|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dziubkowa - hehe szybciej dorasta
![]() eveewe -mamy duze bobasy ![]() zanetka - nic juz sie nie odzywaj Ty i grubosc gdzie? z ktorej strony???? ja moge powiedziec ze jestem gruba bo od malego bylam pulpet i mialam problemy wagowe...chcialabym zrzucic 20 kg to do 56 kg ..ale to nie mozliwe chyba kiedys moj lekarz przepisywal mi na nadwage tabletki ktore rzeczywiscie dzialaly i schudlam 15 kg na nich MERIDIA ale juz sa wycofane z obiegu...zreszta skutki uboczne sa masakra....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-18 o 20:50 |
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Makaron u mnie też numer 1
![]() Cytat:
Też nie wierze... A szkoda, tak pięknie brzmi -14kg...Ja też za pierwszym! Uwielbiam jeździć! Ale co z tego jak cykor jestem... Po dłuższej przerwie ciężko mi wsiąść ![]() Ale jak już zacznę to śmigam. Poza zimą oczywiście. Jakiś taki lęk mam. Cytat:
Bo pamiętam, że pisałyście o Gerberze- że ma złą opinie. A bobvita ok? Bo ja póki co to parę słoiczków Hippa kupiłam tylko. czuję, czuję
|
||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
znowu mam nadrabianie ![]() Byłam dziś u mnie w firmie, podpisałam wnioski o urlop za 2012r i wychowawczy do 30 września ![]() Było bardzo miło, trochę poplotkowałam z dziewczynami, dużo się u nas w firmie zmieniło, trwa reorganizacja, ale czekają na mnie z otwartymi rękoma ![]() Pod tym względem nie moge narzekać na moją firmę, to duża korporacja, ale generalnie firma babska, prezes jest kobietą, kadra zarzadzająca też mocno damska, i macierzyński nie stanowi dla nikogo problemu ![]() Także cieszę się że mam gdzie wracać, choć pewnie pójdę do innego zespołu, ale wiem że praca na mnie czeka Potem pojechałam do Arkadii obskoczyć wyprzedaże dziecięce, trochę kupiłam dzieciakom, ale bez rewelacji, te wyprzedaże to jakaś pomyłka raptem parę sztuk przecenionych, a często i tak ceny po obniżkach koszmarnie wysokie![]() idę nadrobię aaa zapomniałam napisać że byłam rano z Lilką w labku na pobraniu krwi , trochę popłakała ale szybko się uspokoiła i HGB ma 11,7, nie jest więc tak źle.. Po południu odebrałam wyniki na pasożyty i obydwie próbki (z dwóch "produkcji") były ujemne... owsików więc brak, chyba, bo jeszcze dla pewności 2x muszę oddać za parę dni
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-18 o 20:54 |
|
|
|
#4804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawaj ![]() No ![]() Cytat:
![]() A co?
|
|
#4805 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki! Ale chyba jednak mi sie nie zdaje. Cos mu tam furczy i da sie sciagnac frida, niewiele, ale jednak. Cytat:
2. I za jutrzejsze 7 miesiecy.Cytat:
za sluszna wage!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje za zyczenia zdrowia i takze mam nadzieje, ze szczepienie bedzie (to dopiero II dawka) Cytat:
Cytat:
Jako ze jutro maz w domu, a ja tez naleze do tych, co przy mezu sa niezorganizowane, wiec pewnie rano nie zdaze Was prosic o kciuki. Dlatego prosze juz dzis, zeby szczepienie sie odbylo i maly byl dzielny. ![]() I chyba sie juz pozegnam, szukam fajnego przepisu na tort, bo zblizaja sie urodziny Wiki, a chce jakis inny niz te, co do tej pory. |
||||||||
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4807 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jaś ma wrażliwą skórę, prawda? Bo to już nie pierwszy raz po praniu coś wyskakuje?Cytat:
My teraz mamy 10,8 i lekarka się cieszy. A co do lapków, to ja niestety jestem wierna jednej i tylko jednej marce - MacBookom To inny świat, inna praca, cudo nad cudami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziela dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A możesz zdradzić czym Ty sie zajmujesz w pracy? Jak branża, jaki zawód?
|
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam isc... ![]() aaa i ja tez polecam laptopy Dell. Mielismy poprzednio, dziala jeszcze, ale juz mocno wyeksploatowany i dalismy mojej mamie, zeby sobie na nim grala. Nam sluzyl 7 lat. A prawko robilam 17 lat temu i nie pamietam jakie wtedy byly ceny, bo to szmat czasu temu... Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-01-18 o 21:08 |
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skoro tajemniczych owsików nie ma, to co Ty tam wtedy widziałaś? ![]() Cytat:
![]() A to bardzo mi miło
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4811 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zły humor, więc lepiej tu ze mną nie siedź!Cytat:
![]() Cytat:
No dobra, cho! Iustyna, Ty też... ![]() Cytat:
Żaneta, nie znam, ale sceptyczna jestem do tego typu odchudzania... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka trzymam kciuki zaciśnięte!!
![]() dziubek masz pisac i to dużo!! bo ja lubię Twoje posty czytać Nie stresuj się osiągnięciami, bo każde dziecko inaczej się rozwija, i generalnie dziewczynki szybciej się rozwijają (ruchowo też ) od chłopców.Na wszystko przyjdzie pora zobaczysz, to nie zawody które dziecko pierwsze, na wszystko ma jeszcze czas Moja Lila też jeszcze nie siedzi sama, tzn nie wiem czy siedzi bo jej nie sadzamy, czekam aż sama usiądzie z pozycji do raczkowaania.
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale daj sobie spokój, bo i może schudniesz, ale szybko wrócisz do swojej wagi, nawet możesz ja podwoić, efekt jojo gwarantowany,you to dobrze, że to nie robaczki, ale czy napewno widziałaś w koopie ,ruszajacego sie owsika?? ![]()
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumek, miałam kiedyś pytać o autora tytułu, fajny jest!
|
|
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jedyna ja tez za pierwszym razem teoria i praktyka
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
AgaG. może i lepiej, szybciej się odzwyczają... teraz jeszcze szwagierka mi pomaga ale od kwietnia do pracy idzie... Ogólnie uwielbiają łyżeczkę, nawet mannę z nutramigenem...
Teraz wieczorem Lena zjadła z butli raptem 20ml... masakra. chociaż dziś zupki na przykład zjadła mała salaterkę...
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze.
Łeb mi pęknie i będzie pięknie. Idę spać. |
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
dla potrzebujących MAM
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
moja córcia Oliwka jutro ma przedstawienie w przedszkolu dla babci i dziadka, oczywiście bierze w nim udział, jakies wierszyki pioseneczki, itp. a w czwartek robią bo w piatek maja teatrzyk, sama bym poszła zobaczyc
, ale juz mam powiedziane, że to dzieńbabciuni i dziadunia, tak więc musze czekać do 26 maja na swoja kolej
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Nie wiem czy mi się uda zasnąć bo dzisiaj w południe dwie godziny z Radziem spałam. A on cwaniaczek ze mną pośpi tyle a sam to max godzinka i tyle ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buzię otwiera tak szeroko,że boję się ,że mu szczęki wyskoczą z zawiasów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus do maja szybko zleci... to już będzie mój drugi dzień Mamy
![]() Ja pamiętam,że w zerówce na Dzień Babci i Dziadka grałam Królewnę Śnieżkę, tylko dlatego,ze straszna gaduła była ze mnie a miałam dużo tekstu do nauczenia.
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o Ty samolubie za chwilę się cały wątek w krzaki przeniesie ![]()
|
||
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Aga
|
|
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
obniżyłyście już łóżeczka?? my juz parę dni temu, a jak Nati siedzi w wóżeczku, to chce siedzieć to zakładam jej takie szeleczki, jeszcze po Oliwce, super sprawa, nie wypadnie z wózeczka i jest bezpieczna, coś takiego, tylko chyba innej firmy
http://allegro.pl/szelki-zabezpiecza...053954994.html |
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
ja teorię za I razem ale praktyczny lepiej się nie przyznawać.
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Nie przeniesie, są i optymistki na naszym forum
![]() Bella, a co tam, chociaż teoria poszła gładko, mnie tak samo
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-18 o 21:30 |
|
|
|
#4829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Dominika!oj tam oj tam ![]() Cytat:
Znam taaaaa.....a w kolejne 14 dni +20kg .... uffff..... to dobrze Cytat:
dla Was!Jaką masę robisz? Szukam fajnego pomysłu i nie mogę znaleźć ciekawej, byle nie na samym maśle...
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
zdolna dziewczyna
![]() Cytat:
Będę w sobotę w Rossie to zakupię Bobovitę w takim razie. Akurat jest promocja Mój pierwszy ![]() Super być mamą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

cmoook wielki
Jaś ma wrażliwą skórę, prawda? Bo to już nie pierwszy raz po praniu coś wyskakuje?

Ja mam zły humor, więc lepiej tu ze mną nie siedź!

klask i: