Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy? - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 17:07   #511
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez eos50 Pokaż wiadomość
Mylisz się Bananalama!!! Mylisz się okrutnie wciskając wszystkim kit, że KTOKOLWIEK, że ZAWSZE!!! Dotrze do Ciebie, że nie masz racji, bo na świecie są również ludzie niewidomi???
Mogę z Tobą tak rozmawiać jak chcesz.
napisała WIDZI
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:09   #512
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
napisała WIDZI
Może widzą "oczyma duszy swojej" jak Szekspir czy Mickiewicz, którzy byli bez uczuć, jako mężczyźni

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:09   #513
JanePanzram
Zakorzenienie

nie ma odstępstw od reguły, że facet przychodzi po prymitywny seks!
Tymczasem: powiem tobie, że wiele mówisz o SOBIE, ale nie o ogóle mężczyzn

nie cytuj pan zakłamanych pioseneczek jakiejś Kory, a cytatami z poezji w innym wątku się żeś pan w ogóle zbłaźnił, bo nie ma w nich nic o prymitywnym seksie, kłamliwa makulatura. Nie tylko w nich. W 99,99% literatury gdzie jest mowa o miłości ze strony mężczyzny nie ma wspominek o tym, że jest ze swoją kobietą dla prymitywnego seksu.
Najtęższe umysły ludzkie o tym ważnym aspekcie zapominają wspomnieć.
Nie zrobili tego, bo:
-wstyd?
-to oczywistość nie warta wzmianki?
-eos ich nie uświadomił żart
-byli tumanami?
wybieraj
WYDAJ KSIĄŻKĘ. PROSTUJĄCĄ ZASTANE PRZEBRZMIAŁE STEREOTYPY.

bananalama - lubię to (1)

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:15
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:19   #514
eos50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arsea Pokaż wiadomość
Tak, Eos, faceci mniej czują. Dowodzi tego Werter, masa innych poetów oraz przykłady z życia, wśród moich przyjaciół płci męskiej, niesamowicie mocno przeżywających wiele sytuacji, w tym zawodów miłosnych.
A w społeczeństwie jest więcej poetów, czy zwykłych facetów?
Cytat:
Troszkę nie rozumiem. Twoje obserwacje dowodzą o tym jaka jest rzeczywistość, ale nasze obserwacje już nie? Nasi znajomi to ułamek procenta wyjątków, a twoi znajomi to 99% społeczeństwa?
To nie są moje obserwacje tylko wiedza złożona z faktów, z którą moje obserwacje są zgodne, a którą czasami potwierdzają nawet wizażanki. Parę ich było i w tym wątku, ale wolały sobie dać spokój, bo Was nie przegadają. Wiem, że strasznie chciałybyście widzieć w swoich TŻ-ach wybitnych, wyjątkowych, czułych, delikatnych, twardych, uczuciowych, emocjonalnych, światłych, słabych, silnych, nowoczesnych, itd. feministów zainteresowanych przede wszystkim Waszymi studiami, pracą, karierą, a nie tym co macie w majtkach, którzy nie mają nic wspólnego z prymitywnymi popędami, ale niestety to tylko samce.
Cytat:
(Wyżalenia na forum to kiepski argument, kino też - bo błagam, wcale nie wszystkie kobiety płaczą na filmach. Podpierasz się stereotypami które bardzo często mijają się z prawdą.)
Nie napisałem, że wszystkie płaczą.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
napisała WIDZI
No więc ja jej piszę, że przecież nie wszyscy widzą! Powinna umieścić w tekście zastrzeżenie, że nie ma na myśli osób niewidomych, niedowidzących, słabo widzących, którzy zapomnieli zabrać okularów, ludzi z zawiązanymi oczyma, itp. Wtedy by miała rację, a tak to tylko wciska kit.
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:20   #515
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że strasznie chciałybyście widzieć w swoich TŻ-ach wybitnych, wyjątkowych, czułych, delikatnych, twardych, uczuciowych, emocjonalnych, światłych, słabych, silnych, nowoczesnych, itd. feministów zainteresowanych przede wszystkim Waszymi studiami, pracą, karierą, a nie tym co macie w majtkach, którzy nie mają nic wspólnego z prymitywnymi popędami, ale niestety to tylko samce.
Wiem, że strasznie chciałeś kiedyś widzieć w swojej TŻ wybitną, wyjątkową, czułą, delikatną, wspierającą, uczuciową, emocjonalną, światłą, słabą, silną, nowoczesną, itd. towarzyszkę-nie-doli zainteresowaną przede wszystkim Twoimi studiami, pracą, karierą, hobby, a nie tym co masz w slipkach, która nie ma nic wspólnego z prymitywnymi popędami, a jest zafascynowana Twoją osobowością.

I ona ma takie hobby, że lubi tobie ugotować, oprać cię, wychować ci dzieci - robi to z najgłębszej potrzeby...

...tylko nie mów, że w to wierzysz nadal

Czas edycji: 2012-01-17 o 17:22
Stary 2012-01-17, 17:20   #516
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

To nie są moje obserwacje tylko wiedza złożona z faktów, z którą moje obserwacje są zgodne, a którą czasami potwierdzają nawet wizażanki. Parę ich było i w tym wątku, ale wolały sobie dać spokój, bo Was nie przegadają. Wiem, że strasznie chciałybyście widzieć w swoich TŻ-ach wybitnych, wyjątkowych, czułych, delikatnych, twardych, uczuciowych, emocjonalnych, światłych, słabych, silnych, nowoczesnych, itd. feministów zainteresowanych przede wszystkim Waszymi studiami, pracą, karierą, a nie tym co macie w majtkach, którzy nie mają nic wspólnego z prymitywnymi popędami, ale niestety to tylko samce.

Żaden człowiek nie jest zwykły

Fakty, które ja dostrzegam, są z tym sprzeczne.

Jestem już duża. Widzę ludzi takich, jakimi są z ich zaletami i wadami. Jakbym miała faceta bez wad, byłoby nudno.

A czym tu się interesować? Co ja mogę mieć w majtach? Coś innego niż inna baba? Może Cyrk Renza? Albo żółtą łódź podwodną? Popędy mamy wszyscy. Tylko samiec, to może być pies. Od człowieka wymagam więcej.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-01-17, 17:22   #517
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No więc ja jej piszę, że przecież nie wszyscy widzą! Powinna umieścić w tekście zastrzeżenie, że nie ma na myśli osób niewidomych, niedowidzących, słabo widzących, którzy zapomnieli zabrać okularów, ludzi z zawiązanymi oczyma, itp. Wtedy by miała rację, a tak to tylko wciska kit.
próbujesz dopiec, a tylko się ośmieszasz. sam wyraz "widzi" wprowadza założenie, według którego chodzi o osoby widzące. masz zbiór osób o nazwie 'kobieta i mężczyzna', który zostaje okrojony wyrazem 'widzi' do osób widzących. gdzie ta Twoja męska logika?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:24   #518
Bananalama
jestę wieszczę

To było do widzących. Jest oczywiste, że nie wszyscy widzą, ale akurat to odnosiło się do widzących.
Ty napisałeś, że zdrowi faceci hetero są zainteresowani seksem w pierwszej kolejności. Obaliłam to.

Czy chcesz mi teraz zasugerować, że są jednak widzący niewidomi? Bo tak by z tego wychodziło, jeżeli na siłę chcesz mi dorównać.

Masz rację, powinnam dodać, że słabowidzący mogą nie dostrzec od razu wyglądu. Zawiązane oczy... tych dodaję do tych, którzy "NIE WIDZĄ".

Stary 2012-01-17, 17:26   #519
JanePanzram
Zakorzenienie

napisz:
U=osoby widzące
P(x) to ...
i tak dalej, to zrozumie %-)
Stary 2012-01-17, 17:26   #520
eos50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Popędy mamy wszyscy.
Oczywiście, że nie wszyscy. Przecież są osobniki aseksualne czyżbyś zapomniała??? Bądź precyzyjna i nie pisz 'wszyscy', 'ktokolwiek', bo to nie prawda!!!
Stary 2012-01-17, 17:28   #521
JanePanzram
Zakorzenienie

odpowiedz mi pan na pytanie, czemu przez tysiące lat nikt nie wspomniał o tej NAJWAŻNIEJSZZEJ potrzebie mężczyzny, po którą przychodzi, a bez której odchodzi (prymitywny seks)
Nie zrobili tego, bo:
-wstyd?
-to oczywistość nie warta wzmianki?
-eos ich nie uświadomił
-byli tumanami?
Stary 2012-01-17, 17:28   #522
eos50
BAN stały

Cytat:
Ty napisałeś, że zdrowi faceci hetero są zainteresowani seksem w pierwszej kolejności. Obaliłam to.
A wg mnie oni nie są zdrowi i co?
Stary 2012-01-17, 17:29   #523
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Oczywiście, że nie wszyscy. Przecież są osobniki aseksualne czyżbyś zapomniała??? Bądź precyzyjna i nie pisz 'wszyscy', 'ktokolwiek', bo to nie prawda!!!
Przez popędy rozumiem wszystko to, co wymaga od nas zaspokojenia podstawowych potrzeb cielesnych : jedzenie, picie, sen, seks itp. Czy znasz kogoś, kto nie potrzebuje żadnego z tych powyższych?

Stary 2012-01-17, 17:29   #524
JanePanzram
Zakorzenienie

według ciebie - bingo
ale odpowiedz na pytanie
Stary 2012-01-17, 17:31   #525
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Ależ są normalni i zdrowi. Mieli partnerki z którymi uprawiali seks, a teraz godzą się na układ bez seksu. Obaj robią morfologię raz w roku, a zaburzeń psychicznych też nikt nie wykrył, ani nie dostrzegł.

Stary 2012-01-17, 17:33   #526
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
a kimże Ty jesteś by decydować, czy ktoś jest zdrowy, czy nie...
Stary 2012-01-17, 17:34   #527
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
Wyrocznią Delficką. Wie wszystko o wszystkich.

Stary 2012-01-17, 17:35   #528
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrocznią Delficką. Wie wszystko o wszystkich.
nawet tak nie mów, bo aż strach się bać
Stary 2012-01-17, 17:37   #529
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
nawet tak nie mów, bo aż strach się bać
O mnie wie, że tak naprawdę lubię seks i lubię się całować, a nawet mnie nie zna i nie wie nic o moich wcześniejszych doświadczeniach, więc...

Stary 2012-01-17, 17:44   #530
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
O mnie wie, że tak naprawdę lubię seks i lubię się całować, a nawet mnie nie zna i nie wie nic o moich wcześniejszych doświadczeniach, więc...
kochana, wiadomo, że nikt Cię tak nie pozna, jak 32letni facet buszujący po babskim forum, znający Cię tylko z kilku wątków w internecie.
Stary 2012-01-17, 21:46   #531
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
A poeci nie są "zwykli"?
Cytat:
To nie są moje obserwacje tylko wiedza złożona z faktów
Jakich faktów? chętnie przeczytam jakąś dokumentację badań.
Cytat:
Wiem, że strasznie chciałybyście widzieć w swoich TŻ-ach wybitnych, wyjątkowych, czułych, delikatnych, twardych, uczuciowych, emocjonalnych, światłych, słabych, silnych, nowoczesnych, itd. feministów zainteresowanych przede wszystkim Waszymi studiami, pracą, karierą, a nie tym co macie w majtkach, którzy nie mają nic wspólnego z prymitywnymi popędami, ale niestety to tylko samce.
Brak mi słów. Jesteś zwyczajnie bezczelny. Na jakiej podstawie nas tak oceniasz?
Chyba że celowo próbujesz nas sprowokować, to bym bardziej jest poniżej poziomu.
Nie wiem, jak można takie rzeczy pisać.
Cytat:
W porządku. Natomiast z tym, że "tyyyle" kobiet płacze - też się absolutnie nie zgadzam, i jestem ciekawa, skąd taki pomysł wziąłeś. Chyba z komedii romantycznych.

Edytowane przez 2016071135
Czas edycji: 2012-01-17 o 21:49
2016071135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 22:08   #532
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie sądzę. Nie powinien zapomnieć, a zapomniał.
A ja sądzę, że po prostu ileś potrzeb było dla niego ważniejszych od seksu, dlatego o seksie nie wspomniał.
Ale to moja interpretacja

Cytat:
Zgoda, ale 'przytyłaś' też większość facetów woli unikać, bo sama piszesz, że co prawda byś się nie obraziła, ale pewnie byś się przejęła. A na co facetowi przejęta kobieta? Po co bez potrzeby napinać strunę?
Ņo przejęłabym się. Spojrzałabym w lustro i zastanowiłabym się czy faktycznie nie powinnam zrzucić kilku kilogramów.

Cytat:
Nie znam go lepiej, po prostu analizuję słowo po słowie jego wypowiedź. 'Tylko' nie może się odnosić do czynności, które wykonuje z innymi osobami i tyle.
No ale ja już Ci powiedziałam wprost, że mój TŻ nie wszystkimi myślami się dzieli z kumplami/ojcem/księżmi. Więc jak widać nie tylko łóżko ze mną (i tylko ze mną) dzieli.

Cytat:
W jakich sytuacjach pewny siebie człowiek używa trybu przypuszczającego mówiąc o sobie???
Np. w takiej, w której odpowiada na pytanie, w którym był użyty tryb przypuszczający?
Na pytanie „wytrzymałbyś?” odpowiada się „(nie) wytrzymałbym”

Cytat:
Gdyby to było takie proste, to w życiu nie znalazłybyście kandydata na męża. Ręka nie gdera, nie stroi się, nie płacze, nie łazi po sklepach, nie ... . Byłaby idealna gdyby nie to, że to nie to samo co żywa kobitka.
Nie neguję tego, że ogólnie mężczyźni wolą być z kobietą niż z własną ręką Ale to już jest potrzeba wyższa. Bo samo napięcie seksualne bez problemu można ręką rozładować, co zresztą wielu mężczyzn czyni.

Cytat:
2. Faceci jak są z kobietą, to potrzebują również bliskości, ale nie tak bardzo jak seksu, lojalności i wsparcia. Bliskość też jest fajna, ale ma dla nas również inne znaczenie. Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok.
Powiem TŻ-owi, że on wcale nie odczuwa potrzeby bliskości. A jedynie próbuje spełniać moją potrzebę bliskości.
Ucieszy go ta rewelacja
Stary 2012-01-17, 22:33   #533
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Powiem TŻ-owi, że on wcale nie odczuwa potrzeby bliskości. A jedynie próbuje spełniać moją potrzebę bliskości.
Ucieszy go ta rewelacja
On po prostu nie jest samoświadomy. Jemu się tylko wydaje, że ma potrzebę bliskości czemu? bo Eos tak powiedział. słowo się rzekło.
Stary 2012-01-19, 09:19   #534
eos50
BAN stały

Cytat:
Przez popędy rozumiem wszystko to, co wymaga od nas zaspokojenia podstawowych potrzeb cielesnych : jedzenie, picie, sen, seks itp.
Przykro mi, ale nie zdefiniowałaś co rozumiesz przez popęd! O popędzie seksualnym słyszałem, a o sennym, jedzeniowym, czy pitnym nie słyszałem! Słyszałem o potrzebie snu, jedzenia, ale nie o popędach! Wyrażaj się precyzyjnie.

Naprawdę chcesz, abyśmy tak rozmawiali? Bo mnie to przyjemności nie sprawia, ale mogę tak długo.
Cytat:
Czy znasz kogoś, kto nie potrzebuje żadnego z tych powyższych?
Osobiście nie, ale wiem, że są ludzie, którzy czują jadłowstręt czyli anorektycy, że jest coś takiego jak zaburzenia snu, bezsenność, czy nawet jednostka chorobowa zwana 'bezsenność śmiertelna rodzinna.' To wszystko nie są stany naturalne tak samo jak bulimia, czy śpiączka. Nie są one też normalne, a kogoś kto te zaburzenia wykazuje w jedną czy drugą stronę nie można również nazwać zdrowym. I dokładnie tak jest z seksem. Spektrum jest szerokie od aseksualnych poczynając, a na seksoholikach kończąc. Seksoholik jest chory, dlaczego zatem uznać, że osobnik aseksualny jest zdrowy?
Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
ale odpowiedz na pytanie
Jane!
Zwracałem Ci parokrotnie uwagę, ale nie poskutkowało więc nie dziw się, że dla mnie na tym forum nie istniejesz do czasu, aż nie zmienisz tonu swoich wypowiedzi i nie zaprzestaniesz wycieczek osobistych w moim kierunku. Mogłabyś też mnie przeprosić, aczkolwiek na to nie nalegam jakoś specjalnie, bo i tak Cię to chyba przerasta.
Cytat:
Ależ są normalni i zdrowi. Mieli partnerki z którymi uprawiali seks, a teraz godzą się na układ bez seksu. Obaj robią morfologię raz w roku, a zaburzeń psychicznych też nikt nie wykrył, ani nie dostrzegł.
No to mamy różne definicje zdrowia i normalności. Możemy pozostać każdy przy swojej?
Cytat:
Mogę oceniać i klasyfikować wszystko tak, jak ja to widzę i nikt mi tego prawa nie odbierze.
Cytat:
A poeci nie są "zwykli"?
W zakresie klecenia rymów z pewnością nie. Jeśli do tego dochodzi jeszcze fakt, że ich wiersze są wydawane, wznawiane, że ich nazwiska trafiają do historii literatury, a ich poezja jest czytana, deklamowana, zapamiętywana i analizowana przez wielu ludzi, to z pewnością ich niezwykłość rośnie i wybijają się ponad przeciętność. Nie znaczy to oczywiście, że nie mogą być zwykli w pozostałych aspektach.
Cytat:
Jakich faktów? chętnie przeczytam jakąś dokumentację badań.
Cały czas Wam coś podrzucam nie tylko w tym wątku i będę to robił dalej. Ale Wy negujecie fakty.
Cytat:
Na jakiej podstawie nas tak oceniasz?
Na bardzo prostej - każda kobieta chce być wyjątkowa i mieć wyjątkowego, jedynego w swoim rodzaju mężczyznę, czyż nie?.
Cytat:
Chyba że celowo próbujesz nas sprowokować, to bym bardziej jest poniżej poziomu.
Nie wiem, jak można takie rzeczy pisać.
Ale co Cię tak ubodło? To, że chcesz aby Twój facet był wyjątkowy i za takiego go uważasz, czy to, że przy całej swej wyjątkowości dalej pozostaje samcem?
Cytat:
W porządku. Natomiast z tym, że "tyyyle" kobiet płacze - też się absolutnie nie zgadzam, i jestem ciekawa, skąd taki pomysł wziąłeś. Chyba z komedii romantycznych.
'Tyle' też nie napisałem!!! Jedynie zasugerowałem Tacycie, aby poszła do kina i sama zweryfikowała ile kobiet, a ilu facetów. Ty też to możesz zrobić i zamiast przekręcać moje wypowiedzi sama dojść do pewnych wniosków. A skórę mamy faktycznie grubszą od Was i mniej mamy na niej zakończeń nerwowych odpowiadających za odczuwanie. To też jest fakt.
Cytat:
A ja sądzę, że po prostu ileś potrzeb było dla niego ważniejszych od seksu, dlatego o seksie nie wspomniał.
Ale to moja interpretacja
OK. Ty masz swoją, ja swoją i nie widzę w tym problemu. A Ty?
Cytat:
o przejęłabym się. Spojrzałabym w lustro i zastanowiłabym się czy faktycznie nie powinnam zrzucić kilku kilogramów.
Dlatego wielu facetów woli unikać takich rozmów na poważnie. Co innego w żartach, przekomarzając się. Wtedy tak. Wtedy na drobne złośliwości pozwalamy sobie częściej, bo to w sumie przynosi dobry skutek. A wiesz, że w zasadzie na pytanie - 'czy jestem za gruba?' facet nie ma szans na udzielenie dobrej odpowiedzi?
Cytat:
No ale ja już Ci powiedziałam wprost, że mój TŻ nie wszystkimi myślami się dzieli z kumplami/ojcem/księżmi. Więc jak widać nie tylko łóżko ze mną (i tylko ze mną) dzieli.
A czy ja gdzieś napisałem 'wszystkimi'??? Napisałem, że może się dzielić innymi myślami z innymi ludźmi. O kłopotach w pracy może pogadać z kumplem z pracy, o dołku psychicznym z ojcem, księdzem, czy psychologiem, o trudnościach w komunikacji z Tobą (słynne 'nie rozumiem kobiet') z matką lub koleżanką, a o kłopotach z erekcją z seksuologiem. Może, ale nie musi. Nie twierdzę, że ma którekolwiek z wymienionych problemów, nie twierdzę, że czuje potrzebę dzielenia się z nimi (wręcz byłbym zdziwiony, gdy miał). Ja tylko konstatuję fakt, że potencjalnie ma takie możliwości, a to jednak eliminuje użycie słowa 'tylko' w przypadku myśli. Myśli nie dzieli tylko z Tobą! Jedyne myśli, które powinien dzielić tylko z Tobą (poza kłopotami seksualnymi i komunikacyjnymi) powinny dotyczyć Waszych spraw intymnych. Masz prawo wymagać od niego, podobnie jak on od Ciebie, aby o Waszych sprawach intymnych rozmawiał tylko z Tobą (ewentualnie po uzgodnieniu z Tobą ze specjalistami). W innych przypadkach nie masz prawa tego wymagać, a on może, ale nie musi tak czynić.
Cytat:
Np. w takiej, w której odpowiada na pytanie, w którym był użyty tryb przypuszczający?
Na pytanie 'wytrzymałbyś?' odpowiada się '(nie) wytrzymałbym'
Zgoda! Nie pomyślałem o tym! To dlaczego nie odpowiedział 'wytrzymałbym' tylko użył słów 'Pewnie bym'? Wytrzymałbym' to pewność, 'Pewnie bym' to wątpliwość?
Cytat:
Nie neguję tego, że ogólnie mężczyźni wolą być z kobietą niż z własną ręką Ale to już jest potrzeba wyższa. Bo samo napięcie seksualne bez problemu można ręką rozładować, co zresztą wielu mężczyzn czyni.
Tego ja z kolei nie neguję. Dodam tylko, że skoro czynią to nawet będąc w związkach, w których jest seks (nie wszyscy oczywiście) tzn., że to o czymś świadczy.
Cytat:
Ucieszy go ta rewelacja
To powiesz mu nieprawdę i słusznie to zakwestionuje! Ja napisałem - 'Faceci jak są z kobietą, to 'POTRZEBUJĄ RÓWNIEŻ BLISKOŚCI'. Jak chcesz zakwestionować pozostałe moje słowa to spytaj go co wybiera - seks bez przytulania poza sypialnią, czy przytulanie zawsze i wszędzie bez seksu? Łatwo ustalisz kolejność i ważność tych potrzeb.
Cytat:
On po prostu nie jest samoświadomy. Jemu się tylko wydaje, że ma potrzebę bliskości czemu? bo Eos tak powiedział. słowo się rzekło.
Nie! Po prostu Chatul nieco zmodyfikowała moją wypowiedź i wyszło jak zawsze - burza o coś czego nie napisałem, prawda Chatul?
Stary 2012-01-19, 09:40   #535
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę oceniać i klasyfikować wszystko tak, jak ja to widzę i nikt mi tego prawa nie odbierze.
czyli w sumie ja mogę sklasyfikować Ciebie jako socjopatycznego szowinistę bez cienia empatii, bo w sumie kto mi zabroni, skoro tak to widzę. i moja ocena będzie miała takie samo znaczenie i taką samą wagę jak Twoja ocena mężczyzn i kobiet,bo przecież nie jestem jakaś gorsza od Ciebie. fajnie
Stary 2012-01-19, 10:10   #536
eos50
BAN stały

Cytat:
czyli w sumie ja mogę sklasyfikować Ciebie jako socjopatycznego szowinistę bez cienia empatii, bo w sumie kto mi zabroni, skoro tak to widzę. i moja ocena będzie miała takie samo znaczenie i taką samą wagę jak Twoja ocena mężczyzn i kobiet,bo przecież nie jestem jakaś gorsza od Ciebie. fajnie
Ależ proszę Cię uprzejmie!
Stary 2012-01-19, 10:20   #537
motyla
Zakorzenienie

Stary 2012-01-19, 12:16   #538
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
Cały czas Wam coś podrzucam nie tylko w tym wątku i będę to robił dalej. Ale Wy negujecie fakty.
Ale ty nam podrzucasz fora internetowe, albo swoje obserwacje. To nie są żadne fakty! Podrzuciłeś jakieś badania? Nie. O forach już pisałam, że to żadna podstawa, a obserwacje też mam inne i co? Twoje obserwacje są faktami, a nasze już nie?

Cytat:
Na bardzo prostej - każda kobieta chce być wyjątkowa i mieć wyjątkowego, jedynego w swoim rodzaju mężczyznę, czyż nie?.
Napisz jeszcze raz, bo podstawa twojej opinii mi umknęła. Skąd taki pogląd wytrzasnąłeś?

Cytat:
Ale co Cię tak ubodło? To, że chcesz aby Twój facet był wyjątkowy i za takiego go uważasz, czy to, że przy całej swej wyjątkowości dalej pozostaje samcem?
A powiedz mi, skąd ty możesz wiedzieć, co ja chcę? Ani jedno, ani drugie mnie nie dotyczy.
Ale ty oczywiście wiesz lepiej, bo telepatycznie czytasz mi w myślach Znowu jakieś stereotypy tobą zawładnęły (chociaż o takich stereotypach to nawet nie słyszałam).
Też z chęcią się dowiem, skąd taki pogląd.

Cytat:
'Tyle' też nie napisałem!!! Jedynie zasugerowałem Tacycie, aby poszła do kina i sama zweryfikowała ile kobiet, a ilu facetów. Ty też to możesz zrobić i zamiast przekręcać moje wypowiedzi sama dojść do pewnych wniosków. A skórę mamy faktycznie grubszą od Was i mniej mamy na niej zakończeń nerwowych odpowiadających za odczuwanie. To też jest fakt.
Byłam w kinie jakieś 100 razy. W różnych kinach, na różnych filmach, smutnych czy przerażających też. Nigdzie nie zauważyłam takiej zależności. I co teraz?
Stary 2012-01-19, 13:02   #539
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
OK. Ty masz swoją, ja swoją i nie widzę w tym problemu. A Ty?
Nie, nie widzę w tym problemu.

Cytat:
A wiesz, że w zasadzie na pytanie - 'czy jestem za gruba?' facet nie ma szans na udzielenie dobrej odpowiedzi?
Ależ ma

Cytat:
A czy ja gdzieś napisałem 'wszystkimi'??? Napisałem, że może się dzielić innymi myślami z innymi ludźmi. O kłopotach w pracy może pogadać z kumplem z pracy, o dołku psychicznym z ojcem, księdzem, czy psychologiem, o trudnościach w komunikacji z Tobą (słynne 'nie rozumiem kobiet') z matką lub koleżanką, a o kłopotach z erekcją z seksuologiem. Może, ale nie musi. Nie twierdzę, że ma którekolwiek z wymienionych problemów, nie twierdzę, że czuje potrzebę dzielenia się z nimi (wręcz byłbym zdziwiony, gdy miał). Ja tylko konstatuję fakt, że potencjalnie ma takie możliwości, a to jednak eliminuje użycie słowa 'tylko' w przypadku myśli. Myśli nie dzieli tylko z Tobą! Jedyne myśli, które powinien dzielić tylko z Tobą (poza kłopotami seksualnymi i komunikacyjnymi) powinny dotyczyć Waszych spraw intymnych. Masz prawo wymagać od niego, podobnie jak on od Ciebie, aby o Waszych sprawach intymnych rozmawiał tylko z Tobą (ewentualnie po uzgodnieniu z Tobą ze specjalistami). W innych przypadkach nie masz prawa tego wymagać, a on może, ale nie musi tak czynić.
Na tej samej zasadzie swoją seksualnością może się dzielić z prostytutką. Fizycznie jest w stanie to zrobić. Tak samo jak fizycznie jest w stanie zwierzyć się z iluś osobistych spraw kolegom/księdzu/ojcu.
Co nie znaczy, że robi którąś z tych rzeczy.

Cytat:
Zgoda! Nie pomyślałem o tym! To dlaczego nie odpowiedział 'wytrzymałbym' tylko użył słów 'Pewnie bym'? Wytrzymałbym' to pewność, 'Pewnie bym' to wątpliwość?
Nie sądzę żeby to była wątpliwość.

Cytat:
To powiesz mu nieprawdę i słusznie to zakwestionuje! Ja napisałem - 'Faceci jak są z kobietą, to 'POTRZEBUJĄ RÓWNIEŻ BLISKOŚCI'.
Ale zaraz napisałeś też „Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok”.
Ja to zrozumiałam tak, że Twoim zdaniem faceci nie potrzebują bliskości, a jedynie cieszą się z tego, że mogą spełnić kobiecą potrzebę bliskości. Bo jak kobieta ją ma, to znaczy, że jest wszystko w porządku.

Jak źle zrozumiałam i niepotrzebnie wywołałam zamieszanie, to przepraszam

Cytat:
Jak chcesz zakwestionować pozostałe moje słowa to spytaj go co wybiera - seks bez przytulania poza sypialnią, czy przytulanie zawsze i wszędzie bez seksu? Łatwo ustalisz kolejność i ważność tych potrzeb.
Jest tylko jeden problem. Przytulaniem nie można raczej zaspokoić popędu seksualnego. Za to seksem można zaspokoić potrzebę bliskości (i jednocześnie rozładować napięcie seksualne).
Stary 2012-01-19, 13:07   #540
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zaraz napisałeś też „Nie chodzi o samą bliskość, ale o fakt, że kobieta chce tej bliskości, dopuszcza do niej, bo to znaczy, że wszystko w związku jest ok”.
Ja to zrozumiałam tak, że Twoim zdaniem faceci nie potrzebują bliskości, a jedynie cieszą się z tego, że mogą spełnić kobiecą potrzebę bliskości. Bo jak kobieta ją ma, to znaczy, że jest wszystko w porządku.

Jak źle zrozumiałam i niepotrzebnie wywołałam zamieszanie, to przepraszam
Nie, nie pomyliłaś się.
Na co wskazuje ten fragment:
Dlatego, gdyby wypił mniej piw i rozmawialiby w cztery oczy pewnie powiedziałby to, co ona chciałaby usłyszeć: 'miłość, wierność, zaufanie, rozmowa, no i oczywiście seks z Tobą Kochanie'. Moim zdaniem unikanie sprawiania Wam przykrości, to pierwszy powód pojawiania się wśród potrzeb Waszych TŻ-ów tych wszystkich 'miłości, bliskości, przytulań, zrozumień, itp. bzdetów'.

Jeśli więc coś jest, to raczej konformizm
przejawiający się tym, że facet "nie chce ci sprawić przykrości"
chyba po to, byś nie poszła sobie i nie poznała prawdziwych motywacji
a tą, jedną, eos już opisał

ale zmienia wersję teraz.

Czas edycji: 2012-01-19 o 13:13
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości