Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 20:46   #4801
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

dziubkowa - hehe szybciej dorasta

eveewe -mamy duze bobasy

zanetka - nic juz sie nie odzywaj Ty i grubosc gdzie? z ktorej strony????

ja moge powiedziec ze jestem gruba bo od malego bylam pulpet i mialam problemy wagowe...chcialabym zrzucic 20 kg to do 56 kg ..ale to nie mozliwe chyba
kiedys moj lekarz przepisywal mi na nadwage tabletki ktore rzeczywiscie dzialaly i schudlam 15 kg na nich MERIDIA ale juz sa wycofane z obiegu...zreszta skutki uboczne sa masakra....

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-18 o 20:50
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:48   #4802
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
i mój
Makaron u mnie też numer 1

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK

Też nie wierze...
A szkoda, tak pięknie brzmi -14kg...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zdałam za 1 razem
Ja też za pierwszym!
Uwielbiam jeździć! Ale co z tego jak cykor jestem...
Po dłuższej przerwie ciężko mi wsiąść
Ale jak już zacznę to śmigam.
Poza zimą oczywiście. Jakiś taki lęk mam.

Cytat:
W rossmanie promocja na pampki-46 (z groszami) i obiadki bobovita -2 + 1 gratis.
Dziewczyny podajecie obiadki z bobvity?
Bo pamiętam, że pisałyście o Gerberze- że ma złą opinie.
A bobvita ok?
Bo ja póki co to parę słoiczków Hippa kupiłam tylko.

Cytat:
Boże to tak pięknie brzmi czujecie tyle kg w 14 dni
czuję, czuję
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:50   #4803
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
znowu mam nadrabianie

Byłam dziś u mnie w firmie, podpisałam wnioski o urlop za 2012r i wychowawczy do 30 września
Było bardzo miło, trochę poplotkowałam z dziewczynami, dużo się u nas w firmie zmieniło, trwa reorganizacja, ale czekają na mnie z otwartymi rękoma
Pod tym względem nie moge narzekać na moją firmę, to duża korporacja, ale generalnie firma babska, prezes jest kobietą, kadra zarzadzająca też mocno damska, i macierzyński nie stanowi dla nikogo problemu
Także cieszę się że mam gdzie wracać, choć pewnie pójdę do innego zespołu, ale wiem że praca na mnie czeka

Potem pojechałam do Arkadii obskoczyć wyprzedaże dziecięce, trochę kupiłam dzieciakom, ale bez rewelacji, te wyprzedaże to jakaś pomyłka raptem parę sztuk przecenionych, a często i tak ceny po obniżkach koszmarnie wysokie

idę nadrobię

aaa zapomniałam napisać że byłam rano z Lilką w labku na pobraniu krwi , trochę popłakała ale szybko się uspokoiła i HGB ma 11,7, nie jest więc tak źle..
Po południu odebrałam wyniki na pasożyty i obydwie próbki (z dwóch "produkcji") były ujemne...
owsików więc brak, chyba, bo jeszcze dla pewności 2x muszę oddać za parę dni

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-18 o 20:54
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:51   #4804
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Tymonka
Agusiu

Cytat:
Kurcze tego posta zaczelam 3 godz temu, ale dziec sie obudzil i d.upa, teraz znowu spi, wiec moze skoncze.
To nie spieszy Ci się nadto

Cytat:
Ja bede dawac do swojego mleka kaszke manne, ale ta dla dzieci, np. z Nestle, wiec na surowo. Taka "sklepowa" jednak bym przegotowala.
A czym rózni się taka dla dzieci od tej zwykłej? "Czytsza" po prostu? Coś czuję że nadszedł czas na poczytanie na ten temat

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .
Aleście dzielne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ajjjj...ale plama
ale na usprawiedliwienie mam to że jednym okiem czytałam posta Dziubkowej a drugim odpisywałam na Twój

przeproś Tymka
Tymek nie chowa urazy

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
moze chcesz Zuze? ona nie pozwoli Ci sie nudzic
Dawaj

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku można taką surową, sklepową mannę od razu podać dziecku
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
1. Na surowo
No Na razie pisze tylko, co mi powiedziała. Teraz zacznę zgłębiac temat

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a która wymyśliła obecny tytuł wątku?

Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Ja
A co?
Stary 2012-01-18, 20:58   #4805
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My po szczepieniu - ostatnia dawka 5 w 1. Malwis nawet nie zauwazyla, ze dostala zastrzyk . Wazy 6840g i mierzy 68cm. Pediatra bardzo ja schwlila, ze pieknie rosnie i rozwija sie, smiala sie z waleczkow na nozkach . A mnie walnela komplementa, ze wygladam jak nastolatka .

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Oby tylko Ci się zdawało z tym katarem
Dużo zdrówka dal dzieciaczków!
Dzieki!
Ale chyba jednak mi sie nie zdaje. Cos mu tam furczy i da sie sciagnac frida, niewiele, ale jednak.

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja niestety tez nie moge Was czytac w pracy

Dziubek moja tez nie pełza, nie raczkuje ani nie przekreca sie z brzucha na plecy, tylko z pleców na brzuszek a jutro konczy 7 miesiecy
1. A pracujesz juz?
2. I za jutrzejsze 7 miesiecy.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramatNo wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu. Dalam ja mojemu ojcu do nakarmienia i padlo dziecko i od 14 nadal spinastepne za 6 tyg (jeszcze zanim pojde do pracy).
dla Marysi na ukojenie bolu i za sluszna wage!

Cytat:
a moja maleńka dzidzia za 6 dni skończy pół roku i w tym czasie urosła 21 cm i prawie potroiła wage urodzeniową, co daje oszałamiające wymiary 75 cm i około 9 kg...
i przez to cierpi na deficyt ubrań, bo ja nie nadążam z kupowaniem nowych, wiekszych rozmiarów.. teraz nosimy si w 80-86
a pamietacie, pisałam ze tesciowka kupila jej na zime kombinezon 86 no to na długość jest naprawde ok, tylko te rekawy straszni szerokie i długie..
No naprawde malenka dzidzia

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj Dominik skończył pół roczku!!!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A my juz po szczepienie

thx za all kciuki cmoook wielki

Igus tylko sie skrzywil przy wkluciu ale bylo cicho

waga : 8825 g wzrost: 73 cm

ogolnie wszystko w porzadku

gluten mowila zeby wprowadzac po 6 mc wiec juz sama nie wiem :conf used:

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza
na szczęście osłuchowo Haniutek ok kropelki do oczek i pulneo przeciwzapalnie i (moje ulubione określenie) obserwować
małż wysłał się do sklepu po zakupy, większy dzieć ogląda baję, mniejszy udaje, że śpi, więc póki mogę:

karolinee, wodaqua, brumek, AgaGuernsey, Lili 83
dziękuję Wam baaaardzo i oczywiście % i bez%

dokładnie, chyba muszę omijać ten temat
zdrówka dla Zuzi i oby szczepienie jutrzejsze doszło do skutku
Super, ze Hania czysta osluchowo!
Dziekuje za zyczenia zdrowia i takze mam nadzieje, ze szczepienie bedzie (to dopiero II dawka)

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a moje wszystko byle łyżeczka.... butla jest bee
nawet rano gotowałam mannę na wodzie,żeby łyżeczką dostały...
to ząbkowanie mnie dobija..,.
Bella a moze to lepiej, ze lubia jesc lyzeczka? Wiem, ze przy dwojce jedzenie potrafi trwac wiecznosc, ale z drugiej strony sa tez dzieci, ktore tylko butla i butla.

Cytat:
no niby nasza pediatra-neonatolog nie zauważyła nieprawidłowości. Myślę, że jeszcze poczekam troszkę Dam sobie i jemu czas.
I to jest dobre podejscie!

Jako ze jutro maz w domu, a ja tez naleze do tych, co przy mezu sa niezorganizowane, wiec pewnie rano nie zdaze Was prosic o kciuki. Dlatego prosze juz dzis, zeby szczepienie sie odbylo i maly byl dzielny.

I chyba sie juz pozegnam, szukam fajnego przepisu na tort, bo zblizaja sie urodziny Wiki, a chce jakis inny niz te, co do tej pory.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:00   #4806
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja
A co?
No nic

bo bardzo mi się podoba
Stary 2012-01-18, 21:03   #4807
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz sie pochwale i ja. My tez po szczepieniu ale pierwszy raz byl taki dramatNo wiec mojej malej nie mierza - nie wiem czemu u nas w przychodni tak jest, ale niedawno (w zeszlym tyg)ja mierzylam 70 cm i
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalnie szok. A szczepienie dramat, plakala mi cala droge do domu. Dalam ja mojemu ojcu do nakarmienia i padlo dziecko i od 14 nadal spinastepne za 6 tyg (jeszcze zanim pojde do pracy).
Zmęczenie + szczepienie = mieszanka wybuchowa... Biedna maleńka Choć wcale nie taka maleńka

Cytat:
Dziewuszki, byłam w biedronie i sa przecenione t plszowe klocki, kregl i ciuchcia, co m.in. Brumek ma i zabawki pluszowe interaktywne t ze swiecacym brzuszkiem czy tam pleckami - i jedno i drugie kosztuje po 20 zł.
U mnie nie ma tych rzeczy od dawna

Cytat:

Cytat:
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK
Sratatata

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku Kochany wybacz Pani a właściwie poproś Tymonka o wybaczenie za gafę z tym imieniem
Masz szczęście że Cię uwielbiam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jasi wysypany
na łokciach i kolankach czerwona pokrzywka
ale skóra nie jest sucha
podejrzewam że przesadziłam z płynem do płukania
Kurczę Jaś ma wrażliwą skórę, prawda? Bo to już nie pierwszy raz po praniu coś wyskakuje?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu wczoraj pisałam o HGB Julki żebyś się wypowiedziała, bo Tymek miał anemię 10,9 to mało?? Dziewczyny mówią, że w dolnej normie, a dzisiaj do lekarza się nie dostałam.

Jeszcze jedno mam do Ciebie pytanko-jakiego laptopa polecasz??Bo z tego co pamietam, to Ty zanim kupisz, to dokładnie sprawdzisz, więc wpadki Ci obce
Kochana, Tymek miał 9 najniższą. Norma jest od 10 w górę , więc u Ciebie jak najbardziej ok. Może w dolnych granicach, ale na pewno w normie My teraz mamy 10,8 i lekarka się cieszy.

A co do lapków, to ja niestety jestem wierna jednej i tylko jednej marce - MacBookom To inny świat, inna praca, cudo nad cudami Choć trzeba się przyzwyczaić, bo praca i użytkowanie całkiem inne od windowsów. Ale wiem, nie każdy chce się przestawiać, więc spytałam męża, co on poleca. I on mówi, że najbardziej Dell'e, ale i Asusy mogą być. Absolutnie nie Acery

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A my juz po szczepienie
thx za all kciuki cmoook wielki
Igus tylko sie skrzywil przy wkluciu ale bylo cicho
waga : 8825 g wzrost: 73 cm
ogolnie wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja juz po jeździe, było suuuper, na poczatku troche bałam się bo kilka miesięcy przerwy, a prawko mam troche ponad rok, i jeszcze zaczęło sypac śniegiem, ale sniegu sie nie bałam bo uczyłam się w zimie jeździc, ale sie podjarałam, teraz bedę częściej jeździć, ale fajnie, tylko się nie smiac
BRAWOOOO Dziela dziewczynka

Cytat:
kupiłam polskie , całkowicie zmywalne. Pomalowaliśmy pędzęlkiem stópkę i rączkę i docisnęłam do przyłożonej kartki
jakoś się udało, nie idealnie ale to własnie ma takie być . To pierwsza laurka więc nie może być od linijki
Dzięki

Cytat:
Brumeczku dla dzielnego Tymka

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Byłam dziś u mnie w firmie, podpisałam wnioski o urlop za 2012r i wychowawczy do 30 września
Fajnie CI
A możesz zdradzić czym Ty sie zajmujesz w pracy? Jak branża, jaki zawód?
Stary 2012-01-18, 21:04   #4808
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
A czym rózni się taka dla dzieci od tej zwykłej? "Czytsza" po prostu? Coś czuję że nadszedł czas na poczytanie na ten temat
Brumek kurcze nie mam pojecia, ale taka "dzieciowa" jest chyba obrobiona. Przeciez ja sie wsypuje do mleka bez gotowania wlasnie. A tak zwykla manne jak dosypujesz no nie wiem, do zupy na przyklad, to ona sie w tej zupie gotuje. Ale nie wiem, to sa moje luzne spostrzezenia.

Mialam isc...

aaa i ja tez polecam laptopy Dell. Mielismy poprzednio, dziala jeszcze, ale juz mocno wyeksploatowany i dalismy mojej mamie, zeby sobie na nim grala. Nam sluzyl 7 lat.

A prawko robilam 17 lat temu i nie pamietam jakie wtedy byly ceny, bo to szmat czasu temu...

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:08
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:06   #4809
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
aaa zapomniałam napisać że byłam rano z Lilką w labku na pobraniu krwi , trochę popłakała ale szybko się uspokoiła i HGB ma 11,7, nie jest więc tak źle..
Po południu odebrałam wyniki na pasożyty i obydwie próbki (z dwóch "produkcji") były ujemne...
owsików więc brak, chyba, bo jeszcze dla pewności 2x muszę oddać za parę dni
11,7 to b. dobrze, a nie nieźle
A skoro tajemniczych owsików nie ma, to co Ty tam wtedy widziałaś?

Cytat:
Jako ze jutro maz w domu, a ja tez naleze do tych, co przy mezu sa niezorganizowane, wiec pewnie rano nie zdaze Was prosic o kciuki. Dlatego prosze juz dzis, zeby szczepienie sie odbylo i maly byl dzielny.
Masz je jak w banku!

Cytat:
No nic

bo bardzo mi się podoba
A to bardzo mi miło
Stary 2012-01-18, 21:07   #4810
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
.
Stary 2012-01-18, 21:07   #4811
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Chol.erna sonda! Znowu przerzuca mnie na sam koniec! wrrr
Moja mała strajkuje i je cały dzień tylko mleko. Kaszkę wylałam, zupkę wylałam. Wracam do krzaków - Dziubek, Wodaqua posuńcie swoje Szanowne
A sio, moje krzaczory!!! Ja mam zły humor, więc lepiej tu ze mną nie siedź!
Cytat:
ja juz po jeździe, było suuuper, na poczatku troche bałam się bo kilka miesięcy przerwy, a prawko mam troche ponad rok, i jeszcze zaczęło sypac śniegiem, ale sniegu sie nie bałam bo uczyłam się w zimie jeździc, ale sie podjarałam, teraz bedę częściej jeździć, ale fajnie, tylko się nie smiac [/B]

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też dziś raczej w krzaczorach, więc jeszcze dla mnie miejsce A trochę go potrzebuję na tą moją trzydrzwiową
Jeju, jak już tak chcecie to się podsunę
Cytat:

a ja chciałam z Tobą , mogę ??
No dobra, cho!
Iustyna, Ty też...
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laseczki nie wiem czy wiecie ale Bebiko 2 500 g w biedronie podrożało do 18.99 zl :/
A ile wcześniej kosztowało?

Żaneta, nie znam, ale sceptyczna jestem do tego typu odchudzania...
Cytat:
co do prawka , robiłam wieki temu za całe 500 zł plus egzamin
kocham jeździć, nie wyobrażam sobie bez tego życia zima jest super bo można się poślizgać właśnie wczoraj się "pobawiłam" skręcając pod blok
geny kierowcy mam po tatusiu od małego z nim jeździłam
zdałam za 1 razem
chyba jako jedyna tutaj na forum
Cytat:

ach, naszła mnie chandra, bom żech maciora,
ale nie mogę bo karmię.
Sruty tuty, majtki w druty
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:09   #4812
youyou
Zakorzenienie

blondynka trzymam kciuki zaciśnięte!!

dziubek masz pisac i to dużo!! bo ja lubię Twoje posty czytać
Nie stresuj się osiągnięciami, bo każde dziecko inaczej się rozwija, i generalnie dziewczynki szybciej się rozwijają (ruchowo też ) od chłopców.Na wszystko przyjdzie pora zobaczysz, to nie zawody które dziecko pierwsze, na wszystko ma jeszcze czas

Moja Lila też jeszcze nie siedzi sama, tzn nie wiem czy siedzi bo jej nie sadzamy, czekam aż sama usiądzie z pozycji do raczkowaania.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:09   #4813
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

ach, naszła mnie chandra, bom żech maciora,
ale nie mogę bo karmię.
Żaneta nie w 14 dni tylko 14 kilo w 4 tygodnieale daj sobie spokój, bo i może schudniesz, ale szybko wrócisz do swojej wagi, nawet możesz ja podwoić, efekt jojo gwarantowany,

you to dobrze, że to nie robaczki, ale czy napewno widziałaś w koopie ,ruszajacego sie owsika??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:10   #4814
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ja też za pierwszym!
Uwielbiam jeździć! Ale co z tego jak cykor jestem...
Po dłuższej przerwie ciężko mi wsiąść
Ale jak już zacznę to śmigam.
Poza zimą oczywiście. Jakiś taki lęk mam.
Nie no, jest kolejna rajdówka

Brumek, miałam kiedyś pytać o autora tytułu, fajny jest!
Stary 2012-01-18, 21:12   #4815
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

chyba jako jedyna tutaj na forum

nie jedyna ja tez za pierwszym razem teoria i praktyka

Stary 2012-01-18, 21:12   #4816
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

AgaG. może i lepiej, szybciej się odzwyczają... teraz jeszcze szwagierka mi pomaga ale od kwietnia do pracy idzie... Ogólnie uwielbiają łyżeczkę, nawet mannę z nutramigenem...
Teraz wieczorem Lena zjadła z butli raptem 20ml... masakra.
chociaż dziś zupki na przykład zjadła mała salaterkę...
Stary 2012-01-18, 21:13   #4817
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja piernicze.
Łeb mi pęknie i będzie pięknie.
Idę spać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:13   #4818
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

dla potrzebujących MAM
Stary 2012-01-18, 21:15   #4819
agadus
Wtajemniczenie

moja córcia Oliwka jutro ma przedstawienie w przedszkolu dla babci i dziadka, oczywiście bierze w nim udział, jakies wierszyki pioseneczki, itp. a w czwartek robią bo w piatek maja teatrzyk, sama bym poszła zobaczyc, ale juz mam powiedziane, że to dzieńbabciuni i dziadunia, tak więc musze czekać do 26 maja na swoja kolej

Stary 2012-01-18, 21:16   #4820
Lili 83
Zakorzenienie

Idę spać.
Nie wiem czy mi się uda zasnąć bo dzisiaj w południe dwie godziny z Radziem spałam.
A on cwaniaczek ze mną pośpi tyle a sam to max godzinka i tyle

Dobranoc
Stary 2012-01-18, 21:16   #4821
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podajecie obiadki z bobvity?
Bo pamiętam, że pisałyście o Gerberze- że ma złą opinie.
A bobvita ok?
Bo ja póki co to parę słoiczków Hippa kupiłam tylko.
ja chciałam byc wierna Hippowi, ale się nie udało. Głównie dlatego,że Bobovita ma większy wybór słoiczków od 6 miesiąca(Hipp ma taki dziwny przeskok po 5 miesiącu i po 7 potem ) no i własnie Hipp po 5 miesiącu to taka typowa papka, a Bobovita ma zupki i dania z kawałkami ryżu np. Całkiem inna konsystencja, o niebo lepsza wg mnie. Mój łobuz uwielbia rosołek z ryżem, rosołek z kaszą kukurydziana, coś tam z indyka buzię otwiera tak szeroko,że boję się ,że mu szczęki wyskoczą z zawiasów

Cytat:
hej mamuśki
znowu mam nadrabianie

Było bardzo miło, trochę poplotkowałam z dziewczynami, dużo się u nas w firmie zmieniło, trwa reorganizacja, ale czekają na mnie z otwartymi rękoma
Pod tym względem nie moge narzekać na moją firmę, to duża korporacja, ale generalnie firma babska, prezes jest kobietą, kadra zarzadzająca też mocno damska, i macierzyński nie stanowi dla nikogo problemu
Także cieszę się że mam gdzie wracać, choć pewnie pójdę do innego zespołu, ale wiem że praca na mnie czeka

Potem pojechałam do Arkadii obskoczyć wyprzedaże dziecięce, trochę kupiłam dzieciakom, ale bez rewelacji, te wyprzedaże to jakaś pomyłka raptem parę sztuk przecenionych, a często i tak ceny po obniżkach koszmarnie wysokie
gratuluje firmy i zazdroszczę . U mnie niby firma prorodzinna ale tak serio to daleko do ideału

Cytat:

I to jest dobre podejscie!

dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:18   #4822
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Agadus do maja szybko zleci... to już będzie mój drugi dzień Mamy
Ja pamiętam,że w zerówce na Dzień Babci i Dziadka grałam Królewnę Śnieżkę, tylko dlatego,ze straszna gaduła była ze mnie a miałam dużo tekstu do nauczenia.
Stary 2012-01-18, 21:19   #4823
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No to jest Was na pewno już 3
Stary 2012-01-18, 21:19   #4824
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
blondynka trzymam kciuki zaciśnięte!!

dziubek masz pisac i to dużo!! bo ja lubię Twoje posty czytać
Nie stresuj się osiągnięciami, bo każde dziecko inaczej się rozwija, i generalnie dziewczynki szybciej się rozwijają (ruchowo też ) od chłopców.Na wszystko przyjdzie pora zobaczysz, to nie zawody które dziecko pierwsze, na wszystko ma jeszcze czas

Moja Lila też jeszcze nie siedzi sama, tzn nie wiem czy siedzi bo jej nie sadzamy, czekam aż sama usiądzie z pozycji do raczkowaania.

Cytat:
A sio, moje krzaczory!!! Ja mam zły humor, więc lepiej tu ze mną nie siedź!

No dobra, cho!
Iustyna, Ty też...

o Ty samolubie

za chwilę się cały wątek w krzaki przeniesie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:20   #4825
wodaqua
Zadomowienie

Aga
Stary 2012-01-18, 21:20   #4826
agadus
Wtajemniczenie

obniżyłyście już łóżeczka?? my juz parę dni temu, a jak Nati siedzi w wóżeczku, to chce siedzieć to zakładam jej takie szeleczki, jeszcze po Oliwce, super sprawa, nie wypadnie z wózeczka i jest bezpieczna, coś takiego, tylko chyba innej firmy
http://allegro.pl/szelki-zabezpiecza...053954994.html

Stary 2012-01-18, 21:21   #4827
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
No to jest Was na pewno już 3
ja teorię za I razem ale praktyczny lepiej się nie przyznawać.
Stary 2012-01-18, 21:21   #4828
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ty samolubie

za chwilę się cały wątek w krzaki przeniesie
Nie przeniesie, są i optymistki na naszym forum

Bella, a co tam, chociaż teoria poszła gładko, mnie tak samo

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:30
Stary 2012-01-18, 21:22   #4829
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga uwaga Marysia wazy 8610g normalni

klask i:
Cytat:
dla Dominika!
Cytat:

taaak zwalcie wszystko na mnie
oj tam oj tam
Cytat:
PILNE!!!

ZNA KTÓRAŚ TO
---> KLIK

Znam Nie sam preparat, ale roślinę. Owoce to jagody Acai. Może i mają masę właściwości prozdrowotnych, ale na pewno cudów w dziedzinie wagi nie zdziałają.

Cytat:
taaaaa.....a w kolejne 14 dni +20kg ....
Cytat:
Tymek nie chowa urazy
uffff..... to dobrze
Cytat:
I chyba sie juz pozegnam, szukam fajnego przepisu na tort, bo zblizaja sie urodziny Wiki, a chce jakis inny niz te, co do tej pory.
dla Was!
Jaką masę robisz? Szukam fajnego pomysłu i nie mogę znaleźć ciekawej, byle nie na samym maśle...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:22   #4830
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
zdolna dziewczyna

Cytat:
ja chciałam byc wierna Hippowi, ale się nie udało. Głównie dlatego,że Bobovita ma większy wybór słoiczków od 6 miesiąca(Hipp ma taki dziwny przeskok po 5 miesiącu i po 7 potem ) no i własnie Hipp po 5 miesiącu to taka typowa papka, a Bobovita ma zupki i dania z kawałkami ryżu np. Całkiem inna konsystencja, o niebo lepsza wg mnie. Mój łobuz uwielbia rosołek z ryżem, rosołek z kaszą kukurydziana, coś tam z indyka buzię otwiera tak szeroko,że boję się ,że mu szczęki wyskoczą z zawiasów
Dzięki Dziubek
Będę w sobotę w Rossie to zakupię Bobovitę w takim razie.
Akurat jest promocja

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
to już będzie mój drugi dzień Mamy
Mój pierwszy

Super być mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości