kropelki do oczek i pulneo przeciwzapalnie i (moje ulubione określenie) obserwować
małż wysłał się do sklepu po zakupy, większy dzieć ogląda baję, mniejszy udaje, że śpi, więc póki mogę:

karolinee, wodaqua, brumek, AgaGuernsey, Lili 83
dziękuję Wam baaaardzo i oczywiście % i bez%

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A w ogóle to pytałam dziś pediatrę o gluten. Bo w niedzielę kończymy 5 miesięcy, więc niedługo zacznę podawać. Powiedziała że spokojnie mogę poczekać do wielu 5,5 miesiąca. I żeby dawać po prostu kaszkę mannę w swoim mleku. Ale wcale jej nie gotować, tylko na surowo. Któraś z Was tak robiła, prawda? Bo przyznam bez bicia, że do tej pory posty o glutenie trochę "niedokładnie" czytałam

A mój synek od 1,5 godziny sam się bawi na macie. A ja nie wiem, co ze sobą począć w związku z tym. Za dużo wolności
na surowo to chyba nieee, w każdym bądź razie nie taką zwykłą

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A z Hania i kaszlem... ja mam tak, ze jak komus powiem, ze dzieci zdrowe, to od razu cos je bierze. Mam nadzieje, ze to tylko kaszelek.
U nas Zuzia od piatku juz chora, w zasadzie zostal tylko gluciasty katar i gruzliczy kaszel co jakis czas. Pewnie juz do konca tygodnia zostanie w domu. W sobote Bal Przebierancow.
No i Antek chyba ma lekki katar albo ja przewrazliwiona (a jutro szczepienie)
dokładnie, chyba muszę omijać ten temat
zdrówka dla Zuzi i oby szczepienie jutrzejsze doszło do skutku

Cytat:
ee tam nie postarzałaś się tylko nabrałaś mądrości życiowych kochana!!!STO LAT STO LAT!!!:cmo k:
kocham Cię

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-01-18 o 18:40
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:41   #4775
iustyna1
Wtajemniczenie

Chol.erna sonda! Znowu przerzuca mnie na sam koniec! wrrr
Moja mała strajkuje i je cały dzień tylko mleko. Kaszkę wylałam, zupkę wylałam. Wracam do krzaków - Dziubek, Wodaqua posuńcie swoje Szanowne
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:44   #4776
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Czekam na kolędę, więc podczytuję

Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!!

Piszę z pamięci:
Marinka świetne tatuaże
Wodaque Ja myślę, że warto zacząć od bebiko jak nie ma żadnej alergii
Blondynka za badania
dla dominiczka
sweetAngel widze ze nasze dzieciaki podobna wage maja
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:03   #4777
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Moja mała strajkuje i je cały dzień tylko mleko. Kaszkę wylałam, zupkę wylałam. Wracam do krzaków - Dziubek, Wodaqua posuńcie swoje Szanowne
a moje wszystko byle łyżeczka.... butla jest bee
nawet rano gotowałam mannę na wodzie,żeby łyżeczką dostały...
to ząbkowanie mnie dobija..,.
Stary 2012-01-18, 19:03   #4778
agadus
Wtajemniczenie

ja juz po jeździe, było suuuper, na poczatku troche bałam się bo kilka miesięcy przerwy, a prawko mam troche ponad rok, i jeszcze zaczęło sypac śniegiem, ale sniegu sie nie bałam bo uczyłam się w zimie jeździc, ale sie podjarałam, teraz bedę częściej jeździć, ale fajnie, tylko się nie smiac

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dziękuję za miłe słowa wsparcia

Agadus ale to ja mam żabko astmę,nie Nikoś ale się nie martw,cieszy mnie Twoja troska
i tak nie dobrze, ale dał Ci jakieś leki?? jak się leczysz??pewnie Cię to męczy

Shira
, a dziekuję poszedł sobie gnojek dzisiaj ok południa, nakopałam mu w żyć i mam nadzieje,że nie wróci

Sweet no to super, ładnie waży i mierzy

Justi 100 lat

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:15   #4779
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
jutro konczy 7 miesiecy [/B]

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramatNo wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu. Dalam ja mojemu ojcu do nakarmienia i padlo dziecko i od 14 nadal spinastepne za 6 tyg (jeszcze zanim pojde do pracy)

Słuszna waga
Dzieciaczki niektóre ciężko znoszą szczepienia

Cytat:
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:16   #4780
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też dziś raczej w krzaczorach, więc jeszcze dla mnie miejsce A trochę go potrzebuję na tą moją trzydrzwiową

JustPi sto lat
Dziubek Dominik też się rozleniwił bardzo
Patik teraz mi się fajnie pracuje, bo przed 14 jestem w domu. Mam okazję się wyrwać, a i z dzieckiem posiedzę. Ale jak wrócę na 8h to będzie armagedon. W domu codziennie przed 18ta

Dziś pierwszy raz kąpaliśmy Dominika w brodziku (podczas wczorajszej kąpieli w wanience, cała woda została wychlapana na panele w sypialni). Ale miał radochę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:20   #4781
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja natomiast mam 2 Acery jeden ma ok 5 lat i działa super pomimo że moj starszy go non stop maltretuje nie polecam Hp też mamy ale strasznie mnie wkurza

co do Szymka to się nie przejmuj.To chwilowy przestój.

Laski jutro mam to ważne badanie bardzo proszę o kciuki

ja miałam asusa prawie 5 lat i strasznie mnie denerwowała bardzo głośna praca wiatraków,normalnie jakby miał wystartować tak buczał

staram się nie przejmować ale średnio wychodzi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no jak to nikt? Dobrze że już jesteś
Nie martw się, na pewno nic się nie dzieje, Szymek znudził się pewnie nabywaniem nowych umiejętności i chce sobie odpocząć.
Mój starszy i też wielu rzeczy jeszcze nie robi.
A przypomnę Ci że żadne dziecko tak ładnie nie gwiżdże

tak sobie tłumaczę,że może musi mieć czas na nowe rzeczy
a mały już z etapu gwizdania przeszedł na mówienie " łoooooooooo"

Cytat:
aaaaaaaa, nie pochwalilam sie - wczoraj kinga pierwszy raz ewidentnie zupelnie swiadomie przewrocila sie z brzuszka na plecy siadac nie siada, nie podciaga sie nawet zbytnio, ew tylko glowe do klaty zadrze. z tego co pamietam artur sam siadal dopiero jak umial raczkowac i z pozycji raczkowania siadał. wczesniej siedzial jak sie go posadziło.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Może Szymuś ma chwilowy kryzys jak mamusia ?
Nie siedź w krzakach, lubię czytać Twoje posty

A jak dietka?

może

a dietka trwa choć waga stoi

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a przypadkiem nie ma skoku.... bo w ktorysm zaraz sprawdze w ktorym dziecko wlasnie tak jakby zapominalo wszystiego co sie do tej pory nauczylo.......

Mam:
37 tygodni

Jak poprzednio - i ten skok zaczyna sie okresem marudzenia – dziecko krzyczy czesciej, jest niesmiale, nie ma apetytu, ”wisi” na rodzicach, i czasami wydaje sie zapomiec, to, czego sie dotychczas nauczylo – wydaje sie bardziej ”dziecinne” .

MOże to to????

wszystko się zgadza ale mój łobuz w sobotę zacznie dopiero 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Co do malego, jak się martwisz to moze warto skonsultowac to z kims? Sądze ze bedzie ok, w koncu to niemowle, ale dla wlasnego spokoju.

Ja mialam acera, tez nie polecam. teraz mamy asusa i smiga jak zly

no niby nasza pediatra-neonatolog nie zauważyła nieprawidłowości. Myślę, że jeszcze poczekam troszkę Dam sobie i jemu czas.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja właśnie miałam pisać - Kaj je Dziubek ?
Acera tez nie polecam
Krystek tez nie pedzi z rozwojem

hanysy tak mają ??

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Czesc Dziubku kochany. Co do Szymusia spokojnie nadrobi. Na siedzenie ma czas do 9 miesiaca. Ja tez mam wrazenie, ze Szymek przez te choroby zatrzymal sie w rozwoju. Ale jak sie bardzo martwisz, to moze przejdz sie do lekarza??

no tak mi w głowie siedzi ten 9 miesiąc , ale to mi się wydaje tak jakoś późno

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Co do Szymka... Może faktycznie skok????

na ten o którym pisała Sweet trochę za wcześnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jak je odciskaliście? Bo ja myślałam żey kupić takie farby do ciała, omalować go i odbić. Ale nie chce mi się szukać po sklepach. Poza tym tak na raz to nie bardzo sie opłaca...

Widzę, że nastrój pod psem Dziubeczek ma Acerów tez nie lubię.
A o Szynka pewnie nie musisz się martwić. Może to faktycznie skok z chwilowym "cofnięciem" sie w rozwoju, a może lenistwo Ale skoro nie daje Ci to spokoju to powiedz lekarzowi, może neurologowi, i zobaczysz co powie. Ale na pewno wsio ok

kupiłam polskie , całkowicie zmywalne. Pomalowaliśmy pędzęlkiem stópkę i rączkę i docisnęłam do przyłożonej kartki
jakoś się udało, nie idealnie ale to własnie ma takie być . To pierwsza laurka więc nie może być od linijki

No tak sobie myśle,że może ma teraz czas odpoczynku , poczekam skoro lekarka nic niepokojącego nie zauważyła
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:22   #4782
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Lili wiem ze zle znosza, do tej pory bylo ok, ale dzis tragedia, ale wstala usmiechnieta i dokazuje Zjadla deserek wypila herbatke i zyje i dobrze sie ma
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:28   #4783
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziubek, wyłaź z krzaków bo tu mało miejsca, wystarczy że ja tu siedzę
Karoline, szybka ta Twoja Majeczka, Zosia t tylko na boczki się przewraca i to tylko na golasa
Prawko też w Olsztynie zdawałam - 2 razy, ufff, dużo mnie to stresu kosztowało, ale jakoś poszło. I tak dobrze, bo Olsztyn sławi się dużą "oblewalnością"
Babonik, astnę można wyleczyć, albo chociaż uciszyć - mój tata jest tego przykładem
Natka i Monia, zdrówka Dziewczyny!
Blondynka,

a ja chciałam z Tobą , mogę ??

Cytat:
Dzien dobry.
Przeziebienie mnie zlapalo, ledwo zyje.

dla potrzebujacych.

Widze, ze duzo dzieciaczkow sie dzisiaj szczepi. My tez . Oby ladnie zniosly. Do pozniej.
zdrówka

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
za oknem pada śnieg i poważnie zimowo się zrobiło
Wczoraj jakiś zaganiany dzień miałam (postarzałam się ) i nie udało mi się do Was zajrzeć, a tyle chciałam odpisać...

Aga za wcześnie napisałam, że Hania dzielnie się trzyma kaszle jak stary gruźlik i oczka jej ropieją. Idziemy po południu do lekarza. Majka tez coś czuję, że jutro do przedszkola nie pójdzie.....
Mam nadzieję, że u Twoich lepiej (jeszcze nie doczytałam)

dla wszystkich potrzebujących
STO LAT , STO LAT KOCHANA

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaa
źle zrozumiałam, ale Szymus chyba też nie ma jeszcze tyle
nie ma , teraz ma 29 tygodni

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dżumy ciąg dalszy u mnie.
W nocy dzieć się budzi i muszę przekładać i usypiać w wózku. Jak mam ją tego oduczyć? sama za cholere nie zaśnie, mimo że śpiąca. W dzień próbowałam się z nią położyć, pół godziny się telepała i krzyczała, przełożona do wózka usnęła od razu...
help

no chyba po prostu musisz próbować i się nie poddawać, Sara się pewnie już przyzwyczaiła.

Cytat:
moze cos w tym jest. moj ciagle narzekal ze w krzaki z nim wjezdzam (bardzo pozno hamowalam, w sumie maska zwykle w krzakach byla - na placuy manewrowym)

umieram! mam stan podgoraczkowy, ledwo co widze (na wzrok mi sie chyba rzuciło...), głowa pęka, nos zatkany, brzuch od kaszlu juz boli. do tego chyba znowu sie rpzedzwigalam i mnie plecy, szyja i kolana bola w stawach... masakra jakas, armageddon to malo powiedziane! do tego kinga lekko zakatarzona, artur mocniej plus kaszel,maz kaszle...

ale... ide na 13 na peeling jakistam, bo dostalam oferte z sweetdeala (taki gruppon na koszalin) od meza na swieta i akurat dzis sie umowilam. do tego dzis o 16 kolęda. a jutro wywiadowka w przedszkolu
zdrówka

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Monia zdrówka Kochana
Brumeczku brawa za szczepienia i dzielnego Tymoteusza

Dziubku jak dieta bo ja wczoraj poległam i dwie krówki zjadlam

Dziś obiecuje być grzeczna

Właśnie zrobiłam zakupki w internetowym smykuNp 4 szt body za 38 zł
no dieta trwa , ale waga stanęła. Na szczęście po wprowadzeniu węglowodanów i owoców nie skoczyła drastycznie w górę.
za to byś więcej nie poległa
Stary 2012-01-18, 19:34   #4784
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Ja brałam ale zle sie po nich czulam psychicznie, w depresje wpadałam i cały czas chcialo mi sie plakac wiec zmienilam na plastry
Kurcze.. a ja biorę od pierwszego dnia okresu i trwa mi on już cały miesiąc.. niby lekarka mówi, że się to zdarza ale coś mi się nie podoba i chyba je odstawię.. idzie zbankrutować przez te tampony

Cytat:
No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramatNo wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu. Dalam ja mojemu ojcu do nakarmienia i padlo dziecko i od 14 nadal spinastepne za 6 tyg (jeszcze zanim pojde do pracy).[COLOR=Silver]
Piękna waga ja jestem ciekawa ile moja kluska waży, jutro idziemy się szczepić to się okaże.. pewnie też coś koło 8 już

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86
a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
Rośnie jak na drożdżach

Cytat:

Cytat:
heheh nie nie moj ja do dziubkowej pisalam

A my juz po szczepienie

thx za all kciuki cmoook wielki

za piękne wymiary

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza
na szczęście osłuchowo Haniutek ok kropelki do oczek i pulneo przeciwzapalnie i (moje ulubione określenie) obserwować
małż wysłał się do sklepu po zakupy, większy dzieć ogląda baję, mniejszy udaje, że śpi, więc póki mogę:
Super, że wszystko w porządku.. no i wszystkiego najlepszego

A my już po kąpieli i Hania od pół godz śpi.. odwiedziłyśmy dziś mojego brata.. biedny załamany szuka pracy i coś mu nie idzie.. i się nudzi w tygodniu, bo w weekendy szkoła.. niby duże miasto a te oferty jakieś takie beznadziejne...

A dzisiaj Ugotowani na tvn.. oglądacie? Ja się tak wciągnęłam, że nawet teraz jak puszczają powtórki to i tak siedzę podekscytowana
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:41   #4785
Zmalowana
Zakorzenienie

Laseczki nie wiem czy wiecie ale Bebiko 2 500 g w biedronie podrożało do 18.99 zl :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:48   #4786
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ejj żadne krzaki wyłaź!! a Szymuś ma czas mój też jeszcze wiele nie robi ale daję mu czas nic się nie martw wszystko jest ok już raz mówiłyśmy że to taka forumowa pułapka typu "o kurde dziecko tej czy tamtej coś robi a moje nie a starsze to chyba mamy problem"

chyba faktycznie zbyt wiele oczekuję od mojego synka , muszę dać sobie na wstrzymanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziubek[/B] glowa do góry, ja tez kilka dni miała doła, jeszcze dzisiaj tata pojechał do szpitala z sercem ,ale dzwonił niedawno,że wraca, wszystko ok tylko lekarz zmienił leki, dzieki Bogu że ok
Babonik astma alergiczna, oj nie dobrze, a przypisał mu lekarz juz jakies leki??Boze mam nadzieje,że nie kaszle aż tak bardzo,żeby się dusił, biedny Nikoś, ale jak dobierze mu lekarz leki to powinno byc lepiej, prawda?
, daj znać co i jak

dzielna mała kobietka
i wypędź dołka !!!!!
dobrze ,że z tatą ok !!!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
obiło mi się o uszy, że rodzinny może wypisać skierowanie tylko na TSH
nie chce mi się stać w kolejce, tłumaczyć lekarce po co mi skierowanie, wolę zrobić na własną rękę i dopiero jak coś będzie nie tak pójdę do niej

a orientujecie się czy jeśli w ciąży miałam przekroczoną normę może mi to zostać? normalnie mam mnóstwo objawów nadczynności a gdyby to naprawdę tarczyca to może skończyłyby się moje problemy
mozliwe jest poporodowe zapalenie tarczycy. To co dopadło mnie i Oliweczkę. Sprawdź to lepiej, zrób badania. Ja robię co miesiąc ostatnio tyle,ze na abonament prywatny więc cen nie znam.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziubku. Moja też nie raczkuje, nie pełza. Z brzucha na plecy też się nie przekręci. A siadanie w leżaku nie jest prawidłowe. Dziecko siada jak ma około 8 miesięcy z pozycji czworaczej (przekręca się jakoś na bok i ręką podpiera), posadzona z oparciem usiedzi chwile.
Ale jak Cie niepokoi to warto skonsultować.
A i mówił mi fizjo, że jeśli chodzi o chłopców oni mają inne normy niż dziewczynki. Np. to ze dziecko zaczyna chodzić w 14 mż u chłopców jest normą, u dziewczynek już nie.

Jestem chora. Agata ma marua wielkiego.

zdrówka kochana !!
Stary 2012-01-18, 19:54   #4787
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
jutro idziemy się szczepić

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laseczki nie wiem czy wiecie ale Bebiko 2 500 g w biedronie podrożało do 18.99 zl :/
Widzę, że Biedronka ostatnio ceny podnosi....
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:04   #4788
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

wyłaź z krzaczorów bo i tak Cię widać, w zimie liści nie ma
Co do rozwoju: wkręcasz sobie. Każde dziecko ma swoje tempo. Może ma skok, i zapomniał co nieco, a niedługo zabłyśnie?
Nie wiem czy Cię to pocieszy: Sara nie siedzi. Chwieje się na boki, do przodu, nawet jak ją podtrzymuje. Do podciągania się jej daleko. A co mówiąc do raczkowania..
, już wychodzę , wychodzę

pociesza nie ze względu, że Sarcia czegos nie robi , tylko ze względu na to,że ma jeszcze czas.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziubku na pewno wszystko jest w porzadku, ale jak sie martwisz, to przejdz sie do lekarza i powiedz mu o swoich obawach.

A jak dietka?

a dietka trwa , ale juz 2 faza więc łatwiej

Cytat:
AgaG Lili Shira Karolineee za zyczenia zdrowka. Scio Ty tez nie choruj .

My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .

Wodaqua my wlasnie zaczelismy od Bebiko. Sciagac pokarmu mi sie nie chce w nocy, a cos Malwis musi jesc, gdy ide na uczelnie.

Nadrabiam...
dla dzielnej Malwinki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ajjjj...ale plama
ale na usprawiedliwienie mam to że jednym okiem czytałam posta Dziubkowej a drugim odpisywałam na Twój

przeproś Tymka
taaak zwalcie wszystko na mnie

Cytat:
Dziubek moja tez nie pełza, nie raczkuje ani nie przekreca sie z brzucha na plecy, tylko z pleców na brzuszek a jutro konczy 7 miesiecy

czyli wszystkie dzieci są w normie

Brumeczku dla dzielnego Tymka
Stary 2012-01-18, 20:12   #4789
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cookie makaron o też mój numer jeden. Wszystko inne mogłoby dla mnie nie istnieć. Kocham.
i mój
Cytat:
moze cos w tym jest. moj ciagle narzekal ze w krzaki z nim wjezdzam (bardzo pozno hamowalam, w sumie maska zwykle w krzakach byla - na placuy manewrowym)

umieram! mam stan podgoraczkowy, ledwo co widze (na wzrok mi sie chyba rzuciło...), głowa pęka, nos zatkany, brzuch od kaszlu juz boli. do tego chyba znowu sie rpzedzwigalam i mnie plecy, szyja i kolana bola w stawach... masakra jakas, armageddon to malo powiedziane! do tego kinga lekko zakatarzona, artur mocniej plus kaszel,maz kaszle...

ale... ide na 13 na peeling jakistam, bo dostalam oferte z sweetdeala (taki gruppon na koszalin) od meza na swieta i akurat dzis sie umowilam. do tego dzis o 16 kolęda. a jutro wywiadowka w przedszkolu
monia zdrowiej!!!
Cytat:
Witajcie!!!

ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:15   #4790
zanetaa88
Zakorzenienie

PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:21   #4791
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
j
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu.
konkretna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86
a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
ooooooo jest co nosić cooo
my też mamy braki w garderobie, spodnie za krótkie itd.
Tez rozmiar 80 jest na bieżąco

Cytat:
Witajcie!!!

Piszę z pamięci:
Marinka świetne tatuaże
Wodaque Ja myślę, że warto zacząć od bebiko jak nie ma żadnej alergii
Blondynka za badania
dla Dominika

Cytat:

też kawał chłopa

Cytat:
już przesuwam, ale moja szanowna wielka więc będzie ciasno

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też dziś raczej w krzaczorach, więc jeszcze dla mnie miejsce A trochę go potrzebuję na tą moją trzydrzwiową

JustPi sto lat
Dziubek Dominik też się rozleniwił bardzo
Patik teraz mi się fajnie pracuje, bo przed 14 jestem w domu. Mam okazję się wyrwać, a i z dzieckiem posiedzę. Ale jak wrócę na 8h to będzie armagedon. W domu codziennie przed 18ta

Dziś pierwszy raz kąpaliśmy Dominika w brodziku (podczas wczorajszej kąpieli w wanience, cała woda została wychlapana na panele w sypialni). Ale miał radochę
jeszcze ubiłam więc się zmieścisz
co te nasze dzieci takie lenie ???

u nas zawsze panele pływają

co do prawka , robiłam wieki temu za całe 500 zł plus egzamin
kocham jeździć, nie wyobrażam sobie bez tego życia zima jest super bo można się poślizgać właśnie wczoraj się "pobawiłam" skręcając pod blok
geny kierowcy mam po tatusiu od małego z nim jeździłam
zdałam za 1 razem
Stary 2012-01-18, 20:24   #4792
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK
Ja jakoś nie wierzę w takie tabletki
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:25   #4793
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK
jak dla mnie kolejny chwyt marketingowy , kolejny zresztą

W rossmanie promocja na pampki-46 (z groszami) i obiadki bobovita -2 + 1 gratis.
Stary 2012-01-18, 20:27   #4794
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

zanetko nawet nie myśl o jakiś dziwnych suplementach

Brumeczku Kochany wybacz Pani a właściwie poproś Tymonka o wybaczenie za gafę z tym imieniem

JustPi Stoooo lat
Marysia i Igor brawa za słuszne wymiary

Jasi wysypany
na łokciach i kolankach czerwona pokrzywka
ale skóra nie jest sucha
podejrzewam że przesadziłam z płynem do płukania
Stary 2012-01-18, 20:30   #4795
zanetaa88
Zakorzenienie

Boże to tak pięknie brzmi czujecie tyle kg w 14 dni

ach, naszła mnie chandra, bom żech maciora,
ale nie mogę bo karmię.

Stary 2012-01-18, 20:32   #4796
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zaneta ja tez nie wierze w tabletki cud racjonalne odżywianie i ruch.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:35   #4797
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
super że mała dobrze zniosła lubię czytać takie posty

ja też bym zaczęła od bebiko szkoda kasy a jak nic dzieciakowi nie będzie to tylko się cieszyć

aaa Kajoolku poszło dziś to mleczko do Ciebie
dziekuje

Cytat:
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK
nie wierze w takie rzeczy

Patik paczka poszla.
Stary 2012-01-18, 20:35   #4798
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Boże to tak pięknie brzmi czujecie tyle kg w 14 dni

ach, naszła mnie chandra, bom żech maciora,
ale nie mogę bo karmię.
no własnie to brzmi tak nieprawdopodobnie,że nie może być prawdziwe
Stary 2012-01-18, 20:37   #4799
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja też nie wierze, ale jakoś mnie naszło.
Rzeczywiście za pięknie brzmi...

Po raz kolejny łeb mi pęka.

Stary 2012-01-18, 20:46   #4800
iustyna1
Wtajemniczenie

Bałabym się wziąć do ust taką tabletkę, nie wiadomo co do środka pakują. Nie wierzę w tabletki, które za nas wykonają całą robotę.

Eeee zgłodniałam, idę coś zjeść. Mam ochotę na wielką czekoladę z orzechami - ja, ta która nie lubi słodyczy...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości